فهرست مطالب

مجله مطالعات مدیریت ورزشی
پیاپی 75 (آذر و دی 1401)

  • تاریخ انتشار: 1402/02/12
  • تعداد عناوین: 12
|
  • مهشید سادات قریشی، مهدی سوادی*، حمیدرضا سایبانی صفحات 17-48
    پژوهش حاضر به منظور طراحی الگوی توسعه داوطلبی معلولان در ورزش با تکیه بر نظریه داده بنیاد انجام شد. روش پژوهش بر اساس هدف، کاربردی و برحسب گردآوری اطلاعات اکتشافی بود. داده های تحقیق از طریق مصاحبه نیمه ساختاریافته با 15 نفر از اساتید مدیریت ورزشی و متخصصان حوزه معلولان و داوطلبی جمع آوری شد، روش نمونه گیری به صورت هدفمند با تکنیک گلوله برفی و بر اساس معیار اشباع نظری بود. داده ها بااستفاده از کدگذاری باز، محوری و انتخابی با تکیه بر نظریه داده بنیاد تجزیه وتحلیل شدند. بر اساس نتایج به دست آمده عوامل علی در مقوله های ارزش اقتصادی بخش داوطلبی، لزوم شناسایی انگیزه ها و نیازهای داوطلبان، قابلیت زیاد داوطلبان معلول و سپری کردن اوقات فراغت ؛ شرایط زمینه ای در مقوله های عدم تطبیق شرایط اماکن ورزشی با معلولان، بستر قانونی، ضعف مدیریتی و بی توجهی سیاست کلان به موضوع داوطلبی ؛ عوامل مداخله گر در مقوله های عدم دسترسی آسان، محدودیت های فردی، ناشناخته بودن داوطلبی در ورزش ایران، عدم جایگاه مناسب داوطلبی، نگرش منفی به توانایی معلولان و انگیزه سلامت روانی، انگیزه فایده نگر و لزوم توانبخشی جسمی معلولان ؛ راهبردهای لازم توسعه داوطلبی ورزشی معلولان در مقوله های مناسب سازی محیط شهری و اماکن ورزشی، هم افزایی و تعامل نهادهای ذینفع، جذب و تامین منابع مالی، حمایت و پشتیبانی، طراحی سیستم مدیریت بکارگیری نیروهای داوطلب، ترویج و تبلیغ مشارکت و داوطلبی ورزشی معلولان و در نهایت پیامدهای توسعه داوطلبی ورزشی معلولان در مقوله های بهبود کیفیت زندگی، بهبود وضعیت استقلال فردی، اثربخشی عملکرد سازمان های ورزشی، توسعه سرمایه اجتماعی و توسعه عدالت اجتماعی احصا شده اند.
    کلیدواژگان: داوطلبی ورزشی، معلولان داوطلب، نظریه داده بنیاد، موانع داوطلبی
  • طاهره ندایی، حسین علی محمدی*، محدثه فراتی صفحات 49-76
    پژوهش حاضر با هدف، امکان سنجی طرح بانک زمان سلامتی براساس امور مرتبط با ورزش در سالمندان انجام شد. روش پژوهش دارای ماهیتی کیفی با استراتژی داده بنیاد و براساس رویکرد تحلیل سیستماتیک است و جامعه آماری آن شامل اعضای هیات علمی، کارشناسان و متخصصان علوم ورزشی بود و در نهایت از 14 نفر به روش نمونه گیری هدفمند مصاحبه به عمل آمد. ابزار جمع آوری داده ها مصاحبه نیمه ساختاریافته بود که روایی آن با استفاده از روش های روایی سنجی کیفی مطلوب ارزیابی شد و نیز پایایی آن 79/0 بدست آمد. داده های به دست آمده با رویکرد استراوس و کوربین (1998) تجزیه و تحلیل شدند. پس از انجام کدگذاری داده ها، تعداد 135 کد اولیه، 21 مقوله فرعی و نهایتا 6 مقوله اصلی از مجموع 14 مصاحبه استخراج شد. 6 مقوله اصلی شامل پدیده محوری (نگرش ویژه به بانک زمان سلامتی سالمندان)، شرایط علی (عوامل فردی، عوامل فرهنگی و عوامل اقتصادی)، عوامل زمینه ای (برنامه ریزی، حمایتی و حقوقی)، شرایط مداخله گر (عوامل قانونی، عوامل فرهنگی-اجتماعی، عوامل سخت افزاری، عوامل فناوری، عوامل محیطی و عوامل رفاهی و بهداشتی)، راهبردها (انسانی، ستادی، مقدماتی، آموزشی و مالی) و پیامدها (توسعه سلامتی، توسعه علمی- پژوهشی و توسعه ارتباطی) می باشد. با توجه به نتایج پژوهش حاضر، بانک زمان سلامتی طرحی نو و کاربردی در افزایش کیفیت زندگی و سلامت سالمندان است.
    کلیدواژگان: ورزش، سالمندان، بانک زمان سلامتی
  • حمیدرضا گوهررستمی*، مصطفی ملائی نژاد، حمیدرضا کریمی صفحات 77-108

