فهرست مطالب

مدیریت و رفتار سازمانی در ورزش - سال یازدهم شماره 3 (پاییز 1401)

نشریه مدیریت و رفتار سازمانی در ورزش
سال یازدهم شماره 3 (پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/08/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • بابک زالی*، حمید سجادی، محمدرضا اسماعیلی، زهرا حاجی انزهایی صفحات 1-10
    تحقیق حاضر تحت عنوان مدل ارتباطی عوامل ارتباطی درون و برون سازمانی و کارآفرینی بر عملکرد کارکنان دانشکده های تربیت بدنی دانشگاه های آزاد استان تهران بود که پژوهش از نوع کمی ،کاربردی با رویکرد مدل سازی ومعادلات ساختاری است. در این تحقیق جهت تعیین حجم نمونه از نرم افزار SPSS Sample Power استفاده شد. و روش نمونه گیری هم به صورت طبقه ای تصادفی بود. و پرسشنامه ها شامل ویژگی های فردی و پرسشنامه ارتباطات سازمانی که شامل ارتباطات درون سازمانی با 3 مولفه هماهنگی ،مشارکت و ارتباطات و همچنین برای اندازه گیری ارتباطات برون سازمانی از پرسشنامه استاندارد خدادادی (1390) با 3 مولفه تعامل سازمانی با ذینفعان بیرونی)، ارتباط با مشتریان/ مخاطبان و روابط عمومی استفاده شده است. همچنین پرسشنامه کارآفرینی سازمانی رابینز و کولتر (1989) با مولفه های خلاقیت مخاطره پذیری ، استقلال، انگیزه و عزم و اراده وپرسشنامه عملکرد کارکنان اسدی و همکاران (1388) به نقل از هرسی و گلداسمیت بامولفه توانایی وضوح،کمک ، مشوق ، ارزیابی، اعتبار و محیطاستفاده شده است. نتایج حاصل از تحلیل مدل-سازی معادلات ساختاری نشان داد که نقش میانجی کارآفرینی سازمانی در ارتباط بین عوامل ارتباطی برون سازمانی و عملکرد کارکنان معنادار بوده است. با استناد به نتایج مدل معادلات ساختاری، مشخص گردید که نقش میانجی کارآفرینی سازمانی در ارتباط بین عوامل ارتباطی برون سازمانی و عملکرد کارکنان معنادار بوده است. از طرفی ارتباطات برون سازمانی با ضریب مسیر غیرمستقیم 385/0 می تواند عملکرد کارکنان را از طریق کارآفرینی سازمانی پیش بینی کند ومدل دارای برازش لازم بوده است.
    کلیدواژگان: عوامل ارتباطی درون سازمانی، عوامل ارتباطی برون سازمانی، کارآفرینی، عملکرد
  • محمدامین صدری، مظفر یکتایار*، مژگان خدامرادپور صفحات 11-16
    هدف پژوهش حاضر بررسی و مقایسه رضایت فراغتی نوجوانان پسر کرمانشاهی شرکت کننده در ورزش های الکترونیکی و سنتی است. پژوهش علی- مقایسه ای است. جامعه آماری شامل تمام نوجوانان پسر (12 - 24 سال) ساکن کرمانشاه میباشد. بر اساس جدول مورگان نمونه آماری تعداد 384 نفر انتخاب شدند. روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای است. در هر منطقه هشت گانه شهرداری، 50 عدد پرسش نامه تکمیل گردید. 200 پرسش نامه توسط نوجوانانی که جهت شرکت در بازی های الکترونیکی به مراکز بازی های الکترونیکی مراجعه کرده بودند، توزیع گردید. 200 پرسش نامه نیز بین نوجوانانی که در باشگاه های ورزشی سطح شهر فعالیت داشتند، توزیع گردید. جهت جمع آوری داده ها از پرسش نامه رضایت فراغتی بیارد و راقب (1991) استفاده شد. پایایی پرسش نامه از طریق آلفای کرونباخ 81/0 بدست آمد. جهت روایی صوری پرسش نامه نظرات ده نفر از اساتید و دانشجویان دکتری مدیریت ورزشی استفاده گردید. از روش های آماری میانگین، انحراف معیار و t مستقل، در نرم افزار spss24 جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده گردید.یافته ها نشان داد، بین میزان رضایت فراغتی نوجوانان شرکت کننده در ورزش های الکترونیکی و سنتی تفاوت معناداری وجود دارد. لذا بنابر تمایل پسران نوجوان به ورزش های الکنرونیکی، متوسط رضایت اوقات فراغت نوجوانانی که به ورزش های الکترونیکی می پردازند بیشتر از نوجوانانی است که به ورزشهای سنتی و معمول می پردازند.
    کلیدواژگان: ورزش الکترونیک، ورزش سنتی و معمول، رضایت فراغتی، نوجوان
  • علیرضا زند*، غلامرضا فرجی، محمد ملا اسماعیلی صفحات 17-24

