فهرست مطالب

مدیریت نوآوری و راهبردهای عملیاتی - سال سوم شماره 4 (پیاپی 12، زمستان 1401)

نشریه مدیریت نوآوری و راهبردهای عملیاتی
سال سوم شماره 4 (پیاپی 12، زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/11/02
  • تعداد عناوین: 7
|
  • حسین نوروزی*، سهیلا خدامی، زهرا عبیدی صفحات 371-386

    هدف:

     این تحقیق به بررسی تاثیر هوش تجاری بر عملکرد شرکت با در نظر گرفتن نقش میانجی تسهیم دانش، نوآوری سازمانی و مزیت رقابتی می پردازد.

    روش شناسی پژوهش: 

    پژوهش ذیل از نظر هدف، از نوع کاربردی است. از آنجاییکه این پژوهش به بررسی رابطه چند متغیر بطور مثال، رابطه متغیر هوش تجاری بر عملکرد شرکت می پردازد و به نه دستکاری آن ها پرداخته می شود، از نوع تحقیق توصیفی همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش، کسب و کارهای کوچک و متوسط در استان تهران است. روش گرد آوری داده ها پرسشنامه است.تعداد گویه های پرسشنامه 42 عدد است که حجم نمونه آن 202 پرسشنامه است که همه این تعداد به درستی تکمیل شده اند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش مدل یابی معادلات ساختاری و نرم افزار SPSS و PLS 3 استفاده گردید.

    یافته‎ ها:

     این تحقیق دارای 7 فرضیه است که در این بین تمام فرضیات تحقیق 5 فرضیه تایید شده اند و یافته ها نشان می دهد که هوش تجاری بر تسهیم دانش مزیت رقابتی و عملکرد شرکت تاثیر گذار است. این موضوع نشان دهنده این است که مدیران در راستای بهبود عملکرد، افزایش توانایی خود در پاسخ به مخاطرات و چالش های بیرونی به اجرای هوش تجاری در سازمان خود توجه کنند. همچنین یافته های این تحقیق نشان می دهد که تسهیم دانش بر مزیت رقابتی ، مزیت رقابتی بر عملکرد شرکت تاثیر گذار است.

    اصالت/ارزش افزوده علمی: 

    نتایج بدست آمده از این تحقیق نشان داد که بکارگیری هوش تجاری در سازمان و کسب و کارهای کوچک و متوسط منجر به افزایش عملکرد، کسب مزیت رقابتی، افزایش به اشتراک گذاری دانش خواهد شد. این پژوهش می تواند به سازمان ها در راستای بکارگیری هوش تجاری در فعالیت هایشان بصورت تخصصی تر کمک نماید.

    کلیدواژگان: تسهیم دانش عملکرد شرکت مزیت رقابتی نوآوری سازمانی، هوش تجاری
  • وجیهه دهقان تزرجانی*، محمود معین الدین، سهیلا شهرستانی صفحات 387-405
    هدف

    امروزه، سازمان ها جهت موفقیت و دستیابی به پایداری عملکرد مالی در شرایط رقابت جهانی نیاز به اجرای استراتژی نوآوری پشتیبانی شده توسط منابع انسانی ذی صلاح و فرآیندهای داخلی مناسب دارند؛ بنابراین،، پژوهش حاضر به بررسی نقش استراتژی نوآوری در شرکت های تولیدی فعال استان یزد در عملکرد مالی از طریق متغیرهای میانجی منابع انسانی و فرآیندهای داخلی می پردازد.

    روش شناسی پژوهش: 

    روش پژوهش حاضر از حیث هدف، کاربردی و از لحاظ ماهیت و نحوه گردآوری اطلاعات، توصیفی - پیمایشی است. جامعه آماری این پژوهش متشکل از مدیران مالی و سرپرستان ارشد حسابداری واحدهای تولیدی استان یزد بوده و برای انتخاب نمونه نیز از روش نمونه گیری در دسترس بهره گرفته شده است. در مجموع، تعداد 100 پرسشنامه قابل قبول جمع آوری و مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. روایی محتوایی پرسشنامه ها باتوجه به نظرات خبرگان و روایی سازه با استفاده از ابزار تحلیل عاملی تاییدی و پایایی نیز به وسیله ضریب آلفای کرونباخ تایید گردید. تجزیه وتحلیل داده ها با به کارگیری تکنیک معادلات ساختاری و با استفاده از نرم افزارهای spss 21 و smart pls 3 انجام شده است.