    هدف پژوهش بررسی پیامدهای مشارکت هواداران برای حامیان مالی باشگاه های منتخب (استقلال، پرسپولیس و تراکتورسازی) فوتبال لیگ برتر ایران بود. جامعه آماری تحقیق تماشاگران فوتبال سه باشگاه حرفه ای و پرطرفدار از تیم های لیگ برتر فوتبال ایران بود. روش نمونه گیری پژوهش تصادفی ساده و جهت تعیین حجم نمونه از جدول مورگان استفاده شد (422 نفر). برای گردآوری داده ها از پرسشنامه های کایل و همکاران و کوستس الکساندریس و همکاران بومی سازی و استفاده شد که پس از تایید روایی صوری آن توسط 7 نفر از اساتید دانشگاهی، پایایی پرسشنامه مشارکت، قصد خرید، نگرش نسبت به حامی و تصویر حامی با آزمون آلفای کرونباخ به ترتیب 91/0، 85/0، 71/0 و 76/0 محاسبه شد. برای تجزیه وتحلیل اطلاعات از نرم افزار SPSS 20 و برای مدل سازی معادلات ساختاری از نرم افزار Smart PLS 3 استفاده گردید. نتایج نشان داد که مشارکت هواداران باشگاه های فوتبال با تصویر حامی مالی رابطه معنی داری دارد (17/11t-value = ، 63/0 = R) و همچنین مشارکت هواداران باشگاه های فوتبال با نگرش نسبت به حامی رابطه معنی داری دارد (67/4t-value = ، 319/0= R) ولی مشارکت هواداران باشگاه های فوتبال با قصد خرید از حامیان مالی رابطه معناداری ندارد (03/1t-value = ، 051/0= R) و همچنین تصویر حامی مالی با نگرش نسبت به حامی مالی رابطه معنی داری دارد (46/7t-value = ، 436/0= R) و تصویر حامی مالی با قصد خرید از حامی مالی رابطه معنی داری دارد (68/10 t-value = ، 644/0= R). در نتیجه مهم ترین بعد مشارکت، جذابیت می باشد و مشارکت هواداران از طریق متغیرهای نگرش نسبت به حامی و تصویر حامی به قصد خرید منجر می شود.

    کلیدواژگان: تصویر حامی، حامیان باشگاه ها، قصد خرید، مشارکت هواداران، نگرش به حمایت کنندگان
  • شاپور جعفر بیگی، محمد سیوان نوری*، مهرداد محرم زاده صفحات 109-146

    توسعه شایستگی حرفه ای، دیپلماتیک و بین المللی مدیران ورزشی دارای ابعاد، انواع و مراحل مختلفی می باشد که پژوهش حاضر درصدد شناسایی و مدل سازی آن ها می باشد.روش تحقیق از نوع کیفی با رویکرد اکتشافی و مطالعه نظامند کتابخانه ای و مصاحبه به شیوه نظام مند و سیستماتیک انتخاب شد. جامعه آماری شامل دو بخش صاحب نظران (اساتید، مدیران و..) و منابع اطلاعاتی (مقالات، اسناد و ..) بود. مشارکت-کنندگان به تعداد قابل کفایت (اشباع نظری) با روش قضاوتی نمونه گیری شد (16 نفر و 47 سند). ابزار پژوهش شامل مطالعه کتابخانه ای نظام مند و مصاحبه های اکتشافی ساختارمند بود. روایی پژوهش براساس تعیین اعتبار علمی و حقوقی منابع اطلاعاتی و روایی محتوایی چارچوب (توسط 3 متخصص) استخراج مفاهیم (رونوشت) صورت گرفت. جهت تحلیل داده ها از روش کدگذاری چندمرحله ای با رویکرد تحلیل ماتریسی و سیستمی استفاده شد.چارچوب مفهومی استخراج شده شامل 4 سطح کلی، 16 منظر، 32 بعد و 126 مولفه کلیدی بود. چهار سطح مفهومی مدل شامل؛ 1- عوامل اثرگذار بر شایستگی های بین المللی و دیپلماسی مدیران ورزشی 2- انواع شایستگی های بین المللی و دیپلماسی مدیران ورزشی 3- توسعه شایستگی های بین المللی و دیپلماسی مدیران ورزشی 4- کارکردهای شایستگی بین المللی و دیپلماسی مدیران ورزشی است.به طور کلی می توان نتیجه گرفت که هم شایستگی بین المللی قابلیت و سازگاری اجرایی به مدیران ورزشی را دارد و هم مدیران ورزشی بستر پیاده سازی این رویکرد را دارند. اما تحقق آن نیازمند به کارگیری ظرفیت های درونی و بیرونی سازمان های ورزشی در کنار رفع موانع درونی و بیرونی با استفاده از راهبردها و راهکارهای مناسب است.

