فهرست مطالب

جستارنامه ادبیات تطبیقی - پیاپی 21 (پاییز 1401)

جستارنامه ادبیات تطبیقی
پیاپی 21 (پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/09/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • داود قنبری، نرگس اسکویی*، عزیز حجاجی کهجوق صفحات 1-24
    آغازگر به عنوان نقطه عزیمت پیام، امکان پردازش پیام متنی را برای گوینده و نیز تعیین جهت گیری کنشی و فکری پیام را برای مخاطب فراهم می آورد. در این پژوهش، به منظور تحلیل ساختاری و گفتمانی متن فتوت نامه نجم الدین زرکوب و کشف ساز و کارهای میان ذهن و زبان نویسنده و بافت فرهنگی-اجتماعی متن از تحلیل آغازگرها استفاده شده است. از تحلیل انواع آغازگرها در این متن که به روش ترکیبی (توصیفی، تحلیلی و آماری) انجام گرفت، این نتایج به دست آمد: فراوانی معنادار آغازگرهای تجربی در این متن، نشانگر غلبه کنش ایضاحی و تبیینی در گفتمان مولف است. کاهش معنادار آغازگرهای میان فردی، نشانگر پایین بودن کنش های ارتباطی و تعاملی در متن و موید تقویت منظورهای گفتمانی تک صدایی و اقتداری موجود در سازه های تجربی است. از میان آغازگرهای متنی، عناصر ساختاری به جهت نقشی که در پیوستگی و توسعه متن ایفا می کنند، پررنگ تر از دو نوع دیگر (تداومی و افزوده پیوندی) است. در این متن، فراوانی آغازگرهای ساده و بی نشان، بیشتر از آغازگرهای مرکب و نشان دار است که تاثیر آن در متن، به شکل سهولت و قاعده مندی زبانی و دستوری در عین انسجام متنی در بافت گفتمان ایدیولوژیک متن مشاهده می شود.
    کلیدواژگان: آغازگرها، فتوت نامه، نجم الدین زرکوب، زبان شناسی نقش گرا، گفتمان تک صدایی
  • حسینعلی سرحدی، مسعود اکبری زاده*، مصطفی سالاری صفحات 25-49
    معلقات سبع یکی از درخشان ترین آثار شعری در عصر جاهلی و آیینه تمام نمای آن است که فرهنگ آداب و رسوم زندگی مردم و همچنین موقعیت جغرافیایی و اجتماعی و ادبی آن عصر را نشان می دهد. بسیاری از پژوهشگران در زمینه های مختلف ادبی بر روی آن کار کردند؛ زیرا معلقات سبع، شناس نامه عصر جاهلی است و درک درست این اشعار و بررسی آن ها از جوانب مختلف، راهی برای شناخت عصر جاهلی است. ادبیات عرب به دلیل هم جواری جغرافیایی تمدن های عربی و ایرانی از مهم ترین دریچه های تاثیر فرهنگ و زبان عرب بر ادبیات فارسی است، اگرچه این تاثیر، متقابل و عمیق است؛ اما بی گمان تاثیر ادبیات عرب بر شاعران دوره های آغازین ادبیات فارسی عمیق تر و بزرگ تر است. یکی از اهداف اصلی این پژوهش، تحلیل و مقایسه اثرپذیری ساختاری و مضمونی شاعران برجسته سبک خراسانی در وصف معشوق از معلقات سبع است. اکثر صاحب نظران، متفقند که شاعران ایرانی در سرودن اشعار مربوط به اطلال و دمن، دنباله رو شاعران عرب بوده اند و از شاعران عرب تقلید کرده اند. جستار حاضر با روش تطبیقی و رویکرد توصیفی-تحلیلی می کوشد تا اثرپذیری ساختاری و مضمونی شاعران برجسته سبک خراسانی در وصف معشوق از معلقات سبع را مشخص سازد و به این پرسش ها پاسخ دهد که میزان تاثیرپذیری شاعران برجسته سبک خراسانی در زمینه وصف معشوق از شاعران معلقات چگونه است؟ و کدام شاعر سبک خراسانی تاثیر بیشتری از شاعران معلقات گرفته است؟
