فهرست مطالب

پژوهشنامه بیمه - سال سی و هفتم شماره 4 (زمستان 1401)

پژوهشنامه بیمه
سال سی و هفتم شماره 4 (زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/11/16
  • تعداد عناوین: 6
|
  • سعید جعفری نیا، مریم سلماسی*، حمزه خواستار، لیلی نیاکان صفحات 261-276
    پیشینه و اهداف

    جوامع، سازمان ها و افراد نه تنها باید با تغییرات اساسی که محیط ایجاد می کند، رو به رو شوند و برای بقا به آنها واکنش نشان دهند، بلکه لازم است برای پیش دستی نسبت به آنها پیش بینی های خود را به عمل نزدیک نمایند و یا برای ایجاد تغییرات و ساخت آینده مطلوب تلاش نمایند. صنعت بیمه نیز از این مهم مستثنی نیست. هدف این پژوهش شناسایی روندها و رویدادهای موثر بر آینده بیمه های اتومبیل در ایران شامل موارد موثر بر فروش و پرداخت خسارت این رشته در بازه زمانی بین 5 تا 20 سال آینده بوده است.

    روش شناسی

     این پژوهش توصیفی از نوع پیمایشی، با هدف کاربردی با رویکرد کیفی به روش تحلیل محتوا انجام شده و نتایج در قالب شبکه مضامین تحلیل شده اند. ضمنا به منظور جمع آوری داده ها از مصاحبه عمیق نیمه ساختار یافته استفاده شده است.

    یافته ها

     در این پژوهش با 19 نفر از خبرگان صنعت بیمه از طریق نمونه گیری گلوله برفی مصاحبه شده است. به منظور تحلیل محتوا دو ارزیاب با کمک نرم افزار مکس کیودی ای کدگذاری باز، مقوله بندی و استخراج مضامین را انجام داده اند؛ اعتبارپذیری، انتقال پذیری، تاییدپذیری و اعتمادپذیری تحت کنترل بوده است و پایایی کدگذاری از طریق کاپای کوهن که در مرحله آخر برابر با 954/0 شد اندازه گیری شده است. در مجموع عوامل شناسایی شده در چارچوب شش دسته مضمون فناورانه، سیاسی و قانونی، اقتصادی، اجتماعی، محیطی زیستی و کسب و کار دسته بندی شده اند. با توجه به ارزش مطالعات آینده پژوهی و عدم اجرای پژوهش های مشابه آن در کشور، نتایج آن به منظور سیاست گذاری ها در سطوح مختلف نهاد حاکمیتی، شرکت های بیمه و شبکه فروش ارزشمند خواهد بود.

    نتیجه گیری

     بر اساس این بررسی، در مجموع 44 مقوله به عنوان عوامل موثر در قالب شش مضمون شناسایی شده است که آینده بیمه های اتومبیل در ایران را دستخوش تغییر خواهند کرد.

    کلیدواژگان: آینده پژوهی، بیمه های اتومبیل، تحلیل محتوا، کدگذاری
  • حمید افکار*، عبدالله خدابخشی صفحات 277-286
    پیشینه و اهداف

    قاعده مرور زمان به عنوان یکی از راه های انتظام بخشی تعداد دعاوی، مورد توجه بسیاری از نظام های حقوقی قرار گرفته است. نظام حقوقی ایران به تاثی از نظر مشهور فقهای امامیه و به جهت لزوم ابتنای مقررات موضوعه بر موازین شرعی، قاعده مرور زمان را به موجب نظریه شورای نگهبان منسوخ تلقی نموده است. ابهام در جامعیت نظر شورای نگهبان باعث شده تا اظهارنظرها برای اعتباربخشی مجدد مرور زمان قوت گیرد و اساس وجود آن در دعاوی خاص پذیرفته شود. اگرچه اعتبار مرور زمان به طور کلی در دعاوی بیمه در پرتوی ماده 36 قانون بیمه مصوب 1316 قابل قبول دانسته شده است، لیکن گذشت بیش از هفتاد سال از زمان تصویب این قانون و ایجاد شرایط جدید در پرتوی گسترش ماشینیسم، ضرورت اعتبارسنجی مجدد قاعده مرور زمان در دعاوی بیمه حوزه حوادث ترافیکی را ایجاب می نماید. هدف این پژوهش بازخوانی جهات بقای نهاد مرور زمان در دعاوی بیمه و واکاوی مبانی عدم پذیرش مرور زمان بر اساس قانون بیمه اجباری مصوب 1395 است.

    روش شناسی

     روش به کار رفته در این پژوهش توصیفی- تحلیلی است که با استفاده از منابع کتابخانه ای و مطالعه و جستجو در کتب، مقالات و مباحث نظری مربوطه به تشریح و تبیین دلایل مسیله فوق پرداخته است.