    کلیدواژگان: مدیریت بین المللی، صلاحیت مدیران، سازمان ورزشی، سیاست ورزشی
  • محمد باشکوه اجیرلو*، مهرداد ناصرپور صفحات 147-170

    هدف از پژوهش حاضر پایش اثر باندلینگ اجتماعی بر خرید آنی محصولات ورزشی مجید با نقش میانجی جنون خرید و هوش هیجانی می باشد. تحقیق حاضر از لحاظ هدف، کاربردی و روش مورد استفاده در این پژوهش یک روش توصیفی - پیمایشی است. جامعه آماری مورد پژوهش شامل کلیه مشتریان محصولات ورزشی مجید می باشند که بسیار گسترده بوده و حجم نمونه بر اساس جدول مورگان 384 نفر به شیوه تصادفی در دسترس انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه 48 سوالی در 4 قسمت هوش هیجانی با 12 سوال، باندلینگ اجتماعی با 9 سوال، جنون خرید با 10 سوال و خرید آنی با 17 سوال می باشد. روایی پرسشنامه صوری بوده که به تایید 5 تن از اساتید دانشگاه رسیده و پایایی نیز بر اساس آلفای کرونباخ به میزان 82/0 مورد تایید واقع شده است. داده های گردآوری شده بر اساس تحلیل مسیر معادلات ساختاری با نرم افزار AMOS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. نتایج نشان داد که به طور کلی باندلینگ اجتماعی بر خرید آنی با نقش میانجی جنون خرید و هوش هیجانی محصولات ورزشی تاثیر داشته است. در واقع باندلینگ اجتماعی بر خرید آنی، جنون خرید و هوش هیجانی، همچنین جنون خرید بر خرید آنی، از سوی دیگر هوش هیجانی بر خرید آنی اثرگذار بوده است. بر این اساس باندلینگ اجتماعی بر هوش هیجانی، بیشترین تاثیر را دارد و باندلینگ اجتماعی بر جنون خرید کمترین میزان است.

    کلیدواژگان: باندلینگ اجتماعی، خرید آنی، جنون خرید، هوش هیجانی
  • زینب بادلی، اسراء عسکری*، امین رشید لمیر، زین العابدین فلاح، طاهر بهلکه صفحات 171-194
    پژوهش حاضر باهدف تدوین چارچوب کنترل و جبران رفتارهای ضدبهره ورانه در هییت های ورزشی طراحی و اجرا گردید. روش پژوهش حاضر از نوع آمیخته بود. ابزار مورداستفاده در این پژوهش بعد از انجام مصاحبه و رسیدن به اشباع نظری تدوین شد که شامل 39 گویه و در قالب 7 مولفه ، به صورت پنج گزینه ای لیکرت (خیلی زیاد، 5 امتیاز تا خیلی کم، 1 امتیاز) تدوین شد. در بخش اول (کیفی) برای انجام مصاحبه میدانی، جامعه آماری پژوهش را اساتید برجسته حوزه مدیریت ورزشی متخصص در حوزه رفتار سازمانی و همچنین برخی از مدیران هییت های ورزشی استان گلستان بودند که این افراد، به صورت هدفمند برای مصاحبه های کیفی در موضوع پژوهش انتخاب شدند. در بخش دوم (کمی) بعد از گردآوری اطلاعات حاصل از پژوهش کیفی، اقدام به ساخت پرسشنامه نموده و این پرسشنامه در بین مدیران و کارکنان هییت های ورزشی استان گلستان توزیع گردید. تعداد مدیران و کارکنان هییت های ورزشی استان گلستان، 153 نفر بود که با توجه به جدول مورگان، تعداد نمونه 113 نفر به عنوان نمونه مشخص شدند. نتایج پژوهش حاضر نشان داد که چارچوب کنترل و جبران رفتارهای ضدبهره ورانه در هییت های ورزشی شامل مولفه هایی ازجمله برنامه ریزی، اخلاق حرفه ای، انگیزشی، گزینش نیروی انسانی، تناسب حقوق و مزایا، فناوری اطلاعات و خلاقیت و نوآوری در کار می باشد. به عبارتی پیاده سازی این مولفه ها می تواند منجر به کنترل و جبران رفتارهای ضدبهره ورانه در هییت های ورزشی گردد.
    کلیدواژگان: رفتارهای ضدبهره ورانه، نیروی انسانی، خرابکاری، کم کاری
  • امیر انصاری اردلی، سارا کشکر*، غلامعلی کارگر صفحات 195-220

    هدف از پژوهش حاضر شناسایی الزامات و اقدامات مدیریتی سبز در راستای توسعه پایدار استادیوم های فوتبال ایران بود. پژوهش حاضر به شیوه کیفی انجام شد و برای تحلیل داده ها از روش تحلیل محتوای کیفی با استفاده از تکنیک تحلیل مضمون استفاده گردید. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل خبرگان و صاحب نظران در حوزه توسعه پایدار، مدیران و مهندسین فنی استادیوم های محل برگزاری لیگ برتر فوتبال ایران در سال های 1398تا 1399 ایران بودند. دسترسی به نمونه های پژوهش به شیوه نمونه گیری هدفمند بود و سپس به شیوه گلوله برفی ادامه یافت. در نهایت پس از انجام مصاحبه با 12نفر اشباع نظری حاصل شد. پس از جمع آوری و تجزیه و تحلیل مصاحبه ها تعداد 42 کد باز بدست آمد که در 10 مقوله محوری قرار گرفتند. در نهایت نیز از مقوله های بدست آمده، سه مفهوم مدیریت زیست محیطی (مقوله های محوری مدیریت عمرانی سبز، توسعه فضای سبز، مدیریت منابع آلودگی) مدیریت منابع انرژی (مقوله های مدیرت منابع آب، مدیریت منابع برق، مدیریت منابع گاز) مدیریت اجتماعی و فرهنگی (مقوله های مدیریت تعارض اجتماعی، رعایت عدالت و حقوق شهروندی، فعایت های خیریه ، فرهنگ سازی) شناسایی شدند. از نتایج این پژوهش می توان در زمینه ساخت استادیوم های سبز و مبتنی بر توسعه پایدار سود برد. علاوه بر این از نتایج این پژوهش می توان برای سیاست گذاری و تدوین برنامه راهبردی توسعه پایدار در ورزش کشور استفاده شود.

