فهرست مطالب

جراحی استخوان و مفاصل ایران - سال بیستم شماره 1 (پیاپی 76، زمستان 1400)

مجله جراحی استخوان و مفاصل ایران
سال بیستم شماره 1 (پیاپی 76، زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/10/13
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهران سلیمانها*، سهراب کیهانی، مریم موسوی، زهرا مهرپویا صفحات 1-7
    هدف

    بازسازی رباط صلیبی قدامی یکی از رایج ترین جراحی های زانو در بزرگسالان است. انتخاب اتوگرافت مناسب نقش اساسی در بازگرداندن پایداری زانو و حداقل عوارض ناحیه اهدا کننده دارد. تاندون پرونیال لونگوس می تواند به عنوان یک اتوگرافت جایگزین مناسب برای بازسازی رباط صلیبی قدامی در نظر گرفته شود. این مطالعه با هدف ارزیابی نتایج درمانی کوتاه مدت بازسازی رباط صلیبی قدامی با استفاده از تاندون پرونیال لونگوس انجام شده است.

    روش

    در این مطالعه مقطعی- توصیفی بیماران دچار پارگی رباط صلیبی قدامی، تحت جراحی بازسازی با استفاده از تاندون پرونیال لونگوس قرار گرفتند و به مدت حداقل یک سال پیگیری شدند. قطر گرافت در حین عمل اندازه گیری شد. نتایج عملکردی زانو بر اساس امتیاز Lysholm و IKDC قبل از عمل و حداقل یک سال بعد ارزیابی شد. عملکرد ناحیه اهداکننده مچ پا با استفاده از اسکورهایAOFAS  ،FADI  و دامنه حرکتی مچ پا بررسی شد.

    یافته ها:

     50 بیمار (47 مرد و 3 زن) با میانگین سنی 2/24 سال (50-17 سال) و میانگین زمان پیگیری 19 ماه (24 -12 ماه) مورد مطالعه قرار گرفتند. متوسط قطر اتوگرافت پرونیال لونگوس 5/0± 22/8 میلی متر (9-7 میلی متر) بود. بیماران بهبود قابل توجهی در نتایج عملکردی و نمرات بالینی نشان دادند (001/0 <p). اختلال عملکرد قابل توجهی در مفصل مچ پا مشاهده نشد.

    نتیجه گیری: 

    با توجه به نتایج عملکردی حاصل از جراحی و عدم اختلال عملکرد در محل برداشت گرافت، تاندون پرونیال لونگوس به عنوان یک اتوگرافت جایگزین ایمن و کاربردی برای بازسازی رباط صلیبی قدامی توصیه می شود.

    کلیدواژگان: بازسازی رباط صلیبی قدامی، تاندون، آرتروسکوپی، اتوگرافت، آسیب های تاندونی
  • بهرام مرادی، آراد فتاحیان، رضا فتاحیان* صفحات 8-14

    زمینه و هدف:

     شکستگی های فشاری ستون فقرات از عوارض شایع پوکی استخوان هستند که منجر به درد مداوم، ناتوانی در انجام فعالیت های روزانه و کاهش قابل توجه کیفیت زندگی می شوند. کیفوپلاستی و ورتبروپلاستی (Kyphoplasty and Vertebroplasty) دو روش درمانی نیمه تهاجمی برای درمان این عارضه هستند. بنابراین هدف از این تحقیق ارزیابی و مقایسه نتایج درمانی حاصل از استفاده از دو روش ذکر شده با درمان طبی غیرجراحی در بیماران مبتلا به شکستگی فشاری ستون فقرات بود.

    مواد و روش ها

    موارد شکستگی فشاری ستون فقرات قفسه سینه مراجعه کننده به 2 بیمارستان آموزشی طی یک دوره 2 ساله (1394 تا 1396) به صورت گذشته نگر مورد بررسی قرار گرفت. نتایج 3 روش درمانی غیرجراحی، ورتبروپلاستی و کیفوپلاستی با بررسی نمودار و همچنین پرسش و معاینه مستقیم با حداقل پیگیری در یک سال مقایسه شد. ارزیابی VAS (Visual Analog Scale)، دردناک و وضعیت عملکردی شاخص ناتوانی ODI (Oswestry Disability Index) و فرم کوتاه SF-36 تکمیل شد.