    یافته ها

     اگرچه حذف قاعده مرور زمان دعاوی مدنی از نظام حقوقی ایران به موجب نظریه شورای نگهبان عملا به رسمیت شناخته شده است، لیکن استدلال ها برای بقای مرور زمان در برخی دعاوی خاص مانند دعاوی بیمه، نادیده گرفتن کلی این نهاد را در نظام حقوقی دشوار کرده است. با این وجود، پژوهش جاری اثبات می نماید که پذیرش مرور زمان کوتاه دو ساله در دعاوی بیمه، اندیشه حمایت از زیان دیده و تضمین همه جانبه خسارات وی را در حوزه حوادث ترافیکی به چالش می کشد و حمایت بدون قید و شرط از زیان دیده در بیمه مسیولیت اجباری این عرصه را به دنبال ندارد. گسترده تر بودن قلمروی جبران خسارت در حقوق بیمه نسبت به حقوق مسیولیت مدنی نیز مقید کردن زمان پرداخت خسارت در حقوق بیمه علی رغم عدم تقیید در حقوق مسیولیت مدنی را دشوار می نماید و ناقض اصل کمال جبران خسارت در حقوق بیمه است. همچنین رجوع مستقیم زیان دیده به بیمه گر علاوه بر مبنای قرارداد، حقی مستقل و قانونی است که منحصر کردن آن به مدتی کوتاه، خلاف الزامات و شروط حمایتی قانون بیمه اجباری مصوب 1395 است. علاوه بر این، عمومیت تبصره 2 ماده 2 و عدم تقیید ماده 4 قانون بیمه اجباری مصوب 1395 نیز تفکر ممنوعیت محدودیت زمانی طرح دعوا علیه بیمه گر را تقویت می نماید.              

    نتیجه گیری

     تضمین جبران خسارت زیان دیدگان حوادث ترافیکی و لزوم جبران کلیه زیان ها به وسیله بیمه، باعث می شود تا زمان کوتاه دو ساله برای طرح دعوا منطقی نباشد. از سوی دیگر مبانی حقوقی ضرورت عدم پذیرش مرور زمان دعاوی بیمه در حوزه تصادفات رانندگی را به دنبال دارد و همان طور که مرور زمان قراردادی در این عرصه بلااثر دانسته شده، مرور زمان قانونی دوساله نیز قابل حمایت نیست. قانون بیمه اجباری مصوب 1395 نیز که بنا به مصالح روز جامعه و برای حمایت از زیان دیدگان حوادث ترافیکی وضع گردیده، زمینه تمسک بیمه گر به مرور زمان جهت رهایی از جبران خسارت زیان دیده را منع نموده و مبانی حقوقی و منطقی که بر درستی این رویکرد صحه می گذارند را تثبیت می نماید.

    کلیدواژگان: بیمه، دعوای ناشی از بیمه، ماده 36 قانون بیمه مصوب 1316، مرور زمان
  • مهدی علی رحیمی، کریم حمدی*، هرمز مهرانی، اسماعیل کاووسی صفحات 287-304
    پیشینه و اهداف

    صنعت بیمه یکی از پرکاربردترین کسب و کارها است و از این رو، اقبال عمومی از خدمات بیمه رو به افزایش است. در این میان شرکت های بیمه ای که قادر به ایجاد یک تجربه مشتری بهتر برای بیمه گذاران خود باشند، از سود بیشتری برخوردار می شوند. تحقیقات نشان می دهد که بسیاری از مشتریان حاضرند در ازای دریافت خدمات یا تجربه مشتری بهتر و با کیفیت تر، هزینه بیشتری پرداخت کنند. از سوی دیگر، امروزه استفاده از خدمات بیمه به یکی از مهمترین ضروریات هر جامعه تبدیل شده است و تقریبا همه شهروندان بسته به نوع کار و درآمد و فعالیت اجتماعی خود، با یک یا چند نوع بیمه سروکار دارند، اما در سال های اخیر، این صنعت با مشکلات زیادی روبرو شده و یکی از راه های کمک به برون رفت این صنعت از مشکلات و افزایش درآمد، ایجاد تجربه خوشایند و کاهش سرگردانی برای مشتریان می باشد. از این رو، هدف این پژوهش ارایه الگوی تجربه مشتریان از سرگردانی در انتخاب خدمات از شرکت های بیمه است.

    روش شناسی

     پژوهش حاضر، به روش کیفی و با استفاده از نظریه داده بنیاد (رویکرد استراوس وکوربین)، صورت گرفته است. جامعه آماری این تحقیق شامل مدیران و کارشناسان بازاریابی، فروش و... چهار شرکت بیمه پاسارگاد، تجارت نو، میهن و پارسیان است که محققان با استفاده از نمونه گیری هدفمند و انجام پانزده مصاحبه به کفایت و اشباع نظری رسیده و داده های مورد نیاز خود را جهت تحلیل با استفاده از کدگذاری های سه گانه، به دست آورده اند. هدف از نمونه گیری در پژوهش های کیفی، فهم بهتر پدیده مدنظر می باشد، از این رو، نمونه گیری در این پژوهش مبتنی بر هدف است، چون هدف پژوهش کیفی تعمیم یافته ها به جامعه ای که نمونه از آن انتخاب شده نیست. برای این منظور، محقق از مشارکت کنندگان که مدیران و کارشناسان صنعت بیمه بوده اند از طریق ابزار مصاحبه استفاده نموده است.

