فهرست مطالب

راهبرد اجتماعی فرهنگی - پیاپی 44 (پاییز 1401)

فصلنامه راهبرد اجتماعی فرهنگی
پیاپی 44 (پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/09/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محمدحسین ناظمی اشنی*، مریم نساج صفحات 1-39

    هدف این مقاله بررسی محتوایی کتاب های درسی دوره ابتدایی با رویکرد شاخص های اجتماعی سبک زندگی اسلامی است. شاخص های اجتماعی عبارتند از تلاش، اعتدال، پایبندی به خانواده، صله رحم، دوری از اسراف. روش پژوهش حاضر، توصیفی و از نوع تحلیل محتوا است. جامعه آماری، شامل تمام کتاب های درسی ابتدایی چاپ شده در سال 1400 است. نمونه پژوهش شامل شش جلد کتاب فارسی، پنج جلد کتاب هدیه های آسمانی و چهار جلد کتاب مطالعات اجتماعی است که به این شاخص ها پرداخته اند. یافته های این مقاله نشان می دهد فراوانی شاخص های اجتماعی سبک زندگی در کتاب های درسی پایه اول 70 مورد ، پایه دوم 149 مورد، پایه سوم 294 مورد، پایه چهارم 132 مورد، پایه پنجم 211 مورد، پایه ششم 164 مورد است. در مجموع یافته های پژوهش بیانگر آن است که در کتاب های درسی دوره ابتدایی پایه اول، کمترین توجه به شاخص ها و بیشترین میزان توجه، مربوط به پایه سوم می باشد. در بین شاخص اجتماعی، صله رحم و دوری از اسراف دارای کمترین میزان توجه بودند.

    کلیدواژگان: سبک زندگی اسلامی، شاخص های اجتماعی، کتاب های درسی، تحلیل محتوا، دوره ابتدایی
  • علی اصغر فیروزجائیان*، فاطمه موممنی، سپیده نصیری صفحات 40-73

    یکی از حوزه های مورد نظر جرم شناسان در دهه های اخیر قربانی شناسی است.با گسترش و شیوع فضای مجازی با نوع جدیدی از قربانیان تحت عنوان قربانیان سایبری رو برو هستیم.فضای مجازی به دلایل مختلف امکان انواعی از جرایم و قربانی سازی به مجرمان را می دهد که می تواند پیامدهای ناگوار در حوزه فردی و اجتماعی به همراه داشته باشد.بر همین اساس این تحقیق درنظر دارد تا به بررسی عوامل موثر بر قربانی شدن سایبری با تاکید بر نظریه زندگی روزمره بپردازد. این تحقیق به روش پیمایش انجام گرفت اطلاعات از میان 384 نفر از شهروندان شهر بابل از طریق پرسشنامه با روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای گردآوری گردیده است. نتایج حاصل از آزمون همبستگی نشان می دهد که بین متغیرهای نظریه زندگی روزمره و تجربه قربانی شدن در فضای مجازی (تنوع استفاده از فضای مجازی،رفتارهای پرخطر در فضای مجازی،حفاظت فیزیکی،حفاظت شخصی،جذابیت،تجربه قربانی شدن اطرافیان و عدم امنیت و کنترل) رابطه معنی داری وجود دارد.در عین حال رابطه میان حفاظت فیزیکی و حفاظت شخصی با قربانی شدن معکوس می باشد.در تحلیل چند متغیره نیز چهار متغیر رفتار پرخطر (Beta= 0/35) ، تجربه قربانی شدن اطرافیان Beta= 0/28) ،تنوع استفاده ار فضای مجازی Beta= 0/12) ، عدم امنیت در فضای مجازیBeta= 0/11) به ترتیب بر قربانی شدن سایبری تاثیر معنی دار نشان داده اند.ضریب تعیین (R2) نیز 26/0 درصد محاسبه شده است. به این معنی که 26 درصد از تغییرات «تجربه ی قربانی شدن مجازی» توسط متغیرهای حاضر در معادله تبیین شده است.