    هدف از انجام پژوهش حاضر ارایه مدل بین نقش رسانه جمعی با فرهنگ ورزشی زنان ورزشکار لیگ فوتسال کشور بود. روش پژوهش همبستگی از نوع معادلات ساختاری، براساس زمان حال نگر، از نظر هدف کاربردی و به لحاظ جمع آوری اطلاعات میدانی می باشد. جامعه آماری این پژوهش شامل تمام زنان ورزشکار لیگ فوتسال کشور بود که شامل 11 تیم بودند و در هر تیم 18 بازیکن وجود داشت. مجموعا 198 ورزشکار در لیگ فوتسال بانوان شرکت داشتند. برای انتخاب نمونه های تحقیق تعداد 125 نفر بر اساس جدول تصادفی مورگان به صورت تصادفی انتخاب شدند. از تعداد 125 پرسشنامه توزیع شده در بین نمونه های تحقیق تعداد 120 پرسشنامه قابل بررسی تکمیل و برگشت داده شد. ابزار اندازه گیری این پژوهش دو پرسشنامه نقش رسانه جمعی 25 سوالی حمید پور و شتاب بوشهری (1394) و فرهنگ ورزشی زنان 19 سوالی دارابی، گایینی و مومیوند (1388) استفاده شد. نتایج معادلات ساختاری نشان داد که اثر نقش رسانه جمعی بر فرهنگ ورزش زنان (296/2=t و 488/0= ß) مثبت و معنادار است. بنابراین نقش رسانه جمعی بر فرهنگ ورزش زنان ورزشکار لیگ فوتسال کشور تاثیر دارد. همچنین از منظر اهمیت، نقش رسانه جمعی با مقدار 695/0 و از منظر عملکرد با مقدار 134/76 نقش خود را بر فرهنگ ورزشی زنان نشان داده است. بنابراین فدراسیون فوتسال باید تلاش کند به نقش رسانه جمعی در لیگ فوتسال زنان دقت کند و از فرهنگ ورزش زنان در رسانه های ورزشی استفاده کند.

    کلیدواژگان: رسانه، زنان، فرهنگ، ورزشی
  • زهرا تقی پور غوری، امید صفری*، افشین رستمی صفحات 25-33

    هدف از این مطالعه تعین ارتباط بین بی تفاوتی سازمانی با اینرسی سازمانی از طریق سکوت سازمانی در کارکنان ادارات کل ورزش و جوانان فارس بود. جامعه آماری این تحقیق تمامی کارکنان اداره کل ورزش و جوانان استان به تعداد 114 نفر بود که از این تعداد به روش نمونه گیری کل شمار94 نفر با محقق همکاری کردند. جهت گردآوری داده ها از یک پرسشنامه مشخصات فردی و سه پرسشنامه استاندارد بی تفاوتی سازمانی دانایی فرد و همکاران (1394) ، اینرسی سازمانی (گودکین و آلکرون،2008) و سکوت سازمانی (دیمیترس و وکولا،2007) استفاده گردید. به منظور توصیف داده ها از روش های آمار توصیفی و برای تجزیه و تحلیل استنباطی داده ها از روش های آماری آزمون کلموگروف -اسمیرنوف، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون در نرم افزارهای SPSS و معادلات ساختاری استفاده شد. یافته های این تحقیق نشان داد که بین بی تفاوتی سازمانی با اینرسی سازمانی از طریق سکوت سازمانی در کارکنان اداره کل ورزش و جوانان فارس تاثیر مثبت و معناداری وجود دارد.

