فهرست مطالب

فصلنامه رشد فناوری
پیاپی 73 (زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1402/02/16
  • تعداد عناوین: 7
|
  • علی معتمدزادگان، مصطفی کریمیان اقبال، محمدرضا خدابخشی، اردلان اوشانی، محمدمهدی لطفی صفحات 1-9

    امروزه نوآوری، انعطاف‌پذیری و آمادگی برای تغییر، مهم‌ترین فاکتورهای توسعه‌ی اقتصادی در کشورها محسوب می‌شوند. بررسی تجربیات سایر کشورها و رویکردهای نوین دنیا در‌خصوص توسعه‌ی پایدار مبتنی بر نوآوری، این نکته را گوشزد می‌کند که حرکت به سمت اقتصاد دانش‌بنیان، مستلزم شناخت نوآوری است. از طرفی، نوآوری فرایندی پیچیده است و برای رسیدن به یک فضای کسب‌وکار نوآور و پایدار، می‌بایستی مجموعه‌ای از بازیگران، عوامل، زیرساخت‌ها، قوانین و همینطور مجموعه‌ای از هنجارها و قواعد در کنار هم وجود داشته باشند و بتوانند به خوبی با هم تعامل کنند. چنین مجموعه‌ای، رفتاری مشابه زیست‌بوم‌های طبیعی دارد که در آن هر یک از اجزا بر هم اثرگذارند. لذا، در سال‌های اخیر، مدلی برای توصیف زیست‌بوم‌های نوآوری معرفی شده است که مدل جنگل بارانی نام دارد. در این مقاله، سعی شده است تا به تشریح رفتار زیست‌بوم‌های نوآوری از منظر این مدل پرداخته شود. این مدل، ابزاری را تحت عنوان کارت امتیازی جنگل بارانی در اختیار قرار می‌دهد که سنجه‌ی مناسبی برای ارزیابی و تحلیل زیست‌بوم‌های نوآوری است. بنابراین در بخش‌ دوم این مقاله، به ارزیابی و تحلیل دو زیست‌بوم نوآوری یزد و مازندران بر همین اساس پرداخته شده است. نتایج این بررسی نشان می‌دهد که زیست‌بوم نوآوری یزد از نظر سخت‌افزاری به مراتب وضعیت بهتری نسبت به بعد نرم‌افزاری و فرهنگ حاکم بر زیست‌بوم دارد. اما در مازندران، هر دو حوزه‌ی سخت‌افزاری و نرم‌افزاری زیست‌بوم کمابیش مشابه یکدیگرند و نیاز به تقویت دارند.

    کلیدواژگان: زیست بوم نوآوری، مدل جنگل بارانی، کارت امتیازی، یزد، مازندران
  • علیرضا نوروزی، محمدرضا وصفی، سمیه جعفری باقی آبادی صفحات 10-18

    انقلاب صنعتی چهارم با همگرایی فناوری‌های جدید، موجب ظهور شهرهای هوشمند شده است. اگرچه هوشمندسازی شهرها از سوی دولت‌ها با سرعت زیادی در حال وقوع است؛ اما مفهوم شهر هوشمند و پیاده‌سازی آن همچنان در حال به‌روزرسانی و تغییر و تحول است. پژوهش حاضر درصدد است با آشکارسازی مفاهیم اصلی مطالعات شهر هوشمند در پایگاه وب‌آو‌ساینس از ظهور انقلاب صنعتی چهارم تا 2021، روند موضوعی این مطالعات را رهگیری کند. پژوهش علم‌سنجی حاضر از نوع توصیفی با روش تحلیل محتوا و بهره‌مندی از فنون تحلیل هم‌رخدادی و تحلیل شبکه اجتماعی انجام شد. روند انتشار و تاثیرگذاری مطالعات حوزه شهر هوشمند در دهه اخیر، به ترتیب دارای رشد صعودی 77/43 % و 39/73 % بوده است. در سه بازه زمانی، «اینترنت‌اشیاء، شهر، اینترنت و شبکه حسگر بی‌سیم» دارای بیشترین فراوانی، «اینترنت‌اشیاء، شهر، اینترنت و شبکه حسگر بی‌سیم» دارای بیشترین ارتباطات و «پروتکل اینترنت نسخه شش، شهر پایدار و توسعه شهری» در 2012-2015، «تاکسونومی، ابر اشیاء و رایانش توزیع‌شده» در 2016-2018 و «مرور ادبیات، انفورماتیک شهری و توسعه شهری پایدار» در 2019-2021 دارای بیشترین استنادات بودند. در 2012-2015، خوشه‌های شبکه حسگر، تلفن‌های هوشمند، الگوریتم‌های ژنتیک، حسگر پیشرفته، شهر فراگیر و ماشین‌به‌ماشین، در 2016-2018 خوشه‌های یادگیری عمیق، مشارکت، الگوریتم‌های تکاملی، رایانش فراگیر و شهرهای هوشمند و در 2019-2021 خوشه‌های بلاک‌چین، مشارکت شهروندی، اینترنت‌اشیاء، سیستم‌های چندعاملی و برزیل شناسایی شد. توسعه دولت هوشمند و نوآور، نیاز به آماده‌سازی زیرساخت‌ها و تدوین الگوهای پژوهش‌محور در عرصه سیاست‌گذاری شهری دارد. در این راستا، توجه به مطالعات جهانی به منظور شناسایی رویکردها و موضوعات، فناوری‌ها و ابزارهای موثر ضروری است.