    یافته ‎ها:

     یافته های پژوهش نشان می دهد، استراتژی نوآوری تاثیر معنا داری بر منابع انسانی و فرآیندهای داخلی دارد؛ ولی تاثیر آن بر عملکرد مالی معنا دار نیست. از طرفی تاثیر فرآیندهای داخلی بر عملکرد مالی نیز معنا دار بوده ولی منابع انسانی بر عملکرد مالی تاثیر معناداری نداشته است. همچنین، نتایج حاکی از این است که استراتژی نوآوری از طریق منابع انسانی بر عملکرد مالی تاثیر نمی گذارد ولی از طریق فرآیندهای داخلی توانسته بر عملکرد مالی موثر واقع شود.

    اصالت / ارزش افزوده علمی:

     امروزه، تغییرات عمده ایجاد شده در فضای کسب وکار توام با رقابت، نقش مدیران را در مدیریت صنایع به منظور بهبود عملکرد سازمان برجسته ساخته است. به لحاظ نظری نیز نظریه اقتضایی با تبیین نقش طراحی سازمان از رابطه نوآوری و عملکرد حمایت می کند. بدیهی است نقش قابلیت منابع انسانی و فرآیند داخلی نیز دراین رابطه می تواند موثر باشد؛ لذا باتوجه به شکاف تحقیقاتی موجود در مطالعات پیشین، پژوهش حاضر به بررسی رابطه استراتژی نوآوری و عملکرد مالی با نقش میانجی منابع انسانی و فرآیند داخلی در سطح واحدهای صنعتی استان یزد به عنوان یکی از قطب های صنعتی کشور پرداخته است.

    کلیدواژگان: استراتژی نوآوری، عملکرد مالی، فرایندهای داخلی، منابع انسانی
  • محمود رحیمی، محمد میرباقری جم، ابراهیم قائد*، اکرم نورانی صفحات 406-422
    هدف

    هدف از این تحقیق، مقایسه اثر مصرف انواع انرژی های تجدیدپذیر و تجدیدناپذیر بر رفاه اقتصادی استان های ایران طی دوره 1398-1379است. در این تحقیق از روش داده های تابلویی (Panel Data) استفاده شد.

    روش شناسی پژوهش: 

    جامعه آماری مورد مطالعه در این تحقیق شامل استان های ایران است. اطلاعات سری زمانی در مورد این استان ها از داده های موجود در ترازنامه انرژی، مرکز آمار و بانک داده های اقتصادی و مالی ایران جمع آوری شده است که با استفاده از نرم افزار Eviews مورد آزمون قرار گرفت. متغیرهای استفاده شده در این تحقیق شامل: مصرف انواع انرژی های تجدیدپذیر و تجدیدناپذیر (خورشیدی، آبی، بادی، زمین گرایی، نفت، گاز و بنزین)، رفاه اقتصادی، جمعیت، نیروی کار، بیکاری، تورم، توزیع درآمد (ضریب جینی) و تولید ناخالص داخلی حقیقی می باشند.

    یافته‎ ها:

     نتایج بدست آمده نشان می دهد که مصرف انواع انرژی های تجدیدپذیر تاثیر مثبت و معنی دار و مصرف انواع انرژی های تجدیدناپذیر تاثیر منفی و معنی دار بر رفاه اقتصادی در پی دارد. بر این اساس می توان بیان کرد که افزایش مصرف انواع انرژی های تجدیدپذیر می تواند پیشرفت قابل توجهی را در جهت رفاه اقتصادی و سرعت بخشیدن به اهداف توسعه ای مربوط به رشد اقتصادی در این استان ها به ارمغان آورد. همچنین متغیرهای نرخ بیکاری، نرخ تورم و نابرابری توزیع درآمد (ضریب جینی) تاثیر منفی و معنی دار و متغیرهای نرخ رشد جمعیت، تولید ناخالص داخلی و بهره وری نیروی کار تاثیر مثبت و معنی دار بر رفاه اقتصادی دارند که مطابق با مبانی نظری تحقیق می باشد.

