فهرست مطالب

International Journal of Reproductive BioMedicine
Volume:20 Issue: 11, Nov 2022

  • تاریخ انتشار: 1401/09/20
  • تعداد عناوین: 9
|
  • صفحات 893-914
    مقدمه

    اگرچه مطالعات متعددی خطر ابتلا به سرطان های زنان را در بیماران مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) ارزیابی نموده اند، لیکن همچنان در مورد خطر ابتلا به این سرطان ها اختلاف نظر وجود دارد.

    هدف

    این مطالعه با هدف بررسی ارتباط PCOS با سرطان های آندومتر، تخمدان و پستان انجام شد.

    مواد و روش ها

    پایگاه های اطلاعاتی PubMed، Scopus، Web of Science و Google Scholar بر اساس اصطلاحات MESH با استفاده از ترکیب کلمات کلیدی مناسب برای بازیابی مطالعات مشاهده ای در مورد سرطان های آندومتر، تخمدان و پستان در زنان مبتلا به PCOS، که از ابتدا تا آوریل 2020 منتشر شده بودند، جستجو شدند. این متاآنالیز برای تعیین نسبت شانس تجمعی (OR) این سرطان ها در بیماران PCOS انجام شد. سوگیری انتشار با استفاده از آزمون بگ ارزیابی شد.

    نتایج

    از 1347 مقاله بازیابی شده از طریق جستجو در پایگاه های اطلاعاتی، در مجموع 14 مقاله برای این مطالعه بررسی شدند. به طور کلی، نسبت شانس تجمعی پیامد مرکب شامل سرطان های پاندومتر، تخمدان و پستان در زنان مبتلا به PCOS بیشتر از زنان غیر PCOS بود (نسبت شانس تجمعی: 4/1؛ فاصله 95% اطمینان: 9/1-1). نسبت شانس تجمعی سرطان آندومتر (نسبت شانس تجمعی: 2/2؛ فاصله 95% اطمینان: 7/4-03/1) و تخمدان (نسبت شانس تجمعی: 3/1؛ فاصله 95% اطمینان: 8/1-1)در در زنان مبتلا به PCOS بالاتر از گروه کنترل بود، در حالی که نسبت شانس ابتلا به سرطان پستان به طور معنی داری بالاتر از گروه کنترل نبود.

    نتیجه گیری

    این متاآنالیز نشان دهنده افزایش خطر ابتلا به سرطان های آندومتر و تخمدان در بیماران مبتلا به PCOS بود.

    کلیدواژگان: سندرم تخمدان پلی کیستیک، سرطان آندومتر، سرطان تخمدان، سرطان پستان
  • صفحات 915-922
    مقدمه

    کلیشه های جنسی بر اساس فرهنگ جنسیتی هر جامعه ای شکل می گیرد.

    هدف

    بررسی ارتباط بین ابعاد رفتارهای جنسی: ظرفیت، انگیزه، عملکرد و سناریوهای جنسی در بین دانشجویان ایرانی.

    مواد و روش ها

    از سپتامبر تا دسامبر سال 2020؛ 400 دانشجوی متاهل دانشگاه آزاد رودهن، بدون بیماری حاد یا مزمن، غیرمصرف کننده مواد مخدر و بدون بارداری در زمان جمع آوری داده ها دعوت به شرکت در مطالعه شدند. پرسشنامه دموگرافیک، ارزیابی رفتار جنسی و پرسشنامه کلیشه های جنسی توسط همه شرکت کنندگان تکمیل شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیره استفاده شد. همچنین از آزمون t مستقل برای مقایسه متغیرهای مرتبط با رفتار جنسی: ظرفیت جنسی، عملکرد جنسی، انگیزه جنسی و کلیشه های جنسی در دو گروه دانشجویان زن و مرد استفاده گردید.

    نتایج

    مردان و زنان در ابعاد رفتارهای جنسی تفاوت معناداری نشان دادند. زنان انگیزه جنسی بالاتری نسبت به مردان داشتند. کلیشه های جنسی هر دو گروه با هر سه مولفه رفتارهای جنسی در سطح معنی داری 001/0 < p همبستگی مثبت نشان داد. از میان ویژگی های جمعیت شناختی، فقط سن زنان با ظرفیت جنسی همبستگی معنی داری داشت. برای مردان، در سطح تحصیلات و وضعیت اقتصادی با تمام مولفه های رفتارهای جنسی مردان همبستگی مثبت مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد رفتارهای جنسی به ویژه در مولفه انگیزشی وابسته به کلیشه های جنسی فرد باشد. بر اساس نتایج این مطالعه، کلیشه های جنسی بیشتر از مشخصات دموگرافیک در رفتارهای جنسی تعیین کننده هستند. آموزش های جنسی با ملاحظات جنسیتی و فرهنگ محور را برای ایرانیان توصیه می کنیم تا تغییرات بنیادین در کلیشه های جنسی افراد محقق شود.

