فهرست مطالب

فصلنامه جامعه، فرهنگ، رسانه
پیاپی 43 (تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/12/13
  • تعداد عناوین: 11
|
  • فرزاد غلامی*، مهراوه تقی زاده صفحات 11-41
    انسان ها در زیست بوم های فرهنگی گوناگونی زندگی می کنند که موجب تجربه کردن شرایط متفاوت و داشتن نیازهای متفاوت است. حوادث طبیعی، در بوم های مختلف رخ داده و نحوه ارتباط با مردم درباره آن در مدیریت بحران ها نقش مهمی دارد. رسانه های محلی می توانند اطلاعات مورد نیاز بوم ها را ارایه دهند و بنابراین نحوه برساخت آنان از بحران بر درک مردم اثرگذار است. پرسش پژوهش این است که شبکه استانی کرمان به عنوان یک رسانه های محلی چگونه اخبار سیل سال 1400 را چارچوب بندی کرده است؟. این پژوهش از روش کیفی تحلیل محتوا استفاده و نحوه چارچوب بندی اخبار سیل 27 دی 1400 مناطق جنوبی کرمان را در پیش، حین و پس از بحران مطالعه کرده است. یافته های پژوهش نشان می دهد نگاه به سیل سازه محور است که موجب می شود مدیریت غیرسازه ای سیلاب نیز در راستای تفکر سازه محور پی گرفته شود. در پیش از بحران سیل، علت وقوع آن با دلایل طبیعی چارچوب بندی می شود. در حین بحران نیز، علل انسانی بروز سیل، «دیگری» است که از حکمرانی و از مردم پایین دست جدا می شود. راهکارهای جبران خسارت نیز مادی و سازه محور است. در پس از بحران نیز، راهبرد بازسازی و تقویت مورد چارچوب بندی قرار گرفت و راهکارهای کاهش خسارات سیلاب، سازه ای بیان شد. یافته ها حاکی از آن است که اخبار استانی با وجود فعال بودن در پیش، حین و پس از بحران، منفعل در خلق گزارش های خلاقانه و ارایه چارچوب هایی است که در صحبت مسیولان و مردم وجود ندارد و تنها بازنشردهنده چارچوب های بیان شده به وسیله آنان محسوب می شود.
    کلیدواژگان: رسانه محلی، ارتباطات بحران، سیل، چارچوب بندی، کرمان
  • محمدعثمان حسین بر، بهروز روستاخیز*، سمیرا آهار صفحات 43-71
    زنان به عنوان نیمی از جمعیت جهان، نقش مهمی در توسعه جوامع مختلف دارند. بنابراین رفع مسایل و مشکلات زنان، به ویژه پرداختن به موضوع توانمندسازی آنان که تلاشی برای ارتقای سطح اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی شان می باشد، بسیار حایز اهمیت است. در همین راستا، نگاه به مجموعه ای از تجربیات جهانی نشان می دهد که می توان از کارآفرینی به عنوان راهکاری برای توانمندسازی و بهبود وضعیت زنان بهره برد. پژوهش حاضر بر همین اساس، به دنبال آن بوده است تا با انجام یک مطاله اسنادی و با حرکت از رویکردی توصیفی-تحلیلی، به بررسی تجربیات کشور مالزی در حوزه توانمندسازی زنان بپردازد. در پایان، پس از بررسی و تحلیل تجربیات این کشور بر پایه تکنیک تحلیل مضمون، درس آموخته های آن طبقه بندی و برای هر مقوله نیز مصادیقی ذکر گردیده است؛ که از جمله این موارد می توان به پیگیری برنامه های برابری جنسیتی؛ حمایت از زنان شاغل؛ توجه به زنان در تصمیم گیری های سیاسی و دولتی؛ توجه به تامین مالی فعالیت های تجاری زنان؛ آموزش، راهنمایی و ارزیابی اشاره داشت.
    کلیدواژگان: زنان، توانمندسازی زنان، کارآفرینی، کشور مالزی
  • ناصر یوسفی، شریفه غلامی* صفحات 73-95