    کلیدواژگان: قربانی شناسی، قربانی شدن سایبری، نظریه زندگی روزمره، شهروندان بابلی
  • حمید نادری، عطیه یوسفی، مهدی عبدالحمید* صفحات 74-104

    پژوهش حاضر با هدف ارایه چارچوب فضای مفهومی سرمایه اجتماعی در بستر نظام قضایی شکل گرفته است. روش پژوهش به شیوه کیفی و با بهره گیری از مرور سیستماتیک و تکنیک متن کاوی انجام گرفت. براساس چارچوب روش، 74 مورد متون منتشرشده به زبان انگلیسی و با کلید واژه های عموما سرمایه اجتماعی و نظام قضایی و بعضا اعتماد اجتماعی، مشارکت اجتماعی، عدالت کیفری، و هنجارها در نسبت با نظام قضایی به عنوان نمونه اولیه وارسی شد که از 8 پایگاه علمی در بازه زمانی سال های 2010 تا 2020 استخراج شدند. پس از غربالگری مطالعات مرتبط از نظر عنوان، چکیده، محتوا، روش شناسی و یافته های پژوهشها، 47 مطالعه به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب و نتایج و یافته های آنها با استفاده از نرم افزار پایتون تحلیل شدند. نتایج روند نشر موضوعاتی همچون جرم با فراوانی 953، حقوق یا قانونی بودن رفتارها و اعمال با 580 مورد، دادگاه با 516 مورد، نظام قضایی با 449 مورد، عدالت با 203 مورد و فساد با 270 مورد نشان داد مدیریت و کنترل ورودی پرونده ها و رفتارهای اختلافی جامعه در ربط با نظام قضایی ربط وثیقی با موضوع سرمایه اجتماعی دارد. یافته های ابر کلمات نشان از اهمیت مولفه های روابط اجتماعی، شبکه ها، پیوندها، اعتماد اجتماعی، مشارکت اجتماعی، ارزش ها و هنجارها و جامعه مدنی داشت. توصیه پژوهش روی اتخاذ رویکرد فرآیندی در خصوص فضای مفهومی سرمایه اجتماعی و رصد فضای ارزشی و هنجاری جامعه در ربط با نظام قضایی به صورت بسترمند با هدف برخط بودن برنامه ریزی های اجتماعی در حوزه نحوه سنجش پذیری سرمایه اجتماعی تمرکز دارد.

