فهرست مطالب

International Journal of Reproductive BioMedicine
Volume:20 Issue: 10, Oct 2022

  • تاریخ انتشار: 1401/08/21
  • تعداد عناوین: 9
|
  • صفحات 798-806
    مقدمه

    پیامدهای روانشناختی متعاقب ناباروری می توانند تاثیر منفی بر روابط زناشویی به ویژه عملکرد جنسی داشته باشند. در این راستا مداخلات روان شناختی، به ویژه مشاوره برای کمک به افراد نابارور شدیدا توصیه شده است.

    هدف

    این مطالعه به منظور بررسی اثربخشی مداخلات مشاوره ای بر رضایت زناشویی و جنسی زوجین نابارور انجام شده است.

    مواد و روش ها

    در این بررسی سیستماتیک و متاآنالیز که بر اساس راهنمای PRISMA انجام شده است، پایگاه های اطلاعاتی از جمله، PubMed،     Web of Sciences، Scopus، Cochrane Library، Psych Info و Embase تا اردیبهشت 1400 بررسی شده است. تمامی کارآزمایی های بالینی تصادفی که به بررسی تاثیر مداخلات مشاوره ای بر بهبود رضایت زناشویی و جنسی زوجین نابارور پرداخته اند، مورد بررسی قرار گرفتند. برآورد ادغام شده اثرات متغیرهای مورد مطالعه شامل رضایت زناشویی و جنسی با استفاده از مدل اثر تصادفی محاسبه گردید. خطر سوگیری با استفاده از ابزار خطر سوگیری کاکرین اندازه گیری شده و نتایج بر اساس فاصله اطمینان 95% و درصد هتروژنیته گزارش گردید.

    نتایج

    از میان 309 مطالعه، 13 کارآزمایی بالینی تصادفی شامل 230 زن نابارور و 512 زوج نابارور به طور سیستماتیک بررسی و مورد متاآنالیز قرار گرفتند. نتایج نشان داد مشاوره ناباروری سبب بهبود روابط زناشویی و رضایت جنسی می شود.

    نتیجه گیری

    از آن جایی که مشاوره و مداخلات روانشناختی رضایت زناشویی و جنسی زوجین نابارور را افزایش می دهد، به عنوان روشی موثر در مدیریت روانی زوجین نابارور توصیه می شود.

    کلیدواژگان: ناباروری، مداخلات روان شناختی، مشاوره، رضایت جنسی، مرور سیستماتیک، متاآنالیز
  • صفحات 807-818

    آماده سازی/انکوباسیون و انجماد اسپرم در شرایط آزمایشگاهی با استرس اکسیداتیو به عنوان عامل اصلی آسیب به اسپرم همراه است. استراتژی های مختلفی برای بهبود کیفیت اسپرم در شرایط آزمایشگاهی برای درمان ناباروری در مردان استفاده می شود. فاکتورهای رشد مولکول های بیولوژیکی هستند که نقش های مختلفی در فرآیندهای مختلف سلولی مانند رشد، تکثیر و تمایز دارند. بسیاری از مطالعات نشان داده اند که فاکتورهای رشد و گیرنده های آن ها در سیستم تولیدمثلی مردانه بیان می شوند. مکمل فاکتورهای رشد در شرایط آزمایشگاهی به منظور بهبود کیفیت پارامترهای اسپرم، نتایج مفیدی را به همراه داشته است. مطالعات زیادی در مورد اثرات فاکتورهای رشد بر بهبود کیفیت اسپرم و به دنبال آن، نتایج روش های کمک باروری وجود دارد. بنابراین، این مطالعه، نتایج آزمایشگاهی فاکتورهای رشد مختلف شامل BDNF، NGF، FGF، IGF-I و VEGF را به منظور بهبود کیفیت اسپرم بررسی کرد.

    کلیدواژگان: فاکتورهای رشد، اسپرم، گونه های فعال اکسیژن، انجماد، محیط آزمایشگاه
  • صفحات 819-830
    مقدمه

    آندومتریوز یک اختلال زنان و زایمان چندوجهی است که توسط یک فرآیند التهابی مزمن خوش خیم وابسته به استروژن تعریف می شود که در آن غدد آندومتر و بافت های استروما مانند در خارج از حفره رحم قرار دارند. این بیماری حدود 10-2% از تمام زنان را تحت تاثیر قرار می دهد.

