فهرست مطالب

جامعه شناسی سیاسی انقلاب اسلامی - سال سوم شماره 2 (پیاپی 10، تابستان 1401)

نشریه جامعه شناسی سیاسی انقلاب اسلامی
سال سوم شماره 2 (پیاپی 10، تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/06/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • لیلا سنگی* صفحات 7-29
    سرمایه اجتماعی مجموعه ای از مفاهیمی چون اعتماد، هنجارها، روابط و شبکه هاست که باعث ایجاد ارتباط و مشارکت بهینه بین اعضای یک جامعه می شود و در نهایت منافع متقابل افراد جامعه را تامین خواهد کرد. نهادگرایان از عوامل نهادی نظیر سنت ها، آداب و رسوم، فرهنگ و مذهب تحت عنوان قیود غیر رسمی و به عنوان عوامل تاثیرگذار بر ادراک فرد نام می برند که این پارامترها در ایجاد سرمایه اجتماعی افراد نقش آفرینی می کنند. نهادها به مثابه قواعد بازی در یک ساختار سیاسی- اجتماعی هستند و بستر نهادی شامل هر دو بخش نهادهای رسمی و نهادهای غیر رسمی است که قواعد اخلاقی و هنجارهای ارزشی، مجموع باورها و اعتقاداتی که رفتار انسانی را تنظیم می کند، را در بر می گیرد. رویکرد نهادگرایی به سرمایه اجتماعی به عنوان متغیر وابسته توجه دارد. با توجه به پژوهش های صورت گرفته رابطه معناداری میان سرمایه اجتماعی و افزایش میزان مشارکت سیاسی در جوامع مختلف وجود دارد. به هر میزان سرمایه اجتماعی افراد افزایش یابد از شانس بالاتری برای حضور در ساختار قدرت برخوردار خواهند شد. در اینجا تلاش می گردد تا رابطه میان سرمایه اجتماعی زنان و حضور آنان در مجلس شورای اسلامی مورد تبیین قرار گیرد.
    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، زنان، مشارکت، مجلس شورای اسلامی، ایران
  • وحید آرایی* صفحات 31-52
    نظارت نقش عمده ای در بهبود سیاست ها و کارکردهای دولت ایفا می نماید؛ هدف از ایجاد حکمرانی نظارتی، کنترل انحراف های احتمالی در دستگاه های اداری است تا از طریق ارایه بازخوردهای اصلاحی، ضمن فراهم ساختن اطلاعات لازم برای بهبود حکمرانی و سیاستگذاری، اصلاحات فرایندی لازم در ارکان نظام سیاسی و اداری اعمال شود. قوه قضاییه با اعمال نظارت قضایی عام و فراگیر و به عنوان اصلی ترین مرجع نظارتی کشور و حافظ حقوق شهروندی وظیفه دارد با انجام نظارت و بازرسی اقدام به آسیب شناسی، پیشگیری و مقابله با سوءجریان، تخلف و جرم نماید. این مقاله با استفاده از روش توصیفی تحلیلی به این می پردازد که حکمرانی نظارت قضایی در دو سطح درونی و بیرونی ناظر بر همه فعالیت ها و اعمال دستگاه های اداری بوده و موجبات تضمین رعایت قوانین و مقررات، جلوگیری از سوءاستفاده از قدرت و خارج شدن از حیطه صلاحیت و اختیارات و جبران خسارات وارده به شهروندان را به دو شیوه نظارت استطلاعی (اطلاع از طرز کار و حسن جریان امور و چگونگی اجرای قوانین در سازمان ها و ادارات دولتی) و نظارت دادرسی (رسیدگی به شکایات علیه تصمیمات، اقدامات و آیین نامه های دولتی و احکام مراجع شبه قضایی قوه مجریه) فراهم می آورد.
    کلیدواژگان: حکمرانی، نظارت، نظارت قضایی، دستگاه اداری، قوه قضاییه
  • محسن دلاویز، سید خدایار مرتضوی اصل*، سید عطاالله سینایی صفحات 53-80