    کلیدواژگان: کلیشه جنسی، رفتار جنسی، جنسیت، دانشجو، ایران
  • صفحات 923-930
    مقدمه

    تاکنون مطالعات متعددی مزایا و معایب روش های مناسب آماده سازی آندومتر را انتقال جنین فریز ارزیابی کرده اند، اما هنوز استراتژی بهینه از نظر نتایج باروری مورد بحث است.

    هدف

    این مطالعه با هدف مقایسه تاثیر دو روش طبیعی و طبیعی تعدیل یافته بر نتایج باروری در آماده سازی آندومتر جهت انتقال جنین فریز (FET) انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی طراحی و در بیمارستان جامع بانوان آرش در فاصله زمانی مرداد 1395 تا مرداد 1397 انجام شد. 140 شرکت کننده واجد شرایط در این مطالعه وارد و با استفاده از روش تصادفی سازی بلوکی به دو گروه سیکل FET طبیعی (tNFET) (تعداد 70 نفر) و FET طبیعی تعدیل یافته (mNFET) (تعداد 70 نفر) تقسیم شدند. هر دو گروه از نظر ضخامت آندومتر و اندازه فولیکول تحت نظر قرار گرفتند. افزایش هورمون لوتیینیزه کننده با استفاده از کیت های ادراری بررسی شد. گروه mNFET 5000 واحد بین المللی گنادوتروپین جفتی انسانی برای تحریک بلوغ نهایی فولیکول دریافت کردند. حمایت فاز لوتیال توسط پروژسترون واژینال (سیکلوژست 400 میلی گرم دو بار در روز) در گروه tNFET از روز انتقال تا هفته 10 بارداری انجام شد. میزان حاملگی و سقط شیمیایی و بالینی به عنوان پیامدهای اولیه در نظر گرفته شدند.

    نتایج

    تفاوتی از نظر متغیرهای پایه بین دو گروه وجود نداشت. هیچ تفاوتی از نظر حاملگی شیمیایی، حاملگی بالینی و میزان سقط بین دو گروه وجود نداشت، در حالی که میزان لانه گزینی در گروه تعدیل یافته به طور معنی داری بیشتر بود (2/29% در مقابل 6/17%, 036/0 = p).

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که هر دو چرخه طبیعی از نظر نتایج حاملگی مشابه هستند، در حالی که سیکل تعدیل یافته ممکن است با میزان لانه گزینی بیشتر همراه باشد.

    کلیدواژگان: انتقال جنین، لقاح آزمایشگاهی، میزان بارداری، تولد زنده، گنادوتروپین جفتی انسانی
  • صفحات 931-940
    مقدمه

    ناباروری یکی از مشکلات اصلی زوج های جوان در سال های اخیر بوده است. یکی از راه های سنجش کیفیت رژیم غذایی، شاخص تغذیه سالم است که می تواند با ناباروری مرتبط باشد.

    هدف

    هدف از این مطالعه دستیابی به ارتباط نمره شاخص تغذیه سالم بر پارامترهای مایع منی در مردان نابارور ایرانی است.

    مواد و روش ها

    260 مرد واجد شرایط (55-18 سال) که در سال 2018 به کلینیک ناباروری در اصفهان مراجعه کرده بودند، وارد مطالعه شدند. ارزیابی پارامترهای اسپرمی بر اساس ویرایش پنجم راهنمای آزمایشگاهی WHO انجام و از یک پرسشنامه 168 آیتمی غذایی برای تعیین میزان دریافت رژیم غذایی شرکت کنندگان استفاده شد. امتیاز کل شاخص تغذیه سالم با جمع کردن نمرات هر 13 مولفه بر اساس مولفه های HEI-2015 و استانداردهای امتیازدهی محاسبه شد.

