فهرست مطالب

مجله ارتقای ایمنی و پیشگیری از مصدومیت ها
سال دهم شماره 2 (تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/06/23
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمدعلی براتی شورک، ناهید خوشرفتار یزدی، بهناز شاه طهماسبی صفحات 96-107
    سابقه و هدف

     فوتبال یکی از پربرخوردترین رشته‌های ورزشی است و استفاده از تمرینات پیشگیرنده در این رشته ورزشی امری ضروری است. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر برنامه تمرینی حاصل از نتایج آزمون غربالگری حرکتی عملکردی بر قدرت عضلات ران و پایداری قامتی پویا، جهت پیشگیری از آسیب رباط صلیبی قدامی در مردان فوتبالیست سالم بود.

    روش بررسی

     مطالعه حاضر از نوع نیمه تجربی، با طرح پیش آزمون و پس آزمون بود. جامعه آماری پژوهش حاضر را مردان فوتبالیست سالم 27-18 سال و دارای سابقه بازی در تیم‌های لیگ استانی که شرایط ورود به تحقیق را دارا بودند تشکیل دادند. تعداد 30 فوتبالیست (سن: 2.98 ± 22 ، قد: 6.5 ± 185.93 و وزن: 6.27 ± 83.06) به عنوان نمونه انتخاب و به‌طور تصادفی به دو گروه مساوی تجربی و کنترل تقسیم شدند. جهت ارزیابی قدرت عضلات ران و تعادل پویا، به ترتیب از داینامومتر ایزوکنتیک کینکام و دستگاه تعادلی بایودکس استفاده شد. برنامه تمرینی به عنوان گرم کردن، به مدت هشت هفته، هر هفته سه جلسه و در هر جلسه بین 25-20  دقیقه در گروه تجربی اجرا شد. گروه کنترل به فعالیت های خود ادامه دادند. جهت رعایت ملاحظات اخلاقی، موافقت آگاهانه و رضایت داوطلبانه از تمامی آزمودنی‌ها اخذ شد. جهت تجزیه و تحلیل آماری داده ها آزمون تی تست همبسته و  آنالیز واریانس با اندازه‌های تکراری در سطح معناداری P≤0.05 استفاده شد.

    یافته‌ها: 

    تفاوت معنی داری در قدرت عضلات بازکننده، چرخش دهنده خارجی و دورکننده ران در هر دو پا (P<0.05) و نیز شاخص کلی تعادل، انحراف قدامی-خلفی و شاخص انحراف میانی- جانبی (P<0.05) در بین گروه کنترل و تجربی مشاهده شد.

    نتیجه گیری

     بر اساس نتایج به دست آمده از پژوهش حاضر، برنامه تمرینی حاصل از نتایج آزمون غربالگری حرکتی عملکردی بر قدرت عضلات ران و پایداری قامتی پویای مردان فوتبالیست سالم تاثیر معناداری دارد و احتمالا می‌تواند از بروز آسیب رباط صلیبی قدامی پیشگیری نماید.

    کلیدواژگان: فوتبال، پیشگیری، غربال گری حرکتی عملکردی، قدرت، پایداری قامتی پویا
  • بهشته جبلی، سولماز زرینه، محمد ورهرام، شیرین اسماعیلی، الهام قازانچایی صفحات 108-120
    سابقه و هدف

      با شیوع کووید-19 و درگیری بسیاری از کشورها، پرستاران به عنوان قشر بزرگی از کادر درمان در خط مقدم مقابله با این بیماری، بیشترین ارتباط را با بیماران داشته و منابع غنی از تجربیات، در زمان مراقبت از بیماران از ساعات حضور در بیمارستان تا ترخیص و یا مرگ وی می باشند. هدف از این مطالعه بررسی تجربیات مدیران پرستاری در زمان شروع اپیدمی کووید-19 در یکی از بیمارستان های پیشگام در پذیرش و درمان بیماران کووید-19 بود.

    روش بررسی

     مطالعه کیفی با روش تحلیل محتوای قراردادی بود. جامعه مورد مطالعه در این پژوهش از مدیران پرستاری شامل سرپرستاران و سوپروایزران بود که در ارتباط با بیماران کووید-19 مشغول به فعالیت در بخش کووید بودند.

