فهرست مطالب

علوم و فنون نظامی - پیاپی 60 (تابستان 1401)

فصلنامه علوم و فنون نظامی
پیاپی 60 (تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/06/31
  • تعداد عناوین: 10
|
  • علی اکبر پیوسته*، محمد بخت آزمای، اسماعیل عمران زاده، باقر رستمی صفحات 5-30
    هدف اصلی این پژوهش، طراحی الگوی مهارت آموزی کارکنان وظیفه در منطقه پدافند هوایی شمال غرب کشور است که با استفاده از رویکرد مبتنی بر نظریه پردازی داده بنیاد به صورت کیفی اجرا شده است. برای گردآوری اطلاعات از مصاحبه های نیمه ساختاریافته استفاده شد و تجزیه و تحلیل اطلاعات به روش استراوس و کوربین و مدل پارادایمی انجام گرفت. نمونه گیری به روش نظری و با بهره مندی از تکنیک های هدفمند و گلوله برفی بود که بر مبنای آن مصاحبه با کارشناسان عالی منطقه پدافند هوایی شمال غرب که در حوزه علمی و پژوهشی، تجربه و تخصص داشتند، انجام گرفت. نتایج تحلیل داده های به دست آمده از مصاحبه ها طی فرایند کدگذاری باز، محوری و انتخابی، به ایجاد نظریه داده بنیاد در حوزه مهارت آموزی کارکنان وظیفه منجر شد. در نهایت پیشنهادهای کاربردی برای بهبود مهارت آموزی کارکنان وظیفه در منطقه پدافند هوایی شمال غرب کشور ارایه گردید.
    کلیدواژگان: مهارت آموزی، کارکنان وظیفه، پدافند هوایی
  • بهنام گلشاهی*، حامد جعفرپور همدانی صفحات 31-58

    باور مشترک صاحب نظران حوزه منابع انسانی بر آن است که استفاده مطلوب از سرمایه های انسانی، متکی به تدوین و پیاده سازی راهبردها و اقداماتی در حوزه کیفیت زندگی کاری است که برای صیانت جسم، روح و حفظ کرامت انسانی کارکنان ضروری می باشد. در این بین، خلبانان شکاری که از نقش ویژه ای در اجرای عملیات های پشتیبانی هوایی در نیروهای مسلح برخوردارند نیز از این قاعده مستثنی نمی باشند و عملکرد آنان به تبیین و بکارگیری مولفه های کیفیت زندگی کاری بستگی دارد. از این رو، پژوهش حاضر در پی تبیین مولفه های کیفیت زندگی کاری تاثیرگذار بر بهبود عملکرد خلبانان شکاری مبتنی بر روش اکتشافی با رویکردی کاربردی بوده است. گردآوری داده ها به دو روش کتابخانه ای و میدانی با استفاده از ابزار مصاحبه نیمه ساختاریافته انجام شده است. جامعه آماری شامل اساتید خلبان شکاری می باشند که دارای بیش از 25 سال سابقه خدمت، حداقل مدرک کارشناسی ارشد و دارای مشاغل رده بالای فرماندهی یا ستادی بوده اند. نمونه آماری به روش هدفمند قضاوتی انتخاب و فرآیند مصاحبه تا مرحله اشباع نظری داده ها ادامه پیدا کرد. تجزیه و تحلیل داده ها به روش تحلیل مضمون انجام شد. نتایج پژوهش منتج به تبیین مولفه های کیفیت زندگی کاری خلبانان شکاری گردید که در سه حوزه کلی، "نظام جبران خدمات شایسته محور"، "محیط کاری تسهیل گر"، و "تعادل زندگی-کار" دسته بندی گردید. در پایان نیز پیشنهاد گردید که به منظور بهبود عملکرد خلبانان شکاری، بایستی مولفه های کیفیت زندگی کاری که در این پژوهش شناسایی گردیدند، مورد توجه فرماندهان و مدیران پایگاه های هوایی قرار گیرند.