    مقاله ی حاضر در باب موضوع نسبت الگوی مصرف انرژی و سرمایه اجتماعی در جمهوری اسلامی ایران است. مقاله حاضر توصیفی تحلیلی بوده و از روش کتابخانه ای استفاده شده است. این روند رو به تزاید و افسارگسیخته مصرف انرژی در کشورمان، نشان دهنده ی عقیم ماندن سیاست های بهینه سازی الگوی مصرف بوده است؛ روند مصرف انرژی در کشور، ماهیت اجتماعی و فرهنگی دارد. مقاله حاضر بر پایه ی مفهوم سرمایه اجتماعی به بررسی بررسی تغییرات فرهنگی و اجتماعی مصرف انرژی و راهکارهای بهینه سازی آن برای کاربست در فرایندهای آتی سیاست گذاری انرژی آینده در جمهوری اسلامی ایران پرداخته است. با توجه به آمارهای رسمی منتشر شده سرمایه اجتماعی در جمهوری اسلامی ایران در قالب اعتماد افقی بالاست. لذا از طریق نشان دادن بحران در این حوزه و هم ردیف کردن آن با فجایع طبیعی تبلیغات گسترده ای از طریق تشکل های مردم نهاد به وجود آورد و مردم را نسبت به عواقب آن در سطح ملی آگاه کرد. بدین ترتیب می توان انتظار داشت که در این مرحله مردم نسبت به کاهش مصرف انرژی و سوخت های فسیلی آگاه شده و از این طریق مصرف مردم ایران به سطح کشورهای دارای اقتصاد پیشرفته نزدیک شود. بدین طریق که با در قالب مفهوم سرمایه اجتماعی سه راهکار به منظور کاربست هرچه بیشتر این مفهوم در سیاستهای کاهش مصرف انرژی پیشنهاد گردید که شامل آموزش و تعمیق الگوی بهینه سوخت و انرژی درگیر سازی نهادهای غیردولتی و مذهبی در حوزه مصرف انرژی ضرورت گذار به حکمرانی مشارکتی در حوزه سیستم انرژی کشور می باشد.
    کلیدواژگان: بهینه سازی مصرف انرژی، سیاست گذاری انرژی، سرمایه اجتماعی، تغییرات فرهنگی و اجتماعی، الگوی مصرف
  • جواد حق گو*، حسین مولائی صفحات 81-99
    در سالهای اخیر و به حسب وقوع برخی از اجتماعات اعتراضی شعارهایی در تمجید از حکومت رضا شاه سر داده می شود. شعارهایی که بیش از هر چیز بر عدم آگاهی دقیق جامعه ایرانی از مختصات واقعی حکومت رضا شاه و جنگ شناختی دشمن تاکید دارد. حکومتی که دوست و دشمن منصف بازگشت بدان و مشابه آن را ارتجاع می دانند. فارغ از طرح هدفمند و برنامه ریزی شده اینگونه شعارها توسط برخی گروه های اپوزسیون و برانداز، نباید از تمایل بخشی از جامعه ایرانی به این حرکت ارتجاعی غفلت شود. تمایلی که بیش از هر چیز از فقدان درک و آگاهی جامعه نشات گرفته و مصداقی از موفقیت جنگ شناختی دشمن است. موضوعی که انجام پژوهش هایی دقیق درباره ماهیت حکومت رضا شاه را ضروری می سازد. بسیاری از اندیشمندان حکومتهای دیکتاتوری را با توجه به ماهیتشان به انواع مختلفی تقسیم کرده اند. بر همین مبنا سیوال اصلی پژوهش حاضر جایابی دقیق حکومت رضا شاه از این منظر است. شواهد و قراین موجود نشان از آن دارد که حکومت دیکتاتوری رضا شاه به رغم داشتن برخی از مشخصه های مشترک تمام دیکتاتوری ها با این حال انطباق کاملی با دیکتاتوری نظامی دارد. در این پژوهش تاریخی و توصیفی-تحلیلی تلاش شده تا با استناد به برخی اسناد جدید تاریخی بعد از بحثی نظری درباره شاخصه های حکومتهای دیکتاتوری و انواع دیکتاتوری ها، دیکتاتوری نظامی رضا شاه در ذیل سه شاخصه «همیشگی بودن جنگ و منازعه در سپهر زیست اجتماعی»، «تقدیس ارتش و قوای نظامی» و «ایجاد یک جامعه میلیتاریستی» مورد بررسی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: دیکتاتوری نظامی رضا شاه، دشمن، جنگ شناختی، ایمن سازی، جامعه ایرانی
  • مریم دانشی، سعید عباسی نیا*، مریم بختیار صفحات 101-117