    نتایج

     از طریق جمع آوری و آنالیز داده ها از 15 شرکت کننده شامل 12 زن و 3 مرد انجام گرفت. نتایج نشان داد چالش هایی که مدیران پرستاری شامل سرپرستاران و سوپروایزران به عنوان تجربیات زمان کووید-19 مطرح نمودند شامل سه طبقه اصلی مسایل جسمی روانی، سواد سلامت و موانع ارایه خدمت به بیماران می باشد.

    نتیجه گیری

     با اجرای صحیح اقدامات بهداشتی از طریق دسترسی به منابع کافی شامل تجهیزات پزشکی و دارویی، نیروی انسانی کارآمد و تعاملات مالی می توان بر چالش های مطرح شده در تجریبات مدیران پرستاری فایق آمد.

    کلیدواژگان: تجربیات، مدیران پرستاری، کووید-19، سواد سلامت، جسمی روحی، چالش ها، بیمارستان
  • فرزانه اسماعیلی، رحمان شیخ حسینی، هاشم پیری صفحات 121-130
    سابقه و هدف

     اختلالات اسکلتی- عضلانی مرتبط با کار مهم‌ترین بیماری شغلی است. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط بین ابعاد آنتروپومتریک، وضعیت ارگونومی و نمره عوامل خطر با اختلالات اسکلتی- عضلانی کارگران در منتخب صنایع لوازم خانگی اصفهان بود.

    روش بررسی

     در این مطالعه مقطعی، 82 کارگر مرد و زن داوطلب شرکت نمودند. اختلالات اسکلتی- عضلانی، وضعیت ارگونومی و ابعاد آنتروپومتریک به ترتیب با استفاده از پرسشنامه‌های نوردیک و اختلالات اسکلتی-عضلانی هلندی و متر نواری ارزیابی شد. مطالعه ملاحظات اخلاقی را رعایت کرد. تجزیه‌وتحلیل داده‌ها به کمک نرم‌افزار spss26 و با استفاده از آزمون‌های آماری اسپیرمن و کی دو در سطح معناداری 0/05 انجام شد.

    یافته‌ها:

     ارتباط معناداری بین وضعیت ارگونومی کارخانه با اختلالات اسکلتی-عضلانی کارگران در گردن (P=0.001)، شانه (P<0.001)، آرنج (P=0.004)، مچ دست (P=0.004)، فوقانی پشت (P<0.001)، کمر (P<0.001)، باسن و ران (P=0.028)، زانو (P<0.001)، مچ پا (P=0.036) مشاهده شد. به‌علاوه بین نسبت ارتفاع صندلی به ارتفاع رکبی با اختلالات اسکلتی-عضلانی در ناحیه کمر (P=0.026)، باسن و ران (P=0.015)، زانو (P<0.001) و مچ پا (P=0.038)، همچنین بین نسبت عمق صندلی و طول کفل-رکبی با ناحیه شانه (P=0.043)، فوقانی پشت (P<0.001)، کمر (P<0.001)، باسن و ران (P=0.001) و زانو (P=0.004)، و بین نسبت ارتفاع پشتی صندلی به ارتفاع شانه با ناحیه شانه (P=0.002) ارتباط معنی‌داری وجود دارد.

    نتیجه‌گیری:

     به نظر می‌رسد وضعیت ارگونومی کارخانه و همچنین تناسب ابعاد آنتروپومتریک با ابعاد میز و صندلی با شیوع اختلالات اسکلتی-عضلانی کارگران ارتباط دارد.

    کلیدواژگان: کار، عوامل خطر، درد عضلانی اسکلتی، ارگونومی
  • محمدامین اقتداری، مریم مظاهری، امین گرامی، علی شوش صفحات 131-140
    سابقه و هدف

     اگرچه آمار دقیقی از تعداد موتورسیکلت در سطح کشور وجود ندارد، اما ظاهرا به علت ماهیت غیر ایمن و افزایش روزافزون استفاده از آن، بروز سوانح ترافیکی مرتبط با موتورسیکلت در کشور به‌سرعت رو به افزایش باشد، لذا مطالعه حاضر باهدف تعیین وضعیت اپیدمیولوژیک حوادث ترافیکی منجر به مرگ در موتورسواران شهر دزفول انجام شد.

