فهرست مطالب

مجله مطالعات الگوی پیشرفت اسلامی ایرانی
پیاپی 22 (تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/12/20
  • تعداد عناوین: 12
|
  • مسعود مطهری نسب*، محمد بید هندی صفحات 7-35

    هر کشوری برای گذار از وضعیت و مشکلات موجود و حرکت به سمت وضعیت مطلوب در آینده نیازمند یک کلان الگو برای پیشرفت خود است. از این رو در جمهوری اسلامی ایران طراحی و تصویب الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت دارای اهمیت راهبردی است. افق پیشرفت در الگوی پایه اسلامی ایرانی پیشرفت، تمدن نوین اسلامی مد نظر قرار گرفته است. اما یکی از اشکالات الگوی پایه اسلامی ایرانی پیشرفت این است که بر اساس رویکرد تمدنی طراحی و تدوین نشده است. به عبارت دیگر نقش و تاثیر تمدن نوین اسلامی به عنوان افق پیشرفت در طراحی اصول و تدابیر الگو دیده نشده است. بر همین اساس هدف از این مقاله نقد و بررسی الگوی پایه اسلامی ایرانی پیشرفت مبتنی بر رویکرد تمدنی با استفاده از روش تحلیلی است. ارایه یک چار چوب مفهومی مبتنی بر رویکرد تمدنی، در جهت طراحی نهایی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت از جمله نتایج این پژوهش است.

    کلیدواژگان: الگوی پیشرفت، رویکرد تمدنی، نقد، تمدن نوین اسلامی
  • مصطفی ساوه درودی، هاشم قادری، حسین انصاری فرد* صفحات 37-63

    موضوع این مقاله امنیت اجتماعی بوده که هدف از آن ارایه و استخراج وجوه الگوی امنیت اجتماعی در اندیشه ی رهبر انقلاب اسلامی ایران است. امنیت اجتماعی یکی از مهم ترین ابعاد تشکیل دهنده امنیت ملی محسوب می شود و چنانچه اثر و میزان این مولفه بیشتر باشد، امنیت ملی پایدارتر، کم هزینه تر و مستحکم تر خواهد بود. سوال پژوهش بر چیستی وجوه امنیت اجتماعی در اندیشه رهبری مبتنی بوده و فرضیه به صورت اکتشافی است. رویکرد پژوهش کیفی، راهبرد پژوهش استقرایی، روش گردآوری داده ها اسنادی، روش پژوهش تحلیل محتوای کیفی و نظریه پژوهش برگرفته از نظریه مکتب کپنهاگ (نظریه باری بوزان) است. یافته های پژوهش حاکی از آن است که الگوی امنیت اجتماعی در اندیشه رهبری شامل عدالت اجتماعی، خدمات اجتماعی، سرمایه اجتماعی، امنیت روانی، مبارزه با مفاسد اجتماعی و امنیت فرهنگی می شود. همچنین به نظر می رسد که در اندیشه رهبری صرف تکیه بر بعد نظامی در امنیت به تنهایی کفایت نمی کند و ایشان به صورت خاصی بر امنیت اجتماعی تاکید دارند؛ چرا که امنیت شهروندان به ویژه در حوزه اجتماعی برای ایشان از اهمیت بسزایی برخوردار است.

    کلیدواژگان: امنیت، امنیت اجتماعی، تحلیل محتوا، آیت الله خامنه ای، جامعه
  • محمد محمودی کیا* صفحات 65-86

    تلاش برای پیاده سازی الگویی کارآمد از حکمرانی مبتنی بر فرهنگ سیاسی اسلامی ایرانی و ارزش های بومی همواره یکی از دغدغه های اندیشمندان مسلمان بوده است. بر این اساس، کوشش های نظری فراوانی برای نیل به این مقصود انجام پذیرفته است که در قالب نگارش ده ها عنوان مقاله، کتاب، و پژوهش های دانشگاهی انتشار یافته است. بااین وجود، همچنان وجود کژکارکردی های نهادی و ساختاری همچنان پاشنه آشیل تحقق این مهم است. بر این اساس، این مقاله با کاربست روش فراترکیب، به دنبال پاسخ به این پرسش است که الگوی اسلامی ایرانی از حکمرانی خوب بر چه بنیان های مفهومی بنا شده و نظریه تبیین کننده آن بر چه مقولاتی استوار است؟یافته های این پژوهش حاکی از آن است که الگوی اسلامی ایرانی از حکمرانی خوب بر پایه بنیان های مفهومی و مقولات محوری همچون «تضمین سعادت دنیوی و اخروی افراد جامعه»، «نقد نگرش تک ساحتی به انسان در الگوی حکمرانی خوب پارادایم غربی»، «حاکمیت خوانش اسلام فقاهتی روزآمد و خردگرا» و «لزوم تحقق الگوی دینی از مردم سالاری» استوار است؛ همچنین مقوله مرکزی بالاتر قابل انتزاع از مقولات مذکور را می توان در قالب «تحقق الگویی آرمانی مرجع از حکمرانی در پرتوی خوانشی روزآمد، مبتنی بر مقتضایات عصری، و جامع نگر از اسلام فقاهتی» تبیین نماییم.

