فهرست مطالب

بهداشت در عرصه - سال دهم شماره 3 (پیاپی 39، پاییز 1401)

فصلنامه بهداشت در عرصه
سال دهم شماره 3 (پیاپی 39، پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/12/03
  • تعداد عناوین: 7
|
  • گیتی کاشی *، نفیسه نوریه صفحات 1-10
    زمینه و اهداف

    ترکیبات دارویی ازجمله استامینوفن ازطریق فاضلاب‌های شهری و صنعتی وارد محیط زیست می‌شوند. حضور این مواد در مقادیر بسیار کم اثرات نامطلوبی بر سلامتی ایجاد می‌کند. هدف از این تحقیق بررسی کارایی حذف استامینوفن از محلول آبی توسط رآکتور ناپیوسته پراکسی الکتروشیمیایی مرکب از الکترودهای روی-مس و پراکسید هیدروژن می‌باشد.

    مواد و روش‌ها

     این تحقیق مطالعه تجربی آزمایشگاهی است. نمونه آب دارای استامینوفن تهیه و کارایی حذف درحالت مختلف متغیرهایpH (8-4)،زمان واکنش (90-30 دقیقه)، غلظت استامینوفن (200-50 میلی‌گرم بر لیتر)، چگالی جریان (9-3 میلی‌آمپر بر سانتی‌متر مربع) و غلظت پراکسید هیدروژن (1/5-0/5 میلی‌گرم بر لیتر) مورد بررسی قرارگرفت. تعیین غلظت استامینوفن توسط دستگاه کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا در طول موج 360 نانومترانجام‌گرفت. ملاحظات اخلاقی در تمام مراحل اجرای مطالعه رعایت شد.

    یافته‌ها

     میزان حذف 50 میلی‌گرم بر لیتر استامینوفن در شرایط بهینه فاصله بین الکترودها 2 سانتی‌متر، چگالی جریان الکتریکی 9 میلی آمپر بر سانتی‌متر مربع، زمان الکترولیز 30 دقیقه و pH معادل 4، 63 درصد در سیستم الکتروشیمیایی بدست آمد. مقدار حذف استامینوفن در غلظت 1/5 میلی‌گرم بر لیتر پراکسید هیدروژن، چگالی جریان الکتریکی 9 میلی‌آمپر بر سانتی‌متر مربع، زمان 30 دقیقه، pH بهینه معادل 4 و غلظت 50 میلی‌گرم در لیتر استامینوفن 100 درصد در سیستم پراکسی الکتروشیمیایی بدست آمد.

    نتیجه‌گیری

     براساس این نتایج روش پراکسی الکتروشیمیایی، به‌عنوان فن‌آوری اکسیداسیون پیشرفته امیدبخش دوستدار محیط زیست، در حذف آنتی‌بیوتیک استامینوفن از محلول‌های آبی کارآیی مناسبی دارد.

    کلیدواژگان: استامینوفن، پراکسی الکتروشیمیایی، پراکسیدهیدروژن، دارو
  • نادر احمدی، جمیل صادقی فر، محمد مهدی نقی زاده، سمیرا دانشور، زینب غضنفری * صفحات 11-23
    زمینه و اهداف

    آسیب‌های ناشی از اجسام تیز و برنده بخصوص در دوران همه‌گیری کووید-19 سلامت پرستاران را تهدید کرد. این مطالعه به منظور بررسی دانش، نگرش و عملکرد پرستاران شاغل در بیمارستان شهید مصطفی خمینی ایلام در خصوص آسیب‌های ناشی از اجسام تیز و برنده در سال 1399 انجام گرفت.

    مواد و روش‌ها

     این مطالعه توصیفی تحلیلی بر روی 157 پرستار شاغل در بیمارستان شهید مصطفی خمینی ایلام که به‌ روش سرشماری انتخاب شدند، انجام گرفت. ابزار جمع آوری داده‌ها، پرسشنامه محقق ساخته‌ای شامل 54 سوال بود. روایی محتوایی پرسشنامه به دو روش کیفی (نظرات متخصصان) و کمی (54/0< CVR) و پایایی آن با استفاده از روش آلفای کرونباخ (دانش 74/0، نگرش 78/0 و عملکرد 71/0) بررسی و تایید گردید. تحلیل داده‌ها با نرم‌افزار SPSS19 توسط آزمون‌های آماری تی‌ مستقل، تحلیل واریانس یکطرفه و رگرسیون خطی در سطح معنی‌داری 05/0 انجام گرفت. ملاحضات اخلاقی در تمام مراحل انجام مطالعه رعایت شد.