    مسیله امامت و ولایت در اندیشه اسلامی و در قرآن و سنت که به عنوان منبع اصلی اسلام اند از جایگاه بلند و مرتبه ی عظیم برخوردار است. در قرآن مقام ولایت مختص خداوند است و به اذن او، این مقام به پیامبران و اهل بیت عصمت و طهارت واگذار شده است. یکی از افرادی که از منبع آیات قرآنی، احادیث و روایات نبوی و علوی‏‏ بهره برده و به مساله ولایت ورود کرده امام خمینی(ره) است؛ ایشان موضوع «ولایت» را‏‎ ‎‏تبیین نموده و راه جدیدی در تحریر و تقریر چنین مقوله  ای برای همگان باز کرده است و در جهت تکامل،‏‎ ‎‏توسعه و تفصیل ولایت پژوهی، گامی نوین و محکم برداشته اند. وی ولایت را تنها بر مشرب عرفان نظری صرف و مباحث و‏‎ ‎‏اصطلاحات متداول بیان نکرده است بلکه از سه روش نقل، عقل و کشف و شهود استفاده‏ نموده است و بحث ولایت در آثار ایشان با بیانی استدلالی و استنادی و نقلی مطرح شده است و نوشته های ایشان قابل برداشت و کاربردی است. مقاله حاضر به تبیین دیدگاه امام در باره نقش اجتماعی، سیاسی ولایت به تکیه بر آیات قرآنی می پردازد. هدف این پژوش این است ضمن پرداختن به نقش محوری ولایت با مستندات آیات قرآن، با بهره گیری از نظرات امام جایگاه اجتماعی، سیاسی ولایت در جامعه را تبیین کند.

