فهرست مطالب

Journal of English Language Pedagogy and Practice
Volume:13 Issue: 26, Spring - Summer 2020

  • تاریخ انتشار: 1399/05/11
  • تعداد عناوین: 12
|
  • فاطمه موسوی استرآبادی کرمانی، پرویز بیرجندی* صفحات 1-23
    تحقیقات روانشناسان و نوروفیزیولوزیست ها نشان داده تغییرات ضربان قلب می تواند بر روی مغز و مراکز شناختی آن تاثیر بگذارد و هماهنگی کارکرد قلب و مغز می تواند تحریکات عصبی  دریافت شده در قلب را تغییر داده و سپس به مغز بفرستد. بر همین اساس، موسسه تحقیقاتی HeartMath یک برنامه آموزشی (TestEdge) را ارایه داده که به فرد کمک می کند تا به کمک فید بک های سیستم فیزیولوژی، نسبت به آنچه در بدن  به وقوع می پیوندد آگاهی و کنترل بیشتری داشته باشد (biofeedback training). این کار با کمک تکنیک های خویش-تنظیمی و کنترل احساسات منفی از طریق کنترل ضربان قلب  صورت می گیرد. این امر سبب ایجاد هماهنگی بیشتر بین مراکز احساسی و شناختی (قلب و مغز) می شود که نقش مهمی دربهبود و افزایش میزان یادگیری از طریق سیستم عصبی دارد. این تحقیق که بر روی 63 زبان آموز ایرانی انجام شده در نظر دارد تا با استفاده از این برنامه و  نیز نرم افزار emWave Desktop (ابزار ثبت الگوی تغییرات ضربان قلب که شاخص هماهنگی کارکرد قلب و مغز می باشد)، به این مسیله بپردازد که آیا تقویت احساسات مثبت و دوری ازاحساسات منفی  تاثیری روی کارآیی قلب و در نتیجه بر روی فعالیت مراکز شناختی مغز دارد؟ و آیا هماهنگ بودن کارکرد این دو در فعالیت خواندن موثر است؟ نتایج تحقیق نشان داد کنترل ضربان قلب و کاهش استرس سبب هماهنگی بیشتر کارکرد قلب و مغز و در نتیجه تسهیل و افزایش چشمگیر میزان یادگیری و مهارت خواندن در زبان آموزان می شود.
    کلیدواژگان: آموزش کمک فید بک های سیستم فیزیولوژی، هماهنگی کارکرد قلب و مغز، تغییرات ضربان قلب، فعالیت خواندن، برنامه آموزشیTestEdge
  • فاطمه محمدحسنی سودمند، توران آهور* صفحات 24-48

    آموزش مشترک روشی با همکاری دو معلم جهت اموزش کلاسی واحد با دانش اموزان مختلف می باشد. این تحقیق در تلاش است تا تاثیر اموزش مشترک از طریق مدل معلم - کمک معلم را بر درک مطلب زبان اموزان ایرانی بررسی کند. بدین منظور از مدل شبه ازمایشی با پیش ازمون و پس از ازمون و گروه کنترل استفاده گردید و 35 دانش اموز دختردر محدوده ی سنی 15 تا 18 سال و در سطح مقدماتی از اموزشگاه سنجش نو در این تحقیق شرکت کردند. پس ازبرگزاری ازمونKET  این دانش اموزان به صورت تصادفی در دو گروه ازمایشی و کنترل قرار گرفتند. گروه ازمایشی با دو معلم و گروه کنترل توسط یک معلم اموزش دیدند. هر دو گروه در پیش ازمون و پس از ازمون درک مطلب شرکت نمودند. نتایج آزمون تی-مستقل نشان داد که عملکرد درک مطلب گروه ازمایشی به طور قابل ملاحظه ای بهتر از گروه کنترل شده بود. نتایج این تحقیق می تواند برای معلمین و دانش اموزان و برنامه های اموزش زبان انگلیسی مفید باشد.

