فهرست مطالب

International Journal of Reproductive BioMedicine
Volume:21 Issue: 1, Jan 2023

  • تاریخ انتشار: 1401/11/24
  • تعداد عناوین: 9
|
  • صفحات 1-16

    سندرم حاد تنفسی، ویروس کرونا 2 (SARS-CoV2) عامل اصلی پنومونی مرگبار جدید به نام بیماری همه‌گیر کروناویروس 2019 (کوید-19) است. این پاتوژن دارای گیرنده های مشترک متفاوتی بر روی بافت های مختلف است که در نتیجه شرایط پاتوفیزیولوژیکی گسترده ای را ایجاد می کند. در اینجا، ما یک بررسی روایی جامع با تمرکز بر تاثیر SARS-CoV2 بر تولید مثل انسان ارایه می‌کنیم. مطالعه مبتنی بر شواهد نتایج متناقضی را برای این ویروس در اندام‌های تناسلی بیماران مبتلا به کوید-19، حتی در مرحله بحرانی، نشان داد. برعکس، داده‌های رضایت‌بخش متعددی نشان می‌دهد که فعالیت‌های تولید مثلی مختلف، از گامتوژنز تا بارداری، می‌تواند توسط SARS-CoV2 مورد هدف قرار گیرد. شدت کوید-19 بستگی به بیان متفاوت اجزای سلولی مورد نیاز برای ورود SARS-CoV2 از سلول میزبان دارد. طوفان سیتوکین و استرس اکسیداتیو که در طول کوید-19 ظاهر می شوند با عوارض در غدد درون ریز تولید مثل همراه هستند. مردان به طور طبیعی بیشتر مستعد ابتلا به کووید-19 هستند، به خصوص که با اورکیت و واریکوسل همراه است. به طور هم افزایی، تعامل SARS-CoV2 و نارسایی های تولید مثل زنان (سندرم تخمدان پلی کیستیک و آندومتریوز) حساسیت به کوید-19 را افزایش می دهد. بنابراین، مداخلات دارویی که عوارض را در افراد مبتلا به اختلالات باروری بهبود می بخشد، می تواند برای دستیابی به نتایج خوب در تکنیک های کمک باروری مفید باشند. به زودی، افزایش نرخ ناباروری احتمالا تاثیر کلی SARS-CoV2 در بیماران بهبود یافته از کوید-19 خواهد بود.

    کلیدواژگان: SARS-CoV-2، انسان، سیستم تولید مثل
  • صفحات 17-32

    شناسایی و مشخص کردن اهداف ملکولی مرتبط برای تولید داروهای ضد بارداری غیرهورمونی مردانه ضروری است. این مولکول ها باید نشان دهند که برای تولید مثل ضروری هستند. در نتیجه، یک تکنیک پیچیده برای شناسایی اهداف مولکولی برای ضد بارداری های مردانه غیرهورمونی مورد نیاز است. تکنیک‌های اصلاح ژنتیکی (GM) یکی از روش‌های قابل استفاده است. این تکنیک به طور گسترده ای برای مطالعه عملکرد ژن هایی که بر باروری مردان تاثیر می گذارد استفاده شده است و منجر به کشف چندین مولکول هدف داروهای ضد بارداری غیرهورمونی مردانه شده است. ما تکنیک‌ها و رویکردهای GM مورد استفاده برای بررسی ژن‌های دخیل در باروری مردان را به‌عنوان اهداف بالقوه برای تولید ضدبارداری‌های غیرهورمونی مورد بررسی قرار دادیم. کشف مولکول های کاندید ضد بارداری غیرهورمونی با استفاده از تکنیک های GM، به ویژه روش Clustered Regularly Interspaced Short Palindromic Repeats/Cas9 افزایش یافت. کشف مولکول های ضد بارداری غیرهورمونی کاندید می تواند زمینه ساز یک تحقیق گسترده برای توسعه داروهای ضد بارداری غیرهورمونی مردانه باشد. بنابراین، ما بر این باوریم که روزی داروهای ضد بارداری غیرهورمونی مردانه عرضه خواهند شد.