    کلیدواژگان: کیفیت زندگی کاری، بهبود عملکرد، خلبانان شکاری، پایگاه های هوایی، تحلیل مضمون
  • محمدتقی پرتوی، محمدرضا محمدی تودشکی، محمدتقی جان پرور* صفحات 59-81

    توان رزمی نیروی هوایی و پرواز هواپیماهای شکاری و ترابری وابستگی شدیدی به حاضربکاری سامانه های پشتیبانی زمینی هواپیما دارد و در صورت آماده نبودن این سامانه ها، هواپیماهای شکاری و اکثر هواپیماهای مسافربری و ترابری قادر به پرواز نمی باشند. هدف این پژوهش تعیین میزان تاثیر مولفه های نظارت و بازرسی، کارکنان فنی و تجهیزات بر بهینه سازی روش نت سامانه های پشتیبانی زمینی هواپیما بوده و سوال عمده پژوهش، میزان تاثیر عوامل (نظارت و بازرسی، کارکنان فنی و تجهیزات) بر بهینه سازی روش نگهداری و تعمیر سامانه های پشتیبانی زمینی هواپیما در نهاجا چقدر است؟ که بر این اساس نوع پژوهش کاربردی و روش انجام آن توصیفی با رویکرد آمیخته است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه فرماندهان صاحب نظر و مسیولان بخش تجهیزات پشتیبانی زمینی هواپیما در یکان های نهاجا بوده که با احتساب ضریبی برابر 120 نفر می باشند. جمع آوری داده ها از طریق پرسشنامه محقق ساخته تحت عناوین نظارت و بازرسی، کارکنان فنی و تجهیزات صورت پذیرفته است. جهت بررسی رابطه موجود میان متغیر مستقل و متغیرهای تابع از آزمون ضریب همبستگی خی دو استفاده شده است. در سطح معنی داری پنج درصد، صحت فرضیه های پژوهش مورد تایید قرار گرفت. نتایج پژوهش نشان داد مولفه نظارت و بازرسی بیشترین تاثیر را بر بهینه سازی روش نت سامانه های پشتیبانی زمینی هواپیما در نهاجا دارد.

    کلیدواژگان: نهاجا، سامانه، نت، دستگاه راه انداز هواپیما (ای پی یو)، مولد فشار هیدرولیک (میول)
  • عباس جعفری نیا، ذکریا کاظم پور*، فرزاد محمدی، عبدالرضا خسروی مقدم صفحات 83-102
    کشورهایی که از دیپلماسی دفاعی در تامین انواع نیازمندی های خود ازجمله حوزه پدافند غیرعامل استفاده کنند کمتر مورد تهدید قرار می گیرند.لذا شناخت صحیح این حوزه می تواند کمک موثری در تامین امنیت ملی و منافع کشور نماید. این تحقیق باهدف تبیین نقش دیپلماسی دفاعی در تامین نیازهای پدافند غیرعامل جمهوری اسلامی ایران انجام شده و ارتباط بین دو متغیر (دیپلماسی دفاعی و نیازهای پدافند غیرعامل) را از طریق جمع آوری اطلاعات منابع کتابخانه ای و اسناد بالادستی مورد بررسی و تحلیل قرارداده است. پژوهش حاضر در حیطه تحقیقات توصیفی و از نوع کاربردی طبقه بندی می گردد و از روش نمونه گیری هدفمند به شیوه گلوله برفی تا رسیدن به آستانه اشباع نظری استفاده می کند. جامعه آماری تحقیق نیز متشکل از معاونین و مدیران حوزه های اجرایی و مطالعاتی مرتبط با دیپلماسی دفاعی و پدافند غیرعامل نیروهای مسلح می باشد. نتایج حاصله حاکی از آن است که نیازهای پدافند غیرعامل مرتبط با دیپلماسی دفاعی شامل: پایش تهدیدات، نیازمندی های انتقال دانش و تجربیات به کشور و نیازمندی های حوزه همکاری های دو یا چندجانبه بین المللی می باشد. همچنین بهره برداری از دیپلماسی دفاعی در تامین نیازهای پدافند غیرعامل کشور برای دستگاه متولی این حوزه و دستگاه های اصلی تصمیم ساز و تصمیم گیر  سیاسی به منظور رویکردی هم افزایانه در تقویت زیرساخت ها از طریق تامین نیازها و ملزومات حوزه بین الملل می تواند به نتایج بسیار مثبتی در تقویت وشکوفایی منافع ملی وبین المللی بیانجامد.
    کلیدواژگان: دیپلماسی دفاعی، پدافند غیرعامل، مدیریت دفاعی، روابط بین الملل
  • مهدی مهدوی پور*، داود آذر صفحات 103-123