    روش بررسی

     پژوهش حاضر از نوع توصیفی-تحلیلی و مقطعی بود که در سال 1399 انجام شد. جامعه آماری شامل فوت‌شدگان ناشی از حوادث ترافیکی با موتورسیکلت بودند که گواهی دفن آن‌ها توسط پزشکی قانونی شهرستان دزفول صادرشده بود. نمونه‌های موردبررسی به‌صورت سرشماری از آمار پزشکی قانونی و طی سال‌های 1397-1394 انتخاب شدند. داده‌ها به‌صورت محرمانه در چک‌لیستی محقق ساخته بدون ذکر نام متوفی وارد شد و سپس با استفاده از نرم‌افزار SPSS ویرایش 24 تجزیه‌وتحلیل شدند.

    نتایج

     بیشترین قربانیان را افراد زیر 30 سال و کمترین افراد را 50-40 ساله‌ها تشکیل می‌دادند. علت مرگ در 63.8 درصد موارد ضربه به سر، 26.2 درصد مولتیپل تروما، 5.7 درصد خونریزی و 4.3 درصد سایر علل بود. بیشتر فوتی‌ها مربوط به مردان و ناشی از سوانح ترافیکی مربوط به شهریور، مهر و آبان بود. همچنین 50.4 درصد حوادث در شهر و 49.6 درصد حوادث در جاده‌های برون‌شهری اتفاق افتاده بود.

    نتیجه‌گیری: 

    اکثر حوادث ترافیکی در موتورسواران مربوط به گروه سنی جوانان می‌باشد، بنابراین توجه به این گروه در جهت کاهش تلفات اهمیت زیادی دارد. لذا بایستی فرهنگ‌سازی مناسب صورت پذیرد و با وضع و اجرای سخت‌گیرانه قوانین، اقداماتی جهت کاهش رخداد سوانح انجام شود.

    کلیدواژگان: وضعیت اپیدمیولوژیک، حوادث ترافیکی، مرگ، موتورسوار
  • علی محمدی، روح الله محمدی، سوده شهسواری، نصرالله شعبانی صفحات 141-148
    سابقه و هدف

    مراسم اربعین حجم ترافیک جاده‌های استان کرمانشاه را افزایش داده‌است بنابراین تحلیل تصادف‌ها می‌تواند سیاست‌گذاری و برنامه‌های پیشگیری حوادث ترافیکی را ارتقاء دهد. هدف این مطالعه تحلیل حوادث ترافیکی جاده‌های برون شهری استان کرمانشاه با استفاده از GIS در سفرهای اربعین بود.

    روش‌ بررسی:

     مطالعه به صورت توصیفی - تحلیلی در سال 1398 و در محیط نرم‌افزار ArcGIS10.6 انجام گردید. مطالعه در سه فاز جمع‌آوری داده‌ها، آماده‌سازی پایگاه داده و تحلیل داده‌ها انجام شد. در فاز اول لایه‌های وکتوری مطالعه ایجاد و داده‌های تصادف‌های سال 1397 از پلیس راهور جمع‌آوری شدند، سپس داده‌های تصادف‌های مربوط به ایام اربعین (27/07/1397 الی 11/8/1397) از این مجموعه استخراج شدند. در فاز دوم نقشه محیط مطالعه به ArcGIS 10.6 وارد و لایه‌های وکتوری و جداول توصیفی آنها ایجاد شدند. فاز سوم، تحلیل داده‌ها جهت شناسایی علت، نوع و حالت تصادف‌ها، نقاط حادثه خیز و توزیع تصادف انجام شد.

    نتایج

    در ایام اربعین سال 1397 تعداد 149 تصادف اتفاق افتاده بوده که در نتیجه آن 20 فوتی و 129 جرحی داشت.  تصادف خودروهای شخصی با 110، برخورد چند وسیله با 65 و تجاوز از سرعت مطمینه با 54 مورد بیشترین نوع وسیله، حالت و علت تصادف‌ها بودند.

    نتیجه‌گیری:

     تردد زیاد وسایل نقلیه در ایام اربعین نیاز به برنامه‌ریزی دقیق دارد. بنابراین بهبود زیرساخت‌ها باعث بهبود وضعیت تردد و کاهش حوادث ترافیکی می‌گردد. همچنین توزیع مناسب منابع و تسهیلات، امدادرسانی و پاسخگویی‌ سریع در مسیرهای تردد اربعین بسیار ضروری است.