    کلیدواژگان: ادبیان عرب، معلقات سبع، سبک خراسانی، توصیف
  • زهرا ایرانمنش* صفحات 50-70
    یکی از زمینه‏ های مطالعاتی در ادبیات تطبیقی بررسی موضوع، جایگاه، بیان ادبی و مواردی از این قبیل در آثار شاعران است. جنبه های اصلی بررسی تطبیقی، موضوع و اندیشه و احساس است. هدف پژوهش این است که با روش توصیفی تحلیلی باورمندی انسان نسبت به آزادی را در اشعار بلیک و مولانا را با یکدیگر مقایسه کند. برای شناخت پیوند ادبیات جهان و ایران و میزان تاثیرپذیری ادیبان گوناگون از یکدیگر ضروری است که مطالعات تطبیقی جهانی انجام شود. در این پژوهش اندیشه مولانا و بلیک در اشعار مهم است و بررسی می‏شود. در این پژوهش این نتایج حاصل شده است که روحیه آرام بلیک کاملا با وضعیت جامعه روزگار خود سازگار نبوده و نگرش او نسبت به آزادی این روحیاتش را نشان می‏ دهد. ملکوت، مادی ‏گرایی و علم ‏پرستی، وحدت وجود و توجه به جهان درونی انسان و تخیل از جمله نشانه‏ های سبک عراقی است که در اشعار مولانا وجود دارد و این نشانه‏ ها در اشعار بلیک هم به چشم می ‏خورد. آزادی مولانا عرفانی و فردی است و با ترک تعلقات دنیوی و دلبستگی های معنوی و فردی بیان می شود. در مقابل آن آزادی بلیک اجتماعی و سیاسی است.
    کلیدواژگان: ویلیام بلیک، مولانا، آزادی انسان، ادبیات تطبیقی
  • علی زابلی مهدی آبادی، احمد صادقیان*، ابوالقاسم عاصی مذنب صفحات 71-106
    تجلی کلام الهی در شعر، مایه طراوت، عمق و استواری آن می شود و هر اندازه که اثر ادبی از مفاهیم متعالی پر بارتر باشد، قدرت نفوذ و تاثیرگذاری آن بیشتر می شود. اقبال لاهوری، یکی از شاعران برجسته پاکستانی در بهره گیری از آیات قرآن است که در سروده هایش به شیوه های گوناگون به بهره گیری گسترده از آیات قرآن پرداخته است. آرایه اقتباس، یکی از مهم ترین و موثرترین صنایع ادبی در بلاغت به شمار می رود که در شعر اقبال به انحای مختلف به کار رفته است. با توجه به بسامد فراوان این آرایه و شکل های گوناگون کاربرد آن، ضرورت انجام این پژوهش ایجاب می کند. این پژوهش به شیوه توصیفی - تحلیلی، و با ابزار کتاب خانه ای، درصدد است تا سروده های اقبال را که صنعت اقتباس در آن ها با استفاده از آیات قرآن انجام گرفته، واکاوی نماید و شیوه های اثرپذیری و تفسیر اقبال از قرآن در شیوه های کاربرد این آرایه و جنبه های گوناگون معنایی و اسرار و رموز بلاغی آن را بررسی کند. نتایج پژوهش نشان دهنده آن است که بلاغت قرآن، علاوه بر تاثیری که بر اندیشه و زبان اقبال داشته، در تحول و تطور انواع تلمیح و تضمین در شعر اقبال نیز نقش چشمگیری داشته است.
