فهرست مطالب

جامعه شناسی سیاسی انقلاب اسلامی - سال سوم شماره 1 (پیاپی 9، بهار 1401)

نشریه جامعه شناسی سیاسی انقلاب اسلامی
سال سوم شماره 1 (پیاپی 9، بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/03/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • حسین رحمانی تیرکلایی* صفحات 7-23
    انقلاب اسلامی زمانی شکل گرفت که دنیای مادی قایل به پایان یافتن عصر دین گرایی در عالم بود. به همین سبب دستگاه محاسباتی و جامعه شناختی غرب در خصوص پیش بینی و همچنین تحلیل این پدیده به خطای راهبردی افتاد. امروزه نیز جنبه های بسیاری از چرایی انقلاب اسلامی و توفیقات آن از حیث جامعه شناختی مبهم باقی مانده است؛ به سبب همین ضرورت، نگارنده در این اثر با روشی توصیفی تحلیلی به دنبال بررسی علل اجتماعی شکل-گیری انقلاب اسلامی است و در نهایت بدین نتیجه رسیده که عوامل شکل-دهنده به انقلاب اسلامی، به سبب تحقق عوامل جداکننده از رژیم شاهنشاهی و عوامل محرک به حکومت دینی پدید آمده که شرط شکل گیری هر انقلاب جامعی این دو عنصر است و از آن جمله می توان به عواملی چون انزجار از فساد حاکم، فقدان آزادی سیاسی بر جو جامعه و بالا رفتن سطح بصیرتی و به فعلیت رساندن ظرفیت های درونی و... اشاره داشت.
    کلیدواژگان: حکومت دینی، انقلاب اسلامی، مردم سالاری دینی، جامعه شناختی
  • محمدصادق جلالی راد، ابراهیم متقی*، روزیتا سپهرنیا صفحات 25-57
    نخبگان فکری حد واسط بین مردم و نخبگان بروکراتیک و کارگزاران هستند و نقش مهمی در بهبود عملکردهای سیاسی با دریافت مطالبات مردم و ارایه راهکار به کارگزاران دارند. به نظر می رسد وجود اختلاف بین دیدگاه مردم و نخبگان فکری سبب عدم ادراک فرهنگ سیاسی و شناسایی الگوی مورد پذیرش در دو گروه شده است. هدف این تحقیق سنجش مشارکت سیاسی مردم در الگوی فرهنگ سیاسی ایران از دیدگاه نخبگان فکری می باشد. روش تحقیق بصورت آمیخته انجام شده است. جامعه آماری بصورت هدفمند در بخش کیفی 30 نفر، و در بخش کمی 140 نفر از اساتید علوم سیاسی دانشگاه های استان تهران انتخاب شدند. جامعه آماری شهروندان شامل 704  نفر از شهروندان ساکن 352 محله شهر تهران است که بصورت طبقه ای و تصادفی انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه محقق ساخت در بخش کمی و مصاحبه نیمه ساختاریافته در بخش کیفی بوده است. روایی و پایایی بصورت صوری و محتوایی و آلفای کرونباخ تایید شده است. تجزیه و تحلیل داده ها از طریق آمار توصیفی و استنباطی انجام پذیرفته است. یافته های این تحقیق نشان داد که؛ الگوی فرهنگ سیاسی ایران از دیدگاه نخبگان را می توان در سه بعد، شش مولفه، و 43 شاخص مجزا مطرح و ارایه نمود. هم چنین نتایج نشان داد که، مشارکت شهروندان در الگوی مطروحه در بسیاری از شاخص ها زیاد بوده، ولی با پایگاه های اجتماعی مردمی رابطه معناداری دارد. همچنین نگرش شهروندان با پیش بینی مشارکت مردمی توسط نخبگان فکری در رتبه بندی شاخص ها با هم اختلاف معناداری را نشان داده است.