    کلیدواژگان: آموزش مشترک، زبان اموزان خارجی، معلم - کمک معلم، درک مطلب
  • سارا ظفری، حسین حیدری تبریزی*، عزیزه چالاک صفحات 49-74
    در سراسر جهان انگلیسی به عنوان زبان خارجی و یا زبان دوم تدریس میشود. در سیستم اموزشی ایران نیز به عنوان زبان خارجی تدریس میشود. با این وجود، همیشه این موضوع مطرح بوده است که برنامه های زبان انگلیسی به عنوان زبان خارجی بدون انجام یک تجزیه و تحلیل نقادانه از نقطه نظر دانش اموزان برنامه ریزی شده است.تحقیق پیش رو به تاثیربررسی  انجام آنالیز نقادانه نیازهای دانش آموزان در پیشرفت مهارت گفتاری آنها پرداخت. بدین منظور 128 زبان آموز سطح متوسط ایرانی از سه آموزشگاه خصوصی زبان انتخاب شده و به دو گروه  ازمایشی و گروه کنترل تقسیم شدند. ضروریات، نیازها و فقدان های دانش اموزان از طریق یک پرسشنامه و مصاحبه نیمه ساختاری مورد بررسی قرار گرفتند. بر طبق نتایج امار استنباطی بیشترین میانگین متعلق به ضروریات پس از ان به فقدان ها  و سپس نیازهای دانش اموزان بود. برخلاف گروه آزمایش، گروه کنترل به صورت برنامه درسی از پیش تعیین شده ی تحت آموزش قرار گرفته اند. نتایج آزمون تی نمونه های مستقل حاکی از آن بود که در پس آزمون مهارت های گفتاری شرکت کنندگان در گروه آزمایش تفاوت عمده ای با گروه کنترل داشت.
    کلیدواژگان: آنالیز منتقدانه نیازها، انگلیسی به عنوان زبان خارجی، زبان آموزان ایرانی سطح متوسطه، ضروریات، فقدان ها، نیازها
  • بهزاد محمودی، سعیده اهنگری*، مهناز سعیدی صفحات 75-95
    تاثیرات تکنیکهای ایجاد آگاهی معنایی بر عملکرد فراگیران زبان  بوسیله محققان زیادی مورد مطالعه قرار گرفته است. تحقیق حاضر به بررسی اثرات ایجاد انگیزش آگاهی معنایی از طریق فیلدهای معنایی بر عملکرد وظیفه محور شفاهی در زبان آموزان سطح متوسط ایرانی می پردازد. افرتد شرکت کننده در این تحقیق شامل 40 زبان آموز سطح متوسط می باشد که همگنی اولیه آنها از لحاظ مهارت زبانی از طریق یک آزمون زبان عمومی سنجیده شد. سپس شرکت کنندگان به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند که هر گروه شامل 20 نفر زبان آموز می شد. سپس یک پیش آزمون که متشکل از یک داستان کوتاه تصویری بود به عمل آمد. زبان آموزان باید داستان کوتاه را بر اساس مجموعه تصاویرارایه شده به صورت شفاهی بازگو می کردند. مدت تحقیق 17 جلسه تدریس بود که در هر جلسه، شرکنندگان درگروه آزمایش، تکنیک مربوط به آگاهی معنایی را دریافت می کردند. آگاهی نحوی از طریق تکنیک  " فیلدهای معنایی" اعمال می شد. درست بعد از سپری شدن زمان آزمایش، آزمونی به عمل آمد که متشکل از یک داستان تصویری برای بیان شفاهی بود. دقت شد تا سطح دشواری داستان منطبق با سطح زبان در زبان آموزان باشد. نتایج تجزیه و تحلیل آماری نشان داد که شرکت کنندگان در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل در بیان شفاهی وظیفه محور داستان از نظر مهارت زبانی عمکرد بهتری داشتند. نتایج این تحقیق می تواند راه را برای تحقیقات آینده در حوزه انگیزش آگاهی زبانی در زبان آموزان باز نموده و برای زبان آموزان، معلمین و مولفین کتابهای درسی مثمرثمر باشد.
    کلیدواژگان: داستانگویی شفاهی، زبان آموزان سطح متوسط، صحت دستوری، روانی، پیچیدگی، آگاهی معنایی، فیلد معنایی
  • ژیلا نائینی، جوانشیر اسدی*، نسرین سادات اعظمی صفحات 96-117

    هدف پژوهش حاضر، بررسی اثربخشی آموزش مغز محور بر استرس، اضطراب، افسردگی و فضای حمایتی ادراک‎شده فراگیران زبان انگلیسی در استان گلستان بود. برای اجرای این پژوهش، از طرح پژوهشی نیمه‎ آزمایشی همراه با پیش ‎آزمون مداخله پس ‎آزمون با گروه کنترل، استفاده شد. جامعه آماری آن، دانشجویان کارشناسی آموزش زبان انگلیسی استان گلستان بودند. برای نمونه آماری، 30 دانشجوی آموزش زبان انگلیسی دانشگاه آزاد واحد علی‎آباد کتول، به‎ کمک روش نمونه‎ گیری در دسترس، انتخاب و گروه آزمایش نام‎گذاری شدند و30 دانشجوی آموزش زبان انگلیسی نیز از واحد گرگان انتخاب شدند و گروه کنترل نام گرفتند. ابزار پژوهش، پرسش‎نامه‎ های استرس، اضطراب و افسردگی، لاویبوند و لاویبوند (1995) (DASS21) و پرسش‎نامه فضای حمایتی ادراک‎شده (ویلیام و دسی، 1996) بود و به‎عنوان پیش‎آزمون و پس‎آزمون قبل و بعد از مداخله، در گروه‎های آزمایش و کنترل (بدون مداخله) استفاده شدند. برای مداخله، گروه آزمایش با بهره ‎مندی از مدل گذرگاه چندگانه زدینا (2014) در 10 جلسه تحت آموزش مغز محور قرار گرفت. گذرگاه‎های چندگانه مغزی مدل زدینا، گذرگاه حسی حرکتی، گذرگاه عواطف، گذرگاه پاداش، گذرگاه توجه و حافظه و گذرگاه لب پیشانی هستند. هر جلسه آموزشی بر تمرین‎ها و روش‎هایی متمرکز بودند که با گذرگاه خاصی از مغز ارتباط داشتند. پیش ‎آزمون (پرسش‎نامه‎ ها) در ابتدای ترم آموزشی به‎ طور آن‎لاین برای هر دو گروه ارسال شد و پس‎آزمون (همان پرسش‎نامه ‎ها) نیز، بعد از 10 جلسه، بار دیگر در اختیار هر دو گروه قرار گرفت. تحلیل داده‎ها حاکی از اثربخشی آموزش مغز محور بر استرس، اضطراب، افسردگی و فضای حمایتی ادراک‎شده فراگیران زبان انگلیسی استان گلستان بود.