    کلیدواژگان: اقتباس، اعجاز قرآن، بلاغت، قرآن، دیوان اشعار اقبال
  • عزت خلیقی، سعید روزبهانی*، امیر احمدی صفحات 107-130
    مفهوم حقوق بشر در همه فرهنگ ها مورد احترام بوده و قوانین متعددی در این باره وضع شده است و لزوما منحصر به دوران معاصر نیست. به این اعتبار که ادبیات، جلوه گاه فرهنگ منعکس در بطن و متن جامعه است، بازتاب مصداق های حقوق بشر در آن دیده می شود. در گستره ادبیات فارسی، حافظ در آیینه دیوان غزلیات، ضمن پرداختن به مسایل غنایی، عاشقانه، عرفانی و... از موضوعات حقوق بشری هم سخن گفته است. او در ابیات مختلف، بارها به کاستی های حقوق انسان ها اعتراض کرده و مخاطبان خود را به صورت مستقیم و غیرمستقیم به رعایت مبانی آن فراخوانده است. حافظ برای تحقق این هدف نوآوری هایی انجام داده که پرورش شخصیت رند از آن جمله است. در این پژوهش با استناد به منابع کتاب خانه ای و روش توصیفی- تحلیلی، چیستی مفاهیم «کرامت انسانی»، «عدالت اجتماعی» و «آزادی» در غزلیات حافظ (با رویکرد به کنش های رند) و اعلامیه حقوق بشر سازمان ملل متحد کاویده شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد که رندآفرینی حافظ در دیوان غزلیات، تلاشی انتقادی و اعتراضی برای برجسته کردن محرومیت های مرتبط با حقوق بشر در جامعه ایرانی و افزودن بر گستره شناخت و بینش مردم تحت ستم بوده است. همچنین، از این طریق، دوگانه «خودی/ بیگانه» در کلیت ساختار سیاسی جامعه ایرانی تشریح و برجسته سازی شده است. دیگر آنکه، مفاهیم بنیادی ذکرشده در اعلامیه حقوق بشر، منحصرا ریشه در دنیای معاصر ندارد و فرازمانی و فراتر از جغرافیایی مشخص است.
    کلیدواژگان: حافظ، غزلیات، رند، حقوق بشر، کرامت انسانی
  • سعید محمدی کیش، فرح نیازکار* صفحات 131-157
    از اساسی ترین ارکان عرفان اسلامی که آن را اصل برگزیده تصوف می نامند، انسان کامل است. انسان کامل، مظهر تجلی اسماء الهیست که واسطه فیض حق در میان خلق شده است. در این پژوهش به خرد ابر انسان فریدریش نیچه در کتاب «چنین گفت زرتشت» از منظر بینش الهی در عرفان اسلامی به شیوه توصیفی - تطبیقی پرداخته می شود. این اثر، روایتی فلسفی و شاعرانه است که در آن نیچه دیدگاه های خود را از زبان زرتشت بازگو می کند. نتایج تحقیق، مبین وجود شباهت هایی میان ابر انسان نیچه و بینش انسان کامل در عرفان اسلامی است. نیچه اراده و بینش درونی معطوف به قدرت را تنها رهیافت حقیقت می پندارد، همچنان که در عرفان اسلامی بینش الهی انسان کامل در پوشش اسماء و صفات، تجلی حقیقت مطلق هستند. از منظر نیچه اکنون فعلیت مقلدانه و متحجرانه بشریت، خدای حاضر در عالم شده است و جهانی رنجور را بر اساس احاطه افکار کهنه در پیشگاه خود یکسان می داند. نیچه به مدد اراده مستقل، این عرصه را به بازآفرینی فرا می خواند. از منظر وی، انسان متاثر از آزادی و انتخاب و تحلیل تفکرات خویش نیست و در میان اعتقادات غیر و ارزیابی های دروغین زندگی کرده است. پس حیات انسان، رسالت والاتری نسبت به بی حاصلی و تبعیت منفعل دارد، همچنان که در عرفان اسلامی، انسان با مجاهدات نفس بر عالم ماده و ظواهر آن پشت کرده و در بینش الهی، حقایق هستی را باز می یابد و به معرفت وجودی خویش نایل می شود.