    اصالت/ارزش افزوده علمی: 

    نتایج نشان داد که استفاده از انرژی های تجدیدپذیر در استان های ایران با توجه به اینکه تاثیر بیشتری در مقایسه با انرژی های تجدیدناپذیر جهت افزایش رفاه اقتصادی دارد، با سرمایه گذاری در این واحد تولیدی می توان سهم استفاده از انرژی های تجدیدپذیر را در ایران افزایش داد.

    کلیدواژگان: مصرف انرژی های تجدیدپذیر، مصرف انرژی های تجدید ناپذیر، رفاه اقتصادی، استان های ایران
  • محمدسعید کیانی*، لیلا نظری صفحات 423-436
    هدف

    جو سازمانی مناسب می تواند در انگیزش و بهبود روحیه و مشارکت افراد در تصمیم گیری ها و خلاقیت و نوآوری آنان موثر بوده و به عنوان یک منبع در تامین سلامت روانی کارکنان به حساب آید، با وجود این جو سازی نامناسب می تواند منبع عمده فشار روانی نیز باشد. هدف از این پژوهش، بررسی رابطه بین تعهد سازمانی و جو سازمانی با سلامت عمومی معلمان تربیت بدنی استان کرمانشاه بود.

    روش شناسی پژوهش: 

    جامعه آماری پژوهش حاضر 1200 نفر از معلمان تربیت بدنی استان کرمانشاه بودند، که بر اساس جدول مورگان 291 نفر به صورت نمونه گیری تصادفی سیستماتیک به عنوان نمونه انتخاب شدند. جهت اندازه گیری متغیرها، از چهار پرسشنامه مشخصات فردی، پرسشنامه میر وآلن (1996)، پرسشنامه (OCDQ-RS) و پرسشنامه گلدبرگ و هیلر (2012) استفاده شد. روایی صوری و محتوایی با نظرخواهی از اساتید مرتبط مورد تایید قرار گرفت و پایایی پرسشنامه ها با استفاده از آلفای کرونباخ 0.79، 0.87 و 0.79 گزارش شد. از روش های آمار توصیفی برای توصیف متغیرها و از آمار استنباطی برای آزمون فرضیه های تحقیق در سطح معناداری 05/0 ≥ α استفاده شد.

    یافته‎ ها: 

    نتایج نشان داد بین ابعاد تعهد سازمانی (008/0=P)، جوسازمانی (001/0=P) و سلامت عمومی (001/0=P) معلمان تفاوت معناداری وجود دارد. بین تعهد سازمانی با سطوح مختلف سلامت عمومی تفاوت معناداری مشاهده شد (024/0=P)، اما بین جو سازمانی با سطوح مختلف سلامت عمومی تفاوت معنا داری مشاهده نشد (152/0=P).

    اصالت/ارزش افزوده علمی:

     قابل ذکر است که بخش تربیت بدنی از مقوله تعلیم و تربیت نیازمند افراد متخصص و توانمند در رشته تربیت بدنی است تا بتوانند آموخته های خود را به مرحله بهر ه برداری در بیاورند، هر اندازه جو سازمانی و تعهد سازمانی در بین معلمان تربیت بدنی در شرایط بهتری باشد، آنها سلامت عمومی بیشتری خواهند داشت و می توانند با انگیزه بیشتر به سمت هدف های سازمان مربوطه گام بردارند.

    کلیدواژگان: جو سازمانی، معلمان تربیت بدنی، سلامت عمومی
  • روح الله کیانی قلعه نو* صفحات 437-451
    هدف

    در این پژوهش استراتژی های تصمیم گیرندگان داخلی و خارجی در برجام با استفاده از نظریه بازیها بررسی می شود.

    روش شناسی پژوهش: 

    تصمیمات اتخاذ شده توسط سه شخصیت مرتبط در برجام شامل، رهبری ایران، دولت ایران و گروه (1+5) با استفاده از نظریه بازیها شبیه سازی و بر مبنای ساز و کار تیوری بازیها تحلیل و بررسی شده است. در بخش بیان مسله، اصولی پذیرفته می شود و بر اساس آن بازی طراحی می شود. برای ارزش دهی به پیامدهای بازی از روش AHP استفاده شده است. نرخ ناسازگاری پایین محاسبه شده برای این روش، نتایج ارزش دهی را قابل قبول توصیف نموده است. ورود به مذاکرات در قالب بازی ایستا با اطلاعات کامل بیان شده است و فرآیند توافق دو جانبه بصورت بازی پویا نشان داده شده است.

