فهرست مطالب

اندیشه آماد - پیاپی 82 (پاییز 1401)

نشریه اندیشه آماد
پیاپی 82 (پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/09/30
  • تعداد عناوین: 10
|
  • علی عباسی عقدا، مراد علی بیات، غلامحسین غفاری صفحات 1-24
    زمینه و هدف

    موضوع تسلیحات و فرآیندهای آن در آماد و پشتیبانی همواره از دغدغه های فرماندهان فراجا بوده و از سوی هییت رییسه فراجا در مکاتبات و همچنین جلسات تخصصی تاکیدات مکرری بر اهمیت پرداختن هرچه بیشتر آن شده و می شود. دلیل اصلی آن هم قرار گرفتن رده های فراجا در گستره پهناور ایران اسلامی و قرار گرفتن آن در بطن جامعه و بروز وقایع ناخواسته ای است که می تواند اثرات بسیار مخرب و غیرقابل جبرانی را موجب شود. همچنین در برنامه های سالیانه ارجاعی معاونت آماد و پشتیبانی به مرکز مطالعات آماد و پشتیبانی، موضوع آسیب شناسی فرآیندهای تسلیحات به عنوان یکی از محورهای پژوهشی موردنیاز ابلاغ شده است. به همین منظور مسیله اصلی این تحقیق آسیب شناسی فرآیندهای (تامین، توزیع و نت) تسلیحات آماد و پشتیبانی فراجا با استفاده از نظام سه شاخگی است.

    روش

    این تحقیق در زمره تحقیقات «کاربردی» است که به صورت پیمایشی اجرا گردیده است. اطلاعات به دو صورت کتابخانه ای و میدانی جمع آوری شد که داده های میدانی توسط توزیع پرسشنامه محقق ساخته ای (که پایایی آن طبق ضریب آلفای کرونباخ.942 محاسبه شد) بین جامعه موردمطالعه (که به صورت نمونه گیری تصادفی ساده در میان کارکنان آماد و پشتیبانی فراجا به تعداد 94 نفر توزیع شد) جمع آوری و مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.

    یافته ها و نتیجه گیری:

    این پژوهش بر اساس مبانی نظری تحقیق در سه بعد رفتاری، ساختاری و محیطی تدوین و.نتایج داده ها با استفاده آزمون رتبه بندی فریدمن و تی تک نمونه ای به کمک نرم‏افزار  اس. پی. اس. اس.[1]</sup> انجام گرفته و مشخص شد بعد رفتاری، بعد ساختاری و بعد محیطی (به ترتیب) از بیشترین تا کمترین اهمیت را در موضوعات آسیب شناسی داشته اند

    کلیدواژگان: آسیب شناسی، تسلیحات، آماد و پشتیبانی، مدل سه شاخگی
  • محمدمهدی نبی زاده، حامد رضائی، احمد بیطرف صفحات 25-40
    زمینه و هدف

    وضعیت دریافت غذایی و میزان رضایتمندی کارکنان ستادی عملیاتی از برنامه های غذایی و کمیت و کیفیت غذا به صورت ادواری یکی از تاثیرگذارترین موارد در اصلاح برنامه های غذایی، ارتقاء کیفیت خدمات تغذیه ای و افزایش میزان رضایتمندی کارکنان است. این پژوهش با هدف سنجش میزان رضایتمندی ذی نفعان از خدمات تغذیه در ستاد یک سازمان نظامی - انتظامی انجام شده است.

    روش

    این مطالعه توصیفی - پیمایشی و از نظر هدف کاربردی است و نمونه آماری به صورت طبقه ای تصادفی و با استفاده از جدول مورگان به تعداد 338 نفر از ستاد یک سازمان نظامی - انتظامی انتخاب و مورد بررسی قرار گرفتند.

    یافته ها:

    سنجش میزان رضایتمندی ذی نفعان از خدمات تغذیه در ستاد یک سازمان نظامی - انتظامی نشان داد که چهار عامل: کیفیت غذا، محیط و مکان سالن های غذاخوری، کیفیت خدمات ارایه شده و رضایت ذی نفعان در رضایتمندی کارکنان از خدمات تغذیه موثر هستند.

    نتیجه گیری:

    نتایج حاصل از پاسخ آزمودنی ها به مولفه های پرسش نامه با استفاده از آزمون فریدمن نشان می دهد که در کیفیت خدمات ارایه شده و محیط و مکان سالن های غذاخوری رضایتمندی نسبی وجود دارد و در کیفیت غذا و رضایت ذی نفعان نارضایتی هایی به چشم می خورد.