    هدف

    هدف از این مطالعه بررسی تعداد و تنوع سلول های بنیادی مزانشیمی و عوامل التهابی در ضایعات آندومتریوز بود.

    مواد و روش ها

    10 نمونه آندومتر طبیعی و آندومتر اوتوپیک به عنوان گروه شاهد و 10 نمونه خارج از رحم به عنوان گروه مورد بررسی شدند. برای ارزیابی سلول های استرومایی و سلول های التهابی از رنگ آمیزی هماتوکسیلین و ایوزین استفاده شد. رنگ آمیزی ایمونوهیستوشیمی برای نشان دادن وجود آنتی ژن هسته سلولی در حال تکثیر (PCNA+) در ضایعات انجام شد. سلول ها هضم و در آزمایشگاه برای مطالعه تکثیر سلولی کشت داده شدند. تعداد سلول ها و عروق با   نرم افزار Image J شمارش و تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار Prism انجام شد.

    نتایج

    تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که تعداد سلول های استرومایی و تعداد عروق در بافت نابجا نسبت به گروه کنترل به طور معنی داری زیاد است (001/0 > p). همچنین تعداد سلول های التهابی شامل نوتروفیل ها، مونوسیت ها، لنفوسیت ها و ماکروفاژها در گروه اکتوپیک بسیار بیشتر از گروه کنترل بود (005/0 > p).

    نتیجه گیری

    با افزایش تعداد رگ های خونی، جریان خون افزایش یافته و مهاجرت سلولی به بافت ها تسهیل می شود. تجمع سلول های التهابی، به ویژه ماکروفاژها، هم رشد سلول های بنیادی را تحریک می کند و هم با ایجاد یک فرآیند التهابی به کاشت سلول ها کمک می کند.

    کلیدواژگان: آندومتریوز، PCNA، سلول های بنیادی، التهاب
  • صفحات 831-840
    مقدمه

    اگرچه ناپروکسن و دیکلوفناک رایج ترین داروهای غیراستروییدی مورد استفاده هستند ولی تا کنون سمیت آنها بر باروری مردانه به اندازه کافی مورد مطالعه قرار نگرفته است، به ویژه هنگامی که از این داروها قبل از بلوغ استفاده می شود.

    هدف

    این مطالعه با هدف بررسی اثرات سمی مصرف ناپروکسن و دیکلوفناک پیش از بلوغ بر پارامترهای اسپرم و بیضه در موش های صحرایی انجام شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه تجربی، از 15 سر موش صحرایی نر آلبینو قبل از بلوغ (5 هفته ای با وزن 80-70 گرم) استفاده شد. حیوانات به 3 گروه (هر گروه 5 سر) کنترل (1/0 میلی لیتر دی متیل سولفوکسید)، ناپروکسن (50 میلی گرم بر کیلوگرم) و دیکلوفناک سدیم (5 میلی گرم بر کیلوگرم) تقسیم شدند. داروها هر روز به مدت 3 هفته به صورت خوراکی تجویز شدند. اسپرم اپیدیدیم برای ارزیابی تعداد اسپرم، زنده ماندن، و مورفولوژی گرفته شد. پس از تهیه مقاطع بافتی، آنالیزهای هیستوپاتولوژیک و هیستومورفومتری بیضه انجام شد.

    نتایج

    وزن بدن موش ها در هر دو گروه ناپروکسن و دیکلوفناک نسبت به گروه کنترل کاهش معنی داری داشت (به ترتیب 001/0 > p و 03/0 = p). وزن بیضه و تعداد کل اسپرم به طور قابل توجهی تنها در موش هایی که ناپروکسن دریافت کرده بودند کاهش یافت (به ترتیب 002/0 = p و 004/0 = p). درصد زنده ماندن اسپرم در هر دو گروه دیکلوفناک و ناپروکسن به طور قابل توجهی کاهش یافت (به ترتیب 001/0 ≥ p و 03/0 = p). علاوه بر این، افزایش معنی داری (001/0 > p) در درصد ناهنجاری های مورفولوژیکی اسپرم در هر دو گروه دریافت کننده دارو مشاهده شد. همچنین در هر دو گروه دارویی، یافته های بافت شناسی و مورفومتریک، ظاهر هیستوپاتولوژیک شدیدی را در پارامترهای بیضه و لوله های منی ساز نشان داد.

