فهرست مطالب

مجله مطالعات مدیریت ورزشی
پیاپی 73 (امرداد و شهریور 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/10/24
  • تعداد عناوین: 12
|
  • فاطمه وزیری، ژاله معماری*، عباس رضایی پندری صفحات 17-52
    حمایت مالی و مسیولیت اجتماعی دو بخش مهم و تاثیرگذار در دنیای ورزش است. به طوری که انجام فعالیت های مسیولیت اجتماعی نشان دهنده اهمیت جامعه و رخدادهای آن برای حامیان و حمایت شونده ها است. هدف از انجام این تحقیق، مطالعه پیشبرد اهداف مسیولیت اجتماعی شرکتی مبتنی بر پرتفوی حامیان مالی ورزشی بود که برای انجام آن از روش کیفی و نوع مرور نظام مند با رویکرد داده بنیاد استفاده شد. از 62 سند شناسایی شده 356 کدباز، 59 مفهوم و 11 مقوله شناسایی شدند. نتایج نشان داد، برای دستیابی به نتایج مطلوب مبتنی بر پرتفوی حامی شامل«دستیابی به ارتباطات» و «انتقال ویژگی های مختلف » لازم است معیارهای انتخاب شامل «تناسب»، «شخصیت حامی»، «مدیریت»، «اندازه پرتفوی حامی» باشند. همچنین، لازم است حامیان مالی در فرآیند انتخاب ابتدا به تعیین اهداف پرداخته و سپس انتخاب را بر اساس معیارهای مربوطه انجام دهند. علاوه براین، پیشبرد مسیولیت اجتماعی در برنامه های حمایت مالی طی سه مرحله «برنامه ریزی»، «اجرا و توسعه» و «ارزیابی» صورت می گیرد. نتایج فعالیت های مسیولیت اجتماعی شامل«تاثیرگذاری آن بر سازمان»، «تاثیرگذاری بر تصویر حامی» و «تاثیرگذار بر رفتار و نگرش مصرف کننده» هستند. رعایت اصول انتخاب حمایت شونده و مدنظر قراردادن ویژگی ها و مشخصات پرتفوی حامی کمک می کند تا طراحی برنامه های مسیولیت اجتماعی و اجرای آن ها، به طور موفقیت آمیزی صورت گرفته و منجر به افزایش اثربخشی و سهولت در دستیابی به اهداف حمایت مالی، ارایه و تقویت تصویر مثبت از حامی به مصرف کننده و افزایش ارزش تجاری شرکت حامی و حمایت شونده گردد.
    کلیدواژگان: پرتفوی حامی، تصویرحامی، رفتار مصرف کننده، مرور نظام مند
  • هاله حمیدپور، محمدحسن فردوسی*، امیر ندری، محسن اسمعیلی صفحات 53-76

    هدف از پژوهش حاضر، ارایه مدل کیفی عوامل موثر بر توسعه شرکت های دانش بنیان ورزشی بود. روش پژوهش از نوع کیفی و مبتنی بر نظریه پردازی داده بنیاد می باشد. جامعه آماری شامل اعضای هییت علمی، دانشجویان دکتری مدیریت ورزشی، مدیران شرکت های دانش بنیان، پارک های علم و فناوری، مراکز رشد ورزشی و غیر ورزشی بود. روش نمونه گیری در ابتدا هدفمند و در ادامه به صورت گلوله برفی بود. 14 مصاحبه اکتشافی عمیق و نیمه ساختاریافته اجرا شد و تا مرحله اشباع نظری ادامه یافت. تجزیه و تحلیل اطلاعات به روش استراوس و کوربین (1998) صورت گرفت. با استفاده از تکنیک کدگذاری باز، 205 مفهوم اولیه تعیین شد. با دسته بندی این مفاهیم، 86 مقوله فرعی شکل گرفت. در مرحله کدگذاری محوری، 28 مقوله نهایی در قالب مدل پارادایمی داده بنیاد یکپارچه شد. در قالب مدل پارادایمی، شرایط علی (نیروی کار آموزش دیده، فرصت کارآفرینانه ورزشی، ویژگی های فردی، منابع مالی، ارتباطات محیطی)، عوامل زمینه ای (فرهنگ عمومی، نظام اداری کشور، شرایط اقتصادی، سیاسی، دانشگاه ها)، عوامل مداخله گر (ماهیت صنعت ورزش، نابسامانی ورزش کشور، وضعیت بازار هدف، فضای کسب و کار، توانمندی تولیدی و فنی)، راهبردها (جهانی سازی، واگذاری باشگاه ها به بخش خصوصی، اصلاح قوانین، توانمندسازی پارک های علم و فناوری، ارتقای توانمندی بازاریابی و برندسازی)، پیامدها (توسعه پایدار، توسعه صنعت ورزش کشور، رشد اقتصادی) شناسایی شدند. پیشنهاد می شود از طریق آشناسازی و هدایت فارغ التحصیلان تربیت بدنی و مربیان ورزشی به مراکز رشد و پارک های علم و فناوری و جلب حمایت دولت، موجبات توسعه شرکت های دانش بینان ورزشی فراهم گردد، تا از این رهگذر با توسعه صنعت ورزش رشد اقتصادی کشور نیز ارتقاء یابد.