    کلیدواژگان: شهر هوشمند، انقلاب صنعتی چهارم، هم رخدادی واژگان، تحلیل شبکه اجتماعی
  • علیرضا ولیان، محمدصالح اولیاء صفحات 19-27

    با افزایش سهم نوآوری در اقتصاد کشورها و تبدیل آن به مهم‌ترین مزیت رقابتی، توجه به این مفهوم به صورت فزاینده‌ای افزایش یافته است. از جمله، تحلیل و طراحی نظام‌هایی که بتواند پرورش‌دهنده نوآوری باشد در کانون توجه سیاست‌گذاران علم و فناوری در سال‌های اخیر قرار گرفته است. یکی از این نظام‌ها که در طول قریب به یک دهه گذشته، بحث‌های زیادی را در جوامع علمی و حرفه‌ای حوزه نوآوری پدید آورده، زیست‌بوم نوآوری است. برخی از ویژگی‌های مطرح‌شده برای زیست‌بوم نوآوری نظیر استقلال بازیگران، تعاملات غیرخطی در سطح خرد، الگوهای پدیدارشونده و مرزهای سست، آنرا از نظام‌های سنتی متمایز کزده است. مجموعه صنعت آب و برق شامل شرکت‌های متعدد تولیدی و خدماتی، موسسات آموزشی تحقیقاتی و فناوری، شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان، و نهادهای پشتیبان را می‌توان بعنوان یک زیست‌بوم نوآوری بخشی در نظر گرفت که عناصر آن در تعامل با یکدیگر به تبادل ارزش برای رسیدن به هدف تامین آب و برق مطمین و پایدار برای جامعه می‌پردازند. این مقاله حاصل پروژه‌ای است که به منظور تحلیل، طراحی و استقرار زیست‌بوم نوآوری نیرو از نیمه دوم سال 1398 آغاز گردید. در این راستا و مبتنی بر روش‌های مدل‌سازی نرم، کارگاه‌های تحلیل و نگاشت نقش‌ها با حضور ذینفعان و بازیگران کلیدی زیست‌بوم نوآوری نیرو برگزار و رویکرد سیستم‌های انطباقی پیچیده برای شناسایی و تحلیل پویایی‌های این زیست‌بوم استفاده شده است. بر‌اساس نتایج بدست‌آمده، نقش‌ها و وظایف هر کدام از بازیگران زیست‌بوم نوآوری نیرو در قالب یک ساختار همراستا شامل دو سطح عناصر پیشخوان و پشتیبان در گستره فرایند تجاری‌سازی بدست آمد. نتایج این مقاله می‌تواند دیدگاه تازه‌ای برای سیاست‌گذاری زیست‌بوم‌های نوآوری در اختیار پژوهشگران و فعالان این حوزه قرار دهد.

