فهرست مطالب

نشریه روانشناسی معاصر
سال پانزدهم شماره 2 (پاییز و زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1401/09/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سرور خبازثابت، مولود کیخسروانی*، علی پولادی ریشهری، محمدرضا بحرانی صفحات 1-15

    هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش میانجی گری تنظیم شناختی هیجان در رابطه ی بین باورهای غیرمنطقی و طرح واره های ناسازگار با گرایش به جراحی زیبایی در زنان متقاضی جراحی زیبایی بود. روش پژوهش حاضر همبستگی از نوع مدل یابی معادلات ساختاری و جامعه ی آماری پژوهش، تمام زنان متقاضی جراحی زیبایی مراجعه کننده به کلینیک های زیبایی شهر بوشهر در سال 1399 بود. حجم نمونه شامل 400 خانم بودند که به شیوه ی نمونه گیری دردسترس انتخاب شدند. از پرسش نامه های گرایش به جراحی زیبایی اعتمادی فر (1392/2013)، باورهای غیرمنطقی جونز (1969)، طرح واره های ناسازگار اولیه ی یانگ (2005) و تنظیم شناختی هیجان گارنفسکی (2001) استفاده شد. نتایج نشان داد که متغیرهای باورهای غیرمنطقی و طرح واره های ناسازگار با میانجی گری تنظیم شناختی هیجان پیش بینی کننده ی گرایش به جراحی زیبایی در زنان بودند. همچنین تحلیل داده ها نشان دهنده ی مناسب بودن شاخص ها و برازش مطلوب مدل بود. یافته های مدل ساختاری نشان داد که مسیر باورهای غیرمنطقی و طرح واره های ناسازگار با تنظیم شناختی هیجان به طور مستقیم و با گرایش به جراحی زیبایی با میانجی گری تنظیم شناختی هیجان معنادار است. یافته های پژوهش می تواند به روان درمانگران و مشاوران در ارایه ی مشاوره تخصصی به زنان متقاضی جراحی، پروتکلی مبنی بر اصلاح باورها و شناخت های غیرمنطقی و آموزش سبک های مقابله ای جهت کاهش باورهای غیرمنطقی، شناسایی و اصلاح طرح واره های ناسازگار اولیه و افزایش تنظیم شناختی هیجان معرفی نماید.

    کلیدواژگان: جراحی زیبایی، باورهای غیرمنطقی، طرح واره های ناسازگار، تنظیم شناختی هیجان
  • محمدجواد بگیان کوله مرزی*، مهدی یوسفی، مسلم قبادیان، سجاد رستمی، مریم حقانی صفحات 17-32

    در دو دهه ی گذشته شاهد افزایش تعداد مطالعاتی بوده ایم که تاب آوری در برابر خودکشی را بررسی کردند و تعداد زیادی از مطالعات اکنون در مورد این موضوع منتشر شده اند. این پژوهش با هدف الگوی ساختاری سرسختی روان شناختی، باورهای دینی با تاب آوری در برابر خودکشی: نقش میانجی گری ابعاد مثبت شفقت به خود انجام شد. روش پژوهش توصیفی- همبستگی از نوع مدل یابی معادلات ساختاری است. جامعه ی آماری این پژوهش را تمام دانش آموزان مقطع متوسطه ی دوم شهرستان نورآباد (دلفان) در سال تحصیلی 1399 تشکیل می دهند. نمونه ی پژوهش 350 نفر از دانش آموزان مقطع متوسطه ی دوم شهرستان نورآباد (دلفان) بود که به روش نمونه گیری خوشه ای انتخاب شدند و به پرسش نامه های سرسبختی روان شناختی  کوباسا، مدی و خان (1982)، باورهای دینی محقق ساخته، تاب آوری در برابر خودکشی عثمان و همکاران (2004) و ابعاد مثبت شفقت به خود، ریس و همکاران (2011) به صورت آنلاین پاسخ دادند. جهت ارزیابی الگوی پیشنهادی، از الگویابی معادلات ساختاری و AMOS ویراست 22 و SPSS27 استفاده شد. نتایج حاصل از ضریب همبستگی نشان داد که بین ابعاد باورهای دینی، سرسختی روان شناختی با ابعاد مثبت شفقت به خود و تاب آوری در برابر خودکشی رابطه ی مثبت و معنی داری وجود داشت (001/0≥P). یافته ها حاکی از برازش مناسب الگوی پیشنهادی با داده هاست. نتایج مدل یابی معادله ی ساختاری نشان داد که 62 درصد از واریانس ابعاد مثبت شفقت به خود توسط باورهای دینی، سرسختی روان شناختی و 69 درصد از واریانس تاب آوری در برابر خودکشی توسط باورهای دینی، سرسختی روان شناختی و ابعاد مثبت شفقت به خود تبیین می شود. سطوح پایین باورهای دینی، سرسختی روان شناختی و ابعاد منفی شفقت به خود را می توان به عنوان یک عامل تشدیدکننده ی اقدام به خودکشی در نظر گرفت که شدت رابطه بین خطر و اقدام به خودکشی را افزایش می دهند.