    یافته ها

     بعد از اینکه محققان داده های مورد نیاز خود را استخراج نمودند با تحلیل داده ها و استفاده از کدگذاری باز، محوری و انتخابی مدل نهایی خود را در قالب شش بعد اصلی و بیست و هفت بعد فرعی ارایه کرده اند. براساس یافته های به دست آمده از به کارگیری استراتژی داده بنیاد و به منظور بررسی ابعاد و مولفه های کلیدی تجربه مشتریان از سرگردانی در انتخاب خدمات از شرکت های بیمه، در مجموع شش بعد اصلی شناسایی شد. بعد نخست «تجربه مشتری» است و شامل کیفیت ارتباط با مشتری، اطلاعات مناسب بیمه نامه، رابطه بلند مدت با برند، رضایت در پرداخت حق بیمه، تخفیف در صدور، تبلیغات هدفمند و اعتماد مشتری می شود. بعد دوم «راهبرد» است و از سه مولفه کلیدی، شامل تنوع خدمات بیمه ای، اعتبار برند و تجربه خوشایند مشتریان تشکیل شده است. بعد سوم «شرایط علی» است که شامل عدم نیازسنجی مناسب، عدم رضایت مالی، عدم رسیدگی به شکایت مشتریان، تاخیر در پرداخت خسارت و ارایه اطلاعات نامناسب به مشتری می شود. بعد چهارم شرایط زمینه ای است و شامل اعتبار برند بیمه، شفافیت برند بیمه و تصویر ذهنی برند بیمه می شود. بعد پنجم «پیامد» نام دارد و شامل شش مولفه تبلیغات منفی، تغییر زمان خرید بیمه، انصراف از خرید بیمه نامه، کاهش خرید بیمه نامه، افزایش درگیری ذهنی و تصمیم اشتباه است. هم چنین محقق در این پژوهش به هنگام مصاحبه با محققین به شناسایی عواملی پرداخت که از آن ها به عنوان متغیر مداخله گر یادکرده و شامل افزایش سهم از بازار، تکمیل سبد محصول و سهولت خرید برای مشتریان می شود.

    نتیجه گیری

     یافته های تحقیق نشان داد بر مبنای رویکرد داده بنیاد و کدگذاری سه گانه، الگوی پارادایمی محقق از شش مولفه به نام خسارت، تجربه مشتری، شهرت برند، سرگردانی، فروش آنلاین بیمه و ارزش ویژه برند تشکیل شده است. چیزی که برای مشتریان ارزش تعیین کننده دارد و باعث کاهش سرگردانی می شود، توانایی شرکت های بیمه در ارایه سرویس مورد نظر مشتریان برای ایجاد تجربه خوشایند است، یک شرکت بیمه برای کسب موفقیت و کاهش سرگردانی، باید همگام با نیازهای در حال تغییر مشتریان، توسعه بازار و محصول پیدا کند و برای رفع نیازهای مشتریان، پویاتر از رقبا عمل کند. در پایان نیز پیشنهاداتی در جهت ایجاد تجربه خوشایند و کاهش سرگردانی مشتری ارایه می شود.

    کلیدواژگان: تجربه مشتریان، رویکرد استراوس وکوربین، رویکرد داده بنیاد، سرگردانی مشتری، صنعت بیمه
  • حسن قربانی، میترا قنبرزاده*، رضا افقی صفحات 305-320
    پیشینه و اهداف

    حفظ مشتریان همواره به عنوان مهم ترین شاکله در همه صنایع تلقی می شود و صنعت بیمه نیز از این امر مستثنی نیست. طی سال های اخیر در ایران و با افزایش فروش بیمه نامه های زندگی، حفظ مشتریان بیمه به گونه ای مورد توجه مدیران و صاحب نظران صنعت بیمه قرار گرفته است که با ارایه پوشش های متنوع بیمه ای طیف وسیعی از مشتریان خود را راضی نگه دارد. امروزه، ایجاد حس رضایت در مشتریان بیمه های زندگی توسط شرکت های بیمه یک هنر محسوب می شود و هر چه شرکت بیمه مشتریان بیشتری را راضی نگه دارد، دیگر نگران بازخرید و خارج شدن مشتریان خود نیست. هدف اصلی مقاله، پیاده سازی روش های داده کاوی در پیش بینی ریزش مشتری و شناسایی عوامل تاثیرگذار بر ریزش مشتری در محصولات بیمه زندگی یکی از شرکت های بیمه در ایران است. منظور از پیش بینی ریزش مشتری شناسایی مطلوب طبقه یا کلاس مربوط به بیمه نامه هایی است که قبل از پایان یافتن زمان پوشش بیمه، به درخواست بیمه گذار، متوقف و پایان می یابد.

    روش شناسی

     در مقاله حاضر، سعی شده است با بهره گیری از الگوریتم های داده کاوی مانند جنگل تصادفی، درخت تصمیم، رگرسیون لجستیک و شبکه عصبی به طبقه بندی مشتریان بیمه های زندگی بر اساس ریزش و یا عدم ریزش بپردازیم. داده های مورد استفاده در این تحقیق، شامل اطلاعات بیمه نامه های زندگی یک شرکت بیمه پایلوت در سال 1398 در استان تهران است که سهم مناسب و بالایی در پرتفوی صنعت بیمه دارد.