    کلیدواژگان: حوادث ترافیکی، اربعین، سیستم اطلاعات جغرافیایی، جاده های برون شهری
  • زهره قربعلی، هانیه نیکومرام، ایرج محمد فام، فرهاد غفاری صفحات 149-161
    سابقه و هدف

     تیوری‌ها و چارچوب‌های بی‌شماری برای درک و مداخله در تعیین‌کننده‌های رفتاری مورداستفاده قرارگرفته است اما این متغیرها در رفتار ایمنی افراد در همه جوامع صنعتی و صنایع متنوع با ویژگی‌های مختلف فرهنگی تایید نشده است. هدف از این پژوهش شناسایی و رتبه‌بندی عوامل موثر بر اصلاح رفتارهای ایمنی کارکنان اجرایی شهرداری تهران بود.

    مواد و روش‌ها:

     مطالعه این پژوهش از نوع موردی و جامعه آماری، متخصصان، خبرگان و کارشناسان بهداشت، ایمنی و محیط زیست شهرداری تهران بودند. ابزار گرداوری اطلاعات در این پژوهش استفاده از مطالعات کتابخانه‌ای و تکنیک دلفی برای شناسایی عوامل فردی و سازمانی موثر بر اصلاح رفتارهای کارکنان بود. تجزیه‌وتحلیل داده‌ها با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی و نرم‌افزارEXPERT CHOICE صورت گرفت.

    یافته‌ها:

     با توجه به نتایج حاصل در رابطه با شناسایی عوامل سازمانی می‌توان ابراز داشت که از میان عوامل سازمانی موثر بر اصلاح رفتارهای ایمنی کارکنان اجرایی شهرداری، فرهنگ ایمنی با وزن نسبی 109/ 0 به‌عنوان مهم‌ترین عامل سازمانی شناخته‌شد. به‌طورکلی می‌توان گفت از بین مولفه‌های فردی و سازمانی؛ مولفه‌های فردی رتبه بالاتری را نسبت به مولفه‌های سازمانی به خود اختصاص دادند از طرفی یافته‌های حاصل از رتبه‌بندی عوامل فردی نیز ابراز داشت مولفه درک ریسک با میانگین رتبه 0.179 دارای بالاترین رتبه بود.

    نتیجه گیری

     در شهرداری تهران برای حصول نتیجه‌ زودتر در پیشبرد سیستم و اصلاح رفتار کارکنان در حوزه ایمنی می توان به ترتیب بر روی 1- درک ریسک 2- نگرش 3- آگاهی و دانش 4- فرهنگ ایمنی 5- تعهد مدیریت 6- جو ایمنی سازمانی 7- ارتباطات موثر هدف‌گذاری و برنامه‌ریزی کرد.

    کلیدواژگان: اصلاح رفتار، ارتقاء ایمنی، درک ریسک، مخاطرات شغلی
  • کتایون جهانگیری، حمیدرضا شرکاء، هادی نیستانی صفحات 162-175
    سابقه و هدف

     برنامه ملی پاسخ به حوادث به‌منظور جهت‌دهی مناسب به فرایند عملیات و پاسخ به انواع بلایا در نظام سلامت تدوین شده تا با بهره‌گیری از این چارچوب دستورالعمل‌های مرتبط با مدیریت خطر حوادث و بلایا یکسان‌سازی و باتوجه‌به ساختارهای فعلی، قوانین و مقررات مرتبط اجرایی گردد. پژوهش باهدف بررسی اثربخشی اجرای برنامه ملی پاسخ نظام سلامت در بلایا و فوریت‌ها بر اساس دیدگاه‌های ارایه‌دهندگان خدمات بهداشتی شاغل در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در سال 1400 انجام شد.

    روش بررسی

     این مطالعه به‌صورت توصیفی - تحلیلی در سال 1400 انجام شد. محیط پژوهش، مراکز بهداشتی تحت پوشش معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی و جمعیت مطالعه، کلیه ارایه‌دهندگان خدمات بهداشتی شاغل در این مراکز بودند. ابزار جمع‌آوری داده‌ها پرسش‌نامه محقق ساخته دارای دو حیطه آمادگی و پاسخ بود که باتوجه‌به حیطه‌های برنامه ملی پاسخ نظام سلامت طراحی و تدوین شد. برای آنالیز داده‌ها از نرم‌افزار SPSS نسخه 22 و برای تحلیل داده‌ها از رگرسیون لجستیک چندگانه استفاده شد. در انجام این مطالعه به اصول بیانیه هلسینکی توجه شد.

