فهرست مطالب

پویش در آموزش علوم انسانی - پیاپی 30 (بهار 1402)

مجله پویش در آموزش علوم انسانی
پیاپی 30 (بهار 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/01/29
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محمد کاکی*، آمنه صدر صفحات 1-18

    پژوهش حاضر که با هدف اثربخشی آموزش مجازی بر کیفیت تدریس و خودکارآمدی معلمان دوره ابتدایی انجام شده است و از نوع نیمه آزمایشی همراه با پیش آزمون - پس آزمون با گروه کنترل است. جامعه آماری شامل کلیه معلمان ابتدایی شهرستان آبدانان بود. که نمونه آماری این پژوهش شامل 30 نفر از جامعه آماری خواهد بود، که به دو گروه ،گواه (15 نفر) و آزمایش (15 نفر) جایگزین شده اند. روش نمونه گیری پژوهش به شیوه خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شد و به صورت تصلدفی در گروه های آزمایش و کنترل جایگزین شدند. در این پژوهش از دو پرسشنامه کیفیت تدریس رسولی (1389) و خودکارآمدی اسچانن موران و وولفورک (2001) استفاده شده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون کوواریانس آنکوا و مانکوا استفاده شد.پایایی پرسشنامه کیفیت تدریس با استفاده از آلفای کرونباخ، 86/0 بود و پایایی پرسشنامه خودکارآمدی (اسچانن موران و وولفورک) 83/0 برآورد گردیده است، روایی پرسشنامه ها توسط متخصصین امر، مورد تایید قرار گرفت. به منظور تحلیل داده ها از نرم افزار Spss نسخه 21 استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد؛ آموزش مجازی باعث بهبود کیفیت تدریس و خودکارآمدی معلمان می گردد.

    کلیدواژگان: آموزش مجازی، کیفیت تدریس، خودکارآمدی، معلمان ابتدایی
  • مرزبان ادیب منش* صفحات 19-36

    پژوهش حاضر با هدف اثربخشی آموزش مسیولیت پذیری به شیوه واقعیت درمانی بر بحران هویت دانش آموزان دختر اسلام اباد غرب انجام شده است. روش تحقیق نیمه تجربی است و از طرح دو گروهی (گروه آزمایش و گروه کنترل) با پیش آزمون و پس آزمون استفاده شده است. جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه دانش آموزان دختر سال اول دوره متوسطه شهرستان اسلام اباد غرب در سال تحصیلی 1400-1399 بودند. نمونه گیری به شیوه ی تصادفی طبقه ای چند مرحله ای بود. حجم جامعه 135 نفر بود که در نهایتت 100 نفر به عنوان حجم نمونه بر اساس جدول مورگان انتخاب شدند. پرسشنامه بحران هویت بروی آنها اجرا گردید، آنگاه آزمون بحران هویت به دانش آموزان این دو دبیرستان داده شد. این دانش آموزان 30 نفر بودند که بصورت تصادفی در دو گروه آزمایشی و گروه کنترل قرار گرفتند. ابزار تحقیق، پرسشنامه هویت یابی بود، نتایج تحلیل وابسته نشان داد که میانگین بحران هویت افراد مربوط به گروه آزمایش پس از آموزش کاهش یافته است. همچنین بین وضعیت اقتصادی خانواده؛ تعداد فرزندان خانواده و عملکرد تحصیلی دانش آموزان با بحران هویت رابطه معنادار بدست آمد، اما بین تحصیلات والدین با بحران هویت رابطه معنا دار بدست نیامد.