    یافته‎ ها:

     از دو جنبه به بازی پرداخته شده است، در بخش پیش بازی ماهیتا ورود یا عدم ورود به مذاکرات بررسی شده است. بررسی فرآیند بازی نشان می دهد ورود به مذاکرات یک رفتار راهبردی برای ایران و گروه (1+5) است. اما در بازی اصلی که استراتژی ها برای تصمیم گیری بررسی می شود. نشان داده شده است اعتماد بدون تضمین، نتیجه بازی را از شکل برد- برد به برد-باخت تغییر می دهد.

    اصالت/ارزش افزوده علمی:

     درخصوص برجام نگرش های متنوعی وجود دارد، در این پژوهش فارغ از نگرش ها و جناح بندی ها، فرآیند کار، در یک مدل علمی و دارای ساختار راهبردی پیاده سازی شده است.

    کلیدواژگان: برجام، برنامه هسته ای، تئوری بازیها، گروه 1+5، مذاکرات بین المللی
  • محمدصادق شیری*، سید مصطفی خرمی زاده، وحید احمدی صفحات 452-464
    هدف

    در این مقاله یک روش دومرحله ای جدید برای حل مساله ی زمان بندی دروس دانشگاهی مبتنی بر برنامه ی درسی ارایه شده است. در هر دو مرحله، روش از رویکرد فراابتکاری جدید استفاده شده است. علاوه بر این، یک نمایش جواب جدید برای زمان بندی دروس دانشگاهی معرفی شده است و از برخی رویکردها نیز برای تشدید و تنوع استفاده می شود که کاملا مبتنی بر نمایش جواب جدید است.

    روش شناسی پژوهش: 

    در مرحله ی اول روش جدید، یک جواب با کیفیت بالا قابل اجرا محاسبه می شود. برای این منظور، ابتدا محدودیت های سخت مربوط به دوره های زمانی در نظر گرفته شده و جوابی محاسبه می شود که این محدودیت های سخت را برآورده کند. در مرحله ی بعد روش جدیدی برای تخصیص اتاق ها به دروس معرفی می شود که پس از اعمال آن بر روی جوابی که محدودیت های سخت دوره ی زمانی را برآورده می کند، یک جواب شدنی محاسبه می شود. علاوه بر این، نتایج عددی نشان می دهد که جواب شدنی محاسبه شده کیفیت بالایی دارد. در مرحله ی دوم، ابتدا چندین تابع همسایگی جدید برای بهبود کیفیت جواب شدنی محاسبه شده به طور قابل توجهی مورد استفاده قرار می گیرد که برای کاهش جریمه جواب شدنی محاسبه شده مرحله ی اول طراحی شده است. در حالی که تابع تناسب مرحله ی اول مبتنی بر نقض محدودیت های سخت است، تابع تناسب مرحله ی دوم بر اساس جریمه ی جواب شدنی است. در بسیاری از الگوریتم های فراابتکاری که تاکنون ارایه شده اند، تلاش محاسباتی زیادی بر روی الگوریتم برای انتساب اتاق ها به دوره ها صرف می شود. ویژگی جدید الگوریتم ارا یه شده این است که از یک استراتژی برای تخصیص اتاق ها به دوره فقط یک بار و بدون استفاده از هیچ الگوریتم تطبیقی استفاده می شود.

    یافته ‎ها:

     الگوریتم ارایه شده بر روی برخی از نمونه های استاندارد ادبیات اعمال شده و کارایی الگوریتم ارایه شده مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. نتایج عددی نشان می دهد که زمان محاسبات مورد نیاز با اندازه ی نمونه ها افزایش می یابد و الگوریتم بعد از چند دقیقه به سمت جواب بهینه همگرا می شود.

    اصالت/ارزش افزوده علمی:

     الگوریتم ارایه شده ما را قادر می سازد تا در عمل با مسایل بزرگ زمان بندی دروس دانشگاهی مواجه شویم. علاوه بر این، روشی کارآمد برای دستیابی به جواب های شدنی برای نمونه های دنیای واقعی و تلاش برای بهبود کیفیت آنها در اختیار ما قرار می دهد.