    نتایج

     تعداد شرکت‌کنندگان در این مطالعه 453 نفر بود که 146 نفر (32.2 درصد) مرد و بقیه زن بودند. 65.6 درصد از شرکت‌کنندگان در این مطالعه وضعیت اثربخشی برنامه ملی پاسخ نظام سلامت در بلایا و فوریت‌ها را مطلوب دانستند و میزان مطلوبیت اثربخشی در حیطه آمادگی برابر با 66.7 درصد و در حیطه پاسخ 55.6 درصد تعیین شد. باتوجه‌به نتیجه آزمون رگرسیون لجستیک چندگانه بین سابقه حضور در بحران، داشتن مسیولیت در زمان بحران، شهرستان محل خدمت و محل اشتغال و وضعیت نمره اثربخشی، و زیر حیطه‌های آمادگی و پاسخ رابطه معنی‌دار وجود داشت.

    نتیجه گیری

     به نظر می‌رسد برنامه ملی پاسخ باتوجه‌به حیطه‌های مورد بررسی تا دستیابی به نتایج مطلوب فاصله دارد و باید به اقداماتی نظیر آموزش پرسنل، برگزاری دوره‌های توجیهی ضمن خدمت، پرداخت تا آمادگی کارکنان برای مقابله با بحران بیشتر شود.

    کلیدواژگان: اثر بخشی، پاسخ، بلایا، فوریت، ارائه دهندگان خدمات بهداشتی، خراسان شمالی، برنامه ملی پاسخ
  • علی عسکری، آرش سپه وند، مسعود داودی، فرهاد مختاری، علی صالحی سهل آبادی صفحات 176-187
    سابقه و هدف

     سروصدا شایع‌ترین عوامل زیان‌آور شغلی در صنعت است. مطالعه حاضر باهدف اولویت بندی اقدامات کنترلی سروصدا و شناسایی گروه های شغلی در معرض آسیب های شنوایی جهت پیاده سازی برنامه حفاظت شنوایی در میدان نفتی آذر صورت پذیرفت.

    روش کار

     پژوهش مقطعی حاضر در زمستان 1400 با بررسی شرح وظایف کارکنان و انجام دوزیمتری با استفاده از دستگاه CEL-360 آغاز گردید، با استفاده از دستگاه Casella CEL و بر اساس ISO 9612-2009 (E) توزیع تراز فشار صوت اندازه‌گیری شد. با استفاده از نرم‌افزارهای Surfer 21 و AutoCAD 2020 نقشه خطوط هم‌تراز تهیه و گروه‌های شغلی دارای اولویت و منابع اصلی سروصدا با استفاده از شاخص اولویت‌بندی اقدامات کنترلی صدا (NCPI: Noise Control Priority Index) مشخص شدند. در ایستگاه‌های دارای تراز فشار صوت بیش از 85 دسی‌بل، آنالیز فرکانس صوت انجام و نهایتا اقدام اصلاحی مناسب، با توجه به فرآیند تولید ارایه گردید.

    یافته‌ها: 

    یافته‌های این مطالعه نشان داد که 16 درصد از ناحیه دارای اولویت اول برای اقدامات کنترلی در ناحیه خطر بود و 23.56 درصد در ناحیه احتیاط واقع‌شد. گروه شغلی ایمنی با بیشترین مدت مواجهه و کمترین تعداد کارکنان در محدوده عملیاتی، دارای بالاترین نمره شاخص اولویت‌بندی اقدامات کنترلی صدا (1.5) بود و برای اجرای برنامه حفاظت شنوایی در الویت قرار گرفتند.

    نتیجه‌گیری:

     نتایج پژوهش حاضر نشان می‌دهد که استفاده ترکیبی از تراز فشار صوت، مدت‌زمان و تعداد افراد در معرض می‌توان برای الویت بندی کنترل صدا و شناسایی گروه‌های شغلی نیازمند مراقبت در برنامه حفاظت شنوایی الگوی مناسبی ارایه داد.