    کلیدواژگان: استادیوم، توسعه پایدار، فوتبال، مدیریت سبز
  • حسین عیدی*، لیلا سلطانیان، زینب رحمتی اصل صفحات 221-256

    هدف پژوهش حاضر ارایه الگوی برندسازی جمهوری اسلامی ایران از طریق موفقیت های بین المللی ورزشکاران نخبه در رویدادهای ورزشی بین المللی بود که با رویکرد کیفی و روش نظریه داده بنیاد (استراوس و کوربین،1998) انجام گرفت. جامعه آماری پژوهش شامل خبرگان علمی و اجرایی (فدراسیون ها، مدیران، اساتید خبره و کارشناسان ورزشی) در زمینه مدیریت ورزشی و اساتید با تجربه حضور در رویدادهای بین المللی ورزشی بود که به روش نمونه گیری نظری هدفمند 15 نفر انتخاب و با آن ها مصاحبه و تا اشباع نظری ادامه یافت. روایی ابزار پژوهش (مصاحبه)، توسط مصاحبه شوندگان و اساتید خبره، بررسی و تایید گردید و برای سنجش پایایی از روش توافق درون موضوعی (74%) استفاده شد. از روش تحلیل تماتیک و نظریه داده بنیاد در سه مرحله کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری انتخابی انجام شد و در نهایت مدل کیفی پژوهش ارایه شد. یافته های پژوهش نشان داد که عوامل اثر گذار بر برندسازی کشور از طریق موفقیتهای بین المللی ورزشکاران نخبه شامل 18 مقوله اصلی، 41 مفهوم و 183 عامل یا کدباز بود. بر مبنای نتایج، پیشنهاد می شود که برای برند سازی کشور از طریق موفقیتهای ورزشکاران نخبه از نتایج این پژوهش استفاده گردد.

    کلیدواژگان: غرور ملی، داده بنیاد، ورزشکاران نخبه، برندسازی، رویداد بین المللی
  • سید محمدمهدی امیری، لیلا سادات جمشیدیان*، احمد ترکفر، حمید آروین صفحات 257-280

    پژوهش حاضر باهدف ارایه مدل زمینه سازی بازگشت سالمندان به فعالیت بدنی در دوران پساکرونا طراحی و اجرا گردید. پژوهش حاضر ازلحاظ هدف کاربردی، ازنظر شیوه گردآوری داده ها توصیفی- پیمایشی بود که بر اساس رویکرد پژوهش، آمیخته بود. جامعهآماری بخش کیفی این پژوهش را نخبگان و صاحب نظران حوزه مدیریت ورزشی و آگاه به موضوع پژوهش و مدیران سازمان های ورزشی منتخب تشکیل دادند (17 نفر و تا اشباع نظری ادامه یافت) و در بخش کمی نیز جامعه آماری شامل کلیه سالمندان سه استان جنوبی کشور (بوشهر، فارس و کهکلیویه و بویراحمد) که در پارک ها و باشگاه های ورزشی شهرداری فعالیت داشتند (384 نفر). ابزار پژوهش حاضر شامل مصاحبه های نیمه ساختارمند و پرسشنامه بود. جهت بررسی داده های بخش کیفی از کدگذاری باز و محوری استفاده گردید و در بخش کمی از روش مدل سازی معادلات ساختاری استفاده گردید. کلیه روند تجزیه وتحلیل داده های پژوهش حاضر در نرم افزارهای SPSS نسخه 24 و Smart PLS نسخه 2 انجام گردید. نتایج پژوهش حاضر نشان داد که مولفه های مدل زمینه سازی بازگشت سالمندان به فعالیت-بدنی در دوران پساکرونا، به ترتیب شامل رسانه، مدیریتی، امکانات، مربیان ورزشی و برنامه های ورزشی می باشد. همچنین نتایج پژوهش حاضر نشان داد که مدل پژوهش از برازش مناسبی برخوردار می باشد. توجه به عوامل شناسایی شده، می تواند راهگشای مناسبی برای بازگشت سالمندان برای حضور مجدد آن ها در فعالیت های ورزشی در دوران پساکرونا باشد.

