فهرست مطالب

طب جنوب - سال بیست و پنجم شماره 3 (امرداد - شهریور 1401)

مجله طب جنوب
سال بیست و پنجم شماره 3 (امرداد - شهریور 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/08/10
  • تعداد عناوین: 7
|
  • علیرضا خسروانی، صمد اکبرزاده، علی موحد، هاجر جابری* صفحات 198-209
    زمینه

    سرطان کولورکتال (CRC) یکی از دلایل اصلی مرگ ومیر در سراسر جهان است. سارگاسوم بوونیوم گونه ای گیاهی از جلبک های قهوه ای است که به طور گسترده در خلیج فارس یافت می شود. مطالعه حاضر به بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی و سمیت سلولی عصاره هیدروالکلی گیاه سارگاسوم بوونیوم در رده سلول های سرطان کولورکتال پرداخته است.

    مواد و روش ها:

    سارگاسوم بوونیوم از خلیج فارس در استان بوشهر جمع آوری گردید و با خیساندن در اتانول 70 درصد، عصاره هیدروالکلی آن استخراج شد. میزان پلی فنل، فلاونویید و فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره هیدروالکلی (اتانولی 70 درصد) به ترتیب با روش های فولین سیکالتو، آلومینیوم کلراید و CUPRAC بررسی گردید. سپس اثر سمیت سلولی این عصاره در دو رده سلولی سرطان کولورکتال (SW742 و HCT116) و سلول سالم (فیبروبلاست) در زمان های 24، 48 و 72 ساعت با روش MTT تعیین گردید.

    یافته ها:

    عصاره هیدروالکلی دارای مقادیر قابل توجهی پلی فنل (66/0±79/36 میلی گرم اسید گالیک/ گرم وزن خشک عصاره، فلاونوویید (میلی گرم کویرستین/ گرم وزن خشک عصاره 5/2±66/194) و ظرفیت آنتی اکسیدانی (16/9±99/526) میلی گرم اسید آسکوربیک/ گرم وزن خشک عصاره) می باشد. عصاره هیدروالکلی به صورت وابسته به دوز و زمان به تدریج رشد سلول ها را در سلول های SW742 و HCT116 و فیبروبلاست مهار کرد.

    نتیجه گیری:

    نتایج ما نشان داد که عصاره هیدروالکلی سارگاسوم بوونیوم ممکن است پتانسیل قابل توجهی برای توسعه به عنوان یک ماده ضدسرطان مبتنی بر محصول طبیعی جدید داشته باشد.

    کلیدواژگان: سارگاسوم بوونئوم، سرطان کولورکتال، عصاره هیدروالکلی، آنتی اکسیدانت، سمیت سلولی
  • ساغر شهبازی، محسن زرگر*، محمدرضا ذوالفقاری، محمدعلی آموزگار صفحات 210-226
    زمینه

    میکروارگانیسم های نمک دوست، پتانسیل تولید بیومولکول های جدید از جمله ترکیبات ضدسرطانی برای استفاده در کاربردهای پزشکی، را دارند. این مطالعه با هدف بررسی خواص ضدسرطانی رنگدانه های استخراج شده از آرکی نمک دوست بومی ایران انجام شد.

    مواد و روش ها:

    عصاره رنگدانهHaloarcula sp.  که قبلا از دریاچه آران- بیدگل جداسازی و شناسایی شده بود، استخراج گردید. اثر رنگدانه استخراج شده، بر روی رده سلولی MDA-MB-468 سرطان پستان، با استفاده از روش MTT و رنگ آمیزی PI و FITC مورد آزمایش قرار گرفت. سلول ها با غلظت های مختلف عصاره رنگدانه به مدت 24، 48 و 72 ساعت انکوبه شدند. در نهایت بیان ژن های آپوپتوزی از جمله ژن هایBAX ، CASP3، CASP7، CASP9،P21 ، P53،SOX2 ، توسط تکنیک Real time PCR مورد بررسی قرار گرفت. برای تحلیل اطلاعات از آزمون t و تحلیل اندازه های تکراری استفاده گردید.