    کلیدواژگان: رضایتمندی، رضایتمندی ذی نفعان، تغذیه، سازمان نظامی
  • رضا صالحان، حسین طالبی، غلام حسن قاسمی، اشکان ذوالریاستین صفحات 41-57
    زمینه و هدف

    استفاده از تجهیزات سبک و مقاوم در ماموریت‏های مختلف برای فرماندهی انتظامی همواره قابل اهمیت بوده‏است. از جمله این تجهیزات رایج می‏توان به تجهیزات پلی‏کربناتی اشاره کرد. مقاومت کم نسبت به خراش برای تجهیزات پلی‏کربناتی کاربرد این تجهیزات را با محدودیت روبه‏رو کرده‏است. امروزه محقیقن و مهندسین برای مقابله با این محدودیت روش پوشش‏دهی تجهیزات پلی‏کربناتی با پوشش‏های نانوکامپوزیتی را مطرح کرده‏اند.

    روش

    در این پژوهش برای طراحی پوشش نانوکامپوزیتی از رزین دو جزیی پلی‏یورتان به همراه اکسید گرافن احیاشده استفاده شد. پوشش‏های نانوکامپوزیتی پلی‏یورتان فاقد نانو ذره و پلی‏یورتان حاوی 5/0 و 1 درصد وزنی گرافن اکسید احیاشده به روش اسپری روی ورق پلی‏کربنات اعمال شد. خواص پوشش‏های اعمال‏شده با استفاده از آزمون‏های سختی مدادی و چسبندگی کراس-کات و اندازه‏ گیری زاویه تماس قطره آب روی سطح، سنجیده شد و با پوشش نانوسرامیک تجاری مقایسه شد.

    یافته ‏ها:

     مقاومت به خراش پوشش‏های نانوکامپوزیتی پلی‏یورتان حاوی 5/0 و 1 درصد وزنی گرافن اکسید احیاشده و پوشش نانوسرامیک تجاری به ترتیب H3، H4 و H3 و چسبندگی همه پوشش ‏ها به میزان B5 اندازه‏ گیری شد. پوشش نانوسرامیک تجاری زاویه تماس 4±102 درجه و پوشش پلی‏یورتان حاوی 5/0 درصد وزنی گرافن اکسید احیاشده زاویه تماس 4±96 درجه را از خود نشان دادند.

    نتیجه ‏گیری:

     با توجه به خواص سطحی مطلوب پوشش نانوکامپوزیتی پلی‏یورتان حاوی 5/0 درصد وزنی گرافن اکسید احیاشده و دانش فنی در دسترس، سهولت اجرا و مقرون به صرفه بودن هزینه ‏ها، این پوشش به عنوان یک گزینه مناسب برای بهبود عملکرد تجهیزات پلیسی از جنس پلی‏کربنات معرفی شد.

    کلیدواژگان: پلی‏کربنات، نانوکامپوزیت، پوشش ‏دهی، مقاومت به خراش، آب گریزی
  • حسین رحیمی کلور صفحات 59-80
    زمینه و هدف

    امروزه تمام کارشناسان و سیاست گذاران بر این نکته اتفاق نظر دارند که مهم ترین چالش اقتصاد ایران در برنامه چهارم و دهه 80 موضوع اشتغال و بیکاری است و نکته مهم این است که چگونه باید با این پدیده برخورد کنیم و استراتژی های برخورد با این چالش را تعیین و اجرا کنیم تا ظرفیت های اقتصادی کشور را فعال و کوشا کند. فلذا نقش شایسته کارآفرینی خلاق و تاثیر آن در رشد و توسعه اقتصادی کشور بر کسی پوشیده نیست.

    روش

    در پژوهش حاضر به بررسی تاثیر جهت گیری کارآفرینانه بر تاب آوری زنجیره تامین با نقش میانجی ظرفیت جذب و تعدیل گری اقتصاد مقاومتی پرداخته می شود. این پژوهش از نوع توصیفی - همبستگی است. جامعه آماری پژوهش حاضر متشکل از مدیران و خبرگان شرکت های کوچک و متوسط است؛ که به صورت تصادفی تعداد 280 نفر از اعضای نمونه در دسترس قرار گرفته و پرسشنامه ها تکمیل شد.

    یافته ها:

    داده ها با استفاده از نرم افزار اس.پی.اس.اس. و روش حداقل مربعات جزیی و نرم افزار اسمارت پی.ال.اس. تجزیه وتحلیل شدند.

    نتیجه گیری:

      بررسی نتایج این تحقیق نشان داد که جهت گیری کارآفرینانه به طور مثبت بر تاب آوری زنجیره تامین تاثیر می گذارد و مهم تر از همه، این رابطه غیرمستقیم نیز است چراکه ظرفیت جذب آن را میانجی گری می کند. همچنین ظرفیت جذب نیز به طور مستقیم بر تاب آوری زنجیره تامین تاثیرگذار است. نتایج همچنین نشان داد اقتصاد مقاومتی نتوانست رابطه بین جهت گیری کارآفرینانه و تاب آوری زنجیره تامین را تعدیل نماید.