    کلیدواژگان: شرکت های ورزشی، دانش بنیان، پارک علم و فناوری، مراکز رشد، توسعه
  • رضا حیدری، محمد کشتی دار*، کیانوش شجیع، رضا رجبی صفحات 77-112

    پژوهش حاضر با هدف ارایه راهبردهای رقابت پذیری و توسعه باشگاه داری حرفه ای والیبال پیام مشهد با استفاده از تکنیک متاسوات (یک رویکرد از جزء به کل) انجام گرفته است. پژوهش به صورت آمیخته صورت گرفت. جهت انجام این پژوهش از روش توصیفی تحلیلی استفاده شد و روش گردآوری داده ها به صورت اسنادی و پیمایشی می باشد. جهت تدوین استراتژی توسعه و تشریح اهداف، منابع، توانایی ها و عوامل کلان محیطی از تکنیک تحلیلی Meta SWOT استفاده شد. نمونه آماری در بخش کیفی پژوهش را 15 نفر و در بخش کمی پژوهش 35 نفر از مدیران باشگاه ها، مسیولان فدراسیون و هییت های والیبال، مربیان، پیشکسوتان، بازیکنان و اساتید دانشگاهی تشکیل دادند، که به صورت هدفمند و گلوله برفی انتخاب شدند. نتایج نشان داد که نوسانات شدید نرخ ارز، افزایش نرخ تورم، قوانین و مقررات دولتی، توان دستگاه های اجرایی، تکنولوژی و فناوری و فرهنگ اجتماعی به عنوان بزرگترین موانع کلان محیطی جهت توسعه باشگاه داری حرفه ای باشگاه والیبال پیام مشهد محسوب می شود. همچنین در بین عوامل موثر بر توسعه باشگاه داری حرفه ای باشگاه والیبال پیام مشهد به ترتیب جذب حامیان مالی، حضور بخش خصوصی، در اختیار داشتن تجهیزات و امکانات مناسب، حمایت نهادهای دولتی، پوشش رسانه ای، در اختیار داشتن کادر فنی و بازیکنان ملی و بین المللی، تحقیقات و برنامه های توسعه ای، داشتن برنامه ریزی برای بلیط فروشی، توجه به استعدادیابی و داشتن آکادمی تخصصی، برنامه های ارزیابی منسجم و کارآمد از بالاترین تناسب راهبردی برخوردارند.

    کلیدواژگان: رقابت پذیری، برنامه ریزی راهبردی، متاسوات، منابع و قابلیت ها، عوامل محیطی
  • فریبا حافظی، فریبا محمدیان*، زهرا نوبخت رمضانی صفحات 113-148
    استخرهای شنا در دوران کرونا بسیاری از مشتریان خود را از دست داده اند و فرایند بازگرداندن این مشتریان در دوران پساکرونا نیازمند الگویی اجرایی و عملیاتی مبتنی بر بازاریابی ورزشی است. مقاله حاضر با هدف ارایه الگوی بازاریابی استخرهای آبی در دوران پسا کرونا انجام شده است. این مقاله از منظر هدف یک پژوهش بنیادی است که با روش پژوهش آمیخته و مبتنی بر استدلالی قیاسی، استقرایی صورت گرفته است. جامعه آماری این پژوهش شامل خبرگان نظری (اساتید مدیریت بازاریابی) و خبرگان تجربی (مدیران استخرهای شنا) است. نمونه گیری به روش غیراحتمالی و به صورت هدفمند صورت گرفته است. ابزار گردآوری داده ها مصاحبه و پرسشنامه می باشد. جهت تحلیل مصاحبه های تخصصی، روش آینده پژوهی بکار گرفته شده است. همچنین شاخص های شناسایی شده با روش دلفی فازی اعتبارسنجی شده است. در نهایت به ارایه مدل نهایی پژوهش با روش ساختاری، تفسیری پرداخته شده است. تحلیل داده های پژوهش در فاز کیفی با نرم افزار ATLAS TI و در فاز کمی با نرم افزار Matlab انجام شده است. براساس نتایج پژوهش، پیشران های اقتصادی، قوانین، سیاسی، یارانه ها، ساخت و اجاره، محیطی، بهداشتی به عنوان متغیرهای تاثیرگذار، پیشران های مکان، اجتماعی، پرسنل، دوش و رختکن به عنوان متغیرهای خودمختار، پیشران های فرهنگی، خدمات ویژه، رقبا، بهای بلیط، خدمات برنامه ریزی به عنوان متغیرهای پیوندی و پیشران های تاثیرپذیر قهرمانی، استراتژی، خدمات فیزیکی، تبلیغات مستقیم، کودکان، سالمندان، مشتریان جوان نیز به عنوان متغیرهای تاثیرپذیر نتیجه شدند.
    کلیدواژگان: استخرهای آبی، بازاریابی ورزشی، پسا کرونا، رویکرد آمیخته
  • سجاد غلامی ترکسلویه، محمدحسن عبداللهی*، عبدالرضا عبودی صفحات 149-170