    کلیدواژگان: سرسختی روان شناختی، باورهای دینی، تاب آوری در برابر خودکشی، شفقت به خود
  • فرزانه رمضانپور*، حسن جوزی صفحات 33-48

    این پژوهش با هدف الگوی ساختاری کمال گرایی خودانتقادانه و نشانگان افسردگی، اضطراب و استرس نقش واسطه ای اجتناب تجربه ای و نشخوار فکری انجام شد. جامعه ی آماری این پژوهش تمام دانش آموزان دوره ی دوم متوسطه ی شهرستان نورآباد (دلفان) بودند. 380 نفر از دانش آموزان مقطع متوسطه ی دوم شهرستان نورآباد (دلفان) به مقیاس کمال گرایی چندبعدی (MPS)، پرسش نامه ی چندبعدی اجتناب تجربی (MEAQ)، پرسش نامه ی نشخوار فکری- تامل (RRS) و پرسش نامه ی افسردگی، اضطراب و استرس (DASS-21) پاسخ دادند. نتایج حاصل از ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که بین کمال گرایی و مولفه های آن با نشخوار فکری، اجتناب تجربه ای، افسردگی، اضطراب و استرس رابطه ی مثبت و معنی داری وجود دارد (001/0≥P). در الگوی معادلات ساختاری، روابط بین متغیرهای مذکور، از برازش قابل قبولی برخوردار بود و نتایج نشان داد که 26 درصد از واریانس نشخوار فکری توسط کمال گرایی و 30 درصد از واریانس اجتناب تجربه ای توسط کمال گرایی تبیین می شود. همچنین 47 درصد از واریانس افسردگی، اضطراب و استرس توسط کمال گرایی، اجتناب تجربه ای و نشخوار فکری تبیین می شود. کمال گرایی هم به طور مستقیم و هم به طور غیر مستقیم از طریق نشخوار فکری و اجتناب تجربه ای با افسردگی، اضطراب و استرس همبستگی دارد. بنابراین، برگزاری کارگاه های آموزشی در زمینه ی اصلاح کمال گرایی و مدیریت نشخوار فکری و اجتناب از تجارب هیجانی در دانش آموزان توصیه می شود.

    کلیدواژگان: خود انتقادی، آسیب پذیری روان شناختی، اجتناب، نشخوار گری
  • هاجر براتی احمد آبادی، حمیدرضا عریضی* صفحات 49-63

    در فرایند کانون ارزیابی، ارزیاب ها در تمرین های شبیه سازی شده، مهارت های رفتاری مرتبط با شغل را در شرکت کننده ارزیابی می کنند. ارتباط بین فردی، نقطه ی اتکای بسیاری از تمرینات در کانون ارزیابی است. با این وجود، در مورد چگونگی شکل گیری این ارتباطات و رفتار شرکت کنندگان در این راستا اطلاعات اندکی وجود دارد. تعاملات بین فردی می تواند در طیفی از کنترل تا پیوند عاطفی متغیر باشد و با توجه به این دو بعد، افراد از رفتار ساخت رابطه یا ارتباط مستقیم استفاده می کنند. به همین دلیل این پژوهش به بررسی اثر متغیرهای کنترل و پیوند عاطفی در تمرین ایفای نقش کانون های توسعه ای بر ساخت رابطه و ارتباط مستقیم در شرکت کنندگان کانون ارزیابی می پردازد. شرکت کنندگان 94 دانشجوی دوره ی کارشناسی مدیریت و روان شناسی بودند که در تمرین ایفای نقش در کانون ارزیابی سنجش می شدند و ارزیابان 12 نفر بودند. مداخله پژوهشی شامل هشت سناریوی طراحی شده برای کنترل پایین و بالا بود که در آن ها دستورالعمل ها در مورد پیوند عاطفی به دو نفر ایفاگر نقش داده شده بود. برای سنجش ساخت رابطه و ارتباط مستقیم از پرسش نامه ی توصیف رفتار رهبر استفاده شد. نتایج حاصل از رگرسیون سلسله مراتبی نشان داد که در تمریناتی که دستورالعمل ها، پیوند عاطفی پایین را موجب می شود، رفتار ساخت ارتباط بیشتر بروز می یابد، چنین نتیجه ای برای دستورالعمل ها با کنترل پایین هم صحیح است و باعث رفتارهای ارتباط مستقیم بیشتری می شود. مطالعه ی حاضر به دنبال بررسی تعامل فرد و موقعیت در تمرینات AC بود و در سطح عملی این مطالعه، راهنمایی مبتنی بر شواهد و ارزشمند برای گسترش شبیه سازی بین فردی موثرتر در کانون ارزیابی ارایه داد.