    یافته‌ها

     در این مطالعه میانگین و انحراف‌معیار دانش، نگرش و عملکرد پرستاران به‌ ترتیب؛ (94/1±)41/6، (09/6±)76/31 و (50/6±) 85/18 بدست آمد. دانش افراد بر‌حسب سن، مدت اشتغال، وضعیت استخدام، سابقه واکسیناسیون، آموزش‌های قبلی و محل خدمت، نگرش برحسب محل ‌خدمت و عملکرد بر‌حسب مدت اشتغال، بخش محل خدمت، و مدرک تحصیلی متفاوت بود (05/0P<).

    نتیجه‌گیری

     با توجه به ضعیف بودن دانش، نگرش و عملکرد پرستاران مورد مطالعه نسبت به آسیب‌های ناشی از اجسام تیز و برنده، طرح‌ریزی و اجرای مداخلات در این زمینه الزامی است. ارایه مستمر آموزش به پرستاران، الزام به واکسیناسیون هپاتیت ب، برقراری یک نظام گزارش‌دهی دقیق و بهبود شرایط ارگونومیک محیط کار مورد تاکید است.

    کلیدواژگان: آسیب های ناشی از اجسام تیز و برنده، همه گیری کووید 19، پرستار، دانش، نگرش، عملکرد
  • محمدحسین زارع، مهناز حاتمی *، امیرمحمد احمدی صفحات 24-32
    زمینه و اهداف

    در آموزش و انگیزش بیماران بی‌دندان در مورد رعایت بهداشت دست دندان، دندانپزشکان نقش مهمی دارند. از این رو مطالعه حاضر با هدف بررسی آگاهی و عملکرد دندانپزشکان عمومی در خصوص ارایه‌ی آموزش‌های مربوط به رعایت بهداشت و نگهداری دست دندان به بیماران بی‌دندان انجام شد.

    مواد و روش‌ها

     این مطالعه توصیفی- مقطعی بر روی دندانپزشکان عمومی شهر یزد که درمان پروتز کامل انجام می‌دادند در سال 1399 انجام شد. در مطالعه، از پرسشنامه محقق ساخته استفاده گردید که روایی پرسشنامه توسط پنل خبرگان تایید شد و پایایی پرسشنامه با آلفای کرونباخ برای سوالات آگاهی معادل 8/0 و عملکرد 7/0 تایید شد. داده‌ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS17 و آزمون‌‌های آماری T-test و ضریب همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شد. همچنین ملاحظات اخلاقی در تمام مراحل اجرای مطالعه رعایت شد.

    یافته‌ها

     در این مطالعه 130 دندانپزشک عمومی با میانگین سنی 87/7 ±32/34 سال و میانگین سابقه کاری 04/7 ±67/8 شرکت نمودند. میانگین نمره آگاهی دندانپزشکان مورد بررسی 11/2 ±49/11 از 18 نمره بود. ارتباط آماری معنا‌داری بین میانگین نمره‌ی آگاهی با سن، جنسیت و سابقه کار دندانپزشکان وجود داشت (05/0>P- value). تفاوت آماری معنی‌داری در عملکرد دندانپزشکان بر حسب میانگین سن و سابقه کار، جنسیت و همچنین شرکت در بازآموزی مرتبط مشاهده نشد (05/ 0<P-value).

    نتیجه‌گیری

     با توجه به محدودیت‌های مطالعه، نتایج نشان داد، میزان آگاهی دندانپزشکان در مورد آموزش بهداشت دست دندان به بیماران متوسط بوده، آگاهی دندانپزشکان جوان‌تر با سابقه کار کمتر بیشتر از سایر دندانپزشکان بود؛ ولی عملکرد اکثر دندانپزشکان در حد مطلوب بود.