    هدف پژوهش حاضر، بررسی رابطه دلبستگی با اعتیاد به سایت های شبکه های اجتماعی آنلاین با نقش واسطه ای حمایت اجتماعی آنلاین است. جامعه آماری این پژوهش، کابراین فضای مجازی ساکن استان کردستان بودند که در اسفندماه سال 1400 از حداقل یکی از شبکه های اجتماعی آنلاین استفاده می کردند. نمونه شامل 384 نفر از کاربران فضای مجازی بود که به روش غیراحتمالی انتخاب شده بودند و به پرسشنامه سبک های دلبستگی بزرگسالان Collins & Read (1990)، مقیاس اعتیاد به شبکه های اجتماعی مبتنی بر موبایل خواجه احمدی و همکاران (1395)، و مقیاس حمایت اجتماعی آنلاین Nick, et al (2018) پاسخ دادند. برای تحلیل داده ها از روش های آماری توصیفی و استنباطی (میانگین، انحراف معیار، رگرسیون همزمان، و ضریب همبستگی پیرسون) در نرم افزار spss23 استفاده شد. یافته های پژوهش نشان می دهد که بین سبک های دلبستگی اضطرابی/دوسوگرا، و اجتنابی با اعتیاد به سایت های شبکه های اجتماعی آنلاین رابطه مثبت معنادار وجود دارد. اما رابطه سبک دلبستگی ایمن با اعتیاد به سایت های شبکه های اجتماعی آنلاین معنادار نیست. همچنین، بین سبک دلبستگی اضطرابی/دوسوگرا با حمایت اجتماعی آنلاین رابطه مثبت معنادار وجود دارد، اما بین سبک های دلبستگی اجتنابی و ایمن با حمایت اجتماعی آنلاین رابطه معنادار وجود ندارد. و نیز، بین حمایت اجتماعی آنلاین با اعتیاد به سایت های شبکه های اجتماعی آنلاین رابطه مثبت معنادار وجود دارد. تحلیل داده ها از طریق شاخص VAF نشان می دهد که حمایت اجتماعی آنلاین به عنوان متغیر میانجی، اثر جزیی در رابطه بین سبک های دلبستگی بزرگسالان و اعتیاد به سایت های شبکه های اجتماعی آنلاین دارد.

    کلیدواژگان: دلبستگی، اعتیاد، شبکه های اجتماعی، حمایت اجتماعی، آنلاین
  • روح الله ابوجعفری*، مهدی رحیمی نسب صفحات 97-123

    کودکان و نوجوانان، به عنوان شکل دهندگان آینده جوامع، بزرگ ترین نقش را در آینده کشورها ایفاء می کنند و به همین جهت چگونگی تربیت آن ها از کلیدی ترین مسایل یک جامعه است. اسباب بازی اولین وسیله پرورشی است که کودک از ابتدای شکل گیری شخصیتش با آن مواجه می شود. بااین وجود، کنکاش پیرامون پژوهش های صورت گرفته نشان می دهد که ابعاد فرهنگی و اقتصادی این صنعت در ایران به درستی درک نشده و در مسیر صحیح قرار نگرفته است. به نحوی که مجموع تولیدات داخلی اسباب بازی در بهترین وضعیت، کمتر از ده درصد حجم بازار داخلی را به خود اختصاص می دهد. لذا هدف مقاله حاضر شناخت دقیق چالش های صنعت اسباب بازی ایران در قالب ارایه الگویی مفهومی است. برای نیل به این هدف، از رویکرد کیفی و روش تحلیل مضمون استفاده شده است. جامعه پژوهش شامل مدیران، سیاست گذاران، متخصصان و فعالان اقتصادی صنعت اسباب بازی ایران بوده که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند تعداد 21 نفر به عنوان مشارکت کنندگان در پژوهش انتخاب شدند. یافته ها نشان داد که چالش ها و کاستی های صنعت اسباب بازی ایران را می توان در چهار مقوله تعریف کرد که عبارت اند از: ضعف در زیرساخت های فرهنگی، قانونی، تولیدی و تجاری.