    یافته ها

     نتایج تحقیق حاکی از عملکرد بالای الگوریتم های جنگل تصادفی، درخت تصمیم ، رگرسیون لجستیک و شبکه عصبی در پیش بینی کلاس مربوط به ریزش مشتریان دارد. براساس نتایج حاصل از تحقیق، احتمال باز خرید در زنان و افراد دارای مشاغل پر ریسک و سن بالاتر، ببشتر است. از طرف دیگر، افرادی که در ابتدا پرداخت حق بیمه را به صورت سالانه، حق بیمه کمتر و درصد ضریب تغییر سرمایه و ریسک سرمایه بیشتری را انتخاب کرده اند، احتمال بازخرید آن ها کمتر بوده است.

    نتیجه گیری

     با توجه به بلندمدت بودن بیمه های زندگی و نیاز به نقدینگی مشتریان با توجه به شرایط اقتصادی، شرکت های بیمه باید توجه بیشتری به مشتریان بیمه های زندگی داشته باشند و ضمن رصد رفتار مشتری در طول بیمه نامه، برنامه های وفاداری به جهت حفظ مشتری را در دستور کار خود قرار دهند.

    کلیدواژگان: بیمه زندگی، جنگل تصادفی، درخت تصمیم، رگرسیون لجستیک، ریزش مشتری، شبکه عصبی
  • سامان سپهوند*، سجاد رامندی، رحیم محمودوند صفحات 321-338
    پیشینه و اهداف

    تعیین حق بیمه عادلانه و متناسب با میزان ریسک، نیازمند افشای کامل حقایق در خصوص ریسکی است که بیمه می شود. اکثر اوقات دسترسی به چنین اطلاعات کاملی دشوار است، در چنین شرایطی استفاده از اطلاعات گذشته از جمله خسارت های ادعا شده می تواند به عنوان معیار مناسب شناسایی میزان ریسک مورد استفاده قرار گیرد. در این مطالعه به کمک خسارت های سنوات گذشته، مشتریان در دو طبقه بیمه گذاران کم ریسک و پرریسک قرار می گیرند، سپس به کمک تابع تحریف  لگ لیندلی حق بیمه مناسبیمعرفی می شود که به آن حق بیمه تحریف یافته می گویند.

    روش شناسی

     در این پژوهش برای انجام محاسبات علاوه بر شبیه سازی آماری از داده های واقعی خسارت استفاده می شود. ابتدا به کمک نرم افزار  Rاز 4 توزیع بور، وایبول، گاما و پارتو هر کدام به تعداد 10.000 داده شبیه سازی و نتیجه قضایا بررسی می شود، سپس به کمک حدودا 35.000 مشاهده مربوط به خسارت های ادعا شده به یک شرکت بیمه کلیه نتایج به صورت مطالعه موردی، مورد ارزیابی و تحلیل قرار می گیرد.

    یافته ها

     با توجه به مدل سازی خسارت های ادعا شده، توزیع دم سنگین بور به عنوان توزیع نهایی پذیرفته می شود. به کمک براوردگر هیل و ارزش در معرض ریسک صدک90ام این توزیع، مقدار حد آستانه خسارت ها برابر 19.800.000ریال براورد می شود، از این رو، 10 درصد جامعه بیمه گذاران سالانه خسارتی بیشتر از 19.800.000 را به شرکت وارد می نمایند و موجب افزایش ضریب خسارت و حق بیمه پایه کلیه افراد می شوند. طبقه بندی افراد کم ریسک و پرریسک و استفاده از تابع تحریف لگ لیندلی باعث می شود تا علاوه بر رعایت اصول بهینگی (همگنی مثبت، عدم اجحاف، هم یکنوایی جمعی و سربار نامنفی)، حق بیمه محاسبه شده برای هر طبقه متناسب با ریسک باشد.

    نتیجه گیری

     در صورت عدم تفکیک مشتریان کم ریسک و پرریسک مبلغ حق بیمه برای کلیه افراد جامعه یکسان و برابر 17.012.700ریال است، این مبلغ برای افراد کم ریسک و بدون خسارت مبلغ زیادی است، پس از طبقه بندی مشتریان و محاسبه مجدد حق بیمه برای افراد کم ریسک و پرریسک به ترتیب برابر 5.610.700 و 54.295.700 ریال محاسبه می شود. تفاوت زیاد میان حق بیمه دو طبقه نشان از تفاوت زیاد میزان ریسک و در نهایت ضرورت و اهمیت طبقه بندی جامعه بیمه گذاران را به دنبال دارد. در استفاده از این روش محدودیتی وجود ندارد و هنگامی که توزیع خسارت ها دم سنگین است استفاده از این روش می تواند مفید واقع شود.

    کلیدواژگان: بیمه بدنه، توزیع لگ لیندلی، توزیع های دم سنگین، حق بیمه تحریف یافته، ریسک
  • علی خالقی، داود سیفی قره یتاق* صفحات 339-356
    پیشینه و اهداف

    رشد فزاینده پدیده تقلب در بیمه های اجتماعی و تجاری که خسارت هنگفتی را بر طرفین بیمه و جامعه وارد می سازد، قانون گذار ما را برآن داشت که به موازات تخلف انگاری حداکثری، به وسیله ی ماده 97 قانون تامین اجتماعی و ماده 61 قانون بیمه اجباری شخص ثالث مصوب 1395 نیز اقدام به جرم انگاری آن به عنوان جرمی مستقل کند. در حقوق آمریکا نیز در سطح فدرال، استفاده متقلبانه تحت عناوین عام چون کلاهبرداری تعقیب می شود؛ بااین حال بخشی از اشکال استفاده متقلبانه در ماده 1033 باب 18 کد جزایی، جرم مستقل به حساب می آید. در تبعیت از رویکرد اخیر، همه  ایالت ها، تمامی اشکال تحصیل متقلبانه مزایا را به عنوان جرم خاص طبقه بندی و کیفر گذاری کرده اند.