    یافته ها

    از مجموع 138 مورد شکستگی فشاری ستون فقرات قفسه سینه تنها 96 مورد معیارهای ورود را داشتند و وارد مطالعه شدند. 42 بیمار مرد و 54 بیمار زن مورد بررسی قرار گرفتند. بیماران حداقل 3 ماه و حداکثر 1 سال (میانگین = 5/7 ماه) پیگیری داشتند. نمره VAS در گروه غیرجراحی 32/1±75/6، در ورتبروپلاستی 94/1±58/3 و در کیفوپلاستی 64/1±67/2 بود. نمرات ODI برای غیرجراحی، ورتبروپلاستی و کیفوپلاستی به ترتیب: 4/14±82/56، 40/15±28 و 52/13±64/25 بود. نمرات SF-36 در هر 3 روش درمانی تقریبا مشابه بود.

    نتیجه گیری

    دو روش ورتبروپلاستی و کیفوپلاستی در مقایسه با درمان غیرجراحی به میزان قابل توجهی درد را کاهش داده و کیفیت زندگی و توانایی کار را بهبود بخشیده اند. بنابراین، دو روش درمان مبتنی بر جراحی، تکنیک های ارجح برای شکستگی های فشاری ستون فقرات هستند.

    کلیدواژگان: پوکی استخوان، ورتبروپلاستی، کیفوپلاستی، شکستگی ستون فقرات، درمان محافظه کارانه
  • امین بیغم صادق*، سعید لطفی، احمد عریان، ایمان حفار صفحات 15-22

    پیش زمینه:

     تسهیل پروسه التیام استخوان با هدف افزایش سرعت ترمیم و کاهش مشکلات دوره ریکاوری امری ضروری است. هدف از این مطالعه بررسی اثرات لخته خون و داکسی ساکلین بر التیام استخوان بود.

    مواد و روش کار:

     در این مطالعه 20 سر خرگوش نر نیوزلندی بالغ، به صورت تصادفی به 4 گروه مساوی تقسیم شدند. سپس نقیصه استخوانی به طول یک سانتی متر در استخوان زندزبرین دست راست هرکدام از خرگوش ها ایجاد شد. در گروه کنترل، نقیصه بدون جاگذاری مواد پیوندی، خالی رها شد و در سایر گروه ها نقیصه های استخوانی با لخته خون، داکسی ساکلین و ترکیب این دو پر شد. سپس گراف های رادیولوژی در هفته های 2، 4، 6 و 8 از دست جراحی شده تهیه شد. مقاطع هیستوپاتولوژی نیز در پایان هفته هشتم، بعد از آسان کشی خرگوش ها تهیه شدند.

    یافته ها

    بررسی های رادیولوژیک اختلاف معنی داری را بین گروه های مختلف در هفته های متفاوت به نمایش نگذاشت (05/0>p). اما بررسی های هیستوپاتولوژیک نشان از برتری تمامی گروه های درمانی بر گروه کنترل داشت (05/0<p). همچنین، گروه ترکیب از دیدگاه هیستوپاتولوژی در روز 56 نسبت به سایر گروه های درمانی عملکرد بهتری را به معرض نمایش درآورد (05/0<p). هیچ گونه شواهدی مبنی بر پس زدن پیوند در هیچ یک از گروه ها مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    یافته های این مطالعه ثابت کرد که ترکیب لخته خون و داکسی سیکلین نسبت به سایر گروه های دارویی عملکرد بهتری را در پروسه التیام استخوان داشته است.

    کلیدواژگان: مواد زیستی، لخته خون، داکسی سایکلین، بازسازی استخوان، خرگوش
  • نجم الدین اسدیان*، سید مانی مهدوی، مرجان حاج احمدی صفحات 23-26
    مقدمه

    ترومبوز ورید عمقی (DVT) یکی از عوارض شایع و مهم ناشی از انجام عمل جراحی نخاعی، به ویژه جراحی های توراکولومبار است. این مطالعه با هدف بررسی میزان بروز ترومبوز ورید عمقی پس از انجام عمل جراحی توراکولومبار، با استفاده از سونوگرافی داپلر صورت گرفت.

