فهرست مطالب

مجله راهبردهای نو در روانشناسی و علوم تربیتی
پیاپی 16 (زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1402/01/25
  • تعداد عناوین: 9
|
  • الهام سلیمانی *، وحید شاه مرادی صفحات 1-11

    هدف از انجام پژوهش حاضر ارزیابی تاثیر اضطراب ناشی از کرونا در دریانوردان بر توسعه اقتصادی کشور است. این مطالعه از حیث هدف کاربردی و در زمره تحقیقات توصیفی از نوع استنباطی قرار دارد. در این پژوهش 180 نفر از دریانوردانی که در معرض اضطراب زیاد قرار داشتند همچنین تعداد 220 نفر از شهروندان شهر بندرعباس و بوشهر به روش سرشماری به‌عنوان نمونه انتخاب شدند. معیار ورود برای دریانوردان وجود اختلال‌های اضطرابی بود و برای شهروندان سن بالای 20 سال و متاهل بودن مطرح بود. به‌منظور سنجش اضطراب ناشی از کرونا در دریانوردان، از پرسشنامه‌ای تحت عنوان مقیاس اضطراب بیماری کرونا و برای سنجش توسعه اقتصادی از دیدگاه شهروندان از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. نتایج تحلیل آماری نشان داد که بین اضطراب دریانوردان و توسعه اقتصادی شهر بندرعباس رابطه معناداری وجود دارد و ضریب تعیین تعدیل‌شده نشان می‌دهد که 250/0 درصد از تغییرات توسعه اقتصادی شهر بندرعباس را اضطراب کارکنان پیش‌بینی می‌کند. به عبارتی به ازای افزایش یک انحراف استاندارد در مولفه اضطراب، به میزان 305/0 درصد انحراف استاندارد توسعه اقتصادی افزایش می‌یابد.

    کلیدواژگان: اضطراب، کرونا، دریانوردان، توسعه اقتصادی
  • زهره نیکویی * صفحات 12-21

    پژوهش‌ حاضر، باهدف‌ اثربخشی‌ درمان‌ شناختی‌-رفتاری بر کاهش‌ میزان‌ پرخاشگری کلامی‌، اضطراب‌ و افزایش‌ سرسختی‌ روان‌شناختی‌ معلمان‌ شهر شیراز‌ در سال‌ 400- 1399 انجام‌شده‌ است‌. پژوهش‌ حاضر، جز طرح‌های آزمایشی‌ و از نوع‌ پیش‌آزمون‌-پس‌آزمون‌ با گروه‌ کنترل‌ است‌. شرکت‌کننده‌های گروه‌ آزمایش‌ 8 جلسه‌ درمان‌ شناختی‌ رفتاری و گروه‌ کنترل‌ تحت‌ هیچ‌ مداخله‌ای قرار نگرفت‌. تحلیل‌ یافته‌ها با استفاده‌ از تحلیل‌ کوواریانس‌ چندمتغیری (مانکوا) نشان‌ داد که‌ درمان‌ شناختی‌ رفتاری باعث‌ بهبود میزان‌ اضطراب‌، پرخاشگری کلامی و افزایش‌ سرسختی‌ روان‌شناختی‌ معلمان‌ شده‌ است‌. مهم‌ترین‌ نتایج‌ این‌ پژوهش‌، موثر و مفید بودن‌ درمان‌ شناختی‌-رفتاری بر کاهش‌ میزان‌ پرخاشگری کلامی‌، اضطراب‌ و افزایش‌ سرسختی‌ روان‌شناختی‌ معلمان‌ می‌باشد. نتیجه‌گیری می‌شود که‌ درمان‌ شناختی‌ رفتاری بر بهبود نشانه‌های اضطراب‌ و پرخاشگری کلامی‌ و بهبود میزان‌ سرسختی‌ می‌تواند موثر واقع‌ شود.