    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، قوه قضاییه، متن کاوی، یادگیری ماشین
  • علیرضا مختاری، رضا فاضل*، فیروز راد صفحات 105-137
    قانون پذیری، اهمیتی است که افراد برای قانون قایل می شوند. عدم پذیرش آن بنا برپیشنه تحقیق به عنوان یک مسیله اجتماعی در ایران مطرح می باشد و با توجه به تنوع فرهنگی در کشور یکی از علل قانون پذیری می تواند به ساختاربندی فرهنگی مربوط باشد. روش تحقیق ازنظر هدف توصیفی و مشخصا پیمایش مقطعی بوده و برای رسیدن به اهداف تحقیق از روش تحقیق ترکیبی استفاده شده است. درروش تحقیق کیفی با استفاده از روش دلفی به بررسی منابع، اسناد و مصاحبه از 17 نفر که به عنوان نمونه آماری انتخاب شده اند و در روش کمی با تدوین پرسشنامه و روش کمی معادلات ساختاری، فرضیه ها بررسی شده است. جامعه آماری کلیه اعضای هییت علمی دانشگاه پیام نور با حجم نمونه 351 نفربر اساس جدول مورگان و نحوه نمونه گیری خوشه ای با تحت پوشش قرار دادن تمام قومیت ها می باشد، داده ها با نرم افزار Spss و Amos مورد تجزیه وتحلیل قرارگرفته است.بر اساس یافته های تحقیق در بررسی ساختاربندی فرهنگ اسلامی نشان می دهد که کنش اسلامی بر اعتقاد به قانون پذیری و رعایت آن تاثیر داشته است که با نظریه های پارسونز و پیاژه مرتبط می باشد در ساختاربندی غربی، اعتقاد متاثر از نظام و اعتقاد باعث اعتقاد و کنش شده و نیز عمل به کنش غربی متاثر از هنجارها باعث کنش شده است که با نظریه های آندرسون و مرتون مرتبط می باشد.در ساختاربندی ایرانی،کنش متاثر از منابع و اعتقاد به قانون پذیری با تاثیرپذیری از نظام تاثیر داشته که با نظریه های هیرشی و پارسونز مرتبط می باشد و بر مبنای ساختاربندی محلی، کنش متاثر از هنجارها و منابع است و اعتقاد به قانون پذیری متاثر از منابع و کنش بر اعتقاد به قانون پذیری تاثیرداشته است.تاثیرات نظام نیز باعث ایجاد شخصیت هایی قانون گریزشده است که با نظریه های بریتونت و کوهن مرتبط می باشد وبه تفکیک زبانی، در زبان فارسی ساختاربندی فرهنگی: ایرانی و محلی، درترکی:محلی، در لری و کردی: ایرانی، در بلوچی: اسلامی، در عربی و ترکمنی نیز بر مبنای ساختاربندی محلی، اسلامی و غربی، کنش قانون پذیری شکل یافته است.
    کلیدواژگان: کنش فرهنگی، قانون پذیری، ساختاربندی فرهنگی، ساختاربندی فرهنگی اسلامی، ساختاربندی فرهنگی غربی، ساختاربندی فرهنگی ایرانی، ساختاربندی فرهنگی محلی
  • مهتاب پورآتشی*، اصغر زمانی صفحات 138-162
    پژوهش حاضر به منظور بررسی رابطه بین خرسندی زناشویی زوجین دانشجو با سرمایه -های اجتماعی و فرهنگی انجام گردید. پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و از نظر راهبردی پیمایش بود و از روش تحقیق کمی استفاده گردید. جامعه آماری متشکل از دانشجویان متاهل و شاغل به تحصیل در دانشگاه های دولتی شهر تهران بود که 384 تن از آن ها به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند و با استفاده از نمونه گیری تصادفی در این پژوهش مشارکت کردند. جمع آوری اطلاعات با استفاده از پرسشنامه انجام شد که پس از تایید روایی (براساس نظر برخی اساتید و صاحبنظران) و پایایی (براساس ضریب آلفای کرونباخ)، در اختیار گروه هدف قرار گرفت و در مرحله بعد، تحلیل های آماری با استفاده از نرم افزار اس.پی.اس.اس صورت گرفت. براساس یافته های پژوهش، خرسندی زناشویی دانشجویان متاهل در سطح مطلوب قرار دارد. دیگر یافته توصیفی پژوهش نشان داد که پاسخگویان در متغیرهای مستقل مورد مطالعه (سرمایه اجتماعی، سرمایه فرهنگی) نمره بالاتر از حد متوسط کسب کردند. نتایج حاصل از ضریب همبستگی بیانگر ارتباط مثبت و معنی دار بین سرمایه اجتماعی و سرمایه فرهنگی با خرسندی زناشویی بود که بیان می-دارد با افزایش سطح این دو سرمایه مهم، میزان خرسندی زناشویی نیز افزایش می یابد. در نهایت، براساس نتایج مربوط به ضرایب استاندارد رگرسیون، پذیرش تفاوت ها و سرمایه عینیت یافته بیشترین تاثیرگذاری را بر خرسندی زناشویی داشتند. مبتنی بر یافته-های مستخرج از مطالعه و ضمن تاکید بر اهمیت سرمایه های اجتماعی و فرهنگی، پیشنهادهایی برای ارتقای سرمایه های ذکر شده ارایه گردید.
    کلیدواژگان: خرسندی زناشویی، سرمایه اجتماعی، سرمایه فرهنگی، دانشجو، زوجین
  • صدیقه سادات هاشمی* صفحات 163-203

    اقدام عملی برای مقابله با ظلم، به رهبرانی آگاه و مقتدر نیازمند است. قاسم سلیمانی از چهره های موفق رهبری مقاومت در عرصه بین المللی بود و تداوم راه مقاومت، مستلزم وجود چنین افرادی است. هدف این پژوهش، تیوریزه نمودن الگوی رهبری شهید سلیمانی از فرماندهی مقاومت، تا شکل‎گیری مکتب سلیمانی بود. این پژوهش از نظر هدف، توسعه ای و از نظر شیوه اجرا، کیفی است. جامعه آماری پژوهش را دیدگاه‎های خبرگان حکمرانی درباره شهید سلیمانی از شهادت او تا اولین سالگرد آن تشکیل دادند. داده ها با تکنیک تحلیل تم بررسی و الگوی پژوهش آشکار شد. به مصداق فرمایش امام‎علی (ع)؛ «و تنها با سخنانی که خدا درباره شایستگان بر زبان های بندگان خود روان می کند می توان به شایسته بودن آنان پی برد»، و به دلیل استناد به بنیان های نظری و تجربی پذیرفته شده و تبعیت از روش علمی در نگارش، این پژوهش ادعای روایی متون و روش بررسی را دارد. به‎علاوه، تبعیت از روش علمی، به‎ انضمام روایت معقول، منطقی و باورپذیر از الگوی پژوهش، گواه پایایی پژوهش است. پژوهش نشان داد که شهید سلیمانی، به جای تلاش برای وفادار نمودن پیروان به خودش، آن ها را به آرمان جهانی عاری از ظلم و پایبند به ارزش های انسانی وفادار نمود؛ به جای متکی ساختن پیروان به خود، آن ها را به خودباوری ترغیب نمود؛ به جای وابسته نمودن آن ها به پاداش های بیرونی، بر انگیزه های درونی‎شان هدایت نموده و به‏عنوان رهبر، چنان مخلصانه کوشیده که پایه گذار مکتبی شده که تداوم راهش را در سه سطح فردی، ساختاری و فرهنگی، تضمین نموده است.