    روش

    یک مطالعه گروهی آینده نگر بر روی 51 بیمار که از بهمن 1399تا آبان 1400، تحت عمل جراحی نخاع و توراکولومبار قرار گرفته بودند، انجام شد. همه بیماران از نظر DVT یک روز قبل، و همچنین یک ماه بعد از عمل ، توسط سونوگرافی داپلر، تحت بررسی قرار گرفتند. تمامی نمونه های مورد بررسی، از جوراب الاستیک استفاده کردند و استفاده از هپارین با وزن مولکولی کم (LMWH) پس از عمل جراحی تجویز شد. این تجویز به مدت 2 هفته ادامه یافت.

    نتایج

    1/45 درصد از بیماران زن و 9/54 درصد مرد بودند. میانگین سنی آنها 35 سال بود. میانگین سنی کلی آنها بین 36/39±42/14سال بود. میانگین شاخص توده بدنی آنها، 76/3±08/25 کیلوگرم بر متر مربع در نظر گرفته شد. با توجه به نتایج حاصل از بررسی های قبل از عمل، هیچ گونه شواهدی مبنی بر وجود DVT (ترومبوز وریدهای عمقی) وجود نداشت. با توجه به نتایج حاصل از بررسی توسط تکنیک سونوگرافی داپلر، میزان بروز DVT، یک ماه پس از جراحی 92/3 درصد بود. هیچ شواهدی مبنی بر ترومبوز بالینی در بیماران یافت نشد.

    نتیجه گیری: 

    این مطالعه نشان داد که هیچ گونه شواهدی مبنی بر بروز DVT قبل از جراحی وجود نداشته است، در حالی که میزان بروز DVT در بیمارانی که جراحی قفسه سینه انجام داده بودند، 9/3 بود. از آنجایی که DVT می تواند کشنده باشد، باید به طور جدی مورد بررسی قرار گیرد.

    کلیدواژگان: ترومبوز ورید عمقی، ستون فقرات، طناب نخاعی، روش های جراحی
  • مهران رضوی پور، سلمان غفاری، علی سینا* صفحات 27-31

    مقدمه:

     با توجه به مزایا و معایب عمل جراحی آزادسازی دوطرفه همزمان تونل کارپ، CTR (Carpal Tunnel Release) و کم بودن رهنمودهای بالینی مربوط به تصمیم گیری جراحان راجع به این نوع عمل، این مطالعه طراحی شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه به صورت توصیفی طولی طراحی شد و 60 بیمار مبتلا به CTS (Carpal Tunnel Syndrome) دوطرفه که کاندید جراحی بودند به صورت سرشماری و بر اساس معیارهای ورود و خروج از جامعه آماری مربوطه وارد مطالعه شدند. 30 بیمارکه تمایل به انجام عمل CTR دوطرفه همزمان و 30بیمار که تمایل به انجام عمل CTR یکطرفه داشتند، توسط یک جراح استخوان متخصص در جراحی دست عمل شدند. پرسشنامه ADL_IADL (Activity of daily living - Instrumental activity of daily living) بیماران، قبل از عمل، 3 روز بعد از عمل و 14 روز بعد از عمل تکمیل شد.

    یافته ها

    بر اساس نتایج پرسشنامه ADL_IADL، نمره میزان وابستگی نمونه ها قبل از جراحی، 3 روز بعد از عمل و 2 هفته بعد از عمل، بین دو گروه تفاوت معناداری مشاهده نشد. براساس چک لیست ارزیابی رضایتمندی از نتایج عمل در انجام کارهای روزمره زندگی، 95% بیماران از نتیجه عمل خود خیلی راضی یا تا حدی راضی و 5% نه راضی و نه ناراضی بودند.

    نتیجه گیری

    توانایی در انجام کارهای روزمره زندگی به ویژه در رعایت بهداشت شخصی، در بیمارانی که تحت عمل دوطرفه همزمان قرار گرفته بودند، در3 روز بعد از عمل، اختلاف قابل توجهی با بیمارانی که تحت عمل یکطرفه قرار گرفته بودند نداشت و اکثر بیمارانی که تحت عمل دوطرفه قرار گرفته بودند از انجام این نوع عمل رضایت داشتند. این مطالعه در نهایت در افراد مبتلا به CTS دوطرفه، عمل CTR دوطرفه همزمان را پیشنهاد می کند.