    نتایج

    در مدل خام هیچ تفاوت معنی داری بین ترتایل سوم شاخص تغذیه سالم و میانگین پارامترهای اسپرمی در مقایسه با ترتایل اول وجود نداشت. همچنین ارتباط معنی داری بین پارامترهای اسپرمی و امتیاز شاخص تغذیه سالم در مدل خام و تعدیل شده برای متغیرهای مخدوش گر به جز غلظت اسپرم مشاهده نشد (04/0 = p، 99/0 ،15/0 :CI، و 39/0 :OR). میان افراد در بالاترین ترتایل شاخص تغذیه سالم خطر داشتن اسپرم با غلظت و تحرک غیرنرمال کمتر بود و در مدل تعدیل شده خطر داشتن اسپرم با غلظت غیرنرمال کاهش یافت و ریسک تحرک غیرنرمال افزایش یافت.

    نتیجه گیری

    در این مطالعه مقطعی، رابطه معنی داری بین امتیاز شاخص تغذیه سالم و پارامترهای اسپرمی به جز غلظت مشاهده نشد، از این رو بهتر است مطالعات بیشتری در این زمینه صورت گیرد.

    کلیدواژگان: رژیم غذایی، سالم، آنالیز مایع منی، ناباروری، مطالعات مقطعی
  • صفحات 941-954
    مقدمه

    علیرغم اثربخشی درمان با تستوسترون در شرایط همراه با کمبود تستوسترون از جمله واریکوسل، چندین عارضه جانبی وابسته به دوز، استفاده بالینی درمان با تستوسترون را محدود می کند. سولفید هیدروژن، یک گاز سمی در غلظت های بالا اما یک مولکول مفید در غلظت های پایین، هم به عنوان یک عامل اصلی و هم یک القاکننده مهم تستوسترون عمل می کند.

    هدف

    این مطالعه بررسی کرد که آیا دوز غیرموثر تستوسترون در ترکیب با دوز غیرموثر هیدروسولفید سدیم به عنوان دهنده سولفید هیدروژن می تواند در مدل تجربی واریکوسل از طریق اثر افزایشی احتمالی موثر باشد.

    مواد و روش ها

    30 سر موش صحرایی ویستار با وزنgr  250-200 به پنج گروه تقسیم شدند (6 موش در هر گروه): شم، واریکوسل، تستوسترون (mg/kg 200، 5 بار در هفته به مدت 4 هفته متوالی)، هیدروسولفید سدیم (µm/L 15، روزانه به مدت 4 هفته متوالی) و تستوسترون + هیدروسولفید سدیم (µg/kg 200، 5 بار در هفته + µm/L 15، روزانه، هر دو به مدت 4 هفته متوالی). همه حیوانات به جز گروه شم تحت القای واریکوسل قرار گرفتند.

    نتایج

    تجویز همزمان تستوسترون و هیدروسولفید سدیم به طور معنی داری سطح تستوسترون سرم (01/0 = p، 95/0 ± 23/10)، سطح سولفید هیدروژن بیضه (001/0 > p، 09/21 ± 94/608) و فعالیت سوپراکسید دیسموتاز بیضه (001/0 > p، 56/1 ± 14/66) را افزایش و سطح مالون دی آلدهید (001/0 > p، 52/0 ± 77/0) و نسبت بیان پروتیین B-cell lymphoma 2-associated X protein به B-cell lymphoma 2 در بافت بیضه    (001/0 > p، 01/0 ± 16/0) را کاهش داد و پارامترهای اسپرم و هیستوپاتولوژی بیضه را نیز در مقایسه با گروه واریکوسل بهبود بخشید.

    نتیجه گیری

    درمان ترکیبی دوزهای غیرموثر تستوسترون و هیدروسولفید سدیم می تواند آسیب های ناشی از واریکوسل را با کاهش استرس اکسیداتیو و آپوپتوز بیضه کاهش دهد و بنابراین می تواند به عنوان یک رویکرد موثر با عوارض جانبی کمتر در نظر گرفته شود.

    کلیدواژگان: ژن های آپوپتوتیک، سولفید هیدروژن، استرس اکسیداتیو، تعداد اسپرم، تستوسترون، واریکوسل
  • صفحات 955-962
    مقدمه

    پارامترهای منی با افزایش سن تغییر می کند ولی این موضوع در سراسر جهان متفاوت گزارش می شود.