    کلیدواژگان: آموزش بهداشت، دست دندان، دندانپزشک
  • صبا کلانتری، مهدی شعبانی، سعیده نوروزی * صفحات 33-42
    زمینه و اهداف

    این مطالعه با هدف بررسی وضعیت هیجانی، درک از خطر و دانش پرستاران درباره بیماری کووید-19 در شهر زنجان انجام گرفت.

    مواد و روش‌ها

     پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی- مقطعی بود که بر روی 271 نفر از پرستاران انجام شد. ابزار شامل، پرسشنامه‌های دانش و درک از خطر و پرسشنامه وضعیت هیجانی (HSCL) بود. روایی ابزار با سنجش CVI و CVR و پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ ارزیابی شد. داده‌ها با نرم افزار SPSS نسخه 23 تجزیه‌ و تحلیل شدند. رعایت ملاحظات اخلاقی در تمام مراحل اجرای مطالعه درنظر گرفته شد.

    یافته‌ها

     میان وضعیت هیجانی شرکت کنندگان و میزان سابقه کار آنها ارتباط معنی‌داری مشاهده شد. دانش و آگاهی 92 درصد از نمونه‌ها درباره بیماری کووید-19 در حد "زیاد" بود. میان آگاهی و دانش درباره بیماری کووید-19 و جنسیت، وضعیت تاهل، رابطه معنی‌دار بود. بین آگاهی و دانش و سطح نگرش و ادراکات شرکت کنندگان و همچنین بین سطح نگرش و ادراکات با مقیاس حساسیت در روابط میان فردی، همبستگی معناداری وجود داشت. میان خرده مقیاس افسردگی در پرسشنامه وضعیت هیجانی HCLS و جنسیت و سطح تحصیلات یک رابطه معنی‌دار وجود داشت.

    نتیجه‌گیری

     قرار داشتن پرستاران یک وضعیت ثبات هیجانی و عاطفی باعث می‌شود که آنها به خوبی بتوانند با کسب دانش، وضعیت بحرانی موجود را مدیریت کنند و بیماران مبتلا به کووید-19 و سایر افراد جامعه را در جهت پیشگیری از ابتلا راهنمایی کنند.

    کلیدواژگان: درک از خطر، وضعیت هیجانی، بیماری کووید-19
  • حمید اکبری *، ودود جوان امانی صفحات 43-52
    زمینه و اهداف

    اجرای طرح سیستم پزشکی آنلاین در کشور، مراکز درمانی را ملزم به رعایت حقوق بیماران و رضایت مندی آنها می سازد. بر این اساس، هدف پژوهش حاضر ارتباط جستجوی آنلاین اطلاعات سلامت با بهبود خدمات به بیماران و تعهد کارکنان به دستورالعمل‌های پزشکی طی مراحل مختلف درمانی است.

    مواد و روش‌ها

     پژوهش حاضر از نوع مطالعات توصیفی و کاربردی است. جامعه آماری این پژوهش شامل بیماران بستری و کارکنان شاغل در بخش‌های مختلف بیمارستان امام خمینی (ره) تهران می‌باشند که تعداد آنها 297 نفر برآورد گردیده است. طبق فرمول کوکران، نمونه 170 نفری از بین آنها انتخاب شدند و با استفاده از پرسشنامه‌ استاندارد با ضریب پایایی آلفای کرونباخ بیشتر از 7/0 مورد مطالعه قرار گرفتند. جهت تحلیل داده‌ها از نرم‌افزار SPSS20 در دو سطح آمار توصیفی و استنباطی استفاده شد. در تمامی مراحل ملاحظات اخلاقی مدنظر قرار گرفت.

    یافته‌ها

     تجزیه و تحلیل فرضیه‌ها با استفاده از مدلسازی معادلات ساختاری نشان داد که جستجوی اطلاعات آنلاین قبل از شروع دوره درمان، ماهیت تعاملات در طول دوره درمان و ارتقا توانمندی‌های ارایه دهنده خدمات بر بهبود ارتباط پزشک و بیمار از طریق هماهنگ شدن پزشک و بیمار، کیفیت ارتباط پرستار و بیمار نقش چشمگیری در عمل به دستورالعمل‌های پزشک توسط بیمار دارد.