    کلیدواژگان: زیست بوم نوآوری، وزارت نیرو، صنعت آب و برق، سیستم های انطباقی پیچیده، مدل سازی نرم
  • صادق عبدل آبادی، محمدمهدی موحدی صفحات 28-34

    هدف از این پژوهش بررسی پیشبرد صنعت 0/4 در حوزه‌های کاربردی مختلف صنعت ایران با استفاده از دستاوردها و فناوری‌های مبتنی بر اینترنت‌اشیاء هست. در این تحقیق 112 مقاله با جستجوی کلیدواژه‌های تخصصی مرتبط با موضوع و با استفاده از منابع مطالعاتی معتبر مورد مطالعه قرار گرفت. در ادامه چکیده 88 مقاله مرتبط با کاربرد‌های اینترنت‌اشیاء بررسی شد. در بررسی به‌عمل ‌آمده در نهایت 32 عنوان مقاله ادبیات موضوعی ما را تشکیل دادند. با توجه به ادبیات موضوعی کاربردهای مختلف فناوری اینترنت‌اشیاء استخراج شد و در جدولی دسته‌بندی شدند؛ سپس با تشکیل گروه خبرگان که به صورت قضاوتی انتخاب شدند و طراحی پرسشنامه مقایسه زوجی روش AHP و استفاده از نرم‌افزار اکسپرت چویس، نتایج نشان داده است که با توجه به معیار‌های زیرساخت‌ها، پشتیبانی مالی، حمایت مدیران ارشد، آموزش به‌کارگیری، وجود میان‌افزارها، امنیت ارتباطات، بهره‌مندی از متخصصین و میل به نوآوری، حوزه تولید هوشمند شامل صنعت خودرو، سیستم کنترل صنعتی و ساخت هوشمند، مدیریت زنجیره تامین و پشتیبانی، شبکه‌های هوشمند، لجستیک هوشمند، خدمات و فرایند‌های تولید هوشمند و غیره، کاربردپذیرترین حوزه برای پیشبرد صنعت 0/4 با فناوری اینترنت‌اشیاء هست. همچنین حوزه محیط‌زیست و بازیافت در پایین‌ترین سطح از کاربردپذیری هست که می‌طلبد مدیران ارشد با حمایت از راهبردهای انتقال فناوری مبتنی بر اینترنت‌اشیاء، استفاده از متخصصین iot و نیز پشتیبانی مالی مدیران بالادستی برای بهره‌مندی این حوزه از زیرساخت‌های متناسب با iot، راه را برای ورود این حوزه به صنعت 0/4 هموار سازند.

    کلیدواژگان: انقلاب صنعتی چهارم، اینترنت اشیاء، تحلیل سلسله مراتبی، INDUSTRY 4.0، IOT، AHP
  • محمدامین مولا، بهرام صلواتی صفحات 35-42

    طی دهه‌های گذشته رقابت جهانی برای جذب استعدادها شدت دوچندانی یافته است. در این میان مهاجران اقتصادی و افراد ماهر که از توانایی لازم برای ایجاد شغل و منفعت اقتصادی برخوردارند به گزینه‌ای جذاب برای کشورهای مختلف تبدیل شده است. در این راستا بسیاری از کشورهای دنیا خصوصا طی یک دهه گذشته از طریق بهبود جذابیت کشوری و ارتقای برند کشور خود و از طریق طرح‌های کارآفرینی و نوآوری همچون روادید استارتاپی به جذب کارآفرینان نوآور و موسسان استارتاپ‌ها بپردازند. در این مقاله سعی شده است تا با مروری اجمالی بر ماهیت و چیستی روادید استارتاپی، وضعیت اکوسیستم کارآفرینی و نوآوری کشورهای دارای روادید استارتاپی مورد بررسی قرار گیرد.

    کلیدواژگان: ویزای استارتاپ، کشورهای پذیرنده، اکوسیستم نوآوری، کارآفرینان و بنیانگذاران استارتاپ
  • یزدان شیرمحمدی، علیرضا نیکویی، سولماز سینایی صفحات 43-50