    کلیدواژگان: ورزش سالمندی، کرونا، امکانات، مدیریتی، رسانه
  • اشرف جهانشیری، علی فهیمی نژاد*، مصطفی طیبی ثانی، باقر مرسل صفحات 281-308
    تحقیق حاضر با هدف بررسی عملکرد شورایاری ها در جلب مشارکت مردمی برای توسعه ورزش همگانی انجام شد. تحقیق حاضر از نوع اکتشافی و به روش تحلیلی انجام شد. مشارکت کنندگان در بخش کیفی شامل اساتید مدیریت ورزشی و مدیران شهرداری که دارای تحصیلات تکمیلی و تجربه مدیریت می باشد که تعداد 20 نفر انتخاب گردید. در بخش کمی جامعه آماری برابر با اعضای شورایاری 28 محله شهری تربت حیدریه می باشد که تعداد آنها 280 نفر می باشد و به صورت تمام شمار مورد بررسی قرار گرفتند. با استفاده از روش دلفی گویه های تحقیق ارایه گردید و بر اساس مرحله دلفی و مولفه ها پرسشنامه تحقیق تدوین گردید. برای تایید روایی از ده نفر از اساتید مدیریت ورزشی نظرخواهی گردید و پایایی ابزار به وسیله آلفای کرونباخ 98/0 محاسبه شد. برای تحلیل داده ها در بخش کیفی از روش دلفی فازی و در بخش کمی آزمون های تحلیل عاملی تاییدی، تحلیل عاملی تاییدی مرتبه دوم، ضریب همبستگی پیرسون و مدل معادلات ساختاری استفاده شد. یافته ها نشان داد پس از تحلیل عاملی چهار عامل اثربخشی و کارایی، اطلاع رسانی و شفافیت، قانون مندی، توافق جمعی، شناسایی شد. همچنین برازش مدل در حالت مطلوب قرار دارد و مدل عملکرد شورایاری ها در توسعه ورزش همگانی دارای برازش مطلوب می باشد. با توجه به یافته ها می توان نتیجه گرفت در مجموع عملکرد شورایاری ها را موثر بر توسعه ورزش همگانی در شهر دانست و یکی از راه های توسعه مشارکت در ورزش همگانی عملکرد مطلوب شورایاری ها به شکل متحد و با ملاحظات قانونی می باشد.
    کلیدواژگان: حکمرانی، شوارایاری، توسعه ورزش همگانی، مشارکت های مردمی
  • ایمان حیرتی، شهرام نظری* صفحات 309-342
    هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش دارایی های نامشهود و سرمایه های ارتباطی در ارتقاء قابلیت های بازاریابی فدراسیون دوچرخه سواری بود. این تحقیق از لحاظ نتیجه و هدف از نوع تحقیقات کاربردی، از نظر استراتژی پژوهشی از نوع تحقیقات همبستگی مبتنی بر مدل معادلات ساختاری بوده که به شکل میدانی اجرا شد. جامعه آماری تحقیق شامل تمامی اعضای فدراسیون دوچرخه سواری، اعضای هییت های استانی دوچرخه سواری و صاحب نظران حوزه دوچرخه سواری (214 نفر) بود. روش نمونه گیری به صورت کل شمار بود و تمامی اعضای جامعه به عنوان نمونه انتخاب شدند. به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه های قابلیت های بازاریابی آثاهن- گیما (1993)، دارایی های نامشهود حسینی (2018) و سرمایه ارتباطی شاکریان (2013) استفاده شد. در تجزیه وتحلیل داده ها از آمار توصیفی برای به طبقه بندی داده ها و در آزمون فرضیه های تحقیق از آزمون های همبستگی پیرسون در نرم افزار اس پی اس اس و مدلسازی معادلات ساختاری در نرم افزار ایموس استفاده شد. نتایج نشان داد بین دارایی های نامشهود سازمانی و قابلیت های بازاریابی، سرمایه ارتباطی و قابلیت های بازاریابی و دارایی های نامشهود سازمانی و سرمایه ارتباطی رابطه مثبت معناداری وجود دارد. نتایج مدل تحقیق نشان داد که دارایی های نامشهود بر قابلیت های بازاریابی، سرمایه ارتباطی بر قابلیت های بازاریابی، دارایی های نامشهود بر سرمایه ارتباطی اثر مثبت معناداری داشتند. همچنین مشاهده شد دارایی های نامشهود سازمانی از طریق متغیر میانجی سرمایه ارتباطی بر قابلیت های بازاریابی فدراسیون دوچرخه سواری اثر مثبت معناداری دارد. در نهایت با توجه به نتایج تحقیق می توان گفت که مسیولان فدراسیون دوچرخه سواری برای دستیابی به توسعه قابلیت های بازاریابی در فدراسیون علاوه بر منابع ملموس به دارایی های نامشهود فدراسیون توجه خاصی و ویژه ای داشته باشند.
    کلیدواژگان: خدمت متمایز، سرمایه انسانی، قابلیت های بازاریابی، دوچرخه سواری
  • الهام مشکل گشا*، محمد حسامی صفحات 343-365

    نیمه تمام و ناتمام ماندن پروژه های عمرانی مسیله ای است که ضرر و زیان فراوانی به منابع ملی وارد کرده است بنابراین برای حل این مسیله در تحقیق حاضر الگوی برای توسعه پروژه های عمرانی ورزشی کشور ارایه شده است. این تحقیق به لحاظ روش شناسی از نوع کیفی و نظریه داده بنیاد است و مشارکت کنندگان آن را صاحب نظران حوزه توسعه و ساخت پروژه های تشکیل می دادند که به صورت هدفمند و اشباع نظری 15 نفر از آن ها انتخاب شدند. در این تحقیق جهت گردآوری داده ها، از مصاحبه نیمه ساختار یافته و جهت تحلیل داده ها از سه فرایند کدگذاری باز، محوری و گزینشی استفاده شد. یافته های تحقیق حاضر حاکی از 82 مفهوم و 17مقوله فرعی بود که براساس منطق و ارتباط دادن آن با سایر مقوله ها در 5 عامل اصلی به نام های شرایط علی، شرایط زمینه ای، شرایط مداخله گر، راهبردها و پیامدها تجمیع شدند. به نظر می رسد متولیان پروژه های عمرانی ورزشی به طور خاص شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور با در نظر گرفتن این عوامل در برنامه ریزی ها و سیاست های خود بتوانند زمینه کاهش تاخیر در پروژهای عمرانی و در نهایت توسعه ورزش و بهره مندی از مزایای آن در سطح جامعه فراهم آورند.