    کلیدواژگان: کنترل، پیوند، ساخت رابطه، ارتباط مستقیم، کانون ارزیابی
  • آزاده چوب فروش زاده، عذرا محمد پناه اردکان* صفحات 65-76

    این پژوهش، با هدف اثربخشی بازی درمانی با رویکرد آکسلاین بر اختلالات مرتبط با اضطراب دانش آموزان مقطع دبستان انجام شد. پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه ی آماری شامل تمامی دانش آموزان (دختر و پسر) دارای اختلالات مرتبط با اضطراب مقطع دبستانی شهر یزد، در سال تحصیلی 98- 1397 بود. به منظور انجام این پژوهش، از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای استفاده شد و 30 نفر از کودکان مضطرب با استفاده از پرسش نامه ی اضطراب شناسایی شدند و به صورت تصادفی در دو گروه 15 نفره (گروه آزمایش و کنترل) قرار گرفتند. ابزار مورد استفاده پرسش نامه نسخه ی کودک غربال اختلالات مرتبط با اضطراب کودکان بود. مداخلات مربوط به بازی درمانی بر روی گروه آزمایش انجام گرفت. داده های به دست آمده با روش آماری تحلیل کواریانس و با استفاده از نرم افزار spss-24 مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. نتایج پژوهش نشان داد که بازی درمانی رویکرد آکسلاین بر کاهش نشانه های اختلالات اضطرابی موثر بود (001/0= P). به عبارتی بازی درمانی توانست موجب کاهش وحشت زدگی، اضطراب تعمیم یافته، اضطراب جدایی، هراس اجتماعی و مدرسه هراسی در کودکان شود.

    کلیدواژگان: بازی درمانی، رویکرد آکسلاین، اختلالات مرتبط با اضطراب
  • سیده اعظم مرتضوی نیا* صفحات 77-91

    شبکه های اجتماعی منبع حواس پرتی در کارهای شخصی، تحصیلی و حرفه ای هستند. پژوهش حاضر با هدف الگویی ساختاری تیپ شخصیت D با اعتیاد به شبکه های اجتماعی نقش میانجی خودآگاهی هیجانی در نوجوانان انجام شد. روش پژوهش توصیفی- همبستگی از نوع مدل یابی معادلات ساختاری است. جامعه ی آماری این پژوهش را تمام دانش آموزان مقطع متوسطه ی دوم شهرستان نورآباد (دلفان) در سال تحصیلی 1400 تشکیل می دهند. نمونه ی پژوهش 384 نفر از دانش آموزان مقطع متوسطه ی دوم شهرستان نورآباد (دلفان) بود که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به پرسش نامه های تیپ شخصیتی D دنولت (1998)، خودآگاهی هیجانی لاهی و همکاران (2011) و پرسش نامه ی اعتیاد به شبکه های اجتماعی توتگون- یونال و دنیز (2015) به صورت آنلاین پاسخ دادند. داده های جمع آوری شده با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و مدل یابی معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار AMOS.24 مورد تحلیل قرار گرفتند. نتایج حاصل از ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که بین تیپ شخصیتی D با خودآگاهی هیجانی رابطه ی منفی وجود داشت (001≥P). همچنین بین تیپ شخصیت D با اعتیاد به شبکه های اجتماعی رابطه ی مثبت وجود دارد (001≥P). الگوی پیشنهادی با داده ها از برازش لازم برخوردار بود. مدل یابی معادله ی ساختاری نشان داد که 25 درصد از واریانس خودآگاهی هیجانی و 32 درصد از واریانس اعتیاد به شبکه های اجتماعی توسط تیپ شخصیت D و خودآگاهی هیجانی تبیین می شود. اگرچه تیپ شخصیتی افراد و میزان آگاهی از هیجانات در اعتیاد به شبکه های اجتماعی مرتبط است، اما باید در نظر داشت که استفاده درست از این شبکه ها می توانند منبع مفیدی در فرآیند آموزش اولیه ی دانش آموزان و دانشجویان باشنلزبد.