    کلیدواژگان: قرآن کریم، ولایت، حاکمیت سیاسی، خلافت الهی، امام خمینی
  • علی جان مرادی جو* صفحات 119-150
    بررسی نقش نیروهای اجتماعی در تحولات سیاسی از موضوعات مهم و اساسی در جامعه شناسی سیاسی است. طبقات اجتماعی از جمله نیروهای متمایز اجتماعی محسوب می شوند که در تحلیل عملکرد گروه های اجتماعی- سیاسی ایفای نقش دارند. در بین تقسیمات طبقات اجتماعی همواره نقش طبقه متوسط در تحولات سیاسی و اجتماعی ایران موردتوجه قرار داشته است. نوشتار حاضر که از نوع تحقیقات توصیفی- تحلیلی است، با هدف تبیین چگونگی نقش، جایگاه، ساختار و وضعیت طبقه متوسط سنتی و جدید در جمهوری اسلامی ایران به رشته تحریر درآمده است. چرایی ناهمگون بودن طبقه متوسط در ایران و اینکه نقش، ساختار و وضعیت طبقه متوسط سنتی و جدید در تحولات جمهوری اسلامی ایران به ویژه از سال 1376 تا 1392 چگونه بوده است؟ مهم ترین سوال تحقیق حاضر را تشکیل می دهد. در مجموع نتایج تحقیق نشان می دهد که اقشار طبقه متوسط سنتی و جدید در حال افزایش نقش و تاثیرگذاری خود بر تحولات سیاسی و اجتماعی در جمهوری اسلامی هستند ولی به نظر می رسد که هر چه از اوایل انقلاب فاصله می گیریم، شاهد افزایش نقش طبقه متوسط جدید و کاهش نقش طبقه متوسط سنتی هستیم.
    کلیدواژگان: طبقه متوسط سنتی، طبقه متوسط جدید، روحانیون، روشنفکران، جمهوری اسلامی ایران
  • سید جلال دهقانی فیروزآبادی، سعید چهرآزاد* صفحات 151-170
    پژوهش حاضر که تاکنون در پردازش های جامعه آکادمیک مسبوق به سابقه نبوده است، می کوشد تاثیرات دگرگونی های منبعث از عصر هوش مصنوعی را در حوزه سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران مورد بررسی قرار دهد تا در این برهه از زمان که به تعبیر نویسنده گان، سیاست خارجی ایران با پارادایم شیفت مواجه شده است این حیطه را از تک نوازی ها و تک گویی های کلاسیک به دور سازد. فرضیه اصلی نوشتار حاضر این است که تحولات مربوط به عصر فوران داده ها، سیاست خارجی ایران در قبال این ساختار منبعث از تطور الگوواره ای هوش مصنوعی نقش تعیین کننده ای در سیاستگذاری خارجی کشورمان ایفا کرده است. استدلال اصلی نویسندگان این است که رویکرد داده بنیاد ایران نسبت به ساختار نظام بین الملل و تلاش برای برهم زدن آن، جایگاه موثری در بینش فرامرزی جمهوری اسلامی ایران ایفا می نماید. لذا زمانی که منطق داده-ای بر دستگاه فکری و سیاست خارجی کشور حاکم باشد، نگاه های کلاسیک نمی تواند تداوم پیدا کند و با شروع تغییرات سیاسی، اقتصادی، نظامی و... در وضعیت پساهوش مصنوعی سیاست خارجی الگوریتمی جمهوری اسلامی ایران نیز بایستی مکانیسم های طراحی راهبرد ملی را تغییر دهد.
    کلیدواژگان: هوش مصنوعی، سیاست خارجی، ایران، پساانقلاب اسلامی، داده
  • محمد ابوالفتحی، مینا نظری*، سید سامر پور دانش صفحات 171-192

    پژوهش حاضر با روش توصیفی_تحلیلی و با ابزار فیش برداری کتابخانه ای به بررسی پیامدهای تمدن غربی بر ایرانیان پرداخته است. ارتباط متقابل تمدن غربی با فرهنگ و تفکر(جهان بینی) غربیان منجر گردید، تا مهمترین پیامدهای تهاجم تمدنی غرب در فرهنگ و جهان بینی ایرانیان دنبال گردد. نتایج بررسی های انجام شده در پژوهش حاضر از یک سو تاییدگر ارتباط میان تفکر، فرهنگ و تمدن غربی است و از سوی دیگر نشان داد که ارتباط سه گانه ی یاد شده لزوما رابطه ای خطی نیست و در برخی از موارد ورود بی رویه و بدون توجه به مبانی فرهنگی و تفکری مظاهر تمدن غربی موجی از تغییرات تمدنی در وهله ی اول و تغییرات فرهنگی و تفکری را در مراحل بعدی شکل خواهد داد. چنانچه جامعه ایرانی با افزایش ورود مظاهر تمدن غربی درگام نخست با دگرگونی های در زمینه ی فرهنگ همچون فراموشی لباس ها، موسیقی و معماری و دیگر مظاهر تمدنی و فرهنگی ایرانی-اسلامی روبه رو شده است و درگام دیگر، تغییراتی در زمینه ی جهان بینی را شاهد بوده است.