    کلیدواژگان: رهبری، قاسم سلیمانی، مقاومت، ظلم ستیزی، مکتب
  • محمدرضا مجیدی، محمد عاصم اشجع زاده* صفحات 204-228

    پس از خیزش های عربی اخیر تحلیل های متعددی پیرامون تاثیر رسانه های اجتماعی در انقلاب ها ارایه شده است که اغلب به مراحل مختلف انقلاب، به ویژه آنچه بعد از سرنگونی رژیم های حاکم در زمینه استقرار نظم جدید سیاسی رخ می دهد، نگاه جامعی ندارند. پژوهش حاضر تاثیر رسانه های اجتماعی را در کلیه مراحل انقلاب بررسی و فارغ از مصادیق عینی، توضیح منسجمی را در این زمینه ارایه می نماید. در پاسخ به این سوال که رسانه های اجتماعی چه تاثیری در فرآیند انقلاب ها دارند، پژوهش حاضر بیان می کند رسانه های اجتماعی با توسعه شبکه کنش گران همانند یک محرک ساختاری در آغاز خیزش و پیش از اعتراضات میدانی عمل می نمایند، اما این شبکه فاقد ظرفیت های لازم برای هدایت نظم سیاسی جدید بوده و ممکن است موجب انقلاب اصلاحی شود. در این پژوهش با استفاده از روش های اسنادی و توصیفی-تحلیلی، نقش رسانه های اجتماعی در توسعه شبکه های کنش گری در چارچوب نظریه کاستلز، تحریک ساختاری این شبکه ها با توجه به نظرات توفیقچی در زمینه علل انقلاب ها، و ناتوانی آنها در هدایت نظم جدید بر اساس نظریه انقلاب اصلاحی بیات، تحلیل و این نظریات و دیدگاه ها بسط و با یکدیگر پیوند داده می شود.

    کلیدواژگان: رسانه های اجتماعی، شبکه کنش گری، خیزش انقلابی، تحریک ساختاری، انقلاب اصلاحی
  • محمد سلطانیه*، مهدی سلطانیه صفحات 229-254

    کنترل اجتماعی به عنوان یک اصل مسلم در ادبیات قرآن و به عنوان یک کارکرد اصیل در جامعه شناسی مطرح شده است. کنترل یا نظارت اجتماعی، روش هایی است که می‏توان با آن فرد را وادار به تطبیق خود با فرهنگ یک جامعه کرد. این فرهنگ ارزشها، عقاید، هنجارها و به صورت کلی لایه های عمیق جهان اجتماعی را شامل می شود. با عرضه این اصطلاح بر قرآن و شناخت معادل قرآنی آن، می‏توان به هدف این مقاله که پردازش کنترل اجتماعی سازمانی نظام مند از نگاه قرآن است، دست یافت. این مقاله بصورت توصیفی- تحلیلی انجام شده و جمع آوری اطلاعات با استفاده از روش فیش برداری کتابخانه ای بوده است و تلاش شده تا از نرم افزارهای علوم اسلامی بهره گرفته شود. یافته‏ ها حاکی از آن است که خداوند به عنوان مدیری مدبر و کارآمد در مدیریت تمام خلقت بعنوان یک نظام اجتماعی کلان، از روش‏های متنوع کنترل اجتماعی سازمانی استفاده کرده است. کنترل اجتماعی در ادبیات قرآن به صورت آشکار و مستقیم، پنهان و غیرمستقیم و از همه مهتر کنترل اجتماعی همگانی محقق شده است. بنابراین با وجود ناظران مختلف و کارآمد در عرصه های مختلف، حرکت سریع و مناسب به سمت جامعه مطلوب را محقق خواهد کرد. این نگرش، الگویی برای ترسیم یک جامعه مطلوب است تا روند درونی سازی هنجارها در تک تک افراد جامعه محقق و جامعه به هدف خود دست یابد.