    کلیدواژگان: تیپ شخصیت D، خودآگاهی هیجانی، اعتیاد به شبکه های اجتماعی، نوجوانان
  • مهتا جودزاده*، ماندانا منصوری صفحات 93-107

    این تحقیق با هدف بررسی تاثیر تهدید کرونا بر تمایل به ترک خدمت با نقش میانجی اضطراب روان شناختی (مورد مطالعه: بیمارستان های دولتی شهر اهواز) به مرحله اجرا درآمد. روش تحقیق حاضر توصیفی- پیمایشی بود. جامعه ی آماری شامل تمام کارکنان بیمارستان های دولتی شهر اهواز بودند (10235 نفر) که 370 نفر از آن ها به صورت تصادفی طبقه ای و بر اساس فرمول کوکران انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، پرسش نامه ی استاندارد بود. روایی پرسش نامه توسط تحلیل عاملی تاییدی مورد قبول قرار گرفت. برای تعیین پایایی آن از روش آلفای کرونباخ استفاده شد که مقدار آن برای پرسش نامه ی اولیه (30 نفر) بالاتر از 7/0 برآورد شد. در این تحقیق برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی به کمک نرم افزار SPSS و Smart PLS استفاده شد. بر اساس نتایج، تهدید کرونا بر تمایل به ترک خدمت به صورت مستقیم و غیرمستقیم از طریق متغیرمیانجی اضطراب روان شناختی در بیمارستان های دولتی شهر اهواز اثرگذار است. با توجه به نتایج این تحقیق می توان برای کاهش تمایل به ترک خدمت از طریق تمرکز بر مراقبت در حوزه ی رعایت اصول بهداشتی در دوره ی کرونا و کاهش اضطراب روان شناختی استفاده نمود.

    کلیدواژگان: تهدید کرونا، تمایل به ترک خدمت، اضطراب روان شناختی، بیمارستان های دولتی شهر اهواز
  • مریم خراسانی دهشتران*، کیومرث بشلیده، نجمه حمید، سید علی مرعشی، عبدالزهرا نعامی صفحات 109-118

    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه ی جهت گیری مذهبی و رضایت از زندگی با میانجی گری مقابله ی مذهبی و عاطفه ی مثبت است. طرح پژوهش حاضر از نوع طرح های همبستگی و از نوع مدل سازی معادلات ساختاری است و جامعه ی آماری آن دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز در سال 1401-1400 است. از طریق روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای 311 نفر از دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز انتخاب شدند و ابزارهای جهت گیری مذهبی  بای مالت (1999) و رضایت از زندگی (1985) و راهبردهای مقابله ی مذهبی پارگامنت (1998) و مقیاس عاطفه ی مثبت (1988) مورد استفاده قرار گرفت. یافته ها نشان داد جهت گیری مذهبی با مقابله ی مذهبی رابطه دارد. همچنین یافته ها حاکی از آن است که مقابله ی مذهبی با رضایت از زندگی رابطه دارد به علاوه جهت گیری مذهبی با عاطفه ی مثبت ارتباط دارد و عاطفه ی مثبت با رضایت از زندگی رابطه دارد و جهت گیری مذهبی از طریق مقابله ی مذهبی و عاطفه ی مثبت با رضایت از زندگی رابطه دارد و متغیرهای میانجی به یک اندازه تاثیرگذار بودند. چنین توصیه می شود که به منظور افزایش رضایت از زندگی در دانشجویان، مذهب و مقابله ی مذهبی و عاطفه ی مثبت تقویت شود.

    کلیدواژگان: جهت گیری مذهبی، رضایت از زندگی، مقابله ی مذهبی، عاطفه ی مثبت
  • سید علی آب یار حسینی، نادر منیرپور*، حسن میرزاحسینی صفحات 119-132