    گسترش تهدیدات نوظهور و فناورپایه از طرف دشمنان و بهره گیری از فضای سایبر برای انجام عملیات های مختلف علیه کشور و به خصوص نیروهای مسلح به گونه ای است که عدم توجه به آن می تواند موجب غافلگیری راهبردی شود. همچنین با توجه به وجود اطلاعات با ارزش در شبکه های ارتش جمهوری اسلامی ایران و امکان دستیابی، خرابکاری، افشاء و سرقت این اطلاعات ضرورت امنیت سایبری جهت مقابله با این گونه فعالیت ها بیش از پیش روشن گردیده است. سرمایه گذاری گسترده دشمنان برای بهره گیری از فرصت های فضای سایبر به حدی است که انجام پژوهش های مختلف در این زمینه را طلب می کند. هدف پژوهش "شناسایی عوامل موثر بر امنیت سایبری ستاد ارتش جمهوری اسلامی ایران" و جامعه مورد مطالعه کلیه افراد و اسناد و مدارک، کتب، آیین نامه ها با موضوعات مرتبط با امنیت سایبری است. جامعه آماری، کارکنان ستاد ارتش ج.ا.ایران با مدرک تحصیلی مرتبط با حوزه سایبری بوده که تعداد آنها با احتساب ضریبی به علت طبقه بندی آماری برابر 34 نفر است. روش جمع آوری اطلاعات، میدانی و کتابخانه ای بوده و گردآوری آن ها، به وسیله مصاحبه، پرسش نامه، اسناد و مدارک و سایت های اینترنتی بوده و برای تجزیه و تحلیل داده ها، از روش آمیخته استفاده شده است. نتایج حاصل بیانگر آن است که عوامل درون سازمانی شامل امن سازی تجهیزات، شبکه ها، نرم افزارها، رصد و پایش رخدادهای سایبری و واکنش به موقع به آن ها و ارتقاء دانش سایبری کارکنان و عوامل برون سازمانی شامل تهدیدات سایبری انسان ساز و طبیعی، عوامل موثر بر امنیت سایبری ارتش جمهوری اسلامی ایران را تشکیل می دهند.

    کلیدواژگان: فضای سایبر، امنیت سایبری، عملیات سایبری، زیرساخت سایبری
  • غلامحسین رضایت*، یوسف عبدالملکی صفحات 125-146

    هدف پژوهش حاضر مقایسه تاثیر سه روش آموزشی سنتی، نوین و ترکیبی بر مهارت تیراندازی دانشجویان مراکز آموزش عالی نیروهای مسلح است. پژوهش حاضر ازنظر هدف پژوهشی کاربردی و از نظر راهبرد و روش نوعی تحقیق تجربی است. جامعه آماری پژوهش شامل دانشجویان یکی از مراکز آموزش عالی نیروهای مسلح است که از بین آن ها درمجموع تعداد 60 نفر به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب و در ادامه به صورت تصادفی به سه گروه 20 نفره تقسیم و درنهایت گروه ها به صورت تصادفی به هر یک از روش ها اختصاص یافتند. برای اجرای تحقیق از طرح پیش آزمون - پس آزمون استفاده شد، برای این منظور ابتدا برای آزمودنی ها یک مرحله تیراندازی در مسافت 100 متر در میدان تیر جنگی به عنوان پیش آزمون اجرا و در ادامه به هر یک از گروه ها با یکی از روش های آموزشی مذکور، 14 جلسه به مدت 28 ساعت آموزش داده شد. پس از پایان آموزش مجددا یک مرحله تیراندازی در مسافت 100 متر در میدان تیر جنگی به عنوان پس آزمون اجرا شد. سپس برای تحلیل داده های گردآوری شده، از آمار توصیفی و استنباطی شامل آزمون های آماری، t وابسته، تحلیل واریانس یک طرفه، آزمون لون و آزمون توکی استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد، بین روش های مذکور به لحاظ میزان تاثیرگذاری بر مهارت تیراندازی دانشجویان تفاوت معنی داری وجود دارد. نتایج حاصل از مقایسه و رتبه بندی سه روش آموزش مذکور نشان داد، روش ترکیبی حایز رتبه اول، روش نوین، حایز رتبه دوم و روش سنتی حایز رتبه سوم شدند، لذا بر اساس نتایج حاصل روش آموزش ترکیبی، مناسب ترین روش برای آموزش تیراندازی است.