    نتیجه گیری

    تجویز ناپروکسن و دیکلوفناک در موش های صحرایی قبل از بلوغ آسیب قابل توجهی به پارامترهای اسپرم و بافت شناسی و مورفومتری بیضه وارد می کند. این اثرات سمی شدید می تواند منجر به ناباروری بالقوه شود.

    کلیدواژگان: ناباروری مردان، داروهای غیر استروئیدی، پاتولوژی، اسپرم، بیضه
  • صفحات 841-850
    مقدمه

    کاهش زودرس ذخیره ی تخمدان (POI) یک بیماری نادر است که از نظر بالینی با کاهش یا اختلال در عملکرد فولیکول های تخمدان در نظر گرفته  می شود و همچنین یایسگی قبل از 40 سالگی به عنوان سن مد نظر برای POI مشخص می شود. این یک بیماری پیچیده است و عوامل متعددی در اتیولوژی آن دخیل هستند. با این حال، عوامل ژنتیکی نقش غالب در استعداد ابتلا به این بیماری دارند.

    هدف

    هدف این مطالعه بررسی ارتباط ژنتیکی پلی مورفیسم های rs934079 و rs2234693 در ژن ESR1 و rs243865 در ژن MMP2 با ریسک ابتلا به بیماری POI در زنان ایرانی می باشد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه مورد-شاهدی بر روی 150 زن مبتلا به POI و 150 زن سالم (از آبان 1398 تا اردیبهشت 1399) انجام شد. ژنوتایپینگ  پلی مورفیسم های ژن rs934079 ESR1، rs2234693 و در ژن MMP2 rs243865 با استفاده از تکنیک T-ARMS-PCR انجام شد. همچنین آنالیز هاپلوتیپ و عدم تعادل پیوستگی (LD) توسط نرم افزار آنالیز SNP مورد بررسی قرار گرفت.

    نتایج

    مطالعه ما نشان داد که فراوانی ژنوتیپ های TT, CC پلی مورفیسم rs243865 در ژن MMP2 و ژنوتیپ های CC, TT در پلی مورفیسم rs2234693 و ژنوتیپ های GG AA در پلی مورفیسم rs9340799 در ژن ESR1 در گروه کیس نسبت به گروه کنترل شیوع بیشتری داشتند. علاوه بر این، ژنوتیپ های rs2234693 و rs9340799 در ژن ESR1 ارتباط معنی داری با ایجاد بیماری در جمعیت ما نشان دادند (05/0 > p). در میان چهار هاپلوتیپ برای دو پلی مورفیسم در ژن ESR1، هاپلوتیپ rs2234693T/rs9340799A با ایجاد خطر برای POI مرتبط بود.

    نتیجه گیری

    پلی مورفیسم rs2234693 و rs9340799 در ژن ESR1 به شدت با ایجاد بیماری POI در جمعیت ما مرتبط بود.

    کلیدواژگان: ماتریکس متالوپروتئیناز-2، گیرنده استروژن-1، کاهش زودرس ذخیره ی تخمدان، ناباروری زنان
  • صفحات 851-860
    مقدمه

    رابطه بین ویژگی های بیوشیمیایی مایع فولیکولی (FF)، کیفیت تخمک و رشد جنینی هنوز مشخص نشده است. ما نمونه های FF با مشخصات متابولیک طبیعی را با نمونه هایی با ناهنجاری های متابولیکی مقایسه کردیم تا نشانگرهای زیستی پیش بینی کننده بالقوه موفقیت باروری را شناسایی کنیم.

    هدف

    تجزیه و تحلیل فعالیت پپتیدی در FF زنان تحت لقاح آزمایشگاهی با استفاده از 3 نمونه FF در هر فرد.