    کلیدواژگان: آموزش مغز محور، استرس، اضطراب، افسردگی، فضای حمایتی ادراک شده
  • مهدیه شفیع پور*، فرناز لطیف صفحات 118-139
    امروزه تعداد زیادی از روش های ارزیابی در سیستمهای آموزشی مورد استفاده قرار گرفته است. با این حال ، ارزیابی پویا به عنوان روش ارزیابی مدرن با تاکید بر بهبود و پیشرفت یادگیری از طریق تلفیق تدریس و ارزیابی مورد توجه قرار گرفته است. بنابرین میتوان ارزیابی پویا را به عنوان روشی مهم و بسیار متفاوت در نظر گرفت. تا به امروز، ارزیابی پویا در زمینه ها و مهارت های مختلف زبانی مورد بررسی قرار گرفته است. در راستای مطالعات انجام شده، تحقیق حاضر با هدف بررسی تاثیر ارزیابی پویای مداخله گر بر روی مهارت نگارش انگلیسی آکادمیک 160 دانشجویان ایرانی درون گرا و برون گرای سال دوم رشته مترجمی زبان انگلیسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس انجام شده است. نتایج این تحقیق نشان داد که از نظر آماری تفاوت معنی داری بین عملکرد برونگراها در مقابل درونگراها درمهارت نگارش انگلیسی آکادمیک، هنگام استفاده از روش ارزیابی پویای مداخله گر وجود دارد. به عبارت دیگر ،برونگراها در پس آزمون خود نمرات بالاتری نسبت به افراد درونگرا داشتند. همچنین نتایج پرسشنامه نگرش نشان داد که برون گرا ها نسبت به افراد درونگرا نگرش مثبت تری در ارتباط با ارزیابی پویا دارند.
    کلیدواژگان: ارزیابی پویا، ارزیابی پویا مداخله گر، نگارش انگلیسی آکادمیک، درون گرایان، برون گرایان، نگرش
  • فریده صمدی، خلیل مطلب زاده*، حمید اشرف، غلامحسن خواجوی صفحات 140-159

    این مطالعه با هدف بررسی نقش جنسیت و تجربه در تدریس در آگاهی معلمان زبان انگلیسی ایرانی از استاندارد های اخلاقی در تحقیق انجام شده است. 272 معلم ایرانی زبان انگلیسی بر اساس نمونه گیری آسان انتخاب شدند و از طریق پرسشنامه دانش معلمان زبان انگلیسی ایرانی در مورد استانداردهای اخلاقی در تحقیق ارزیابی شدند. پس از جمع آوری پرسشنامه ها ، داده ها توسط نرم افزار اماری "اس پی اس اس"  مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. از آزمون "تی" مستقل برای ارزیابی اینکه آیا دانش معلمان از اخلاق در تحقیقات به طور قابل توجهی بین دو جنس متفاوت است استفاده شد. علاوه بر این ، همبستگی پیرسون برای یافتن رابطه بین تجربه در تدریس و عامل فوق الذکر انجام شد. یافته ها رابطه مثبت و معناداری بین هر پنج زیرساخت اخلاق و  تجربه را نشان داد. علاوه بر این ، یافته ها نشان داد که در میزان دانش معلمان  از اخلاق پژوهشی و زیرساخت های آن بین معلمان زن و مرد تفاوت معناداری وجود دارد. میانگین نمره معلمان زن در تمام زیرساخت ها از معلمان مرد بیشتر است. این مطالعه ممکن است تنها پژوهشی باشد که در ایران  دانش معلمان  را در مورد عواملی که بر آگاهی آنها از اصول اخلاقی در تحقیق  تاثیر می گذارد را مورد بررسی قرار داده است.