    کلیدواژگان: مهارت تیراندازی، روش های آموزش تیراندازی، روش سنتی، روش نوین، روش ترکیبی
  • غلامرضا جدیدی* صفحات 147-166

    ارتقاء آمادگی جسمانی خلبانان شکاری یکی از موارد مهم در افزایش آمادگی رزمی آنان است؛ چراکه آنان همواره و به طور مستمر در معرض محیط های نامتعارف قرار دارند و ضروری است که از توان فیزیکی بالایی برخوردار باشند. ازاین رو، این پژوهش درصدد تبیین چگونگی ارتقاء آمادگی جسمانی خلبانان شکاری نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با اتکاء بر تمرینات استقامتی است. در این راستا خلبانان شکاری نهاجا، اسناد، مدارک، کتب و مقالات مربوطه، موردمطالعه قرار گرفتند و جامعه آماری این پژوهش خلبانان شکاری نهاجا که سابقه خدمتی بیش از 15 سال دارند به تعداد 174 نفر در نظر گرفته شدند. در تجزیه وتحلیل داده ها، پس از انجام مصاحبه، نظرات صاحب نظران دسته بندی شده و سپس با تقسیم بندی اطلاعات جمع آوری شده از منابع موردمطالعه و اسناد و مدارک شرایط موجود در مورد هدف به صورت کیفی تجزیه وتحلیل شده؛ و بعد سوالات پرسش نامه تجزیه وتحلیل توصیفی و استنباطی گردیده و در انتها جهت نشان دادن هم پوشانی داده های حاصل از مصاحبه، منابع و پرسش نامه تحلیل نهایی انجام شده است. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل اطلاعات جمع آوری شده، بیان گر آن است که با سطح اطمینان بالا می توان گفت که تمرینات استقامتی با تقویت مولفه های قلبی- عروقی، تعادل، توان، هماهنگی، ترکیب بدن، انعطاف پذیری و همچنین با افزایش استقامت عضلانی و توان عضلات اسکلتی عضلات بدن نظیر عضلات گردن، شکم، پاها و کمر که در افزایش تحمل نیروهای گرانش زمین بسیار ضروری هستند؛ سبب افزایش آمادگی جسمانی خلبانان شکاری می شود.

    کلیدواژگان: آمادگی جسمانی خلبانان شکاری، تمرینات استقامتی، تمرینات استقامت موضعی، تمرینات استقامت عمومی
  • بهزاد برونک*، علی ایمانی صفحات 167-194

    این پژوهش به تطبیق سرفصل های آموزشی دافوس آجا و دافوس زمینی ارتش چین  می پردازد. سرفصل دروس از ارکان اصلی هر نظام آموزشی است. بحث سرفصل های آموزشی در دافوس و روش آموزش و محتوا و متون آموزشی هر دانشگاه و یا دانشکده فرماندهی و ستاد مبتنی بر سیاست های آموزشی ارتش آن کشور تدوین می شود. بنابراین تطبیق سرفصل دروس آموزشی دافوس آجا و دافوس ارتش خلق چین از این جنبه دارای اهمیت است. سوال اصلی پژوهش عبارت است از "مقایسه سرفصل های آموزشی دافوس ارتش جمهوری اسلامی ایران با سرفصل های آموزشی (دروس نظری، دروس عملی) دافوس ارتش خلق چین، چه مطلوبیت هایی ایجاد می نماید؟" هدف اصلی تحقیق نیز ایجاد مطلوبیت برای سرفصل دروس آموزشی دافوس از طریق مقایسه سرفصل های آموزشی کارشناسی ارشد مدیریت دفاعی (دافوس) ارتش جمهوری اسلامی با سرفصل های آموزشی دانشکده فرماندهی و ستاد نیروی زمینی ارتش خلق  چین و ارایه سرفصل های مناسب جهت دافوس آجا، روش پژوهش تطبیقی است. مطالعه تطبیقی یکی از روش های پژوهش است که در آن دو یا چند متغیر یا مورد در قیاس با یکدیگر بررسی می شوند، با این هدف که با توصیف و تبیین اشتراک ها و تفاوت ها، بتوان به تفسیر ها و احتمال تعمیم های تازه دست یافت. در این تحقیق محقق ابتدا به تحلیل تطبیقی سرفصل دروس دافوس ارتش ج.ا.ا ایران با دافوس زمینی ارتش جمهوری خلق چین پرداخته و با توجه به سیاست های آموزشی دو ارتش، اقدام به پیشنهاد سرفصل دروس دافوس آجا نموده است، ازجمله مهم ترین این پیشنهاد ها نیز آموزش دروس مرتبط با طراحی یک عملیات مشترک با کشورهای دارای دیدگاه های مشترک منطقه ای با ج.ا.ا، توسط دافوس ارتش ج.ا.ا می باشد.