    کلیدواژگان: فرهنگ سیاسی ایران، نخبگان فکری، شهروندان تهرانی، سنجش، مشارکت سیاسی
  • توران رزمجو، عبدالحسین فرزاد*، فرهاد طهماسبی، رقیه صدرایی صفحات 59-84
    با توجه به اهمیت مشارکت زنان در توسعه سیاسی و اقتصادی در جامعه، لزوم پژوهش در این خصوص مشخص می شود. این پژوهش در پی آن است که به بررسی جایگاه اجتماعی و حقوقی زنان که به نوعی مورد ستم فرهنگ مردسالاری قرار گرفته اند، بپردازد که دو دوره پهلوی و انقلاب اسلامی و میزان فعالیت زنان در این دو دوره مورد بررسی قرار گرفته است. با توجه به انعکاس فرهنگ مردسالاری و انتقاد از آن در آثار نویسندگان، به بررسی شخصیت زنان در یکی از رمان های علی محمد افغانی پرداخته شده است. نتایج به دست آمده حاکی از آن است که فرهنگ مردسالاری در دوره پهلوی اول بیشتر از دوره پهلوی دوم بوده است. در دوره انقلاب اسلامی با تاسی جستن از دستورات قرآن و به فرمان امام خمینی، میزان  حضور زنان در جامعه و فعالیت های سیاسی و اجتماعی آنان بسیار چشمگیر بوده است. در این تحقیق از روش پژوهشی کتابخانه ای بر مبنای روش توصیفی-تحلیلی استفاده شده است.
    کلیدواژگان: واژگان کلیدی: مردسالاری، پهلوی، انقلاب اسلامی، علی محمد افغانی، زن
  • خلیل الله سردارنیا*، حفیظ الله رستم یگانه، جمیل قریشی صفحات 85-109

    ظهور و بروز شکاف های اجتماعی در ظهور جریان های سیاسی- اجتماعی، تعیین نوع نظام های سیاسی، حزبی، انتخاباتی و ماهیت و فرایند رقابت ها و غیره موثر بوده اند. رقابت سیاسی - اجتماعی تشکل های سیاسی- حزبی و مدنی و جریان های سیاسی- اجتماعی در جوامع مدرن و مدعی دموکراسی، گریزناپذیر است. این پژوهش با روش تبیینی- تحلیلی و توصیفی به دنبال پاسخ به این پرسش اساسی است که چرا مشارکت و رقابت ها جریان های سیاسی، اجتماعی و فکری در ایران عمدتا به بحران اعتماد نهادی (به نهادهای مدنی و تشکل های سیاسی) از میانه دهه 1370 تا سال 1400 انجامیده است؟ فرضیه پژوهش آن است که دوقطبی شدگی نامنعطف و رقابت های سیاسی قدرت طلبانه، قانون گریز، ناشفاف، نانهادمند و نامتعهدانه به اصول و اخلاق مدنی و دموکراتیک، استقلال و انسجام ملی منجر به بحران اعتماد نهادی به حکومت و نهادهای مدنی عدم پویایی سیاسی مسالمت آمیز در پویش یا فرایندهای سیاسی کشور شده است. یافته های این پژوهش نشان می دهد که دو قطبی شدگی بین دو جریان اجتماعی و سیاسی رقیب اصولگرا و اصلاح طلب منجر به تزلزل های نسبی در سامان سیاسی - اجتماعی جامعه، کاهش قابل توجه سرمایه اجتماعی با محوریت اعتماد عمومی به جریان های سیاسی- حزبی و حتی حکومت شده است.