    یافته ها:

    در مقایسه با سلول های تیمار نشده، عصاره رنگدانه زنده مانی سلول های MDA-MB-468 را پس از 48 ساعت در غلظت 95/45 میکروگرم در میلی لیتر، به طور قابل توجهی مهار کرد (05/0p< *). علاوه بر این، جمعیت کل سلول های آپوپتوز اولیه و ثانویه (4/44 درصد) در رده سلولی مورد مطالعه افزایش یافت که با افزایش معنادار بیان ژن های P53،BAX ، CASP7، CASP9، همراه بود.

    نتیجه گیری:

    آرکی های نمک دوست می توانند به عنوان منبع مناسبی از پیگمان های طبیعی با فعالیت ضدسرطانی و به عنوان یک درمان موثر احتمالی در شیمی درمانی در نظر گرفته شوند.

    کلیدواژگان: آپوپتوز، رده سلولی MDA-MB-468، رنگدانه، Haloarcula sp
  • ابوطالب کوشا، مریم حاجی قاسم کاشانی*، غلامحسن واعظی، ویدا حجتی صفحات 227-239
    زمینه

    سلول های بنیادی بافت چربی (ASCs) در شرایط آزمایشگاهی، فاکتورهایی را در محیط کشت شان ترشح می کنند، که به آن محیط کاندیشنال (CM) می گویند. در این مطالعه بیان نوروتروفن ها در محیط های کشت آزمایشگاهی و پیوندی در موش های مدل پارکینسونی بررسی شد.

    مواد و روش ها:

    مطالعه حاضر بیان ژن های نوروتروفین را در شرایط برون تنی و درون تنی مورد بررسی قرار داده است. شرایط برون تنی شامل ارزیابی بیان ژن های مذکور در محیط کاندیشنال حاصل از 21 روز کشت سلول های بنیادی چربی (گروه کشت) و گروه پیوند که به زیر گروه های موش های مدل پارکینسونی دریافت کننده سلول های بنیادی چربی (گروه سلول)، دریافت کننده سلول و محیط کاندیشنال (گروه سلول+ محیط کاندیشنال) تقسیم شدند. جهت کنترل پیوند، گروه های مدل پارکینسونی و شم: موش هایی که به آن ها به ترتیب 6-OHDA (نوروتوکسین) و نرمال سالین (حلال نوروتوکسین) به جای نوروتوکسین تزریق شده بود، نیز طراحی شد. تمام تزریقات در ناحیه جسم مخطط سمت راست، با استریوتاکس انجام شد. پس از 8 هفته، نمونه ها جمع آوری شدند.

    یافته ها:

    افزایش معنی دار بیان BDNF و NT3 در گروه های سلول + محیط کاندیشنال و سلول در مقایسه با گروه کشت مشاهده شد. بیان NT3 در گروه سلول و بیان NGF در گروه های کشت و سلول کاهش معنی داری را نسبت به سلول + محیط کاندیشنال نشان داد.

    نتیجه گیری:

    ASCs  زمانی که به همراه محیط کاندیشنال در محل آسیب پیوند زده می شوند، تحت تاثیر ریزمحیط قادرند سلول های آسیب دیده را در جهت بیان میزان بالای نوروتروفین ها القاء کنند. این سلول ها کاندید مناسبی جهت سلول درمانی خواهند بود.

    کلیدواژگان: نوروتروفین ها، سلول های بنیادی چربی، درون تنی، برون تنی
  • مرضیه طاهرزاده، رضا عباسیان، رضا طاهرخانی، مرادعلی فولادوند* صفحات 240-249
    زمینه

    تریکومونیازیس شایع ترین بیماری مقاربتی غیرویروسی است که توسط تک یاخته تریکوموناس واژینالیس ایجاد می شود. مترونیدازول (مشتق 5- نیتروایمیدازول) داروی اصلی منتخب ضد تریکومونایی برای درمان تریکومونیازیس است. از سال 1962 مواردی از شکست درمان با مترونیدازول گزارش شده است و به عنوان یک مسیله بهداشت عمومی بسیار مشکل ساز ظاهر شده است. این مطالعه با هدف تعیین حساسیت فعلی جدایه های تریکوموناس واژینالیس به مترونیدازول در شهر بوشهر انجام شد.