    کلیدواژگان: مطالعه تطبیقی، سیاست های آموزشی، دافوس ارتش ج.ا.ا، دافوس زمینی ارتش خلق چین
  • محمدرسول بهدادفر*، نادر جوانی صفحات 195-221
    ارتش جمهوری اسلامی ایران از نیروهایی ترکیب شده که ماهیت تخصصی مجزا و فضای عملیاتی متفاوتی دارند. تفاوت در فضا و محیط عملیاتی، موجب استقلال راهبرد و تاکتیک در محیط تخصصی می شود. در هر صحنه ی جنگ دو نیروی خودی و دشمن وجود دارند که دارای محیط عملیاتی، اهداف، تاکتیک ها و تکنیک های متفاوت از هم هستند، بنابراین الزام حضور سلاح ها و تجهیزات و نیروهای متنوع با تخصص ها و حتی فرهنگ سازمانی مختلف برای پاسخگویی به کنش های متنوع دشمن، نیاز به سامانه اطلاعات یکپارچه و شبکه محور دارد. این سامانه با ایجاد شبکه یکپارچه اطلاعاتی در سامانه های اطلاعاتی و حفاظت اطلاعاتی و پایش مناطق عملیاتی آینده به منظور شناخت و بهره ‎ برداری از ظرفیت های بومی باعث هم افزایی در طرح ریزی، اجرا، کنترل و نظارت عملیات مشترک نیروهای چهارگانه آجا می گردد. هدف اصلی تحقیق تدوین راهبردهای هم افزایی سامانه اطلاعات ارتش جمهوری اسلامی ایران در رزمایش مشترک است، این تحقیق از نوع کاربردی- توسعه ای بوده که به دو روش مرکب (توصیفی و زمینه ای- موردی) با رویکرد آمیخته (کمی و کیفی) انجام شده است. جامعه نمونه 74 نفر بوده و روش جمع آوری اطلاعات میدانی و کتابخانه ای می باشد، یافته ها با استفاده از نرم افزار SPSS  تجزیه و تحلیل شده است. بر اساس نتایج تحقیق تعداد 18 عامل (5 قوت، 2 ضعف، 7 فرصت و 4 تهدید) نقش آفرین احصاء شده است. از تلفیق عوامل بالا تعداد 12 مطلوبیت و 15 چالش به دست آمده است. بر اساس محاسبات انجام شده مشخصات منطقه راهبردی در موقعیت تهاجمی معطوف به قوت قرار دارد و بر همین اساس تعداد 6 راهبرد برای هم افزایی سامانه اطلاعات آجا در رزمایش مشترک تدوین شده است.
    کلیدواژگان: راهبرد، هم افزایی، اطلاعات، رزمایش مشترک
  • سید اسماعیل شهرآیینی، ابوالفضل سپهری راد، وحید ریاضی، حمید همت* صفحات 223-243