    کلیدواژگان: سندرم تونل کارپال، رضایت بیمار، مراحل عمل، عصب میانی، ارزیابی نتیجه بیمار
  • غزاله مرادخانی، مراد کریم پور*، سید محمود طاهری صفحات 32-36
    مقدمه

    مطالعه تاثیر پارامترهای گوناگون ساختارهای متخلخل تیتانیومی بر روی رشد داخلی استخوان و ادغام بافت ایمپلنت و استخوان در سال های اخیر مورد توجه محققان بسیاری قرار گرفته است. تحقیقات نشان داده است ایمپلنت های متخلخل طراحی شده با ساختار کمینه سطح متناوب TPMS (triply periodic minimal surface) و ساخته شده به روش پرینت سه بعدی، به طور قابل توجهی تاثیرگذاری بیشتری بر سلول های استخوانی و استحکام مکانیکی به نسبت ایمپلنت های رایج دارند. در این پژوهش تاثیر سایز تخلخل ایمپلنت های متخلخل تیتانیومی با طرح تخلخل جایروید (Gyroid) در نفوذ استخوان و ادغام با بافت ایمپلنت مورد بررسی قرار گرفته است.

    مواد و روش ها: 

    سه ایمپلنت تیتانیومی متخلخل دیسک شکل با طرح «تخلخل حلقوی چندوجهی» در اندازه تخلخل 400، 500 و 600 میکرومتر طراحی شد. همه نمونه ها به وسیله پرینت سه بعدی و با تکنیک SLM (Selective Laser Melting) و از جنس تیتانیوم آلیاژی گرید مدیکال (Ti6Al4V) ساخته شدند. جهت مطالعه حیوانی، از موش صحرایی نر، نژاد ویستار با وزن 350 تا 450 گرم استفاده شد. بررسی رشد و ترمیم استخوان به وسیله ایجاد ضایعه در استخوان کالواریا و جایگذاری ایمپلنت های ساخته شده در داخل ضایعه، انجام شد. پس از دوازده هفته، نمونه های حیوانی قربانی شدند، پوست از استخوان کالواریا برداشته شد و ایمپلنت های جایگذاری شده به منظور ارزیابی هیستولوژیک خارج شدند.

    نتایج

    ساختار متخلخل حلقوی چندوجهی نسبت سطح به حجم بالایی داشته و تخلخل ها دارای اتصال داخلی بوده اند که موجب چسبندگی سلولی و رشد و نفوذ استخوان می شود. نتایج نشان داد رشد داخلی استخوان به طور قابل توجهی در سایز تخلخل 400 میکرومتر نسبت به سایر گروه های مورد آزمایش بیشتر بوده و نفوذ استخوان به داخل ساختار مشهود بود. هم چنین ، رگزایی در سایز تخلخل 600 میکرومتر مشاهده شد.

    نتیجه گیری: 

    نتایج، تاثیر مثبت تخلخل در ایمپلنت های تیتانیومی بر تشویق استخوان به رشد داخلی و نفوذ استخوان به داخل تخلخل را تایید کرد. در ایمپلنت متخلخل تیتانیومی با ساختار حلقوی چندوجهی، سایز تخلخل 400 میکرومتر برای تمایز و تکثیر سلول های استخوانی مناسب بود و موجب ادغام بافت ایمپلنت و استخوان شد.

    کلیدواژگان: ادغام استخوانی، بازسازی استخوان، تیتانیوم، پروتز و ایمپلنت، سطح تماس استخوان - ایمپلنت
  • شاه ولی حبیب* صفحات 37-39
    زمینه و هدف

    مفصل آرنج شامل سه استخوان است که ممکن است از جای خود جدا شده و باعث دررفتگی آرنج شوند. هدف این مطالعه بررسی علل دررفتگی مفصل آرنج در منطقه کندز افغانستان به قصد کاهش بروز موارد آن از طریق اطلاع رسانی به مردم و گفتگو در این زمینه با دولت بود.

    روش

    این مطالعه موردی آینده نگر در یک بیمارستان منطقه ای در ولایت کندز افغانستان طراحی شد تا علل و تعداد دررفتگی های مفصل آرنج را از ابتدا تا پایان سال 2021 بررسی کند. جامعه آماری مطالعه شامل 23 بیمار بالای پنج سال بود. داده ها به صفحه گسترده وارد شد و در نرم افزار SPSS مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.