    کلیدواژگان: شکاف های اجتماعی، اعتماد نهادی، بحران اعتماد، دوقطبی شدگی، ایران
  • رحیم عینی، علی شیرخانی*، محمدحسن الهی منش صفحات 111-131

    شناخت ابعاد روحانیت و نگرش این نهاد به مفهوم دموکراسی سرفصلی مهم از تاریخ سیاسی ایران خصوصا در بعد از انقلاب اسلامی ایران است که در این دوره برای اولین بار قدرت سیاسی در اختیار این نهاد مذهبی قرار گرفته است. بر این اساس هدف اصلی مقاله حاضر پاسخ به این پرسش است که فهم و برداشت روحانیت سنتی از دموکراسی چگونه بوده است؟ برای پاسخ به این پرسش با استفاده از مدل های دموکراسی «دیوید هلد» این گمانه را مطرح ساختیم که روحانیت سنتی با رد مدرنیته و بنیان های نظری دموکراسی بر پایه نوعی اسلام فقاهتی، متحجر و سنتی نگرشی آمرانه و محافظه کارانه به دموکراسی داشته است. این نوشتار با روش کیفی اندیشه آیت اله مصباح یزدی را به عنوان نماینده روحانیت سنت گرا انتخاب نموده و بر اساس شاخص های هفت گانه دموکراسی دیوید هلد مورد آزمون قرار داده است.مطالعات و بررسی ها نشان دادند که روحانیت سنت گرا به نمایندگی آیت اله مصباح بر پایه فقه سنتی و با تفسیری ظاهری از شریعت در برابر دموکراسی و مولفه های آن مقاومت ورزیده است و تا زمانی که این طیف از روحانیت نوعی رابطه و پل دیالکتیکی میان عقلانیت دینی و سنتی با عقلانیت جدید در راستای دموکراسی برقرار نکند جهان شیعه با نمایندگان روحانی خود با خطر بنیادگرایی مواجهه خواهد شد.

    کلیدواژگان: روحانیت، سنت گرا، دموکراسی، آیت اله مصباح یزدی، دیوید هلد
  • محمد جاودان*، حامد آل یمین، بهاء الدین قهرمانی نژاد شایق صفحات 133-155
    یکی از مهم ترین ابعاد امنیت هرجامعه ؛ امنیت فرهنگی آن است که هویت و فرهنگ آن جامعه را پاس می دارد. نقش حیاتی و اثرگذار امنیت فرهنگی درحفظ و حراست از فرهنگ به عنوان زیرساخت اصلی تکامل و توسعه ی سایر ابعاد جامعه؛ بیانگر اهمیت آن است. بنیان های فکری وعقیدتی به عنوان ریشه ی بروز ارزش ها ، هنجارها و رفتارهایی که به وضعیتی مطمین، پایدار و عاری از هرگونه تهدید و تعرض نسبت به فرهنگ می انجامند، نقشی اساسی درتامین امنیت فرهنگی دارندکه از نگاه دین اسلام و نگاه مقام معظم رهبری(دام ظله العالی) نیزمورد تاکید قرارگرفته اند. سوال اساسی این پژوهش این است که از دیدگاه قرآن کریم و مقام معظم رهبری(دام ظله العالی)، اعتقادات و باورها چه نقشی درتامین امنیت فرهنگی دارند؟ نوشتار حاضر با روش کیفی و با بهره گیری از روش تحلیل مضمون به شناسایی وکنکاش علمی درآیات قرآن کریم و نیز اندیشه ی مقام معظم رهبری(دام ظله العالی)، در مورد باورها و عقایدی که درتامین و تضمین امنیت فرهنگی موثر هستند؛ پرداخته است. دراین راستا انسجام بخشی، معنابخشیدن به زندگی وخودکنترلی ازمقوله هایی هستند که به استخراج وتحلیل نقش این مضامین درامنیت فرهنگی، براساس آیات قرآن کریم و اندیشه ی مقام معظم رهبری(حفظه الله تعالی) پرداخته شده است.