    کلیدواژگان: واژگان کلیدی: آموزش مسولیت پذیری، بحران هویت، واقعیت درمانی، دانش آموزان دختر- مقطع متوسطه
  • حسین حسن زاده ویائی*، سمیه نوایی صفحات 37-62
    مشارکت و اعتمادسازی جدی بین خانه و مدرسه همیشه مورد توجه متخصصان امر آموزش و پرورش بوده است اما گاهی مواقع، به دلایل مختلف این امر میسر نمی گردد و باعث میشود اعتمادسازی و مشارکت واقعی بین خانه و مدرسه بدرستی انجام نشود، در حالیکه اعتماد و مشارکت واقعی زمانی صورت میگیرد که خانواده ها در امور مدرسه درگیر شوند و مدرسه نیز خانواده ها را همراه و همیار خود ببیند. بهمین جهت پژوهش حاضر، بصورت کیفی و با هدف « شناسایی موانع و ابعاد مغفول مشارکت و اعتمادسازی بین خانه و مدرسه» با روش توصیفی- تحلیلی انجام شد. جامعه آماری شامل کلیه اساتید دانشگاه فرهنگیان شهرستان اسلامشهر بودند که پانزده نفر از اساتید که در زمینه آموزشی و پرورشی فعالیت دارند با استفاده از نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از مصاحبه نیمه ساختاریافته بهره گرفته شد تا ابعاد مغفول و موانع آن مشخص گردد. با توجه به یافته ها، موانعی همچون، عدم شناخت اولیا از اهداف و کارکردهای مدرسه و ناتوانی آنها در تطبیق خود با برنامه ها، تغییرات سریع برنامه های درسی و آموزشی، کمبود وقت، شاغل بودن، فاصله و درگیر بودن با کارهای روزمره، ساختار نظام آموزشی، وضعیت نامناسب اقتصادی خانواده ها، بی مهری کادر اجرایی و آموزشی مدارس نسبت به خانواده ها، عدم تبلیغات مناسب توسط رسانه های عمومی در ترویج فرهنگ مشارکت و اعتمادسازی بین خانه و مدرسه، و سه بعد مغفول فکری و نگرشی، ساختاری و منابع انسانی در بی اعتمادی و عدم مشارکت بین خانه و مدرسه شناسایی گردید.
    کلیدواژگان: مشارکت، اعتمادسازی، ابعاد مغفول، خانه و مدرسه، آموزشی و پرورشی
  • مرضیه کرامتی نوجه ده سادات*، اعظم غلامی صفحات 63-86

    هدف پژوهش حاضر، تحلیل سوال های آزمون ورودی دانشگاه و عملکرد داوطلبان در پاسخگویی به آنها براساس سطوح حیطه شناختی بلوم. پژوهش از نوع کاربردی و تحلیلی- توصیفی است. جامعه آماری، داوطلبان آزمون ورودی در سالهای 1395 تا 1397 بودند که بر مبنای جدول کرجسی- مورگان، 384 نفر از شهر تهران انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، کارنامه آزمون داوطلبان ورودی 1395 تا 1397بود. پس از گردآوری داده ها، تجزیه و تحلیل آنها بر اساس کاپای کوهن و آمار توصیفی بود. ابتدا از طریق تحلیل محتوای سوال های آزمون سطح آنها براساس سطوح حیطه شناختی بلوم مشخص شد، سپس، عملکرد داوطلبان در سوال های هر یک از سطوح مورد تحلیل قرار گرفت. بدین منظور از آزمون های 1395 تا 1397 استفاده شد. یافته ها نشان داد سوال ها بالای 40 درصد در سطح فهمیدن است و عملکرد داوطلبان در هر یک از سطوح نامطلوب بود (کمتر از 50 درصد). از یافته ها نتیجه گیری شد غالب سوال های در حد پایین بود. پیشنهاد می شود سوال ها در سطوح بالای حیطه شناختی بلوم تدوین شود تا بتواند گزینش دانشجو در رشته های مختلف از جمله رشته های دانشگاه فرهنگیان به صورت مطلوب باشد.