    در جنگ های امروزی، دکترین پدافند غیرعامل و مبانی آن بسیار حایز اهمیت است و نقش مهمی را برای موفقیت در جنگ‏های آتی ایفا می کند. از این رو، پژوهش حاضر در پی تبیین عوامل موثر بر دکترین پدافند غیر عامل جمهوری اسلامی ایران با رویکرد نظامی مبتنی بر روش کیفی بوده است. گردآوری داده ها به روش کتابخانه ای و با استفاده از مطالعه اسناد و مدارک انجام و در نهایت اعتبارسنجی آنان به روش دلفی سه مرحله‎ای به تایید خبرگان رسیده است. جامعه مورد مطالعه شامل کلیه اسناد و مدارک مرتبط با دکترین، دکترین پدافند غیرعامل و پدافند غیرعامل در کشور که در منویات مقام معظم رهبری (مدظله العالی)، اسناد بالادستی و کلیه پیشینه های تحقیقاتی مرتبط ارایه شده اند، بوده اند. همچنین خبرگان را صاحب‎نظران حوزه ی پدافندغیرعامل و پدافندهوایی که دارای سوابق فرماندهی و مدیریت کلان و آگاه به دکترین بوده اند به تعداد 15 نفر تشکیل داده اند.گزاره ها به روش هدفمند قضاوتی انتخاب و فرآیند جمع آوری آنان تا مرحله اشباع نظری داده ها ادامه پیدا کرد. تجزیه و تحلیل داده ها به روش تحلیل محتوی براون و کلارک (2006) انجام شد. نتایج پژوهش منتج به تبیین عوامل موثر بر دکترین پدافند غیر عامل با رویکرد نظامی گردید که این عوامل در سه حوزه "جهت دهندگان دکترین"، "ساختاردهندگان دکترین" و "شتاب دهندگان محیطی دکترین" دسته بندی گردیدند. نتایج نشان داد که به منظور تدوین دکترین پدافند غیرعامل با رویکرد نظامی باید به سه حوزه کلی یاد شده توجه ویژه نمود.

    کلیدواژگان: دکترین، پدافند غیرعامل، دکترین پدافند غیرعامل، تحلیل محتوی
|
  • Aliakbar Peyvasteh *, Mohamad Bakht Azmay, Esmail Omranzahe, Bagher Rostami Pages 5-30
    The main purpose of this study is to design a training model for duty personnel in the northwestern air defense region of the country, which has been implemented qualitatively using an approach based on the data theory of the foundation. Semi-structured interviews were used to collect data and data analysis was performed by Strauss and Corbin method and paradigm model. Sampling was theoretical method using targeted techniques and snowballs, based on which interviews were conducted with senior experts of the organization who had experience and expertise in the field of science and research. The results of the analysis of the data obtained from the interviews during the open, centralized and selective coding process led to the development of data-based theory in the field of on-the-job training of on-duty staff. The model designed in this study includes the dimensions and effective components, causal conditions, context, mediators, constituent elements that show the central phenomenon, consequences and strategies of public policy implementation. Finally, practical suggestions were provided to improve the skills training of duty personnel in the northwestern air defense zone of the country.
    Keywords: Skills training, duty personnel, Air Defense
  • Behnam Golshahi *, Hamed Jafarpor Hamedani Pages 31-58

    Nowadays, experts of human resource management believe that, for the optimal use of human capital, it is vital to formulate and implement strategies in the field of Quality of Work Life (QWL). Fighter pilots, who have a special role in air support operations, are no exception to this rule, and their performance depends on improving the QWL components. Therefore, it is important to identify the QWL components of fighter pilots. Regarding, the present study seeks to identify the QWL components affecting the performance of fighter pilots based on the exploratory research. The statistical population consist of fighter pilot instructors with more than 25 years of service, at least a master's degree and high-ranking command or staff jobs. Data were collected in two ways: library and field using a semi-structured interview. The interviewees were selected in a purposive sampling based on the mentioned criteria and the interview was continued until data saturation. Validity of the interview questions was confirmed by the Content method and its reliability was calculated by the Test-Retest method (94.7%). Data analysis was performed by thematic analysis method based on the open coding on the expressions of the interviewees and the texts taken from the literature review. The results demonstrated that the components of fighter pilots' QWL are categorized in three areas: "Merit-based compensation system", "Safe and healthy workplace", and "Work-life balance". Finally, some suggestions were presented to improve the performance of fighter pilots based on the QWL indicators identified in this study.