    روش شناسی

     روش مورد استفاده در این تحقیق، تحلیلی و توصیفی است که با روش های استدلال حقوقی و تفسیری به تبیین و استنتاج مواد قانونی می پردازد.

    یافته ها

     یافته های تحقیق نشان داد از حیث عناصر متشکله جرم و مجازات، ابهامات بسیاری وجود دارد. به رغم تشابهات میان جرم تحصیل متقلبانه مزایا در بیمه اجتماعی با شخص ثالث، افتراقاتی نیز درحوزه قواعد ماهوی و شکلی یافت می شود. در هر دو نظام کیفری، جرم مزبور در زمره جرایم عمدی است که رفتار فیزیکی آن را فعل مادی مثبت تشکیل می دهد با این تفاوت که برخی ایالت ها استثنایا ترک فعل را در بیمه کارگران پذیرفته اند.
    در هر دو نظام، متقلبانه بودن عملیات شرط است که بایستی مقدم بر تحصیل وجوه و علت آن باشد؛ اما به نظر برخلاف کلاهبرداری لزومی به اغفال سازمان یا بیمه گر نیست . از جهت عنصر نتیجه، حقوق آمریکا تحقق ضرر یا تحصیل مزایا را شرط نمی داند ولی در حقوق ایران، جرم موضوع ماده 61 مقید بوده و انتفاع شخص مرتکب شرط است. نسبت به مطلق یا مقید بودن جرایم موضوع ماده 97 نیز از میان دیدگاه ها، اصول حقوقی و تفسیر به نفع متهم با نظریه تقید انطباق بیشتری دارد. سیاست کیفری قانون گذار ما دوگانه و متزلزل است و مقنن در قانون بیمه شخص ثالث شکل سخت گیرانه را برگزیده است، این دوگانگی محصول دو عامل زمان و ماهیت مختلف بیمه هاست. در نظام آمریکا شروع به جرایم مزبور، وصف جزایی دارد اما با تصویب ماده 15 قانون کاهش مجازات حبس 1399 شروع به آنها دیگر تابع عمومات ماده 122 ق.م.ا گشته و فاقد مجازات اند. از منظر قواعد شکلی جرم استفاده متقلبانه به دلیل ماهیت تعزیری اش، مشمول مرور زمان می شوند. جرم موضوع ماده 97 جرمی قابل گذشت و منوط به شکایت سازمان می باشد ولی تحصیل متقلبانه خسارت بیمه شخص ثالث، غیرقابل گذشت محسوب می گردد که منطبق با اصل عمومی بودن جرایم است.

    نتیجه گیری

     بررسی ابعاد مختلف موضوع نشان می دهد سیاست کیفری موجود، با وضعیت مطلوب فاصله بسیار دارد و نمی تواند به اهداف مقنن دست یابد. از طرفی برخلاف آمریکا این سیاست یک جانبه گرا و به ضرر بیمه شده است و رفتارهای مجرمانه ای که شرکت ها با حیله و تقلب، بیمه گذار را از مزایای قانونی محروم سازند در برنمی گیرد. برای رفع این معایب لازم است مواد مزبور مورد اصلاح قرارگرفته و مجازات ها متناسب با شدت و اهمیت جرم تعین گردد. در این نوشتار با امعان نظر به قوانین جدیدالتصویب، من جمله قانون مجازات اصلاحی 1399، به بررسی استفاده متقلبانه از مزایایی بیمه ای در پرتو نظام کیفری ایران و آمریکا می پردازد.

    کلیدواژگان: استفاده متقلبانه، بیمه اجباری شخص ثالث، حقوق آمریکا، تصادف ساختگی، جرایم بیمه ای
|
  • S. Jafari Nia, M. Salmasi *, H. Khastar, L. Niakan Pages 261-276
    BACKGROUND AND OBJECTIVES

    Societies, organizations or individuals must not only face fundamental environmental changes and react to these changes, but also study the necessary forecasts to prepare for such events and strive to achieve a favorable future. Insurance  industry also is not excluded from such predictions. The objective of this research is to identify and possible events for the future of auto insurance in Iran, including those that have been for the sale and payment of this field between 5 and 20 years.

    METHODS

    Numerous studies have been conducted by theme analysis to identify factors or other objectives; however, there are few studies in the field of future insurance studies, especially auto insurance. Many studies have analyzed the impact of future insurance trends in general, and some have focused on auto insurance in particular. Their methods are mostly trend analysis and some scenario planning. However, these studies have focused on several influential factors and except for one study, none of the studies has focused on the comprehensive identification of factors affecting the future of auto insurance, except one, which it’s scope was global and not in Iran.
    This research is descriptive and survey-type, with a practical purpose and a qualitative approach to content analysis. The results of this research have been analyzed in the form of a theme network. In addition, in order to collect data, a semi-structured in-depth interview was used.