    کلیدواژگان: فرهنگ«_ تمدن «_ انقلاب«_ جهانبینی«
  • رشید رکابیان* صفحات 193-218

    بی شک در پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سال 1357عوامل متعددی دخیل بوده است که مهمترین عامل شخصیت ورهبریت امام خمینی ره بوده است وحضرت امام خمینی ره به وجود اینکه در تبعید بودند ارتباط با مردم، جریانها وشخصیت های انقلابی را از طریق پیام، مصاحبه، مکالمه ومکاتبه حفظ نمودند بر این اساس پیامهای امام خمینی (س) که در 21جلد در مجموعه ای با عنوان صحیفه امام منتشر شده است، بخش مهمی از محتوای این مجموعه را تشکیل میدهند. درواقع، عمده مطالب و مبانی فکری و سیاسی امام(ره) که در جریان پیروزی انقلاب اسلامی تاثیرگذار بود از طریق مصاحبه ها وپیامها به طور کلی با رسانه های خارجی و خبرگزاری هایی بود که به گوش مردم حقیقت طلب ایران و سایر جهانیان میرسید. بخش عمده ای از تحولات خارجی و مسایل سیاسی داخلی نیز در قالب پیام از طرف امام (ره) راهنمای عمل در تعیین سیاستها وراهبرد واستراتژی انقلابیون بود. پژوهش پیش رو با استفاده از روش تحلیل محتوایی به بررسی محورهای عمده و مورد تاکید حضرت امام در پیام های ایشان میپردازد.