    کلیدواژگان: اسباب بازی، صنعت اسباب بازی، تحلیل مضمون، آسیب شناسی
  • سمیه سادات شفیعی*، سیده زهرا حسینی فر صفحات 125-151

    پژوهش حاضر به بررسی کارزار کاندیداهای زن در جریان رقابت های انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی (1398) و پست های ارایه شده در صفحات اینستاگرامی آنان می پردازد تا دریابد آنان چگونه و از چه ظرفیت های این پلتفرم رایج و پرطرفدار در جهت تبلیغات سیاسی و چانه زنی برای جلب نظر رای دهندگان بومی بهره گرفته اند. در جهت مطالعه اکتشافی و بررسی نمونه های متنوع، صفحات 8 کاندیدای برنده و بازنده مناطق خارج از مرکز و به ویژه حوزه های انتخابیه دربردارنده اقوام و اقلیت های قومی رصد و اطلاعات منتشره تصویری و متنی در ایام مجاز تبلیغات مورد تحلیل قرار گرفت. مجموع داده های 121 پست از بعد مدت زمان فعالیت، تعداد پست ها، تعداد کامنت ها، تعداد کلمات، نوع تصاویر، تعداد لایک، تعداد دنبال کنندگان مورد تحلیل کمی و کیفی قرار گرفت. نتایج نشان می دهد کاندیداهای زن و ستادهای انتخاباتیشان از ظرفیت های فضای مجازی اینستاگرامی در کارزار انتخاباتی برحسب متغیرهای مذکور بهره چندانی نبرده اند؛ چه بسا شیوه های ارتباطات رودررو و با پشتوانه روابط خویشاوندی- قومی تعیین کننده رفتار رای دهی به این کاندیداها بوده باشد. بااین حال معیارهایی چون عدم ارایه فرصت کامنت گذاری به مخاطبان، عدم بیان گرایش سیاسی، عدم موضع گیری نسبت به موضوعات مرتبط با وضعیت زنان و مطالباتشان در پهنه اجتماع محلی از یک سو و نیز تحلیل محتوای کیفی تصاویر تبلیغاتی آنان در صفحات شخصی از سوی دیگر نشان می دهد دروازه بانان عرصه های رسانه های قدیمی همچنان حاضر بوده و در نتیجه کاندیداهای زن مورد مطالعه در جهت تامین امنیت آرای خود در رسانه پرطرفدار اینستاگرام بسیار محتاطانه عمل کرده اند.