    کلیدواژگان: جهت گیری کارآفرینانه، تاب آوری زنجیره تامین، ظرفیت جذب، نوآوری، اقتصاد مقاومتی
  • شناسایی و اولویت بندی مولفه های موثر بر ارتقای مدیریت زنجیره تامین در سطح پروژه های ساختمانی بزرگ مقیاس با استفاده از فرایند تحلیل سلسله مراتبی فازی
    راضیه کشاورزفرد، محمد مظفری صفحات 81-97
    زمینه و هدف

    هدف از انجام این تحقیق شناسایی و اولویت بندی مولفه های موثر بر موفقیت و ارتقای فرایند مدیریت زنجیره تامین در سطح پروژه های ساختمانی بزرگ مقیاس خصوصا واحدهای دولتی با رویکرد تحلیل سلسله مراتبی فازی است.

    روش

    ابتدا با مطالعه مقالات در ادبیات موضوع جریان های اصلی زنجیره تامین شناسایی گردیده و سپس برای یافتن زیرمعیارها در هر حوزه از نظرات خبرگان استفاده شد. جامعه و نمونه آماری در بخش روش کیفی شامل 9 نفر از مدیران و خبرگان ازجمله اساتید دانشگاهی و مدیران صنعت ساخت وساز با تجربه بالا است که ویژگی های جمعیت شناختی آن ها نیز به طور کامل بررسی گردید. روش تحقیق در این تحقیق توصیفی- تحلیلی بوده و از نوع هدف در تحقیقات کاربردی محاسبه می شود.

    یافته ها:

    یافته های تحقیق نشان داده است که چالش های جریان مالی، چالش های جریان مواد و چالش های جریان اطلاعات به عنوان مولفه های اصلی موثر بر پروژه های مدیریت زنجیره تامین در سطح پروژه های ساختمانی بزرگ مقیاس شناخته شده اند. برای هرکدام از مولفه های اصلی، زیرمعیارهای فرعی شناسایی گردیدند. زیر معیارهای جریان مواد عبارت اند از منبع یابی تامین، برآوردهای مالی و قراردادهای مالی. زیرمعیارهای جریان مواد عبارت اند از کیفیت مواد و مصالح، در دسترس بودن مواد و مصالح و مدیریت موجودی و خدمات نگهداری و تعمیرات و درنهایت زیرمعیارهای جریان اطلاعات عبارت اند از کیفیت اطلاعات، پوشش وسیع اطلاعات، سیستم اطلاعات مورد استفاده و تجزیه وتحلیل درست اطلاعات. سپس به روش تحلیل سلسله مراتبی فازی میزان وزن و اهمیت هرکدام از مولفه ها و زیر مولفه ها مشخص گردیده است.

    نتیجه گیری:

    تحلیل ها رتبه و وزن هرکدام از مولفه های سه معیار اصلی را مشخص می نمایند که قابل استفاده برای تمام پروژه های ساخت خصوصا پروژه های بزرگ مقیاس است.

    کلیدواژگان: مدیریت زنجیره تامین، پروژه های ساخت، تحلیل سلسله مراتبی فازی
  • اکبر مبینی، محمد عطایی، غلامرضا معمارزاده طهران، محمود مدیری صفحات 99-127
    زمینه و هدف

    اندازه گیری اثربخشی سازمان های دفاعی به دلیل ابهام در هدف ها، ماهیت وظایف و تنوع کارکنان آن، از سایر سازمان ها و نهادها دشوارتر است. هدف از این مقاله طراحی مدل اثربخشی سازمان های دفاعی ایران با استفاده از رویکرد ارزش های رقابتی و مدل سازی پویایی سیستم ها است. نوع تحقیق بنیادی، هدف اکتشافی و روش تحقیق پیمایشی بوده که با بهره گیری از خبرگان مدیریت داده های موردنیاز جمع آوری شده است.

    روش

    در این تحقیق با استفاده از رویکرد پویایی سیستم، یک مدل پویا از اثربخشی سازمان های دفاعی ایران ارایه شد. سپس با استفاده از روش تحلیل داده بنیاد (گرندد تیوری) اقدام به تجزیه وتحلیل و شناسایی متغیرهای کلیدی باز، محوری و انتخابی گردید تا تعیین شود نظام اثربخشی از چه متغیرهایی بیشترین تاثیر را دارد.

    یافته ها:

    روش 360 درجه برای ارزیابی کارکنان، تدوین شاخص های عمومی و اختصاصی برای ارزیابی اثربخشی، ایجاد همسویی فرهنگ سازمانی با راهبردهای سازمانی، طراحی سامانه های آموزشی و برنامه های یادگیری یکپارچه و توانمندسازی کارکنان.

    نتیجه گیری:

    سازمان های دفاعی با توجه به ساختار سازمانی، فرهنگ و فناوری های خود و تحولاتی که در محیط در حال رخ دادن است الگوی ارزیابی اثربخشی مخصوص به خود را دارند. نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران متناسب با فرهنگ و ارزش های اسلامی و ایرانی بر افزایش معنویت و در راستای آرمان های دینی و مذهبی به انجام ماموریت ها و سنجش اثربخشی می پردازند.