    کلیدواژگان: آزمون ورودی علوم تجربی، درس زیست شناسی، حیطه شناختی بلوم، میزان پاسخگویی داوطلبان
  • امیر کریمی*، سجاد جلیلیان صفحات 87-115
    نگاشته حاضر با رویکرد آینده پژوهی به شناسایی مهم ترین چالش های موثر بر دستیابی دانشگاه فرهنگیان به اهداف مدنظر خود در تربیت معلمان پرداخته و سعی در ترسیم چشم اندازهای مطلوب آن در افق زمانی 1410 دارد. این پژوهش از منظر ماهیت بر پایه روش های دلفی و تحلیل ساختاری استوار گشته و با استفاده از روش های اسنادی و پیمایشی دارای هدفی کاربردی می باشد. همچنین در پژوهش حاضر از طریق پرسشنامه از 17 نفر از اساتید دانشگاه فرهنگیان طرح مسیله صورت گرفته است که در این چهارچوب روایی پرسشنامه با دو روش اعتبار محتوا و نیز اعتبار سازه ای و پایایی با کمک آلفای کرونباخ (0.967) مورد تایید قرار گرفت. داده های پژوهش با نرم افزار آماری SPSS نسخه 24 و آزمون های آماری در قالب جداول آماری و تعیین تاثیرات متقابل و موقعیت آنها و با استفاده از نرم افزار آینده پژوهی میک مک مورد تجزیه وتحلیل آماری قرار داده شده است. یافته های پژوهش بیان می کنند که در میان چالش های اصلی به ترتیب چالش های آموزشی، مدیریتی و زیرساختی و در میان چالش های فرعی دو متغیر جذب اساتید کارآمد و کیفیت خدمات آموزشی نقش کلیدی را در میان دیگر متغیرها دارا می باشند. بر این اساس تاثیرات متغیرها بر یکدیگر و تاثیرپذیری آن ها و همچنین متغیرهایی که دارای تاثیرات غیرمستقیم و دارای پتانسیل بسیاری هستند، تعیین و شناسایی شدند. درنهایت نقشه جامعی در قالب افق پیشرو در سال 1410 ترسیم گشته است تا با بهره گیری از تمام ظرفیت ها، امکان تحقق اهداف استراتژیک دانشگاه فرهنگیان به عنوان دانشگاهی ماموریت محور در عرصه تعلیم و تربیت را فراهم سازد.
    کلیدواژگان: آینده پژوهی، چشم انداز افق 1410، دانشگاه فرهنگیان، نرم افزار میک مک
  • رباب رحمتی، امیر کریمی* صفحات 116-136
    فصلنامه پویش در آموزش علوم انسانی، یکی از مهم ترین مجلات دانشگاه فرهنگیان می باشد که مقالاتی را در حوزه ی تعلیم و آموزش علوم انسانی و توسعه آن، چاپ و منتشر می کند. هدف پژوهش حاضر بررسی و تحلیل محتوا و استنادهای مقاله های فصلنامه پویش در آموزش علوم انسانی است. روش تحقیق، تحلیل محتوایی و استنادی که با استفاده از نرم افزارهای اکسل و SPSS صورت گرفته است. یافته های پژوهش نشان داد که در 10 شماره این فصلنامه از شماره 16 تا شماره 25، تعداد 77 مقاله منتشرشده است که 48 عنوان مقاله به صورت گروهی و مابقی به صورت انفرادی تالیف شدند، تعداد تمامی استنادات 2256 و به طور میانگین برای هر مقاله 30/29 استناد بود. خوداستنادی نویسندگان 10 درصد و به طور میانگین 45/10 استناد خارجی، 1/1 استناد از سایت، 6/12 استناد از کتاب، 93/14 استناد از مقاله و 74/0 استناد از پایان نامه های ارشد و دکتری داشتند. 65 درصد از نویسندگان مقالات مرد و 35 درصد زن بودند. همچنین 9/42 درصد از نویسندگان دارای رتبه ی استادیاری بودند. مقالات با 1135 استناد و کتاب ها با 972 استناد بالاتر از سایر منابع قرارگرفته اند. روش های کیفی با 64 درصد کاربرد بیشتری داشتند و موضوعات برنامه درسی و فلسفه با 9/16 درصد نیز بیشترین طیف مقالات را به خود اختصاص داده بو. درنتیجه توجه بیشتر به اسنادات درونی، ارایه ی مقالات گروهی و بین رشته ای، افزایش کیفیت نشریه و توجه به حوزه های مغفول مانده ی آموزش علوم انسانی چون؛ تربیت بدنی، اقتصاد، تاریخ، حقوق و سایر رشته ها می تواند به ارتقای کیفیت نشریه منجر گردد.
    کلیدواژگان: تحلیل استنادی، تحلیل محتوایی، نشریات دانشگاه فرهنگیان، آموزش علوم انسانی
  • انسی کرامتی* صفحات 137-154
    هدف از این پژوهش شناسایی دلایل ایجاد احساس خستگی و کسالت در دانشجومعلمان طی آموزش های مجازی درسال تحصیلی 1400-1399 بود. این پژوهش با رویکرد کیفی و روش تحلیل مضمون انجام شد. جامعه مورد بررسی دانشجومعلمان پردیس شهیدهاشمی نژاد مشهد (1180 نفر) بودند که تعداد 25 نفر از آنها با روش هدفمند و مبتنی برملاک به عنوان مشارکت کننده انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات، مصاحبه ساختارنایافته بود. متن مصاحبه ها در سه گام تجزیه و تحلیل شد و اعتبار آنها توسط دوکدگذار دیگر بررسی شد. یافته ها منتهی به شناسایی 2 مضمون فراگیر، 5 مضمون سازمان دهنده و 14 مضمون پایه شد. نتایج پژوهش نشان داد که تقریبا همه مشارکت کننده ها احساس خستگی و کسالت را طی آموزش های مجازی در دوره کرونا، به میزان زیادی تجربه کرده اند. همچنین برای آموزش موثر دانشجومعلمان در فضای مجازی، برنامه درسی دانشگاه فرهنگیان، نیازمند بازنگری جدی از نظر محتوا-حجم، زمان آموزش، شیوه تدریس و نیز ارزشیابی اساتید است.
    کلیدواژگان: آموزش مجازی، دانشگاه فرهنگیان، خستگی هیجانی، عاطفی، فرسودگی تحصیلی
  • کوثر عطارنیا*، محمد عظیمی صفحات 155-182
    هدف از انجام پژوهش حاضر، سنتزپژوهی آسیب ها و چالش های اجرای ارزشیابی کیفی توصیفی در دوره ابتدایی بود. روش پژوهش حاضر، کیفی و از نوع سنتزپژوهی می باشد که در 6 مرحله انجام گرفته است. برای این منظور، اسناد علمی نگاشته شده از سال 2011 به بعد برای بررسی مبانی نظری و عملی پژوهش حاضر، مورد استفاده قرار گرفت. در این راستا، مطالعات انجام شده در خصوص ارزشیابی کیفی توصیفی طی سال های 1400-1385 در داخل و سال های 2021-1990 در خارج از کشور به عنوان جامعه آماری از طریق پایگاه های داخلی و خارجی جستجو شده و با بررسی های صورت گرفته و با توجه به معیارهای ورودی تعیین شده تعداد 74 مقاله و 3 کتاب استخراج شده و پس از انجام غربالگری سطح نخست از بین این تعداد، 25 مورد کتاب و مقاله داخلی و خارجی به عنوان نمونه آماری در نظر گرفته شد. در این راستا و بر اساس یافته های حاصل، آسیب ها و چالش های ارزشیابی کیفی - توصیفی در 5 دسته 1- آسیب های مربوط به نظام آموزش و پرورش، 2- آسیب های مربوط به افراد دخیل در فرآیند تعلیم و تربیت، 3- آسیب های مربوط به مدارس چندپایه دوره ابتدایی، 4- آسیب های مربوط به ابزارها و منابع آموزشی و 5- آسیب های مربوط به بازخورد توصیفی، طبقه بندی و بیان شد. نتایج نشان داد که عدم تامین زیرساخت های لازم در بروز این آسیب ها و چالش ها اثرگذار است و با توجه به اهمیت ارزشیابی کیفی - توصیفی در فرآیند یاددهی - یادگیری، ضروری است که راهکارهای مناسب جهت به حداقل رساندن آسیب های آن در پیش گرفته شود.
    کلیدواژگان: آسیب شناسی، ارزشیابی کیفی - توصیفی، دوره ابتدایی، سنتزپژوهی
  • فرناز ایمانپور*، فهیمه ایمانپور صفحات 183-200