    هدف

    این مطالعه مقطعی گذشته نگر با هدف بررسی الگوی کیفیت مایع منی در مردان سالمند و آستانه سنی برای پارامترهای مایع منی انجام شد.

    مواد و روش ها

    پرونده مردانی که از ژانویه 2015 تا ژوین 2020 دارای پارامترهای طبیعی مایع منی بودند، به صورت گذشته نگر برای بیماران سرپایی آندرولوژی در بیمارستان آموزشی و تحقیقاتی سامسون و بیمارستان گازی در سامسون، ترکیه مورد بررسی قرار گرفت. مردان بالغ با معیارهای ورود به 3 گروه:   1) 29-18 سال (629 نفر)، 2) 39-30 سال (775 نفر) و 3) 49-40 سال (190 نفر) تقسیم شدند. سپس ارتباط بین سن و پارامترهای اسپرم مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    نتایج

    در مجموع 1594 مرد وارد مطالعه شدند. تفاوت معنی داری در تعداد کل اسپرم، نرخ حرکت کل، نرخ حرکت پیشرونده، نرخ حرکت غیرپیشرونده، نرخ مورفولوژی طبیعی، میانگین حجم مایع منی، و غلظت اسپرم مشاهده شد. پارامترهای تعداد کل اسپرم، میزان تحرک پیشرونده و میزان مورفولوژی طبیعی در گروه یک به طور معنی داری بیشتر از دو گروه دیگر بود (به ترتیب 001/0 > p، 001/0 > p و 001/0 > p) و هم چنین در گروه دو نسبت به گروه سه (به ترتیب 001/0 = p، 003/0 = p و 001/0 > p). میانگین حجم مایع منی و میزان تحرک کل در گروه یک به طور معنی داری بیشتر از دیگر گروه ها بود(به ترتیب 001/0 = p و 001/0 > p) با این حال، هیچ تفاوتی بین گروه دو و گروه سه مشاهده نشد (به ترتیب 61/0 = p و 04/0 = p).

    نتیجه گیری

    سن تاثیر قابل توجهی بر پارامترهای اسپرم به ویژه بر تعداد کل اسپرم، میزان تحرک پیشرونده و نرخ مورفولوژی طبیعی دارد که این امر می تواند بر باروری مردان تاثیر بگذارد.

    کلیدواژگان: سن، باروری، منی، کیفیت منی
  • صفحات 963-972
    مقدمه

    یایسگی مرحله ای از زندگی زنان است که برخی از زنان در میانسالی و برخی در سنین پایین تر (یایسگی زودرس) آن را تجربه می کنند. سطوح پایین هورمون های تخمدان در دوران یایسگی می تواند منجر به عوارض مختلفی شود. یایسگی یکی از عواملی است که می تواند بر عملکرد جنسی زنان تاثیر بگذارد.

    هدف

    مطالعه حاضر با هدف مقایسه تاثیر کرم واژینال شیرین بیان و کرم واژینال استروژن بر عملکرد جنسی زنان یایسه انجام شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی، 82 زن یایسه مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر ایلام از تیر تا آبان 1399 به طور تصادفی به 2 گروه (هر کدام 41 نفر) تقسیم شدند. به یک گروه کرم واژینال استروژن 2% و به گروه دیگر کرم شیرین بیان واژینال 2% داده شد. شرکت کنندگان از 2 دارو برای دوره های 14 روزه استفاده کردند. ما از روش تصادفی محدود استفاده کردیم. پرسشنامه های جمع آوری داده ها شامل پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک قبل از درمان و پرسشنامه شاخص عملکرد جنسی زنان قبل، یک ماه پس از مصرف دارو و 2 ماه پس از مصرف دارو تکمیل شد.

    نتایج

    میانگین نمره عملکرد جنسی در گروه شیرین بیان 37/4 ± 86/17 و در پایان مطالعه به 63/4 ± 31/20 افزایش یافت، میانگین نمره عملکرد جنسی در گروه استروژن 99/3 ± 14/17 و در پایان به 09/5 ± 97/22 افزایش یافت (015/0 = p).

    نتیجه گیری

    تاثیر کرم واژینال استروژن بر عملکرد جنسی زنان یایسه بیشتر از کرم واژینال شیرین بیان بود.