    کلیدواژگان: تحقق، الگوی اسلامی و ایرانی، حکمرانی، مطلوب، فرهنگ سیاسی
  • حسین نازک تبار*، شهرام ملانیا جلودار، محمدرضا سیه چهره صفحات 87-112

    در کشور ما حمایت از تولید کالاهای داخلی و نگرش به مصرف این کالاها همواره در اولویت سیاست گذاران بوده و یکی از شیوه های معمول در زمینه تشویق مصرف کالاهای داخلی، اعتماد به این کالاها و کیفیت آن است. بر همین اساس، هدف این مطالعه، شناسایی رابطه بین اعتماد اجتماعی و نگرش به مصرف کالاهای داخلی شهروندان می باشد. به لحاظ روش شناسی، این تحقیق از نوع توصیفی و به لحاظ نحوه گردآوری داده ها، پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش شامل شهروندان بالای 18 سال مناطق سه‎گانه شهرستان ساری با حجم نمونه ای به تعداد 388 نفر محاسبه و با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب شده اند. اعتبارسنجی ابزار گردآوری داده ها، به وسیله روایی محتوایی و برای برآورد پایایی آن ها از آزمون آلفای کرونباخ استفاده شده است. یافته ها نشان داد که میانگین اعتماد اجتماعی و نگرش به مصرف کالاهای داخلی شهروندان به ترتیب 251/3 و 405/3 می باشد که در حد «بالاتر از متوسط» ارزیابی می-شود. هم چنین، نتایج حاصل از آزمون فرضیه ها حاکی از آن است که بین اعتماد اجتماعی و ابعاد آن با نگرش به مصرف کالاهای داخلی شهروندان رابطه معناداری وجود دارد. براساس نتایج تحلیل رگرسیون، سه متغیر (اعتماد بین شخصی، اعتماد نهادی و اعتماد تعمیم یافته) توانسته اند 9/17 درصد از واریانس متغیر وابسته (نگرش به مصرف کالاهای داخلی) را تبیین نمایند.

    کلیدواژگان: اعتماد اجتماعی، اعتماد بین شخصی، اعتماد نهادی، اعتماد تعمیم یافته، نگرش به مصرف کالاهای داخلی
  • علیرضا عالی پور* صفحات 113-134

    در جوامع پیشرفته امروزی فلسفه نوینی برای دانشگاه مطرح شده که باعث ایجاد یک دگردیسی در رسالت دانشگاه ها شده است، امروزه فناوری های نرم دانشگاهی مورد تاکید خبرگان نظام آموزشی بوده که زیرساخت آن در وجود دانشگاه نوآور ارزشی می باشد. این پژوهش با هدف شناسایی ابعاد دانشگاه نوآور ارزشی انجام گرفته است . پژوهش حاضر باتوجه به هدف، بنیادی است و از رویکرد کیفی و کمی استفاده شده است، ابزار جمع آوری اطلاعات در بخش کیفی شامل مصاحبه با 12 نفر از خبرگان دانشگاهی و در بخش کمی پرسشنامه محقق ساخته در رابطه با دانشگاه نوآور ارزشی و فناوری های نرم بوده است. جامعه آماری بخش کمی تحقیق؛ اعضای هییت علمی دانشگاه های استان مازندران به تعداد 170 نفر بودند که با استفاده از جدول کرجسی - مورگان 118 نفر به عنوان نمونه و به صورت تصادفی ساده مشارکت داشتند. پس از تحلیل داده ها، نتایج این پژوهش نشان داد که دانشگاه نوآور ارزشی دارای ابعاد مختلف فناوری های نرم می باشد. رویکرد نرم در حوزه‏ی دانش و فناوری، باعث ایجاد تحول در تمامی جنبه‏های حیات انسان معاصر و توجه به ابعاد مادی و معنوی و اخلاقی فناوری ها دارد. این تحول در سطوح اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، سبک زندگی، حوزه نظامی و سلامت بشر دارد.