    کلیدواژگان: صنعت نفت، NCPI، آلودگی صوتی، سروصدا، عوامل زیان آور فیزیکی
|
  • MohamadAli Barat-Shorak, Nahid Khoshraftar Yazdi, Behnaz Shahtahmassebi Pages 96-107
    Background and Objectives

     Soccer is one of the most popular sports and it is necessary to use preventive exercises in this sport. Therefore, the aim of this study was to investigate the effect of the exercise programs obtained from the functional movement screening tests on hip muscle strength and dynamic postural stability to prevent anterior cruciate ligament injury in healthy male soccer players.

    Materials and Methods

     The statistical population of the present study consisted of healthy male football players aged 18-27 years and with a history of playing in provincial league teams who were eligible to enter the study. Thirty football players (age: 22 ± 2.98, height: 185.93 ± 6.5, and weight: 83.06 ± 6.27) were selected as a sample and randomly divided into two equal experimental and control groups. Kincam isokinetic dynamometer and Biodex balance device were used to evaluate the strength of hip muscles and dynamic postural stability, respectively. An exercise program as the warm-up was performed for 20-25 minutes per session, three sessions per week, and for eight weeks, by the experimental group. The Control group continued to perform their daily program. It should be noted that informed consent and voluntary consent were obtained from all subjects. Correlated t-tests and analysis of variance with repeated measures were used for statistical analysis at the significant level of P≤0.05.  

    Results

     Significant differences were observed in the strength of the hip extensors, external rotators, and abductors muscles in both legs (P<0.05) as well as total deviation index, anterior-posterior deviation index, and a medial-lateral deviation index (P <0.05) between experimental and control groups.

    Conclusion

     It could be concluded that training programs obtained from functional movement screening tests effects hip muscle strength and dynamic posture stability in healthy male soccer players. Therefore, it may prevent Anterior Cruciate Ligament injuries.

    Keywords: Soccer, Prevention, Functional movement screening, Strength, Dynamic postural stability
  • Beheshteh Jebelli, Solmaz Zarineh, Mohammad Varahram, Shirin Esmaili, Elham Ghazanchaei Pages 108-120
    Background and Objectives

    With the prevalence of Covid-19 and the involvement of many countries, nurses as a large segment of the medical staff on the front lines of the disease, have the most contact with patients and rich resources of experience, while caring for patients from attendance hours. The hospital is until his discharge or death. Accordingly, the purpose of this study was to investigate the experiences of nursing managers at the time of the onset of the Covid-19 epidemic in one of the leading hospitals in the reception and treatment of Covid-19 patients. Methods and Materials: This was a qualitative study with a conventional content analysis method. The study population in this study consisted of nursing managers including head nurses and supervisors who were active in the Covid ward in relation to Covid-19 patients.

    Results

    Data were collected and analyzed from 15 participants, including 12 females and 3 males. The results showed that the challenges that nursing managers, including head nurses and supervisors, presented as the experiences of Covid-19 time include the three main categories of physical and mental issues, health literacy, and barriers to patient service.

    Conclusion

    By properly implementing health measures through access to adequate resources including medical and pharmaceutical equipment, efficient manpower, and financial interactions, the challenges raised in the experiences of nursing managers can be overcome.

    Keywords: Experiences, Nursing Managers, Covid-19, Health Literacy, Physical Mental, Challenges, Hospital
  • Farzaneh Esmaili, Rahman Sheikhhoseini, Hashem Piri Pages 121-130
    Background and Objectives

    Work-related musculoskeletal disorders are the most important occupational diseases. This study aimed to investigate the correlation between company ergonomic situation and anthropometric dimensions with musculoskeletal disorders in workers.

    Materials and Methods

    82 female and male volunteer workers participated in this cross-sectional study. The musculoskeletal disorders, ergonomic situation, and anthropometric dimensions were examined using the Nordic and Dutch musculoskeletal questionnaires and tape meters. The study protocol was approved by the Committee for Ethics in Biomedical Research of the Allameh Tabataba’i University with obtaining ethics. Data were analyzed using SPSS ver.26 software and running Spearman and Chi-Square tests at the significance level of 0.05.