    مواد و روش ها:

    این مطالعه بر روی 20 جدایه T. vaginalis جمع آوری شده از مراکز خدمات جامع سلامت و بیمارستان های شهر بوشهر انجام شد. پس از کشت انگل ها، تست حساسیت با استفاده از رقت های متوالی دو برابری مترونیدازول (2 تا 64 میکروگرم در میلی لیتر) انجام شد. حداقل غلظت مهاری (MIC) و حداقل غلظت کشنده (MLC) تریکوموناس ها پس از 24 و 48 ساعت انکوباسیون در 36 درجه سانتی گراد تعیین شد. سنجش حساسیت دارویی تمامی جدایه ها دو بار در سه تکرار در شرایط هوازی و بی هوازی انجام شد.

    یافته ها:

    صد درصد جدایه های تریکوموناس (20/20) به مترونیدازول حساس بودند. مقاومت به مترونیدازول به عنوان MIC هوازی ≥50 میکروگرم در میلی لیتر تعریف شده که در هیچکدام از ایزوله ها شناسایی نشد. میانگین MICها و MLCهای هوازی و MICهای بی هوازی انگل ها به ترتیب 8/3، 2/3 و 1/2 میکروگرم در میلی لیتر بود.

    نتیجه گیری:

    بررسی حساسیت دارویی جدایه های T. vaginalis برای اولین بار در شهرستان بوشهر انجام شد. از آنجا که ایزوله مقاوم به مترونیدازول یافت نشد، وضعیت بسیار امیدوارکننده بود. اگرچه نیاز به تحقیقات در مقیاس بزرگ تر در استان اجتناب ناپذیر است. با توجه به اینکه در اکثر مطالعات نتایج بر اساس مشاهدات آزمایشگاهی است، اخیرا مطالعه in vivo نیز توصیه شده است زیرا منجر به توسعه استانداردهای واقعی در مورد پاسخ بالینی و میکروبیولوژیکی به درمان مترونیدازول خواهد شد.

    کلیدواژگان: تریکوموناس واژینالیس، حساسیت دارویی، شرایط آزمایشگاهی، مترونیدازول
  • محمدامین موعودی، آرزو سماک امانی*، کیوان قزلباش، مهدی قهاری، تهمینه کبریائی نسب صفحات 250-260
    زمینه

    اثرات زیان آور اختلالات اسکلتی- عضلانی در بهره وری و سلامت عمومی در سرتاسر جهان تاثیرگذار هستند. این اختلالات در میان کارکنان اداری و کاربران رایانه در اندام های فوقانی، از جمله گردن و کمر شایع تر می باشند. این مطالعه با هدف بررسی اختلالات اسلکتی عضلانی انجام گردید.

    مواد و روش ها:

    این مطالعه مقطعی در سال 1399 انجام شد. کلیه 256 نفر از کارکنان اداری شرکت ملی گاز ایران منطقه 9 عملیات انتقال گاز پرسنلی انتخاب گردیدند. پرسشنامه CMDQ بین افراد توزیع و پس از تکمیل آن ها مورد بررسی قرار گرفت. اطلاعات حاصله از پرسشنامه ها در نرم افزار SPSS ویرایش 25 وارد و همبستگی و روابط بین اطلاعات دموگرافیک با میزان شیوع ناراحتی در اندام های مختلف تعیین گردید. همچنین اطلاعات توسط هوش مصنوعی (یادگیری ماشین)، بررسی و ارزیابی گردید.