    مواد و روش ها

    نمونه های FF با برداشت تخمک به دست آمد. نمونه های پاتولوژیک به عنوان نمونه هایی از FF که از زنان مبتلا به بیماری های زنان یا ناباروری به دست آمد در نظر گرفته شد. در مجموع 30 زن در این مطالعه شرکت کردند. 3 نمونه FF از هر فرد (90 نمونه) به دست آمد، اما 8 نمونه به دلیل همولیز بودن حذف شدند. نمونه ها (FF 82=n) شامل افراد کنترل (36n = ، اهداکنندگان بدون مشکل باروری)، زنان مبتلا به آندومتریوز (15 n =)، ناباروری غیرقابل توضیح (19 = n)، و بیش از 39 سال (12 = n) بودند. ما آنسفالینرژیک های موضعی را ارزیابی کردیم: آمینوپپتیداز N (آمینوپپتیداز حساس به پورومایسین و اندوپپتیداز خنثی)؛ و اجزای سیستم آنژیوتانسین دستگاه تناسلی: پرولیل-اندوپپتیداز، APN، آسپارتات-آمینوپپتیداز، و باز-آمینوپپتیداز.

    نتایج

    هیچ تفاوتی در متابولیسم پپتید بر اساس وجود یا عدم وجود تخمک در FF مشاهده نشد. زنان مبتلا به آندومتریوز و سن بالای 39 سال تغییراتی را در آمینوپپتیداز حساس به پورومایسین (01/0 = p)، آمینوپپتیداز- B(01/0 = p) آسپارتات-آمینوپپتیداز (001/0 < p) و آندوپپتیداز خنثی (001/0 < p) نشان دادند.

    نتیجه گیری

    این مطالعه تغییراتی را در متابولیسم انکفالین و آنژیوتانسین در FF پاتولوژیک نشان می دهد که به این مولفه ها به عنوان بیومارکرهای بالقوه تشخیصی اشاره می کند.

    کلیدواژگان: مایع فولیکولی، پپتیدها، بیماری های تخمدان، زنان، آندومتریوز، ناباروری
  • صفحات 861-872
    مقدمه

    با توجه به تیوری سلول های بنیادی در پاتوژنز آندومتریوز، به نظر می رسد عدم تعادل تکثیر/تمایز در سلول های بنیادی مزانشیمی آندومتریوتیک (eMSC) اصلی ترین دلیل شکل گیری آندومتریوز است. بنابراین به نظر می رسد هدف قرار دادن آنها برای تعدیل فاکتورهای دخیل در بنیادینگی، یک انتخاب عاقلانه برای درمان آندومتریوز باشد.

    هدف

    این مطالعه مورد-شاهدی اثر متفورمین را بر بیان ژن ها و microRNA هایی که در eMSC دچار اختلال شده اند را مورد مطالعه قرار می دهد تا نشان دهد چگونه متفورمین می تواند با بازیابی تعادل مختل شده تکثیر/تمایز در eMSC های معیوب به درمان آندومتریوز کمک کند.

    مواد و روش ها

    سلول های بنیادی مزانشیمی از آندومتر رحم سه زن مبتلا به آندومتریوز و سه زن سالم جدا شدند. پس از کشت، آنها با 1/0، 1 و 10  میلی مولار متفورمین به مدت 72 ساعت تحت تیمار قرار گرفتد. سرانجام، بیانOCT4A ،OCT4B ،OCT4B1 ،SOX2 ،NANOG ،miR-200b ، miR-145 و let-7b با استفاده از روش (qRT-PCR) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    نتایج

    نتایج نشان داد که متفورمین بیانOCT4A ،OCT4B ،OCT4B1 ،SOX2 ،NANOG ،miR-200b ، miR-145 و let-7b را در eMSC های معیوب اصلاح کرده و به مقدار بیان نرمال (در سلول های بنیادی مزانشیمی آندومتر نرمال قبل از تیمار با دارو) نزدیک کرد. قابل ذکر است، متفورمین یک اثر متناقض بر روی سلول های بنیادی مزانشیمی آندومتر نرمال داشت.