    کلیدواژگان: بی تفاوتی سازمانی، اینرسی سازمانی، سکوت سازمانی، کارکنان، اداره کل ورزش و جوانان فارس
  • رضا نیک بخش* صفحات 35-43

    تحقیق حاضر با هدف ادراک از محیط حرارتی در اماکن ورزشی از طریق رویکرد ذهنی: سالن بدنسازی و استخر طراحی و اجرا شد. نوع تحقیق حاضر از نظر هدف، کاربردی و از لحاظ استراتژی، توصیفی- پیمایشی بود و به روش میدانی و کتابخانه ای انجام شد. جامعه آماری شامل کلیه مشتریان استخرهای ورزشی و سالن های بدنسازی تهران بود. به دلیل اینکه تعداد مشخصی از اعضای جامعه آماری وجود ندارد؛ در نتیجه حداکثر نمونه ی آماری با استفاده از جدول مورگان حجم نمونه 384 نفر در نظر گرفته شد. ابزار تحقیق پرسشنامه ادراک از محیط حرارتی در اماکن ورزشی از طریق رویکرد ذهنی اشری (2010) می باشد. روایی پرسشنامه توسط ده نفر از اساتید مدیریت ورزشی مورد تایید قرار گرفته است. در ضمن پایایی پرسشنامه 75/0 بدست آمد. روش تجزیه و تحلیل آماری در تحقیق حاضر شامل آزمون کلموگروف اسمیرنوف، آزمون تی تک نمونه، تی مستقل و آنوا بود. کلیه روند تجزیه و تحلیل داده های تحقیق حاضر در نرم افزار SPSS نسخه 22 انجام گرفت. نتایج نشان داد که تفاوت معنی داری بین ادراک از محیط حرارتی در اماکن ورزشی (استخر ورزشی و سالن بدنسازی) از طریق رویکرد ذهنی با استانداردهای موجود در استخرهای شنا و سالن های بدن سازی شهر تهران، وجود ندارد (05/0≥p). بنابراین هر دو مکان ورزشی (استخرهای شنا و سالن های بدنسازی) از وضعیت مطلوبی قرار برخوردارند.

    کلیدواژگان: آسایش حرارتی، سالن های بدنسازی، استخرهای شنا
  • مصطفی فلاحی، مهدی کهندل*، سید نعمت خلیفه، مهوش نوربخش صفحات 45-54
    هدف از پژوهش حاضر، تاثیر قابلیت های بازاریابی بر عملکرد شرکت ها در بخش تولیدی صنعت ورزش ایران می باشد. پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی با رویکرد مدل معادلات ساختاری و بر اساس زمان، حال نگر، ازنظر هدف کاربردی و به لحاظ جمع آوری اطلاعات میدانی می باشد. جامعه آماری شامل مدیران شرکت های تولیدکننده لوازم ورزشی استان تهران می باشد جامعه آماری شامل کلیه مدیران شرکت های تولیدکننده لوازم ورزشی ایران بنا بر آمار اعلام شده از طریق سایت رسمی وزارت صنعت، معدن و تجارت کشور 255 نفر (236 نفر مرد و 19 نفر زن) می باشند. نمونه آماری به روش کل شمار انتخاب شد. ابزار اندازه گیری از دو پرسشنامه قابلیت های بازاریابی آثاهن و گیما (1995) و عملکرد شرکت پرتوسا ارتگا و همکاران (2010) استفاده شد. نتایج معادلات ساختاری نشان داد که قابلیت بازاریابی بر عملکرد شرکت ها در بخش تولیدی صنعت ورزش ایران تاثیر دارد؛ بنابراین مدیران با استفاده از قابلیت های بازاریابی می توانند به عملکرد بهتر در صنعت ورزش دست پیدا می کنند. لذا پیشنهاد می شود مدیران شرکت های تولیدی ورزشی با اجرای بازاریابی و توجه به قابلیت های ورزشی، زمینه بهبود عملکرد خود را بیش از پیش ارتقاء دهند.
    کلیدواژگان: قابلیت بازاریابی، بخش تولیدی، صنعت ورزش، عملکرد شرکت ها
  • عزیزالله ایروان جم، سید احسان امیرحسینی*، مهرزاد حمیدی صفحات 55-67