    کلیدواژگان: درمان شناختی رفتاری، اضطراب، پرخاشگری کلامی، سرسختی روان شناختی، معلمان
  • مهران حیدری نیا *، علی مهران صفحات 22-34

    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بین عملکرد خانواده با رشد خودگردانی و اشتیاق به تحصیل و مدرسه در دانش آموزان پسر مقطع متوسطه اول شهر یاسوج بوده است. روش تحقیق از نوع توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش را تمامی دانش آموزان پسر دوره اول متوسطه شهر یاسوج در سال تحصیلی 1400-1401 تشکیل داد که مطابق با آمارهای دریافتی حجم جامعه 1400 نفر برآورد شده است. نمونه این پژوهش 300 نفر بودند که با روش نمونه‌گیری خوشه ای چندمرحله‌ای و بر اساس جدول انتخاب نمونه کرجسی و مورگان (1970) انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده های پژوهش شامل پرسشنامه عملکرد ارتباطی خانواده نودرگاه فرد (1373)، پرسشنامه رشد خودگردانی و استقلال آیووا (1986) و پرسشنامه اشتیاق مدرسه بری، بتی و وات (2004) بود. به‌منظور تجزیه‌وتحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی مانند میانگین و انحراف معیار و روش های آمار استنباطی مانند ضریب همبستگی پیرسون استفاده‌شده است. یافته های پژوهش نشان داد میان نمره کل عملکرد خانواده با نمره کل رشد خودگردانی و حیطه های آن در سطح آلفای 0/05 رابطه مثبت و معنادار وجود دارد و زیر مقیاس های وابستگی متقابل، استقلال عاطفی-والدین و استقلال عاطفی دوستان و همسالان بیشترین ارتباط را با عملکرد خانواده دارند. همچنین دیگر یافته پژوهش نشان داد بین نمره کل عملکرد خانواده با نمره کل اشتیاق تحصیلی و زیرمقیاس های آن در سطح آلفای 0/05 رابطه منفی و معناداری وجود دارد و زیر مقیاس‌های مشارکت در اجتماع، مشارکت علمی و احساس احترام بیشترین ارتباط را با عملکرد خانواده دارند.

    کلیدواژگان: عملکرد خانواده، رشد خودگردانی، اشتیاق به تحصیل و مدرسه
  • زهره قلاوند صفحات 35-45

    تربیت جنسی به توسعه مهارت‌های ضروری افراد در جهت تعامل بایسته با نیازهای درونی خود و کسب مهارت لازم جهت برقراری ارتباط با جنس مخالف اشاره دارد. مقاله حاضر با هدف واکاوی تجربه زیسته دبیران راجع به آموزش مسایل جنسی در کلاس درس انجام گرفت. مطالعه حاضر مبتنی بر رویکرد کیفی و به روش پدیدارشناسی، با حضور 14 مشارکت‌کننده از میان دبیران زن و مرد شهر اهواز به روش نمونه‌گیری هدفمند و با انجام مصاحبه‌های نیمه ساختاریافته انجام شد. داده‌های حاصل از مصاحبه‌ها با استفاده از روش پدیده ون منن تجزیه‌وتحلیل شد. سپس درون‌مایه‌های اصلی این پژوهش در سه مضمون اصلی استخراج و طبقه‌بندی شدند. یافته‌های تحقیق شامل 11 درون‌مایه بود که در مضمون اول با عنوان صلاحیت‌های عاطفی- ارتباطی؛ 5 درون‌مایه شامل: شایستگی ارتباطی، توانایی ایجاد جوی امن در کلاس درس، باز بودن، سلامت نفس و همدلی مشخص شدند. در مضمون دوم با عنوان تجربیات معلمان؛ 3 درون‌مایه که عبارت از: شخصیت معلم، آموزش خانواده در دوران نوجوانی معلم و آموزش دوران مدرسه و دانشجوی معلم بودند. در مضمون سوم با عنوان صلاحیت‌های حرف‌های نیز 2 درون‌مایه که عبارت‌اند از دانش محتوا و دانش پداگوژی محتوا قرار گرفتند. درمجموع نتایج نشان دادند که نوع شخصیت و تجربیات گذشته معلمان عامل تاثیرگذاری در ارایه مباحث جنسی در کلاس‌های درس است.