    نتایج

    از 23 بیمار بررسی شده، 18 نفر (78%) مرد، 5 نفر (22%) زن، 14 نفر بین 10 تا 30 سال داشتند و 15 نفر (66%) باشنده (ساکن) ولایت کندز بودند. 10 مورد (43%) از دررفتگی مفصل آرنج ناشی از سقوط از ارتفاع، 6 مورد (26%) تصادف جاده ای، 5 مورد (22%) صدمات ورزشی و 2 (9%) نزاع خانوادگی بود. نوع دررفتگی ها شامل دررفتگی خلفی 19 مورد (84%)، دررفتگی قدامی 4 مورد (1%)، دررفتگی جانبی 4 مورد (1%)، دررفتگی خلفی باز همراه با شکستگی 4 مورد (1%) و دررفتگی پیچیده خلفی نزدیک به 4 مورد (1%) بود. در 61 درصد موارد، آرنج دست راست دررفته بود. 21 مورد دررفتگی آرنج بدون عمل جراحی و 2 مورد (8%) با عمل جراحی درمان شدند. در این 21 مورد (92%) هیچ عارضه ای وجود نداشت، 1 نفر (4%) میوزیت استخوانی و  در 1 نفر (4%) که دررفتگی توسط شکسته بند محلی درمان شده بود، آرنج به صورت دررفته باقی مانده بود.

    نتیجه گیری: 

    شایع ترین علل دررفتگی آرنج سقوط از ارتفاع و تصادفات جاده ای و شایع ترین نوع دررفتگی، دررفتگی خلفی جانبی بود.

    کلیدواژگان: مفصل آرنج، دررفتگی مفصل، فراوانی، درمان
  • اصغر صادق آبادی*، ناهید حسن زاده نعمتی، محمدرضا واعظی، محمدتقی خراسانی صفحات 40-51
    زمینه

    تعویض کلی مفصل ران، THA (Total Hip Arthroplasty) یکی از موفق ترین جراحی های انجام شده در تاریخ پزشکی است.  تعویض مفصل ران با استفاده از مفصل مصنوعی با اصطکاک کم (Low-Friction Arthroplasty)، توسط سر جان چارنلی (Sir John Charnley) در دهه 1960 آغاز شد. پس از آن، مواد لغزشی (Bearing surfaces)، روش های تثبیت و طراحی های جدید، بهبود یافتند و اصلاح شدند. نگرانی اصلی در مورد THA، پاسخ بیولوژیکی به ذرات تولید شده توسط سطوح لغزشی است که منجر به تخریب استخوان (Osteolysis) و از دست رفتن پروتز می شود. برای حل این مشکل، زیست ماده های مدرن THA توسعه یافتند.

    روش ها: 

    جستجوی نشریات با به کارگیری کلید واژه های مختلف انجام شد. مقاله ها و گزارش های فنی با بالاترین کیفیت که شامل بهترین و جدیدترین مطالب مرتبط بودند انتخاب شدند. کلیدواژه های جستجو شامل پروتز ران، زیست ماده، سایش، تیتانیم، زیرکونیا، آلومینا، UHMWPE(Ultra-High-Molecular-Weight-Polyethylene) و کبالت-کروم بودند. در نهایت 69 منبع انتخاب و در این تحقیق از آنها استفاده شد.

    نتایج

    مطالعه انجام شده نشان می دهد که پیشرفت های اخیر در حوزه پروتزهای ران بر روی استحکام مکانیکی، زیست سازگاری، زیست فعالی، افزایش مقاومت سایشی و قابلیت اطمینان با استفاده از فن آوری های جدید و اصلاح ساختار و هیبرید کردن با فن آوری نانو، متمرکز شده اند. طراحی های هیبریدی در نانو سرامیک ها باعث افزایش مقاومت تا 4 برابر آلومینا شده است به طوری که امکان طراحی سر فمورال کوچک تر را فراهم می کند. به دلیل افزایش بیماران جوانی که نیازمند تعویض مفصل ران هستند و سطح فعالیت بالاتر این بیماران، به ثبات و عمر طولانی تر و قابلیت اطمینان بیشتر پروتز نیاز است که این فقط با روش های علمی و مواد جدید بهبود یافته قابل دستیابی می باشد.

    نتیجه گیری:

     در این مقاله زیست ماده های به کار رفته در پروتز مفصل ران به خوبی معرفی شده و از جنبه های مختلف مورد بحث قرار گرفته اند. همچنین زیست ماده های پیشرفته تر برای THA که ممکن است در آینده باعث کاهش بیشتر سایش شوند و عمر پروتز را افزایش دهند بررسی شده اند.