    یافته ها:

    229 نفر از افراد این پژوهش مرد و 27 نفر زن بودند. میانگین سن و شاخص توده بدنی افراد به ترتیب 15/6±3/38 و 73/4±2/27 به دست آمد. بیشترین امتیاز در پرسشنامه 1023 بدست آمد. بیشترین ناراحتی در اندام های فوقانی،کمر (85/11 درصد) و کمترین بار ناراحتی در ساعد راست (33/1 درصد) وجود داشت. امتیاز 367 به بالا توسط هوش مصنوعی (یادگیری ماشین) به عنوان ناحیه بحرانی تعیین گردید.

    نتیجه گیری:

    مهم ترین اولویت های اختلالات اسکلتی - عضلانی در ناحیه گردن، سپس کمر و قسمت فوقانی پشت بوده است. با توجه به اختلالات اسکلتی- عضلانی در افراد، کنترل و پیشگیری از جمله ارایه آموزش های Back school، آگاهی کارکنان از پوسچرهای مناسب کاری و طراحی ایستگاه های کاری ارگونومی (نشسته/ ایستاده و ایستاده) ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: اختلالات اسکلتی عضلانی، CMDQ، یادگیری ماشین، GMM، کارکنان اداری
  • امیررضا بوالخیر، افشین استوار، مریم مرادی نسب، باقر لاریجانی* صفحات 261-276
    زمینه

    رخداد فزاینده سرطان تیرویید در میان نجات یافتگان حملات اتمی در ژاپن، بارش های هسته ای ناشی از انفجار هسته ای در جزایر مارشال و حادثه نیروگاه هسته ای چرنوبیل نشان دهنده ارتباط قوی میان پرتوگیری هسته ای با رخداد سرطان تیرویید می باشد.

    مواد و روش ها:

    در جستجوهای نظامند با کلید واژگان سرطان تیرویید، پرتوگیری، سرطان پاپیلری تیرویید در بانک اطلاعاتی پزشکی کتابخانه ملی کنگره آمریکا PubMed، تعداد 1791 مقاله یافت گردید. پس از غربالگری عنوان ها،چکیده ها، 77 مقاله مورد بررسی قرار گرفتند.

    یافته ها:

    دوره نهفته برای ابتلا به سرطان های تیرویید پس از پرتوگیری هسته ای، 5 تا 10 سال پس از مواجهه تا دهه ها بعد از آن می باشد. مهم ترین فاکتور خطر در ابتلا به سرطان تیرویید پس از پرتوگیری، دوز اشعه دریافت شده بوده است. رابطه قوی دوز - پاسخ بین دوز پرتوگیری و رخداد سرطان تیرویید گزارش شده است. (001/ 0>p). همچنین ارتباط قوی بین سن پرتوگیری با بروز سرطان تیرویید، در میان بازماندگان حوادث اتمی گزارش شده است. اگر چه میزان ابتلا در دخترها 3-2 برابر پسرها بوده است و در برخی مقالات نیز تایید شده است، اما در شماری از مطالعات پس از حادثه چرنوبیل هیچ گونه تاثیر جنسیت بر ابتلا مشاهده نشده است. میزان خطر ابتلا، در مناطق با کمبود ید، بالاتر تخمین زده شده است و شایع ترین روش پرتوگیری درونی، از راه جذب ایزوتوپ های رادیواکتیو ید و از طریق مصرف شیر آلوده بوده است. مکانسیم اصلی در پاتوژنز PTC ناشی از پرتوگیری، فعال شدن مسیر MAPK از طریق تغییرات ژنتیکی همچون بازآرایی های ژنی (همانند بازآرایی های خانواده RET، NTRK1) و یا جهش های نقطه ای (همانند جهش BRAF) می باشد. در میان انواع تغییرات ژنی در سرطان تیرویید ناشی از پرتوگیری، دو نوع آن، شامل بازآرایی RET/PTC3 و RET/PTC1 شایع تر می باشد. رفتار بالینی سرطان تیرویید پس از تابش های هسته ای، غیرمهاجم و مشابه پیش آگهی سرطان تیرویید اسپورادیک در سنین مشابه می باشد.