    کلیدواژگان: کنترل، نظارت، کنترل اجتماعی، نظارت سازمانی، قرآن
  • علیرضا محمدی، افسانه زمانی مقدم*، سید عبدالله سجادی جاغرق، غلامرضا معمارزاده طهران صفحات 255-281

    بقا و موفقیت هر سازمان تا حد زیادی به سامان دادن نیروی کار و ترکیب اصولی و منطقی کنش های همه افراد و گروه های اجتماعی وابسته است. نظام های اجتماعی با تولید ساختارها، میدان و میزان تحرک فردی کنشگران را در فرایند کنش متقابل اجتماعی تعیین و در طول زمان تثبیت میکنند و هر کنشگر با توجه به نقشی که در یک موقعیت اجتماعی معین بر عهده میگیرد، محدودیت های رفتاری آن نقش را می پذیرد. لذا این پژوهش با هدف ارایه الگوی کنش اجتماعی در سازمان نظام مهندسی انجام گرفته است. جامعه پژوهش، نظام مهندسی استان تهران به تعداد 510 نفر است که تعداد 219 نفر به روش نمونه گیری تصادفی ساده بعنوان نمونه آماری انتخاب شدند. همچنین 15 نفر از خبرگان امر به روش نمونه گیری هدفمند برای تشکیل پانل خبرگی انتخاب شدند. پس از استخراج ابعاد و مولفه ها از مبانی نظری، با استفاده از تکنیک دلفی سه مرحله ای، توافق و اجماع نظری حاصل گشت. در نهایت برای شناسایی ترکیب مطلوب ابعاد کنش اجتماعی، از استنتاج فازی و نرم افزار متلب استفاده گردید. نتایج نشان داد در بهترین حالت، مطلوبیت کنش اجتماعی در نظام مهندسی ایران 75% است. این بدان معناست که با شرایط فعلی، مطلوبیت کنش اجتماعی نمیتواند به حداکثر برسد و باید شرایط مطلوب تری فراهم شود. همچنین در بین ابعاد کنش اجتماعی، بعد انسجام بیشترین اهمیت را داراست. لذا افزایش رضایت شغلی (بعنوان مهمترین زیر مولفه انسجام) تاثیر بسزایی در بهبود کنش اجتماعی در نظام مهندسی خواهد داشت.

    کلیدواژگان: کنش اجتماعی، تطابق، انسجام، نیل به هدف، حفظ الگو
  • محمد کمالی گوکی، محمدامین نگهبان* صفحات 283-312

    جامعه ایران از اواسط دوره قاجار پس از مواجهه با تمدن غربی، با مسیله ای بزرگ روبرو شد و آن عقب ماندگی ایران در دایره مدرنیته بود. راهکار روشنفکران ایرانی از میرزا آقاخان کرمانی تا علی شریعتی علیرغم تفاوت های بسیار بر محور حفظ هویت ملی در مقابل دگر غربی و عربی و یا بازگشت به من ایرانی بود که زمانی قلب عالم بود؛ اما همین هویت یابی ایرانی محل مناقشه بسیار بود. در این پژوهش با اتکا به نظریه ملی گرایی ضیاء ابراهیمی و برمبنای روش هرمنوتیک زمینه - مولف اسکینری، راهکار شادمان از روشنفکران عصر پهلوی در مواجهه با مسیله عقب ماندگی ایرانی واکاوی می شود. ملی گرایی بیجاساز با رویکرد قومی، عامل عقب ماندگی ایران را هجوم اعراب و راه برون رفت از آن را بازگشت به هویت ایران باستان می داند، اما ملی گرایی مدنی، عامل عقب ماندگی را در ناکارآمدی و ضعف درونی جامعه جست و جو می نماید که راه حل آن در قانون گرایی، حفظ هویت ملی با تمام تنوع های خود و بهره گیری از همه هویت های ظرفیت ساز خلاصه می کند. براین اساس، سوال محوری ما در این پژوهش در مواجهه با اندیشه شادمان این است که راهکار شادمان برای جبران عقب ماندگی ایرانی چیست؟ شادمان به ما نشان می دهد، راه توسعه در عصر مدرن، حفظ و به هنگام سازی هویت ملی از طریق ابزار زبان، و متاثر از آن تسخیر تمدن غرب از طریق علم گرایی زمینه مندانه می داند. بنابراین او نگاه تک ساحتی، تکنیکی و شبه ایدیولوژیک به هویت، زبان و تمدن غربی ندارد.