    کلیدواژگان: آگاهی معلمان، آئین نامه اخلاق، جنسیت، تجربه تدریس، پژوهش
  • فاطمه نیک نژاد ناییج آباد، محمدرضا خدارضا*، داوود مشهدی حیدر صفحات 160-181

    تحقیق حاضر تلاشی است جهت بهبود گفتمان نقادانه دانشجویان با استفاده از الگوی آموزشی باختین و بررسی نگرش دانشجویان نسبت به روش آموزشی دیالوکنیکی در کلاس مکالمه زبان انگلیسی. بدین منظور از دانشجویان موسسات آموزشی مختلف، تعداد 47 نفر در این تحقیق به صورت هدفمند شرکت کردند. داده های تحقیق حاضر، در دو مرحله کمی و کیفی به صورت روش تحقیق تلفیقی جمع آوری شده است. در مرحله کیفی؛ دو مدرس زبان توسط محققین با روش اموزشی باختبن آشنا شدند تا اصول دیالکتیکی را در یک کلاس آموزش دهند و در کلاس دیگر به عنوان گروه گواه مورد مقایسه قرار بگیرند. این مرحله 12 جلسه آموزشی طول کشید. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از آزمون تی تست در دو گروه مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج نشان داده است که اصول آموزشی دیالکتیکی باعث مکالمه نقادانه دانشجویان می گردد. مرحله دوم به صورت کیفی انجام شده است. در این مرحله از دانشجویان خواسته شده تا به سوالاتی در زمینه میزان اثربخشی این روش درپیشیرد مکالمه نقادانه به آنها پاسخ دهند. پاسخ دانشجویان جمع آوری و سپس با استفاده از مدل توماس نتایج این تحقیق به چند بخش کلی و جزیی تقسیم شده است که شامل پیشرفت خود یادگیری، پیشرفته سواد انتقادی، تمرین آموزش زبان انگلیسی و بالا بردن عوامل عاطفی و انگیزشی در یادگیری کلاس تقسیم بندی شده است. نتایج این تحقیق می تواند کاربردهای آموزشی در مدیریت کلاس تهیه تدوین مطالب درسی و برنامه ریزی در سیاست های آموزش زبان داشته باشد.