    هدف مطالعه حاضر تبیین برازش مدل ساختاری احساس تنهایی بر اساس کیفیت ارتباط والد- کودک و روابط موضوعی با میانجی گری خودشیفتگی در افراد با گرایش شخصیت مرزی بود. در این مطالعه توصیفی- همبستگی 556 نفر از مراجعه کنندگان به مراکز مشاوره و خدمات روان شناختی شهر قم در بازه ی زمانی 9 ماه، از تیرماه تا اسفندماه 1399 با گرایش شخصیت مرزی به شیوه ی نمونه گیری هدف مند انتخاب شدند و پرسش نامه های احساس تنهایی آشر، هیمل و رنشاو (1984)، مقیاس نگرش فرزند نسبت به پدر و مادر هادسون و راپی (2001)، مقیاس خودشیفتگی مارگولیس و توماس (1980)، پرسش نامه ی روابط موضوعی بل (1995) و پرسش نامه ی سازمان شخصیت کرنبرگ و کلارکین (1995) را تکمیل کردند. برای تجزیه و تحلیل داده ها و بررسی مدل مفروض پژوهش از مدل یابی معادلات ساختاری استفاده شد. نتایج نشان داد مدل ساختاری احساس تنهایی بر اساس کیفیت روابط والد- کودک، روابط موضوعی با میانجی گری خودشیفتگی از برازش مطلوب برخوردار است (82/4 =df/2c، 950/0= CFI، 962/0=GFI، 916/0= AGFI و 084/0=RMSEA) و بیان گر این بود که کیفیت روابط والد- کودک، روابط موضوعی و خودشیفتگی 64 درصد از واریانس احساس تنهایی را در افراد با گرایش شخصیت مرزی تبیین می کند. بنابراین به نظر می رسد، احساس تنهایی بر اساس مولفه ی درون فردی روابط موضوعی اولیه و مولفه ی بین فردی کیفیت ارتباط با والدین هم به طور مستقیم و هم با میانجی گری خودشیفتگی قابل تبیین است.

    کلیدواژگان: احساس تنهایی، کیفیت روابط والد- کودک، روابط موضوعی، خودشیفتگی، شخصیت مرزی
  • آزاده مرادی چقا مارانی، حسین کشاورز افشار*، مسعود غلامعلی لواسانی صفحات 133-149

    با توجه به هزینه های بالای مراقبت های مرسوم سلامت روان خانواده محور، در سال های اخیر تمرکز بر مداخلات مشاوره ی خانواده از راه دور افزایش یافته است. این پژوهش با هدف اثربخشی مداخلات مشاوره ی خانواده از راه دور بر تعارضات خانوادگی، صمیمیت زناشویی و تعارض والد و فرزند در ایام کرونا انجام شد. این پژوهش ازنظر هدف کاربردی و از لحاظ روش پژوهشی نیمه آزمایشی است. جامعه ی آماری این پژوهش، را تمام زوجین که از طرف دادگاه های خانواده یا به صورت خودارجاعی به منظور حل تعارضات خانوادگی به مرکز مشاوره ای کاهش طلاق شهرستان خرم آباد مراجعه کردند، تشکیل داده اند. نمونه ی پژوهش شامل 24 نفر از زوجین (48 نفر) مراجعه کننده به مراکز مشاوره ای کاهش طلاق شهرستان خرم آباد بود که به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب و به صورت تصادفی در گروه های آزمایشی و گواه گمارده شدند. برای جمع آوری داده ها از مصاحبه ی بالینی ساختاریافته (زیمرمن2013)، پرسش نامه ی تجدیدنظر شده ی تعارضات زناشویی (ثنایی ذاکر، براتی و بوستانی پور، 1387/2008) و پرسش نامه ی صمیمیت زناشویی (اولیاء، 1385/2006) استفاده شده است. آموزش مشاوره ی خانواده از راه دور با استفاده از مدل لنگری زاده و همکاران (2017) و بورگسا و پومینی (2018) در گروه آزمایشی اجرا شد؛ و گروه گواه در طول این مدت هیچ مداخله ای دریافت نکرد. داده های جمع آوری شده با استفاده از آزمون یومان ویتنی مورد تحلیل قرار گرفتند. نتایج حاصل از آزمون یومان ویتنی نشان داد که آموزش مشاوره ی خانواده از راه دور بر تعارضات خانوادگی و صمیمیت زناشویی موثر است (001/0≥P). نتایج حاصل از مرحله ی پیگیری نشان داد که ثبات مداخله در مرحله ی پیگیری بر روی نمرات تعارضات خانوادگی و صمیمیت زناشویی حفظ شد. آموزش مشاوره ی خانواده از راه دور می تواند از طریق استفاده از فناوری های سودمند و ارزان در کنار مشاوره ی حضوری راه حل های موثری را برای کاهش تعارضات خانوادگی و افزایش صمیمیت زناشویی به ویژه در زمان همه گیری کووید-19 برای زوجین و خانواده ها به همراه داشته باشد.