|
  • Leila Sangi * Pages 7-29
    Social capital is a set of concepts such as trust, norms, relationships and networks, which creates optimal communication and participation between the members of a society and ultimately provides the mutual benefits of society members. Institutionalists refer to institutional factors such as traditions, customs, culture and religion as informal constraints and as influencing factors on individual perception, and these parameters play a role in creating social capital of individuals. Institutions are like the rules of the game in a political-social structure, and the institutional framework includes both formal institutions and informal institutions, which includes moral rules and value norms, the sum of beliefs and convictions that regulate human behavior. The institutional approach focuses on social capital as a dependent variable. According to the researches, there is a significant relationship between social capital and increasing the amount of political participation in different societies. As much as the social capital of people increases, they will have a higher chance to be in the power structure. Here, an attempt is made to explain the relationship between women's social capital and their presence in the Islamic Council.
  • Vahid Araei * Pages 31-52
    Supervision plays a major role in improving government policies and functions; The purpose of establishing supervisory governance is to control possible deviations in administrative institutions so that by providing corrective feedback, while providing necessary information to improve governance and policy-making, necessary process reforms are applied in the political and administrative system. Judiciary, by exercising general and inclusive judicial supervision, and as the main supervisory authority of the country and protector of citizens' rights, has the duty to diagnose, prevent and deal with misdemeanors, violations and crimes by carrying out supervision and inspection. Using the analytical descriptive method, this article deals with the fact that the governance of judicial supervision at both internal and external levels oversees all the activities and actions of administrative bodies and ensures compliance with laws and regulations, preventing abuse of power and leaving the field. Competence and authority and compensation for the damages caused to the citizens in two methods of survey monitoring (information about the way of working and the good flow of affairs and how the laws are implemented in government organizations and offices) and judicial monitoring (dealing with complaints against decisions, actions and regulations of the government and It provides the provisions of the quasi-judicial authorities of the executive branch.
    Keywords: Governance, Supervision, judicial supervision, administrative system, Judiciary
  • Mohsen Delaviz, Seyyed Khodayar Mortazav Asl *, Seyyed Aatollah Sinaei Pages 53-80
    The current article discusses the relationship between energy consumption patterns and social capital in the Islamic Republic of Iran. The present article is descriptive and analytical, and the library method is used. This increasing and uncontrolled energy consumption trend in our country have shown the unfruitfulness of policies to optimize the consumption pattern. The trend of energy consumption in the country has a social and cultural nature. This article, regarding the social capital concept, examines the cultural and social changes in energy consumption and its optimization strategies for use in future energy policy processes in the Islamic Republic of Iran. Based on the published official statistics, social capital in the Islamic Republic of Iran is high in the form of horizontal trust. Consequently, by manifesting the crisis in this field and aligning it with natural disasters, one can create extensive propaganda through non-governmental organizations and make people aware of its consequences at the national level. As so, it can be projected that people will be aware of the reduction of energy and fossil fuel consumption at this stage. In this way, the consumption of the people of Iran will approach the level of countries with advanced economies. In this way, in the form of the concept of social capital, three solutions were suggested to apply this concept as much as possible in energy consumption reduction policies, which include training and extending the optimal model of fuel and energy / The involvement of non-governmental and religious institutions.
    Keywords: optimization of energy consumption, Energy Policy, Social Capital, Cultural, social changes, Consumption Pattern
  • Javad Haghgoo *, Hosein Molaei Pages 81-99
    In recent years, with the occurrence of some popular protests, slogans have been chanted in support of Reza Shah's government. Slogans that above all emphasize the lack of accurate knowledge of the Iranian society about the real coordinates of Reza Shah's government and the enemy's cognitive war. A government that friends and enemies consider fair return to it and similar to it as backward. Regardless of the purposeful and planned design of such slogans by some opposition groups and Branda, the desire of a part of the Iranian society for this reactionary movement should not be neglected. A desire that originates above all from the lack of understanding and awareness of the society and is an example of the success of the enemy's cognitive warfare. An issue that makes it necessary to carry out detailed research on the nature of Reza Shah's government. Many thinkers have divided dictatorial governments into different types according to their nature. Based on this, the main question of the current research is the exact location of Reza Shah's government from this point of view. The available evidence shows that Reza Shah's dictatorial government, despite having some common characteristics of all dictatorships, is in full compliance with the military dictatorship. In this historical and descriptive-analytical research, an attempt has been made to cite some new historical documents, after a theoretical discussion about the characteristics of dictatorial governments and the types of dictatorships, the military dictatorship of Reza Shah under the three indicators of "the perpetuity of war and conflict in the bio-social sky" ", "sanctity of the army and military forces" and "creating a militaristic society" should be examined.
  • Maryam Daneshi, Saeed Abasi Nia *, Maryam Bakhtiar Pages 101-117

    The issue of Imamate and Wilayat in Islamic thought and in the Qur'an and Sunnah, which are the main source of Islam, has a high and great status. In the Qur'an, the position of guardianship belongs to God, and with His permission, this position has been assigned to the Prophets and the Ahl al-Bayt of purity and innocence. Imam Khomeini (RA) is one of the people who used the sources of Quranic verses, hadiths, and prophetic and Alevi traditions and entered into the issue of guardianship. He has explained the subject of "province" and has opened a new way in writing and interpreting such a category for everyone, and they have taken a new and firm step in the direction of evolution, development and detailing of the study of province. He did not explain Wilayat only on the basis of theoretical mysticism and common discussions and terms, but he used three methods of narration, reason, discovery, and intuition, and the discussion of Wilayat in his works is presented in an argumentative, citation, and narrating manner. and his writings are understandable and useful. The present article explains Imam's view about the social and political role of the province based on Quranic verses. The aim of this study is to explain the social and political position of the province in the society while addressing the central role of the province with the documentation of the verses of the Qur'an, using the opinions of the imam.