    کلیدواژگان: ارزیابی اثربخشی، مدل ارزش های رقابتی، داده بنیاد، سازمان های دفاعی
  • امیر دانش شهرکی، شهناز نایب زاده، سید حسن حاتمی نسب صفحات 129-155
    زمینه و هدف

    کسب رضایت مشتریان و سودآوری در کنار درک معضلات اجتماعی و زیست محیطی و تحلیل تاثیرات زیست محیطی و اجتماعی محصولات و خدمات عرضه شده شالوده بازاریابی پایدار است که در زنجیره تامین مواد غذایی به لحاظ ماهیت خاص آن و نیز نقش این صنعت در توسعه پایدار مورد تاکید ویژه است؛ لذا هدف از پژوهش حاضر ارایه چارچوبی جهت توسعه خدمات جدید خرده فروشی در صنعت مواد غذایی با تاکید بر بازاریابی پایدار است.

    روش

    پژوهش حاضر مبتنی بر پارادایم تفسیری بوده که با جهت گیری اکتشافی و به شکل یک تحقیق توسعه ای و بر اساس نظریه داده بنیاد نظام مند به جمع آوری داده ها با استفاده از مصاحبه نیمه ساختاریافته نیمه عمیق با تعداد 16 خبره پرداخته و کدگذاری در سه سطح باز، محوری و انتخابی با نرم افزار مکس کیودا انجام گرفته است.

    یافته ها: 

    مبتنی بر کدگذاری های انجام شده، شاخص ها و مولفه ها در قالب مدل مفهومی ارایه و مدل پس از تایید روایی و پایایی تبیین شده است.

    نتیجه گیری:

     بر اساس مدل به دست آمده توسعه محصول جدید به عنوان پدیده اصلی با به کارگیری راهبردهای بازاریابی پایدار و متمرکز بر انسجام راهبردی، تعامل اجتماعی و قابلیت های اخلاقی می تواند در بستر عوامل زمینه ای ضمن در نظر گرفتن تاثیرات متغیرهای مداخله گری همچون نیروی انسانی، ساختار کسب وکار و ارتباطات درونی و نیز متغیرهای علی از قبیل تغییرات اساسی در محیط بازار و دنیای رقابت علاوه بر سودآوری بلندمدت به ایجاد ارزش برای مشتری و جامعه منتهی شده و نیز در گامی بلندتر به حفظ محیط زیست و ارتقای مسیولیت اجتماعی فردی و سازمانی بیانجامد.

    کلیدواژگان: توسعه خدمات، بازاریابی پایدار، نظریه داده بنیاد، زنجیره تامین مواد غذایی، خرده فروشی
  • غلامرضا جندقی، محمدرضا فتحی، عماد مددی، سمیه رضی محب سراج صفحات 157-184
    زمینه و هدف

    طراحی شبکه زنجیره تامین یکی از مهم ترین مسایل در مدیریت زنجیره تامین است. لذا هدف این پژوهش طراحی شبکه زنجیره تامین حلقه بسته در شرایط عدم قطعیت و حل آن با استفاده از الگوریتم های فرا ابتکاری است.

    روش

    این تحقیق از نوع کاربردی است. در این پژوهش از شیوه ی مطالعه ی میدانی و کتابخانه ای برای جمع آوری اطلاعات استفاده شد. با توجه به انتخاب صنعت تایر به عنوان صنعت موردنظر برای طراحی شبکه زنجیره تامین پیشنهادی، در این پژوهش با استفاده از تحقیقات میدانی داده های موردنیاز از شرکت های کیان تایر، ایران تایر، لاستیک دنا، لاستیک بارز، کویر تایر، یزد تایر، آرتاویل تایر و پارس تایر جمع آوری و در حل مدل مورد استفاده قرار گرفت.

    یافته ها:

     مدل سازی این زنجیره بر اساس ملاحظات زیست محیطی، حداقل سازی هزینه کل زنجیره و حداکثر سازی پاسخ گویی به تقاضای مشتری صورت گرفته است. درنهایت این مدل با استفاده از الگوریتم های فرا ابتکاری NRGA و NSGAII حل شده و نتایج به دست آمده با یکدیگر مقایسه شده اند. همچنین به منظور سنجش اعتبار، مدل پیشنهادی با استفاده از روش اپسیلون محدودیت در نرم افزار GAMS نیز پیاده سازی شده است.

    نتیجه گیری:

     در این پژوهش به طراحی شبکه زنجیره تامین حلقه بسته در شرایط عدم قطعیت و حل آن با استفاده از الگوریتم های فرا ابتکاری پرداخته شد و بر اساس نتایج پژوهش، پیشنهادهای اجرایی ارایه گردید.