    کلیدواژگان: فرهنگ، امنیت فرهنگی، اعتقاد، خود کنترلی
  • غفار زارعی* صفحات 157-178
    نگرش و درک نخبگان سیاسی، سهم به سزایی در تدوین نهادها و سازمان های حکومتی در هر دوره از تاریخ سیاسی کشورهای اسلامی بخصوص کشورهای در حال گذار سیاسی داشته است. در این دوره از جنبش های اسلامی نوین در کشورهای مسلمان، نقش و اثر گذاری نخبگان سیاسی از اهمیت بالایی برخور دار بود. ضرورت و اهمیت این نقش در چگونگی تبیین و تفسیر مفاهیم، ارزش ها، نهادها، ارکان، قوانین، مدیریت، کارآمدی، مقبولیت و در نهایت مطلوبیت حکومت متاثر از بینش نخبگان سیاسی بخوبی مشهود می باشد. روش تحقیق از نوع توصیفی-تحلیلی و مبتی بر روش گردآوری کتابخانه ای است. مقاله به این سیوال مهم و اساسی می پردازد که نقش نخبگان سیاسی در نهادینگی جنبش های اسلامی نوین در جهان اسلام چگونه می باشد؟ فرضیه اصلی بر اینست که ماهیت راهبردی و مدیریت نخبگان سیاسی در جنبش های اسلامی نوین با توجه به تصمیم سازی مطلوب، خودباوری سیاسی، تقویت هویت اسلامی و نهاد سازی کارآمد در جنبش های اسلامی منجر به طراحی مدل حکومت های اسلامی اصیل و انقلابی می گردد. با توجه به عدم نگرش و درک همه جانبه نخبگان سیاسی از آموزه ها و مفاهیم اصیل اسلامی،بدعت گذاری در تصمیمات سیاسی، انحراف در مسیر هویت سازی قیام های مردمی، بسیاری از جنبش های اسلامی در جهان اسلام با مشخصه عدم نهادینگی مواجه شده اند.
    کلیدواژگان: نخبگان سیاسی، نهادینگی، جنبش های اسلامی، جهان اسلام
  • محمد قلعه نویی، داود کیانی*، مهدی جاودانی مقدم صفحات 179-199
    دیپلماسی فرهنگی، معماری بزرگراه دوطرفه به منظور ایجاد کانال هایی برای معرفی تصویر واقعی و ارزش های یک ملت و در عین حال ، تلاش برای دریافت درست تصاویر واقعی از سایر ملت ها و فهم ارزش های آنها است. بررسی سطوح کمی و کیفی روابط کشورمان با اروپا حاکی از آن است که دیپلماسی فرهنگی آن گونه که باید، نتوانسته است به مدد دیپلماسی رسمی آمده و به عنوان کاتالیزوری به تسهیل ارتباطات و تعمیق آن ها کمک نماید. این مقاله بر آن است تا با تبیین موانع و آسیب های پیش روی این رویکرد در روابط با اروپا به ویژه کشورهای آلمان،اتریش و هلند بپردازد و در این راستا، نظرات برخی متولیان دیپلماسی فرهنگی را به بحث می گزارد و در پایان در پی ارایه راهکار و پیشنهاداتی جهت زدودن موانع و کم رنگ تر کردن آثار منفی در عرصه دیپلماسی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در تقابل با ایران هراسی در اروپاست.