    FINDINGS

    In this research, 19 insurance industry experts were interviewed through snowball sampling. In order to analyze the content of the research, two evaluators were coordinated to carry out open coding, categorization and extraction of themes with the help of MaxQDA software. In this research, reliability, transferability, verifiability and reliability have always been under control, and coding reliability was measured through Kappa Cohen, which was equal to 0.954 in the last stage. In total, the identified factors were classified into six categories: technological, political and legal, economic, social, environmental, and business. In this analysis, the initial 142 open source code, which was limited to 107 open source code after the modifications, was assigned to 900 observation units, which were finally summarized in 44 categories and 6 themes. Considering the value of future studies and the lack of implementation of similar studies in the country, the results which are remarkable, new and valuable, can be used for policy making at different levels of the governing systems, insurance companies and sales network.

    CONCLUSION

    Based on this research, 44 categories were identified as disease factors, in the form of six themes, which have the ability to change the future of auto insurance in Iran. The findings of this study can be used for policy-making, strategy planning, and investing in infrastructures, human capital studies etc. The results are displayed in the form of a network of themes. Due to these findings, it is important to pay attention to issues related to information technology and the impact of automotive technologies in assessing the risk and damage of auto insurance. In addition, in future research, in order to focus on more important factors, it is possible to prioritize these factors and identify key drivers, and use them in order to visualize and scenario the future of auto insurance in Iran.

    Keywords: Competitive advantage, customer experience management, data foundation technique, Personal Insurance
  • H. Afkar *, A. Khodabakhshi Pages 277-286
    BACKGROUND AND OBJECTIVES

    The rule of passing time as one of the ways of regulating the number of lawsuits has received the attention of many legal systems. Iran’s legal system, influenced by the famous Imami jurists and due to the necessity of conforming the regulations based on Sharia standards, has considered the rule of passage of time to be obsolete according to the theory of the Guardian Council. Ambiguity in the comprehensiveness of the Guardian Council’s opinion has made the expression of views for the revalidation of the passage of time to be strengthened and its generalities accepted in specific lawsuits. Although the validity of time limit is generally considered acceptable in insurance claims under Article 36 of the Insurance Law adopted in 1316, but more than seventy years have passed since the enactment of this law and the creation of new conditions next to the topic expansion of the mechanism, requires the necessity for re-validation time limit in traffic accident insurance claims. The purpose of this research is to review the survival directions of the institution of passage of time in insurance claims and to analyze the reasons for not accepting passage of time based on the compulsory insurance law approved in 2016.

    METHODS

    The method used in this research is descriptive-analytical, which has explained and examined the reasons of the above problem by using library sources and reading and searching in books, articles and related theoretical topics.

    FINDINGS

    Although the removal of the statute of limitations for civil lawsuits from Iran’s legal system, based on the theory of the Guardian Council, has been practically recognized, the arguments for the survival of the statute of limitations in some specific lawsuits, such as insurance lawsuits, are based on the general disregard of this institution and the current legal system has made it difficult. The current research proves that: acceptance of a two- year short period of time in insurance claims challenges the idea of protecting the victim and comprehensively guaranteeing the damages caused to him in the field of traffic accidents. Therefore, unconditional protection of the victim in compulsory liability insurance does not follow this field. The broader scope of compensation in insurance rights, compared to civil liability rights, has made it difficult to determine the time of payment of damages in insurancerights, despite the lack of limitation in civil liability rights. This issue violates the principle of complete compensation in insurance rights. Also, the direct recourse of the injured party to the insurer, in addition to the basis of the contract, is an independent and legal right, which is exclusive for a short period of time, against the requirements and protective conditions of the compulsory insurance law approved in 2016. In addition, the generality of Note 2 of Article 2 and the non-restriction of Article 4 of the Compulsory Insurance Law approved in 2016 also strengthen the idea of prohibiting the time limit for filing a lawsuit against the insurer.

    CONCLUSION

    The guarantee of compensation for traffic accident victims and the need to compensate all losses by means of insurance makes the short period of two years to file a lawsuit unreasonable. On the other hand, the legal bases follow the necessity of not accepting the time limit for insurance claims in the field of driving, and as the contractual time limit has been considered ineffective in this area, the two-year legal time limit cannot be supported. Compulsory insurance approved in 2016, which was established according to the interests of the society and to protect the victims of traffic accidents, the basis of the insurer’s support over time, prohibits ways of compensating the vulnerability of the victim and establishes the basic and logical rights that establishes the correctness of this claim.

    Keywords: Article 36 of the Insurance Law approved in 1316, Insurance, insurance claims, time limit
  • M. Alirahimi, K. Hamdi *, H. Mehrani, E. Kavousi Pages 287-304
    BACKGROUND AND OBJECTIVES

    The insurance industry is one of the most used professions and the popularity of general insurance services is increasing. Meanwhile, insurance companies that can create better satisfaction (CX) for their policyholders will earn more profit. Research has shown that many customers are willing to pay more for better or higher quality customer service or experience. On the other hand, today the use of insurance services has become one of the most important necessities of any society and almost all citizens deal with one or more types of insurance depending on their type of work, income and social activity, but in recent years, this industry faced with many problems and one of the ways to support the industry out of problems and increase revenue, is to create a pleasant experience and reduce confusion for customers. Therefore, the purpose of this study is to provide a model of customer experience of confusion in choosing services from insurance companies.