    کلیدواژگان: تدریس نقادانه، الگوی گفتمان نقادانه، زبان آموزان، نگرش دانشجویان، مهارت گفتاری
  • امیر بهروان، مرجان وثوقی* صفحات 182-204
    این مطالعه با هدف بررسی صورت های خطابی در گفتگوی گویندگان زن و مرد در مکالمات مکتوب به زبان انگلیسی در مجموعه کتابهای درسی با عنوان "New Interchange Series" نوشته ی ریچاردز ، هال و پراکتور (1998) از انتشارات دانشگاه کمبریج انجام شد. در راستای این هدف ، محقق حاضر در ابتدا جداول توصیفی را در محیط رسمی و غیررسمی موضوع بندی شده در سه محور اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی و در رابطه با صورت های خطابی که شخصیت های زن و مرد  در چهار مورد تخصیص شامل (مرد/مرد، مرد/زن، زن/زن و زن/مرد) استفاده می کردند تنظیم نمودند. بر این اساس ، توزیع داده ها هنگام استفاده از صورت های خطابی نشان داد که در کل بیشترین درصد صورت های خطابی مربوط به ضمایر (67.7٪) است. نسبت تخصیص جنسیت بین گویندگان مکالمات نیز نشان داد که نوعا، تخصیص زن با مرد(52.3٪) و مرد به زن (36.4٪) در استفاده از ضمایر شخصی به عنوان صورت خطابی بیشترین میزان را در مقایسه با سایر موارد دارند. در نهایت،  مجموعه داده ها از نظر تیوری های مربوط به نابرابری جنسیتی در مواد آموزشی مورد بررسی قرار گرفت.
    کلیدواژگان: صورت های خطابی، جنسیت، گفتگوی مردانه، برتری جویی، گفتگوی زنانه
  • لیلا علی اکبری حامد، بیوک بهنام* صفحات 205-229
    هدف مطالعه حاضر بررسی ضمایر شخصی در نشان دادن هویت در کلام سیاسی زبان انگلیسی از بعد قدرت و همبستگی است. در مجموع چهار مصاحبه و مناظره انتخاباتی با تعداد کل کلمات 26500 کلمه انتخاب شد. روش تجزیه و تحلیل کمی و کیفی بود. در تجزیه کیفی از روش آنالیز کلام برای یافتن ضمایر، مرجع آنها و بار هویتی آنها و در تجزیه کمی توزیع و پراکنش اشکال مختلف نمایانگر هویت محاسبه شد. از آزمون غیر پارامتری مربع کای در نرم افزار SPSS برای آنالیز آماری استفاده شد. نتایج نشان داد که بیشتر ضمایر هویت را از بعد همبستگی نشان می دهند و چهره های سیاسی از ضمیر "من" و وابسته های آن برای نشان دادن قدرت استفاده می کنند. همچنین، هویت از بعد قدرت با استفاده از کلماتی مانند "وتو" و جملات معلوم نمود می یابد. نتایج همچنین نشان داد که به هنگام طرح یک ادعا، چهره های سیاسی از ضمیر "ما" به جای اشاره به مرجع ضمیر استفاده می کنند. طبق نتایج، برای نشان دادن همبستگی، سیاستمداران از قرابت کلامی نیز استفاده می کنند. با توجه به اهمیت نقش کلام در شکل گیری واقعیت، محققین تحلیل گفتمان انتقادی باید منابع قدرت، نابرابری و تبعیض را مشخص کرده و زوایای پنهان معانی آنها را تعبیر نمایند. بدین ترتیب لازم است تا در کلام سیاسی، انتخاب ضمایر مناسب و ساختار دستوری متناسب با آن به عنوان ساختارهای زبانشناسی دارای بار ایدیولوژیکی مورد توجه ویژه قرار گیرند.
    کلیدواژگان: نمود هویت، قدرت، همبستگی، کلام سیاسی انگلیسی، ضمایر شخصی
  • مهرشاد احمدیان، پرویز مفتون*، پرویز بیرجندی صفحات 230-253
    ظهور دوره ی پسا متد برداشت و تصور ما از معلمان زبان انگلیسی را به طور کامل دگرگون کرده است و موجب شد تدریس کارآمد در حوزه ی آموزش زبان انگلیسی به سخنگویان دیگر زبان ها بیش از پیش اهمیت یابد. اما دغدغه ی اساسی دنیای امروز آموزش زبان انگلیسی کمبود بسته ای اثربخش برای آموزش معلمانی است که بتوانند مستقلا و با در نظر گرفتن مولفه های مختلف حاکم بر کلاس درس مهارت های لازمه برای تصمیم گیری مناسب و حل مسایل پیچیده ی تدریس را داشته باشند. از این رو، پژوهش کنونی تلاش دارد تا از طریق تشکیل محافل بحث های حرفه ای و نقادانه ی گروهی، گامی عملی به سوی اجرای آموزش انتقادی معلمان زبان انگلیسی بردارد. روش تحقیق به خدمت گرفته از نوع ترکیبی کیفی و کمی (به روش نیمه تجربی و دارای سه مرحله پیش آزمون، 12 هفته اجرا، پس آزمون) می باشد. بررسی نتایج  به دست آمده از پرسش نامه تدریس اندیشه ورز (اکبری و دیگران، 2010) و فیلم های تدریس حاکی از آن است که راهکار  پیشنهادی یعنی شرکت در محافل بحث های حرفه ای و نقادانه ی گروهی موجب تقویت تدریس اندیشه ورز در هر 13  معلم زبان انگلیسی شرکت کننده گردید.
    کلیدواژگان: آموزش زبان انگلیسی، دوره ی پسا متد، آموزش انتقادی، تدریس اندیشه ورز
  • کاظم نجمی، مسعود سیری*، غلامرضا عباسیان صفحات 254-284

    مطالعه حاضر با هدف بررسی رابطه بین سه مولفه CAF در عملکرد گفتار انجام شد. به منظور دستیابی به هدف فوق ، 60 شرکت کننده از 90 نفر انتخاب شدند که 21 نفردر سطح مقدماتی ، 20 نفر در سطح میانی و 19 شرکت کننده در سطح پیشرفته از طریق آزمون قرارگیری آکسفورد انتخاب شدند. از شرکت کنندگان انتخاب شده خواسته شد تکالیفی را در پیچیدگی های مختلف کاری (کم ، متوسط و زیاد) انجام دهند و میزان پیچیدگی ، دقت و تسلط گفتاری آنها (CAF) اندازه گیری و تجزیه و تحلیل شدد. درصد بدون خطای هر واحد زبانی برای دقت، برای پیچیدگی گرامری ، نسبت نوع-نشان. برای پیچیدگی واژگان ، تعداد کل نشانه ها (کلمات) / کل زمان تکلیف (در چند دقیقه) برای اندازه گیری تسلط مورد استفاده قرار گرفته شد. نتایج حاصل، رابط مثبت و معنی داری بین پیچیدگی ، دقت و تسلط در عملکرد شفاهی را نشان داد. در حقیقت ، یافته های این مطالعه مخالف فرضیه جایگزینی Skehan بود. علاوه بر این، نتایج نشان داد که سطح مهارت زبان آموزان تاثیر معنا داری بر پیچیدگی، دقت و تسلط نیز دارد. یافته های این مطالعه پیامدهای آموزشی را برای مربیان زبان ، طراحان برنامه درسی و سنجش زبان ارایه می دهد. سرانجام ، برخی از پیشنهادات برای تحقیقات بیشتر ارایه شده است.