    هدف پژوهش، تدوین منظر و نقشه راهبردی فدراسیون اتومبیل رانی و موتورسواری با رویکرد کارت امتیازی متوازن بود. روش تحقیق، توصیفی و به صورت مطالعات استراتژیک انجام شد. این پژوهش به لحاظ هدف، کاربردی است و داده های تحقیق به روش پیمایشی و به صورت کمی و کیفی گردآوری شد. جامعه آماری پژوهش در بخش کیفی، شامل 18 تن از متخصصان صاحب نظر در ورزش اتومبیلرانی و موتورسواری بود و جامعه آماری در بخش کمی، شامل مدیران فدراسیون اتومبیلرانی و موتورسواری و هیات های استانی، مدیران باشگاه ها و مربیان تیم های ملی، برابر با 75 نفر بودند. به دلیل محدود بودن اعضا، جامعه آماری با نمونه برابر شد. ابزار تحقیق، پرسشنامه محقق ساخته با عنوان استراتژی های فدراسیون اتومبیل رانی و موتورسواری بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها در بخش کمی از درصد فراوانی و خی دو و در بخش کیفی از نظرات خبرگان، روش استقرای منطقی و جلسات شورای راهبردی استفاده شد. یافته ها نشان داد که فدراسیون اتومبیلرانی و موتورسواری، دارای چهار منظر مالی و توسعه، مشتری، فرایندهای داخلی و یادگیری و رشد، 42 هدف راهبردی است. می توان نتیجه گرفت که تحقق هدف هایی همچون افزایش مربیان حرفه ای و استعدادپرور و افزایش همایش های علمی و نیز توسعه فرهنگی و اخلاقی، دستیابی به اهدافی همچون افزایش درآمدهای موتورسواری و اتومبیل رانی، جلب حداکثری مشارکت های بخش خصوصی، افزایش و استمرار مقام ها و افتخارات را هموار و به توسعه ورزش اتومبیل رانی و موتورسواری کمک خواهد کرد.