    کلیدواژگان: شبکه های اجتماعی، اینستاگرام، انتخابات، زنان، مشارکت سیاسی
  • مطهره صالحی*، حبیب الله سالارزهی، عبدالمجید ایمانی صفحات 153-190
    یکی از مسایل مهم فقر شهری حاشیه نشینی است . مناطق حاشیه هم جزیی از سیستم بزرگ شهر هستند اما معیشت ساکنان حاشیه نشین از لحاظ محدوده فضایی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی با سایر نقاط شهر متفاوت و با کمبود های شدید مواجه است با توجه به گسترش این معضل دولت به تنهایی نمی تواندبه ارتقاء بخشی کیفیت زندگی ساکنان حاشیه نشینن نقش ایفا کند به همین دلیل باید از ظرفیت های سازمان های مردم نهاد هم استفاده کنیم . این تحقیق با تکنیک تحلیل محتوای کیفی به انجام رسیده است که مبتنی بر گردآوری داده ها از مقالات و گزارش های ملی و بین المللی مرتبط با آنها وسایر منابع معتبر مرتبط با موضوع ظرفیت های سازمان های مر دم نهاد در راستای توانمندسازی ساکنان حاشیه نشین و ارزیابی ها و برداشت های ذهنی نگارندگان از این منابع صورت گرفته است. در این مطالعه یک مقوله ظرفیت های سازمان های مردم نهاد در راستای توانمند سازی ساکنان حاشیه نشین ، سه زیر مقوله خط مشی گذاری اجتماع محلی ، نهاد سازی مردمی و روانشناسی رفتاری و دوازده کد شامل کشف و شناخت مسایل عمومی، آموزش، سنجش دیدگاه ها، انگیزش،پذیرش و ایجاد مشروعیت عامه، گسترش و تقویت هماهنگی بین شهرداری و سازمان های مردم نهاد ، بسیج عمومی و جلب مشارکت مردمی، اطلاع رسانی و آگاه سازی، جذب سرمایه ها و منابع کوچک مردمی ، پیش گیری ، درمان و راهنمایی و هدایت که به عنوان ظرفیت های سازمان های مردم نهاد در راستای توانمند سازی ساکنان حاشیه نشین مطرح شدند.
    کلیدواژگان: ظرفیت، سازمان های مردم نهاد، حاشیه نشینان، توانمند سازی، تحلیل محتوا
  • منصور ساعی* صفحات 191-218
    هدف مطالعه حاضر تحلیل موانع و بازدارنده های گفتگوی بین نسلی در درون خانواده ایرانی است. برای نیل به اهداف پژوهش حاضر از روش شناسی کیفی و برای جمع آوری اطلاعات از تکنیک مصاحبه عمیق نیمه ساختارمند استفاده شد. با شیوه نمونه گیری هدفمند تعداد 20 نفر از صاحب نظران و پژوهشگران حوزه روابط بین نسلی در ایران که طی دو دهه گذشته به صورت دغدغه مند و مستمر به پژوهش در این حوزه مشغول بوده اند، انتخاب و با آنها مصاحبه انجام شد. تحلیل داده های مصاحبه طی سه مرحله کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری انتخابی و با کمک نرم افزار مکس کیودا انجام شد. نتایج نشان داد که مهم ترین موانع درون خانوادگی گفتگوی بین نسلی «مسیولیت های سنگین اقتصادی و اجتماعی خانواده»، «کاهش فراغت جمعی و فضای مشترک خانواده»، «از دست رفتن مرجعیت و نقش والدگری والدین»، «نامطلوب بودن کیفیت روابط والدین با فرزندان» و «فقدان شناخت و مهارت ارتباطات محور بین والدین و فرزندان» هستند
    کلیدواژگان: گفتگو، خانواده، گفتگوی بین نسلی، والدین، فرزندان
  • علی جعفری* صفحات 219-246
    هدف پژوهش حاضر مقایسه نگرش و استفاده زنان شاغل و خانه دار اردبیل نسبت به اینستگرام بود که به روش پیمایشی انجام گرفت. جامعه آماری تحقیق حاضر کلیه زنان شاغل و خانه دار شهرستان اردبیل به تعداد 135000 نفر خانه دار و 27000 هزار نفر شاغل بودند که از بین آنها 384 نفر برای هر گروه به صورت جداگانه به عنوان نمونه از طریق جدول مورگان و گرجسی انتخاب شد. داده های تحقیق با استفاده از نرم افزار spss د مورد تجزیه تحلیل قرار گرفت. نتایج این تحقیق نشان داد که 30 درصد از زنان شاغل و 49 درصد از زنان خانه دار عضو اینستاگرام هستند. زنان خانه دار مدت زمان بیشتری را نسب به زنان شاغل در اینستاگرام سپری می کنند و هر دو گروه بیشتر جهت سرگرمی و تفریح از آن استفاده می کنند. بین نگرش کلی زنان خانه دار و شاغل به اینستاگرام تفاوت معنی داری وجود دارد به گونه ای که نگرش کلی زنان خانه دار به اینستاگرام مثبت و نگرش زنان شاغل منفی است. بین نگرش زنان خانه دار و شاغل نسبت به کارکردها، مسایل اخلاقی و جنسیتی اینستاگرام تفاوت معنی داری وجود دارد
    کلیدواژگان: اینستاگرام، نگرش، زنانه خانه دار، زنان شاغل، اردبیل
  • سندوس محمدی نوسودی* صفحات 247-272
    در دوره شیوع ویروس کرونا، هنر- صنعت موسیقی، تغییرات چشمگیری را تجربه کرده است که باعث بازاندیشی های جدی در رویه های معمول فعالیت در این حوزه شده اند. این بازاندیشی و تجدیدنظر در مناسبات رایج در یک حوزه، هم زمان که منادی دستاوردهایی عمیق برای آینده است، می تواند چالش هایی گسترده را به همراه داشته باشد که آینده هنر صنعت موسیقی را رقم می زنند. به همین دلیل هدف اصلی پژوهش پیش رو، واکاوی پیامدهای شیوع پاندمی کووید-19 بر موسیقی ایران است. برای دستیابی به هدف پژوهش با 9 نفر از خبرگان حوزه موسیقی، مصاحبه عمیق نیمه ساختاریافته صورت گرفته است. یافته های پژوهش موید این نکته هستند که موسیقی ایران در دوره پاندمی در چهار حوزه اصلی تولید، توزیع، آموزش و مصرف با تحولاتی شگرف مواجه شده است و چشم اندازهای نوینی پیش روی موسیقی قرار گرفته اند که باعث می شوند موسیقی در ایران در مسیری متفاوت با دوره پیش از کرونا قرار گیرد. در این شرایط، با توجه به عدم اجرای رویدادهای موسیقیایی که پیش تر به صورت حضوری (غیرمجازی) برگزار می شدند، روند مجازی و شبکه ای شدن که به صورت تدریجی در حال رخ دادن بود، تشدید یافت. با توجه به اینکه در بهره برداری از فضای مجازی برای فعالیت های موسیقایی، آهنگ همسانی بین جامعه هنری ایران و مخاطبان شان وجود ندارد و معمولا مخاطبان بیشتر از ظرفیت های این فضا استفاده می کنند، با ادامه این روند در درازمدت ممکن است ذایقه برخی کاربران ایرانی فضای مجازی به موسیقی خارجی گرایش یابد. به همین دلیل، ایجاد ظرفیت های بیشتری برای حضور فعال تر جامعه هنری در فضای مجازی ضرورت دارد.
    کلیدواژگان: موسیقی و کرونا، آموزش، تولید، توزیع، مصرف
  • احسان سلیمی قلعه* صفحات 273-292
    یکی از بزرگ ترین چالش های دستگاه عدالت کیفری، مقابله با جرایم سایبری است. به سبب ویژگی های خاص جرایم سایبری، اکتفا به واکنش کیفری دولتی، در برابر گستره این جرایم کافی و کارآمد نیست؛ برای مقابله ی همه جانبه و موفق با جرایم سایبری، کاربست یک سیاست جنایی مشارکتی با همکاری گسترده سازمان های مردم نهاد، کاربران و شهروندان فضای سایبر ضروری است. تحقیق حاضر با روش توصیفی-تحلیلی و با استفاده از منابع کتابخانه ای، ضمن بررسی امکان و ضرورت کاربست سیاست جنایی مشارکتی در فضای سایبر، درصدد شناسایی سازوکارهای اجرایی این راهبرد است. یافته های این پژوهش تدابیری همچون «دعوت از افراد شریف برای حضور اثرگذار در فضای مجازی»، «تشکیل گروه های گشت زنی خصوصی»، «تقویت هنجارهای بر خط»، «تفویض قسمتی از امر تعقیب به سازمان های مردم نهاد»، «استمداد از بزهکاران پیشین برای کشف جرم»، «استفاده از هییت منصفه در جریان دادرسی»، «ارایه خدمات عام المنفعه به جای مجازات» و «جبران خسارات ناشی از جرم از طریق بیمه سایبری» را به عنوان گزینه های یک راهبرد مشارکتی در کنترل و مقابله با جرایم سایبری معرفی می کند.
    کلیدواژگان: فضای سایبر، سیاست جنایی جامعوی، عدالت کیفری افقی، جرایم بر خط
  • میلاد بسطامی، نادر افقی*، رضا علیزاده صفحات 293-315