    کلیدواژگان: بهره وری پروژه های ورزشی، تاخیر در پروژه های عمرانی، ساخت و ساز، پروژه های نیمه تمام و ناتمام
|
  • Mahshid Sadat Ghoreishi, Mehdi Savadi *, Hamidreza Saybani Pages 17-48
    The present study was conducted to design a a model for the development of volunteering for the disabled in sports based on data theory. The research method based on purpose was applied and exploratory in terms of data collection. The research data were collected through semi-structured interviews with 15 professors of sports management and specialists in the field of disability and volunteering. The sampling method was purposeful with snowball technique and based on theoretical saturation criteria. The data were analyzed using open, axial and selective coding based on grounded theory. Based on the results obtained, causal factors in the categories of economic value of the volunteering sector, the need to identify the motivations and needs of volunteers, the high ability of disabled volunteers and spending leisure time; Underlying conditions in the categories of non-compliance of sports facilities with the disabled, legal context, poor management and macro-policy inattention to the issue of volunteering; Interfering factors in the categories of lack of easy access, personal limitations, ignorance of volunteering in Iranian sports, lack of proper volunteering position, negative attitude towards the ability of the disabled and mental health motivation,, promoting participation and sports volunteering for the disabled and finally Implications for the development of sports volunteering for the disabled are included in the categories of improving the quality of life, improving the status of individual independence, the effectiveness of the performance of sports organizations, the development of social capital and the development of social justice.
    Keywords: Sports volunteering, Disabled volunteering, Foundation data theory, Barriers to volunteering
  • Tahereh Nedaee, Hossein Alimohammadi *, Mohadeseh Forati Pages 49-76
    The aim of this study was to evaluate the feasibility of the Health Time Bank project based on sports-related issues in the elderly. The research method has a qualitative nature with the data strategy of the foundation and based on the systematic analysis approach and its statistical population included faculty members, experts and specialists in sports sciences and finally 14 people were interviewed by purposive sampling method. The data collection tool was a semi-structured interview whose validity was assessed using qualitative validation methods and its reliability was 79%. The obtained data were analyzed by the approach of Strauss and Corbin (1998). After coding the data, 135 initial codes, 21 sub-categories and finally 6 main categories were extracted from a total of 14 interviews. 6 main categories including the central phenomenon (special attitude to the elderly health time bank), causal conditions (individual factors, cultural factors and economic factors), underlying factors (planning, support and legal), intervening conditions (legal factors, socio-cultural factors, Hardware factors, technology factors, environmental factors and welfare and health factors), strategies (human, staff, introductory, educational and financial) and consequences (health development, scientific-research development and communication development). According to the results of this research, the Health Time Bank is a new design and Practical in increasing the quality of life and the health of the elderly.
    Keywords: Sports, Elderly, Health Time Bank
  • HamidReza Goharrostami *, Mostafa Mollaei Nejad, Hamidreza Karimi Pages 77-108

    The purpose of this study was to The Study of Fans' Involvement Consequences to Selected Clubs' Sponsors of Iran Soccer Premier League. The research method was applied in a descriptive-correlational field. The statistical population included all fans of three popular teams from the Iranian Premier League (n=422). The sampling method was simple random research. in order to collect information, a questionnaire used by Kyle et al. (2003) and Alexanders et al. (2012) was used, after confirming its factual validity by 7 faculty members, the reliability of involvement, Purchase intention, Attitudes towards Sponsors and Sponsors Image with Cronbach’s alpha test were calculated 0/91, 0/85, 0/71 and 0/76 respectively.SPSS 20 and Smart PLS 3 software were used for data analysis. The results showed that fans involvement of football clubs involvement with a sponsor image have a significant relationship (t-value= 11/17) also fans involvement of football clubs involvement with a Attitudes towards Sponsors have a significant relationship(t-value= 4/67), but The involvement of fans of football clubs in a small amount leads to the purchase of sponsors and does not have a meaningful relationship(t-value =1/03) also The sponsor image has a meaningful relationship with the attitude toward the sponsor(t-value =7/46) and the sponsor image has a meaningful relationship with the purchase intention(t-value =10/68). As a result, the most important dimension of participation is attractiveness, and the participation of fans leads to the purchase intention through the variables of attitude towards the sponsor and the image of the sponsor.

    Keywords: Sponsor Image, Clubs' Sponsors, Purchase Intention, Fans' Involvement, Attitude to Sponsors
  • Shapoor Jafarbeigi, Mohammad Seayvan Nouri *, Mehrdad Moharramzadeh Pages 109-146

    The development of professional, diplomatic and international competence of sports managers has different dimensions, types and stages that the present study seeks to identify and model them.The research method was qualitative with a heuristic approach and systematic study of the library and interviews were selected in a systematic and systematic manner. The statistical population consisted of two sections of experts (professors, administrators, etc.) and information sources A sufficient number of participants were sampled by judgmental method. Research tools included systematic library study and structured exploratory interviews. The validity of the research was based on determining the scientific and legal validity of information sources and the content validity of the framework extracting concepts (copies). For data analysis, multi-stage coding method with matrix and system analysis approach was used.The extracted conceptual framework included 4 general levels, 16 perspectives, 32 dimensions and 126 key components. The four conceptual levels of the model include; 1- Factors affecting the international competencies and diplomacy of sports managers 2- Types of competencies International and diplomacy of sports managers 3- Development of international competencies And diplomacy of sports managers 4- Functions of international competence and diplomacy Sports managersIn general, it can be concluded that both international competence has the ability and executive compatibility to sports managers and sports managers have the basis to implement this approach. But its realization requires the use of internal and external capacities of sports organizations along with removing internal and external barriers by using appropriate strategies and strategies.