    کلیدواژگان: شادمان، ملی گرایی ایرانی، توسعه، زبان، هرمنوتیک زمینه - مولف اسکینر
|
  • MohamadHosein Nazemi Ashani *, Maryam Nasaj Pages 1-39

    The purpose of this article is to study the content of elementary school textbooks with the approach of social indicators of Islamic lifestyle. Social indicators include effort, moderation, family commitment, peace of mind, avoidance of extravagance. The method of the present study is descriptive and content analysis. The statistical population includes all elementary textbooks published in 1400. The research sample includes six volumes of Persian books, five volumes of heavenly gifts books and four volumes of social studies books that have dealt with these indicators. The findings of this article show that the frequency of social indicators of lifestyle in textbooks is 70 for first grade, 149 for second grade, 294 for third grade, 132 for fourth grade, 211 for fifth grade, and 164 for sixth grade. In general, the research findings indicate that in the textbooks of the first grade of elementary school, the least attention is paid to the indicators and the highest amount of attention is related to the third grade. Among the social indicators, uterine reconciliation and avoidance of extravagance had the least attention.

    Keywords: Islamic lifestyle, social indicators, Textbooks, content analysis, Elementary School
  • AliAsghar Firouzjaeian *, Fatemeh Momeni, Sepideh Nasiri Pages 40-73

    One of the areas of criminology in recent decades is victimology. With the spread of cyberspace, we are confronting with a new type of victims called cyber victims. Cyberspace for various reasons allows a variety of crimes and victimization of criminals. It can have unfortunate consequences in the individual and social spheres. Therefore, this study aims to investigate the factors affecting cyber victimization with emphasis on the theory of daily life. This study was conducted on survey and data gathered from 384 citizens of Babol city.by using multi-stage cluster sampling method and questionnaire. The results of the correlation test show that There is a significant relationship between the variables of daily life theory and the experience of victimization in cyberspace (diversity of cyberspace use, high-risk behaviors in cyberspace, physical protection, personal protection, attractiveness, experience of near-by victimization and lack of security and control). At the same time, the relationship between physical support and personal support is the opposite of victimization. Beta = 0.12), cyber security Beta = 0.11 had a significant effect on cyber victims, respectively. The coefficient of determination (R2) is calculated as 0.26%, respectively. This means that 26% of the changes in the "cyber victimization experience" are explained by the variables in the equation

    Keywords: Victimology, Cyber Victimization, Theory of Everyday Life, Babolian Citizens
  • Hamid Naderi, Atiye Yousefi, Mahdi Abdolhamid * Pages 74-104

    The present study was formed with the aim of presenting the conceptual framework of social capital in relation to the judicial system. The research method was qualitative and was done using systematic review and text mining technique. 74 published texts in English with the keywords social capital, judicial system, social trust, social participation, criminal justice, and norms in relation to the judicial system were examined as a primary sample from 8 scientific databases (between 2010 and 2020). 47 studies were selected by purposive sampling method and their results and findings were analyzed using Python software. The results of the publication process of topics such as crime with a frequency of 953, rights or legality of behaviors and actions with 580 cases, court with 516 cases, judicial system with 449 cases, justice with 203 cases and corruption with 270 cases showed the management and control of incoming cases and conflicting behavior of the society in relation to the judicial system is closely related to the issue of social capital. The findings of the word cloud showed the importance of the components of social relations, networks, links, social trust, social participation, values and norms, and civil society. The recommendation of the research focuses on adopting a process approach regarding the concept of social capital and monitoring the value and normative atmosphere of the society in relation to the judicial system in a contextual manner with the aim of updating social planning in the field of how social capital can be measured.