    METHODS

    The current research was carried out by using a qualitative method and foundational data theory (Strauss and Corbin's approach). The statistical population of this study includes managers and experts in marketing, sales, etc. of four insurance companies: Pasargad, Tejaratno, Mihan and Parsian. Using purposive sampling and conducting fifteen interviews, the researchers achieved theoretical adequacy and saturation and obtained the data they needed for analysis using triple coding. The purpose of sampling in qualitative research is to better understanding the phenomenon, so sampling in this study is purpose-based, because the purpose of qualitative research is not to generalize the findings to the community from which the sample was selected. For this purpose, the researcher used participants who were managers and experts in the insurance industry through interview tools.

    FINDINGS

    After extracting the required data, the researchers presented their final model in the form of six main dimensions and twenty-seven sub-dimensions by analyzing the data and using open, axial and selective coding. Based on the findings obtained from the application of the data based strategy and in order to examine the dimensions and key components of the customer experience of confusion in choosing services from insurance companies, a total of six main dimensions were identified. The first dimension is "customer experience" and includes the quality of customer relationship, appropriate insurance information and long term relationship with the brand, satisfaction in paying premiums, discount on issuance, targeted advertising and customer trust. The second dimension is "strategy" and consists of three key components, including the variety of insurance services, brand credibility and a pleasant customer experience. The third dimension is "causal conditions", which include lack of proper needs assessment, financial dissatisfaction, failure to address customer complaints, delays in payment of damages and providing inappropriate information to the customer. The fourth dimension is the underlying conditions and includes the credibility of the insurance brand, the transparency of the insurance brand and the mental image of the insurance brand. The fifth dimension is called "consequence" and includes six components of negative publicity, changing the time of buying insurance, canceling the purchase of insurance, reducing the purchase of insurance, increasing mental involvement and making the wrong decision. Also, in this research, during the interviews with the scholores, they identified the factors that he mentioned as an intervening variable and include increasing the market share, completing the product portfolio and ease of shopping for customers.

    CONCLUSION

    The findings of this research showed that founded on the data-based approach and triple coding, the researcher's paradigm model consists of six components called damages, customer experience, brand reputation, confusion, online insurance sales and brand equity. What is crucial for customers and reduces confusion is the ability of insurance companies to provide the desired customer service to create a pleasant experience. To be successful and reduce confusion, an insurance company must develop in line with changing customer needs. Find markets and products and be more dynamic than competitors to meet customer needs. At the end, suggestions are provided to create a pleasant experience and reduce customer confusion.

    Keywords: Customer Confusion, Customer Experience, Grounded Theory Approach, Insurance Industry, Strauss-Corbin Approach
  • H. Ghorbani, M. Ghanbarzadeh *, R. Ofoghi Pages 305-320
    BACKGROUND AND OBJECTIVES

    Customer retention is always considered as the most important principle in all industries, and the insurance industry is no exception. During the recent years in the Iranian society, with the increase in the sale of life insurance policies, the retention of insurance customers has become more and more important to the managers and experts of the insurance industry so that they can keep a wide range of customers. Nowadys, creating a sense of satisfaction in life insurance customers as a management art has been noticed by insurance companies. The more customers the insurance company can keep happy, the less they worry about redemptions and exits. The main goal of this research is to implement data mining methods in predicting customer churn and identifying factors affecting customer churn in the life insurance products of one of Iran's insurance companies. The purpose of customer loss forecasting is to identify the desired class or class related to insurance policies that are suspended or canceled at the request of the policyholder before the end of the insurance coverage period.

    METHODS

    In this paper, we have tried to classify life insurance customers based on abdication or non-withdrawal using data mining algorithms such as random forest, decision tree, logistic regression and neural network. The data used in this research include the information of life insurance policies of an insurance company in 2019 in Tehran province, which has a high and appropriate share in the portfolio of the insurance industry. To evaluate and compare these 4 methods, different criteria will be used. In the field of data mining, and in particular the problem of classification, the confusion matrix as a special tabulation makes it possible to visualize the performance of an algorithm. The confusion matrix shows how many true and false predictions have been made for each class, and based on these values, different criteria for classification evaluation and accuracy measurement can be defined.

    FINDINGS

    The results of the research show that random forest, decision tree, logistic regression and neural network algorithms have high performance in predicting the class related to customer churn. Based on the results of the research, the probability of re-buying was better in women and people with high-risk jobs and older age. On the other hand, people who initially paid the insurance premium annually or chose a lower premium and a higher percentage of capital change factor and capital risk, the probability of their redemption was less.

    CONCLUSION

    Considering that life insurance is usually long-term and also considering the liquidity needs of customers and the current economic conditions of the society, insurance companies should pay more attention to life insurance customers. Also, they should put fidelity programs in order to keep customers on their agenda by continuously monitoring the customer's behavior during the insurance policy.