    کلیدواژگان: اتومبیلرانی، راهبرد، کارت امتیازی متوازن، موتورسواری
|
  • Babak Zali *, Hamid Sadjadi, Mohammadreza Esmaeili, Zahra Hajianzehaie Pages 1-10
    Quantitative research is applied with modeling approach and structural equations. The statistical population of this study consisted of the staff of the physical education faculties of the free universities of Tehran province, including the employees working in the physical education and full-time faculty members and the number of teaching staff, 320 people. Sample size using SPSS Sample Power software. And the sampling method was random stratified. And questionnaires including personal characteristics and organizational communication questionnaire including intra-organizational communication with 3 components of coordination, participation and communication and to measure external communication from Khodadadi standard questionnaire (2011 with 3 components of organizational interaction with external stakeholders), communication with customers / Audience and PR used. Also, Robbins and Coulter (1989) Organizational Entrepreneurship Questionnaire with components of creativity, risk-taking, independence, motivation and determination, and the performance questionnaire of Asadi et al. And the environment is used. The results of structural equation modeling analysis in Figure 4 showed that the mediating role of organizational entrepreneurship in the relationship between external communication factors and employee performance was significant. Based on the results of the structural equation model, it was found that the mediating role of organizational entrepreneurship in the relationship between external organizational factors and employee performance has been significant. On the other hand, external communication with indirect path coefficient of 0.385 can predict employee performance through organizational entrepreneurship and the model has the necessary fit.
    Keywords: Intra-organizational communication factors, extra-organizational communication factors, entrepreneurship, performance
  • Mohamadamin Sadri, Mozafar Ektayar *, Mozhgan Khodamoradpoor Pages 11-16
    Kermanshah. According to Morgan's table, 384 people were selected as the statistical sample. Cluster random sampling method was considered. In this way, 50 questionnaires were distributed and collected in each of the eight municipal districts. 200 questionnaires were distributed among adolescents who had referred to gaming centers and electronic game centers to participate in electronic games. 200 questionnaires were also distributed among adolescents who participated in sports activities in city sports clubs. For data collection, the Leisure Satisfaction Questionnaire (1991) was used, which was also used by Lane (2008). The reliability of the questionnaire was 0.81 through Cronbach's alpha. For the formal validity of the questionnaire, the opinions of ten professors and PhD students in sports management were used. Mean statistical methods, standard deviation and independent t-test were used in SPSS24 software to analyze the data.The results showed that the average leisure satisfaction scores of adolescents who participated in e-sports were 103.01 and adolescents who participated in traditional sports were 96.94. There is a significant difference between the level of leisure satisfaction of adolescents participating in e-sports and traditional sports. The average leisure satisfaction of teens who engage in e-sports is higher than teens who engage in traditional sports.
    Keywords: E-sports, traditional sports, Leisure Satisfaction, adolescents
  • Alireza Zand *, Gholamreza Faraji, Mohamde Molaesmaelie Pages 17-24

    The purpose of this study was to present a model between the role of mass media and the sports culture of women athletes in the Futsal League. The research method is structural correlation equations, based on the present, in terms of applied purpose and in terms of collecting field information. The statistical population of this study included all women athletes in the national futsal league, . A total of 198 athletes participated in the Women's Futsal League. To select the research samples, 125 people were randomly selected based on Morgan's random table, 120 questionable questionnaires were completed and returned. The measurement tools of this study were two questionnaires: the role of mass media, 25 questions by Hamidpour and Shetab Bushehri (2015) and women's sports culture, 19 questions by Darabi, Gaini and Momivand (2009). The results of structural equations showed that the effect of the role of mass media on women's sports culture (t = 2.296 and = 0.488) is positive and significant. Therefore, the role of mass media has an impact on the sports culture of women athletes in the country's futsal league. Also, in terms of importance, the role of mass media with a value of 0.695 and in terms of performance with a value of 76.134 has shown its role on women's sports culture. Therefore, the Futsal Federation should try to pay attention to the role of mass media in the Women's Futsal League and use the culture of women's sports in sports media.

    Keywords: media, women, culture, sports
  • Zahra Taghipor Ghori, Omid Safari *, Afshin Rostami Pages 25-33

    The purpose of this study was to determine the relationship between organizational indifference and organizational inertia through organizational silence in the employees of the general sports and youth departments of Fars. The statistical population of this research was all the employees of the General Directorate of Sports and Youth of the province, numbering 114 people, of which 94 people cooperated with the researcher by sampling method. In order to collect data, a questionnaire of personal characteristics and three standard questionnaires of organizational indifference by Danai Fard et al. (2014), organizational inertia (Goodkin and Alkron, 2008) and organizational silence (Dimitris and Vekula, 2007) were used. In order to describe the data, descriptive statistics methods were used, and for the inferential analysis of the data, the statistical methods of Kolmogorov-Smirnov test, Pearson's correlation coefficient and regression in SPSS software and structural equations were used. The findings of this research showed that there is a positive and significant effect between organizational indifference and organizational inertia through organizational silence in the employees of the General Directorate of Sports and Youth of Fars.