    کلیدواژگان: دانشگاه، دانشگاه نوآور ارزشی، فناوری های نرم، رسالت دانشگاه ها
  • مصطفی حیدری هراتمه* صفحات 135-160

    هدف تحقیق بررسی تاثیر فساد بر سرمایه گذاری و رشد اقتصادی در نظر گرفته شد که با استفاده از یک مدل اقتصادی باز و مدل رشد درونزا با تحرک سرمایه بین المللی مورد بررسی قرار می گیرد. این مدل به طور خاص، پیش بینی می کند که فساد بر سرمایه گذاری تاثیر منفی و رشد اقتصادی را از طریق ریسک ناشی از فساد مختل می کند.جهت آزمون عملی و تجربی این پیش بینی ها، 42 کشور برای دوره زمانی 1385 تا 1398 به عنوان نمونه تحقیق با تکنیک تخمین زنندهGMM در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد : فساد مانع رشد اقتصادی می گردد و از طریق آن بر سرمایه گذاری در یک اقتصاد باز با منحرف کردن سرمایه گذاری بین المللی تاثیر می گذارد. عدم اطمینان ناشی از فساد، بر کارآفرینی و فعالیت های تولیدی تاثیر می گذارد. بنابراین، بازگشت سرمایه را کاهش داده و ریسک آن را افزایش و فعالیت های سرمایه گذاری را تضعیف می کند.کشورهای غنی تر با دسترسی بهتر به تامین مالی بین المللی سریع تر رشد نموده و کم تر مستعد تاثیرات زیان آور فساد نسبت به اقتصادهای نوظهور می باشند. نهایتا اینکه تعامل بین فساد و سرمایه گذاری و آثار آن بر رشد اقتصادی منفی و معنی دار بوده و این تصور را تایید می کند که کشورهای کم تر سرمایه گذاری شده بیشتر در معرض اثرات سوء فساد قرار دارند. این امر نشان دهد که تاثیر نسبی فساد بر رشد با سطح سرمایه گذاری متفاوت باشد. علاوه بر آن، برای کشورهای با سطوح پایین سرمایه گذاری، انتظار می رود که آثار قابل توجهی از فساد در رشد اقتصادی، مستند به افزایش عدم قطعیت و بی ثباتی باشد.

    کلیدواژگان: کلیدواژه ها : فساد، رشد اقتصادی، سرمایه گذاری، اقتصاد باز، GMM
  • حسن رضائی، محمد توحیدفام*، احمد بخشایش اردستانی، حسین تفضلی صفحات 161-187

    تجزیه و تحلیل کیفی و با استفاده از منابع کتابخانه ای اسنادی، وضعیت حکمرانی خوب الگوی حکمرانی خوب از جمله رویکردهای نوین به توسعه است که زمینه ساز توسعه ای مردم سالارانه می باشد. از ویژگی های اصلی این الگو می توان به «پاسخگویی دولت به شهروندان»، «حاکمیت قانون»، «مردم سالاری»، «مشارکت»، «حق انتخاب» و... اشاره داشت. در این الگو صاحبان اصلی قدرت، مردم هستند.این مقاله می کوشد با روش در گفتمان های اصولگرایی عدالت خواه و اصلاح طلبی را بررسی و به مقایسه و تحلیل محتوای شاخص های حاکمیت قانون، پاسخگویی و مشارکت در آن گفتمان ها بپردازد. شایان ذکر اینکه گفتمان های یاد شده در قالب رویکرد نظری نهادگرایی مورد بررسی قرار می گیرد.سوال اصلی پژوهش این هست که «وضعیت حکمرانی خوب در گفتمانه های اصلاح طلبی و عدالت خواه چگونه بوده است؟». فرضیه اصلی این مقاله بیان می دارد که « به نظر می رسد شاخص های حکمرانی خوب(حاکمیت قانون،پاسخگویی و مشارکت) در گفتمان اصلاح طلبی بر توسعه سیاسی و در گفتمان اصولگرایی عدالت خواه بر عدالت اجتماعی تاثیرگذار بوده است.».

    کلیدواژگان: حکمرانی خوب، حاکمیت قانون، پاسخگویی، مشارکت، اصلاح طلبی، اصولگرای عدالت خواه
  • صادق ملک میرزایی، مسلم سلیمانی یان*، سیاوش یاری صفحات 189-211