  • Alijan Moradi Joo * Pages 119-150
    Examining the role of social forces in political developments is one of the important and basic issues in political sociology. Social classes are among the distinct social forces that play a role in analyzing the performance of socio-political groups. Among the divisions of social classes, the role of the middle class in Iran's political and social developments has always been considered. This article, which is a descriptive-analytical research, has been written with the aim of explaining the role, position, structure and status of the traditional and new middle class in the Islamic Republic of Iran. Why is the middle class heterogeneous in Iran and what is the role, structure and status of the traditional and new middle class in the developments of the Islamic Republic of Iran, especially from 1997 to 2013? It constitutes the most important question of the present research. Overall, the results of the research show that the traditional and new middle class strata are increasing their role and influence on the political and social developments in the Islamic Republic, but it seems that as we move away from the beginning of the revolution, we see an increase in the role of the new middle class and a decrease We are the traditional middle class role.
    Keywords: traditional middle class, New Middle Class, clerics, Intellectuals, Islamic Republic of Iran
  • Jalal Dehghani, Saeed Chehrazad * Pages 151-170
    The current research, which is unprecedented in the processes of the academic community, tries to investigate the effects of the transformations emanating from the era of artificial intelligence in the field of foreign policy of the Islamic Republic of Iran, so that in this period of time, according to the author's interpretation, Iran's foreign policy has faced a paradigm shift away from classic monologues and soliloquies. The main hypothesis of the present article is that the developments related to the era of data explosion, Iran's foreign policy has played a decisive role in the foreign policy of our country in relation to this structure arising from the patterned development of artificial intelligence. The main argument of the authors is that Iran's data-based approach to the structure of the international system and the attempt to disrupt it plays an effective role in the cross-border vision of the Islamic Republic of Iran. Therefore, when the logic of data dominates the intellectual apparatus and foreign policy of the country, classical views cannot continue and with the beginning of political, economic, military changes, etc., in the artificial post-intelligence state of the algorithmic foreign policy of the Islamic Republic of Iran. It should also change the mechanisms of national strategy design.
    Keywords: Artificial intelligence, Foreign Policy, Iran, post-Islamic revolution, Data
  • Mohamad Abolfathi, Mina Nazari *, Seyedsamer Pourdanesh Pages 171-192

    The current research has investigated the consequences of Western civilization on Iranians with the descriptive-analytical method and with the library survey tool. The interrelationship of Western civilization with the culture and thinking(worldview) of Westerners led to the most important consequences of the invasion of Western civilization in the culture and worldview of Iranians.The results of the investigations carried out in the current research, on the one hand, confirm the relationship between Western thought, culture and civilization, and on the other hand, it showed that the aforementioned triple connection is not necessarily a linear relationship, and in some cases, the entry is arbitrary and without attention. On the basis of cultural and thinking, the manifestations of Western civilization will form a wave of civilizational changes in the first place and cultural and thinking changes in the next stages.If the Iranian society has faced changes in the field of culture, such as the forgetting of clothes, music, architecture and other Iranian-Islamic civilizational and cultural manifestations, in the first step, with the increase in the appearance of western civilization, and in the second step, changes in the field of worldview. has witnessed

    Keywords: Culture, Civilization, Revolution, Worldview
  • Rashid Rekabian * Pages 193-218

    Undoubtedly, many factors were involved in the victory of the Iranian Islamic Revolution in 1357, the most important of which was the personality and leadership of Imam Khomeini, and even though he was in exile, Imam Khomeini kept in touch with the people, movements, and revolutionary figures through messages, interviews, conversations, and correspondence. They maintained that on this basis, the messages of Imam Khomeini (PBUH), which are published in 21 volumes in a collection titled Imam's Sahifah, constitute an important part of the content of this collection.In fact, the main intellectual and political content and foundations of the Imam (RA) that were influential during the victory of the Islamic Revolution were through interviews and messages in general with foreign media and news agencies that reached the ears of the truth-seeking people of Iran and the rest of the world. A major part of foreign developments and domestic political issues was also in the form of a message from the Imam (RA) as a guide for determining the policies, strategies and strategies of the revolutionaries.Using content analysis method, the upcoming research examines the main points emphasized by the Imam in his messages.