    کلیدواژگان: واژن، یائسگی، زنان، شیرین بیان، استروژن
  • صفحات 973-988
    مقدمه

    سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) همراه با علایم عدم تخمک گذاری، هایپرآندروژنیسم، تغییرات بافتی تخمدان و رحم، بی نظمی قاعدگی و غیره، یکی از انواع ناباروری است. به نظر می رسد ملاتونین و متفورمین می توانند این ناهنجاری ها را بهبود بخشند.

    هدف

    بررسی اثرات ملاتونین و متفورمین بر تخمدان و رحم در موش های مبتلا به PCOS با استفاده از روش های استریولوژی.

    مواد و روش ها

    72 سر موش ماده ی بالغ از نژاد BALB/c (سن 8 هفته، 30-20 گرم) به طور تصادفی به گروه های 12 تایی کنترل (آب مقطر، گاواژ)، PCOS (µg/kg90 لتروزول، گاواژ)، PCOS + متفورمین (mg/kg 500، گاواژ)، PCOS + ملاتونین (mg/kg 10 تزریق داخل صفاقی)، و کنترل PCOS + ملاتونین (5/0% اتانول سالین) تقسیم شدند. یک گروه دیگر PCOS نیز جهت اطمینان از باقی ماندن ویژگی های PCOS به مدت یک ماه نگهداری شد. در نهایت، ارزیابی استریولوژیکی رحم و تخمدان انجام و سیتولوژی واژن و سطح تستوسترون سرم بررسی شد.

    نتایج

    موش های PCOS تحت درمان با متفورمین و ملاتونین سطح تستوسترون و وزن بدن پایین تر و چرخه جنسی منظم تری نسبت به گروه PCOS داشتند (001/0 p ≥). کاهش معنی داری در تعداد غدد کنگلومرا و دختر، و تعداد فولیکول های اولیه، ثانویه، آترتیک و کیستیک همراه با افزایش معنی دار تعداد فولیکول های جسم زرد، بدوی و گراف (001/0 p ≥) در موش های تحت درمان مشاهده شد. همچنین حجم و طول عروق اندومتر به طور معنی داری افزایش یافت، اما حجم تخمدان، اندومتر، میومتر، استروما و غدد، و ضخامت اندومتر و میومتر به طور چشمگیری کاهش یافت (001/0 p ≥).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد متفورمین و ملاتونین می توانند فنوتیپ PCOS شامل بی نظمی چرخه جنسی، سطح تستوسترون بالا و میکرومورفولوژی تخمدان و رحم را به سطوح کنترل بازگردانند. با این حال، دو درمان اثرات مشابهی بر پارامترهای مورد بررسی داشتند.

    کلیدواژگان: سندرم تخمدان پلی کیستیک، ملاتونین، متفورمین، تخمدان، رحم، موش، استریولوژی
|
  • Mina Amiri, Razieh Bidhendi-Yarandi, Aida Fallahzadeh, Zahra Marzban, Fahimeh Ramezani Tehrani* Pages 893-914
    Background

    Although several studies have evaluated the risk of gynecological cancers in women with polycystic ovary syndrome (PCOS), there are controversies regarding it.

    Objective

    This study aimed to investigate the association of PCOS with endometrial, ovarian, and breast cancers.

    Materials and Methods

    PubMed, Scopus, Web of Science, and Google Scholar databases based on MESH terms using the combination of the appropriate keywords were searched to retrieve observational studies on endometrial, ovarian, and breast cancers in PCOS women, published from inception to April 2020. This meta-analysis was performed to determine the pooled odds ratio (OR) of these cancers in women with PCOS. Publication bias was assessed by using Begg’s test.

    Results

    Of 1347 records retrieved by searching the databases, a total of 14 articles were included in the study. Overall, the pooled OR of the composite outcome, including endometrial, ovarian, and breast cancers in women with PCOS was higher than that of women with no PCOS (pooled OR: 1.4, 95% CI: 1.0-1.9). The pooled OR of endometrial (pooled OR: 2.2, 95% CI: 1.03-4.7) and ovarian (pooled OR: 1.3, 95% CI: 1.0-1.8) cancers in women with PCOS was higher than the control group, whereas the pooled OR of breast cancer was not significantly higher than that of the control group.

    Conclusion

    This meta-analysis indicated an increased risk of endometrial and ovarian cancers in women with PCOS.