    کلیدواژگان: زنجیره تامین، زنجیره تامین حلقه بسته، لجستیک معکوس، بهینه سازی، بهینه سازی چند هدفه، الگوریتم های فرا ابتکاری، نظریه مجموعه های فازی
  • نیما صابری فرد، مهدی همایونفر، مهدی فدایی، محمد طالقانی صفحات 185-215
    زمینه و هدف

    مسیله انتخاب تامین کننده و اولویت بندی آنان همواره یکی از مهم ترین اقدامات شرکت های مختلف، ازجمله شرکت های خودروسازی است. ازآنجاکه این شرکت ها برای تولید خودرو نیازمند قطعات فراوانی هستند، یکی از پیچیده ترین زنجیره های تامین را در اختیار دارند. به همین دلیل هدف اصلی این پژوهش اولویت بندی عملکرد تامین کنندگان چابک صنعت خودرو بر اساس شاخص های چابک با رویکرد ترکیبی تحلیل عاملی تاییدی و روش تاپسیس است.

    روش

    پژوهش حاضر با توجه به هدف از نوع پژوهش های کاربردی و ازنظر گردآوری داده ها از نوع پژوهش های توصیفی به شمار می رود. همچنین بر اساس برخورد با مسیله در دسته ی پژوهش های کمی قرار دارد. در این پژوهش برای شناسایی معیارها و زیرمعیارها، از طریق بررسی ادبیات پژوهش و چارچوب نظری یک مدل طراحی گردید. برای اعتبار سنجی مدل از تحلیل عاملی تاییدی مرتبه اول و دوم و برای رتبه بندی تامین کنندگان از تاپسیس استفاده شد. جامعه آماری پژوهش در بخش اول یعنی تحلیل عاملی تاییدی، خبرگان و متخصصان حوزه زنجیره تامین می باشند که 170 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند و در بخش رتبه بندی نیز از نظرات 13 خبره استفاده شد.

    یافته ها و نتیجه گیری:

    در بخش تحلیل عاملی تاییدی، از بین هفت معیار و هفده زیرمعیار در بخش تحلیل عاملی تاییدی مرتبه ی اول، تمامی زیرمعیارها با توجه به بار عاملی و اعداد معناداری مورد تایید قرار گرفتند. در بخش تحلیل عاملی مرتبه دوم نیز با توجه به اینکه ضرایب تخمین استاندارد و اعداد معناداری در دامنه ی مناسبی قرار داشت، ازاین رو تمامی معیارها (به کارگیری فناوری، ارتباطات قوی تامین کننده، روش بهنگام و بهبود، وضوح، قابلیت ویژگی های شرکا، قابلیت فرایند و انعطاف پذیری) مورد تایید قرار گرفتند. لازم به ذکر است در این بخش معیار روش بهنگام و بهبود مستمر بالاترین ضریب و قابلیت ویژگی های شرکا کمترین ضریب را به خود اختصاص داد. درنهایت در بخش تاپسیس نیز 10 تامین کننده با توجه به نظرات خبرگان و متخصصین اولویت بندی شدند

    کلیدواژگان: زنجیره تامین، زنجیره تامین چابک، تصمیم گیری چند شاخصه، تحلیل عاملی، صنعت خودرو
  • حجت الله آدمی، سیاوش نصرت پناه (مترجمان) صفحات 217-241

    بحرانی مانند همه گیری کووید -19 یا حمله ی سایبری، نه تنها ضرورت مدیریت بحران را در شرکت های تجاری به تجاری با هدف رسیدگی به چالش های فوری ایجاد می کند، بلکه با تغییر مبادلات، همکاری ها و نهادها فرصت هایی را برای شکل گیری بازارهای تجاری ارایه می دهد. به منظور توسعه ی چارچوبی مفهومی برای شکل گیری بازار در بحران، بینش های مدیریت ریسک و مدیریت راهبردی را ادغام می کنیم و پیامدهای آن ها را برای شکل گیری بازار موردبحث قرار می دهیم. به این ترتیب، این مقاله پلی بین ماهیت واکنشی مدیریت بحران در طول بحران و شکل گیری فعالانه بازار ایجاد می کند و بینش های جدیدی را در مورد شکل گیری بازار با الهام گیری از مدیریت بحران، ارایه می دهد. بر اساس تاب آوری (مدیریت ریسک) و پاسخگویی[1]</sup>(مدیریت راهبردی)، چهار فرصت شکل گیری بازار پیشنهاد می شود. فراتر از نوظهور بودن علمی به منظور کمک به درک شکل گیری بازار بر اساس مدیریت بحران، چارچوب ارایه شده دارای مفاهیم مدیریتی برای شکل گیری بازار است و مجموعه ای از سوالات تحقیقاتی جالب را که می توانند در راهنمایی مطالعات آینده استفاده شوند، بیان می کند.