    هدف پژوهش حاضر بررسی نقش مزاج های چهارگانه مشتریان پوشاک ورزشی بر رفتار خرید آنی بود. روش پژوهش، توصیفی- همبستگی و ازنظر هدف، کاربردی بود که به شکل میدانی انجام و استفاده کنندگان از پوشاک ورزشی جامعه آماری بود. 556 نفر که به صورت تصادفی ساده انتخاب شده بودند به سوالات پرسشنامه استاندارد شش سوالی خرید آنی ساراح و همکاران (2021) و پرسشنامه بیست و شش سوالی مزاج سرشتی شیخ روشندل و همکاران (2015) پاسخ دادند. روایی صوری و محتوایی به تایید چند تن از اساتید و دانشجویان دکتری مدیریت رسید. همچنین مقدار پایایی پرسشنامه مطلوب برآورد شد. نتایج تحلیل واریانس نشان داد بین مزاج های چهارگانه افراد از نظر رفتار خرید آنی تفاوت معناداری وجود دارد. با توجه به نتایج پیشنهاد می شود مدیران فروشگاه ها با مد نظر قرار دادن حالت های روحی مشتریان شانس خرید آنی آنها را افزایش دهند.

    کلیدواژگان: مزاج، خرید آنی، مشتریان، پوشاک ورزشی
  • الهام سعیدی، مهدی کهندل*، علی زارعی، عباس خدایاری صفحات 171-202
    هدف این پژوهش ارایه مدل ذهنی، شناسایی و رتبه بندی مولفه های مدل ذهنی مدیران شرکت های ورزشی در بخش تولیدی صنعت ورزش ایران با استفاده از تکنیک دلفی فازی می باشد .پژوهش حاضر از نوع پژوهش های ترکیبی (کیفی و کمی)، بر اساس زمان حال نگر، از نظر هدف کاربردی، و به لحاظ جمع آوری اطلاعات میدانی می باشد. جامعه آماری پژوهش شامل مدیران شرکت های تولیدکننده لوازم ورزشی ایران بنا بر آمار اعلام شده از طریق سایت رسمی وزارت صنعت، معدن و تجارت کشور 255 نفر (236 نفر مرد و 19 نفر زن) می باشند. نمونه آماری در بخش کیفی به صورت هدفمند، و در بخش کمی به روش کل شمار انتخاب شد. در بخش کیفی از روش دلفی فازی و در بخش کمی از تحلیل عامل اکتشافی و معادلات ساختاری استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد که مولفه های توانایی ذهنی، درگیری ذهنی، سوابق ذهنی و ویژگی های روانشناختی نقش تبیین کننده در شکل گیری مدل ذهنی مدیران دارند. سایر یافته های پژوهش نشان داد که بالاترین رتبه مربوط به توانایی ذهنی و پایین ترین رتبه مربوط به درگیری ذهنی می باشد. بنابراین مدیران با استفاده از توانایی ذهنی می-توانند به حل مشکل های شرکت دست پیدا کنند.
    کلیدواژگان: بخش تولیدی، روش دلفی فازی، صنعت ورزش، مدل ذهنی
  • فرشاد امامی*، علیرضا فغانی، سید حسین علوی، محمدحسین قربانی صفحات 203-228

    پژوهش حاضر با هدف تدوین مدل شایستگی های حرفه ای داوران لیگ برتر فوتبال ایران انجام شد. تحقیق حاضر یک پژوهش کیفی بود که در بخش کیفی از رویکرد نظریه داده بنیاد (گراندد تیوری) با رهیافت گلیزری (1992) استفاده شد که در قالب مصاحبه و تحلیل محتوایی و ساختاری مصاحبه ها انجام شد. جامعه آماری این تحقیق در بخش کیفی را 5 مربی دارای مدرک مربیگری A آسیا، خبرنگار ورزشی 1 نفر، داور بین المللی فوتبال و فوتسال 8 نفر، کمک داور بین المللی 10 نفر و پیشکسوت داوری 9 نفر در مجموع 33 نفر تشکیل دادند. روش نمونه گیری به صورت گلوله برفی و تا رسیدن به اشباع نظری (تا 13 مصاحبه) ادامه یافت. جهت تجزیه تحلیل داده ها از نرم افزار Maxquda استفاده شد و کدهای تعیین شده از طریق این نرم افزار تجزیه تحلیل شد و مدل نهایی شایستگی های حرفه ای داوران لیگ برتر فوتبال ایران بازنمایی شد. مهمترین شاخص های شایستگی حرفه ای داوران لیگ برتر فوتبال ایران عبارت بودند از: بعد شایستگی جامعه شناختی شامل 2 کد محوری و 10 کد باز، بعد شایستگی های مدیریتی شامل 2 کد محوری و 16 کد باز، بعد شایستگی های روانشناختی شامل 2 کد محوری و 16 کد باز، بعد شایستگی های جسمانی شامل 2 کد محوری و 7 کد باز، بعد شایستگی های زمینه ای شامل 2 کد محوری و 8 کد باز، بعد شایستگی های تکنیکی شامل 11 کد باز، بعد شایستگی های دانشی شامل 2 کد محوری و 7 کد باز بود.