    کلیدواژگان: اصلاح ژن، غیرهورمونی، ضد بارداری مردانه
  • صفحات 33-42
    مقدمه

    درصد بالایی از موارد سقط مکرر با عوامل ایمونولوژیک مرتبط است.

    هدف

    این مطالعه ارتباط بین پلی مورفیسم های تک نوکلیوتیدی ژن پروتیین مرتبط با لنفوسیت T کشنده (CTLA-4) را در خانم ها با سابقه سقط مکرر در مقایسه با خانم های سالم بررسی کرد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه بصورت مورد-شاهدی بر روی دو گروه شامل 120 خانم سالم بدون سابقه سقط و حداقل یک زایمان (شاهد) و 120 خانم با سابقه دو یا بیشتر سقط مکرر اولیه (مورد) انجام شد. پنج میلی لیتر نمونه خون محیطی از همه افراد تهیه گردید. پلی‌مورفیسم‌های ژن هایی rs3087243 و rs231775 با PCR-RFLP و rs5742909 با استفاده از روش HRM-RT-PCR مورد سنجش قرار گرفت.

    نتایج

    میانگین سنی خانم ها در گروه کنترل و افراد با سابقه سقط مکرر به ترتیب 23/4 ± 03/30 (محدوده 37-21) و 61/3 ± 64/28 سال (محدوده 35-20) بود. تعداد موارد سقط در خانم ها با سابقه سقط مکرربین 2 تا 6 متغیر بود. و خانم های کنترل بین 1 تا 4 مورد سابقه بارداری موفق داشتند. تجزیه و تحلیل آماری تفاوت معنی داری را بین ژنوتیپ های GG و AG در دو گروه در پلی مورفیسم rs3087243 نشان داد (00/1 OR در مورد ژنوتیپ GG و 87/2 OR برای ژنوتیپ AG و 0043/0 = p) فراوانی ژنوتیپ پلی‌مورفیسم‌های rs231775 و rs5742909 در دو گروه تفاوت معنی‌داری نداشت (به ترتیب 37/0 = p و 095/0 = p).

    نتیجه گیری

    یافته‌های ما نشان داد که پلی‌مورفیسم CTLA-4، rs3087243، ممکن است با خطر ابتلا به سقط مکرر درخانم های ایرانی مرتبط باشد.

    کلیدواژگان: سقط مکرر، پلیمرفیسم تک نوکلئوتیدی، ژن CTLA-4
  • صفحات 43-52
    مقدمه

    یکی از چالش های نوظهور جهانی، بیماری کرونا ویروس (کوید-19) جدیدی است، که به سرعت در سراسر جهان شیوع پیدا کرده است. پاندمی کوید-19 ممکن است منجر به عدم آمادگی جسمی و روانی زوجین برای پذیرش نقش والدی شود.

    هدف

    با توجه به تغییرات رفتار باروری در کشور و عدم وجود اطلاعات دقیق در رابطه با علل و عوامل مرتبط با فرزندآوری در زمان پاندمی کرونا ویروس ها، این پژوهش با هدف بررسی نقش پاندمی کوید-19 بر قصد فرزندآوری زوجین ایرانی براساس مدل رفتار برنامه ریزی شده انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه توصیفی-تحلیلی بر روی 400 زن متاهل ایرانی در سنین باروری با استفاده از شبکه های اجتماعی رسمی برخط و مورد اقبال عمومی در تیر ماه 1400 انجام شد. جهت جمع آوری اطلاعات از چک لیست خصوصیات دموگرافیک و پرسشنامه های پژوهشگر ساخته قصد فرزندآوری و عوامل مرتبط با آن در شرایط پاندمی کوید-19 که بر پایه سازه های اصلی مدل رفتار برنامه ریزی طراحی شده بود، استفاده شد.

    نتایج

    براساس نتایج مطالعه حاضر، ارتباط مثبتی بین دانش (001/0 > p،226/0 = β) و هنجارهای ذهنی (001/0 = p، 155/0 = β) در مورد کووید-19 وجود داشت. اضطراب نسبت به کوید-19 میانجی رابطه دانش (009/0 = p، 105/0 = β)، نگرش (002/0 = p، 125/0- = β)، هنجارهای ذهنی (001/0 > p، 238/0 = β) و کنترل رفتاری درک شده (001/0 > p، 513/0 = β) در خصوص کوید-19با قصد فرزندآوری است.