    حجاب و پوشش به عنوان یک نماد فرهنگی برای هر جامعه محسوب می شود که نحوه انتخاب و ارایه آن در جامعه نشان دهنده هویت و فرهنگ آن جامعه است و در میان جوامع گوناگون یکی از تحت تاثیرپذیرترین مسایل فرهنگی است. در دوره رضاشاه با مطرح کردن و اجباری کردن کشف حجاب هویت زن نشانه گرفته شد. پژوهش حاضر با استناد بر اسناد و مطالعات کتابخانه ای و با استفاده از روش توصیفی - تحلیلی انجام گرفته و در پی پاسخ به این سوال می باشد که چگونه می توان پیامدهای سیاست کشف حجاب رضا شاه بر هویت زنان تبیین کرد ؟مدعای تحقیق این است که به رغم مقاومت عده زیادی از زنان در برابر قانون کشف حجاب، عده قلیلی از این طرح استقبال کردند. همچنین حکومت پهلوی با برگزاری کانون ها و کنگره های مختلف و تبلیغات رسانه ای و مجلات، به تبلیغ و ترویج سبک زندگی غربی پرداخت بدون اینکه هویت زن را مد نظر قرار دهد. فراموش شدن نقش اصلی زنان در پرورش و تربیت کودکان، تقویت روحیه خودناباوری در زن مسلمان، اشاعه بی بند و باری و فساد اخلاقی، رواج معاشرتهای آزاد دختران و پسران و زنان ومردان با تمسک به فرهنگ غربی، عرضه کردن و به نمایش گذاشتن زیبایی-های زنان در تبلیغ کالاها از جمله پیامدهای کشف حجاب بر هویت زن ایرانی است.

    کلیدواژگان: کشف حجاب، هویت، زن، رضاخان، حکومت پهلوی
  • اسماعیل پناهی، وحید آرایی*، مینا جمشیدی صفحات 213-239

    حکمرانی خوب از طریق ایجاد رضایت، اعتماد و امنیت عمومی بسترهای مناسبی را برای سرمایه گذاری فراهم می کند که می تواند زمینه را برای رشد اقتصادی در سطح منطقه ای، ملی و بین المللی برای کشور فراهم آورد. نظر به اهمیت موضوع این مطالعه با هدف اعتبارسنجی الگویی برای بکارگیری حکمرانی خوب از منظر اقتصادی در استان آذربایجان غربی انجام شده است. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر روش و بازه زمانی گردآوری داده ها، یک پژوهش پیمایش مقطعی می باشد. جامعه آماری شامل مدیران و معاونین سازمان های دولتی در استان آذربایجان غربی می باشد. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران 190 نفر برآورد گردید و نمونه گیری با روش تصادفی ساده انجام گرفت. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه است که با روش روایی سازه، روایی همگرا و روایی واگرا اعتبارسنجی گردید. با استفاده از آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی نیز قابلیت اعتماد پرسشنامه مطلوب ارزیابی شد. برای اعتبارسنجی الگوی حکمرانی خوب از روش حداقل مربعات جزیی و نرم افزار Smart PLS استفاده شد. در نهایت نیز شاخص های حکمرانی خوب از منظر اقتصادی با روش سوارا اولویت بندی شدند. نتایج حاکی از آن است که بهبود سیاست های اقتصادی و شفاف سازی اطلاعات و اقدامات اقتصادی بر مبارزه با فساد و پاسخگویی عمومی اثر می گذارد. این عوامل نیز بر توسعه اقتصادی و رضایتمندی شهروندان تاثیر می گذارند. از این طریق می توان به پیامدهای اقتصادی حکمرانی خوب دست پیدا کرد. بنابراین مدیران استان آذربایجان غربی با رعایت اصول زیربنایی حکمرانی خوب می توانند به اهداف مرتبط با رشد و توسعه اقتصادی دست پیدا کنند.

    کلیدواژگان: حکمرانی خوب، الگوی حکمرانی خوب، رشد اقتصادی، استان آذربایجان غربی
  • وحید صالحی* صفحات 241-259

    موضوع مقاله عبارت از رابطه مسیولیت پذیری در سبک زندگی توسعه محور شهروندان است. مسیولیت پذیری شهروندان یکی از مهم ترین ابزارهای تسلط بر مدیریت افکار عمومی تبدیل شده است. مسیولیت پذیری شهروندان از یک سو به عنوان ابزار تسلط بر افکار عمومی و از سوی دیگر در نهادینه و فراگیر شدن سبک زندگی توسعه محور نقش تعیین کننده ای دارد. هدف پژوهش نیز تعیین میزان و مسیولیت پذیری در سبک زندگی توسعه محور شهروندان و ارایه راهکار تقویت آن است. روش تحقیق برحسب هدف کاربردی، ازنظر ماهیت توصیفی و از نوع همبستگی است. سوال اصلی تحقیق این است که مسیولیت پذیری چه تاثیری در ایجاد سبک زندگی توسعه محور دارد و چگونه می توان آن را شناخت؟ در این زمینه سه سوال فرعی و سه فرضیه متناسب آن تبیین گرده و بدان پاسخ داده است. برای استخراج یافته های دقیق و راهگشا از روش پرسشنامه در سطح شهروندان تهرانی استفاده شده و داده ها مورد تجزیه وتحلیل کمی و کیفی قرار گرفته است. درنتیجه اکثریت قاطع پاسخ دهندگان بر تاثیر اساسی مسیولیت پذیری شهروندان در شکل گیری سبک زندگی توسعه محور تاکید دارند.