    در عصر کنونی فضای مجازی به دلیل کارکردها و تعاملات گسترده خود مورد توجه شمار زیادی از افراد قرار گرفته و کاربران زیادی را به خود جلب نموده است .پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه فضای مجازی با بروز خشونت آشکار و پنهان در شهروندان شهر رشت انجام شده است. در این پژوهش ،در معرض محتوای مجازی خشونت آمیز بودن و تاثیر شرایط و محیط خارجی بر اساس نظریه یادگیری اجتماعی و نقش شبکه های مجازی در بازتولید خشونت آشکار و پنهان بر اساس نظریه کاشت ،ازجمله رویکرد های مورد بررسی بودند. داده های پژوهش به وسیله پرسشنامه و با حجم نمونه 384 نفر و با روش نمونه گیری خوشه ای تصادفی، جمع آوری شده است، جامعه آماری نیز شهروندان مناطق پنج گانه شهر رشت بودند. طبق یافته های پژوهش: قرار گرفتن در معرض محتوای مجازی خشونت آمیزو استفاده از شبکه های مجازی ومطلوبیت شرایط و محیط خارجی باعث افزایش خشونت آشکار و پنهان می گردد. بر اساس نتایج رگرسیون چندگانه، متغیر محتوای مجازی خشونت آمیز 48 درصد از تغییرات متغیر خشونت را تبیین می کند و این متغیر بیشترین اثر مستقیم را بر خشونت آشکار و پنهان داشته است