    نتیجه گیری:

    پرتوگیری هسته ای بویژه در سنین پایین (زیر 20 سالگی)، به شکلی وابسته به دوز، به صورت مستقیم یا غیرمستقیم با تولید رادیکال های آزاد اکسیژن منجر به القا تغییرات ژنی می شود که زمینه ساز رخداد فزاینده سرطان تیرویید پس از مواجهه با تابش های هسته ای می باشد. آمادگی مقابله با شرایط پرتوگیری هسته ای، نه تنها در موارد حوادث نیروگاه ها یا انفجار بمب های اتمی، بلکه در مورد سکونت در مجاورت ساختارهای صنعتی و تحقیقاتی هسته ای، مانند استفاده از فیلترهای تصفیه کننده در نیروگاه های هسته ای، شروع پروفیلاکسی با ید پایدار، تخلیه مناطق و محدودیت های دسترسی به منابع غذایی آلوده توصیه می شود.

    کلیدواژگان: سرطان تیروئید، پرتوگیری هسته ای، سرطان پاپیلری تیروئید، تاسیسات هسته ای
  • مهدی محمودپور، ایرج نبی پور، عبدالحمید اسماعیلی، اعظم امینی* صفحات 277-284

    با ظهور بیماری کووید-19، مکانیسم های بسیاری در ارتباط با نقشی که ویروس ها می تواند در پاتوژنز بیماری هایی نظیر دیابت، بیماری های خودایمنی و بیماری های قلبی عروقی ایفا کنند شناخته شده است. در بیماران دیابتی ابتلا به کووید-19 سبب بدتر شدن کنترل قند خون شده و بعضی بیماران بعد از ابتلا به کووید به فرم جدید دیابت مبتلا شدند که نشان دهنده مداخله این ویروس در مسیرهای مختلف متابولیکی می باشد. به علاوه بعضی بیماری های خودایمنی که در خاموشی بودند بعد از ابتلا مجدد شعله ور شدند و در بعضی نیز بیماری های خودایمنی به صورت موارد جدید رخ داد که نشان دهنده نقشی است که این ویروس در تحریک سیستم ایمنی و القای بیماری های خودایمنی از طریق مکانیسم های مختلف می باشد. در این گزارش آقای 31 ساله مبتلا به لوپوس اریتماتوزوس سیستمیک معرفی می شود که به دنبال دریافت سومین دوز واکسن کووید سینوفارم (China، Sinopharm Beijing institute of Biological Products) دچار علایم شبه آنفولانزا، ادم جنرالیزه و نارسایی کلیه گردید. در جریان بستری بیمارستان علیرغم وجود یافته های بیوپسی موید نفریت لوپوسی کلاس چهار و درمان استاندارد با متیل پردنیزولون و سیکلوفسفاماید، پاسخ مناسبی رخ نداد و بیمار با دیالیز سه بار در هفته مرخص شد. با توجه به سیر بیماری و وجود یافته های بیوپسی و تست های منفی سرولوژیک، چندین سناریوی چالش برانگیز در این بیمار مطرح می باشد که به بحث در مورد آن ها پرداخته خواهد شد.

    کلیدواژگان: لوپوس اریتماتوزوس سیستمیک، کووید-19، نارسایی کلیه، واکسن سینوفارم
|
  • Ali Reza Khosravani, Samad Akbarzadeh, Ali Movahed, Hajar Jaberie* Pages 198-209
    Background

    Colorectal cancer (CRC) is one of the leading causes of death worldwide. Sargassum boveanum is a plant species of brown algae that is widely found in the Persian Gulf. The present study investigated the antioxidant and cytotoxic activity of the hydroalcoholic extract of Sargassum boveanum in colorectal cancer cell lines.

    Materials and Methods

    Sargassum boveanum was collected from the Persian Gulf in Bushehr province. The hydroalcoholic extract of this plant was extracted by maceration in ethanol 70%. The concentrations of polyphenols, flavonoids and antioxidant activity of the hydroalcoholic extract (ethanol 70%) were assessed by folin ciocalteu, aluminum chloride and CUPRAC methods, respectively. Afterwards, the cytotoxicity effect of this extract was investigated in two colorectal cancer cell lines (SW742 and HCT116) and normal cells (fibroblasts) at 24, 48 and 72 hours post-treatment by the MTT method.