    نتیجه‌گیری

     براساس نتایج تحقیق پیشنهاد می‌شود که در راستای استفاده اقشار مختلف جامعه از مزایای سیستم پزشکی آنلاین، امکانات و زیرساخت‌های کافی جهت استفاده از اینترنت و فناوری‌ اطلاعات در اختیار عموم جامعه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: مدیریت اطلاعات سلامت، سیستم پزشکی آنلاین، تعهد کارکنان، کیفیت خدمات درمان
  • شبنم صادقی خو، محتشم غفاری، سکینه رخشنده رو * صفحات 53-64
    زمینه و اهداف

    کاهش سلامت روان بهورزان تاثیرات سویی بر روند ارایه خدمات در شرایط شیوع کرونا در جامعه خواهد داشت. لذا این مطالعه با هدف تعیین عوامل موثر بر سلامت روان و مولفه‌های آن در بهورزان استان‌های با وضعیت قرمز کووید-19 انجام گرفت.

    مواد و روش‌ها

     مطالعه حاضر از نوع توصیفی- تحلیلی و به صورت مقطعی در سال 1399 روی 627 نفر از بهورزان شاغل در استان‌های با وضعیت قرمز کووید 19 که با روش نمونه گیری چند مرحله‌ای انتخاب شدند، انجام گرفت. داده‌ها با استفاده از پرسشنامه‌های سلامت عمومی به صورت آنلاین جمع آوری شد. تحلیل داده‌ها با استفاده از آزمون‌های آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی LSD با SPSS16 انجام گرفت. سطح معناداری همه تحلیل ها برابر با 05/0 درنظر گرفته شد.

    یافته‌ها

     در بهورزان شاغل در استان‌های با وضعیت قرمز کووید-19، اختلالات روانی مشاهده شد. اکثریت جمعیت مورد مطالعه دارای سلامت روان مطلوبی بودند. میان میانگین کل سلامت روان و متغیرهای جمعیت‌شناختی تفاوت معنی‌داری وجود داشت (05/0P<). بیشترین اختلال روانی را تظاهرات جسمانی(17درصد) و کمترین را استرس (3 درصد) داشت. در کل یافته‌ها نشان داد میانگین وجود اختلات روانی در جمعیت مورد مطالعه 01/14±12/25می باشد.

    نتیجه‌گیری

     با توجه اهمیت بالای بهبود سلامت روان در میان کارکنان سلامت، لازم است تا آموزش‌های لازم جهت مقابله با شرایط سخت در دستور کار قرار گیرد.

    کلیدواژگان: سلامت روان، افسردگی، اضطراب، بهورزان، کووید-19
  • نرگس عبدی پور، نسترن کشاورز محمدی * صفحات 65-79
    زمینه و اهداف

    کیسه های پلاستیکی با وجود کاربردهای فراوان، تهدیدی جدی برای محیط زیست و حیات انسان ها و موجودات به شمار می روند. مقابله با این تهدیدها، در گرو درک درست عوامل موثر بر کاهش مصرف کیسه های پلاستیکی است. لذا این مطالعه به منظور شناخت این عوامل به مروری بر مطالعات صورت گرفته در زمینه کاهش مصرف کیسه های پلاستیکی در ایران و جهان پرداخته است.

    مواد و روش‌ها

     در این مطالعه، جستجوی کلیدواژه های Plastic bags،Reduction ، consumption، personal factor و Environmental factor در پایگاه‌های معتبر اطلاعاتی همچون SID، PUBMED، Scopus و Google Scholar صورت گرفت. جستجوها محدود به بازه زمانی سال 2009 تا سال 2022 شد و در نتیجه ی این جستجو بیش از 90 مطالعه، شناسایی و استخراج گردید. ملاحظات اخلاقی در تمام مراحل انجام مطالعه رعایت شد.