    Keywords: Social Capital, Judiciary, Text-mining, Machine Learning
  • Alireza Mokhtari, Reza Fazel *, Firouz Rad Pages 105-137
    Legitimacy is the importance that people attach to the law. According to research, its non-acceptance is a social issue in Iran, and considering the cultural diversity in the country, one of the causes of legality can be related to cultural structuring. The research method is descriptive in terms of its purpose, and it is a cross-sectional survey, and to achieve the research objectives, a mixed research method has been used. In the qualitative research method, using the Delphi method, 17 people have been selected as a statistical sample to review sources, documents and interviews. And in the quantitative method, the hypotheses have been examined by developing a questionnaire and the quantitative method of structural equations. The statistical population is all faculty members of Payam Noor University with a sample size of 351 people based on Morgan's table and cluster sampling by covering all ethnicities, the data has been analyzed with Spss and Amos software. The findings of the research show that the level of compliance with legality is the result of the interaction of belief in legality between activists, ethnic groups and the system under the influence of Iranian and local culture. And the non-compliance is the result of the influence of the social system and the strengthening of the law-abiding personality system. The structuring of Islamic culture, the findings show that Islamic action has had an impact on the belief in legality and respect for it, which is related to the theories of Parsons and Piaget. Western action influenced by norms has caused action that is related to the theories of Anderson and Merton. In Iranian structuring, action influenced by resources and belief in legality has an effect on the influence of the system, which is related to the theories of Hirschi and Parsons. and based on local structuring, action influenced by norms and sources and belief in legitimacy is influenced by sources and action is influenced by belief in legitimacy. The effects of the system also cause the creation of law-abiding characters that are related to Briton and Cohen's theories. Be and separate language, in Persian language cultural structure: Iranian and local, in Turkish: local, in Lori and Kurdish: Iranian, Balochi: Islamic, Arabic and Turkmen is also based on the local, Islamic and Western structure of legalization action.
    Keywords: Cultural action, legitimacy, cultural structuring, Islamic cultural structuring, Western cultural structuring, Iranian cultural structuring, local cultural structuring
  • Mahtab Pouratashi *, Asghar Zamani Pages 138-162
    The purpose of this study was to investigate the relationship between couples' social and cultural capital with marital happiness. This applied research conducted survey approach, and quantitative research method was used. The statistical population included married students at Public Universities in Tehran, which 384 students was selected for the study. A questionnaire was applied for collecting data from the sample. After confirming the reliability (according to views of some professors in the field) and validity of questionnaire (Cronbach's alpha more than .7) and information gathering, data was analyzed by SPSS software. The findings showed that marital happiness of students was in a satisfied level. Also, students' levels of social and cultural capital were more than the middle spectrum. There were positive and significant correlations between social and cultural capital with the marital happiness of couples, which means that with the increase of students' level of the mentioned capitals, students' marital happiness increase. Finally, according to the standardized regression coefficients, acceptance of differences and tangible capital had the most effects on marital happiness. Based on the findings of the study and with emphasizing the importance of social and cultural capital, suggestions drawn to improve the mentioned capitals.
    Keywords: Marital Happiness, Social Capital, Cultural capital, Student, Couples
  • Sediqe Sadat Hashemi * Pages 163-203

    Practical action to combat‎oppression requires knowledgeable and powerful leaders. Qassem‎Soleimani was one of the most successful figures in leading the resistance in the international arena, and the continuation of the path of resistance requires the existence of such people. The purpose of this study was to theorize the leadership model of Martyr Soleimani from the command of the resistance to the formation of the Soleimani school. The statistical population of the study consisted of the views of ruling experts about Martyr Soleimani. Data were analyzed by theme analysis technique. According to the order of Imam Ali (AS); "And only with the words that God speaks about the worthy in the languages of His servants can we realize their worth", and because ofthe citation of accepted theoretical and empirical foundations and adherence to the scientific method in writing, this research claims the validity of texts and methods. Has a review. In addition, following the scientific method, as well as a reasonable, logical and believable narrative of the research model, is a proof of the reliability of the research. Research has shown that Martyr Soleimani, instead of trying to make his followers loyal to him, made them loyal to a world committed to human values; Instead of making his followers dependent on himself, he encouraged them to be self-confident; Instead of attaching them to external rewards, he guided their inner motives and, as a leader, worked so sincerely to establish a school that ensured continuity at three levels: individual, structural, and cultural.

    Keywords: leadership, Qassem Soleimani, Resistance, Dealing with oppression, School
  • MohammadReza Majidi, Mohammad Asem Ashjazadeh * Pages 204-228

    After the recent Arab uprisings, a great number of analyses have been proposed on the impact of social media on revolutions, which lack a comprehensive view of all stages of revolutions, particularly what happens after the collapse of the ruling regimes with regard to the establishment of new political orders. This research considers the impact of social media in all stages of revolutions and offers a consolidated explanation, regardless of objective cases. In response to question of the impact of social media on revolutions, the authors explain that social media, by developing activists’ network, serve as a structural stimulus in the beginning of an uprising before the street protests. However, these networks lack the required capacities to lead the new political order and may result in a refolution. This descriptive-analytical research, analyses the role of social media in developing activists network according to Castells’ theory, the structural stimulation of uprisings by social media according to the views of Tufekci regarding the causes of revolutions, the incapability of activists’ networks to lead the new order based on the refolution theory of Bayat, develop and consolidate these views and theories.