    نتیجه گیری

    در مطالعه حاضر اضطراب ناشی از کوید-19 می تواند بر رابطه بین مولفه های نظریه مدل رفتار برنامه ریزی شده و قصد فرزندآوری تاثیر بگذارد. بنابراین پیشنهاد می‌شود با طراحی مداخلات مناسب از طریق روش های کاهش اضطراب و ریلکسیشن، گامی اساسی در جهت افزایش تمایل به فرزندآوری برداشت.

    کلیدواژگان: ایران، فرزندآوری، رفتار باروری، کوید-19، نگرش
  • صفحات 53-60
    مقدمه

     مطالعات متعددی در سراسر جهان برای ارزیابی شیوع و خطرات نسبی ناهنجاری‌های مادرزادی مرتبط با سیکل های درمان کمک باروری انجام شده است. اما اطلاعات محدودی در ایران وجود دارد.

    هدف

     بررسی ناهنجاری های دستگاه تناسلی مردانه در نوزادان زنده حاصل از سیکل های درمان کمک باروری در پژوهشگاه رویان.

    مواد و روش ها

     این مطالعه مقطعی بر روی کودکان متولد شده پس از سیکل های درمانی تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI) از فروردین 1392 تا آذر 1394 انجام شد. شیوع اختلالات دستگاه تناسلی مردانه شامل هیپوسپادیاس، اپی اسپادیاس، کریپتورکیدیسم، میکروپنیس، و سندرم غیاب بیضه به صورت درصد گزارش شد و ارتباط بین علت ناباروری و نوع انتقال جنین (تازه یا منجمد)، سن حاملگی در بدو تولد (ترم یا نارس) و وزن هنگام تولد با این ناهنجاری‌های دستگاه تناسلی مردانه با استفاده از آزمون کای اسکویر بررسی گردید.

    نتایج

     در مجموع، 4409 زن باردار پس از سیکل ICSI برای بررسی ناهنجاری‌های دستگاه تناسلی در فرزندانشان پیگیری شدند. از 5608 تولد زنده، 2614 نوزاد (61/46%) پسر بودند و از 2614 نوزاد پسر، 14 مورد (54/0%) دارای ناهنجاری تناسلی بودند. شیوع ناهنجاری های مختلف کریپتورکیدیسم (34/0%)، هیپوسپادیاس (038/0%)، میکروپنیس (038/0%)، سندرم غیاب بیضه (038/0%) و اپیسپادیاس (077/0%) بود. هیچ ارتباطی بین علت ناباروری، نوع انتقال جنین (تازه یا منجمد)، سن حاملگی در بدو تولد (ترم یا نارس) و ناهنجاری تناسلی مردانه (به ترتیب 33/0 = p، 66/0 = p، و 62/0 = p) یافت نشد.

    نتیجه گیری

     شیوع هر یک از ناهنجاری‌های تناسلی مردانه پس از سیکل ICSI نادر و کمتر از 5/0% بود و هیچ عامل مرتبط با ناباروری در این ناهنجاری‌ها مشاهده نشد.

    کلیدواژگان: شیوع، هیپوسپادیاس، کریپتورکیدیسم، تزریق اسپرم، داخل سیتوپلاسمی، ناهنجاری های دستگاه ادراری تناسلی
  • صفحات 61-70
    مقدمه

     آکریل آمید (AA) یک ترکیب سرطان زا است که باعث اختلالات شدید تولید مثل می شود و یک عامل خطر زیست محیطی بالا را نشان می دهد. تیموکینون (TQ) دارای یک فعالیت آنتی اکسیدانی منحصر به فرد بوده و به طور گسترده ای به عنوان یک عامل محافظ در برابر انواع مختلف سمیت استفاده می شود.

    هدف

     هدف ارزیابی اثرات محافظتی TQ در برابر سمیت تولید مثلی ناشی از AA در موش‌های ماده بود.