    Keywords: International Management, Competence of Managers, Sports Organization, Sports Policy
  • Mohammad Bashokouh Ajirloo *, Mehrdad Naserpour Pages 147-170

    The purpose of this study is to monitor the effect of social bundling on the immediate purchase of Majid sports products with the mediating role of shopping madness and emotional intelligence. The present study is a descriptive-survey method in terms of purpose, application and method used in this research. The statistical population of the study includes all customers of Majid sports products, which is very wide and the sample size was selected randomly based on Morgan table 384 people. The research tools include a 48-item questionnaire in 4 parts of emotional intelligence with 12 questions, social bundling with 9 questions, shopping madness with 10 questions and instant shopping with 17 questions. The validity of the questionnaire was confirmed by 5 university professors and the reliability was confirmed based on Cronbach's alpha of 0.82. The collected data were analyzed based on the path analysis of structural equations with AMOS software. The results showed that in general, social bundling had an effect on instant purchase with the mediating role of shopping madness and emotional intelligence of sports products. In fact, social bundling has affected instant shopping, shopping madness and emotional intelligence, as well as shopping madness on instant shopping, on the other hand emotional intelligence has affected instant shopping. Accordingly, social bundling has the greatest effect on emotional intelligence and social bundling has the least effect on shopping madness.

    Keywords: Social Bundling, Instant Shopping, Shopping Madness, and Emotional Intelligence
  • Zainab Badeli, Amin Rashid Lamir, Zynalabedin Fallah, Taher Bahlekeh Pages 171-194
    The present study was designed and implemented with the aim of developing a framework for controlling and compensating for counterproductive behaviors in sports teams. The method of the present study was mixed. The tools used in this study were developed after the interview and reached theoretical saturation, which included 39 items and in the form of 7 components, in the form of five Likert options (very high, 5 points to very low, 1 point). In the first part (qualitative) for conducting field interviews, the statistical population of the study was prominent professors in the field of sports management specializing in organizational behavior and also some managers of sports boards in Golestan province who were purposefully selected for qualitative interviews on research. Were. In the second (quantitative) part, after collecting the information obtained from the qualitative research, a questionnaire was made and this questionnaire was distributed among the managers and employees of the sports delegations of Golestan province. The number of managers and employees of sports delegations in Golestan province was153, which according to Morgan's table, the sample number of 113people was identified as the research sample.The results of the present study showed that the framework for controlling and compensating for counterproductive behaviors in sports teams includes components such as planning, professional ethics, motivation, selection of manpower, proportionality of salaries and benefits, information technology and creativity and innovation at work. In other words, the implementation of these components can lead to the control and compensation of counterproductive behaviors in sports teams.
    Keywords: Anti-productive behaviors, Manpower, sabotage, underemployment
  • Amir Ansari Ardali, Sara Keshkar *, Gholamali Karegar Pages 195-220

    The purpose of this study was to identify green requirements and actions for green management In relation to the sustainable development of Iranian football stadiums. The present study was a qualitative research and the qualitative content analysis method was used to analyze the data. The statistical population of the present study included experts in the field of sustainable development, managers and technical engineers of the stadiums where the Iranian Football Premier League was held in the years 1398 to 1399 Iran. Access to research samples was done by purposeful sampling method and then continued by snowball method. Finally, after conducting interviews with 12 people, theoretical saturation was obtained. After collecting and analyzing the interviews, 42 open codes were obtained, which were divided into 10 pivotal categories. Finally, from the obtained categories, three concepts of environmental management (pivotal categories of green development, green space development, pollution management), energy resources management (water resources management, electricity management, gas resources management), social and cultural management (categories of social conflict management, justice and civil rights respect, charitable activities, culturalization) were obtained. The results of this research can be used in the construction of green stadiums based on sustainable development. in addition to this, ,the result of this research can also be used in the policy making and creating strategical program of sustainable development in the country sport.

    Keywords: Stadium, . Sustainable Development, . Football. Green Management
  • Hossein Eydi *, Leila Soltanian, Zeinab Rahmati Asl Pages 221-256

    The purpose of this study was to branding the Islamic Republic of Iran through the international success of elite athletes in Sporting Events that performed through qualitative approach and foundation data theory method (Strauss and Corbin, 1998). The statistical population of the study included scientific and executive experts (federations, managers, professors and sports experts) in the field of sports management and experienced professors attending international sporting events that 15 people were selected by theoretical sampling method and interviewed. The validity of the research tool (interview) was reviewed and confirmed by interviewees and expert professors and intra-subject agreement method (0.74) also used to assess reliability. In order to analyze the data, thematic analysis and data theory foundation were used, which were done in three stages of open coding, axial coding and selective coding and then qualitative model of research was designed. The findings of the present study showed that Factors affecting the branding of the country through the international success of elite athletes include 18 main categories, 41 concepts and 183 open code. Based on the results, it is suggested that the results of this research be used to branding the country through the success of elite athletes.