    کلیدواژگان: جدول زمانی دروس دانشگاهی، جستجوی محلی، جستجوی ممنوعه، روش ابتکاری، زمان بندی
  • محمد قاسمی*، محمدمهدی مهتدی صفحات 465-482
    هدف

    اردوهای راهیان نور به عنوان یکی از نمونه های گردشگری جنگ در دهه های اخیر پس از جنگ تحمیلی ایران و عراق مورد توجه قرار گرفته است. با توجه به اهمیت این سرمایه، شایسته است تا مسیولین امر و کلیه برنامه ریزان این اردوها بکوشند تا کیفیت برگزاری این اردوها را ارتقا بخشند.

    روش شناسی پژوهش:

     این تحقیق بر حسب هدف کاربردی، و از لحاظ نوع داده ها یک تحقیق آمیخته کیفی-کمی است. این تحقیق می کوشد تا عوامل موثر بر بهبود کیفیت اردوهای راهیان نور را با استفاده از تجزیه و تحلیل اطلاعات گردآوری شده از طریق مصاحبه، با بهره گیری از روش تحلیل مضمون، شناسایی نماید. بر این اساس، نمونه گیری تا سر حد دستیابی به اشباع نظری انجام گرفته است. ازآنجاکه در تعیین میزان اهمیت این عوامل بر اساس هر یک از معیارها، عدم قطعیت وجود داشته، رتبه بندی این عوامل بر اساس الگوریتم تاپسیس فازی انجام گرفته است.

    یافته ها: 

    مطابق با نتایج حاصل شده، بهینه سازی مدت زمان برگزاری اردو به عنوان اولین و مهم ترین عامل با شاخص نزدیکی نسبی 535/0 برگزیده شده است.

    اصالت/ارزش افزوده علمی: 

    بهینه سازی مدت زمان برگزاری، با توجه به زمانبندی مناسب این اردوها با بررسی دقیق اقشار اعزام شونده، اولین قدم مهم در بهبود کیفیت این اردوها با توجه به معیارهای مورد نظر محسوب می شود.

    کلیدواژگان: اردوهای راهیان نور، عوامل موثر بر بهبود کیفیت، تحلیل مضمون، تصمیم گیری چندمعیاره، الگوریتم تاپسیس فازی
|
  • Hossein Norouzi *, Soheila Khoddami, Zahra Abidi Pages 371-386
    Purpose

    This study analyzes the effect of business intelligence on firm performance by considering the mediating role of knowledge sharing, organizational innovation, and competitive advantage.

    Methodology

    The following research is applied research. Since this study examines the relationship between several variables, for example, the relationship between business intelligence variables on firm performance, and it does not manipulate these variables, it is descriptive correlational research. The statistical population of this research is small and medium entrepreneurs in Tehran province. The method of data collection is a questionnaire. The number of items in the questionnaire is 42, the sample size of which is 202 questionnaires, and all of them have been completed rightly. Structural equation modeling and SPSS and PLS 3 software were used to analyze the data.

    Findings

    This research has 7 hypotheses, 5 hypotheses of the research have been confirmed and the findings indicate that business intelligence has an impact on the sharing of competitive knowledge and firm performance. This shows that managers should pay attention to the implementation of business intelligence in their organization to enhance their performance and increase their ability to respond to external risks and challenges. The findings of this study also show that knowledge sharing impacts competitive advantage and finally, competitive advantage impacts firm performance.

    Originality/Value:

     The results of this study showed that the use of business intelligence in the organization and small and medium entrepreneurship will lead to increased performance, competitive advantage, and increased knowledge sharing. This research can help organizations to use business intelligence in their activities in a more specialized way.

    Keywords: Business Intelligence, Company performance, knowledge sharing, Organizational Innovation, Competitive advantage
  • Vajiheh Dehghan *, Mahmoud Moeinadin, Soheila Shahrestani Pages 387-405
    Objective

    Today, organizations need to implement an innovation strategy supported by competent human resources and appropriate internal processes in order to succeed and achieve sustainable financial performance in the face of global competition; Therefore, the present study investigates the role of innovation strategy in active manufacturing companies in Yazd province in financial performance through human resource mediator variables and internal processes.