    هدف پژوهش بررسی اثر شرایط تسهیل‌کننده، شفافیت، اعتماد ذینفعان، نفوذ اجتماعی و انتظار عملکرد در پذیرش فناوری بلاک‌چین از طریق قصد استفاده از فناوری در صنعت گردشگری با مطالعه موردی، دفاتر خدمات مسافرتی شهر تهران است که بر‌اساس هدف کاربردی، بر‌اساس زمان گردآوری داده‌ها پیمایشی می‌باشد. از ابزار پرسشنامه برای گردآوری داده‌ها استفاده شد. روایی و پایایی آن تایید شد. پایایی پرسشنامه با آزمون آلفای کرونباخ برای کل پرسشنامه 76/0 به‌دست آمد. جامعه آماری شامل مدیران و کارکنان دفاتر خدمات مسافرتی شهر تهران و حجم نمونه برابر با 384 نفر و شیوه نمونه‌گیری در دسترس می‌باشد. روش تحلیل داده‌ها جهت ارزیابی فرضیه‌ها مدل رگرسیونی ساده، چندگانه و میانجی است. با توجه به یافته‌ها انتظار عملکرد، تاثیر اجتماعی (نفوذ اجتماعی)، شرایط تسهیل‌کننده، اعتماد بین ذینفعان زنجیره تامین و شفافیت بلاک‌چین به‌طور مثبتی بر قصد رفتاری برای استفاده از بلاک‌چین اثر مثبت و معناداری داشته است، قصد رفتاری،‌ انتظار عملکرد، تاثیر اجتماعی (نفوذ اجتماعی)، شرایط تسهیل‌کننده بر انتظارات رفتاری برای پذیرش بلاک‌چین اثر مثبت و معنادار، اما اعتماد بین ذینفعان زنجیره تامین بر قصد رفتاری برای استفاده از بلاک‌چین اثر مثبت و معناداری نداشته است. یافته‌های این پژوهش حاکی از آن است که فعالیت صنعت گردشگری ایران استفاده از بلاک‌چین به‌‌عنوان یک بستر ارتباطی جهت پرداخت هزینه خدمات، جهت گردشگران خارجی دارای اثر مثبت و تاثیرگذار می‌باشد.

    کلیدواژگان: گردشگری، ذینفعان، نفوذ اجتماعی، عملکرد، بلاک چین، فناوری
  • امیرعلی کریمی، علی ملکی صفحات 51-58

    امروزه بسیاری از کشورها به پدیده نوآوری به‌عنوان ابزاری جهت رشد و توسعه اقتصادی می‌نگرند. وجود پیچیدگی‌های فراوان در مسیر خلق تا به‌کارگیری نوآوری سبب شده است تا دانشمندان بسیاری نوآوری را در قالب یک اکوسیستم مورد ارزیابی قرار دهند. یکی از گزارش‌هایی که به‌طور مفصل اکوسیستم نوآوری را مورد سنجش قرار می‌دهد، شاخص جهانی نوآوری است. این شاخص، با بهره‌گیری از هفت رکن که هر یک از ارکان دارای سه زیر رکن و هر زیر رکن نیز دارای تعدادی شاخص است، جنبه‌های مختلف نوآوری را مورد بررسی قرار می‌دهد. کشور ایران با سابقه حضور 12 ساله در گزارش روند رو به رشدی را طی نموده به‌طوری‌که از رتبه 120 در سال 2014 به رتبه 53 در سال 2022 رسیده است. مطالعه وضعیت ایران در شاخص‌های مختلف نشان می‌دهد کشور در تربیت فارغ‌التحصیلان دانشگاهی، تولید مقاله و ثبت اختراع داخلی وضعیت بسیار مناسبی در جهان داشته است، حال آنکه در شاخص‌های مرتبط با محیط کسب و کار همکاری‌های نوآورانه وضعیت نامناسبی دارد. به دلیل عدم وجود داده یا به‌روز نبودن آن‌ها، وضعیت ایران در برخی از شاخص‌ها و زیررکن‌ها قابل استناد دقیق نیست. این نکته به خوبی نشان می‌دهد سیاست‌گذار برای ارزیابی اکوسیستم نوآوری باید پایگاه داده داخلی به روز داشته باشد تا بتواند سیاست‌های موثر و منعطفی را اتخاذ نماید.