    نتیجه گیری

    به طور کلی متفورمین می تواند بیان ژن ها و میکروآرناهای دچار اختلال بیان را در سلول های بنیادی مزانشیمی آندومتریوتیک معیوب تعدیل کند، بنابراین ممکن است تعادل تکثیر/تمایز مختل شده در سلول های بنیادی آندومتریوتیک را اصلاح کند. بنابراین، ممکن است دارویی امیدوار کننده برای درمان آندومتریوز باشد. اثر پارادوکس متفورمین بر eMSC و سلول های بنیادی مزانشیمی آندومتر نرمال ممکن است به دلیل الگوی متابولیکی متفاوت آنها باشد که برای توضیح نیاز به تحقیقات بیشتر در این زمینه دارد.

    کلیدواژگان: آندومتریوز، سلول های بنیادی مزانشیمی، متفورمین
  • صفحات 873-882
    مقدمه

    آندومتریوز و ناباروری توسط گونه های فعال اکسیژن یا رادیکال های آزاد ایجاد می شوند که باعث رشد و چسبندگی سلول های آندومتر در حفره صفاقی می شوند. ثابت شده است که جنیستیین با از بین بردن رادیکال های آزاد و کاهش بیان پاسخ های استرس مرتبط با ژن، از سلول ها در برابر گونه های فعال اکسیژن محافظت می کند.

    هدف

    این مطالعه به منظور تعیین اینکه آیا جنیستیین با افزایش سوپراکسید دسموتاز (SOD) و گلوتاتیون پراکسیداز (GPx) در مایع صفاقی مدل موش آندومتریوز به عنوان یک آنتی اکسیدان نیز عمل می کند، انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه تجربی بر روی 32 سر موش ماده سالم (Mus musculus) 3-2 ماهه با وزن 30-20 گرم انجام شد. آنها به گروه کنترل منفی (موش های سالم بدون جنیستیین)، گروه آندومتریوز (موش های آندومتریوز بدون جنیستیین)، گروه درمان که دوزهای مختلف جنیستیین داده شد، یعنی 13/0، 26/0، 52/0، 78/0، 04/1، و 3/1 میلی گرم در روز (تعداد = 4 هر گروه) تقسیم شدند. سطح SOD در مایع صفاقی با استفاده از روش تعیین رنگ سنجی کمی اندازه گیری شد و یک روش رنگ سنجی سطوح GPx را اندازه گیری کرد.

    نتایج

    نتایج نشان داد که مدل آندومتریوز دارای سطوح SOD و GPx کمتری نسبت به گروه کنترل است. تجویز جنستیین به طور قابل توجهی این تغییرات را طبیعی کرد. جنستیین به طور قابل توجهی سطوح SOD را در گروه های درمانی 13/0 و 26/0 میلی گرم افزایش داد. جنستیین همچنین سطح GPx را به طور قابل توجهی در تمام گروه های درمانی افزایش داد.

    نتیجه گیری

    جنیستیین سطوح SOD و GPx را در مایع صفاقی مدل موش های آندومتریوز افزایش می دهد و این تغییر وابسته به دوز است.

    کلیدواژگان: سوپراکسید دیسموتاز، گلوتاتیون پراکسیداز، آندومتریوز، جنیستئین
|
  • Somayeh Alirezaei, Ali Taghipour, Robab Latifnejad Roudsari* Pages 798-806
    Background

    Psychological consequences of infertility could have a negative effect on marital and sexual satisfaction. Numerous medical associations have strongly recommended psychological interventions, including counseling, to help infertile couples. 

    Objective

    This study reviewed the effectiveness of counseling interventions on marital and sexual satisfaction in infertile couples.

    Materials and Methods

    This systematic review and meta-analysis was conducted according to the Preferred Reporting Items for Systematic Reviews and Meta-Analyses checklist, Databases including PubMed, Web of Science, Psych Info, Cochran Library, Scopus, and Embase were searched for relevant articles published up to March 2020. All randomized clinical trials assessing the impact of psychological interventions on marital and sexual satisfaction in infertile couples were included in the review. The outcome measures were marital and sexual satisfaction, and the pooled estimate of the effects was calculated using a random-effects model. The risk of bias was measured using the Cochrane risk of bias tool, and the summary measures were reported as 95% confidence interval and percentage of heterogeneity.

    Results

    Out of the 309 studies found through the search, 13 randomized clinical trials including 230 infertile women and 512 infertile couples were systematically reviewed and included in the meta-analysis. It was found that counseling interventions improve marital and sexual satisfaction. 