    کلیدواژگان: فضای مجازی، خشونت پنهان، خشونت آشکار، شهر رشت
|
  • Farzad Gholami *, Mehraveh Taghizadeh Pages 11-41
  • Mohammad Osman Hosseinbor, Behrouz Roustakhiz *, Samira Ahar Pages 43-71
    Women, as half of the world's population, play an important role in the development of different societies. Therefore, solving women's issues and problems is very important; In particular, addressing the issue of their empowerment, which is an effort to improve their economic, cultural and social status. In this regard, looking at a set of global experiences shows that innovation and social entrepreneurship can be used as strategies to empower and improve the situation of women. Accordingly, the present study seeks to examine the experiences of Malaysia in the field of women's empowerment by using innovation and social entrepreneurship models by conducting a documentary study and moving from a descriptive-analytical approach. In the end, after reviewing and analyzing the experiences of this country based on the content analysis technique, the lessons learned are classified and examples are mentioned for each category; Including gender equality programs; Support for working women; Attention to women in political and governmental decisions; Paying attention to financing women's business activities; Training, guidance and evaluation.
    Keywords: Women, Women's empowerment, Entrepreneurship, Malaysia
  • * Naser Yoosefi, Sharifeh Gholami Pages 73-95

    online social networks. The aim of present study is to investigate the relationship between attachment and online social network addiction with the mediating role of online social support. The statistical population of this study was cyberspace users living in Kurdistan province, who have used at least one online social network, In March 2022. The sample group consisted of 384 cyberspace users, who were selected using non-probability sampling method. They responded to the Collins & Read (1990) Adult Attachment Styles Questionnaire, the Mobile-based Social Network Addiction Scale developed by Khajeh Ahmadi et al. (2016), and the Nick, et al (2018) Online Social Support Scale. Data analysis was performed by descriptive and inferential statistical methods (mean, standard deviation, simultaneous regression, and Pearson correlation coefficient) using SPSS23 software. Findings show that there is a significant positive relationship between anxious / ambivalent / avoidant attachment styles and online social network addiction. But there is no significant relationship between secure attachment style and online social network addiction. In addition, it was found that there is a significant positive relationship between anxious/ambivalent attachment style and online social support, but there is no significant relationship between avoidant/secure attachment styles and online social support. Also, there is a significant positive relationship between online social support and addiction to online social networks. Analysis of data through the VAF index shows that online social support as a mediating variable has a small effect on the relationship between adult attachment styles and online social network addiction.