    Results

    The studied hydroalcoholic extract contains significant amounts of polyphenol (36.79 ± 0.66 mg GAE/g dwt), flavonoid (194.66±2.5 QE/g dwt) and antioxidant capacity (526.99 ± 9.16 mg AA/g dwt). The hydroalcoholic extract gradually inhibited cell growth in the SW742, HCT116 and fibroblast cells in a
    time- and dose-dependent manner.

    Conclusion

    Our results showed that sargassum boveanum hydroalcoholic extract may have considerable potential for development as a novel, natural product-based, anticancer agent.

    Keywords: Sargassum Boveanum, Colorectal Cancer, Hydroalcoholic Extract, Antioxidant, Cytotoxicity
  • Saghar Shahbazi, Mohsen Zargar*, Mohammad Reza Zolfaghari, Mohammad Ali Amoozegar Pages 210-226
    Background

    Halophilic microorganisms have the potential to produce new biomolecules, including anti-cancer compounds, for medical applications. The purpose of this study was to evaluate the anti-cancer properties of pigments extracted from native Iranian halophilic Archaeon.

    Materials and Methods

    Pigment extract of Haloarcula sp. previously isolated and identified from Aran-Bidgol Lake was extracted. The effect of the extracted pigment on MDA-MB-468 breast cancer cell line was tested by MTT method and PI and FITC staining. Cells with different concentrations of pigment extract were incubated for 24, 48 and 72 hours. Finally, the expression of apoptotic genes, including BAX, CASP3, CASP7, CASP9, P21, P53, and SOX2, was examined by Real-Time PCR. Statistical analyses of the data were performed using the t-test and Repeated-Measures ANOVA.

    Results

    Compared to untreated cells, the pigment extract inhibited the viability of MDA-MB-468 cells significantly after 48 hours at a concentration of 45.95 μg/ml (p*<0.05). In addition, the total population of early and late apoptotic cells (44.4%) increased in the studied cell line, which was associated with a
    significant enhancement of the expression of the P53, BAX, CASP7, and CASP9 genes.

    Conclusion

    Halophilic archaea can be considered a suitable source of natural pigments with anti-cancer activity and potential benefits in chemotherapy.

    Keywords: Apoptosis, MDA-MB-468 Cell Line, Haloarcula sp., Pigment
  • Abotaleb Kousha, Maryam Haji Ghasem Kashani*, Gholam Hossein Vaezi, Vida Hojati Pages 227-239
    Background

    Adipose tissue stem cells (ASCs) cause faster repair of damaged tissue posttransplantation by releasing growth factors in neurodegenerative diseases. ASCs secrete factors in the culture medium called conditioned medium (CM) in vitro. This study investigated the expression of neurotrophin genes in vitro culture and transplant of ASCs in Parkinsonian rats.

    Materials and Methods

    In this study, expression of neurotrophin genes was investigated in vitro and in vivo. In vitro means evaluating expression of genes in the conditioned medium from 21-day culture of ASCs (culture group) and the transplantation group, which were divided into subgroups of Parkinsonian rat model receiving ASCs (Cell group), and another group reveiving cells and conditioned medium (Cell + Conditioned Medium group). The sham groups were designed with Parkinsonian model and sham animals injected respectively with 6-OHDA (neurotoxin) and normal saline (neurotoxin solvent) instead of neurotoxin. All the injections were performed stereotaxically into the right striatum. After eight weeks of treatment, the transplantation areas were isolated and stored at -70 °C. Then, the exression of neurotrophin (BDNF, NT3 and NGF) mRNAs was analyzed.

    Results

    BDNF and NT3 mRNA expression levels were significantly higher in the cells+conditioned medium and cell, as compared with the culture group. A significant decrease in NT3 gene expression in cell group was observed compared to that of cell group + conditional medium. NGF expression of the culture and cell groups showed a significant decrease compared to the cell+conditional medium group.