    کلیدواژگان: تربیت جنسی، شخصیت، صلاحیت شخصی، صلاحیت حرفه ای، پدیدارشناسی
  • لعیا جعفری، فاطمه خرمیان * صفحات 46-62

    هدف پژوهش حاضر بررسی نقش میانجی گر همسازی با هدف در رابطه بین خودتنظیمی و بهزیستی روان‌شناختی در بین دانشجویان بود. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال در سال تحصیلی 1389-1399 بودند. تعداد افراد نمونه 508 نفر که با روش نمونه گیری غیر تصادفی در دسترس انتخاب شدند. بدین‌صورت که پرسشنامه ها به‌صورت آنلاین تهیه شد و در گروه های مجازی دانشجویان دانشگاه توزیع شد. ابزار پژوهش شامل مقیاس همسازی با هدف ورسک و همکاران (2003)، پرسشنامه خودتنظیمی بوفارد و همکاران (1995) و مقیاس بهزیستی روان‌شناختی ریف (1995) بودند. بین مولفه‌های خودتنظیمی و بهزیستی روان‌شناختی و همسازی با هدف رابطه مثبت معنادار است و نتایج هر دو عامل همسازی با هدف به‌صورت مثبت و معنادار رابطه بین خودتنظیمی و بهزیستی روان‌شناختی را میانجی گری می‌کند. افراد با توانایی خودتنظیمی بالا به‌صورت هدفمندتر عمل می‌کنند، اهداف غیرقابل دستیابی خود را رها می‌کنند و اهدافی جایگزین برای خود تعیین می‌کنند. این توانایی رها کردن اهداف غیرقابل دستیابی به فرد کمک می کند تا از اضطراب و حالت درماندگی نرسیدن به اهداف خود رها شوند که این خود به بهزیستی روان‌شناختی بالاتر می انجامد. نتایج به‌دست‌آمده می‌تواند زمینه‌ای برای تدوین دوره‌های کاربردی و آموزشی در راستای ارتقا بهزیستی روان‌شناختی باشد.

    کلیدواژگان: همسازی با هدف، خودتنظیمی شناختی، خودتنظیمی فراشناختی، بهزیستی روانشناختی
  • ثنا افشاری *، مسعود نجاری صفحات 63-71

    سازگاری اجتماعی در نوجوانان به‌عنوان عاملی کلیدی و موثر در سلامت روان، در سال‌های اخیر موردتوجه بسیاری از کارشناسان قرارگرفته است. بر همین اساس هدف پژوهش حاضر پیش‌بینی سازگاری اجتماعی بر اساس بهزیستی روان‌شناختی و کفایت اجتماعی بود. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی دانش آموزان دختر دوره دوم متوسطه شهر مهاباد در سال 1400-1399 بود که با استفاده از روش نمونه‌گیری در دسترس و جدول کرجسی و مورگان 300 نفر به‌عنوان نمونه مورد ارزیابی قرار گرفتند و به علت شرایط ویژه جامعه آماری در زمان کرونا و محدودیت‌های اعمال‌شده، پرسشنامه‌ها از طریق هماهنگی با مدارس به‌صورت آنلاین از طریق شبکه‌های اجتماعی (واتساپ و تلگرام) توزیع شد. برای سنجش متغیرهای موردمطالعه از پرسشنامه‌های سازگاری اجتماعی بل (1961)، بهزیستی روان‌شناختی ریف (1995) و کفایت اجتماعی فلنر و همکاران (1990) استفاده شد. تجزیه‌وتحلیل داده‌های پژوهش با استفاده از روش‌های همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون گام‌به‌گام و با نرم‌افزار SPSS نسخه 23 صورت گرفت و سطح معناداری آزمون‌ها 0/05 در نظر گرفته شد. یافته‌ها نشان داد که همبستگی مثبت معنی‌داری بین بهزیستی روان‌شناختی و کفایت اجتماعی با سازگاری اجتماعی وجود داشت. 22/7 درصد از واریانس سازگاری اجتماعی توسط بهزیستی روان‌شناختی و درمجموع 31/4 درصد از واریانس سازگاری اجتماعی توسط بهزیستی روان‌شناختی و کفایت اجتماعی تبیین شد. بر اساس یافته‌های این پژوهش بهزیستی روان‌شناختی و کفایت اجتماعی می‌توانند پیش‌بین مناسبی برای سازگاری اجتماعی نوجوانان دختر باشد.