    یافته‌ها

     تعداد 32 مطالعه مرتبط مورد بررسی قرار گرفتند. فاکتورهای مورد بررسی در این مطالعات در سه دسته عوامل روانشناختی، عوامل جمعیت شناختی و عوامل محیطی تقسیم بندی گردید و در نهایت تاثیر گزارش شده هریک از این فاکتورها با رفتار مصرفی مورد نظر، مورد بررسی قرار گرفت.

    نتیجه‌گیری

     در رابطه با رفتار کاهش مصرف کیسه پلاستیکی بی تاثیرترین فاکتور، نگرش و موثرترین فاکتور نیز هنجارهای ذهنی و کنترل رفتاری درک شده است. به نظر می رسد در این رفتار محیط زیستی، نگرش مثبت به تنهایی کافی نیست و شکاف میان نگرش و رفتار با آگاهی از روش های کاهش مصرف کیسه پلاستیکی، باور فرد به توانایی انجام این روش ها و سازگار بودن فشارهای اجتماعی پر می گردد.

    کلیدواژگان: کیسه پلاستیکی، مصرف، رفتار مصرفی
|
  • giti kashi *, Nafiseh Nourieh Pages 1-10
    Background and Aims

    Drug compounds, including acetaminophen, enter the environment through urban and industrial wastewater. The presence of these substances in very small amounts causes adverse effects on health. The goal of this research is to investigate of acetaminophen removal from aqueous solution by batch proxy electrochemical reactor with using zinc-copper electrode and hydrogen peroxide.

    Materials and Methods

    This study is a laboratory experimental research. Water sample containing acetaminophen was prepared and removal efficiency in different conditions of variables pH (4-8), c reaction time (30-90 min), concentration of acetaminophen (50-200 mg/L), current density (3-9 mA/cm2), and concentration of hydrogen peroxide (0.5-1.5 mg/L) were studied. Acetaminophen was determined by high performance liquid chromatography at 360. Ethical considerations were observed at all stages of the study.

    Results

    In electrochemical reactor, the removal rate of 50 mg/L acetaminophen was obtained in the optimal conditions of 2 cm distance between electrodes, 9 mA/cm2 electric current density, 30 minutes electrolysis time, and pH equal to 4, 63%. In proxy electrochemical reactor, the amount of acetaminophen removal at a concentration of 1.5 mg/L hydrogen peroxide, 9 mA/cm2 electric current density, 30 minutes time reaction, an optimal pH equal to 4, and 50 mg/L acetaminophen concentration was obtained 100%.

    Conclusion

    Based on these results, the peroxy electrochemical method, as a promising and environmentally friendly advanced oxidation technology, is effective in removing acetaminophen from aqueous solutions and the process implementation conditions are more cost-effective compared to electrochemical method.

    Keywords: Acetaminophen, Drug, Hydrogen peroxide, Proxy electrochemical
  • Nader Ahmadi, Jamil Sadeghifar, Mohammad Mehdi Naghizadeh, Samira Daneshvar, Zienab Ghazanfari * Pages 11-23
    Background and Aims

    Sharps injuries are a threat to the nursing community during the COVID-19 pandemic. This study was conducted to evaluate the knowledge, attitude and practice of nurses working in Shahid Mostafa Khomeini Hospital in Ilam towards the prevention of injuries caused by sharp and sharp objects in 2020.

    Materials and Methods

    This descriptive-analytical study was conducted among 157 nurses working in Shahid Mostafa Khomeini Hospital in Ilam. The study sample were included by census method. Data collection tool was a researcher-made questionnaire consisting of 54 questions. The validity of the questionnaire was assessed by experts' opinions and approved (CVR > 0.54). The reliability of questionnaire was confirmed by using Cronbach's alpha method (0.74, 0.78 and 0.78 for knowledge, attitude and practice alternatively). Data analysis was performed using SPSS software by independent t-test, one-way analysis of variance and linear regression. Ethical considerations were taken into account throughout the study.

    Results

    In this study, the mean and standard deviation of nurses’ knowledge, attitude and practice were 6.41(± 1.94), 31.76 (± 6.09) and 18.85 (± 6.50), respectively. There were significant differences in nurses’ knowledge according to the age, duration of employment, employment status, vaccination history, previous training and place of work. Also, there were significant differences in attitude according to place of work; and practice according to duration of employment, place of work, and degree of education (P<0.05).