    Results

    Significant correlations were found between the company ergonomic situation with musculoskeletal disorders in the neck (P=0.001), shoulder (P<0.001), elbow (P=0.004), wrist (P=0.004), upper back (P<0.001), lumbar (P<0.001), thigh and buttock (P=0.028), knee (P<0.001), and ankle (P=0.036). Moreover, there were significant correlations between the ratio of chair height to popliteal height with musculoskeletal disorders in lumbar (P=0.026), thigh and buttock (P=0.015), knee (P<0.001), and ankle (P=0.038), also between the ratio of chair depth to thigh length with shoulder (P=0.043), upper back (P<0.001), lumbar (P<0.001), thigh and buttock (P=0.001), and knee (P=0.004), and between the ratio of chair height to shoulder height with shoulder region (P=0.002).

    Conclusion

    It seems that there is a correlation between company ergonomic situation and the proportion of anthropometric dimensions with chair dimensions with the prevalence of musculoskeletal disorders in workers.

    Keywords: Musculoskeletal Pain, Ergonomics, Work Risk Factors
  • MohammadAmin Eghtedari, Maryam Mazaheri, Amin Grami, Ali Shoush Pages 131-140
    Background and Objectives

     Although there are no exact statistics on the number of motorcycles in Iran, apparently due to the danger and increasing use of motorcycles, the incidence of motorcycle-related traffic accidents in Iran is rapidly increasing. Therefore, the present study aims to determine the epidemiological status of accidents leading to death in motorcyclists in Dezful, Iran.

    Materials and Methods

     The present study was a descriptive-analytical and cross-sectional study that was conducted in 2021. The statistical population included the deaths due to motorcycle traffic accidents, whose burial certificates were issued by the office of legal medicine in Dezful. The samples were selected as a census from legal medicine statistics during the years 2015-2018. The data were confidentially entered into a researcher-made checklist without mentioning the name of the deceased and then analyzed using SPSS 24.

    Results

    The highest number of victims was under 30 years old and the lowest number was 40-50. The cause of death was due to head injuries (63.8 percent), multiple trauma (26.2 percent), bleeding (5.7 percent), and other reasons (4.3 percent). Most of the deaths were related to men and due to traffic accidents that occurred in September, October, and November months. Also, 50.4 percent of the accidents occurred in the city and 49.6 percent on suburban roads.

    Conclusion

     Most of the traffic accidents among motorcyclists are related to the youth age group. Therefore, it is imperative to pay attention to this group in order to reduce casualties. Therefore, appropriate traffic culture should be promoted and measures should be taken to reduce the occurrence of accidents by strictly enacting and enforcing the laws.

    Keywords: The epidemiological situation, fatal traffic accidents, motorcyclist
  • Ali Mohammadi, Roholah Mohammadi, Soodeh Shahsavari, Nasrollah Shabani Pages 141-148
    Background and Objectives

    The Arbaeen ceremony has increased the volume of road traffic in Kermanshah province, so accident analysis can improve policy-making and traffic accident prevention programs. The purpose of this study was to analyze traffic accidents on suburban roads of Kermanshah province using GIS in Arbaeen trips.

    Materials and Methods

    This applied study was performed descriptively-analytically in 2019 in the ArcGIS 10.6 software environment. The study was conducted in three phases: data collection, database preparation, and data analysis. In the first phase, the vector layers of the study were created and the accident data of 2018 were collected from Police Office, then the accident data related to the Arbaeen days (13.10.2018- 2.11.2018) were extracted from this collection. In the second phase, the study environment map was entered into ArcGIS 10.6 and their vector layers and descriptive tables were created. Phase 3, data analysis was performed to identify the cause, type, and condition of accidents, accident hotspots, and distribution.

    Results

    In the Arbaeen days of 2018, 149 accidents occurred, as a result of which there were 20 deaths and 129 injuries. Personal vehicle crashes with 110, multi-vehicle collisions with 65, and speeding with 54 were the most common types of vehicles, modes, and causes of accidents.

    Conclusion

    High vehicle traffic in the Arbaeen days requires careful planning. Therefore, improving the infrastructure will improve the traffic situation and reduce traffic accidents. Proper distribution of resources and facilities, relief, and rapid response in Arbaeen traffic routes are also essential.

    Keywords: Traffic Accidents, Arbaeen, GIS, Suburban Road
  • Zohreh Ghorbali, Hanieh Nikoomram, Iraj Mohammadfam, Farhad Ghaffari Pages 149-161
    Background and Objectives

    Numerous theories and frameworks have been used to understand and intervene in behavioral determinants, but these variables have not been validated in the safety behavior of individuals in all industrial societies and diverse industries with different cultural characteristics. The purpose of this study is to identify and prioritize the factors affecting the improvement of safety behaviors of the executive staff of Tehran Municipality.