    کلیدواژگان: آلومینا، پروتز مفصل ران، زیست ماده، تعویض کل مفصل ران، سرامیک ها
|
  • Mehran Soleymanha *, Sohrab Keyhani, Maryam Mousavi, Zahra Mehrpouya Pages 1-7
    Background

    The anterior cruciate ligament (ACL) reconstruction is one of the most frequent surgeries on the adult knee. Auto grafts are essential for providing knee stability while minimizing donor site morbidity. The peroneus longus tendon may be an alternative auto graft for ACL reconstruction. This study aimed to evaluate the short-term clinical outcomes and donor site morbidity of ACL reconstruction using the peroneus longus tendon.

    Methods

    This cross-sectional study was conducted on patients with an ACL tear, who underwent arthroscopic reconstruction using the peroneal longus tendon. The knee functional outcomes were investigated based on the Lysholm and IKDC scores at preoperative and end of at least one year after the procedure. The follow-up period was at least one year, and the graft diameter was measured intra-operatively. In addition, the American Orthopaedic Foot and Ankle Score (AOFAS), the Foot & Ankle Disability Index (FADI), and ankle range of motion were applied to evaluate ankle donor site morbidities.

    Results

    A total of 50 patients (47 men and three women) were followed up for at least one year with a mean age of 24.2 years (17 to 50 years old). The mean follow-up time was 19 months (12-24 months). The mean diameter of the peroneal longus auto graft was 8.22 ± 0.5 mm (7-9 mm). The AOFAS, FADI and ankle range of motion indicated no obvious ankle joint dysfunction.

    Conclusion

    According to the results, arthroscopic anterior cruciate ligament reconstruction with the peroneal longus tendon is be a safe and effective auto graft source.

    Keywords: Anterior cruciate ligament reconstruction, Tendons, Arthroscopy, Auto grafts, Tendon Injuries
  • Bahram Moradi, Arad Fatahian, Reza Fatahian * Pages 8-14
    Background

    Compression fractures of the spine are common complications of osteoporosis that lead to persistent pain, inability to perform daily activities, and a significant reduction in quality of life. Kyphoplasty and vertebroplasty are two semi-invasive treatments for this complication. Therefore, the purpose of this research was to evaluate and compare the treatment results obtained from the use of the two mentioned methods with non-surgical medical treatment in patients with compression fracture of the spine.

    Methods

    The cases of thoracic spine compression fracture referring to 2 teaching hospitals during a 2-years period (2015 to 2017) were retrospectively studied the results of 3 treatment methods of non-surgical, vertebroplasty and Kyphoplasty were compared by chart review and also direct questioning and examination at a minimum follow-up of one year. The evaluation of pain by VAS, and functional status Oswestry Disability Index (ODI) and SF-36 short form were completed.  

    Results

    From total of 138 cases of compression thoracic spine fracture only 96 had the inclusion criteria and were entered into the study. 42 male and 54 female patients were evaluated. The patients had a minimum of 3 months and maximum of 1 year (Mean=7.5 months) follow-up. VAS score in non-surgical group was 6.75±1.32, in vertebroplasty was 3.58±1.94 and in Kyphoplasty was 2.67±1.64. The ODI scores were: 56.82±14.4, 28±15.40, and 25.64±13.52 for non-surgical, vertebroplasty and Kyphoplasty respectively. The SF-36 scores were almost similar in all 3 treatment methods.

    Conclusion

    The two methods of vertebroplasty and Kyphoplasty, in comparison with non-surgical treatment, had significantly reduced pain and better quality of life and ability of work. Therefore the two surgical treatments are preferred techniques for compression spine fractures.

    Keywords: Osteoporosis, Vertebroplasty, Kyphoplasty, spinal fracture, Conservative treatment
  • Amin Bigham-Sadegh *, Saeid Lotfi, Amad Oryan, Iman Hafar Pages 15-22
    Background

    Facilitating the fracture healing process is important to increase the fracture healing speed and to decrease the time period till union. This study aimed to evaluate the effects of blood clot and doxycycline on bone healing process.