    کلیدواژگان: دقت عملکرد، تسلط عملکرد، پیچیدگی عملکرد
|
  • Fatemeh Moussavi Esterabadi Kermani, Parviz Birjandi * Pages 1-23
    Psychophysiological studies and MRI neuro-imaging findings provide evidence that heart rate variability (HRV) which is in control of our emotions affects our brain cognitive centers. It has been shown that coherent heart-brain interaction can change the pattern of the afferent cardiac input that is sent to the brain. For this purpose, the Institute of HeartMath (IHM) has proposed a kind of biofeedback training, the TestEdge program, which self-regulates negative emotional learning impediments by increasing HRV measures. It leads to an optimal self-generated psychophysiological state that has an important role in cognitive development through autonomic nervous system dynamics. In the present study, through using IHM self-regulated techniques and tools, the TestEdge program was performed on 63 Iranian EFL learners. In particular, the main purpose of this study was to investigate the effects of HRV measures on reading comprehension performance. The data was measured and recorded by emWave Desktop device. The results confirmed that the intentional heart-focus techniques led to a beneficial mode of psychophysiological coherence of heart-brain interaction. The results indicated significant differences among EFL students with different levels of high, mid, and low coherence and their reading performance.
    Keywords: biofeedback training, heart-brain coherence, heart-rate variability (HRV), reading performance, testEdge program
  • Fatemeh Mohammad Hassani Soudmand, Touran Ahour * Pages 24-48

    Co-teaching is a method that two teachers work together and deliver the instruction in the same classroom to a heterogeneous group of learners. This study was an attempt to find out the effect of one teach-one assist model of co-teaching on Iranian EFL learners’ reading comprehension. To this end, a quasi-experimental design with the pre-test, post-test, and control group was employed and 35 female students within the age range of 15-18 at the elementary level were selected as the participants of the study from Sanjesh-E-No institute in Tabriz, Iran.  They were randomly assigned into the experimental and control groups after taking Key English Test (KET). The experimental group received instruction through two teachers while the control group was taught by a single teacher. Both groups took part in the pre-test and post-test of reading comprehension. The results of an independent-samples t-test revealed that the experimental group had significantly better reading performance compared to the control group. The results of the study can be useful for teachers, students, and any ELT program.

    Keywords: co-teaching, EFL learners, one teach-one assist, reading comprehension
  • Sara Zafari, Hossein Heidari Tabrizi *, Azizeh Chalak Pages 49-74
    English is taught all over the world either as a foreign or second language. It is taught as a foreign language in the Iranian educational system as well. However, it has always been the issue that EFL programs have been developed without conducting a systematic needs analysis from the learners’ perspective. The present study examined the effect of employing critical needs analysis on the learners' speaking skills improvement. To this end, 128 Iranian intermediate learners from three language institutes were selected and assigned to two experimental and control groups. The learners' Necessities, Wants and Lacks through a questionnaire and semi-structured interview were investigated. The experimental group received treatment based on the results of the interview and questionnaire. The results of the inferential statistics showed that the students' highest mean score was in the Necessities sub-dimension, followed by the Lacks, and Wants sub-dimensions which revealed that the students' needs were mostly the items which were necessary for the learners' use of language. In contrast, the control group received treatment based on the pre-determined syllabus of the course. The results of an independent sample t-test indicated that in the post-test, the speaking scores of the participants in the experimental group were significantly higher than the scores in the control group.
    Keywords: critical needs analysis, EFL, lacks, Necessities, wants
  • Behzad Mahmoudy, Saeideh Ahangari *, Mahnaz Saeidi Pages 75-95
    The effects different awareness-raising techniques might have on language learners’ performance have been studied by many researchers. The present study specifically focused on improving EFL learners’ oral narrative task performance in terms of accuracy, fluency and complexity by awareness raising through semantic fields. The participants in the study included 40 intermediate learners whose initial homogeneity in terms of language proficiency was assessed via a Preliminary English Test (PET). They were further randomly assigned as one experimental group and one control group, each comprising 20 participants. The amount of instructional time was 17 sessions, during which the participants in the experimental group received an awareness raising technique through 'semantic fields'. Before and after the treatment, an oral narrative test was administrated. The results of the data analysis revealed that the experimental group which received the awareness raising technique outperformed the control group in three measures of accuracy, fluency and complexity on their performance. The participants showed significant improvements in language proficiency as they retold the narratives. The findings of the present study can create the floor for researchers to go deep through the EFL contexts and find more about the probable effects awareness raising techniques might have on language learning and teaching.
    Keywords: Awareness raising, narrative task, oral narrative, semantic fields, Task performance, Accuracy, Fluency, Complexity
  • Jila Naeini, Javanshir Asadi *, Nasrin Sadat Azami Pages 96-117