    Keywords: Customer churn, decision tree, logistic regression, Neural Network, Random forest
  • S. Sepahvand *, S. Ramandi, R. Mahmoudvand Pages 321-338
    BACKGROUND AND OBJECTIVES

    Determining the fair insurance premium and proportional to the amount of risk requires full disclosure of the facts about the risk that is insured. Most of the time, it is difficult to access such complete information, in such a situation, the use of past information, including the claimed damages, can be used as a suitable measure to identify the level of risk. In this research, by using the past years’ losses, customers are divided into two categories of low-risk and high- risk insurers, and then via applying of Lindley’s log distortion function, an appropriate insurance premium is introduced, which is called a distorted insurance premium.

    METHODS

    In this research, in addition to statistical simulation, real damage data is used for calculations. First, by using R software, four types of distribution: Bohr, Weibull, Gamma and Pareto were simulated with approximately 10,000 data from each, and then the results of the theorems were evaluated. Then, with the help of about 35,000 observations related to losses claimed by an insurance company, the results were evaluated and analyzed in the form of a case study.

    FINDINGS

    According to the claimed modeling, Burr heavy tail distribution is accepted as the final distribution. With the help of the Hill estimator and the value at risk of the 90th percentile of this distribution, the amount of the damage threshold is estimated as 19,800,000 Rials. Therefore, 10% of the insurance policyholders cause a loss of more than 19,800,000 Rials to the company every year and increase the loss factor and the basic insurance premium of all people. The classification of low-risk and high-risk people and the use of log Lindley distortion function allows, in addition to observing the principles of optimality (positive homogeneity, non-extremity, collective uniformity and non-negative overhead), the calculated insurance premium for each class is proportional to be a risk.

    CONCLUSION

    If low-risk and high-risk customers are not separated, the amount of insurance premium for all members of society is the same and equal to 17,012,700 Rials. This amount will be a large amount for people with low risk or people without damage, so after classifying customers and recalculating the insurance premium for low risk and high risk people, it will be calculated as 5,610,700 and 54,295,700 Rials respectively. The big difference between the insurance premiums of the two classes shows the big difference in the amount of risk. Therefore, in the end, the importance of classifying the society of insurance policyholders is an essential issue. There is no limit in using this method and when the distribution of damages is heavy, using this method can be very useful and efficien.

    Keywords: Auto insurance, distorted premium, Heavy tailed distribution, Log-lindley distribution, risk
  • A. Khalegi, D. Seify * Pages 339-356
    BACKGROUND AND OBJECTIVES

    The extent of fraudulent use of insurance benefits is one of the basic problems of social and commercial insurances, which causes huge damage to policyholders, insured persons and society To combat this abnormality, our legislator criminalized Article 97 of the Social Security Law and Article 61 of the Third Party Insurance Law, approved in 2016, as an independent crime and imposed two punishments, imprisonment and a fine. In American law, at the federal level, fraudulent use is prosecuted under general headings such as fraud, however, some forms of fraudulent use are considered an independent crime in Article 1033, Chapter 18 of the Criminal Code. Following the latter approach, all states have criminalized all forms of fraudulently obtaining benefits as a specific offense.

    METHODS

    The method which is used in this research is analytical and descriptive, which explains and inferred legal materials with the methods of legal and interpretive reasoning.

    FINDINGS

    The research carried out is showing that there are many ambiguities in terms of the constituent elements of crime and punishment. In both penal systems, the mentoined crime is amongst the intentional crimes whose physical behavior constitutes a positive material act, with the difference that some states have exceptionally accepted the omission of the act in workers' insurance. Also, in both models, the fact that the operation is fraudulent is a condition that must precede the collection of funds and its cause; However, unlike fraud, there is no need for negligence on the part of the organization or the insurer. In terms of the element of result, American law does not consider the realization of loss or the acquisition of benefits as a condition, but in Iranian law, the crime under Article 61 is a restricted crime and the benefit of the perpetrator is a condition. However, Among the opinions, regarding the absoluteness or binding nature of the crimes under Article 97, the legal principles and interpretation, in favor of the accused, are more compatible with the theory of obligation. The penal policy of our legislator is dual and ramshackle, and legislatively, it has chosen a strict form in the third party insurance law, this duality is the product of two agents of time and different modality of insurances. In the American system, the aforementioned crimes are punishable, but with the approval of Article 15 of the Law on Reduction of Imprisonment in 2019, they are subjected to the general provisions of Article 122 and are not punished. From the point of view of formal rules of crime, fraudulent use is subject to the passage of time due to its penal nature. The crime under Article 97 is a forgivable crime and depends on the organization's complaint, but the fraudulent acquisition of third-party insurance becomes unforgivable, which is in line with the general principle of crimes.

    CONCLUSION

    Examining different dimensions of the issue shows that the existing penal policy is far from the ideal situation and cannot achieve the goals of the legislator. On the other hand, unlike the United States, this policy will be unilateral and to the detriment of the insured, and it will not cover the criminal behavior that companies use to defraud the insured from legal benefits. In order to fix these disadvantages, it is necessary to amend the mentioned articles and determine the punishments according to the severity and importance of the crime. In this article, the fraudulent use of insurance benefits was investigated in the light of the Iranian and American criminal systems, with a view to the approval of new laws, including the revised penal law of 2019.

    Keywords: Compulsory Third Party Insurance, Fraudulent Use, Fake Accident, Insurance Crimes, USA Law