    پژوهش حاضر با هدف بررسی میزان شیوع و تفاوت‏های جنسیتی اهمال‏کاری تحصیلی در دانش‏آموزان کلاس‏های چندپایه مقطع متوسطه اول انجام شد. روش تحقیق از نظر استراتژی توصیفی و از نظر مسیر اجرا مطالعه موردی و از نظر هدف کاربردی بود. شرکت‏ کنندگان تعداد 150 دانش ‏آموز پایه نهم مشغول به تحصیل در کلاس‏های چندپایه استان خراسان‏جنوبی بودند که به روش نمونه‏گیری تصادفی خوشه‏ ای انتخاب شدند. جمع ‏آوری داده ‏ها با استفاده از پرسش‏نامه اهمال‏کاری تحصیلی سواری (1391) انجام پذیرفت. نتایج بررسی آمار توصیفی نشان داد که 24 درصد دانش ‏آموزان یک انحراف معیار بالاتر از میانگین قرار گرفتند و دارای اهمال‏ک اری شدید تلقی شدند، 61.33 درصد بین یک انحراف معیار بالاتر و یک انحراف معیار پایین‏تر از میانگین قرار گرفتند و دارای اهمال‏ کاری متوسط دسته‏ب ندی شدند و 14.66 درصد یک انحراف معیار پایین‏تر از میانگین را به خود اختصاص دادند و دارای اهمال‏کاری خفیف تشخیص داده شدند. هم‏ چنین، دانش ‏آموزان پسر میانگین نمره بالاتری در پرسش‏نامه اهمال‏ کاری تحصیلی نسبت به دانش‏آموزان دختر کسب کردند و بررسی آمار استنباطی از طریق اجرای آزمون تی مستقل نشان‏ داد که تفاوت مشاهده شده بین میانگین نمرات دو گروه به لحاظ آماری معنی‏دار می‏باشد. نتایج این پژوهش می‏تواند توسط متخصصین امر تعلیم و تربیت مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: اهمال‏کاری تحصیلی، کلاس‏های چندپایه، میزان شیوع، تفاوت‏های جنسیتی، دانش ‏آموزان
|
  • Mohammad Kaki *, Amene Sadr Pages 1-18