    Materials and  Methods

    The statistical population of this study is HSE experts of Tehran Municipality. The data collection tool in this study is the use of library studies and the Delphi technique to identify individual and organizational factors affecting the correction of employee behaviors. Data analysis was performed using AHP hierarchical analysis and EXPERT CHOICE software.

    Results

    According to the results of the identification of the organizational factors, it can be stated that among the organizational factors affecting the improvement of safety behaviors of municipal executive staff, safety culture with a relative weight of 0.109 is recognized as the most important organizational factor. In general, it can be said that between individual and organizational components; Individual components had a higher rank than organizational components. On the other hand, the findings of ranking individual factors also expressed that the risk perception component with an average rank of 0.179 has the highest rank.

    Discussion

     For earlier conclusions in advancing the system and correcting the behavior of Tehran Municipality employees in the fields of safety, it is suggested that goal setting and planning be prioritized on 1- risk perception 2- attitude 3- awareness and knowledge 4- culture) Safety 5- Management commitment 6- Organizational safety atmosphere 7- Effective communication.

    Keywords: Behavior Correction, promotion safety, Risk perception, Occupational hazards
  • Katayon Jahangiri, HamidReza Shoraka, Hadi Neyestani Pages 162-175
    Background and Aims

    National Disaster Response Framework has been developed in order to properly direct the operation process and response to various types of disasters in the health system in order to use this framework to unify the guidelines related to disaster risk management and according to the current structures. , Related laws and regulations are implemented. The aim of this study was to investigate the effectiveness of the implementation of the national program of the health system response to disasters and emergencies based on the views of healthcare providers working at North Khorasan University of Medical Sciences in 2021.

    Methods

    This descriptive-analytical study was conducted in 1400. The target population was healthcare providers. The data collection tool was a researcher-made questionnaire with two areas of preparation and response, which was designed and developed according to the areas of the National Health System Response Program. SPSS software version 22 was used for data analysis and logistic regression was used to analyze the data to examine the relationship between variables. In this study, the principles of the Helsinki Declaration were considered.

    Results

    The number of participants in this study was 453, of which 146 (32.2%) were male and the rest were female. 65.6% of the participants in this study considered the effectiveness of the national health system response program in disasters and emergencies as favorable. The effectiveness of effectiveness in the field of preparedness was equal to 66.7% and in the field of response 55.6%. According to the results of multivariate logistic regression tests, there is a significant relationship between the experience in disaster situations, responsibilities in disasters, city of providing care, place of employment with effectiveness score status, and sub-areas of preparedness and response.

    Conclusion

    It seems that the national response plan is far from achieving the desired results in terms of the areas under study, and measures such as staff training, in-service orientation courses, and training should be provided to increase staff preparedness to deal with the crisis.

    Keywords: Effectiveness, Response, Disasters, Emergency, healthcare providers, North Khorasan, National Response Framework
  • Ali Askari, Arash Sepahvand, Masoud Davoodi, Farhad Mokhtari, Ali Salehi-Sahlabadi Pages 176-187
    Background and Aim

     Noise is the industry's most common occupational harmful factor. Therefore, the present study aimed to identify and prioritize occupational groups exposed to noise in an oil field.

    Methods

     This cross-sectional study was started in the winter of 2021 by examining the job description of employees and performing dosimetry using the CEL-360 device. The sound pressure level distribution was measured using the Casella CEL device and based on ISO 9612-2009 (E). Using Surfer 21 and AutoCAD 2020 software, an isotonic map was prepared, and priority occupational groups and primary noise sources were identified using Noise Control Priority Index (NCPI). In stations with more than 85 dB sound pressure levels, noise frequency analysis was performed, and in the last stage, appropriate corrective action was presented according to the production process.

    Results

     The findings of this study showed that 16% of the area has the priority for control measures in the danger area, and 23.56% is located in the precautionary area. Operations were identified among the occupational groups with the highest NCPI score (1.5) to be prioritized in the hearing protection program.

    Conclusion

     The present study results show that the combined sound pressure level, duration, and the number of exposed people can provide a suitable model for prioritizing voice control and identifying occupational groups in need of care in the hearing protection program.

    Keywords: Oil industry, NCPI, Noise pollution, Noise control, Physical harmful factors