    کلیدواژگان: شایستگی های حرفه ای، داوران، لیگ برتر فوتبال ایران
  • معصومه بخیت، علی اشرف خزایی*، بهرام یوسفی صفحات 229-254

    هدف از انجام این تحقیق، ارزش گذاری ورزش به عنوان کالای عمومی با رویکرد ارزیابی احتمالی (مطالعه موردی: باشگاه های لیگ برتر فوتبال ایران) بود. روش تحقیق توصیفی کاربردی است. جامعه آماری شامل اقشار مردم شهرهای تهران، اصفهان و تبریز به تعداد نامحدود بودند که بر اساس جدول مورگان حجم نمونه لازم در مجموع 1540 نفر تعیین شدند. ابزار تحقیق پرسشنامه هومفریز و همکاران (2018) بود. از روش های آماری رگرسیون لجستیک و رگرسیون لجستیک تشخیصی به کمک نرم افزار اس پی اس اس جهت تحلیل داده ها استفاده شد. یافته های تحقیق نشان داد که، متغیرهای افتخار، تشویق، رضایت، عملکرد و علاقه جهت تمایل به پرداخت افراد جامعه از اهمیت و اولویت بیشتری نسبت به سایر عوامل برخوردار بودند. گروه های سنی کمتر از 30 سال و 31-45 سال و گروه های درآمدی 5 میلیون به بالا و 3-5 میلیون نسبت به گروه های سنی و درآمدی دیگر، حاضر بوده اند مبلغ بیشتری را در زمینه کسب عنوان قهرمانی پرداخت نمایند. در مجموع 40/0 درصد حاضر به پرداخت جهت کسب عنوان قهرمانی تیم های فوتبال در لیگ برتر بوده اند، مسیولان مربوطه می توانند با حمایت های کامل از تیم های فوتبال کشور از لحاظ مالی، فنی، امکانات، تجهیزات و غیره، به بهبود عملکرد این تیم ها کمک کنند تا تاثیرگذاری عمومی ورزش فوتبال در ابعاد و مولفه های مختلف بیشتر شود و تمایل به پرداخت مردم را افزایش بدهد.

    کلیدواژگان: ورزش، کالای عمومی، تمایل به پرداخت، لیگ برتر فوتبال
  • آمنه اسدالهی، رحیم خسرومنش، جبار سیف پناهی شعبانی* صفحات 255-286
    شناسایی و اثرگذاری هوشمندانه بر سوق دهنده های فعالیت بدنی زنان از الزامات مدیران ورزشی و فرهنگی کشور است. از همین رو هدف تحقیق حاضر شناسایی، دسته بندی و بررسی روند تغییرات مهمترین سوق دهنده های زنان ایرانی برای فعالیت بدنی در مراحل مختلف زندگی آنان بود. روش تحقیق، نظریه داده بنیاد رویکرد نظام مند بود. نمونه گیری از نوع نمونه گیری نظری بود. تحلیل داده ها به روش «پرسش» و «مقایسه» مستمر انجام شد. به منظور رسیدن به اشباع نظری ضمن بررسی متون تخصصی، با 136 خانم 7-78 ساله ایرانی که به طور مرتب به فعالیت بدنی می پرداختند بعلاوه 17 مادر و 6 پدر، مصاحبه های نیمه ساختاریافته انجام شد. یافته ها نشان داد چهار دسته کلی سوق دهنده فعالیت بدنی برای زنان ایرانی در مراحل مختلف زندگی وجود دارند که عبارتند از: (1) مروجان، (2) انگیزه های شخصی، (3) ویژگی های فردی و (4) چالش های سلامتی. البته هر کدام از این مقولات دارای زیرمقولات و مفاهیم مهم فراوانی هستند. مهمتر اینکه یافته ها نشان داد اگرچه سوق دهنده های فعالیت بدنی زنان ایرانی در مراحل مختلف زندگی آنان به طور اسمی شبیه هم هستند اما از لحاظ اولویت و شدت اثرگذاری بسیار متفاوت هستند. باتوجه به یافته های تحقیق وضعیت تاثیرگذاری مروجان فعالیت بدنی زنان در مراحل نوجوانی، جوانی و میانسالی با وضعیت مطلوب فاصله زیادی دارد و مدیران فرهنگی و ورزشی کشور باید به دنبال افزایش تاثیرگذاری انواع مروجان بر فعالیت بدنی زنان ایرانی در این مراحل باشند. همچنین تحریک انگیزه های شخصی شناسایی شده در مراحل مختلف زندگی در آن دسته از زنان جامعه که فعالیت بدنی جدی و مستمر ندارند یکی دیگر از اقدامات ضروری برای توسعه فعالیت بدنی زنان ایرانی در مراحل مختلف زندگی آنان است.
    کلیدواژگان: مروجان فعالیت بدنی، انگیزه های شخصی، ویژگی های فردی، چالش های سلامتی، زیبایی اندام
  • محمد اسدی، ارسلان گلفام*، علی اصغر سلطانی صفحات 287-314