    کلیدواژگان: مشاوره ی خانواده از راه دور، تعارضات خانوادگی، صمیمیت زناشویی، کووید- 19
|
  • Soroor Khabbaz Sabet, Moloud Keykosrovanih*, Ali Poladi Rishehri, MohammadReza Bahrani Pages 1-15

    The aim of this study was to investigate the mediating role of cognitive emotion regulation in the relationship between irrational beliefs and early maladaptive schemas with tendency to cosmetic surgery in women seeking cosmetic surgery. The method of the present study was a correlation model of structural equation model. The statistical population of this study included all women applicants for cosmetic surgery who referred to beauty clinics in Bushehr 2020/1399. The sample size consisted of 400 women who were selected by available sampling method. Data collection tools were, Tendency to Cosmetic Surgery (Etemadifar & Amani, 2013/1392 s.c.), Irrational Beliefs (jones, 1969), Early Maladaptive Schemas (Young, 2005) and Cognitive Emotion Regulation (Garnefski, 2001) questionnaires. The results showed that irrational beliefs and maladaptive schemas predicted the tendency to cosmetic surgery in women by mediating role of cognitive emotion regulation. Also, data analysis showed the appropriateness of the indicators and indicated a good and acceptable fitness for the hypothesized model. The findings of the structural model showed that the path of irrational beliefs and maladaptive schemas with cognitive emotion regulation is significant directly and with a tendency to cosmetic surgery mediated by cognitive emotion regulation.The results of this study can introduce a protocol for psychotherapists and counselors in providing specialized counseling to women seeking cosmetic surgery to correct irrational beliefs and cognitions and teach coping styles to reduce irrational beliefs, modification of early maladaptive schemas and increase cognitive emotion regulation.

    Keywords: Cosmetic surgery, irrational beliefs, maladaptive schemas, cognitive emotion regulation
  • MohammadJavad Bagiyan Koulemarzi*, Mahdi Yousefi, Moslem Ghobadiyan, Sajad Rostami, Maryam Hagahani Pages 17-32

    The last two decades have seen an increase in the number of studies examining resilience to suicide, and a large number of studies have now been published on the subject. The aim of this study was to construct a structural model of Structural pattern of psychological hardiness, religious beliefs with resilience to suicide: The mediating role of positive dimensions of self-compassion. The research method is descriptive-correlation modeling of structural equations. The statistical population of this study consists of all high school students in nourabad (Delfan) in the academic year (2020 s.c.). The research sample was 350 high school students in nourabad Delfan city who were selected by cluster sampling method and used the psychological hardiness questionnaires of Maddi et al. (1982), religious beliefs developed, resistance to Osman's suicide et al (2004) and the positive dimensions of compassion responded to Reese et al (2011) online. Structural equation modeling and AMOS edition 22 and SPSS 26 were used to evaluate the proposed model. The results of the correlation coefficient showed that there was a positive and significant relationship between the dimensions of religious beliefs, psychological hardiness with positive dimensions of self-compassion and resilience to suicide (P≥0.001). The findings indicated that the proposed model fit well with the data. The results of structural equation modeling showed that 62% of the variance of positive dimensions of self-compassion is explained by religious beliefs, psychological hardiness and 69% of the variance of resilience against suicide is explained by religious beliefs, psychological hardiness and positive dimensions of compassion. Low levels of religious beliefs, psychological hardiness, and negative dimensions of self-compassion can be considered as an aggravating factor in suicide attempts that increase the severity of the relationship between risk and suicide attempt.

    Keywords: Psychological hardiness, Religious Beliefs, Suicide Resilience, Self-Compassion, Covid-19
  • Farzaneh Ramezanpoor*, Hassan Jozi Pages 33-48

    The aim of this study was to construct a structural model of self-critical perfectionism and the symptoms of depression, anxiety and stress as mediators of experiential avoidance and rumination. The statistical population of this study was all high school students in Nurabad (Delfan). 380 high school students in Noorabad (Delfan) city on the scale of multidimensional perfectionism (MPS), multidimensional experimental avoidance questionnaire (MEAQ), rumination-reflection questionnaire (RRS) and depression, anxiety and stress questionnaire (DASS-21) They answered. The results of Pearson correlation coefficient showed that there is a positive and significant relationship between perfectionism and its components with rumination, experiential avoidance, depression, anxiety and stress (P≥0.001). In the model of structural equations, the relatio nships between the mentioned variables had an acceptable fit and the results showed that 26% of the variance of rumination is explained by perfectionism and 30% of the variance of experiential avoidance is explained by perfectionism. Also, 47% of the variance of depression, anxiety and stress is explained by perfectionism, experiential avoidance and rumination. Perfectionism is both directly and indirectly correlated with depression, anxiety, and stress through rumination and experiential avoidance. Therefore, it is recommended to hold workshops on perfecting perfectionism and managing rumination and avoiding emotional experiences in students.