    Keywords: Social Media, Activism Network, Revolutionary Uprising, Structural Stimulation, Refolution
  • Mohamad Soltanieh *, Mahdi Soltanieh Pages 229-254

    Social control has been proposed as an indisputable principle in Quranic literature and as a genuine function in sociology. Social control or supervision are the ways in which a person can be forced to adapt to the culture of a society. This culture includes the values, beliefs, norms and in general the deep layers of the social world. By introducing this term to the Qur'an and recognizing its Qur'anic equivalent, the purpose of this article can be achieved, which is the processing of systematic organizational social control from the Qur'an's point of view. This article has been done in a descriptive-analytical manner and the information has been collected using the library filing method and an attempt has been made to use Islamic science software. The findings indicate that God, as a prudent and efficient manager in managing all of creation as a macro-social system, has used various methods of organizational social control. Social control in the literature of the Qur'an has been achieved openly and directly, covertly and indirectly, and most importantly, public social control. Therefore, with different and efficient observers in different fields, it will achieve a fast and appropriate movement towards the desired society. This attitude is a model for drawing a desirable society so that the process of internalization of norms in each individual of the researcher community and society achieves its goal.

    Keywords: : control, Supervision, Social control, organizational supervision, Quran
  • Alireza Mohammadi, Afsaneh Zamani Moghaddam *, Seyyed Abdollah Sajjadi Jaghargh, Gholamreza Memarzadeh Tehran Pages 255-281

    The success of organizations is possible only by organizing the workforce and the principled and logical combination of the actions of all individuals and social groups. By producing structures, social systems determine the field and the level of individual mobility of actors in the process of social interaction and stabilize them over time, and each actor accepts the behavioral limitations of that role according to the role he assumes in a given social situation. Therefore, this study was conducted with the aim of providing a model of social action. the research population is Tehran Engineering Organization includes 510 people that 219 people were selected as a statistical sample by simple random sampling. Also, 15 experts in the engineering system were selected by purposive sampling method to form an expert panel. After extracting the dimensions and components from the theoretical foundations, theoretical saturation was achieved using the three-stage Delphi technique. Finally, fuzzy inference system and MATLAB software were used to identify the optimal combination of dimensions of social action. the results showed that even in the best conditions, the desirability of social action in the Iranian engineering system is 75%. This means that with the current conditions of the organization, the desirability of social action can't reach the maximum level and more favorable conditions must be provided. Also, among the dimensions, the cohesion is more important than others. Therefore, increasing job satisfaction (as a sub-component of cohesion) is one of the most effective factors in improving social action.

    Keywords: Social action, adaptation, cohesion, Goal Achievement, pattern retention
  • Mohammad Kamali Guki, MohammadAmin Negahban * Pages 283-312

    After encountering the western civilization, Iranian society faced a big problem, and that was Iran's backwardness in the circle of modernity. The solution of Iranian intellectuals, from Mirza Agha Khan Kermani to Ali Shariati, despite many differences, was to preserve the national identity against the Western and Arab differences, or to return to the Iranian self, which was once the heart of the world; But this Iranian identification was a source of much controversy. In this research, relying on Zia Ebrahimi's theory of nationalism and based on Skinnery's method, Shadman's solution of Pahlavi era intellectuals in facing the issue of Iranian backwardness is analyzed. Dislocation nationalism considers the Arab invasion as the cause of Iran's backwardness and the way out of it is to return to the identity of ancient Iran, but civil nationalism looks for the cause of backwardness in the inefficiency and internal weakness of the society, whose solution in legalism is to preserve the identity. It sums up the national with all its diversity and the use of all capacity-building identities. Therefore, our central question in this research in the face of Shadman's thought is, what is Shadman's solution to compensate for Iranian backwardness? Shadman shows us that the way of development in the modern era is to maintain and modernize the national identity through the language tool, and the conquest of Western civilization through scientism is influenced by that. Therefore, he does not have a one-dimensional and technical view of identity and language.

    Keywords: Shadman, Iranian nationalism, Development, language, Context – author hermeneutics of Skinner