    The current research, which is aimed at the effectiveness of virtual education on the quality of teaching and self-efficacy of primary school teachers, is a semi-experimental type with a pre-test and post-test with a control group. The statistical population included all primary teachers in Abdanan city. The statistical sample of this research will include 30 people from the statistical population, who have been replaced into two groups, control (15 people) and experimental (15 people). The sampling method of the research was chosen in a multi-stage cluster method and they were randomly replaced in the experimental and control groups. In this research, two questionnaires of the quality of Rasouli teaching (2009) and the self-efficacy of Schanen-Moran and Woolfork (2001) were used. Ancova and Mancova covariance tests were used to analyze the data. The reliability of the teaching quality questionnaire using Cronbach's alpha was 0.86, and the reliability of the self-efficacy questionnaire (Schanen-Moran and Wolfork) was estimated at 0.83. The validity of the questionnaires was confirmed by experts. In order to analyze the data, Spss software version 21 was used. The research results showed; Virtual education improves teaching quality and teachers' self-efficacy.

    Keywords: Virtual Education, teaching quality, self-efficacy, Primary Teachers
  • Marzban Adibmanesh* Pages 19-36

    The purpose of this study was to investigate the effect of Teacher's Responsibility Training on the Identity Crisis in Islam abad gharb of the West. The research method is semi-experimental and uses two groups (experimental group and control group) with pre-test and post-test. The statistical population of this study included all female high school students in Islamabad city in the academic year of 99-400. Sampling was a multi-stage random stratified method. First, a high school was selected randomly from high schools in Islamabad city of the city of Islamabad. Then, among the female students of the first year of this high school, which was 135, according to Morgan's table, 100 people were selected randomly and Identity Crisis Questionnaire was implemented Then the Identity Crisis Test was given to the students of these two high schools. The students were 30 who were randomly divided into experimental and control groups. The research tool in this research was a questionnaire for identification. The questionnaire was derived from several Professor Adams, Brusensky, Jackson identity questionnaires, and included 30 questions and assessed three types of identity (sexual, professional, and social)..The results of dependent analysis indicated that the mean of person identity crisis in the experimental group after training decreased. Also, there was a significant relationship between household economic status, the number of family children and academic performance of students with identity crisis, but there was not a meaningful relationship between parent education and identity crisis.

    Keywords: Responsible Education, Identity Crisis, Reality Therapy, High School Girl Students
  • Hosein Hasanzadeh Vayaiee *, Somaieh Navaie Pages 37-62
    Serious partnerships and trusts between home and school have always been the focus of education professionals, but sometimes, for various reasons, this is not possible and causes real trust and partnerships between home and school to not be done properly, while trust and partnerships. The real thing happens when families get involved in school affairs and the school sees families as their companions. Therefore, the present study was conducted qualitatively with the aim of "identifying barriers and neglected dimensions of partnership and building trust between home and school" by descriptive-analytical method. The statistical population included all professors of Farhangian University in Islamshahr. Fifteen professors who are active in the field of education were selected using purposive sampling. Semi-structured interviews were used to collect data to identify the dimensions of neglect and its barriers. According to the findings, barriers such as parents' lack of knowledge about the goals and functions of the school and their inability to adapt to the curriculum, rapid changes in curricula, lack of time, employment, distance and involvement in daily activities, structure The educational system, the poor economic situation of families, the ruthlessness of the executive and educational staff of schools towards families, the lack of proper publicity by the public media in promoting a culture of partnership and building trust between home and school, and three neglected intellectual and attitudinal dimensions, structure and resources A human being was identified in distrust and lack of partnership between home and school.
    Keywords: Participation, trust building, neglected dimensions, home, school, Education
  • Marzieh Keramati Nojedehsadat *, Azam Gholami Pages 63-86