    Keywords: Self criticism, psychological vulnerability, avoidance, chewing
  • Hajar Barati, Hamidreza Oreyzi* Pages 49-63

    In the assessment center (AC) process, assessors evaluate job-related behavioral skills in the participant in the simulated exercises. Interpersonal interactions are the mainstay of many assessment center exercises. Nevertheless, little is known about how these interactions unfold and affect participant behavior. Interpersonal interactions could vary in a range of control to emotional affiliation, and due to these two dimensions, individuals use relationship building and directive communication. For this reason, the present study examines the influence of control and affiliation variables in developmental center exercises on relationship building and directive communication among participants. Participants were 94 graduate students of management and psychology who were measured in the role-playing practice in the assessment center and there were 12 evaluators. Research intervention includes eight designed scenarios for low and high control in which guidelines for affiliation were given to two role players. Leader Behavior Description (1384/2004) questionnaire was used to measure relationship building and direct communication. The results of hierarchical regression indicate that in the exercises that cause low affection, relationship building behavior is more evident, the same is true for low control guidelines in scenarios that cause more directive communication behaviors. The current study sought to account for the interaction of person and situation in AC exercises and at a practical level, this study provided valuable evidence-based guidance for developing more effective interpersonal simulations.

    Keywords: control, affiliation, relationship building, directive communication, assessment center
  • Azadeh Choobforoushzadeh, Azra Mohammadpanah Ardakan* Pages 65-76

    The aim of this study was to evaluate the effectiveness of play therapy with Axline approach on anxiety-related disorders in primary school students.  The research was quasi-experimental with a pretest-posttest design with a control group. The statistical population included all students (boys and girls) with anxiety disorders related to primary school in Yazd, in the academic year of 2018-2019. In order to conduct this study, cluster random sampling method was used and 30 anxious children were identified using an anxiety questionnaire and randomly divided into two groups of 15 (experimental and control groups). The instrument used was a child prescription questionnaire screening for disorders related to child anxiety. Play therapy interventions were performed on the experimental group. The obtained data were statistically analyzed by analysis of covariance using SPSS-24 software. The results showed that play therapy Axline approach was effective in reducing the symptoms of anxiety-related disorders (P = 0.001). Play therapy also reduced panic, generalized anxiety, separation anxiety, social phobia, and school phobia in children.

    Keywords: Play therapy, Axline approach, anxiety-related disorders
  • Seyed Azam Mortazavian* Pages 77-91

    Social networks are a source of distraction in personal, educational and professional work. The aim of this study was to construct a structural model of type D personality with social media addiction as a mediating role of emotional self-awareness in adolescents. The research method is descriptive-correlational modeling of structural equations. The statistical population of this study consists of all high school students in Nurabad (Delfan) in the academic year 1400. The sample consisted of 384 high school students in Nurabad (Delfan) who were selected by convenience sampling method and used the type D personality Denollet (1998), Emotion Awareness Questionnaire Lahaye (2011), Social Media Addiction Scale Tutgun-Ünal, & Deniz (2015) responded online. Structural equation modeling and AMOS edition 24 and SPSS 26 were used to evaluate the proposed model. The results of Pearson correlation coefficient showed that there was a negative relationship between personality type D and emotional self-awareness (P≥0.001). There is also a positive relationship between personality type D and social media addiction (P≥0.001). The proposed model had the necessary fit with the data. Structural equation modeling showed that 25% of the variance of emotional self-awareness and 32% of the variance of social media addiction is explained by type D personality and emotional self-awareness. Although the personality type of individuals and the level of awareness of emotions in addiction to related networks, but it should be borne in mind that the proper use of these networks can be a useful resource in the process of primary education of students

    Keywords: Type D Personality, Social Network Addiction, Emotional Self-Awareness, Adolescents
  • Mahta Joodzadeh*, Mandana Mansouri Pages 93-107

    The aim of this study was to investigate the effect of corona threat on the tendency to leave the service with the mediating role of psychological anxiety (Case study: public hospitals in Ahvaz). The method of the present study was descriptive-survey. The statistical population included all employees of public hospitals in Ahvaz (10,235 people), 370 of whom were randomly selected according to Cochran's formula. The data collection tool was a standard questionnaire. The validity of the questionnaire was accepted by confirmatory factor analysis. Cronbach's alpha method was used to determine its reliability, the value of which was estimated to be higher than 0.7 for the initial questionnaire (30 people). In this study, descriptive and inferential statistics were used to analyze the data using SPSS and Smart PLS software. Based on the results of Corona threat, it affects the tendency to leave the service directly and indirectly through the mediating variable of psychological anxiety in public hospitals in Ahvaz. Therefore, the results of this study can be used to reduce the tendency to leave the service by focusing on care in the field of hygiene in the corona and reduce psychological anxiety.