    Keywords: Quality of Work Life, Improving the performance, Fighter pilot, Air Force bases, Thematic Analyses
  • MohammadTaghi Partovi, MohammadReza Mohammadi Toudeshki, MohamadTaghi Janparvar * Pages 59-81

    The combat capability of the air force and the flight of fighter and transport aircraft are highly dependent on the presence of ground support systems. The resence of a large number of ground support systems in aircraft repair centers and overhaul centers for heavy repairs indicates the existence of deficiencies in maintenance and repair methods. Aircraft ground support equipment has always faced the problem of increasing maintenance and repair costs, and the statistics of ground-based aircraft support systems have an upward trend, which is now looking for a solution to control the current situation. the Purpose of this study is to explain how to optimize the maintenance method of aircraft ground support systems in nahaja. and the main research question: optimizing the maintenance of aircraft ground support systems in nahaja how should it be? which is based now the type of applied research and the method of doing it are descriptive and intergrated with the approach. The statistica population of the study includes all expert commanders and officials of the aircraft ground support equipment department in nahaja units, which is a factor of 120 people. at a significance level of five percent, the accuracy of the research hypotheses is constrained. the innovation of this research is counting and extracting instrutions for using aircraft ground support systems, improving the scheduling process of using equipment.

    Keywords: Air Force, Optimization, Maintenance, repair .Aircraft Ground Support Systems
  • Abbas Jafariniya, Zakaria Kazempour *, Farzad Mohammadi, Abdoreza Khosravi Moghadam Pages 83-102
    Countries that use defensive diplomacy in providing a variety of requirements, including the field of defense, will be less militant. The purpose of this research was to explain the role of defensive diplomacy in providing the passive defense and the relationship between the two variables of defense diplomacy as an independent variable and the requires of passive defense as a dependent variable through collecting information from library resources and upstream documents in the armed forces, especially the army of the army and the defense organization and the results of interviews were analyzed with the experts in this area. The results of the practices and ways used in the research indicate that the passive defense include: monitoring threats, knowledge transfer requirements And the experience of the country and the needs of two or multilateral cooperation. Also, the exploitation of defensive diplomacy in providing the needs of the civil defense for the diet of this area and the main decision makers, decision-making and executing diplomacy of the country in order to achieve infrastructure strengthening and The structure of the passive defense can be strengthened by the needs and requirements of the international domain and external environments. The statistical population of this research has made ruts, deputies, executives of executive, theoretical, and decision-making and decision makers related to defense diplomacy and defense of the armed forces. The present study is classified in descriptive and applied research field and in exploratory method and is used as a targeted snowball method to study theoretical saturation.
    Keywords: Defensive Diplomacy, Passive defense, Defense management, International Relations
  • Mahdi Mahdavipur *, Davood Azar Pages 103-123

    Expanding emerging and technology-based threats from adversaries and using cyberspace to conduct various operations towards land and specially armed forces can cause a strategic surprise if do not consider it well. Also, due to the existence of valuable information in IRI Army networks and the possibility of accessing, sabotaging, disclosing and stealing this information, the need for cybersecurity to deal with such activities has become increasingly clear.The purpose of this research is to "identify I.R.I Army general staff cybersecurity effective factors". The method of collecting information was field and library and their collection was through interviews, questionnaires, documents and internet sites. For the interview, elites and experts who had sufficient experience on the subject of research were selected. The study population is all individuals and documents, books, regulations with topics related to cyber security. The statistical population is all employees who are working with a related degree in cyber operation field, whose number is 34 people equal to the coefficient due to statistical classification.To analyze the data, the mixed method was used in such a way that first the information obtained from the study of sources and interviews with experts were qualitatively analyzed and then, the statistical results of the questionnaire to confirm the results. The results indicate that intra-organizational factors including securing equipment, networks, software, monitoring of cyber incidents and timely response to them and improving the cyber knowledge of employees and external factors including man-made and natural cyber threats, are I.R.I Army cybersecurity effective factors.