    کلیدواژگان: شکل گیری بازار، تاب آوری، پاسخگویی، بحران، راهبرد
|
  • ali abbasiaghda, moradali bayat, gholam hosain ghafari Pages 1-24
    Aim & Background

    The matter of ammunition and its processes in logistics has always been an apprehension for commanders of FARAJA and by the chief board of FARAJA in correspondences and also in specialized meetings a continual emphasize has been done and is being done on paying so much attention on the importance of this matter. The main reason to that is the placing of lines of FARAJA across the wide Islamic Iran and also its placing in the heart of society and outbreak of unwanted incidents that can cause very destructive and irreparable effects. Also in the annual programs of logistics deputy which referenced to the research center of logistics, the subject of ammunition processes pathology is notified as one of the required pivots of research . For this purpose, the main problem of this research is pathology of the processes (provide, distribution, maintenance and repair) of FARAJA’s logistics armaments using tricorn system.

    Method

    This research is amongst the “applied” researches which has been performed as survey. Information is gathered by library and field methods that field data is gathered and analyzed by distributing researcher constructed questionnaire (that its stability according to the cronbach’s alpha factor is calculated 0.942 ) among society under study (that was distributed as simple random sampling among FARAJA’s logistics staff with number of 94 people).

    Findings & Conclusion

    This research is collected on the basis of study’s theoretical principles in three behavioral, structural and environmental dimensions and data results analysis has been done using friedman ranking and single sample T test with the help of SPSS1 software and it was specified behavioral dimension, structural dimension and environmental dimension (respectively) has highest to lowest importance in the issues of pathology.

    Keywords: Pathology, armaments, logistics, tricorn model
  • MohammadMehdi Nabizadeh, hamed rezaei, ahmad bitaraf Pages 25-40
    Background and Aim

    The status of food intake and the level of satisfaction of operational staff with food programs and the quantity and quality of food periodically is one of the most effective cases in modifying food programs, improving the quality of nutrition services and increasing staff satisfaction level. This study has been done with the aim of measuring the satisfaction of beneficiaries with nutrition services in the headquarters of a military organization.

    Methods

    This study is descriptive-survey and is applied in terms of purpose and The statistical sample was randomly categorized selected and 338 people from the headquarters of a military-police organization were selected and examined using Morgan table.

    Findings

    Measuring the level of beneficiaries' satisfaction with nutrition services in the headquarters of a military-police organization showed that four factors: food quality, environment and location of dining halls, quality of services provided and beneficiaries' satisfaction are effective in staff satisfaction with nutrition services.

    Conclusion

    The results of the subjects' response to the components of the questionnaire using Friedman test show that there is relative satisfaction in the quality of services provided and the environment and location of dining halls and there is dissatisfaction in food quality and beneficiaries satisfaction.

    Keywords: Satisfaction, beneficiaries Satisfaction, Nutrition, Military Organization
  • Reza Salehan, Hossein Talebi GholamHasan Ghasemi, Ashkan Zolriasatein Pages 41-57
    Background and Purpose

    The use of lightweight and durable equipment in various missions has always been important to the police commandment. Among these common equipments polycarbonate equipment can be mentioned. The low scratch-resistance of polycarbonate has limited the applications of this equipment. Nowadays, researchers and engineers have proposed the method of coating polycarbonate equipment with nanocomposite coatings to confront with this limitation.

    Method

    In this research, two-component polyurethane resin was used in conjunction with restored graphene oxide to design nanocomposite coating. Polyurethane nanocomposite coatings lack nano particles and containing 0.5 and 1% wt. of restored graphene oxide were applied on the polycarbonate sheet by the spray method. The surface properties of the applied coatings were measured by pencil-hardness, cross-cut adhesion tests and measuring the contact angle of water droplet on the surface, and were compared with the properties of the commercial nano-ceramic coating.

    Findings

    The scratch-resistance of polyurethane nanocomposite coatings containing 0.5% and 1% wt. of restored graphene oxide and commercial nano-ceramic coating was measured as 3H, 4H and 3H, respectively, and the adhesion of all coatings was measured as 5B. The commercial nano-ceramic coating showed The contact angle of 102±4 degrees and the polyurethane coating containing 0.5% wt. of restored graphene showed the contact angle of 96±4 degrees.

    Conclusion

    Taking into account of the favorable surface properties of the polyurethane nanocomposite coating containing 0.5% wt. of restored graphene oxide, and the available technical knowledge, ease of implementation, and cost-effectiveness of expenses, this coating was introduced as a suitable option to improve the performance of polycarbonate police equipment.

    Keywords: Polycarbonate, Nano-composite, Coating, Scratch-resistance, Hydrophobicity
  • hosein rahimi kelor Pages 59-80
    Background and purpose

    In recent years, entrepreneurial orientation is considered the most important indicator in the development of businesses, it is important to pay attention to the absorption capacity in the conditions of the resistance economy to increase the performance and resistance of the supply chain of these companies. In this way, entrepreneurial orientation in domestic and foreign markets will lead to the continuation of production, development of new products, preservation and development of existing employment. Therefore, the worthy role of creative entrepreneurship and its effect on the economic growth and development of the country is not hidden for everyone.