    کلیدواژگان: سازگاری اجتماعی، بهزیستی روانشناختی، کفایت اجتماعی، نوجوانان دختر
  • فاطمه بهجت فومنی، سیف الله فضل الهی قمشی * صفحات 72-82

    هدف پژوهش، تعیین رابطه باورهای هوشی و تاب‌آوری با مسیولیت‌پذیری اجتماعی دانش‌آموزان مدارس دوره دوم متوسطه قم است. روش پژوهش از نظر اهداف کاربردی و به لحاظ شیوه گردآوری داده‌ها توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری دانش‌آموزان دوره دوم متوسطه ناحیه یک استان قم در سال تحصیلی 98-1397 به تعداد 7023 نفر می‌باشد که بر اساس جدول مورگان، 364 نفر به روش تصادفی – طبقه‌ای به‌عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. برای گردآوری داده‌ها از پرسش‌نامه‌های استاندارد باورهای هوشی براون و رایان (2003)، تاب‌آوری کونور و دیویدسون (2003) و مسیولیت‌پذیری هاریسون گاف (1984) با پایایی به ترتیب 0/85 0/88 و 0/80 مطابق آلفای کرونباخ استفاده شد. تجزیه‌وتحلیل توصیفی و استنباطی داده‌ها با بهره‌گیری از آزمون‌های کلوموگروف-اسمیرونوف، همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون نشان داد بین باورهای هوشی با مسیولیت‌پذیری دانش‌آموزان مدارس متوسطه قم رابطه وجود دارد. بین تاب‌آوری با مسیولیت‌پذیری دانش‌آموزان مدارس متوسطه قم رابطه مثبت وجود دارد. همچنین بین باورهای هوشی و تاب‌آوری دانش‌آموزان مدارس متوسطه قم رابطه مثبت وجود دارد. نتایج حاصله می‌تواند پرتوهای نوینی را در ارتباط باورهای هوشی و تاب‌آوری با مسیولیت‌پذیری دانش‌آموزان نمایان سازد.

    کلیدواژگان: باورهای هوشی، تاب آوری. مسئولیت پذیری
  • فاطمه دافعیان * صفحات 83-94

    هدف از این پژوهش بررسی رابطه استحکام روانی با کنش تاملی در زنان شهر اصفهان می‌باشد. طرح پژوهش حاضر از نوع توصیفی_همبستگی و جامعه آماری آن کلیه زنان نواحی 1 تا 3 شهر اصفهان بودند که به روش نمونه‌گیری دردسترس تعداد 173 نفر به‌عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار جمع‌آوری داده‌ها شامل پرسشنامه 48 سوالی استحکام روانی کلاف و همکاران و پرسشنامه کنشوری تاملی فوناگی بود که روایی و پایایی آن‌ها در پژوهش‌های قبلی و پژوهش حاضر تایید شده است. داده‌های جمع‌آوری‌شده توسط آزمون تی تک نمونه، همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه با روش همزمان در سطح معناداری 0/05 تحلیل شدند. نتایج به‌دست‌آمده نشان داد بین استحکام روانی و مولفه‌های آن با عامل اطمینان کنش تاملی رابطه معناداری وجود دارد. همچنین نتایج نشان دادند که بین استحکام روانی و مولفه‌های آن با عامل عدم اطمینان کنش تاملی رابطه منفی معناداری وجود دارد. از بین متغیرهای پیش‌بین، اعتماد به توانایی‌های خود و چالش بیشترین ضریب همبستگی را با عامل اطمینان کنش تاملی و متغیرهای اعتماد به توانایی‌های خود و کنترل هیجان بیشترین ضریب همبستگی را با عامل عدم اطمینان کنش تاملی دارا هستند؛ بنابراین می‌توان عنوان کرد سطوح بالای استحکام روانی می‌تواند بر میزان کنش تاملی زنان تاثیرگذار باشد. نتایج این پژوهش می‌تواند در جهت افزایش سلامت روان جامعه زنان کمک‌کننده باشد.