    Keywords: National Pride, Grounded Theory, Elite athletes, Branding, International Event
  • Seyed MohammadMehdi Amiri, Leila Sadat Jamshidian *, Ahmad Torkfar, Hamid Arvin Pages 257-280

    The present study was designed and conducted with the aim of presenting a groundwork model for the return of the elderly to physical activity in the post-corona period. In terms of applied purpose, the present study was a descriptive-survey in terms of data collection method, which was mixed based on the research approach. The statistical population of the qualitative part of this study consisted of elites and experts in the field of sports management and knowledge of the research and managers of selected sports organizations (17 people and continued until theoretical saturation) and in a small part the statistical population includes all the elderly in the three southern provinces (Bushehr, Fars, Kohkiluyeh and Boyer-Ahmad) who were active in municipal parks and sports clubs (384 people). The tools of the present study included semi-structured interviews and a questionnaire. To examine the data of the qualitative part, open and axial coding was used and in the quantitative part, the structural equation modeling method was used. The whole process of data analysis was performed in SPSS software version 24 and Smart PLS version 2. The results of the present study showed that the components of the model for laying the groundwork for the return of the elderly to physical activity in the post-corona period include media, management, facilities, sports coaches and sports programs, respectively. Also, the results of the present study showed that the research model has a good fit.

    Keywords: Aging Sports, Corona, facilities, Management, media
  • Ashraf Jahanshiri, Ali Fahimi Nezhad *, Mostafa Tayebi Sani, Bagher Morsal Pages 281-308
    The present study was conducted to investigate the performance of councils in attracting public participation for the development of public sports. The present study was an exploratory and analytical study. Participants of the research in qualitative section were professors of sports management and municipal managers who have postgraduate education and management experience, of which 20 people were selected. In a quantitative part of the statistical population is equal to the members of the council of 28 urban neighborhoods of Torbat Heydariyeh, whose number is 280 people and surveyed all sampled. Research items were presented using the Delphi method and a research questionnaire was developed based on the Delphi stage and components. To confirm the validity, ten professors of sports management were interviewed and the reliability of instrument was calculated 0.98 by Cronbach's alpha. Fuzzy Delphi method was used to analyze data in qualitative part and confirmatory factor analysis,, Pearson correlation coefficient and structural equation model were used. Findings showed after factor analysis, four factors of effectiveness and efficiency, information and transparency, regularity, and collective agreement were identified. Also, the model is in favorable state and the performance model of the councils in the development of public sports has favorable fit. According to the findings, it can be concluded that in general, the performance of councilors considered effective on the development of public sports in the city and one of the ways to develop participation in public sports is the optimal performance of councilors in unified manner and with legal considerations.
    Keywords: governance, Council, Development of Public Sports, Public Participation
  • Iman Haerati, Shahram Nazari * Pages 309-342
    The purpose of this study was to investigate the role of intangible assets and communication assets in improving the marketing capabilities of the Cycling Federation. In terms of the result and purpose of the applied research, this research was a correlational research based on the structural equation model, which was conducted in the field. The statistical population of the study included all members of the Cycling Federation, members of the provincial cycling boards and cycling experts (214 people). The sampling method was total and all members of the community were selected as a sample. In order to collect data, Athena-Gima (1993), Hosseini's intangible assets (1397) and Shakerian (2013) communication capital questionnaires were used. In data analysis, descriptive statistics were used to classify the data and in testing the research hypotheses, Pearson correlation tests in SPSS software and structural equation modeling in AMOS software were used. The results showed that there is a significant positive relationship between organizational intangible assets and marketing capabilities, communication capital and marketing capabilities and organizational intangible assets and communication capital. The results of the research model showed that intangible assets had a significant positive effect on marketing capabilities, communication capital on marketing capabilities, intangible assets on communication capital. It was also observed that organizational intangible assets have a significant positive effect on the marketing capabilities of the Cycling Federation through the mediating variable of communication capital. Finally, according to the results of the research, it
    Keywords: Distinctive service, Human Capital, Marketing Capabilities, Cycling
  • ELHAM Moshkelgosha *, Mohamad Hesami Pages 343-365

    The incompleteness and unfinished construction projects is an issue that has caused great damage to national resources, so to solve this problem, in the present study, a model for the development of sports development projects in the country is presented. This research is based on qualitative methodology and data theory, and its participants were experts in the field of project development and construction, from which 15 people were selected in a purposeful and theoretically saturated manner. In this study, semi-structured interviews were used to collect data and three open, axial and selective coding processes were used to analyze the data. The findings of the present study indicated 82 concepts and 17 sub-categories which based on logic and its relationship with other categories in 5 main factors of causal conditions, contextual conditions, intervening conditions, strategies and consequences. it seems that those in charge of sports development projects, especially the country's sports facilities development and Maintenance Company, by considering these factors in their planning and policies, can reduce delays in construction projects and in Provide the ultimate development of sports and the enjoyment of its benefits at the community level.

    Keywords: Productivity of sports projects, Delays in construction projects, Construction, Semi-finished, unfinished projects