    Methods

    Twenty mature male New Zealand white rabbits were used, in this study. A defect was created in the middle part of the radius. The rabbits were randomly distributed into 4 groups and the gaps were filled with the graft materials: blood clot, doxycycline, combination of blood clot and doxycycline and control group in which the defect was left empty. Radiographs of operated limbs were taken on 14th, 28th, 42nd and 56th postoperative days. Histologic samples were taken on the 56th day post surgery.

    Results

    On radiographic evaluation significant difference between the groups was not observed (p>0.05). On histopathological evaluation, blood clot and doxycycline groups were superior to control group (P<0.05), also combination of blood clot and doxycycline group was superior to other ones (P<0.05). There was no evidence of graft rejection in any group.

    Conclusion

    This study demonstrated that the combination of blood clot and doxycycline has a better function in bone healing process than other groups.

    Keywords: Biomaterial, Blood clot, Doxycycline, Bone regeneration, Rabbit
  • Najmoddin Asadian *, Seyed Mani Mahdavi, Marjan Hajahmadi Pages 23-26
    Background

    Spinal cord surgery, particularly thoracolumbar surgery, is associated with deep vein thrombosis (DVT). Therefore, this study aimed to evaluate the incidence rate of deep vein thrombosis after thoracolumbar surgery using Doppler sonography.

    Methods

    This prospective cohort study was conducted on 51 patients with spinal cord and thoracolumbar surgeries from January 2021 to October 2021. All the patients were evaluated for DVT by Doppler sonography one day before and one month after surgery. The elastic stockings were worn by all the cases, and low molecular weight Heparin (LMWH) was started after surgery and continued for two weeks.

    Results

    According to preoperative results, no evidence of DVT was present. Based on Doppler sonography results, the incidence rate of DVT was 3.92% one month after surgery. Clinical thrombosis was not detected in any of the patients.

    Conclusion

    According to the results, the DVT incidence rate was 3.9% in patients with Thoracolumbar Surgery. Prophylaxis needs to be seriously considered because DVT is a life-threatening issue.

    Keywords: deep venous thrombosis, Spine, spinal cord, Operative surgical procedures
  • Mehran Razavipour, Salman Ghaffari, Ali Sina * Pages 27-31
    Background

    There are advantages and disadvantages for bilateral simultaneous carpal tunnel release (CTR) surgery and also lack of clinical guidelines about this type of surgery. This study aimed to compare the activity level and level of satisfaction post surgery among people who have undergone unilateral and bilateral simultaneous release surgery.

    Methods

    This longitudinal descriptive study was conducted on 60 patients with bilateral CTS, who were candidates for surgery based on the inclusion and exclusion criteria of the relevant statistical population. A total of 30 patients who wanted to perform bilateral simultaneous CTR surgeries and 30 patients who wanted to perform unilateral CTR surgery were operated by an orthopaedic specialist. The ADL-IADL questionnaire was completed before the surgery, three and 14 days after the surgery.

    Results

    The ADL-IADL questionnaire showed no significant difference between the two groups in the dependency score of the samples before surgery, three and 14 days after surgery. In the checklist used to evaluate the satisfaction of the results of the surgery in daily life tasks, 95% of patients expressed high or moderate satisfaction with their surgery, while only 5% expressed neither satisfaction nor dissatisfaction.

    Conclusion

    According to the results, the ability to perform daily life tasks, especially in observing personal hygiene in patients, who underwent bilateral simultaneous surgery three days after the surgery, did not significantly differ from those who underwent unilateral surgery. Most of the patients who underwent bilateral surgery were satisfied with this type of surgery. Finally, in this study, bilateral simultaneous CTR was suggested for people with bilateral CTS.

    Keywords: carpal tunnel syndrome, Patient Satisfaction, Operative procedures, Median Nerve, Patient Outcome Assessment
  • Ghazaleh Moradkhani, Morad Karimpour *, S Mahmoud Taheri Pages 32-36
    Background

    Porous titanium structures have recently gained considerable popularity among researchers in studies examining bone ingrowth and osseointegration. Porous implants fabricated using triply periodic minimal surface design (TPMS) and designed through 3D printing techniques exhibited remarkable mechanical strength and cell viability compared to conventional implants. This study aimed to evaluate the effect of pore size of titanium implants with gyroid structure.