    مواد و روش ها

     در این مطالعه تجربی، 40 سر موش صحرایی ماده آلبینو (150-120 گرم، 8-10 هفته) در 4 گروه (هر کدام 10 سر) دسته‌بندی شدند. گروه کنترل (دریافت خوراکی روزانه 5/0 میلی لیتر سالین [9٪])؛ گروه AA (دریافت خوراکی روزانه AA تازه تهیه شده، 20 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن به مدت 21 روز) که کمتر از دوز کشنده LD50 AA در موش ها (20 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن) است. گروه AA+TQ (دریافت خوراکی روزانه TQ، 10 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن پس از مسمومیت با AA به مدت 21 روز)، و گروه TQ (دریافت خوراکی روزانه TQ تنها، 10 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن برای 21 روز متوالی). هورمون‌های تولید مثلی، بیومارکرهای سرطان‌زا و نشانگرهای استرس اکسیداتیو اندازه‌گیری شدند. ارزیابی بافت شناسی اثر محافظتی TQ در برابر آسیب تخمدان ناشی از AA را نشان داد. تجزیه و تحلیل فارماکولوژی شبکه و رویکرد اتصال مولکولی برای تعیین میل اتصال TQ با سیکلواکسیژناز 2 انجام شد.

    نتایج

     تجویز TQ به طور قابل توجهی ظرفیت عملکردی تخمدان را در هورمون‌ها، بیومارکرهای اکسیداتیو و نشانگرهای تومور در سطح معنی‌داری 001/0 > p افزایش داد. علاوه بر این، TQ از تخمدان موش های تحت درمان با AA در برابر اثر تخریب شدید محافظت می کند.

    نتیجه گیری

     TQ اثر محافظتی امیدوارکننده‌ای در برابر سمیت تولید مثلی ناشی از AA در موش‌های ماده نشان داد.

    کلیدواژگان: آکریل آمید، تیموکینون، موش صحرایی، استرس اکسیداتیو، سیکلواکسیژناز 2، التهاب
  • صفحات 71-82
    مقدمه

     ناهنجاری های درون رحمی غدد درون ریز اثرات عمیقی بر ایجاد اختلالات فیزیولوژیکی دارد.

    هدف

     این مطالعه با هدف ارزیابی اثرات عرضه درون رحمی لتروزول (یک مهارکننده آروماتاز) و عواقب دیرهنگام آن بر عملکرد تولیدمثلی و متابولیکی فرزندان نر بالغ انجام شد.

    مواد و روش ها

     پانزده موش صحرایی آبستن نژاد Sprague-Dawley (8 هفته، 155 گرم) بطور تصادفی در 5 گروه آزمایش قرار گرفتند (هر گروه 3 موش) و به صورت دهانی لتروزول در دوزهای 25/0، 75/0، 00/1 و 25/1 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن یا حامل (کنترل) را در روزهای 16، 17 و 18 آبستنی دریافت کردند. نتایج آبستنی، رفتارهای جنسی در روز 60 پس از تولد، صفات بیوشیمیایی سرم و هیستوپاتولوژی بیضه در فرزندان نر ارزیابی شدند.

    نتایج

     در مقایسه با گروه کنترل، تاخیر زایش (83/21 در مقابل 25/24، 0001/0p < ) و کاهش تعداد نوزاد متولد شده (25/12 در مقابل 2، 0001/0p < ) در گروه 25/1 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن ثبت شد. کاهش سطح لیپوپروتیین با چگالی بالا و افزایش وزن بیضه، وزن بدن، فاصله اینوژنیتال، همچنین غلظت های سرمی تستوسترون، تری گلیسیرید، کلسترول و گلوکز در گروه های 25/1 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن (0001/0 <p) و 0/1 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن (0001/0  <p) در مقایسه با کنترل مشاهده شد. همچنین در مقایسه با کنترل، تعداد بیشتر رفتار بوییدن قسمت اینوژنیتال ماده، تعقیب کردن و سواری گرفتن در گروه 25/1 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن (0001/0 < p) مشاهده شد. آسیب های شدید هیستوپاتولوژیک در بیضه شامل نکروز و شکاف در اپیتلیوم لوله های سمینیفروس، کنده شدن سلول های اپیتلیال و توقف اسپرماتوژنز در گروه های دریافت کننده لتروزول به صورت وابسته به دوز مشاهده شد.