    The impetus behind the current study was to get the best use of all possible pathways of the learner’s brain. Multiple-pathway model, one model of brain-based instruction, on which the current study was based, has synergic effect addressing sensory-motor, emotion, reward, attention, memory, language, frontal lobe (executive function), and social pathways of the learner’s brain altogether. To this aim, this quasi-experimental research, with pretest-intervention-posttest design, was carried out. The participants, who were selected through a convenient sampling method, included 30 BA University students studying TEFL at Islamic Azad University, Aliabad Katoul Branch, and 30 BA University students studying TEFL at Islamic Azad University, Gorgan Branch, were placed into two experimental and control groups, respectively. The instrumentation included DASS 21 and Learning Climate Questionnaires (LCQ) which were used as the pretest and posttest prior to and after the 10 session intervention of brain-based instruction for the experimental group. Descriptive and inferential analysis of collected data indicated the significant impact of the instruction on the participants’ stress, anxiety, depression, and perceived supportive learning climate in the experimental group.

    Keywords: Multiple pathways, Stress, anxiety, Depression, perceived supportive learning climate
  • Mahdieh Shafipoor *, Farnaz Latif Pages 118-139
    Today, great a number of assessment methods have been practiced in educational systems. However, Dynamic Assessment (DA), as the modern assessment method with its emphasis on improvement and development of learning through joining teaching and assessment, is of paramount significance. Thus, one can call DA as a major and revolutionizing factor in teaching and assessment. So far, some conducted studies have dealt with the efficacy of DA on different language areas. In line with the relevant studies conducted, the present study worked on the effect of interventionist DA on introvert versus extrovert learners’ academic essay writing in English language translation students at Islamic Azad University Shahr-e-Qods Branch. As a result, it was confirmed that DA had a statistically significant effect on the academic essay writing of both Iranian introvert and extrovert EFL learners. Furthermore, there was a statistically significant difference between the performances of the extroverts vs. introverts on academic essay writing while applying interventionist DA. In other words, the extroverts had higher scores in their posttests compared to the introverts. Moreover, the results of the attitude questionnaire revealed that the extroverts had more positive attitude towards the application of DA than the introverts.
    Keywords: DA, Interventionist DA, academic essay writing, introvert, extrovert, perceptions
  • Farideh Samadi, Khalil Motallebzadeh *, Hamid Ashraf, GholamHassan Khajavy Pages 140-159

    This study is aimed at examining the role of gender, and years of teaching experience in Iranian EFL teachers’ awareness of the code of ethics in research. 272 Iranian EFL teachers were chosen based on convenience sampling and were assessed through the Iranian EFL teachers’ awareness of the code of ethics in research scale inventory. After gathering the questionnaires, data was analysed by SPSS. An independent-samples t-test was performed to examine whether the teachers' awareness of the code of ethics in research differs significantly between genders. In addition, Pearson correlation was performed to find the connection between years of teaching experience and the aforementioned factor. The findings showed substantial positive relationships between all five sub-constructs of the code of ethics and experience. Besides, the findings revealed that there were considerable differences in the degree of knowledge among EFL teachers of research codes of ethics and its sub-constructs between male and female teachers. The mean score of the female teachers in all sub-constructs was higher than the male teachers. This study may be the only piece of research that has investigated the EFL teachers’ knowledge regarding factors affecting their awareness of the code of ethics in research in Iran.

    Keywords: teachers’ awareness, Code of ethics, gender, years of teaching experience
  • Fatemeh Niknezhad Naeijabad, MohammadReza Khodareza *, Davood Mashhadi Heidar Pages 160-181

    This study sought to promote EFL learners' speaking ability drawing on Bakhtin’s notion of dialogic discourse pattern (DDP) and to explore their perceptions towards implementing dialogic teaching (DT) in a speaking classroom. To this end, from the population of students in different language institutes, 47 students were selected based on a purposive sampling method. The data were collected at two step-wise processes adopting a mixed-method approach. First, the researcher directed two EFL teachers to apply the DDP principles in a dialogic (DG) and non-dialogic group (NDG). The intervention lasted for 12 weeks. Then, a posttest of speaking was conducted to track the possible improvement. The findings attested that the dialogic talk could promote EFL learners’ speaking ability. Next, DG group was required to complete a written discourse completion task to determine the extent to which incorporating DT could promote learners’ speaking ability. To analyze the data, Thomas's (2006) inductive approach was adopted comprising the dominant themes. The results revealed different themes and sub-themes such as developing self-directed learning skills, disseminating critical literacy practice, fostering language learning, promoting motivation and affective factors, to name but a few. The findings propose some implications for classroom management, materials preparation, and language policy program.