    کلیدواژگان: شاخص جهانی نوآوری، اکوسیستم نوآوری، سنجش نوآوری، ورودی نوآوری، خروجی نوآوری
|
  • Ali Motamedzadegan, ostafa Karimian Eghbal, MohammadReza Khodabakhshi, Ardalan Oshani, MohammadMahdi Lotfi Pages 1-9

    Today, innovation, flexibility and readiness for change are the most important factors for economic development in different countries. Examining the experiences of other countries and the new approaches of the world regarding sustainable development based on innovation, points out that moving towards a knowledge-based economy requires the recognition of innovation as the main factor. On the other hand, innovation is a complex process, and in order to achieve an innovative and sustainable business environment, a set of actors, stakeholders, infrastructures, policies, as well as a set of norms and rules must exist together and be able to interact well with each other as a network. Such a complex environment has a behavior similar to natural ecosystems, where component interacts with each other. Therefore, in recent years, a model has been introduced to describe innovation ecosystems, which is called the rainforest model. In this article, an attempt has been made to describe the behavior of innovation ecosystems from the perspective of this model. This model provides a tool called the rainforest scorecard, which is a suitable measure for evaluating and analyzing innovation ecosystems. In the second half of this article, the evaluation and analysis of two innovation ecosystems of Yazd and Mazandaran provinces have been done using this model. The results of this survey show that the Yazd innovation ecosystem is in a much better condition in terms of hardware than the software aspect and the culture that dominates the ecosystem. But in Mazandaran, both the hardware and software parameters of the ecosystem are more or less similar to each other and need to be strengthened.

    Keywords: Innovation Ecosystem, The Rainforest Model, Scorecard, Yazd, Mazandaran
  • Alireza Noruzi, MohammadReza Vasfi, Somayyeh Jafari Baghiabadi Pages 10-18

    The fourth industrial revolution, with the convergence of new technologies, has led to the emergence of smart cities. While the smartening of cities by governments has been happening at a high speed, the concept and implementation of the smart city are still being updated and changed. In this regard, the current research aims to analyze the thematic trends of publications on smart city in the Web of Science (WoS) database from the emergence of the fourth industrial revolution to 2021, and track the thematic trends of these studies. This scientometric research was carried out descriptively with the content analysis method, using the techniques of co-occurrence analysis and social network analysis. The trends of publications and citation influence of studies in the field of smart cities in the last decade has had an upward growth of 38.78% and 69.49%, respectively. In the three time periods, "IoT, City, Internet, and Wireless Sensor Network" have the most frequency, "IOT, City, Internet, and Wireless Sensor Network" have the most connections, and "ipv6, Sustainable City, and Urban Development" in 2012–2015, "Taxonomy, cloud objects and distributed computing" in 2016–2018 and "Literature review, urban informatics, and sustainable urban development" in 2019-2021 have received the most citations. In 2012–2015, clusters of sensor networks, smartphones, genetic algorithms, advanced sensors, ubiquitous city, and m2m; in 2016-2018 clusters of deep learning, participation, evolutionary algorithms, ubiquitous computing, and smart cities; and in 2019-2021 blockchain clusters, participation citizenship, IoT, topics, technologies, and tools.multi-agent systems, and Brazil were identified.

    Keywords: Smart City, The Fourth Industrial Revolution, Science Survey, Co-occurrence of Words, Social Network Analysis
  • Alireza Valyan, Mohammad Saleh Oliua Pages 19-27

    By increasing the role of innovation in the economy of countries and turning it into the most important competitive advantage, attention to this concept has increased. Analysis and design of systems that foster innovation have thus been the focus of science and technology policymakers in recent years. One of these systems that have generated many debates in the scientific and professional communities in the field of innovation over the past decade is the innovation ecosystem. Iran’s power and water industry, including numerous companies, research and technology organizations, technological and knowledge-based companies, and supporting institutions can be considered an innovation ecosystem whose elements interact with each other to exchange value to reach the goal of providing reliable and sustainable water and electricity for the society. This article is the result of a project to analyze, design, and establish the energy innovation ecosystem. In this direction and based on soft modeling methods, role analysis and mapping workshops were held with stakeholders and key players of the energy innovation ecosystem. The approach of complex adaptive systems was used to identify and analyze the dynamics of this ecosystem. Based on the obtained results, the roles and duties of each of the actors of Niro's innovation ecosystem were obtained in the form of an aligned structure including two levels of counter and support elements in the scope of the commercialization process. The results of this article can provide researchers and activists in this field with a new perspective on the policy-making of innovation ecosystems.