    Keywords: Polycystic ovary syndrome, Endometrial cancer, Ovarian cancer, Breast cancer
  • Arezou Omidvar, Malek Mirhashemi, Habib Yousefi, Effat Merghati Khoei* Pages 915-922
    Background

    Sexual scripts (SSs) are formed based on the gendered culture in societies.

    Objective

    To evaluate the associations between the sexual behavioral aspects: capacity, motivation, performance, and SS amongst Iranian college students.

    Materials and Methods

    From September 2020 to December 2020, we recruited 400 college students who were married, had no acute or chronic diseases, was no drug abuser, and were not pregnant at the time of the study. The demographic questionnaire, sexual behavior assessment, and SSs questionnaires were completed by all the participants. Descriptive statistics and inferential statistics, Pearson correlation coefficient, and multivariate regression were used for data analysis. We also employed an independent t test to compare sexual behavior-related variables: sexual capacity, sexual performance, sexual motivation, and SSs in 2 female and male student groups.

    Results

    Men and women were significantly different in the component of sexual behaviors. Women had higher sexual motivation than men. The participants’ SSs were positively correlated with all 3 components of sexual behaviors at a significant level of p ≤ 0.001. Of demographic characteristics, only women’s age had a significant correlation with sexual capacity. For men, education level and economic status were positively correlated with all components of men’s sexual behaviors.

    Conclusion

    Sexual behaviors seem to be highly gendered, particularly, in the motivational component. Based on the results, SSs are more determinant than demographics. We recommend gender-sensitive and cultural-oriented sexuality educations for Iranians to provide fundamental changes in the SSs.

    Keywords: Sexual scripts, Sexual behavior, Sexuality, College student, Iran
  • Maryam Farid Mojtahedi, Saeedeh Aref, Ashraf Moini, Arezoo Maleki-Hajiagha, Ladan Kashani* Pages 923-930
    Background

    Studies have evaluated different endometrial preparation methods, but the optimal frozen-thawed embryo transfer (FET) cycle strategy in terms of the in-vitro fertilization outcome is still debated.

    Objective

    To compare the natural versus modified natural cycles for endometrial preparation in women undergoing FET.

    Materials and Methods

    This study was designed as a randomized clinical trial, and it was performed at the Arash women’s hospital between August 2016-2018. 140 eligible participants were enrolled in this study and were randomly divided into 2 groups by using the block randomization method, including true natural FET (n = 70) and modified natural FET (mNFET) (n = 70) cycles. Both groups were monitored for endometrial thickness and follicular size; simultaneously spontaneous luteinizing hormone surge using urinary luteinizing hormone testing kits. The mNFET group received 5000 IU of human chorionic gonadotropin injection to trigger final follicular maturation. Luteal support by vaginal progesterone (cyclogest 400 mg twice daily) was used in true natural FET from the day of transfer until the 10th wk of pregnancy. Chemical and clinical pregnancy and abortion rates were considered as the primary outcomes.

    Results

    There were no differences in the participants’ baseline characteristics between groups. There was no difference in clinical pregnancy and abortion rate between groups, while the implantation rate was significantly higher in the mNFET group (29.2% vs. 17.6%; p = 0.036).

    Conclusion

    The results demonstrated that both types of natural cycles were similar in pregnancy outcomes, while modified cycles might be associated with a higher implantation rate.

    Keywords: Embryo transfer, In vitro fertilization, Pregnancy rate, Live birth, Human chorionic gonadotropin
  • Kimia Leilami, Azadeh Zarei, Mehran Nouri, Milad Bagheri, Mahsa Shirani* Pages 931-940
    Background

    Infertility has been a major problem for young couples in recent years. One way to assay the diet quality is the healthy eating index (HEI), related to infertility.

    Objective

    This study aims to assess the association between the HEI score with semen parameters in Iranian infertile men.

    Materials and Methods

    260 eligible men (18-55 yr), were referred to the major infertility clinic in the summer of 2018 and entered this cross-sectional study. Based on the 5th edition of the world health organization laboratory manual, semen parameters including: sperm concentration, volume, motility, and morphology were analyzed and to specify dietary intake of individuals a 168-item questionnaire was used. Also, to calculate the total HEI score, all 13 components based on HEI-2015 components and scoring standards were summed up.

    Results

    Participants in the highest tertile, had no difference in mean sperm parameters with those in the lowest tertile in the crude model. No significant association was found between sperm parameters and HEI score tertiles in the crude model, even after adjustment for potential confounders, except for concentration (OR: 0.39 and CI: 0.15, 0.99, p = 0.04). Participants in the highest tertile had a lower risk of abnormal concentration and motility in the crude model. The risk of abnormal concentration decreased, and motility increased in the adjusted model.