    Method

    In the current research, the Investigation of entrepreneurial orientation’s effect on the resistance of the supply chain with the mediating role of absorptive capacity and moderating resistance economy is considered. This research is descriptive-correlation type. The statistical population of this research consists of managers and experts of small and medium companies; 280 members of the sample randomly were made available and the questionnaires were completed.

    Findings

    Data were analyzed using spss software and partial least squares method and SmartPLS software.

    Conclusion

    Examining the results of this research showed that entrepreneurial orientation positively affects the resistance of the supply chain, and most importantly, this relationship is also indirect because absorptive capacity mediates it. Absorptive capacity is also directly affective on the resistance of the supply chain. The results also showed that resistance economy could not moderate the relationship between entrepreneurial orientation and supply chain resistance.

    Keywords: entrepreneurial orientation, supply chain resistance, absorptive capacity, innovation, resistance economy
  • Identification and prioritization of effective components on upgrading supply chain management at the level of large scale construction projects using Fuzzy Hierarchical Analysis Process
    razieh keshavarzfard, mohammad mozaffari Pages 81-97
    Background and Aim

    The purpose of this study is to identify and prioritize the components affecting the success and promotion of the supply chain management process at the level of large-scale construction projects, especially governmental units, with fuzzy hierarchical analysis approach.

    Method

    First, by studying articles in the subject literature, the main currents of the supply chain were identified and then the opinions of experts were used to find sub-criteria in each field. The community and statistical sample in the qualitative method section includes 9 managers and experts, specially university professors and managers of the construction industry with high experience, whose demographic characteristics were also fully studied. The research method in this research is descriptive-analytical and is accounted from the type of purpose in applied research.

    Findings

    Research findings have shown that financial flow challenges, materials flow challenges and information flow challenges are recognized as the main components affecting supply chain management projects at the level of large-scale construction projects. For each of the main components, subsidiary sub-criteria were identified. Sub-criteria of material flow are supply sourcing, financial estimates and financial contracts. Sub-criteria of materials flow are the quality of materials, availability of materials and inventory management and maintenance and repair services, and finally sub-criteria of information flow are information quality, extensive information coverage, used information system and correct analysis of information. Then, the weight and importance of each component and sub-components have been determined by fuzzy hierarchical analysis method.

    Conclusion

    The analyses determine the rank and weight of each of the three main criteria that is usable for all construction projects, especially large-scale projects.

    Keywords: Supply Chain Management, Construction Projects, Fuzzy Hierarchical Analysis
  • Akbar Mobini, Mohammad Ataee, gholamreza Memarzadeh Tehran, Mahmod Modiri Pages 99-127
    Background and Aim

    Measuring the effectiveness of defensive organizations due to ambiguity in the objectives, the nature of tasks and the diversity of its staff, is harder than other organizations and institutions. The purpose of this article is designing the effectiveness model of Iran's defensive organizations using competitive values and systems dynamics modeling approaches. The type of research is fundamental, its target is exploratory and its method is survey; the required data was collected using management experts.

    Method

    In this research, using the systems dynamics approach, a dynamic model of the effectiveness of Iran's defensive organizations was presented. Then, using the foundation data analysis method (grand theory), acted to analyze and identify open, axial and selective key variants to determine the effective system is most affected by which of the variants.

    Findings

    360 degree method for evaluating employees, developing general and specific indicators to evaluate effectiveness, aligning organizational culture with organizational strategies, designing educational systems and integrated learning programs and empowering employees.

    Conclusion

    defensive organizations have their own effectiveness evaluation model regarding their organizational structure, culture and technologies and the transformations that are happening in the environment. The armed forces of the Islamic Republic of Iran carry out missions and measure effectiveness in accordance with Islamic and Iranian culture and values, on increasing spirituality and in line with religious ideals.

    Keywords: effectiveness evaluation, competitive values model, grand theory, defensive organizations
  • amir danesh Shahraki, shahnaz nayebzadeh, seyyed Hassan Hatami-nasab Pages 129-155
    Background and Aim

    Achieving customers satisfaction and profitability and understanding the social and environmental problems and analyzing the environmental and social impacts of the products and services presented is the foundation of sustainable marketing in the food supply chain due to its special nature and role in the industry in sustainable development is specifically emphasized. Thus the aim of this study is providing a framework for the development of new retail services in the food industry with an emphasis on sustainable marketing.

    Method

    The present study is based on an interpretive paradigm that has been exploratory oriented and it is in the form of developmental research based on the systematic grounded theory has collected data using semi-structured semi-in-depth interviews with 16 experts and Coding is done in three open, axial, and selective levels with MaxQDA software.