    با بررسی استعاره های مفهومی به کار رفته در متون ورزشی می توان به نوع نگاهی که ناخودآگاهانه در پس ذهن نویسندگان وجود دارد پی برد. از این رو استعاره های به کار رفته در دو روزنامه خبر ورزشی و ابرار ورزشی در سال 1398 جهت دست یابی به شیوه-های مفهوم سازی و نگرش های پنهان در پس متون تولید شده بررسی شدند. از دو رویکرد "تحلیل انتقادی استعاره" چارتریس بلک - 2004 که حاصل تلفیق رویکردهای شناختی، تحلیل انتقادی گفتمان، کاربردشناسی و پیکره ای است، به مثابه روش تحقیق، و همچنین رویکرد "استعاره های مفهومی" لیکاف و جانسون- 1980، به منزله چارچوب نظری، برای بررسی داده ها استفاده شدند. مسیله اصلی این تحقیق پرداختن به این موضوع است که از کدام حوزه های مبدا در مفهوم سازی های مطبوعات ورزشی در ورزش فوتبال بیشتر استفاده می شود؟ چرا؟ برای پاسخ به سوال مقاله از داده های دو سایت ورزشی مقالات مربوط به سال 1398 و نه همه جمع آوری شدند در یک فایل وورد بصورت پیکره ذخیره و سه مرحله چارتریس بلک اجرا شد. در همین راستا 400 متن خبری در شش ماه اول و دوم سال 1398 متشکل از 94.955 کلمه بررسی گردید یکی از خصیصه های زبان ورزش ترویج استعاره-های جنگ است اما تحقیقات ما نشان می دهد تصویری کمتر خشونت آمیز و حتی به لحاظ زیبایی شناختی زمینه ای لذت بخش از فعالیتهای انسان و قلمروهای غیر خشونت قابل ساختار بندی است.

    کلیدواژگان: استعاره مفهومی، تحلیل انتقاد استعاری، روزنامه ابرار ورزشی، روزنامه خبر ورزشی، گفتمان ورزشی
  • مژده شکری، غلامرضا شعبانی بهار*، مجید سلیمانی صفحات 315-334

    هدف پژوهش حاضر، تعیین اثر حافظه سازمانی بر مدیریت عملکرد با نقش میانجی چابکی سازمانی ادارات تربیت بدنی دانشگاه های علوم پزشکی کشور بود. روش پژوهش، توصیفی-پیمایشی و به لحاظ هدف کاربردی است. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه مدیران ارشد و کارکنان ادارات تربیت بدنی در دانشگاه های علوم پزشکی کل کشور می باشدکه به صورت تمام شما کل جامعه آماری به تعداد 216 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه حافظه سازمانی آنت، پرسشنامه استاتدارد مدیریت عملکرد بالدریج و پرسشنامه چابکی سازمانی شریفی ژانگ بود. به منظور تجریه و تحلیل یافته های پژوهش از تحلیل مسیر و معادلات ساختاری و نرم افزار 20 PLS و SPSS استفاده گردید. یافته های پژوهش نشان داد که حافظه سازمانی و ابعاد آن با نقش میانجی چابکی سازمانی ادارات تربیت بدنی بر مدیریت عملکرد دانشگاه های علوم پزشکی کشور اثر معنی دار دارد. لذا در مدیریت عملکرد نوین، اهداف کارکنان و اهداف سازمان باید در یک راستا قرار گرفته و با ایجاد هماهنگی و ارایه راهنمایی های لازم توسط سرپرستان، افراد هرچه بیش تر به سازمان احساس تعلق خاطر می نمایند.

    کلیدواژگان: حافظه سازمانی، مدیریت عملکرد، چابکی سازمانی
  • محدثه شهرکی، محمدرضا اسماعیلی* صفحات 335-362

    پیاده سازی برنامه های راهبردی در نظام ورزش ایران نیازمند شرایط و محیطی است که باید مهیا باشد تا سازمان ها و نهادهای مختلف بتوانند در راستای تحقق اهداف و چشم انداز خود قدم بردارند. از این رو، تحلیل کلان عوامل پیش برنده در پیاده سازی برنامه های راهبردی سازمان های ورزشی ایران هدف اصلی این پژوهش است. پژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی و از نظر ماهیت، تحلیلی و اکتشافی است که با به کارگیری ترکیبی از مدل های کیفی و کمی انجام گرفته است. جامعه آماری پژوهش شامل نخبگان اجرایی و دانشگاهی بود که تخصص و تجربه کافی پیرامون مسیله برنامه های راهبردی در سازمان های ورزشی داشتند، روش نمونه گیری به صورت هدفمند انتخاب شد و حجم نمونه برابر با 13 نفر بود. داده های کیفی با پرسش نامه باز و از طریق مصاحبه و بررسی اسناد و داده های کمی به کار رفته در این پژوهش به صورت عددی و از طریق وزن دهی پرسشنامه های دلفی تهیه شد. تجزیه و تحلیل نهایی روی 14 ماتریس بازگشتی انجام شد. داده های گردآوری شده با استفاده از نرم افزار میک مک تحلیل شد. یافته های پژوهش نشان داد که نیروهای پیشران کلیدی اقتصادی، تکنولوژیکی، ارتباطات، سیاسی و ساختار سازمانی بیشترین تاثیرگذاری و تاثیرپذیری را بر آینده مشارکت در ورزش همگانی دارند. در این بین عامل اقتصادی و تکنولوژیکی بیشترین سهم را در اثرپذیری مستقیم داشته اند.