    کلیدواژگان: شهروندان، مسئولیت پذیری، سبک زندگی، توسعه محوری
  • علیرضا شهبازی، فواد مکوندی*، قنبر امیرنژاد، وحید چناری صفحات 261-292

    مطالعه حاضر با هدف طراحی مدل آینده نگری خدمات عمومی در جمهوری اسلامی ایران انجام شده است. جامعه آماری در بخش پژوهش شامل 29 نفر از متخصصین و اساتید دانشگاه در رشته های مدیریت دولتی، علوم سیاسی و جامعه شناسی می باشد. جامعه آماری در بخش کمی تحقیق شامل کلیه دانشجویان دانشگاه در رشته های مدیریت دولتی، علوم سیاسی و جامعه شناسی می باشد دانشگاه آزاد شوشتر می باشند (N=183) که از این میان نمونه ای متشکل از 125 نفر انتخاب شده است. از مصاحبه و پرسشنامه برای گردآوری داده ها استفاده شده است. در نخستین گام پژوهش، به کدگذاری مصاحبه های تخصصی پژوهش با استفاده از تحلیل کیفی مضمون پرداخته شده است. سپس شاخص های الگوی آینده نگری خدمات عمومی با روش دلفی فازی غربالگری شده است. در گام بعدی نتایج حاصل از تحلیل عاملی تاییدی ارایه گردیده است. سپس مقوله های موجود با روش ساختاری-تفسیری سطح بندی شده و الگوی اولیه پژوهش طراحی شده است. در نهایت برای اعتبارسنجی مدل از روش حداقل مربعات جزیی استفاده شده است. تحلیل کیفی با نرم افزار MAXQDA روش دلفی فازی با نرم افزار MatLab تحلیل ساختاری-تفسیری با نرم افزار MicMac و روش حداقل مربعات جزیی با نرم افزار Smart PLS انجام شده است. بر اساس نتایج بدست آمده مدل آینده نگری خدمات عمومی در قالب شش مقوله فراگیر آینده نگاری خدمات عمومی، مشارکت سیاسی، مشارکت اجتماعی، دموکراسی، انسان گرایی، ساختارهای خدمات عمومی تدوین شد. بر اساس نتایج بدست آمده از تکنیک حداقل مربعات جزیی مشخص شد که مدل پیشنهادی در این تحقیق از اعتبار مناسبی برخوردار است.

    کلیدواژگان: آینده نگاری، خدمات عمومی، مشارکت اجتماعی، دموکراسی
  • محمدرضا فاضلی* صفحات 293-313

    تغییر و تحول و زندگی در شرایط و دنیایی متفاوت، بطور طبیعی زاینده افکاری جدید خواهد بود. نسل جوان بطور طبیعی دارای ایده های نو برای اداره جامعه است. چرا که از منظرگاه متفاوت به مسایل می نگردد و دنیای ذهنی او متفاوت از پیشینیان است. این ویژگی می تواند مولد فرصت های مناسبی برای تحول و تکاپو در هر جامعه ای باشد. دوران جوانی را می توان نقطه اوج تجلی اراده سالاری دانست. نیروی جوانی برآمده از سه مولفه انرژی، امید، ابتکار است که می تواند آن را مبدل به موتور محرک جامعه نماید. قشر جوان در هر جامعه‎ای به لحاظ برخورداری از توان، انرژی و استعدادهای فراوان قادر است، نقش تعیین کننده‎ای در آینده آن جامعه داشته باشد و جوانان در هر جامعه‎ای سرمایه اصلی آن جامعه‎ محسوب می‎گردند که می‎توانند زمینه‎های رشد و پیشرفت آن جامعه‎ را در عرصه‎های مختلف فراهم نمایند.این پژوهش با رویکرد توصیفی- اکتشافی بدنبال آن است تا بر مبنای روش «تحلیل محتوا» در مطالعات علوم انسانی، الگوی «جوان انقلابی» را از دیدگاه فرزانه حکیم انقلاب، حضرت آیت الله العظمی خامنه ای، متناسب با روش شناسی تحقیق و اهداف ارایه نماید. تحقیق، ناظر به شناسایی و معرفی مضامین اصلی، از درون داده ها با استفاده از بیانات مقام معظم رهبری به صورت تمام خوانی تا رسیدن به اشباع، مورد مطالعه قرار گرفته است. از کدگذاری (مفهوم سازی) 386کد و مفهوم، 48 مضمون سازمان دهنده و 6 مضمون اصلی به نام معنویت گرایی» «بصیرت» «انقلابی گری» «دانایی محوری» «کارآمدی» و «تمدن ساز» در قالب «الگوی جوان انقلابی» شکل گرفت.