    Findings

    Based on the codings performed, the indicators and components are presented in the form of a conceptual model and the model is explained after validation and reliability confirmation.

    Conclusion

    Based on the obtained model, new product development as the main phenomenon by using sustainable marketing strategies focused on strategic solidarity, social interaction and ethical capabilities can be in the headstock of contextual factors while considering the effects of intervention variables such as human resources, Business structure, and internal communications as well as causal variables such as fundamental changes in the market environment and the world of competition in addition to long-term profitability led to value creation for the customer and society and also in a higher step to protect the environment and promote individual and Organizational social responsibility.

    Keywords: Service Development, Sustainable Marketing, Grounded Theory, Food Supply Chain, Retailing
  • GholamReza Jandaghi, MohammadReza Fathi, Emad Madadi, somayeh Razi moheb seraj Pages 157-184
    Background and Aim

    Supply chain network design is one of the most important issues in supply chain management. Therefore, the purpose of this study is to design a closed loop supply chain network in conditions of uncertainty and solve it using meta-heuristic algorithms.

    Methodology

    This research is of applied kind. In this research, field and library study methods were used to collect information. Considering the selection of the tire industry as the under study industry for designing the proposed supply chain network, in this study, using field research, the required data from Kian Tire, Iran Tire, Dena Tire, Barez Tire, Kavir Tire, Yazd Tire, Artaville Tire and Pars Tire were collected and used to solve the model.

    Findings

    The modeling of this chain is done based on environmental considerations, minimizing the total cost of the chain and maximizing the response to customer demand. Finally, this model is solved using NRGA and NSGAII meta-heuristic algorithms and the obtained results are compared with each other. Also for credit evaluation suggested model using limitation epsilon method has been implemented in the GAMS software too.

    Conclusion

    In this research, the design of closed-loop supply chain network in conditions of uncertainty and its solution using meta-heuristic algorithms is considered and based on the research results, executive proposals were presented.

    Keywords: Supply chain, closed loop supply chain, inverse logistics, optimization, multi-objective optimization, meta-heuristic algorithms, fuzzy sets theory
  • nima saberifard, Mahdi Homayounfar, Mahdi Fadaei Fadaei, Mohammad Taleghani Pages 185-215
    Aim and background

    The issue of selecting suppliers and prioritizing them is always one of the most important actions of various companies, including car manufacturer companies. Because these companies need a lot of parts to produce car, they have one of the most complex supply chains. Therefore, the main purpose of this study is to prioritize the performance of automotive industry’s agile suppliers based on agile indicators with a combined approach of confirmatory factor analysis & TOPSIS method.

    Method

    The present study is accounted of applied research type according to the purpose and of descriptive research type in terms of data collection. It is also in the category of quantitative research based on dealing with the problem. In this research, a model was desigsned to identify criteria and sub-criteria by reviewing the research literature and theoretical framework. First and second-order confirmatory factor analysis was used to validate the model & TOPSIS was used to rank suppliers. The statistical society of the research in the first part, i.e. confirmatory factor analysis, is supply chain scope’s experts and specialists and in The ranking section also the opinions of 13 experts is used.

    Findings and Conclusions

    In the confirmatory factor analysis section, between seven criteria and seventeen sub-criteria, in the first order confirmatory factor analysis section, all sub-criteria were approved regarding the factor load and significant numbers. In the second-order factor analysis section also, regarding that standard estimation coefficients and significant numbers were in a suitable range, therefore, all the criteria (Use of technology, Strong supplier relationships, updated and improvement method, clearness, partners’ features capability, process capability, process capability, flexibility) were approved. It should be noted that in this section, the criterion of continuous updated and improvement method had the highest coefficient and the partners’ features capability had the lowest coefficient. Finally, also in the TOPSIS section,10 suppliers were prioritized according to the opinions of experts and specialists.

    Keywords: Supply Chain, Agile Supply Chain, Mult-Indicators Decision Making, Factor Analysis, Automotive Industry
  • hojat adami, Siavash Nusrat Panah Pages 217-241

    crisis, like the COVID-19 pandemic or a cyber-attack, not only creates the necessityfor crisis management in business-to-business firms aimed at addressing theimmediate challenges, but also offers opportunities to shape business markets bychanging exchanges, collaborations, and institutions. In order to develop a conceptualframework to capture the market-shaping potential of a crisis, we integrate insightsfrom risk management and strategic management, and discuss their implications formarket shaping. As such, this paper builds a bridge between the reactive nature ofcrisis management during a crisis and proactive market shaping, and offers newinsights into market shaping based on an underutilized source of inspiration, namelycrisis management. Based on resilience (from risk management) and responsiveness(from strategic management), we propose four market-shaping opportunities. Beyondthe theoretical novelty of contributing to our understanding of market shaping basedon crisis management, our framework has managerial implications for market shapingand highlights a set of interesting research questions that can guide future studies.

    Keywords: Market shaping Resilience Responsiveness Crisis Strategy