    Conclusion

    As counseling and psychological interventions increase the marital and sexual satisfaction of infertile couples, those are highly recommended for the psychological management of infertile couples.

    Keywords: Infertility, Psychosocial intervention, Counseling, Sexual satisfaction, Systematic review, Meta-analysis, Couples
  • Hanieh Ghasemian Nafchi, Yaser Azizi, Iman Halvaei* Pages 807-818

    In vitro sperm preparation/incubation and cryopreservation are associated with oxidative stress as the main cause of sperm damage, and different strategies are used to improve sperm quality in in vitro conditions to treat male infertility. Growth factors (GFs) are biological molecules that play different roles in various cellular processes such as growth, proliferation, and differentiation. Many studies have shown that GFs and their receptors are expressed in the male reproductive system. In vitro supplementation of GFs to improve sperm parameters has yielded useful results. There are many studies on the effects of GFs on sperm quality improvement and subsequent assisted reproductive technology results. Hence, this study will review the in vitro results of various GFs including brain-derived neurotrophic factor, nerve growth factor, fibroblast growth factor, insulin-like growth factor I, and vascular endothelial growth factor to improve sperm quality.

    Keywords: Growth factors, Sperm, ROS, Cryopreservation, In vitro
  • Ali Mohebbi, Vida Hojati*, Masoumeh Majidi Zolbin, Reza Aflatoonian Pages 819-830
    Background

    Endometriosis is a multifaceted gynecological disorder defined as a benign estrogen-dependent chronic inflammatory process in which endometrial glands and stroma-like tissues are located outside the uterine cavity. It affects around 2-10% of all women during their reproductive years.  

    Objective

    This study aimed to evaluate the traffic of mesenchymal stem cells and inflammatory factors toward the lesions.

    Materials and Methods

    10 samples of normal endometrium and eutopic endometrium were studied as a control group and 10 ectopic samples were considered as a case group. Hematoxylin and eosin staining was used to evaluate stromal cells and inflammatory cells. Immunohistochemical staining was performed to show the presence of proliferating cell nuclear antigen in the lesions. The cells were digested and cultured in the laboratory to study cell proliferation. The number of cells and vessels were counted with Image J software, and data analysis was performed with Prism software.

    Results

    Data analysis showed that the number of stromal cells and vessels in ectopic tissue were significantly higher than the control group (p < 0.001). Also, the number of inflammatory cells, including neutrophils, monocytes, lymphocytes, and macrophages, in the ectopic group was much higher than in the control group (p < 0.005).

    Conclusion

    By expanding the number of blood vessels, blood flow increases, and cell migration to tissues is facilitated. The accumulation of inflammatory cells, especially macrophages, stimulates the growth of stem cells and helps implant cells by creating an inflammatory process.

    Keywords: Endometriosis, PCNA, Stem cell, Inflammation
  • Tamadir H. W. Aledani*, Manal N. Al-Hayder, Rawaa S. Al-Mayyahi Pages 831-840
    Background

    Although naproxen and diclofenac are the most commonly used nonsteroidal drugs, their toxicity affecting male reproductivity has not been sufficiently studied, particularly when used in pre-puberty.

    Objective

    This study aims to investigate the toxic effects of naproxen and diclofenac on sperm parameters and testes in pre-pubertal rats.

    Materials and Methods

    In this experimental study, 15 pre-pubertal male albino rats (aged 5 wk, weighted 70-80 gr) were used. The animals were divided in to 3 groups (n = 5/each) of control (0.1 ml dimethyl sulfoxide), naproxen (50 mg/kg), and diclofenac sodium (5 mg/kg), and were orally administered with these drugs every day for 3 wk. Epididymal spermatozoa were taken to assess sperm count, viability, and morphology. After preparing tissue sections, testicular histopathological and histomorphometric analyses were performed.

    Results

    The body weights of rats in both naproxen and diclofenac groups significantly decreased (p < 0.001 and p = 0.03, respectively) in comparison to the control group. Remarkably, the testis weight and total sperm number significantly decreased (p = 0.002, and p = 0.004 respectively) in the naproxen-administered rats only. The sperm viability percentage decreased significantly in both diclofenac and naproxen-administered groups (p ≤ 0.001 and p = 0.03 respectively). Moreover, there was a significant increase (p < 0.001) in the percentage of sperm morphological anomalies in both drug-administered groups. Also, the histological and morphometric findings exhibited severe histopathological appearances in the testes and seminiferous tubules parameters in both drug-administered groups.