    کلیدواژگان: دیپلماسی فرهنگی، سیاست خارجی، ایران هراسی، روابط بین الملل، اتحادیه اروپا
  • مهدی بیگدلو* صفحات 201-217
    دانشجویان همواره به عنوان قشری منتقد در جامعه معرفی شده اند؛ انتقاداتی که اگر به درستی مطرح و به درستی بهره برداری شود می تواند زمینه توسعه سریع تر کشور به ویژه امور اجرایی را که مهمترین و اثرگذارترین اقدامات حکومت است را فراهم نماید و اگر به شکل مناسبی مطرح نگردد ضمن رواج بی اخلاقی و تخریب می تواند زمینه تبلیغات رسانه ای بیگانگان علیه ساختارهای اجرایی کشور گردد. با این فرض تحقیق حاضر نظرات 274 نفر از دانشجویان را به صورت تصادفی و تا رسیدن به اشباع علمی در خصوص انتقاد نسبت به تصمیمات و اقدامات دولت دوازدهم جمهوری اسلامی ایران جویا شده و سپس به روش تحلیل محتوا نظرات آنان را مورد بررسی قرار داده و به این نتیجه دست یافته که عدم انتقاد سازنده را می توان در دو دسته نواقص ساختاری و ضعف فردی تقسیم بندی نمود. البته رضایتمندی نیز عاملی است که باعث عدم شکل گیری انتقاد سازنده شده است. عوامل ساختاری به احساس بی نتیجه بودن انتقاد، احساس شنیده نشدن انتقاد، احساس ترس و فقدان راهکار قانونی برای انتقاد تقسیم می شود. ناتوانی در انتقاد، نابلدی، بی تفاوتی و بی علاقگی جزء ضعف های فردی منتقدین هستند و رضایت از شرایط زندگی، توجه بیشتر به فرصت ها و پذیرش تصمیمات دولت از عواملی هستند که با ایجاد رضایتمندی از شکل گیری انتقاد سازنده ممانعت می کنند.
    کلیدواژگان: مشارکت سیاسی، جوانان، مشارکت دانشجویی، انتقاد سازنده، انتقاد سیاسی
|
  • Hossein Rahmani Tirkalaie * Pages 7-23
    The Islamic revolution was formed when the material world considered the end of the age of religion in the world. Because of this, the calculation and sociological apparatus of the West fell into a strategic error regarding the prediction and also the analysis of this phenomenon. Even today, many aspects of the why of the Islamic Revolution and its successes remain ambiguous from a sociological point of view; Due to this necessity, in this work, the author seeks to investigate the social causes of the formation of the Islamic Revolution with a descriptive-analytical method, and finally came to the conclusion that the factors shaping the Islamic Revolution, due to the realization of the factors that separate from the imperial regime and the factors The impetus for the religious government has emerged that the condition for the formation of any comprehensive revolution is these two elements, and among them are factors such as the disgust of the ruling corruption, the lack of political freedom in the atmosphere of the society, and the raising of the insight level and the actualization of the capacity. He mentioned internal and...
  • Mohammad Sadegh Jalali Rad, Ebrahim Mottaghi *, Rozita Sepehrnia Pages 25-57
    The political culture of a society is a set of ideals, attitudes, and more or less fixed attitudes about power and politics, which are formed under the influence of the ideas, symbols, values, and beliefs of individuals and in the context of their history and collective life, and are related to political behaviors and interactions in The existing political system gives directions. The purpose of this research is to measure the political participation of the people in the model of Iran's political culture from the perspective of the elites. The research method in this study is a mixed method (quantitative-qualitative). The statistical population of elites includes 140 professors and political experts of political science faculties of state universities and Islamic Azad and Payam Noor universities of Tehran province, and the population statistical population consists of 704 citizens living in 352 neighborhoods of Tehran. The sampling method in this research is purposeful and completely non-probability. The data collection tool is a researcher-made questionnaire with items taken from library studies and Delphi interviews of experts. The face and content validity of the questionnaire has been confirmed and the reliability of the questionnaire has been emphasized by Cronbach's alpha. Data analysis has been done through descriptive and inferential statistics. According to the findings of this research, the model of Iran's political culture from the perspective of the elites can be presented in three dimensions: macro, medium and micro and western, Iranian, Islamic-revolutionary components, society and governance space, individual and elites and 43 separate indicators. did The results showed that the participation of citizens in the mentioned model is high in many indicators and there is a significant relationship between social bases. Also, there is a significant difference between the attitude of citizens and intellectual elites in the ranking of indicators.