    نتیجه گیری

     عرضه لتروزول به مادر می تواند اثرات نامطلوبی بر عملکرد تولیدمثلی و متابولیکی فرزندان نر موش صحرایی بگذارد، که نشان دهنده تمایز جنسیتی ناکامل است.

    کلیدواژگان: آندروژن ها، مهارکننده های آروماتاز، موش صحرایی، فعالیت های جنسی، هیستوپاتولوژی بیضه
  • صفحات 83-88
    مقدمه

     سندرم Shereshevsky-Turner یک بیماری کروموزومی است که به دلیل فقدان کامل یا جزیی X-monosomy در تمام یا بخشی از سلول های بدن، زنان را تحت تاثیر قرار می دهد. سندرم Shereshevsky-Turner با اختلالات شدید هورمونی و نقص در سیستم قلبی عروقی و ادراری مشخص می شود. با ظهور فناوری کمک باروری (ART)، بارداری برای این گروه از موارد، اغلب با تخمک های اهدایی، قابل دسترس تر شده است. در مقالات موجود، یافتن اطلاعات دقیق در مورد طول زمان انتخاب حمایت پروژسترون، مدت زمان انتخاب و مدت قطع مصرف ممکن نبود.

    مورد:

     این مورد یک زن 36 ساله بدون فرزند است که از STs، کاریوتایپ موزاییکی متشکل از 3 کلون: (69) X45، (8)XXX 47, (23)XX 46 و 1000 هسته اینترفاز رنج می‌برد. در این مورد، ما دوزهای نگهدارنده بالای پروژسترون را به دلیل استفاده از ART و پاتولوژی خارج تناسلی همزمان ترک کردیم که منجر به کاهش همه عملکردهای جفت شد. زن قبل، حین و بعد از بارداری تحت نظر قرار گرفت. او در 37 هفته و 6 روز بارداری فرزند خود را به دنیا آورد.

    نتیجه گیری

     ART احتمال حاملگی و بارداری را در مواردی با طیف وسیعی از آسیب‌شناسی‌های تناسلی و خارج تناسلی افزایش می‌دهد.

    کلیدواژگان: سندرم ترنر، بارداری، ناباروری، هیپوگنادیسم، پروژسترون
|
  • Esmaeil Samadian, Bahman Aghcheli, Roghaye Gharaei, Aligan Tabarraei Pages 1-16

    The severe acute respiratory syndrome coronavirus 2 (SARS-CoV2) is the leading cause of the new deadly pneumonia named coronavirus disease 2019 (COVID-19) pandemic. This pathogen has different co-receptors on various tissues, resulting in vast pathophysiological circumstances. Here, we present a comprehensive narrative review focusing on the impact of SARS-CoV2 on human reproduction. Evidence-based literature revealed inconsistent results for this virus in the reproductive organs of patients with COVID-19, even in the critical phase. Conversely, numerous satisfactory data represented those different reproductive activities, from gametogenesis to pregnancy, can be targeted by SARS-CoV2. The severity of COVID-19 depends on the differential expression of the host cellular components required to enter SARS-CoV2. The cytokine storm and oxidative stress coming out during COVID19 are associated with complications in reproductive endocrinopathies. Men are naturally more susceptible to COVID-19, especially accompanied by orchitis and varicocele. Synergistically the interaction of SARS-CoV2 and female reproductive failures (polycystic ovary syndrome and endometriosis) increases the susceptibility to COVID-19. Thus, pharmaceutical interventions that ameliorate the complications in individuals with reproductive disorders can be helpful to achieve good outcomes in assisted reproductive techniques. Soon, an increase in the infertility rate will likely be an overall impact of SARS-CoV2 in patients who recovered from COVID-19.