    کلیدواژگان: االگوی اسلامی ایرانی، جوان انقلابی، انقلاب اسلامی، مقام معظم رهبری
|
  • Masoud Motaharinasab *, Mohamad Bidhendi Pages 7-35

    Every country needs a grand model for its progress to transition from the current situation and problems and move towards the desired situation in the future. Therefore, in the Islamic Republic of Iran, the design and approval of the Iranian Islamic model of progress is of strategic importance. The horizon of progress is considered in the basic Islamic model of Iranian progress, the new Islamic civilization. But one of the drawbacks of the basic Iranian Islamic model of progress is that it is not designed and developed based on a civilized approach. In other words, the role and influence of modern Islamic civilization as a horizon of progress in designing the principles and measures of the model has not been seen. Accordingly, the purpose of this article is to critique the basic Iranian Islamic model of progress based on the civilization approach using the analytical method. Presenting a conceptual framework based on the civilization approach in order to design the final Iranian Islamic model of progress is one of the results of this study.

    Keywords: pattern of progress, approach of Civilization, critique, new Islamic civilization
  • Mostafa Savedorodi, Hashem Gaderi, Hossein Ansarifard * Pages 37-63

    The subject of this article is social security, the purpose of which is to present and extract the aspects of the social security model in the thought of the Leader of the Islamic Revolution of Iran. Social security is one of the most important dimensions of national security and if the effect and extent of this component is greater, national security will be more stable, less costly and stronger. The research question is based on the aspects of social security in leadership thought and the hypothesis is exploratory. Qualitative research approach, inductive research strategy, documentary data collection method, qualitative content analysis research method and research theory are derived from Copenhagen school theory (Bozan's theory). The research findings indicate that the model of social security in the leadership thinking includes social justice, social services, social capital, psychological security, fight against social corruption and cultural security. It also seems that in the thought of the leadership alone relying on the military dimension of security alone is not enough and they emphasize social security in particular; Because the security of citizens, especially in the social sphere, is very important to them.

    Keywords: Security, Social security, content analysis, Ayatollah Khamenei, Society
  • Mohammad Mahmoodikia * Pages 65-86

    Trying to implement an efficient model of governance based on Iranian Islamic political culture and indigenous values has always been one of the concerns of thinkers and planners of the Islamic system. Accordingly, many theoretical efforts have been made to achieve this goal, which has been published in the form of writing dozens of articles, books, and academic research. However, we are not yet witnessing the realization of an efficient local model of good governance, and institutional and structural dysfunctions are still the Achilles' heel of this realization. Accordingly, using the background of research literature and the application of meta-combined method, this article seeks to answer the question of what conceptual foundations the Iranian Islamic model of good governance is based on and what categories its explanatory theory is based on?The findings of this study indicate that the Iranian Islamic model of good governance based on categories such as "ensuring worldly and otherworldly happiness of society", "one-sided view of the good governance model of the Western paradigm to man and weakness and inadequacy in domestic political culture." "The rule of reading modern jurisprudential Islam" and "realization of the model of religious democracy" is firm; Also, the higher central category that can be abstracted from the mentioned categories can be explained in the form of "realization of the ideal reference model of governance in the light of modern reading, based on modern requirements, and comprehensive of jurisprudential Islam

    Keywords: realization, Islamic, Iranian model, Governance, desirable, Political Culture
  • Hossein Nazoktabar *, Shahram Mollaniajelodar, Mohammadreza Siyahchehreh Pages 87-112

    In our country, supporting the production of domestic goods and the attitude towards consuming these goods has always been a priority for policymakers and one of the common ways to encourage the consumption of domestic goods is to trust these goods and their quality. Accordingly, this study aims to identify the relationship between social trust and attitudes toward the consumption of domestic goods of citizens. Methodologically, this research is descriptive and in terms of data collection, it is survey research. The statistical population of the study includes all citizens over 18 years in the three regions of Sari. A sample size of 388 people was calculated and selected and studied by the randomized cluster sampling method. The data collection tool was validated by content validity and Cronbach's alpha test was used to estimate their reliability. The findings showed that the average social trust and attitudes toward the consumption of domestic goods of citizens are 3.251 and 3.405, respectively, which is assessed as "above average". Also, the results of testing the hypotheses indicate that there is a significant relationship between social trust and its dimensions with the attitude towards the consumption of domestic goods of citizens. In total, it can be said that three variables (interpersonal trust, fundamental trust, and generalized trust) were able to explain 17.9% of the variance of the dependent variable (attitude to the consumption of domestic goods).