    Keywords: Organizational Indifference, Organizational inertia, Organizational silence, Employees, the General Directorate of Sports, Youth of Fars
  • Reza Nikmanesh Pages 35-43

     The current research was designed and implemented with the aim of understanding the thermal environment in sports venues through a mental approach: gymnasium and swimming pool. The current type of research was applied in terms of purpose and descriptive-survey in terms of strategy and was carried out by field and library methods. The statistical population included all customers of sports pools and gyms in Tehran. Because there is no specific number of members of the statistical community; As a result, a maximum sample size of 384 people was considered using Morgan's table. The research tool is the questionnaire of perception of the thermal environment in sports venues through the subjective approach of Ashri (2010). The validity of the questionnaire has been confirmed by ten sports management professors. Meanwhile, the reliability of the questionnaire was 0.75. The statistical analysis method in this research included Kolmogorov Smirnov test, one sample t test, independent t test and ANOVA. All data analysis process of this research was done in SPSS software version 22. The results showed that there is no significant difference between the perception of the thermal environment in sports facilities (sports pool and gym) through a mental approach with the existing standards in swimming pools and gyms in Tehran (P≥0.05). Therefore, both sports places (swimming pools and gyms) are in good condition.

    Keywords: Thermal Comfort, gyms, swimming pools
  • Mostafa Fallahi, Mehdi Kohandel *, Nemat Khalifeh, Mahvash Noorbakhsh Pages 45-54
    The purpose of this study is the effect of marketing capabilities on the performance of companies in the manufacturing sector of Iran's sports industry. The present study is a descriptive correlation with the structural equation model approach and based on time, present, in terms of applied purpose and in terms of collecting field information. The statistical population includes the managers of companies producing sports equipment in Tehran province. The statistical population includes all managers of companies producing sports equipment in Iran. According to statistics announced through the official website of the Ministry of Industry, Mines and Trade, 255 people (236 men and 19 women) To be. The statistical sample was selected by integer method. Measurement tools were two questionnaires: marketing capabilities of Athahan and Gima (1995) and performance of Pertosa Ortega et al. (2010). The results of structural equations showed that marketing capability affects the performance of companies in the production sector of Iran's sports industry; Therefore, managers can use marketing capabilities to achieve better performance in the sports industry. Therefore, it is suggested that the managers of sports production companies improve their performance by implementing marketing and paying attention to sports capabilities.
    Keywords: Marketing Capability, Manufacturing Sector, Sports industry, Corporate performance
  • Azizollah Iravanjam, Seyed Ehsan Amir Hosseini *, Mehrzad Hamidi Pages 55-67

    The aim of the research was to develop a strategic plan and map of the Federation of Automobile Racing and Motorcycling with a balanced scorecard approach. The research method was descriptive and carried out in the form of strategic studies. This research is practical in terms of its purpose and the research data was collected by survey method and quantitatively and qualitatively. The statistical population in the qualitative section included 18 experts in motor racing and motorcycling, and the statistical population in the quantitative section included managers of the motor racing and motorcycling federation and provincial boards, club managers and national team coaches, equal to 75 people. Due to the limited number of members, the statistical population was equal to the sample. The research tool was a researcher-made questionnaire. For data analysis, frequency percentage and chi-square were used in the quantitative part, and experts' opinions, logical induction method and strategic council meetings were used in the qualitative part. The findings showed that the automobile racing and motorcycling federation has four perspectives of finance and development, customer, internal processes and learning and growth, and 42 strategic goals. It can be concluded that the realization of goals such as the increase of professional and talented trainers and the increase of scientific conferences as well as cultural and moral development, the achievement of goals such as the increase of motorcycling and car racing incomes, the maximum participation of the private sector, will facilitate the increase and continuity of positions and honors.

    Keywords: Car racing, strategy, Balanced Score Card, motorcycle riding