    Methods

    This study was conducted on Adult male Wistar rats weighing 350 and 450 g for the animal study by the calvarial defect model to investigate bone regeneration. Three disk-shaped implants were designed using a gyroid structure with pore sizes of 400, 500, and 600 micrometers. All implants were made by additive manufacturing (Selective Laser Melting) using Ti6Al4V medical-grade powder. Animals were sacrificed after 12 weeks, the skin was removed from the calvaria, and the implants were removed for histological examination.

    Results

    Gyroid structures had a high surface-to-volume ratio and pore connectivity, facilitating cell adhesion and ossification. A significant amount of bone ingrowth was observed in the 400 mm group, so that bone penetrated into pores significantly more than in the other groups. However, the vascularization was more pronounced in the 600 μm group than in the other groups.

    Conclusion

    According to the results, there was a positive effect of porosity in titanium implants in encouraging bone ingrowth. The porosity size of 400 μm was more suitable for the differentiation and proliferation of bone cells and thus the osseointegration in porous titanium implants with gyroid structure.

    Keywords: Osseointegration, Bone regeneration, Titanium, prostheses, implants, Bone-Implant Interface
  • Shahwali Habib * Pages 37-39
    Background

    To find causes and number of elbow joint dislocation in Kunduz regional hospital- Afghanistan in 2021. The aim is to understand what the causes are and try to reduce the incidence by informing the people and discuss with the government.

    Methods

    We conducted a prospective case series study to figure out causes and number of elbow joint dislocations in Kunduz Regional Hospital- Afghanistan from the beginning up to the end of 2021. This study included 23 patients; the age was above 5 years old. The data were entered in spreadsheet and analyzed in SPSS program.    

    Results

    Among 23 patients, 18 (78%) were male, 5 (22%) were female. Fourteen cases were 10-30 years of age; 15 (66%) were residents of Kunduz province. In 10 (43%) fall from height, 6 (26%) road traffic accident, 5 (22%) sports injuries, and in 2 (9%) family assault were the causes of elbow joint dislocation.In 19 (84%) cases posterior dislocation, in 1 (4%) anterior dislocation, in 1 (4%) lateral dislocation, in 1 (4%) open posterior dislocation with fracture and in 1 (4%) complex closed posterior dislocation; were the types of dislocations. Elbow dislocation was more on right side (61%). 21 (92%) of elbow dislocations were treated non-operatively, and 2 (8%) operatively. In 21 (92%) there was no complication, in 1 (4%) myositis ossificans and in 1 (4%) non-reduced dislocation treated by traditional bone setter were observed.

    Conclusion

    The most common causes of elbow dislocation were fall from height and road traffic accident. Postero-lateral was the most commonly seen type of dislocation.

    Keywords: Elbow Joint, Joint dislocations, Incidence, treatment
  • Asghar Sadeghabadi *, Nahid Hassanzadeh Nemati, MohammadReza Vaezi, MohammadTaghi Khorasani Pages 40-51
    Background

    Total Hip prosthesis replacement is one of successful invasive procedures in medical history. Hip joint replacement started by Sir John charnley by using of low friction artificial joint on 1960s. Subsequently bearing material, fixation methods and new designs were defined and modified. The main concerns about THA are biological response due to particles produced by bearing surfaces that lead to Osteolysis and prosthesis loosening. Modern THA biomaterials were developed to remedy this problem.

    Methods

    A journal research strategy was performed using different terms. The highest quality technical articles and reports were selected that included the best and newest related contents. Key search words were hip, biomaterial, wear, titanium, zirconia, alumina, UHMWPE and CO-Cr. Finally 69 sources were chosen and used in this review.

    Results

    Recent advances in hip prostheses have focused on mechanical strength, biocompatibility, bioactivity, increasing wear resistance and reliability using new technologies, as well as structure modification and nanotechnology hybridization. A hybrid design in nano-ceramics has increased resistance up to four times that of alumina, allowing for a smaller femoral head. The prosthesis stability, longer life, and reliability are needed due to the increase in young patients who need hip arthroplasty with higher activity levels, which can be achieved with scientific methods and newly improved materials.

    Conclusion

    This study introduces the biomaterials used in hip joint prostheses and discussed them from different aspects. In addition, more advanced biomaterials for THA have also been investigated to further reduce wear and increase the life of the prosthesis in the future.

    Keywords: Alumina, Hip prosthesis, Biomaterials, Total Hip Arthroplasty, ceramics