  • Tooran Razmjoo, Abdolhosein Farzad *, Farhad Tahmasbi, Ruqiya Sadraei Pages 59-84
    Considering the importance of women's participation in political and economic development in society, the need for research in this regard is clear. This research aims to examine the social and legal status of women who have been oppressed by the patriarchal culture in some way. The two periods of Pahlavi and the Islamic Revolution and the extent of women's activity in these two periods have been examined. Considering the reflection of the patriarchal culture and its criticism in the authors' works, the character of women in one of Ali Mohammad Afghani's novels has been investigated. The obtained results indicate that patriarchal culture was more in the first Pahlavi period than in the second Pahlavi period. During the period of the Islamic Revolution, based on the orders of the Qur'an and by the order of Imam Khomeini, the presence of women in the society and their political and social activities has been very impressive. In this research, a library research method based on descriptive-analytical method has been used.
    Keywords: patriarchy, Pahlavi, Islamic Revolution, Ali mohammad Afghani, Woman
  • Khalilallah Sardarnia *, Hafizollah Rostam Yeganeh, Jamil Ghoreyshi Pages 85-109

    The emergence of social divisions have been effective in the emergence of social-political currents, determining the type of political, party, electoral systems and the nature and process of competitions, etc. Political-social competition of political-party and civil organizations and political-social currents in modern societies claiming democracy is inevitable. This thesis seeks to answer this basic question with explanatory-analytical and descriptive method, why the participation and competition of political, social and intellectual currents in Iran is mainly due to the crisis of institutional trust (to civil institutions and political organizations) since the middle of the 1370s. Has it lasted until 1400? The hypothesis of the research is that inflexible polarization and power-hungry, law-abiding, non-transparent, unorganized and non-committed to civil and democratic principles and ethics, national independence and cohesion lead to a crisis of institutional trust in the government and civil institutions, lack of peaceful political dynamism. It has been in the political processes of the country. The findings of this research show that the polarization between two competing social and political currents, fundamentalist and reformist, leads to relative instability in the social-political system of the society, a significant decrease in social capital centered on public trust in political-party currents and It has even been ruled.

    Keywords: Social gaps, Institutional Trust, crisis of trust, polarization, Iran
  • Rahim Eini, Ali Shirkhani *, Mohammad Hasan Elahi Manesh Pages 111-131

    Understanding the dimensions of the clergy and the attitude of this institution to the concept of democracy is an important chapter in the political history of Iran, especially after the Islamic Revolution of Iran, in which for the first time political power was given to this religious institution. Accordingly, the main purpose of this article is to answer the question of how the traditional clergy has understood democracy? To answer this question, using David Held's models of democracy, we hypothesized that the traditional clergy, rejecting modernity and the theoretical foundations of democracy based on a kind of petrified, petrified and traditional Islam, had an authoritarian and conservative view of democracy. This article has selected Ayatollah Mesbah Yazdi as the representative of the traditionalist clergy with a qualitative method and has tested David Held based on the seven indicators of democracy. Studies have shown that the traditionalist clergy, represented by Ayatollah Mesbah, based on traditional jurisprudence and with an apparent interpretation of Shari'a, has resisted democracy and its components, and as long as this spectrum of clergy is a relation and a dialectical bridge between religious and traditional rationality. If it does not establish democracy with a new rationality, the Shiite world will face the danger of fundamentalism with its spiritual representatives.

  • Mohamad Javedan *, Hamed Alyamin, Bahauddin Ghahrani Nejad Pages 133-155
    One of the most important security of any society is its cultural security which preserves the identity and culture of that society.the vital and effective role of cultural security in the preservation and protection of culture as the main infrastructure of the evolution and development of other dimensions of society; shows its importance. the idea and belief foundations are as the roots of the emergence of values, norms and behaviors that act in relation to culture to a safe, stable and free from other threats and invasions,they have a basic role in the securement of cultural security which have been emphasized from the point of view of Islam and the the Supreme Leader of IRAN.The basic question of this research is, from the point of view of the Holy Quran and the Supreme Leader,what role do beliefs and faiths play in the securement of cultural security? this article is written by qualitative method and by using the content analysis method that have identified and have studied the verses of the Holy Quran and also the thought of the Supreme Leader about the beliefs and faiths that are effective in providing and guaranteeing cultural security. in this context, giving coherence, giving meaning to life and self-control are the categories that have been devoted to the extraction and analysis of the role of these contents in cultural security, based on the verses of the Holy Quran and the thought of the Supreme Leader.