    Conclusion

    Due to the poor knowledge, attitude and practice of nurses of Ilam Shahid Mostafa Khomeini Hospital towards injuries caused by sharp objects, it is necessary to plan and implement an intervention in order to improve nurse’s knowledge, attitude and practice. Designing and continuous presentation a set of appropriate trainings for nurses, requiring nurses to be vaccinated against hepatitis B, establish an accurate and credible reporting system, and as well as principles of ergonomics in the workplace can be used as the necessary solutions in this area.

    Keywords: Needle Stick Injuries, COVID-19 Pandemic, Administrator Nurses, Knowledge, Attitude, Practice
  • Mohammad Hosein Zare, Mahnaz Hatami *, Amir Mohammad Ahmadi Pages 24-32
    Background and Aims

    Drug compounds, including acetaminophen, enter the environment through urban and industrial wastewater. The presence of these substances in very small amounts causes adverse effects on health. The goal of this research is to investigate of acetaminophen removal from aqueous solution by batch proxy electrochemical reactor with using zinc-copper electrode and hydrogen peroxide.

    Materials and Methods

    This study is a laboratory experimental research. Water sample containing acetaminophen was prepared and removal efficiency in different conditions of variables pH (4-8), c reaction time (30-90 min), concentration of acetaminophen (50-200 mg/L), current density (3-9 mA/cm2), and concentration of hydrogen peroxide (0.5-1.5 mg/L) were studied. Acetaminophen was determined by high performance liquid chromatography at 360. Ethical considerations were observed at all stages of the study.

    Results

    In electrochemical reactor, the removal rate of 50 mg/L acetaminophen was obtained in the optimal conditions of 2 cm distance between electrodes, 9 mA/cm2 electric current density, 30 minutes electrolysis time, and pH equal to 4, 63%. In proxy electrochemical reactor, the amount of acetaminophen removal at a concentration of 1.5 mg/L hydrogen peroxide, 9 mA/cm2 electric current density, 30 minutes time reaction, an optimal pH equal to 4, and 50 mg/L acetaminophen concentration was obtained 100%.

    Conclusion

    Based on these results, the peroxy electrochemical method, as a promising and environmentally friendly advanced oxidation technology, is effective in removing acetaminophen from aqueous solutions and the process implementation conditions are more cost-effective compared to electrochemical method.

    Keywords: Health Education, Complete Denture, Dentist
  • Saba kalantary, Mehdi Shabani, Saiideh Norouzi * Pages 33-42
    Background and Aims

    T his study was conducted with the aim of investigating the emotional stat us , risk perception and knowledge of nurses about COVID - 19 in Zanjan city.

    Materials and Methods

    The current research was a cross - sectional descriptive study conducted on 271 nurses. The tools included questionnaires of knowledge and understanding of risk and emotional state questionnaire (HSCL). The validity of the exploited tool was evaluated by measuring CVI and CVR, and its reliability was evaluated using Cronbach's alpha coefficient. Data were analyzed using SPSS version 23 software.

    Results

    A significant relationship was observed between the participants' emotional stat us and their work experience. The knowledge and awareness of 92% of the samples towards Covid - 19 was "high". There was a significant relationship between awareness and knowledge about C ovid - 19 and gender, marital status. Also, t here observed a significant correlation between awareness and knowledge and the level of attitude and perceptions of the participants, as well as between the level of attitude and perceptions with the scal e of sensitivity in interpersonal relationships. Furthermore, both the gender and education level significant ly correlated with depression subscale in HCLS emotional state questionnaire.

    Conclusion

    Having nurses in a state of emotional stability makes the m well able to manage the existing cri tical situation s by acquiring knowledge and to guide C ovid - 19 patients as well as other members of the community in order to prevent the infection.