    Conclusion

    In vitro cultured ASCs cannot significantly induce expression of neurotrophin genes, but when the cells are transplanted along with secretions (conditional medium) at the site of injury, the microenvironment of the transplantation site can induce higher expressions of neurotrophins. These cells will be good candidates for cell therapy.

    Keywords: Neurotrophins, Adipose-derived stem cells, In vivo, In vitro
  • Marzeieh Taherzadeh, Reza Abbasian, Reza Taherkhani, Morad Ali Fouladvand* Pages 240-249
    Background

    Trichomoniasis is the most common non-viral sexually transmitted disease caused by the protozoan parasite Trichomonas vaginalis. Metronidazole (MTZ), a 5-nitroimidazole derivative, is the main antitrichomonal agent of choice for the treatment of trichomoniasis. Since 1962, some cases of treatment failure with metronidazole have been reported, and the increased resistance of the parasite to MTZ has emerged as a highly problematic public health issue. This study aimed to determine the current susceptibility of isolates of T. vaginalis to metronidazole in Bushehr city.

    Materials and Methods

    This study was performed on 20 T. vaginalis isolates collected from comprehensive health service centers and hospitals in Bushehr city. After the culture of the parasites, susceptibility testing was carried out using serial twofold dilutions of MTZ (2 to 64 μg/ml). The minimum inhibitory concentration (MIC) and the minimum lethal concentration (MLC) of the trichomonads were determined after 24 and 48 h of incubation at 36 °C. Drug susceptibility assays of all the isolates were carried out twice in triplicate under aerobic and anaerobic conditions.

    Results

    One hundred percent of the T. vaginalis isolates (20/20) were susceptible to MTZ. Resistance to metronidazole was defined as aerobic MIC ≥50 μg/ml, which was not detected in any of the isolates. The mean aerobic MIC and MLC and the mean anaerobic MIC of the parasites were 3.8, 3.2 and 2.1 μg/ml, respectively.

    Conclusion

    The present study was the first to investigate drug susceptibility in T. vaginalis isolates in Bushehr city. Since no metronidazole-resistant isolates were found, the situation looked very promising. Nevertheless, the need for larger-scale research is inevitable in the province. Considering that most results are based on in vitro observations, conducting an in vivo study has also been recommended in recent years, as these studies could help develop real standards about clinical and microbiological responses to MTZ treatment.

    Keywords: Trichomonas Vaginalis, Drug Susceptibility, In Vitro, Metronidazole
  • Mohammad Amin Mououdi, Arezoo Sammak Amani*, Kievan Ghezelbash, Mehdi Ghahari, Tahmeineh Kebriyaee Nasab Pages 250-260
    Background

    MSDS have harmful effects on productivity and public health worldwide. These disorders are more common in the upper limbs, including the neck and lumbar, among administrative staff and computer users. The aim of this study was to assess musculoskeletal disorders.

    Materials and Methods

    This cross-sectional study was performed in 2020. All of the 256 administrative staff of the NIGTC-D9 were recruited in the study. The CMDQ was distributed among the candidates and the completed questionnaires were then reviewed. The information obtained from the questionnaires were entered in SPSS ver. 25 and the correlation and relationship between the demographic variables and the prevalence of discomfort in different organs of the body were determined. The data was also examined and evaluated by artificial intelligence (machine learning).

    Results

    The distribution of sex between the subjects was 229 male and 27 female. The mean age and body mass index were 38.3±6.15 and 27.2±4.73, respectively. The highest score obtained in the questionnaire was 1023. The highest burden of discomfort was in the upper limbs and lumbar (11.85%) and the lowest in the right forearm (1.33%). A score above 367 was determined as a critical point by AI (machine learning).

    Conclusion

    The main areas affected by MSDS were the neck, followed by the lumbar region and the upper back. Considering the presence of MSDS in the examined candidates, control and preventive measures such as providing ‘back school’ training programs, promoting awareness among workers about appropriate work postures and designing ergonomic workstations (sitting/standing and standing) seems necessary.