    Keywords: Corona threat, tendency to leave service, psychological anxiety, public hospitals in Ahvaz
  • Maryam Khorasani Dehshotoran*, Kioumars Beshlideh, Najmeh Hamid, Sayed Ali Marashi, Abdozahra Naami Pages 109-118

    The aim of this study is the examination of connection between religious orientation and life satisfaction with mediating effect of religious coping strategies and positive affection. Plan of this study is of solidarity plans type and of structural equations modeling class and statistical community was students of Ahvaz Chamran university were selected and we use religious orientation instruments of Maltby (1999) and religious coping strategies of Pargament (1998) and positive affection scale (1988). Our finding show that religious orientation is connected with religious coping. On the other hand, religious coping is connected with life satisfaction, furthermore, religious orientation is connected with positive affection and positive affection is connected with life satisfaction, also, religious orientation is connected with life satisfaction with mediating effect of religious coping strategies and positive affection, we should say all mediating variables had same effect. It is recommended that for increase of life satisfaction among students we should reinforce religion, religious coping and positive affection.

    Keywords: religious orientation, life satisfaction, religious coping, positive affection
  • Seyed Ali Abyar Hosseini, Nader Monirpour*, Hasan Mirzahosseini Pages 119-132

    The aim of the present study was to explain the fit of the structural model of loneliness based on the quality of parent-child communication and object relationships with the mediation of narcissism in people with borderline personality tendencies. In this descriptive-correlational study, 556 people who referred to counseling centers and psychological services in Qom city in the period of 9 months from July to March 2019 with borderline personality tendencies were selected by purposive sampling and the loneliness questionnaires of Asher et al. (1984), scale Children's attitude towards their parents were completed by Hudson and Rapi (2001), Margolis and Thomas (1980) narcissism scale, Bell's object Relations Questionnaire (1995) and Kernberg and Clarkin's (1995) Personality Organization Questionnaire. Structural equation modeling was used to analyze the data and check the assumed research model. The results showed that the structural model of loneliness based on the quality of parent-child relationships, object relationships with the mediation of narcissism has a favorable fit (df / 2 = 4.82, CFI = 0.950, GFI = 0.962, AGFI = 0.916 And RMSEA = 0.084) And it indicated that the quality of parent-child relationships, object relationships and narcissism explain 64% of the variance of loneliness in people with borderline personality tendencies. It seems that the feeling of loneliness can be explained based on the intrapersonal component of the primary object relationships and the interpersonal component of the quality of communication with parents, both directly and through the mediation of narcissism.

    Keywords: Loneliness, quality of parent-child relationships, Object relationships, narcissism, borderline personality
  • Azade Morade, Hossein Keshavarz-Afshar*, Masoud Kholamali Lavasani Pages 133-149

    Due to the high cost of conventional family-centered mental health care, the focus on remote family counseling interventions has increased in recent years. The aim of this study was to evaluate the effectiveness of telehealth for family therapy on family conflicts, marital intimacy and parent-child conflict in Corona. This research is applied in terms of purpose and semi-experimental in terms of research method. The statistical population of this study consisted of all couples who referred to the Khorramabad Divorce Reduction Counseling Center on behalf of family courts or on their own initiative to resolve family disputes. The sample consisted of 24 couples (48 people) referring to divorce counseling centers in Khorramabad city who were selected by random sampling method and randomly assigned to experimental and control groups. Structured clinical interview (Zimmerman, 2013), revised marital conflict questionnaire (Sanai Zaker and et al., 2008) and marital intimacy questionnaire (Oulia, 2006) were used to collect data. Remote family counseling training was conducted in the experimental group using the model of Langarizadeh et al. (2017) and Borcsa and Pomini (2018); and the control group did not receive any intervention during this period. The collected data were analyzed using Mann–Whitney. The results of Mann–Whitney showed that distance family counseling training is effective on family conflicts and marital intimacy (P≥0.001). The results of the follow-up stage showed that the stability of the intervention in the follow-up stage was maintained on the scores of family conflicts and marital intimacy. Remote telehealth for family therapy can bring effective solutions to reduce family conflicts and increase marital intimacy, especially during the covid-19 pandemic, for couples and families through the use of useful and cheap technologies along with face-to-face counseling.

    Keywords: Telehealth for Family Therapy, Family Conflicts, Marital Intimacy, Covid-19