    کلیدواژگان: پیاده سازی برنامه های راهبردی، پیش برنده ها، سازمان های ورزشی
|
  • Fatemeh Vaziri, Zhaleh Memari *, Abbas Rezai Pandari Pages 17-52
    This study aimed to explore corporate social responsibility goals based on the portfolio of sports sponsors and the support, which was done by using qualitative method and systematic review with grounded theory. In the 62 identified documents, we achieved 356 open codes, 59 concepts, and 11 categories. The results showed that to achieve the desired results based on the sponsor portfolio, including "achieve communication" and "transfer of different and required features", it is necessary to select criteria including "fit", "sponsors personality", "management", "sponsor portfolio size". Also, sponsors need to set goals in the selection process and select according to the relevant criteria. The promotion of social responsibility in sponsorship programs takes place in three stages: "planning", "implementation and development", and "evaluation". The results of social responsibility activities include "impact on the organization", "impact on the Sponsors image", and "effects on consumer behavior and attitudes". The right sponsor selection, the features of the sponsorship portfolio consideration, and the design and implementation of social responsibility programs are the factors that facilitate the effectiveness and achievement of sponsorship goals. The providing and strengthening a positive image of the sponsor to the consumer and increase the commercial value of the sponsor and sponsored company.
    Keywords: Sponsor's image, Customer behavior, Sponsor's Portfolio, Systematic Review
  • Haleh Hamidpour, MohammadHassan Ferdowsi *, Amir Nadri, Mohsen Smaeili Pages 53-76

    This study aimed to provide a qualitative model of factors affecting the development of sports knowledge-based companies. The research method is qualitative and based on data theorizing of the foundation. The statistical population included faculty members, Ph.D. students in sports management, and managers of knowledge-based companies, science and technology parks, sports and non-sports growth centers. The sampling method was initially targeted and then snowball. 14 in-depth and semi-structured exploratory interviews were conducted until the stage of theoretical saturation. Data analysis was performed by Strauss and Corbin (1998). By using the open coding technique, 205 initial concepts were identified. By categorizing these concepts, 86 subcategories were formed. In the axial coding phase, the final 28 categories were integrated into a data-based paradigm model. In the form of a paradigm model, causal conditions (trained workforce, entrepreneurial sports opportunity, personal characteristics, environmental relations), underlying factors (public culture, administrative system, economic, political, university conditions) Interventional factors (nature of sports industry, sports disorder of the country, target market situation, business environment, production, capability), strategies (globalization, transfer of clubs to the private sector, reform of laws, Empowerment of technology parks, promotion of marketing and branding capabilities), outcomes (sustainable development, development of the country's sports industry, economic growth) were identified. It is suggested that by introducing and physical education graduates and sports coaches to growth centers and science and technology parks and attracting government support, sports knowledge companies' development is provided so that with the development of the sports industry, the country's economic growth also be upgraded.

    Keywords: Sports Companies, Knowledge-based, Science, Technology Park, Growth Centers, Development
  • Reza Heydari, Mohammad Kashtidar *, Kianoosh Shajie, Reza Rajabi Pages 77-112

    The purpose of this study was to apply Meta SWOT technique in competitiveness and development of professional volleyball club in Payam Mashhad. The study was mixed. The research method was descriptive-analytical and the data collection method was documentary and survey. Meta SWOT analytical technique was used to formulate the strategy of development and to describe goals, resources, capabilities and macro environmental factors. The statistical sample in the qualitative part of the research consisted of 10 persons and in the quantitative part of the research 35 managers, officials and experts in the field of sport tourism were selected, who were purposefully selected.The results showed that severe exchange rate fluctuations, rising inflation rates, government regulations, power of executive agencies, technology and technology, and social culture are the major environmental barriers to the development of Mashhad Payam Volleyball Professional Club. Also among the factors contributing to the development of professional club memberships include attracting sponsors, the presence of the private sector, the availability of appropriate equipment and facilities, the support of government institutions, media coverage, the availability of technical staff and national and international players, research and development programs, Planning for a ticket, paying attention to talent and having a specialized academy, consistent and efficient appraisal programs have the highest strategic fit. Having the right equipment and facilities, research and development programs, the presence of the private sector, attention to talent, the use of specialized and indigenous human resources, media coverage of volleyball and geographic location should be top priority.

    Keywords: Competitiveness, Strategic Planning, Innovation, Resources, Capabilities, Environmental Factors
  • Fariba Hafezi, Fariba Mohamadian *, Zahra Nobakht Ramezani Pages 113-148
    Swimming pools during the Corona lost many of their customers, and the process of returning these customers in the post-Corona period requires an executive and operational model based on sports marketing. The present article aims to provide a marketing model of water pools in the post-corona era. This article is from the perspective of the purpose of a fundamental research that has been done by a mixed research method based on deductive, inductive reasoning. The statistical population of this research includes theoretical experts (professors of marketing management) and experimental experts (managers of swimming pools). Sampling was done in a non-probabilistic and purposeful manner. Data collection tools are interviews and questionnaires. For the analysis of specialized interviews, the prospective research method has been used. The identified indicators have also been validated by fuzzy Delphi method. Finally, the final model of the research is presented with a structural, interpretive method. Research data analysis was performed in the qualitative phase with ATLAS TI software and in the quantitative phase with Matlab software. According to the research results, economic, legal, political, subsidies, construction and rental, environmental, health as effective variables, location, social, personnel, shower and locker room as autonomous variables, cultural drivers, special services, competitors, ticket prices, services Planning as influential variables and drivers of heroism, strategy, physical services, direct advertising, children, the elderly, the Young customers also resulted in influential variables.
    Keywords: Water Pools, Sports Marketing, Post-Corona, Blended Approach
  • Sajad Gholami Torkesaluye, MohammadHasan Abdollahi *, Abdolreza Oboudi Pages 149-170