    Conclusion

    Naproxen and diclofenac administrations of rats before their puberty induce considerable harm to sperm parameters and testicular histology and morphometry. These severe toxic effects can lead to potential infertility.

    Keywords: Male infertility, Non-steroidal drugs, Pathology, Spermatozoa, Testis
  • Farzaneh Sadat Eshaghi, Masoud Dehghan Tezerjani, Nasrin Ghasemi, Mohammadreza Dehghani* Pages 841-850
    Background

    Primary ovarian insufficiency (POI) is a rare disease clinically characterized by ovarian follicles depletion or dysfunction and menopause before the age of 40 yr as the cut-off age for POI. It is a complex disease, and its etiology involves several factors. However, genetic factors have a predominant role in the susceptibility to the disease.

    Objective

    This study aims to investigate the polymorphisms of rs243865 in the matrix metallopeptidase 2 (MMP2) gene and rs2234693 and rs9340799 in the estrogen receptor 1 (ESR1) gene with susceptibility to POI in Iranian women under 35 yr.

    Materials and Methods

    This case-control study was performed on 150 women with POI and 150 healthy women who were referred to Yazd Reproductive Sciences Institute, Yazd, Iran between May-October 2020. The genotyping of ESR1 rs9340799, rs2234693, and MMP2 rs243865 polymorphism was done using tetra-amplification refractory mutation system-polymerase chain reaction. In addition, haplotype analysis and linkage disequilibrium were investigated by SNPanalyzer software.

    Results

    Our study revealed the frequency of rs243865 TT, CC genotypes in the MMP2 gene and rs2234693 CC, TT; and rs9340799 GG, AA in the ESR1 gene were more prevalent in the case group compared to the control group. In addition, ESR1 rs2234693 and rs9340799 genotypes showed significant association with the development of the disease in our population. Among 4 haplotypes for 2 polymorphisms in the ESR1 gene, rs2234693T/rs9340799A haplotype was associated with conferring risk to POI.

    Conclusion

    ESR1 rs2234693 and rs9340799 polymorphism were strongly associated with our population’s POI.

    Keywords: Matrix metalloproteinase-2, Estrogen receptor alpha, Primary ovarian insufficiency, Female infertility
  • Maria Victoria Rodríguez Gallego*, Maria Victoria Aparicio Prieto, Andrea Leza García, Juana Hernández Hernández, Jose Antonio Arizaleta Uralde, Luis Casis Sáenz Pages 851-860
    Background

    The relationship between the biochemical characteristics of follicular fluid (FF), oocyte quality and embryonic development has not yet been elucidated. We compared samples of FF with a normal metabolic profile against samples with metabolic abnormalities to identify potential predictive biomarkers of reproductive success.

    Objective

    To analyze peptide activity in the FF of women undergoing in vitro fertilization using 3 samples of FF per individual.

    Materials and Methods

    FF samples were obtained by ovum pick-up. Pathological samples were defined as samples of FF obtained from women with a gynecological condition or with infertility. A total of 30 women participated in this study. 3 samples of FF were obtained per individual (90 samples), but 8 samples were excluded because they were hemolyzed. The samples (n = 82 FF) included controls (n = 36, donors without fertility problems), women with endometriosis (n = 15), unexplained infertility (n = 19), and aged > 39 (n = 12). We assessed local encephalinergics: aminopeptidase-N (puromycin sensitive aminopeptidase and neutral endopeptidase; and components of the angiotensin system of the reproductive tract: prolyl-endopeptidase, APN, aspartate-aminopeptidase, and basic-aminopeptidase.

    Results

    No differences were observed in peptide metabolism based on the presence or absence of oocytes in the FF. Women with endometriosis and aged > 39 yr showed alterations in puromycin sensitive aminopeptidase (p = 0.01), aminopeptidase-B (p = 0.01), aspartate-aminopeptidase (p < 0.001) and neutral endopeptidase (p < 0.001).