    Keywords: ARS-CoV-2, Human, Reproductive system
  • Luluk Yunaini, Dwi Ari Pujianto Pages 17-32

    The identification and characterization of relevant targets are necessary for developing nonhormonal male contraceptives. The molecules must demonstrate that they are necessary for reproduction. As a result, a sophisticated technique is required to identify the molecular targets for nonhormonal male contraceptives. Genetic modification (GM) techniques are one method that can be applied. This technique has been widely used to study gene function that effected male fertility and has resulted in the discovery of numerous nonhormonal male contraceptive target molecules. We examined GM techniques and approaches used to investigate genes involved in male fertility as potential targets for nonhormonal contraceptives. The discovery of nonhormonal contraceptive candidate molecules was increased by using GM techniques, especially the Clustered Regularly Interspaced Short Palindromic Repeats/Cas9 method. The discovery of candidate nonhormonal contraceptive molecules can be a wide-open research for the development of nonhormonal male contraceptives. Therefore, we are believing that one day nonhormonal male contraceptives will be released.

    Keywords: Gene modification, Non-hormonal, Male contraceptive
  • Fereshteh Vaziri Nezamdoust, Hossein Hadinedoushan, Nasrin Ghasemi Pages 33-42
    Background

    A large proportion of cases of recurrent pregnancy loss (RPL) are associated with immunological factors.

    Objective

    This study investigated the association between single nucleotide polymorphisms of cytotoxic T-lymphocyte-associated protein (CTLA)-4 gene in women with a history of RPL compared to healthy women.

    Materials and Methods

    A case-control study was performed on 2 groups consisting of 120 healthy women with no history of abortion and at least one delivery (control) and 120 women with a history of 2 or more primary RPLs (case). In addition, 5 mL of peripheral blood sample was taken from all subjects. The frequencies of CTLA-4 rs3087243 and rs231775 polymorphisms were assayed by restriction fragment length polymorphism polymerase chain reaction and rs5742909 using the high-resolution melting real-time polymerase chain reactionmethod.

    Results

    The mean age of the women in the control and RPL groups were 30.03 ± 4.23 (range 21-37), and 28.64 ± 3.61 yr (range 20-35), respectively. Pregnancy loss numbers ranged between 2-6 in women with a history of RPL, and between 1 and 4 in the successful pregnancy group. Statistical analysis showed a significant difference between the genotypes of GG and AG in the 2 groups in rs3087243 polymorphism (OR 1.00 for GG genotype and OR 2.87 for AG genotype, p = 0.0043). No significant difference was observed in the genotype frequencies of rs231775 and rs5742909 polymorphisms, of the 2 groups (p = 0.37, and p = 0.095), respectively.

    Conclusion

    Our findings indicated that CTLA-4 polymorphism, rs3087243, might be associated with a risk of RPL in Iranian women.

    Keywords: Recurrent pregnancy loss, Single nucleotide polymorphisms, CTLA-4 gene
  • Mojdeh Banaei, Nourossadat Kariman, Hamid Sharif Nia, Tahereh Mokhtarian-Gilani Pages 43-52
    Background

    The Coronavirus disease (COVID-19) may lead to couples not being physically and mentally ready to assume a parenting role.

    Objective

    Given the changes in reproductive behaviors and the lack of accurate information about childbearing factors during the Coronavirus pandemic, this study was conducted to investigates the role of the COVID-19 pandemic in Iranian couples’ childbearing intentions based on the theory of planned behavior model.

    Materials and Methods

    This cross-sectional study was conducted on 400 married Iranian women from July to October 2020 using official online popular social networks. Data were collected using a demographic checklist and the researcher-made questionnaire, which was designed based on the main constructs of the planned behavior model.

    Results

    Testing the indirect relationships of the mediation model effect showed a positive relationship between knowledge (β = 0.226, p < 0.001) and subjective norms (β = 0.155, p = 0.001) about COVID-19. Anxiety about COVID-19 mediated the relationship of knowledge (β = 0.105, p = 0.009), attitude (β = -0.125, p = 0.002), subjective norms (β = 0.238, p < 0.001), and perceived behavioral control (β = 0.513, p < 0.001) about COVID-19 with childbearing intentions.