    کلیدواژگان: فریدریش نیچه، عرفان اسلامی، ابر انسان
  • محمد ارجستانی، اشرف چگینی*، علیرضا قوجه زاده صفحات 158-184
    بن مایه های ادبیات ملت ها، بهترین شاخص برای آشنایی با نگرش و عقاید هر ملتی است. از تقسیمات آثار ادبی ادبیات مقاومت و پایداری است که هیجان آور و پر شور در خدمت بشریت است و از لحاظ محتوایی نیز، در ادبیات اثرپذیر است. قیصر امین پور و کمال ناصر، از شاعران صاحب سبک و پرکار ایران و فلسطین هستند که مقاومت و پایداری اسلامی و مشکلات و دردهای مردم را با در نظر گرفتن اوضاع سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و تکیه بر اصول و مبانی دینی، به شیوه خود در اشعارشان مطرح نموده اند و مفاهیمی چون: وطن پرستی، ایثار، عشق به انسان و میهن، مقاومت و پایداری را به عنوان مهم ترین شاخصه های ادبیات مقاومت به مخاطبان القاء کرده اند. انقلاب اسلامی، جنگ تحمیلی و اشغال فلسطین، در     دهه های گذشته در محافل بین المللی مطرح بوده اند که شرح فرهنگ مبارزه دو کشور با معرفی عناصر اصلی مقاومت و پایداری، علاوه بر روشنگری و احیاء تفکر ظلم ستیزی و عدالت خواهی، گامی موثر به سوی پیشبرد مناسبات دو کشور است. این پژوهش، ضمن بررسی آثار و سبک دو شاعر بزرگ معاصر به روش تحلیلی-توصیفی، برخی از شاخصه های مقاومت و پایداری را بررسی می کند. در شعر امین پور، ویژگی هایی چون: عاطفه صادقانه، زبان امروزی، گوناگونی موضوعات، پرداختن به مفاهیم با ارزش و اندیشه های نو موج می زند. شعر کمال، دربردارنده احساسات، درد و رنج های شخصی و مسایل اجتماعی و سیاسی زندگی وی و روایت رویدادهایی است که با چشم خویش دیده است. او در شعرش به دفاع از انسان های دردمند و آواره ای می پردازد که قربانی زورگویی ها و سیاست های اشغالگران و سرسپردگی حاکمان عرب گشته اند.
    کلیدواژگان: ادبیات مقاومت و پایداری، شعر مقاومت، قیصر امین پور، کمال ناصر
  • افسانه السادات موحدپور، امین نعیمی صفحات 185-207

    هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیر یادگیری زبان انگلیسی به عنوان زبان دوم بر یاداوری و به کارگیری لغات در بین زبان آموزان ایرانی بود. به این منظور یک نمونه آماری که شامل 04 زبانآموز مونث و مذکر بود، انتخاب شدند و به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند. هرکدام شامل پانزده داوطلب. به منظور آزمون یاداوری لغات یک آزمون با زمان محدود در بین سه گروه اجرا شد. آنها باید به شانزده کلمه فارسی غیر همخانواده گوش میدادند. هرکدام در 2 ثانیه باید آنها را به یاد میآوردند و بازگو میکردند. برای فعالسازی واژگان، یک آزمایش انجام شد که طی آن شرکت کنندگان باید لغاتی را که بر روی صفحه می دیدند، بازگو کنند. نتایج نشان داد که شرکتکنندگانی که در معرض آموزش زبان نبودند نسبت به گروه زبان آموزان با سطح متوسطه یا پایین عملکرد بهتری داشتند. همچنین نمرات گروه اول در آزمون یادآوری لغت از دوگروه دوم بالاتر بود. در آزمون یادآوری کلمه، میانگین نمرات گروه کنترل از دو گروه دیگر بالاتر بود. اگرچه نتایج تفاوت معناداری بین سه گروه را در این آزمایش نشان نداد، نتایج تحقیق حاضر نکاتی برای مدرسان زبان انگلیسی و گردآورندگان مطالب آموزشی دارد. مدرسان میتوانند، ارتباطی بین دانش واژگان دو زبان پیدا و بیان کنند و از این طریق به زبان آموزان کمک کنند تا دانش لغوی خود را با بار شناختی کمتری فعال کنند.