    The purpose of this study was to Investigating the role of the four temperaments of sportswear customers on Impulse purchase behavior. The research method was descriptive-correlational and in terms of purpose, it was an application that was performed in the field and the users of sportswear were the statistical population. 556 people who were randomly selected answered the standard six-item instant purchase questionnaire of Sarah et al (2021). And the twenty-six-item temperament questionnaire of Sheikh Roshandel et al (2015). Formal and content validity was confirmed by several professors and PhD students in management. Also, the reliability of the questionnaire was estimated to be favorable. The results of analysis of variance showed that there is a significant difference between the four temperaments of people in terms of instant buying behavior. According to the results, it is suggested that store managers increase their chances of immediate purchase by considering the mood of customers.

    Keywords: Temperament, Impulse Purchase, Customers, Sportswear
  • Elham Saeedi, Mehdi Kohandel *, Ali Zarei, Abas Khodayari Pages 171-202
    The purpose of this study was present the mental model, identifying and ranking the mental model components of the sports companies managers in manufacturing sector of Iranian sports industry, using fuzzy Delphi technique. The present study is a combination (qualitative and quantitative), descriptive-analytic, and time-based research, which is applied in terms of purpose and is a field research, in terms of data collection. The statistical population of the study includes the managers of companies producing Iranian sports equipment, according to statistics announced through the official website of the Ministry of Industry, Mines and Trade of the country, 255 people (236 men and 19 women). The statistical sample was selected purposefully in the qualitative part and in the quantitative part by the total number method. In the qualitative part, fuzzy Delphi method was used and in the quantitative part, exploratory factor analysis and structural equations were used. Findings showed that the components of mental ability, mental involvement, mental history and psychological characteristics have an explanatory role in shaping the mental model of managers. Other findings showed that the highest rank is related to mental ability and the lowest rank is related to mental conflict. Therefore, managers can use their mental ability to solve the company's problems.
    Keywords: Production section, fuzzy Delphi method, Sports Industry, Mental model
  • Farshad Emami *, Alireza Faghani, Seyed Hossein Alavi, MohammadHossein Ghorbani Pages 203-228

    The aim of this study was to develop a model of professional competencies of referees in the Iranian Football Premier League. The present study was a qualitative research in which the qualitative part of the data theory theory approach (grounded theory) with Glaser (1992) approach was used in the form of interviews and content and structural analysis of the interviews. The statistical population of this research in the qualitative part consisted of 5 coaches with A Asia coaching degree, 1 sports reporter, 8 international football and futsal referees, 10 international assistant referees and 9 referee veterans in total of 33 people. The sampling method was continued in the form of snowballs until theoretical saturation (up to 13 interviews). Maxquda software was used to analyze the data and the determined codes were analyzed through this software and the final model of professional competencies of the referees of the Iranian Football Premier League was represented. The most important indicators of professional competence of the referees of the Iranian Football Premier League were: sociological competence dimension including 2 central codes and 10 open codes, managerial competence dimension including 2 central codes and 16 open codes, psychological competence dimension including 2 central codes And 16 open codes, physical competencies dimension including 2 pivotal codes and 7 open codes, basic competencies dimension including 2 pivotal codes and 8 open codes, technical competencies dimension including 11 open codes, knowledge competencies dimension including 2 pivotal codes and 7 The code was open.

    Keywords: Professional competencies, Referees, Iranian Football Premier League
  • Masomeh Bakhit, Ali Khazaee *, Bahram Yousefi Pages 229-254

    The purpose of this study was to evaluate sport as a public good with the CVM approach (Case Study: Iranian Premier League clubs). The research method was descriptive and was in the category of applied research. The statistical population of this study consisted of all the population of Tehran, Isfahan and Tabriz with unlimited number. Based on Morgan table and random stratified, the sample size was 385 for each team in each city and 1540 in total. To investigate the research variables, Humphres et al. (2018) questionnaire was used, which consisted of 15 questions with two values of yes and no. Inferential statistical methods of logistic regression and diagnostic logistic regression were used for data analysis by SPSS software. The findings showed that the variables of honor, encouragement, satisfaction, performance and interest as general components of soccer sport were more important than other factors in the tendency to pay for the community. Age groups younger than 30 and 45-31 and income groups of 5 million and 3-5 million are more likely to pay more for the title than other age and income groups. Overall, 0.40% were willing to pay for the title of football teams in the Premier League, with 0.60% reluctant to pay. The relevant authorities can help improve the performance of these teams with the full support of the country's soccer teams in terms of finances, technology, facilities, equipment, etc., and increase the overall impact of the soccer sport on various dimensions and components. To increase people.