    Keywords: culture, Cultural security, Belief, self-control
  • Ghaffar Zarei * Pages 157-178
    The attitude and understanding of the political elites has played a significant role in the formulation of governmental institutions and organizations in every period of the political history of Islamic countries, especially countries undergoing political transition. In this period of modern Islamic movements in Muslim countries, the role and impact of political elites was of great importance. The necessity and importance of this role is clearly evident in how to explain and interpret the concepts, values, institutions, pillars, laws, management, efficiency, acceptability and ultimately the desirability of the government influenced by the vision of the political elites. The research method is descriptive-analytical and based on the library collection method. The article deals with this important and fundamental question, what is the role of political elites in the institutionalization of modern Islamic movements in the Islamic world? The main hypothesis is that the strategic nature and management of political elites in modern Islamic movements with regard to optimal decision-making, political self-confidence, strengthening of Islamic identity and efficient institution building in Islamic movements leads to the design of authentic and revolutionary Islamic government models. Due to the lack of attitude and comprehensive understanding of the political elites of authentic Islamic teachings and concepts, innovation in political decisions, deviation in the path of identification of popular uprisings, many Islamic movements in the Islamic world have faced the characteristic of lack of institutionalization.
  • Mohammad Ghalenoie, Davood Kiani *, Mahdi Javdani Moqaddam Pages 179-199
    Review:Cultural diplomacy is the architecture of a two-way highway in order to create channels to introduce the true image and values ​​of a nation, and at the same time, trying to correctly receive true images from other nations and understand their values. Examining the quantitative and qualitative levels of our country's relations with Europe indicates that cultural diplomacy, as it should, has not been able to help official diplomacy and help as a catalyst to facilitate and deepen relations. This article aims to explain the obstacles and harms faced by this approach in relations with Europe, especially Germany, Austria and the Netherlands, and in this regard, it discusses the opinions of some cultural diplomacy custodians and at the end presents There are solutions and suggestions to remove the obstacles and reduce the negative effects in the field of cultural diplomacy of the Islamic Republic of Iran in the face of Iranphobia in Europe.Keywords: cultural diplomacy, foreign policy, Iranophobia, international relations, European Union
    Keywords: cultural diplomacy, Foreign Policy, Iranophobia, international relations, European Union
  • Mehdi Bigdeloo * Pages 201-217
    Students have always been introduced as a critical class in society; Criticisms that, if properly presented and properly exploited, can pave the way for faster development of the country, especially the executive affairs, which are the most important and effective actions of the government, and if not properly presented, can spread immorality and destruction to foreign media propaganda against the country's executive structures. With this assumption, the present study randomly seeks the opinions of 274 students until they reach scientific saturation regarding criticism of the decisions and actions of the twelfth government of the Islamic Republic of Iran, and then examines their opinions through content analysis. The conclusion is that the lack of constructive criticism can be divided into two categories of structural defects and individual weakness. Of course, satisfaction is also a factor that has prevented the formation of constructive criticism.Structural factors are divided into a sense of ineffective criticism, a sense of not hearing criticism, a sense of fear, and a lack of a legal solution to criticism. Inability to criticize, ignorance, indifference and apathy are among the individual weaknesses of critics, and satisfaction with living conditions, more attention to opportunities and acceptance of government decisions are factors that prevent the formation of constructive criticism by creating satisfaction.