    Keywords: Social trust, interpersonal trust, Fundamental Trust, generalized trust, attitudes towards the consumption of domestic goods
  • Alireza Alipour * Pages 113-134
    Objective

    In today's advanced societies, a new philosophy has been proposed for the university, which has caused a transformation in the mission of universities. This study aims to identify the dimensions of an innovative value university.

    Method

    The present study is fundamental in terms of purpose and a qualitative and quantitative approach has been used. It has been soft technology. Quantitative research; The faculty members of the universities of Mazandaran province were 170 people who participated using the Krejcie-Morgan table with 118 people as a sample and by simple random sampling.

    Results

    After analyzing the data, the results of this study showed that the innovative value university has different dimensions of soft technologies.

    Results

    The soft approach in the field of science and technology, causes change in all aspects of contemporary human life and pays attention to the material, spiritual and moral dimensions of technology. This change has at the social, economic, cultural, lifestyle, military and human health levels.

    Keywords: university, Innovative value university, soft technologies, mission of universities
  • Mostafa Heidari Haratemeh * Pages 135-160

    The purpose of this study was to investigate the impact of corruption on investment and economic growth , Which is examined using an open economic model and endogenous growth model with the mobilization of international capital. In particular, this model predicts that corruption will negatively impact investment and economic growth through the risk of corruption. For practical and experimental testing of these predictions, 42 countries for the period 2006 to 2019 were considered as a research sample with GMM estimating technique. The results showed: the corruption hampers growth through its impact on investment in an open economy by diverting international investment. The uncertainty induced by corruption acts on entrepreneurship and productive action. Thus, it decreases the return on investment and increases its variance, which discourages investment activities. The richer countries with better access to international financing should be growing faster and be less prone than emerging economies to the adverse effects of corruption. Finally, the interaction term between corruption and investment and its effects on economic growth is negative and significant, appearing to confirm the notion that less-invested countries are more prone to the adverse effects of corruption. This may suggest that the partial effect of corruption on growth varies by level of investment. In addition, for countries with low levels of investment, one would expect significant effects of corruption on economic growth attributable to increased uncertainty and instability.

    Keywords: Corruption, Economic Growth, Investment, “ open economic “, GMM
  • Hassan Rezaei, Mohammad Tohidfam *, Ahmad Bakhshayesh Ardestani, Hosein Tafazoli Pages 161-187

    One of the new approaches to development is a good governance model that provides the basis for a democratic development. The main features of this model can be "government accountability to citizens", "rule of law", "democracy", "participation", and " right to choose", and so on. In this model, the supreme power belongs to the people.The main question of this research is that "How is thre Good governance dituation mohammad Khatami(seventh and eights) and mahmood Ahmadinejad(ninth and tenth) government?" The main hypothesis of this article is that "It seems(rule of law,accountability,participation )that good governance indicators in the mohammad khatami government have influenced political development in the mahmood ahmadinejad government on social justic."This paper seeks to compare and analyze the The situation of Good governance approaches in mohammad khatami andmahmood Ahmadinejad to content of the rule of law,accountability and participation in those governments by qualitative analysis using documentary library resources.

    Keywords: good governance pattern, Rule of law, Accountability, Participation, Reformist, Principled justic
  • Sadegh Malekmirzai, Moslem Soleimanian *, Siavash Yari Pages 189-211

    Hijab and covering is considered as a cultural symbol for any society, the way it is selected and presented in the society reflects the identity and culture of that society and is one of the most influential cultural issues among different societies. During Reza Shah's reign, women's identity was targeted by raising and enforcing the discovery of hijab. The present study is based on documents and library studies and uses a descriptive-analytical method and seeks to answer the question of how the consequences of Reza Shah's hijab discovery policy on women's identity can be explained?The study claims that despite the resistance of many women to the law on the discovery of the hijab, few welcomed the plan. The Pahlavi government also promoted the Western way of life by holding various clubs and congresses and propaganda in the media and magazines, without considering the identity of women. Forgetting the main role of women in raising children, strengthening the spirit of self-belief in Muslim women, spreading rampant and moral corruption, the prevalence of free association of girls and boys and men and women with reference to Western culture, offering and displaying beauty- Women in the promotion of goods is one of the consequences of the discovery of hijab on the identity of Iranian women.