    Keywords: dialogic teaching, dialogic discourse pattern, EFL students, learners’ perceptions, Speaking Skill
  • Amir Behravan, Marjan Vosoughee * Pages 182-204
    This study set out to check the addressing behavior within men’s and women’s talk in the written conversations in English language textbook series titled ‘New Interchange book’ by Richards, Hull and Proctor, (1998) from Cambridge University Press. In line with this aim, the present researchers initially prepared descriptive tables for both formal and informal contexts in three theme categories (Social, Cultural & Economic) vis a vis four case appropriations (men*men, men*women, women*men, women*women). The distributions of interlocutors were coded through content analysis techniques. The major findings indicated that the highest percentage of detected address terms belonged to pronouns (67.7%). The proportions for gender appropriations between interlocutors for this address term showed that the case condition with women to men (52.3%) and men to women (36.4%) had the highest rates as compared with other cases. Then, in the final stage, the datasets were scrutinized in terms of theories on gender disparity in the instructional materials. This paper has some pedagogical implications in terms of addressing term inequality as mapped on gender status within ELT books, which might indirectly change the balance against full and rich contexts for effective learning to occur.
    Keywords: Address Terms, gender, men’s talk, supremacism, women’s talk
  • Leila Ali Akbari Hamed, Biook Behnam * Pages 205-229
    The present study was aimed at exploring the use of pronominal reference for identity representation in terms of power and solidarity in English political discourse. The investigation was based on a corpus of four political interviews and debates amounting 26,500 words. The analysis was both qualitative and quantitative. In the qualitative analysis, a discourse-analytic approach was used to find out the pronouns, their references and their identity load, and in the quantitative analysis, the distribution of different representations of identity were calculated. A nonparametric test, that is, Chi-Square was run in SPSS as the statistical operation needed for the current study. The analysis showed that most of the personal pronouns represented identity in the form of solidarity. The results also showed that political figures use I-pronoun and its variants to represent their identity in terms of power. The representation of identity in terms of power was also found to be correlated with the use of certain terms such as veto and active voice constructions. Furthermore, the results showed that when making claims, instead of giving pronominal reference to self, political figures use first-person plurals. In order to show solidarity, the speakers may also make use of discoursal proximity. Considering the important role that discourses play in constructing reality, it is important for CDA researchers to reveal sources of power, inequality and prejudice in discourses and interpret their hidden meanings. Pronominal choice and academic voice as linguistic constructions that are ideologically loaded need to be brought into the spotlight.
    Keywords: identity representation, Power, solidarity, English political discourse, personal pronouns
  • Mehrshad Ahmadian, Parviz Maftoon *, Parviz Birjandi Pages 230-253
    The advent of postmethod pedagogy has completely changed today's conceptualization of language teachers, and the importance of powerful teaching has increasingly gained momentum in the field of TESOL. However, contemporary English language teaching contexts suffer a dearth of a workable package to educate the much-needed autonomous postmethod language teachers who are able to have their own contextualized praxis. As such, the present research aims to nurture the required self-growth and self-development in language teachers through forming collaborative professional and critical discussion circles. Enjoying a mixed method research design whose quantitative section included a quasi-experimental design consisting of three phases--a pretest, an educational 12-week long treatment phase, and a posttest--the results of the study gained by two instruments, namely, the reflective teaching questionnaire developed by Akbari et al. (2010) and two similar language teaching episodes, bore witness to the significant changes in the level of reflectiveness of all 13 language teachers who partook in these discussion circles. Developmentally speaking, participating language teachers were found to initiate the whole process, direct it, and finally evaluate the new experiences further along the road. Hence the ideals of teacher development, self-growth and personal development, were accomplished through the study.
    Keywords: ELT, Freirean pedagogy, Postmethod pedagogy, reflective action, Teacher Education
  • Kazem Najmi, Masood Siyyari *, GholamReza Abassian Pages 254-284

    The current study aimed at finding out the relationship between complexity, accuracy, and fluency (CAF) in speaking performance across language proficiency levels with the focus on Skehan’s Trade-off Hypothesis. The selected participants of the present study included 60 language learners who were selected out of 90 learners. Through the results obtained from Oxford Placement Test, 21 participants were placed at elementary, 20 at intermediate, and 19 at advanced levels. The nationality of all participants was Iranian and therefore they shared similar L1 background. The sample participants were asked to perform the designed speaking tasks in different task complexities (low, mid, and high) and their oral CAF were measured and analyzed. To measure CAF, the percentage of error free C-units for accuracy, clauses per C-units for grammatical complexity, type-token ratio (TTR) for lexical complexity, and total number of tokens (words)/ total task time (per minutes) for fluency were used. The results of Pearson product-moment correlation revealed a significant positive relationship among complexity, accuracy, and fluency in oral performance. The results of the study indicate that there is variation in the process of gradual complexification in spoken L2 production across proficiency levels. In fact, the results of this study revealed distinguishing features in all three CAF components. Moreover, the findings of the present study provide pedagogical implications and recommendations for teachers, syllabus designers, and language assessors. Finally, some suggestions for other interested researchers in this field are presented.

    Keywords: Accuracy, Complexity, Fluency, Task complexity, trade-off hypothesis