    کلیدواژگان: فرضیه بارشناختی، فعالسازی واژگان، یادآوری کلمه، فراگیران ایرانی زبانانگلیسی
|
  • Davud Ghanbary, Narges Oskouie *, Aziz Hojjaji Pages 1-24
    The initiator, as the point of departure of the message, provides the possibility of processing the text message for the speaker as well as determining the action and intellectual direction of the message for the audience. In this research, in order to analyze the structural and discursive text of Najmuddin Zarkoub's fotovvat-name and discover the mechanisms between the author's mind and language and the cultural-social context of the text, the analysis of primers has been used. From the analysis of the types of primers in this text, which was done using a combined method (descriptive, analytical and statistical), the following results were obtained: the significant frequency of experimental primers in this text indicates the predominance of explanatory and explanatory action in the author's discourse. The significant reduction of interpersonal initiators indicates the low level of communicative and interactive actions in the text and confirms the strengthening of monophonic and authoritative discourse meanings in the experimental structures. Among the text starters, structural elements are more prominent than the other two types (continuity and link addition) due to the role they play in the continuity and development of the text. In this text, the frequency of simple and unmarked starters is more than that of compound and marked starters, whose impact in the text can be seen in the form of ease and regularity of language and grammar, as well as textual coherence in the context of the text's ideological discourse.
    Keywords: primers, fotovvat-namehe, Najmuddin Zarkoub, role-oriented linguistics, monophonic discourse.
  • Hossein Ali Sarhadi, Masoud Akbarizadeh *, Mostafa Salari Pages 25-49
    The Suspensions of the Seven is one of the most brilliant works of poetry in the pre-Islamic era and a full-fledged mirror that shows the culture of the customs and life of the people as well as the geographical, social and literary situation of that era. Many scholars in various literary fields have worked on it; Because the suspensions of Saba are the identity of the pre-Islamic era, and the correct understanding of these poems and examining them from different aspects is a way to know the pre-Islamic era. Due to the geographical proximity of Arab and Iranian civilizations, Arabic literature is one of the most important channels of influence of Arabic culture and language on Persian literature, although this influence is reciprocal and deep; But undoubtedly the influence of Arabic literature on the poets of the early periods of Persian literature is deeper and greater. One of the main objectives of this research is to analyze and compare the structural and thematic effectiveness of prominent Khorasani poets in describing the beloved from the suspensions of Saba. Most scholars agree that Iranian poets have followed in the footsteps of Arab poets and imitated Arab poets in composing poems related to Atlal and Daman. The present article tries to identify the structural and thematic effectiveness of prominent Khorasani poets in describing the beloved from the descriptions of Saba with a comparative method and descriptive-analytical approach and to answer the questions that the influence of prominent Khorasani poets in the description of the beloved What about suspended poets? And which Khorasani style poet has been more influenced by suspended poets?