    Keywords: Attachment, Addiction, Social Networks, Social Support, online
  • Roohallah Aboojafari *, Mahadi Rahiminasab Pages 97-123

    As the future makers of societies, children and adolescents play the greatest role in the future of the countries, and how they train is one of the key issues of society. The toy is the first training tool that a child deals with from the beginning of his personality formation. Nevertheless, analyzing the research has shown that this industry's cultural and economic dimensions in Iran have not been well understood and are not in the right direction. As the total production of toys in the best condition, it accounts for less than 10% of the domestic market volume. Therefore, this article aims to accurately recognize the challenges of the Iranian toy industry in terms of conceptual modeling. To achieve this goal, a qualitative approach and a Theme analysis method have been used. The research population consisted of managers, policy-makers, experts, and businessmen in Iran's toy industry. Twenty-one participants were selected through a targeted sampling method. The findings showed that the challenges and shortcomings of the Iranian toy industry can be defined in four categories: weakness in cultural, legal, manufacturing, and commercial infrastructure.

    Keywords: Toy, Toy Industry, Theme analysis, Pathology
  • Somayeh Sadat Shafiei *, Seyede Zahra Hoseinifar Pages 125-151

    The present study examines the campaigns of female candidates during the 11th parliamentary elections (2019) in social media. Exploring the posts presented on their Instagram pages to find out how they used the capacities of this popular platform for political propaganda and political bargaining to attract the attention of indigenous voters.Pages of the 8 winner and loser candidates in noncenteral areas, especially constituencies involving ethnic groups and minorities, were monitored and video and textual information was analyzed during the permitted campaign period. The total data of 121 posts were analyzed quantitatively and qualitatively in terms of duration of activity, number of posts, number of comments, number of words, type of images, number of likes, number of followers.The findings show that female candidates and their election campaigns did not make much use of the capacities of Instagram cyberspace in the election campaign in terms of the mentioned variables. The methods of face-to-face communication, backed by kinship-ethnic relations, may have determined the voting behaviour of these candidates. However, features such as not providing the audience with the opportunity to comment, not expressing political orientation, not taking a stand on issues related to the status of women and their demands in the local community on the one hand and analyzing the qualitative content of their advertising images on personal pages on the other, indicate that the old media gatekeepers are still present. As a result, female candidates have been very cautious in the popular Instagram media for getting the votes.