    کلیدواژگان: استحکام روانی، زنان، کنش تاملی
  • مرضیه سادات هاشمی نژاد *، ناهید تسبندی، سعادت اسماعیلی رضا صفحات 95-104

    این پژوهش باهدف بررسی رابطه‌ی بین سبک مدیریت کلاس توسط اساتید و انگیزش پیشرفت دانش آموزان دوره دوم مقطع ابتدایی انجام‌شده است. روش پژوهش توصیفی-پیمایشی و جامعه آماری دانش آموزان رشته علوم تربیتی تعداد نمونه آماری 326 نفر به روش نمونه‌گیری خوشه‌ای استفاده شد. ابزار گردآوری داده‌ها پرسشنامه سبک‌های مدیریت کلاس ولفانگ (1970) و انگیزش تحصیلی هرمنس (1977) به ترتیب با پایایی 0/73 و 0/88 انجام شد. یافته نشان داد بین سبک‌های مدیریت کلاس با آزادمنشانه و مشاوره‌ای با انگیزش تحصیلی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد، بین سبک استبدادی و انگیزش رابطه منفی و معناداری وجود دارد و بین سبک بی‌تفاوت با انگیزش تحصیلی رابطه وجود نداشت. در راستای یافته‌های پژوهش بحث و پیشنهادهایی ارایه شد.

    کلیدواژگان: سبک مدیریت کلاس، انگیزش پیشرفت تحصیلی، مقطع ابتدایی
|
  • elham soleymani *, vahid shahmoradi Pages 1-11

    The purpose of this study is to evaluate the effect of corona anxiety in seafarers on the economic development of the country. This study is an applied descriptive research in terms of purpose. In this study, 180 sailors who were exposed to high anxiety, as well as 220 citizens of Bandar Abbas and Bushehr were selected as a sample by census. The entry criterion for seafarers was the presence of anxiety disorders and for citizens over the age of 20 and being married. In order to measure coronary anxiety in sailors, a questionnaire called Corona Anxiety Scale was used and to measure economic development from the perspective of citizens, a researcher-made questionnaire was used. The results of statistical analysis showed that there is a significant relationship between seafarers \'anxiety and economic development of Bandar Abbas and the adjusted coefficient of determination shows that 0.250% of the changes in economic development of Bandar Abbas are predicted by employees\' anxiety. In other words, in exchange for increasing a standard deviation in the anxiety component, economic development increases by 0.305% of the standard deviation.

    Keywords: Anxiety, Corona, Sailors, Economic Development
  • zohre nikoyi * Pages 12-21

    The aim of this study was to evaluate the effectiveness of cognitive-behavioral therapy on reducing the rate of verbal aggression, anxiety and increasing the psychological hardiness of teachers in Shiraz in the year 1399-400. The present study is a pilot project of pre-test-post-test with a control group. The participants of the experimental group, 4 sessions of cognitive-behavioral therapy and the control group did not receive any intervention. Analysis of Findings Using multivariate analysis of covariance (MANCOVA) showed that cognitive-behavioral therapy improved anxiety, verbal aggression, and increased teachers\' psychological toughness. The most important results of this research are the effectiveness and usefulness of cognitive-behavioral therapy in reducing the rate of verbal aggression, anxiety and increasing the psychological stubbornness of teachers. It is concluded that cognitive-behavioral therapy can be effective in improving the symptoms of anxiety and verbal aggression and improving the degree of stubbornness.