    Keywords: MSDS, CMDQ, Machine Learning, GMM, Administrative Staffs
  • Amir Reza Bolkheir, Afshin Ostovar, Maryam Moradinasab, Bagher Larijani* Pages 261-276
    Background

    The increasing prevalence of thyroid cancer among the survivors of atomic bomb attacks in Japan, nuclear fallout in the Marshall Islands, and Chernobyl nuclear power plant accident indicate a strong relationship between nuclear radiation and the occurrence of thyroid cancer.

    Materials and Methods

    Systematic researches were conducted in the medical database of the American National Library of Congress, PubMed, using keywords of thyroid cancer, radiation, papillary thyroid cancer. After screening the titles and abstracts of 1791 citations, a total of 77 citations were identified to include in the current study.

    Results

    The latency period for developing nuclear radiation-induced thyroid cancers was 5 to 10 years to decades after exposure. The most important risk factor for developing radiation-induced thyroid cancer was the received radiation dose. A strong dose-response relationship between radiation dose and the incidence of thyroid cancer has been reported (P value<0.001). Also, a strong relationship between the age of exposure to nuclear radiation and the incidence of thyroid cancer has been reported among the survivors of atomic accidents. Although the incidence rate of thyroid cancer in girls was 2-3 times more than boys in some studies, in other studies from the Chernobyl accident, no gender effect was observed. The risk of radiation-induced thyroid cancer was estimated to be higher in areas with iodine deficiency. The most common route of internal radiation was through absorption of radioactive iodine isotopes via consumption of the contaminated milk. The main mechanism in the pathogenesis of radiation-induced thyroid cancer was activation of the MAPK pathway through genetic alterations (e.g., gene rearrangements in RET family and NTRK1) or point mutations (e.g., in BRAF). Among these genetic alteration, RET/PTC3 and RET/PTC1 rearrangements were more common in radiation--induced thyroid cancer. The clinical behavior of radiation-induced thyroid cancer was a non-invasive type similar to the sporadic one at the same age

    Conclusion

    Nuclear radiation, especially at a young age (under 20 years old), directly or indirectly in a dose-dependent manner via reactive oxygen species production induces gene alterations that underlie the increasing incidence of thyroid cancer after radiation exposure. Preparedness to deal with nuclear radiation including prescription of stable iodine prophylaxis, evacuation of the contaminated regions and restriction of access to contaminated foods are recommended in power plant accidents or atomic bomb explosions.

    Keywords: thyroid cancer, nuclear radiation, papillary thyroid cancer, nuclear plants
  • Mehdi Mahmudpour, Iraj Nabipour, Abdol Hamid Esmailie, Azam Amini* Pages 277-284

    The outbreak of COVID-19 has been revealed some pathogenic mechanisms which are indicating the role of virus in the pathogenesis of diseases such as diabetes mellitus, autoimmune and cardiovascular diseases. COVID-19 results in deterioration of glycemic control in diabetic patients and even in some cases developed new onset diabetes mellitus which are indicating the possible interfering role of SARS-CoV-2 in different metabolic pathways. Furthermore, during COVID-19 exacerbation of inactivated or de novo autoimmune diseases have been reported which indicate the causative role of virus in the stimulation of immune system and aggravation of autoimmune diseases through different mechanisms. In this report, a 31 year old male case of systemic lupus erythematosus (SLE) has been introduced who developed flu like illness, generalized edema and renal failure following the administration of third dose of Sinopharm BIBP COVID-19 (Sinopharm Beijing institute of Biological Products, China). During hospital course, proper therapeutic response was not achieved despite biopsy proven class IV lupus nephritis and standard therapy with methyl prednisolone and cyclophosphamide. He discharged with administration of routine hemodialysis thrice weekly. According to the course of disease, findings of biopsy and serologic tests, there were some challenging scenarios that are discussed in this report.

    Keywords: systemic lupus erythematosus, COVID-19, renal failure, Sinopharm vaccine