    Keywords: Arabic literature, Moalahgate Sab?, Khorasani style, descripti
  • Zahra Iranmanesh * Pages 50-70
    One of the fields of study in comparative literature is the study of subject matter, position, literary expression and the like in the works of poets. The main aspects of comparative study are subject and thought and feeling. The aim of this research is to compare the human belief in freedom in Blake and Rumi's poems with a descriptive-analytical method. To understand the connection between world and Iranian literature and the extent to which different writers are influenced by each other, it is necessary to conduct global comparative studies. In this research, the thought of Rumi and Blake in poetry is important and is examined. In this study, it has been concluded that Blake's calm spirit is not completely compatible with the situation of the society of his time and shows his attitude towards the freedom of these spirits. Kingdom, materialism and scientism, unity of existence and attention to the inner world of man and imagination are among the signs of the Iraqi style that exist in Rumi's poems, and these signs can also be seen in Blake's poems. Rumi's freedom is mystical and individual and is expressed by leaving worldly belongings and spiritual and personal attachments. In contrast, Blake's freedom is social and political.
    Keywords: William Blake, Rumi, Human Freedom, comparative literature
  • Ali Zaboli Mehdi Abadi, Ahmad Sadeghian *, Aboalghasem Asi Moznab Pages 71-106
    The manifestation of the divine word in poetry becomes its source of freshness, depth and stability, and the more fruitful the literary work is than the transcendent concepts, the greater its power of influence and influence. Iqbal Lahori is one of the prominent contemporary poets in using the verses of the Quran who has used the verses of the Quran extensively in his poems in various ways. Array of solution and adaptation is one of the most important and effective literary industries in rhetoric and has been used in Iqbal's poetry in various ways that are effective in understanding concepts. Due to the high frequency of this array and its various forms of application, the need for this research is felt. This research, in a descriptive-analytical way, and library tools, seeks to analyze Iqbal poems in which the industry of solving and adapting has been formed using the verses of the Qur'an, and the methods of influencing and interpreting Iqbal from the Qur'an in the ways of using this array. Explore its various semantic aspects and its rhetorical secrets and mysteries. The results of the research show that the rhetoric of the Qur'an, in addition to the effect it has had on Iqbal's thought and language, has also played a significant role in the evolution of all kinds of allusions and guarantees in Iqbal's poetry.
    Keywords: Quranic rhetoric, Quranic miracle, Iqbal poetry collection, solution, adaptation
  • Ezzat Khalighi, Saeid Roozbahani *, AMIR Ahmadi Pages 107-130
    The concept of Human Rights is respected in all cultures and numerous laws have been enacted in this regard, and it is not necessarily limited to the contemporary era. As literature is a manifestation of culture reflected in the context of society, it reflects examples of human rights. In the field of Persian literature, Hafez in the mirror of the Divan of Ghazals, while dealing with lyrical, romantic, mystical and ... issues, has also spoken about Human Rights issues. In various verses, he has repeatedly objected to the shortcomings of Human Rights and called on his audience to directly and indirectly adhere to its principles. To achieve this goal, Hafez has made innovations, including the development of Rend's personality. In this study, citing library sources and descriptive-analytical method, the concepts of "Human dignity", "social justice" and "freedom" in Hafez's sonnets (with an approach to Rand actions) and the UN Declaration of Human Rights have been explored. . The results of the research show that Hafez's creation in the Divan of Ghazals was a critical and protest attempt to highlight the deprivations related to Human Rights in Iranian society and to increase the scope of knowledge and insight of the oppressed people. Also, in this way, the "insider / foreigner" dichotomy in the whole political structure of Iranian society is described. Another is that The concepts mentioned in the Universal Declaration of Human Rights have no roots exclusively in the contemporary world and go beyond time and geographical boundaries.