    Conclusion

    In this cross-sectional study, there was no significant relationship between HEI and sperm indexes, except for sperm concentration. Therefore, more studies need to be done in future.

    Keywords: Diet, Healthy, Semen analysis, Infertility, Cross-sectional studies
  • Anahid Shafie, Farzaneh Kianian, Ghorbangol Ashabi, Mehri Kadkhodaee, Mina Ranjbaran, Mahdi Hajiaqaei, Keivan Lorian, Arash Abdi, Behjat Seifi* Pages 941-954
    Background

    Despite the effectiveness of testosterone therapy in conditions associated with testosterone deficiency, including varicocele, several dose-dependent side effects limit the clinical use of testosterone therapy. Hydrogen sulfide, a toxic gas in high concentrations but a beneficial molecule in low concentrations, acts as both a major effector and an important inducer of testosterone.

    Objective

    This study investigated whether a subeffective dose of testosterone combined with a subeffective dose of hydrogen sulfide donor sodium hydrosulfide (NaHS) can be effective in an experimental varicocele model through a possible additive effect.

    Materials and Methods

    30 Wistar rats weighing 200-250 gr were divided into 5 groups as (n = 6/each): sham, varicocele, testosterone (200 µg/kg, 5 times per wk for 4 consecutive wk), NaHS (15 μmol/L, daily for 4 consecutive wk) and testosterone + NaHS (200 µg/kg, 5 times per wk + 15 μmol/L, daily, both for 4 consecutive wk). All animals, except in the sham group, underwent varicocele induction.

    Results

    The coadministration of testosterone and NaHS significantly increased serum testosterone (10.23 ± 0.95, p = 0.01), testicular H2S levels (608.94 ± 21.09, p < 0.001), and testicular superoxide dismutase activity (66.14 ± 1.56, p < 0.001), decreased malondialdehyde levels (0.77 ± 0.52, p < 0.001), and B-cell lymphoma 2-associated X protein to B-cell lymphoma 2 (0.16 ± 0.01, p < 0.001) protein expression ratio in the testicular tissues and improved sperm parameters and testicular histopathology compared to the varicocele group.

    Conclusion

    The combination therapy of subeffective doses of testosterone and NaHS can attenuate the varicocele-induced damages by reducing testicular oxidative stress and apoptosis and thus can be considered an effective approach with fewer side effects.

    Keywords: Apoptosis genes, Hydrogen sulfide, Oxidative stress, Sperm count, Testosterone, Varicocele
  • Mahmut Ulubay*, Muhammet Bahaettin Ulu, Ekrem Akdeniz Pages 955-962
    Background

    Semen parameters change with age and are reported differently worldwide.

    Objective

    This retrospective cross-sectional study aimed to investigate the semen quality pattern among aging men and the age thresholds for semen parameters.

    Materials and Methods

    The records of men who had normal semen parameters from January 2015-June 2020 were retrospectively evaluated for andrological outpatient at Samsun Training and Research hospital and Gazi hospital in Samsun, Turkey. Adult men meeting the inclusion criteria were divided into 3 groups of I) 18-29 yr (n = 629), II) 30-39 yr (n = 775), and III) 40-49 yr (n = 190). Correlations between age and sperm parameters were then analyzed.

    Results

    A total of 1594 men were enrolled in the study. Significant differences were observed in total sperm numbers, total motility rates, progressive motility rates, nonprogressive motility rates, normal morphology rates, mean semen volume, and sperm concentrations. The parameters of total sperm number, progressive motility rate, and normal morphology rate were significantly higher in group I than in the other 2 groups (p < 0.001, p < 0.001, and p < 0.001, respectively) and in group II compared to group III (p = 0.001, p = 0.003, and p < 0.001), respectively. Mean semen volume and total motility rate were significantly higher in group I than in the other groups (p = 0.001 and p < 0.001, respectively). However, no difference was observed between group II and group III (p = 0.61 and p = 0.04, respectively).

    Conclusion

    Age has a significant impact on semen parameters capable of affecting male fertility, particularly total sperm numbers, the progressive motility rate, and the normal morphology rate.