    Conclusion

    This study reveals alterations in the metabolism of enkephalin and angiotensin in pathological FF, which points to these components as potential diagnostic biomarkers.

    Keywords: Follicular fluid, Peptides, Ovarian diseases, Women, Endometriosis, Infertility
  • Parisa Mashayekhi, Mehrdad Noruzinia*, Sepideh Khodaverdi Pages 861-872
    Background

    According to stem cell theory, it seems that the proliferation/differentiation imbalance in endometrial mesenchymal stem cells (eMSCs) is the leading cause of endometriosis, so targeting them to modulate stemness-relevant factors seems to be a wise choice for endometriosis treatment.

    Objective

    We aimed to investigate the effects of metformin on stemness properties of eMSCs by evaluating the expression profile of stemness-related genes and microRNAs (miRNAs).

    Materials and Methods

    In this case-control study, MSCs were isolated from the eutopic endometrium of 3 endometriotic and 3 healthy women. After their characterization and culture, they were treated with 0.1, 1, and 10 mM metformin for 72 hr. Finally, the expression of octamer-binding transcription factor (OCT) 4A, OCT4B, OCT4B1, sex determining region Y-Box transcription factor 2, nanog homeobox, microRNA-200b, microRNA-145, and lethal-7b were analyzed by quantitative reverse transcription-polymerase chain reaction.

    Results

    Metformin modulated the expression of stemness-related genes and miRNAs, OCT4A, OCT4B, OCT4B1, sex determining region Y-Box transcription factor 2, nanog homeobox, microRNA-200b, microRNA-145, and lethal-7b in eMSCs, especially at 1 and 10 mM concentration. Notably, metformin had a paradoxical effect on normal eMSCs.

    Conclusion

    We showed that metformin could modulate the expression of deregulated genes and miRNAs in faulty eMSCs, and restore their skewed self-renewal/differentiation balance, so it might be a promising drug for endometriosis treatment. The paradoxical effect of metformin on eMSCs and normal eMSCs might be because of their different metabolic patterns, so it requires further investigation to illustrate.

    Keywords: Endometriosis, Mesenchymal stem cells, Metformin
  • Sutrisno Sutrisno, Ira Miryani, Pande Made Dwijayasa, Nina Rini Suprobo*, I Wayan Arsana Wiyasa Pages 873-882
    Background

    Endometriosis and infertility are caused by reactive oxygen species or free radicals, which promote endometrial cell growth and adhesion in the peritoneal cavity. Genistein has been proven to protect cells against reactive oxygen species by scavenging free radicals and decreasing the expression of genes-associated stress responses.

    Objective

    This study was conducted to determine whether genistein also acts as an antioxidant by elevating superoxide dismutase (SOD) and glutathione peroxidase (GPx) in the peritoneal fluid of the endometriosis mice model.

    Materials and Methods

    This experimental study involved 32 healthy female mice (Mus musculus), aged between 2-3 months and weighing 20-30 gr. They were divided into negative control group (healthy mice without genistein), endometriosis group (endometriosis mice without genistein), treatment group that was given different doses of genistein, that is, 0.13; 0.26; 0.52; 0.78; 1.04; and 1.3 mg/day (n = 4/each). SOD level in the peritoneal fluid was measured using the quantitative colorimetric determination method, and a colorimetric assay measured the GPx levels.

    Results

    Results showed that the endometriosis model has lower SOD and GPx levels than the control group. The administration of genistein significantly normalized these changes. Genistein significantly increased SOD levels in the 0.13 mg and 0.26 mg treatment groups. Genistein also increased GPx levels significantly in all treatment groups.

    Conclusion

    Genistein increases SOD and GPx levels in the peritoneal fluid of an endometriosis mice model, and the change is dose-dependent.

    Keywords: Superoxide dismutase, Glutathione peroxidase, Endometriosis, Genistein
  • Fatemeh Emami, Maryam Eftekhar*, Samaneh Jalaliani Page 883

    The authors have been informed of an error that occurred on page 684 in which the number of participants should be replaced with 408 instead of 480. On behalf of the author, the publisher wishes to apologize for this error. The online version of article has been updated on 12 April 2021 and can be found at http://dx.doi.org/10.18502/ijrm.v17i12.5801