    Keywords: Hafez, lyric poems, Rend, Human Rights, human dignity
  • Saeed Mohammadi Kish, Farah Niazkar * Pages 131-157
    One of the most fundamental pillars of Islamic mysticism, which is called the chosen principle of Sufism, is the perfect human being. The perfect human being is the manifestation of the divine names, which was created in the midst of the grace of truth. In this research, the wisdom of Friedrich Nietzsche's perfect man in the work "So Said Zarathustra" is discussed from the perspective of divine insight in Islamic mysticism in a descriptive-comparative way. This work is a philosophical and poetic narrative in which Nietzsche recounts his views in the language of Zoroaster.The results of the research show that there are similarities between Nietzsche's perfect man and the vision of the perfect man in Islamic mysticism. Nietzsche considers the will and the inner insight directed to power as the only approach to truth. As in Islamic mysticism, the divine vision of the perfect human being is the manifestation of the absolute truth in the form of names and attributes. From Nietzsche's point of view, now the imitative and petrified reality of humanity has become the present God in the world and considers the suffering world to be the same in front of him based on the surrounding of old thoughts.With the help of independent will, Nietzsche calls this field to be recreated. From his point of view, man is not affected by the freedom and choice and analysis of his thoughts and has lived among other beliefs and false evaluations. Therefore, human life has a higher mission than fruitlessness and passive obedience, just as in Islamic mysticism, man turns his back on the world of matter and its appearances with the efforts of the soul and discovers the truths of existence in divine vision and attains its existential knowledge.
    Keywords: Friedrich Nietzsche, Islamic Mysticism, the perfect man
  • Mohammad Arjestani, Ashraf Chegini *, Alireza Gojezadeh Pages 158-184
    Foundations of nations’ literature are best indicator for acquainting with every nation’s attitude and belief. Literature of resistance and persistence is of literary works divisions that is exciting and sensational in service of humanity, influential in literature in terms of content. Qaisar Aminpour and Kamal Nasser are among stylish and hard-working poets in Iran and Palestine who have expressed Islamic resistance and persistence and people’s problems and pains in their poems in their own way, considering political, social, cultural, etc. situations based on religious principles and foundations, and have instilled in audience concepts such as: patriotism, sacrifice, love of man and homeland, resistance, and persistence as most important features of resistance literature. Islamic Revolution, Imposed War, and Occupation of Palestine have been discussed internationally last decades that explaining struggle culture in two countries by introducing main elements of resistance and persistence, besides enlightening and reviving thinking of oppression fighting and justice, are effective steps toward advancing relations between two countries.This research, meanwhile studying works and style of two great contemporary poets in an analytical-descriptive method, has evaluated some characteristics of resistance and persistence. Features such as: sincere emotion, modern language, variety of subjects, dealing with valuable concepts, and new ideas ripple through Aminpour's poetry. Kamal's poetry contains his feelings, personal sufferings, social and political issues of his life, and events he has witnessed. In his poetry, he defends suffering and displaced people who have fallen victim to coercion and policies of occupiers and submission of the Arab rulers.
    Keywords: Resistance, persistence literature. Poetry of resistance. Qaisar Aminpour. Kamal Nasser
  • Afsaneh Alsadat Movahedpour, Amin Naeimi * Pages 185-207

    The present study aimed to investigate if learning English as an L2 has an effect on word recall and lexical activation among Iranian EFL learners. For this purpose, a sample of 45 male and female EFL learners was selected and they were classified into two experimental and one control group, 15 each. Word recall and oral time-limited tests were conducted within the three groups; they had to listen to 16 non-cognate Farsi words, each by 2 seconds, remember and recall them to resay. For lexical activation, an experiment was carried out by asking them to memorize and retell words shown to them through a computer screen. Outcomes of the word recall test revealed that the mean score of participants with low exposure to English was higher than lower and upper intermediate. Results exhibited that the participants in the first group surpassed those in the experimental group in word recall test. In the lexical activation test, the control group who were participants with low exposure to English performed better than the participants in the other two groups. Results revealed no meaningful difference among the mean scores of the three categories in lexical activation test, though. The results of the present study have some implications for language teachers, material developers and students. In fact, language teachers can provide a link between learners’ vocabulary knowledge of two languages, and this way help their students to activate their L2 vocabulary knowledge more easily and with less cognitive load.

    Keywords: cognitive load hypothesis, lexical activation, word recall, Iranian EFL learners