    Keywords: Age, Fertility, Semen, Semen quality
  • Parisa Ahmadizad, Masoumeh Shohani*, Ashraf Direkvand Moghadam, Anahita Jalilian, Hojat Sayadi, Naser Abbasi Pages 963-972
    Background

    Menopause is a stage in woman’s life that some women experience in middle age and some at a younger age (premature menopause). Low levels of ovarian hormones, during menopause can lead to various complications. Menopause is one of the factors that can affect a woman's sexual function.

    Objective

    The present study was conducted to compare the effect of licorice vaginal cream and estrogen vaginal cream on the sexual function of postmenopausal women.

    Materials and Methods

    In this randomized clinical trial study, 82 postmenopausal women who were referred to health centers in Ilam, Iran from July to November 2020 were randomly divided into 2 groups (n = 41/each). One group was given estrogen vaginal cream 2%, and the other vaginal licorice cream 2%. Participants used the 2 medications for 14-day periods each. We used the finite randomization method. Data collection questionnaires, including a demographic information questionnaire before treatment and a female sexual function index questionnaire were completed before, one month after the medication, and 2 months after using the medication.

    Results

    The mean score of sexual function in the licorice group was 17.86 ± 4.37 and increased to 20.31 ± 4.63 at the end of the study. The mean score of sexual function in the estrogen group was 17.14 ± 3.99 and increased to 22.97 ± 5.09 at the end of study (p = 0.015).

    Conclusion

    The effect of estrogen vaginal cream on the sexual function of postmenopausal women was greater than licorice vaginal cream.

    Keywords: Vagina, Post menopause, Glycyrrhiza, Estrogens
  • Parvin Lohrasbi, Saeid Karbalay-Doust, Seyed MohammadBagher Tabei, Negar Azarpira, Sanaz Alaee, Bahare Rafiee, Soghra Bahmanpour* Pages 973-988
    Background

    Polycystic ovarian syndrome (PCOS) with anovulation, hyperandrogenism, ovarian and uterine histological changes, menstrual irregularities, etc. signs is an infertility type. It seems that melatonin and metformin can improve these abnormalities.

    Objective

    To evaluate the effects of melatonin and metformin on the ovary and uterus in PCOS-induced mice using stereological methods.

    Materials and Methods

    72 adult female BALB/c mice (8-wk-old, 20-30 gr) were randomly divided into control (distilled water, gavage), PCOS (90 µg/kg letrozole, gavage), PCOS+metformin (500 mg/kg, gavage), PCOS+melatonin (10 mg/kg, intraperitoneal injection), and PCOS+melatonin control (0.5% ethanol saline) groups (n = 12/each). Another PCOS group was kept for a month to ensure that PCOS features remained. Finally, a stereological evaluation of the uterus and ovary was carried out, and vaginal cytology and serum testosterone levels were assessed.

    Results

    PCOS mice treated with metformin and melatonin had lower testosterone levels, body weight, and more regular estrus cycles than the PCOS group (p ≤ 0.001). A significant decrease in conglomerate and daughter gland numbers, and primary, secondary, atretic, and cystic follicles numbers with a significant increase in primordial and Graafian follicles, and corpus luteum numbers (p ≤ 0.001) was seen in these treated mice. Also, endometrial vessels' volume and length significantly increased, but ovarian, endometrial, myometrial, stromal, and glands volume, and endometrial and myometrial thickness dramatically declined (p ≤ 0.001).

    Conclusion

    It appears that metformin and melatonin could restore the PCOS phenotype including estrus cycle irregularity, high testosterone level, and ovarian and uterine micromorphology to the control levels. However, the 2 treatments had similar effects on the examined parameters.

    Keywords: Polycystic ovarian syndrome, Melatonin, Metformin, Ovary, Uterus, Mice, Stereology
  • Samaneh Youseflu, Shahideh Jahanian Sadatmahalleh*, Azadeh Mottaghi, Anoshirvan Kazemnejad Page 989

    The authors have been informed of an error that occurred on page 661 in which the word "Iran" has been missed in the affiliation of the third author (Azadeh Mottaghi), which should be corrected as: "Research Center for Prevention of Cardiovascular Diseases, Institute of Endocrinology and Metabolism, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran". On behalf of the author, the publisher wishes to apologize for this error. The online version of article has been updated on 12 April 2021 and can be found at http://dx.doi.org/10.18502/ijrm.v17i12.5801