    Keywords: Cyberspace, Cybersecurity, Cyber Operations, Cyber infrastructure
  • GholamHossein Rezayat *, Yosef Abdolmaleki Pages 125-146

    The aim of this study was to compare the effect of three traditional, modern and combined training methods on the shooting skills . This study is an applied research and a experimental research. The statistical population of the study included students of one of the higher education centers of the Armed Forces, which 60 people were selected by simple random sampling method and then randomly divided into three groups of 20 people and finally the groups were randomly assigned to each One of the methods was assigned. To conduct the research, a pre-test-post-test design was used. For this purpose, first a 100 meter shooting stage was performed for the subjects as a pre-test , and then each of the groups was trained in one of the training methods. 14 sessions were trained for 28 hours. After the training a shooting stage at a distance of 100 meters was performed again on the battlefield as a post-test. statistical tests include dependent t-test, one-way analysis of variance, Leven test and Tukey test were used to analyze the collected data. The results showed that there is a significant difference between the mentioned methods in terms of the impact on students' shooting skills. The results of comparing and ranking the three mentioned training methods showed that the combined method won first place, the new method won second place and the traditional method won third place, so based on the results of the combined training method, it is the most suitable method for shooting training.

    Keywords: Shooting Skills, Shooting Training Methods, Traditional training Method, New training Method, Combined training Method
  • GholamReza Jadidi * Pages 147-166

    Improving the physical fitness of fighter pilots is one of the important factors in increasing their combat readiness; because they are constantly exposed to unconventional environments and it is essential that they have high physical strength. Therefore, this research seeks to explain how to improve the physical fitness of fighter pilots of the Islamic Republic of Iran Air Force by relying on endurance training. In this regard, IRIAF fighter pilots, documents, documents, books and related articles were studied and the statistical population of this study is fighter pilots of IRIAF who have more than 15 years of service, so that population will be 174 persons. This research used of descriptive-analysis method. The Research used mix method approach by using both qualitative data and quantitative data approaches. As perceived the primary source would be interview with interviewees and questionnaires (Close-ended questions) filled by respondents, whereas books, articles, reports and thesis would be utilized as secondary sources. The results of the analysis indicate that endurance training by strengthening the cardiovascular readiness, balance, strength, coordination, body composition and flexibility, as well as by increasing muscle endurance and The strength of the skeletal muscles of the body, such as the muscles of the neck, abdomen, legs and back, which are essential for increasing the tolerance of gravity; will improve the physical fitness of fighter pilots.

    Keywords: Fighter pilots' physical Fitness, Endurance exercise, General endurance exercise, Local endurance exercise
  • Behzad Boronak *, Ali Imani Pages 167-194

    This study compares the DAFOS educational courses of AJA and of the People's Army of China with a view to future threats. Course titles are one of the main pillars of any educational system. The discussion of advanced education in DAFOS differs from previous threats to countries that are relevant and already exist, and the method of education and content and the subject and higher education of each university or student of the commander and staff are different depending on That will change in the future. The main purpose of this research is to compare AJA Master of Defense Educational Management (DAFOS) with the educational title of Chinese military DAFOS according to the new threats and to provide a suitable presentation for Davos AJA. The research method is comparative, comparative study is a research method in which two or more variables are scrutinized in comparison with each other, with the aim of describing and explaining the similarities and differences due to new interpretations and the possibility of new corrections.

    Keywords: comparative study, Educational Polices, AJA command, Staff University, Collage of People's Army of China
  • Mohammadrasoul Behdadfar *, Nader Javani Pages 195-221
    The Islamic Republic of Iran is composed of forces that have a separate specialized nature and a different operational space. In every war scene, there are two forces, the insider and the enemy, which have different operational environments, goals, tactics and techniques, so the presence of various equipment and forces with different specialties and even organizational culture to respond to various enemy actions is needed. It has an integrated and network-oriented information system.This system, by creating an integrated information network in information systems and information protection and monitoring future operational areas in order to identify and utilize indigenous capabilities, will synergize the planning, implementation, control and monitoring of joint operations of the four forces of the army.The main purpose of this research is to enumerate the environmental factors that play a role and to formulate synergistic strategies of the military information system in joint operations. The sample population is 74 people and the method of collecting field and library information is. The findings were analyzed using SPSS.Based on the research results, 18 role-playing factors (5 strengths, 2 weaknesses, 7 opportunities and 4 threats) have been counted. From the combination of the above factors, 12 desirability and 15 challenges have been obtained. According to the calculations, the characteristics of the strategic area are in a strong offensive position, and accordingly, 6 strategies have been developed to synergize the intelligence component of the army in joint operations.
    Keywords: Strategy, synergy, Information, joint operations
  • Seed Smaiel Shahr Aieni, Abolfazl Sepehri Rad, Vahid Riyazi, Hamid Hemmat * Pages 223-243