    Keywords: Cognitive-behavioral therapy, anxiety, verbal aggression, psychological stubbornness, teachers
  • Mehran Heydari nia *, Ali mehran Pages 22-34

    The aim of this study was to investigate the relationship between family performance and the growth of self-governance and Eagerness for education and school in first grade high school boys in Yasuj. The research method is descriptive-correlational. The statistical population of this study consisted of all male students in the first year of high school in Yasuj in the academic year 2022-2021, which according to the statistics received, the population is estimated at 1400 people. The sample of this study was 300 people who were selected by multi-stage cluster sampling method based on the sample selection table of Krejcie and Morgan (1970). Research data collection tools included the Nodargahfard Family Communication Performance Questionnaire (1373), the Iowa Self-Governance Growth and Independence Questionnaire (1986), and the Berry, Betty, and Watt (2004) School Enthusiasm Questionnaire. In order to analyze the data, descriptive statistical methods such as mean and standard deviation and inferential statistical methods such as Pearson correlation coefficient have been used. Findings showed that there is a positive and significant relationship between the total score of family performance and the total score of self-government growth and its domains at the alpha level of p <0.05. Peers have the most correlation with family functioning (p <0.01). Also, another research finding showed that there is a negative and significant relationship between the total score of family performance and the total score of academic motivation and its subscales at the alpha level of p <0.5. Have family function (p <0.01).

    Keywords: family performance, growth of self-government, Eagerness for education, school
  • zohreh ghalavand * Pages 35-45

    Sex education refers to the development of essential skills of individuals in order to properly interact with their inner needs and acquire the necessary skills to communicate with the opposite sex. The present article aimed to analyze the teachers\' life experience of teaching sexual issues in the classroom. The present study was based on a qualitative approach and phenomenological method, with the presence of 14 participants from male and female teachers in Ahvaz by purposive sampling method and semi-structured interviews. The data obtained from the interviews were analyzed using the Van Menen method. Then the main themes of this research were extracted and classified into three main themes. The research findings included 11 themes, the first of which was entitled Emotional-Communicative Competences; Five themes were identified: communication competence, ability to create a safe atmosphere in the classroom, openness, mental health and empathy. In the second theme, entitled Teachers\' Experiences; The three themes were: teacher personality, family education in the teacher\'s adolescence, and school education and teacher and student education. In the third theme, entitled professional competencies, two themes, which are content knowledge and content pedagogy knowledge, were included. Overall, the results showed that teachers\' personality type and past experiences are an influential factor in presenting sexual topics in the classroom.

    Keywords: Sex Education, personality, Personal Competence, Professional Competence, Phenomenology
  • laia jafari, fatemeh khoramian * Pages 46-62

    The purpose of this study was to consider the mediating role of Goal adjustment in relation between self-regulation and psychological well-being. The statistical population of this study was all students of Azad University of Tehran North Branch in the academic year of 2020-21. The sample consisted of 508 students selected by Convenience sampling. The research tools included Goal Adjustment Scale Wrosch et al. (2003), Self-regulation Questionnaire Bouffard et al. (1995) and Reef Psychological Well-being Questionnaire (2002). The results of data analysis indicate that there was a significant positive relationship between self-regulation, psychological well-being, and goal adjustment. Students with high self-regulation act more purposefully, disengage from unattainable goals and pursue alternative goals. This ability of disengaging from unattainable goals helps them prevent anxiety and feeling of helplessness which in turn leads to higher psychological well-being. The obtained results can be a basis for developing practical and educational courses in promoting psychological well-being.

    Keywords: Goal adjustment, Cognitive self-regulation, Meta cognitive self-regulation, Psychological Well-being
  • sana afshari *, masoud najari Pages 63-71