    Conclusion

    The results showed that COVID-19-induced anxiety can affect the relationship between the components of the theory of planned behavior model and childbearing intentions. Therefore, it is suggested that by designing appropriate interventions through anxiety-reducing and relaxation techniques, a fundamental step can be taken in increasing childbearing desires.

    Keywords: Iran, Delayed childbearing, Reproductive behavior, COVID-19, Attitude
  • Fatemeh Aliani, Zahra Haghshenas, Ahmad Vosough Dizaj, Arezoo Arabipoor, Samira Vesali, Mahnaz Ashrafi Pages 53-60
    Background

     Several studies have been conducted worldwide to evaluate the prevalence and relative risks of congenital anomalies associated with assisted reproductive technology cycles; however, there is limited data in Iran.

    Objective

     To investigate male genital anomalies among live births from assisted reproductive technology.

    Materials and Methods

     This cross-sectional study was conducted on children born after intracytoplasmic sperm injection (ICSI) at Royan Institute, Tehran, Iran from April 2013-December 2015. The prevalence of male genitalia disorders that included hypospadias, epispadias, cryptorchidism, micropenis, and vanishing testis were reported. The relationship between the cause of infertility and type of embryo transfer (fresh or frozen), gestational age at birth (term or preterm), and birth weight with these male genitalia anomalies were evaluated.

    Results

     In total, 4409 pregnant women were followed after their ICSI cycles to evaluate genitalia anomalies in their children. Out of 5608 live births, 2614 (46.61%) newborns were male, of which 14 cases (0.54%) had genital anomalies. The prevalence of various anomalies were cryptorchidism (0.34%), hypospadias (0.038%), micropenis (0.038%), vanishing testis (0.038%), and epispadias (0.077%). No relationship was found between the cause of infertility, type of embryo transfer (fresh or frozen), gestational age at birth (term or preterm), and male genital malformation (p = 0.33, p = 0.66, and p = 0.62, respectively).

    Conclusion

     The prevalence of each male genital anomaly after the ICSI cycle was rare and less than 0.5%; however, no significant infertility-related factor was observed with these anomalies.

    Keywords: Cryptorchidism, Hypospadias, Microinjections, Prevalence, Reproductive techniques, Urogenital abnormalities
  • Maryam AL-ghamdi, Etimad Huwait, Nagwa Elsawi, Soad Shaker Ali, Ahmed Sayed Pages 61-70
    Background

     Acrylamide (AA) is a carcinogenic compound that causes severe reproductive impairments and represents a high environmental risk factor. Thymoquinone (TQ) has a unique antioxidant activity and has been widely used as a protective agent against various types of toxicity.

    Objective

     To evaluate the protective effects of TQ against AA-induced reproductive toxicity in female rats.

    Materials and Methods

     In this experimental study, 40 female albino rats (120-150 gr, 8-10 wk) were sorted into 4 groups, (n = 10/each), vehicle group (received a daily oral administration of 0.5 ml saline [9%]); AA group (received a daily oral administration with freshly prepared AA, 20 mg/kg body weight) for 21 days which is less than the lethal dose LD50 of AA in rats (20 mg /kg body weight); AA+TQ group (received a daily oral administration of TQ, 10 mg/kg body weight) after AA intoxication for 21 days, and TQ group (received a daily oral administration of TQ only, 10 mg/kg body weight) for 21 consecutive days. Reproductive hormones, carcinogenic biomarkers, and oxidative stress markers were measured. The histological assessment showed the protective effect of TQ against AA-induced ovarian injury. Network pharmacology analysis and molecular docking approach were carried out to determine the binding affinity of TQ with cyclooxygenase 2.

    Results

     TQ administration significantly enhanced the functional capacity of the ovary at hormones, oxidative biomarkers, and tumor markers at a significant level of p < 0.001. Besides, TQ protects the ovary of AA-treated rats from the severe degeneration effect.

    Conclusion

     TQ showed a promising protective effect against AA-induced reproductive toxicity in female rats.