    Keywords: Sports, public goods, willingness to pay, Asian Cup
  • Ameneh Asadolahi, Rahim Khosromanesh, Jabar Seifpanahi Shabani * Pages 255-286
    Identifying and intelligently influencing the drivers of women's physical-activity is one of the requirements of the country's sports-cultural directors. Therefore, the purpose of the present study was to identify, categorize and survey the trend of changes in the most important drivers of Iranian-women for physical-activity at different stages of their lives. The research method was Grounded Theory, systematic approach. Sampling was theoretical. Data analysis was performed through continuous "questioning" and "comparison". In-order-to achieve saturation while reviewing specialized texts, semi-structured interviews were conducted with 136 Iranian-women aged 7-78 who were regularly participate in physical-activity in addition to 17 mothers and 6 fathers. The findings indicate that there are four general categories of driving physical-activity for Iranian-women at different-stages-of-life, which are: promoters, personal-motivations, individual-characteristics, and health-challenges. Of course, each of these categories has many important subcategories and concepts. Importantly, the findings showed that although the drivers of Iranian-women's physical-activity are nominally similar at different stages of their lives, they are very different in terms of priority and intensity of impact. According to the findings, the effectiveness of women's physical-activity promoters in adolescence, youth and middle-age is far from the desired situation and the country's cultural-sports managers should seek to increase the impact of various promoters on the physical-activity of Iranian-women in these stages. Also, stimulating the identified personal-motivations in different-stages-of-life in those women of the society who do not have serious and continuous physical-activity is another necessary measure to develop the physical-activity of Iranian-women in different-stages of their lives.
    Keywords: : Physical-activity promoters, Personal-motivations, Personal-characteristics, Health-challenges, Body beauty
  • Mohammad Asadi, Arsalan Golfam *, AliAsghar Soltani Pages 287-314

    By examining the conceptual metaphors used in sports texts, one can understand the kind of view that subconsciously exists behind the minds of writers. To find such viewpoints, the metaphors used in the two newspapers, Khabar-e-Varzeshi and Abrar-e-Varzeshi in 2019 were examined to obtain conceptualization methods hidden behind the produced texts. To that end, the researcher used the critical analysis of metaphor suggested by Charteris-Black (2004) as the research method that is the result of a combination of cognitive approaches, critical discourse analysis, pragmatics and corpus, as well as the conceptual metaphors approach introduced by Lakoff and Johnson (1980) as a theoretical framework for data analysis. The main issue of this research is to address the issue of which areas of Source domain are used in the conceptualization of sports news in football? Why? To answer the question of the article, the articles related to the year 2019 and not all of them were collected then were saved in a Word file as a corpus and three steps of Charteris - Black were done. In this regard, we studied 400 news for the first and second six months of the 2019 that were included 94.955 words to recognize metaphors. Since one of the features of sport language is war metaphors and also spreading these metaphors in sport discourse but completely unlikely the studies were showed that football metaphors are less violent and even aesthetically is field of pleasing from human activities and nonviolent domains that can be structured by authors.

    Keywords: Abrar-e-Varzeshi newspaper, Conceptual metaphor, Critical metaphor analysis, Khabar-e-Varzeshi newspaper, The discourse of sport
  • Mojdeh Shekari, Gholamreza Shabani Bahar *, Majid Soleimani Pages 315-334

    The aim of thThe aim of the present study was to determine the effect of organizational memory on performance management with the mediating role of organizational agility of physical education departments of medical universities in the country. The research method is descriptive-survey and applied in terms of purpose. The statistics of this study include all senior managers and employees of physical education departments in the universities of medical sciences in the whole country. As a whole, a total of 216 people were selected as the statistical sample. Data collection tools were the Organizational Memory Questionnaire (Ant, 2010), the Standard Performance Management Standards Questionnaire, and Sharifi Zhang's Organizational Agility Questionnaire (2004). In order to analyze the research findings, path analysis and structural and software equations 20 pls and SPSS were used. The results showed that organizational memory and its dimensions have a significant effect on performance management with the mediating role of organizational agility of physical education departments in medical universities of the country. Therefore, in the management of new performance, the goals of the employees and the goals of the organization should be in the same direction, and by creating coordination and providing the necessary guidance by the supervisors, people will feel more and more attached to the organization.

    Keywords: Organizational Memory, Performance Management, Organizational Agility
  • Mohadeseh Shahraki, MohammadReza Esmaeili* Pages 335-362

    Implementation of strategic plans in the Iranian sport system requires conditions and environments that need to be prepared so that different organizations and institutions can move towards achieving their goals and vision. Therefore, the main purpose of this study is to huge analysis of the driving factors in propellants strategic plans of Iranian sports organizations. The present study is applied in terms of purpose and in terms of nature, analytical and exploratory using a combination of qualitative and quantitative models. The statistical population of the study consisted of executive and academic elites with sufficient expertise and experience on the issue of strategic programs in sports organizations. The sampling method was purposefully selected and the sample size was 13 persons. Qualitative data were obtained through open-ended questionnaire interview and quantitative analysis of documents and quantitative data used in this study. Final analysis was performed on 14 recursive matrices. The collected data were analyzed using the MICMAC software. The findings showed that the key driving forces of economic, technological, communication, political and organizational structure have the most influence on the future of participation in public sport. Among the economic and technological factors have had the largest share of direct impact. The findings of this study showed that what are the key variables in the implementation of sports organizations' strategic plans, the knowledge output of this information helps managers to formulate and implement a smarter operational plan for each alternative.

    Keywords: Implementation of strategic programs, propellants, Sports Organizations