    Keywords: Discovery of hijab, identity, Woman, Reza Khan, Pahlavi Government
  • Ismail Panahy, Vahid Araei *, Mina Jamshidi Pages 213-239

    By creating public satisfaction, trust and security, good governance, provides a good platform for investment, which can pave the way for economic growth at the national and international levels for the country.Due to the importance of the subject, this study was conducted with the aim of validating a model for applying good governance from an economic perspective in West Azerbaijan Province. The present study is a cross-sectional survey in terms of practical purpose and method and time period of data collection. The statistical population includes managers and deputies of government organizations in West Azerbaijan province. The sample size was estimated 190 people by using Cochran's formula and sampling was performed by simple random method. The data collection tool was a questionnaire that was validated by structural validity, convergent validity and divergent validity. Using Cronbach's alpha and combined reliability, the reliability of the questionnaire was assessed as desirable. To validate the good governance model, the partial least squares method and Smart PLS software were used. Finally, the indicators of good governance from an economic point of view were prioritized by the Savara method. The results show that improving economic policies and transparency of information and economic measures affect the fight against corruption and public accountability. These factors also affect economic development and citizen satisfaction. In this way, the economic consequences of good governance can be achieved. Therefore, the managers of West Azerbaijan Province can achieve the goals related to economic growth and development by observing the basic principles of good governance

    Keywords: Good Governance, good governance model, Economic Growth, West Azerbaijan province
  • Vahid Salehi * Pages 241-259

    The subject of the article is the relationship of responsibility in the development-oriented lifestyle of citizens. Citizen accountability has become one of the most important tools for dominating public opinion management. Citizens' responsibility on the one hand as a tool to dominate public opinion and on the other hand in the institutionalization and pervasiveness of development-oriented lifestyle plays a decisive role. The purpose of this study is to determine the extent and responsibility in the development-oriented lifestyle of citizens and provide a solution to strengthen it. The research method is applied in terms of descriptive nature and correlational in terms of purpose. The main question of the research is what is the effect of responsibility in creating a development-oriented lifestyle and how can it be recognized? In this regard, three sub-questions and three corresponding hypotheses have been explained and answered. To extract accurate and instructive findings, the questionnaire method was used at the level of Tehran citizens and the data were analyzed quantitatively and qualitatively. As a result, the overwhelming majority of respondents emphasize the fundamental impact of citizens' responsibility in shaping a development-oriented lifestyle.

    Keywords: Citizens, Responsibility, Lifestyle, development-oriented
  • Alireza Shahbazi, Foad Makvandi *, Ghanbar Amirnejad, Vahid Chenari Pages 261-292

    The aim of this study was to design a public services futures model in the Islamic Republic of Iran. The statistical population in the research section includes 29 specialists and university professors in the fields of public administration, political science and sociology. The statistical population in the quantitative part of the research includes all university students in the fields of public administration, political science and sociology of Shushtar Azad University (N = 183), from which a sample of 125 people was selected. Interviews and questionnaires were used to collect data. In the first step of the research, specialized research interviews are coded using qualitative content analysis. Then, the indicators of public services futures model are screened by fuzzy Delphi method. In the next step, the results of confirmatory factor analysis are presented. Then, the existing categories are stratified by structural-interpretive method and the initial research model is designed. Finally, the partial least squares method is used to validate the model. Qualitative analysis with MAXQDA software, Fuzzy Delphi method with MatLab software, Structural-interpretive analysis was performed with MicMac software and partial least squares method with Smart PLS software. Based on the obtained results, the public service foresight model was developed in the form of six comprehensive categories of public service foresight, political participation, social participation, democracy, humanism, and public service structures. Based on the results obtained from the partial least squares technique, it was determined that the proposed model in this research has a good validity.

    Keywords: Foresight, Public Services, Social participation, Democracy
  • Mohammadreza Fazeli * Pages 293-313

    The youth in any society, in terms of having a lot of power, energy and talents, is able to play a decisive role in the future of that society, and the youth in any society are the main capital of that society. They can provide the grounds for the growth and development of that society in various fields. The issuance of the statement "The second step of the revolution" addressed to the Iranian nation, especially the youth, was a new window to the realization of a new Islamic civilization proposed by the Supreme Leader. Took. This research, which is a basic descriptive-exploratory research, has been tried to fit the model of "revolutionary youth" from the point of view of Farzaneh Hakim Enqelab, Grand Ayatollah Khamenei for the youth, based on the method of "content analysis" in humanities studies. Present with research methodology and objectives.The research, which seeks to identify and introduce the main themes that have emerged from the data, has been studied using the statements of the Supreme Leader in full reading until saturation is achieved. From coding (conceptualization) 386 codes and concepts, 48 ​​organizing themes and 6 main themes called spiritualism, insight, revolutionaryism, central knowledge, efficiency and civilization building in the form of "revolutionary young model" Took.

    Keywords: Iranian Islamic model, revolutionary youth, Islamic Revolution, supreme leader