    Keywords: Acrylamide, Thymoquinone, Rats, Oxidative stress, Cyclooxygenase 2, Inflammation
  • Zahra Shaaban, Amin Derakhshanfar, MohammadReza Jafarzadeh Shirazi, MohammadJavad Zamiri, Javad Moayedi, Mahjoob Vahedi, Abouzar Valizadeh Pages 71-82
    Background

     Intrauterine endocrine abnormalities have profound effects on the development of physiological disorders.

    Objective

     This study aimed to assess the effects of in utero exposure to letrozole (an aromatase inhibitor) and its late consequences on the reproductive and metabolic performance of an adult male offspring.

    Materials and Methods

     15 pregnant Sprague-Dawley rats (8 wk, 155 gr) were randomly assigned into 5 experimental groups (n = 3/each) and orally received either letrozole at doses of 0.25, 0.75, 1.00, and 1.25 mg/kg body weight (BW) or vehicle (control) on the gestation days of 16, 17, and 18. Pregnancy outcome, sexual behaviors on postnatal day 60, serum biochemical features, and the histopathology of testes were assessed in male offspring.

    Results

     Compared to control group, delayed labor (21.83 vs. 24.25, p < 0.0001) and reduced litter size (n = 12.25 vs. n = 2, p < 0.0001) were recorded in 1.25 mg/kg BW group. A reduction in high-density lipoprotein level and the elevation of testes weight, BW gain, anogenital distance, as well as the serum concentrations of testosterone, triglycerides, cholesterol, and glucose were observed in 1.25 mg/kg BW (p < 0.0001) and 1.00 mg/kg BW (p < 0.0001) groups in comparison to control. A larger number of anogenital female sniffing, pursuit, and mounting behaviors were also observed in 1.25 mg/kg BW group in comparison to control (p < 0.0001). Severe testicular defects including necrosis and disruption of the epithelium of seminiferous tubules, sloughing of epithelial cells, and spermatogenesis arrest were observed in letrozole-treated groups, in a dose-dependent manner.

    Conclusion

     Maternal exposure to letrozole can adversely affect the reproductive and metabolic performance of male offspring rats, suggesting an incomplete sex differentiation.

    Keywords: Androgens, Aromatase inhibitors, Rat, Sexual activities, Testes histopathology
  • Perizat Saparbaevna Sadykova, Sholpan Kuanyshbekovna Sarmuldayeva, Galina Kalievna Kausova, Elvira Shukenova, Linas Rovas Pages 83-88
    Background

     Shereshevsky-Turner Syndrome is a chromosomal condition that affects females owing to full or partial missing of X-monosomy in all or part of the body's cells. Shereshevsky-Turner Syndrome is characterized by severe hormonal disorders and defects of the cardiovascular and urinary systems. With the advent of assisted reproductive technology (ART), pregnancy has become more accessible for this group of cases, often with donor eggs. In the available literature, it was not possible to find exact information during the time of selection of progestogen support, the duration of the appointment, and the term of withdrawal.

    Case presentation

     This is the case of a 36-yr-old primigravid woman suffering from STs, mosaic karyotype comprising of 3 clones: 45X (69), 46XX (23), 47XXX (8), and 1000 interphase nuclei. In this case, we left high-maintenance doses of progesterone due to the application of ART and concomitant extragenital pathology, leading to a decrease in all functions of the placenta, including the endocrine. The woman was monitored before, during, and after the pregnancy. She was delivered at 37 wk and 6 days of gestation.

    Conclusion

     ART increases the possibility of having a pregnancy and gestation in cases with a wide variety of genital and extragenital pathologies.

    Keywords: Turner syndrome, Pregnancy, Infertility, Hypogonadism, Progesterone
  • Razieh Dehghani Firouzabadi, Sima Janati, MohammadHossein Razi Page 89

    The authors have been informed of an error that occurred on page 657 in which the IRCT code has been entered incorrectly, which should be corrected as: "IRCT2012091310328N3". On behalf of the author, the publisher wishes to apologize for this error. The online version of article has been updated on 12 April 2021 and can be found at http://dx.doi.org/10.18502/ijrm.v17i12.5801