    Social adjustment in adolescents as a key and effective factor in mental health has been considered by many experts in recent years. Accordingly, the aim of this study was to predict social adjustment based on psychological well-being and social adequacy. The research method was descriptive-correlational. The statistical population of the study included all female high school students in Mahabad in 2020-2021, which were evaluated using the available sampling method and Krejcie and Morgan table as a sample of 300 people and due to the special conditions of the statistical population in Corona time and restrictions imposed, questionnaires were distributed online through social networks (WhatsApp and Telegram) through coordination with schools. Bell Social Adjustment Questionnaire (1961), Reef Psychological Welfare Questionnaire (1995) and Flenner et al. (1990) were used to measure the studied variables. Research data were analyzed using Pearson correlation methods and stepwise regression analysis with SPSS software version 23 and the significance level of the tests was considered 0.05. The results showed that there was a significant positive correlation between psychological well-being and social adequacy with social adjustment. 22.7% of the variance of social adjustment was explained by psychological well-being and in total 31.4% of the variance of social adjustment was explained by psychological well-being and social adequacy. According to the findings of this study, psychological well-being and social adequacy can be a good predictor of social adjustment of female adolescents.

    Keywords: Social adjustment, psychological well-being, social adequacy, female adolescents
  • Fatemeh Bahjat Foumani, Saifullah Fazllolahi Qomshi * Pages 72-82

    The purpose of this study was to determine the relationship between intelligence beliefs and resilience with secondary school students\' responsibility in Qom. The research method is descriptive-correlational in terms of practical purposes and in terms of data collection. The population of the study consisted of 7023 students in the second semester of district one of Qom province in the academic year 1397- 1398. For data collection, standard questionnaires of Brown and Ryan Intelligence Beliefs (2003), Connor and Davidson Resilience (2003) and Harrison Goff Responsibility Questionnaire (15) contained 15, 25 and 42 closed-ended questions with reliability of 0.85, 88, respectively Cronbach\'s alpha was used as 0/80 and 0/80 respectively. Descriptive and inferential analysis of data using Kolmogorov- Smirnov tests, Pearson correlation and regression analysis showed that there is a relationship between IQ beliefs and responsibility of high school students in Qom. There is a positive relationship between resilience and responsibility of high school students in Qom. There is also a positive relationship between IQ beliefs and resilience of high school students in Qom. The results can reveal new beams of intelligence beliefs and resilience with student responsibility.

    Keywords: Intelligence Beliefs, Resilience, Responsibility
  • Fatemeh Dafeian * Pages 83-94

    the purpose of this research is to investigate the relationship between mental Toughness and meditation in women of Isfahan city. The current research design is descriptive-correlation type and its statistical population was all women from districts 1 to 3 of Isfahan city, 173 people were selected as a statistical sample using the available sampling method. The data collection tool included the 48-question mental Toughness questionnaire of Clough et al. and Fonagy\'s reflective function questionnaire, whose validity and reliability have been confirmed in previous studies and the present study. The collected data were analyzed by one-sample t-test, Pearson\'s correlation and multiple regression with the simultaneous method at the significance level )P<0.05(. The obtained results showed that there is a significant relationship between mental toughness and its components with the confidence factor of reflective function. Also, the results showed that there is a significant negative relationship between mental toughness and its components with the uncertainty factor of reflective action. Among the predictor variables, confidence in one\'s abilities and challenge have the highest correlation coefficient with the confidence factor of reflective function, and the variables of confidence in one\'s abilities and emotional control have the highest correlation coefficient with the uncertainty factor of reflective function. Therefore, it can be said that high levels of mental toughness can affect the amount of reflective function of women. The results of this research can help to increase the mental health of women.

    Keywords: Mental Toughness, Women, Reflective Function
  • Marzieh Sadat Hasheminejad *, Nahid Tasbandi, Saadat Ismaili Reza Pages 95-104

    This research was conducted with the aim of investigating the relationship between the classroom management style of the professors and the motivation of the students in the second year of elementary school. Descriptive-survey research method and statistical population of educational science students, a statistical sample of 326 people was used by cluster sampling method. Data collection tools were Wolfang\'s (1970) class management style questionnaire and Hermans\' (1977) academic motivation, respectively. It was done with reliability of 0.73 and 0.88. The findings showed that there is a positive and significant relationship between free-flowing and consultative classroom management styles with academic motivation, there is a negative and significant relationship between authoritarian style and motivation, and there was no relationship between indifferent style and academic motivation. In line with the findings of the research, discussions and suggestions were presented.

    Keywords: Class management style, academic achievement motivation, elementary school