    Methodology

    The present research method is applied in terms of purpose and in terms of nature and method of collecting descriptive-survey information. The statistical population of this study consists of financial managers and senior accounting supervisors of production units in Yazd province; the available sampling method was used to select the sample, and a total of 100 acceptable questionnaires were collected and analyzed. Cronbach's alpha coefficient confirmed the content validity of the questionnaires according to experts' opinions, and the structure's validity was confirmed using confirmatory factor analysis and reliability. Data analysis was performed using the structural equation technique, SPSS 21, and smart PLS 3 software.

    Findings

    The research findings show that the innovation strategy significantly affects human resources and internal processes, but its effect on financial performance is insignificant. On the other hand, the effect of internal processes on financial performance was substantial, but human resources did not significantly affect financial performance. The results also show that the innovation strategy does not affect financial performance through human resources, but through internal processes has been able to affect financial performance.

    Originality/Value:

     Today, the major changes created in the business environment along with the competition have highlighted the role of managers in the management of industries in order to improve the performance of the organization. Theoretically, contingency theory supports the relationship between innovation and performance by explaining the role of organization design. Obviously, the role of human resource capability and internal process can also be effective in this regard; Therefore, according to the research gap in the previous studies, the present study investigated the relationship between innovation strategy and financial performance with the mediating role of human resources and internal process at the level of industrial units in Yazd province as one of the country's industrial hubs.

    Keywords: Innovation Strategy, financial performance, internal processes, human resources
  • Mahmoud Rahimi, Mohammad Mirbagherijam, Ebrahim Ghaed *, Akram Noorani Pages 406-422
    Purpose

    The purpose of this study was to comparing the impact of renewable and non-renewable energy consumption on the economic welfare of Iranian provinces during the period 2000-2019. In this Research, the Panel Data model was used.

    Methodology

    The statistical population studied in this research includes the provinces of Iran research.Time series information about these provinces has been collected from data available in the Energy Balance, Statistics Center and Iran Economic and Financial Database, which using Eviews software was tested. Variables used in this study include: consumption of renewable energy and non-renewable energy sources (solar, hydropower, wind, Geothermal, oil, gas and gasoline), economic welfare, population, labor, unemployment rate, inflation rate, income distribution inequality (Gini coefficient) and real gdp.

    Findings

    The results show that consumption of renewable energy has a positive and significant impact and consumption of non-renewable energy has a negative and significant impact on wellfares. Also, the variables of unemployment rate, inflation rate, and income distribution inequality (Gini coefficient) have a negative and significant effect and the variables of population growth rate, GDP, and labor productivity have a positive and significant effect on economic welfare, which is in accordance with the theoretical foundations of research.

    Originality/Value: 

    The results showed that the use of renewable energy in the provinces of Iran with respect that it has a greater effect than compared to non-renewable energy in increase economic welfare could by investing in this production unit, the share of renewable energy use in Iran can be increased.

    Keywords: Renewable Energies Consumption, Non-Renewable Energies Consumption, Economic Welfare, Provinces of Iran
  • MohammadSaeid Kiani *, Leila Nazari Pages 423-436
    Purpose

    Appropriate organizational climate can be effective in motivating and improving the morale and participation of people in their decisions and creativity and innovation and can be considered as a source in ensuring the mental health of employees. However, inappropriate atmosphere can also be a major source of stress. The purpose of this study was to investigate the relationship between organizational commitment and organizational climate with the general health of physical education teachers in Kermanshah province.

    Methodology :

    The statistical population of the present study was 1200 physical education teachers in Kermanshah province, which according to Morgan table, 291 people were selected as a sample through systematic random sampling. To measure the variables, four questionnaires of demographic characteristics, Mir and Allen questionnaire (1996), questionnaire (OCDQ-RS) and Goldberg and Hiller questionnaire (2012) were used. Formal and content validity were confirmed by opinion polls from related professors and the reliability of the questionnaires was reported to be 0.79, 0.87 and 0.79 using Cronbach's alpha. Descriptive statistics methods were used to describe the variables and inferential statistics were used to test the research hypotheses at a significance level of α ≤ 0 0.05.

    Findings

    The results showed that there was a significant difference between the dimensions of organizational commitment (P = 0.008), organizational climate (P = 0.001) and general health (P = 0.001) of teachers. There was a significant difference between organizational commitment and different levels of public health (P = 0.024), but no significant difference was observed between organizational climate and different levels of public health (P = 0.152).