    Keywords: Social Networks, Instagram, Election, Women, political participation
  • Motahara Salehi *, Habibolah Salarzehi, Abdul Majid Imani Pages 153-190
    One of the important issues of urban poverty is marginalization. Marginal areas are also part of the large system of the city, but the livelihood of marginalized residents is different from other parts of the city in terms of spatial, economic, social and cultural boundaries and faces severe shortages. Marginalization plays a role, so we must use the capacity of non-governmental organizations. This research has been done with qualitative content analysis technique, which is based on collecting data from national and international articles and reports related to them and other reliable sources related to the capacity of organizations in order to empower marginalized residents and evaluations and The authors' mental impressions of these sources have been made. In this study, one category of NGOs' capacities in order to empower marginalized residents, three sub-categories of local community policy-making, popular institution building and behavioral psychology and twelve codes including discovering and recognizing general issues, education, measuring perspectives, motivation. Accepting and creating public legitimacy, expanding and strengthening coordination between municipalities and non-governmental organizations, public mobilization and public participation, informing and raising awareness, attracting public funds and small resources, prevention, treatment and guidance and guidance to The capacities of non-governmental organizations in order to empower the marginalized residents were discussed.
    Keywords: Capacity, NGOs, Marginalized, Empowerment, content analysis
  • Pages 191-218
    the main abject of this study is analyzing the obstacles and barriers of intergenerational dialogue within the Iranian family. In order to achieve the objectives of this current research, qualitative methodology was used and semi-structured in-depth interview was used to collect information. 20 experts and researchers in the field of intergenerational relations in Iran were selected with the purposeful sampling method to interview.This experts and researchers have been concerned and continuously engaged in this research field for about two decades. Data analysis was done through three stages of open coding, central coding and selective coding by the use of MaxQDA software. The results showed that the most important intra-family obstacles to intergenerational dialogue are " weighty economic and social responsibilities of the family", "reduction of collective leisure and common space in the family", "loss of authority and parenting role of parents", "unfavorability of the quality of parents' relations with children" and "lack of knowledge and communication skills between parents and children".
    Keywords: Dialogue, Family, inter-generational dialogue, Parents, children
  • Ali Jafari * Pages 219-246
    aim This study is Compare the attitudes and the use of working women and housewives Ardabil toward Instagram. method was survey. The population of this study All working women and housewives in Ardabil city of 135,000 households And 27,000 thousand employees, among them 384 for each group Individually for example, was chosen by Morgan table. To Housewives and working to determine the attitude of the questionnaire Instagram Was used. The data using the software spss Were analyzed. The results showed that 30 percent of 49% of working women and housewives are members of Instagram. Women's Home With more time spent on Instagram relative to working women and Both groups are used more for entertainment and recreation. The attitude Overall housewives and working to Instagram there is a significant difference in So that the general attitude positive attitude toward working women, housewives Instagram Is negative. Between housewives and working women's attitude towards the performance, ethical issues There is a significant gender difference and Instagram so that the attitudes of both Group functions Instagram is somewhat negative. Negative attitude to working women Ethics in Instagram and housewives have a positive attitude to it.
    Keywords: Instagram, Attitude, women housewives, Working Women, Ardabil
  • Sondos Mohammadi Nowsudi * Pages 247-272
    he outbreak of covid-19 has lasted more than 2 years and wide closures, quarantine, isolation and restriction in traveling, have made considerable transformation in different economic, social, cultural and artistic areas including music as an art which experienced dramatic changes. These changes while promising deep achievements in future, have made reviewing and rethinking on common rules in this music art- industry.The main issue of research is the consequences of covid-19 on Iranian music. The findings show that Iranian music have faced considerable developments in 4 fields during the pandemic including music education, production, distribution and consumption. These developments have made new prospects for Iranian music and paved the way to put Iranian music in new pathways.According to the cancelling music events during pandemic which were held non virtually before coronavirus outbreak, the current gradual virtualization of the music value chain including production, distribution and consumption will change dramatically in postcrowna era.As Iranian music artists do not use internet vastly for music practices and, it may gradually lead Iranian music listeners who are constant users of internet to nonIranian music. So more virtual practices of Iranian musicians are necessary.
    Keywords: Music, Covid-19, Education. Production, Consumption, Distribution
  • Ehsan Salimi Ghaleh * Pages 273-292
    One of the biggest challenges for the criminal justice system is tackling cybercrime. Due to the special characteristics of cybercrime, the government criminal response to the scope of these crimes is not sufficient and efficient; to tackle cybercrime comprehensively and successfully, it is essential to have a participatory criminal policy with the broad cooperation of NGOs, users and citizens of cyberspace. The present study evaluates the possibility of adopting a participatory criminal policy in cyberspace by descriptive-analytical method and using library resources and seeks to identify the executive mechanisms of this strategy. Findings of this study include measures such as "inviting honorable people to have an effective presence in cyberspace", "forming private patrol groups", "strengthening online norms", "delegating part of the prosecution to NGOs", "helping former criminals to "Discovery of a crime", "Using a jury during a trial", "Providing public services instead of punishment" and "Compensation for damages through cyber insurance" are introduced as options for a participatory strategy in controlling and combating cybercrime.
    Keywords: Cyberspace, Public Criminal Policy, Horizontal Criminal Justice, Online Crimes, Citizen participation
  • Milad Bastami, Nader Ofoghi *, Reza Alizadeh Pages 293-315

    In the current era, cyberspace has attracted the attention of a large number of people due to its extensive functions and interactions and has attracted many users. Is. In this study, exposure to violent virtual content and the impact of external conditions and environment based on social learning theory and the role of virtual networks in reproducing overt and covert violence based on planting theory were among the approaches studied. The research data were collected by a questionnaire with a sample size of 384 people and by random cluster sampling method. The statistical population was also citizens of the five districts of Rasht. According to the research

    findings

    Exposure to violent virtual content and the use of virtual networks and the desirability of external conditions and environments increase overt and covert violence. Based on the results of multiple regression, the violent virtual content variable explains 48% of the changes in the violence variable, and this variable has the most direct effect on overt and covert violence.

    Keywords: Cyberspace, hidden violence, overt violence, Rasht