    Keywords: Innovation Ecosysyem, Water, Power Industry, Soft Modeling, Complex Adaptive Systems (CAS)
  • Sadegh Abdolabadi, MohammadMehdi Movahedi Pages 28-34

    The purpose of this study is to investigate industry 4.0 advancement in various application areas of Iranian industry using Internet of Things -based achievements and technologies. In this research, 112 articles were studied by searching for specialized keywords related to the topic and using valid research sources. In the following, 88 abstracts of articles related to Internet of Things applications were reviewed. In the review we finally made up the 32 title of our article on the subject literature. According to the subject literature, various applications of iot were extracted and categorized in a table; Then, by forming a target group of experts and designing a paired comparative questionnaire for the AHP method and using Expert Choice software, the results showed that according to infrastructure criteria, financial support, senior management support, training training, firmware availability., Communication Security, Expertise and Desire for Innovation, Intelligent Manufacturing Including Automotive Industry, Intelligent Industrial Control and Manufacturing, Supply Chain Management and Support, Smart Networks, Intelligent Logistics, Intelligent Manufacturing Services and Processes, etc. Industry 4.0 with Internet of Things technology. There is also a low level of environmental and recycling usability that requires senior managers to support Internet of Things technology transfer strategies, the use of Internet of Things specialists, and the financial support of upstream managers to leverage the Internet of Things -compliant infrastructure. This area will pave the way for industry 4.0.

    Keywords: The Fourth Industrial Revolution, Internet of Things, Hierarchical, Analysis Industy 4.0
  • MohammadAmin Mowla, Bahram Salavati Pages 35-42

    During the last decades, the global competition to hunt talent has intensified. Therefore, three is a great competition among new and traditional receiving countries to attract entrepreneurs and skilled migrants who have the considerable ability to create jobs or economic benefits. In this regard, receiving countries through some specific programs like startup visas pave the road for innovative entrepreneurs and startup founders. This paper, reviews what startup visas are, how the countries apply them for attracting entrepreneurs and startups and finally considers the bilateral effects of startup visas on entrepreneurship and innovation ecosystem of countries.

    Keywords: Startup Visa, Receiving Countries, Innovation Ecosystem, Entrepreneurs, Startup Founders
  • Yazdan Shirmohammadi, Nikooee Alireza, sinaei sinaei Pages 43-50

    The aim of this study was to investigate the effect of Facilitating Conditions, Transparency, Stakeholder Trust, Social Influence and Performance Expectancy on the Adoption of Blockchain Technology through the Intention to use Technology in the Tourism Industry; Case study: Travel Services Offices in Tehran which based on the practical purpose, based on The data collection time is survey. Its validity and reliability were confirmed. The reliability of the questionnaire was obtained by Cronbach's alpha test for the whole questionnaire at 0.76. The statistical population of this study includes managers and staff of travel service offices in Tehran and the sample size is 384 people and the sampling method is available. The data analysis method to evaluate the hypotheses is a simple, multiple and mediated regression model. According to the findings, Behavioral Intention, Performance Expectancy, Social Impact (Social Influence), Facilitating Conditions on Behavioral Expectations for Blockchain Adoption had a positive and significant effect, but Trust among Supply chain Stakeholders did not have a positive and significant effect on Behavioral Intention to use Blockchain. The findings of this research indicate that the activity of Iran's tourism industry, using blockchain as a communication platform to pay for services, has a positive and effective effect on foreign tourists.

    Keywords: Tourism, Stakeholders, Social Influence, Performance, Blockchain, Technology
  • AmirAli Karimi, Ali Maleki Pages 51-58

    Today, many countries look at the phenomenon of innovation as a tool for economic growth and development. The existence of many complexities in the path of creation to the application of innovation has caused many scholars to consider innovation in the form of an ecosystem. One of the reports that measures the innovation ecosystem in detail is the Global Innovation Index. This index examines different aspects of innovation by using seven pillars, each of these pillars has three sub-pillars and each sub-pillar has a number of indicators. With a history of 12 years in the report, Iran has gone through a growing trend, so that it has reached from the 120th rank in 2014 to the 53rd rank in 2022. The study of Iran's situation in various indicators shows that the country has a very favorable situation in the world in the education of university graduates, scholarly publications and domestic patents, while it has an unfavorable situation in the indicators related to the business environment and innovation collaborations. Due to the lack of data or not being up-to-date, Iran's situation in some indicators and sub-columns cannot be accurately cited. This point clearly shows that the policy maker must have an up-to-date internal database to evaluate the innovation ecosystem in order to adopt effective and flexible policies.

    Keywords: Global Innovation Index, Innovation Ecosystem, Innovation Measurement, Innovation Input, Innovation Output