    Originality/Value:

     It is noteworthy that the physical education sector of the category of education needs specialized and capable people in the field of physical education to be able to put their knowledge to the stage of application, no matter the organizational climate and organizational commitment If physical education teachers are in better condition, they will have more general health and can be more motivated to move towards the goals of the organization.

    Keywords: organizational atmosphere, Physical Education Teachers, General health
  • Rouhollah Kiani Ghaleh No * Pages 437-451
    Purpose

    In this study, the strategies of internal and external decision makers in Borjam are examined using game theory.

    Methodology

    The decisions made by three related personalities in JCPOA , including the leadership of Iran, the Government of Iran and the group (1 + 5) have been simulated using game theory and analyzed based on the game theory mechanism. In the problem statement section, principles are accepted and the game is designed based on that. The AHP method was used to evaluate the consequences of the game. The low incompatibility rate calculated for this method describes the evaluation results as acceptable. Entering the negotiations in the form of a static game is expressed with complete information and the process of mutual agreement is shown as a dynamic game.

    Findings

    The game is discussed from two aspects, in the pre-game section, the nature of entering or not entering the negotiations is examined. Examining the game process shows that entering into negotiations is a strategic behavior for Iran and the group (5 + 1). But in the main game where strategies for decision making are examined. Trust without guarantee has been shown to change the outcome of the game from win-win to win-lose.

    Originality/Value:

     There are various attitudes about JCPOA. In this research, regardless of attitudes and factions, the work process is implemented in a scientific model with a strategic structure.

    Keywords: game theory, International Negotiations, JCPOA, Nuclear Program, P5 + 1 Group
  • MohammadSadegh Shiri *, Mostafa Khorramizadeh, Vahid Ahmadi Pages 452-464
    Purpose

    In this paper a new two-phase method is presented for solving the curriculum based university course timetabling problem. In both phases of the new present method a new metaheuristic approach is used.

    Methodology:

     In the first phase of the new method, a feasible high quality solution is computed. To this end, at first the hard constraints relating to the time periods are considered and a solution is computed that satisfies these hard constraints. In the next step, a new method is introduced for the assignment of rooms to courses, after application of which on the solution that satisfies the time period hard constraints, a feasible solution is computed. In the second phase, at first several new neighborhood functions are used to improve the quality of computed feasible solution. While the fitness function of the first phase is based on the violation of hard constraints, the fitness function of the second phase is based on the penalty of the feasible solution.

    Findings

    The numerical results indicate that the required computing time increases with the size of instances and the algorithm tends to converge towards the optimal solution after a few minutes.

    Originality/Value: 

    The presented algorithm enables us to deal with large university course timetabling problems in practice. Moreover, it provides us with an efficient way to obtain feasible solutions to such real-world instances and try to improve their quality.

    Keywords: Heuristic Method, Local Search, scheduling, Tabu Search, University Course Timetabling
  • Mohammad Ghasemi *, MohammadMehdi Mohtadi Pages 465-482
    Purpose

    Rahyan Noor camps have been considered one example of war tourism in recent decades after the Iran-Iraq war. Due to the importance of this capital, it is worthwhile for the authorities and all the planners of these camps to try to improve the quality of holding these camps.

    Methodology

    This research is considered a mixed qualitative-quantitatuve reseach according to the data collection method. This research tries to identify the factors affecting the quality improvement of the Rahyan Noor camps by analyzing the information collected through interviews using the Thematic analysis method. Based on this, sampling was performed to achieve theoretical saturation. Since there is uncertainty in determining the importance of these factors based on each criterion, ranking these factors is based on the Fuzzy TOPSIS algorithm.

    Findings

    According to the results, the optimization of camp time has been selected as the first and most crucial factor, with a relative proximity index of 0.53467.

    Originality/Value: 

    Optimizing the duration of the camps leads to the appropriate timing of these camps by carefully examining the dispatched groups; the first important step in improving the quality of these camps can be taken according to the desired criteria.

    Keywords: Rahyan Noor camps, Effective factors of Quality Improvement, Thematic Analysis, Multi-criteria decision making, Fuzzy TOPSIS algorithm