    Keywords: Perception of risk, Emotional state, Covid-19
  • Vadood Javan Amani, Hamid Akbari * Pages 43-52
    Background and Aims

    The implementation of online medical system in the country requires that medical centers respect their patients' rights and satisfaction. Accordingly, the aim of the present study is to assess t he relationship between online search for health information and the improvement of patient services and staff commitment to medical instructions during different stages of treatment.

    Materials and Methods

    The present study is a descriptive and applied study. The statistical population of this study includes hospitalized patients and staff working in different wards of Imam Khomeini Hospital in Tehran . Totally, 297 individuals participated in this study . Based on Cochran's formula, a sample of 170 partic ipants was selected and were studied using a standard questionnaire with Cronbach's alpha reliability coefficient greater than 0.7. SPSS 20 software was used to analyze the data in two levels of descriptive and analytical statistics.

    Results

    The analysis of hypotheses using structural equation modeling showed that online information search before the start of the treatment period, the nature of interactions during the treatment period , and upgrading the capabilities of the service provider to improve physi cian - patient communication through physician coordination and patient, as well as the quality of nurse - patient relationship play a significant role in the practice of physician s’ instructions by patients.

    Conclusion

    Based on the results of present researc h, it is suggested that sufficient facilities and infrastructure for us ing Internet and information technology should be made available to the public in order to use the benefits of the online medical system for different segments of society.

    Keywords: Health Information Management, Online Medical System, Personnel Loyalty, Healthcare Quality
  • Shabnam Sadeghi khoo, Mohtasham Ghaffari, SakinehRakhshanderou * Pages 53-64
    Background and Aims

    Reducing mental health of health workers will have profound adverse consequences on the process of providing services in conditions of coronavirus outbreak in the community. This study was, therefore, conducted to determine the factors affecting mental health and its components in health workers in provinces with red Covid - 19 status .

    Materials and Methods

    This descriptive - analytical cross - sectional study was performed in 2020 on 627 health workers working in the provinces with red Covid - 19 status. The participants were selected by multi - stage sampling method. Data were collected online using general health questionnaires. Data analysis was performed using one - way analysis of varia nce and LSD post hoc test with SPSS 16. The significance level of all analyzes was considered to be 0.05 .

    Results

    Mental disorders were observed in workers working in provinces with red status of Covid - 19. The majority of the studied population showed goo d mental health. There observed a significant difference between the total mean of mental health and demographic variables (p<0.05). Physical manifestation (17%) and stress (3%) were the most and the least observed mental disorders, respectively. Overall, the findings revealed that the average of mental disorders in the studied population was 25±14.

    Conclusion

    Considering the high importance of improving mental health among health workers, it is necessary to put the necessary trainings to deal with difficu lt conditions on the agenda.

    Keywords: Mental Health, Depression, Anxiety, Health Professionals, Covid-19
  • Narguess Abdipour, Nastaran Keshavars Mohammadi * Pages 65-79
    Background and Aims

    P lastic bags , despite many applications , pose serious threat s to the environment and the lives of humans and organisms . To tackle these health and environmental risks requires understanding the factors influencing inappropriate consumption of plastic bags. This paper aims to provide a scoping rev iew of studies on reducing the consumption of plastic bags in Iran and the world.

    Materials and Methods

    K eywords including p lastic bags, r eduction, consumption, p ersonal factor and e nvironmental factor were searched in reliable databases such as SID, PUBMED, Scopus and Google Scholar. The searches were limited to the period of 2009 to 2022 and consequently more than 90 studies were identified and extracted. Ethical considerations were observed in all stages of the study.

    Results

    Totally , 32 published works , which were the most relevant studies with the present study, were examined. Then, the studi ed factors were divided into three categories : psychological factors, demographic factors and environmental factors. F inally , the reported effect of each of these factors with the intended consumption behavior was investigat ed.

    Conclusion

    In view of the behavior of reducing plastic bag consumption, attitude and normative belie ve as well as co ntrol believe s were t he most ineffective and the most effective factor s, respectively . It seems that in this environmental behavior, positive attitude alone is not enough and the gap between attitude and behavior is filled with knowledge of ways to reduce plastic bag consumption, belief in the ability to do these methods and compatible social pressures.

    Keywords: Plasticbags, Consumption, Consumptionbehavior