    The purpose of this study was to analyze the university entrance exam questions and the performance of candidates in answering them based on Bloom's cognitive levels. The research is applied and analytical-descriptive. The statistical population was the candidates for the entrance exam from the years 2016 to 2018. Based on the Krejcie-Morgan table, 384 people were selected from Tehran. The data collection tool was the test report of the incoming candidates from 2016 to 2018. After collecting data, their analysis was based on Kappa Cohen and descriptive statistics. First, by analyzing the content of the test questions, their level was determined based on Bloom's cognitive domain levels, then, the performance of the candidates in the questions of each level was analyzed. For this purpose, the tests of 2016 to 2018 were used. The findings showed that the questions were above 40% in the level of comprehension and the performance of the volunteers in each of the levels was unsatisfactory (less than 50%). It was concluded from the findings that the majority of questions were low. It is suggested that the questions be formulated at the highest levels of Bloom's cognitive domain so that the student can be selected in various fields, including the fields of Farhangian University.

    Keywords: : National Experimental Science Exam, Biology course, Bloom's cognitive domain, Volunteer response rate
  • Amir Karimi *, Sajjad Jalilian Pages 87-115
    The present paper, with a future research approach, identifies the most important challenges affecting the achievement of its goals in educating teachers at Farhangian University and tries to draw its desired perspectives in the time horizon of 1410. This research is based on Delphi methods and structural analysis in terms of nature and has a practical purpose using documentary and survey methods. Also in the present study, through a questionnaire from 17 professors of Farhangian University, the problem was raised. In this framework, the validity of the questionnaire was confirmed by two methods of content validity as well as structural validity and reliability with the help of Cronbach's alpha (0.967). The research data were statistically analyzed using SPSS software version 24 and statistical tests, and Mick Mac software was also used for structural analysis of challenges. Findings indicate that among the main challenges, educational, managerial and infrastructure challenges, respectively, and among the sub-challenges, the two variables of attracting efficient teachers and the quality of educational services play a key role among other variables. Based on this, the effects of variables on each other and their effectiveness, as well as variables that have indirect effects and have a lot of potential, were determined and identified. Finally, a comprehensive plan has been drawn in the form of a leading horizon in 1410 in order to use all its capacities to enable the realization of the strategic goals of Farhangian University as a mission-oriented university in the field of education.
    Keywords: Futurology, Horizon Vision 1410, Farhangian University, Mick Mac Software
  • Robab Rahmati, Amir Karimi * Pages 116-136
    The current research aims to review and analyze the content and citations of Poish quarterly articles in humanities education. The research method, content analysis, and citation that was done using Excel and SPSS software. The findings of the research showed that 77 articles were published in 10 issues of this quarterly magazine, from issue 16 to issue 25, of which 48 article titles were written as a group and the rest were written individually, the total number of citations was 2256, and the average number of citations for each article was 29.30. . Authors' self-citation was 10% and on average 10.45 external citations, 1.1 citations from the site, 12.6 citations from books, 14.93 citations from articles, and 0.74 citations from master's and doctoral theses. 65% of the authors of the articles were men and 35% were women. Also, 42.9% of the authors had the rank of assistant professor. Articles with 1135 citations and books with 972 citations are higher than other sources. Qualitative methods were used more with 64%, and curriculum and philosophy subjects with 16.9% also had the largest range of articles. As a result, paying more attention to internal documents, presenting group and interdisciplinary articles, increasing the quality of the publication, and paying attention to the neglected areas of humanities education such as; Physical education, economics, history, law, and other disciplines can lead to the improvement of the quality of the publication.
    Keywords: citation analysis, Content Analysis, Farhangian University publications, Humanities education
  • Ensi Keramati * Pages 137-154
    The purpose of this study was to investigate the causes of fatigue and boredom during the E-learning in student- teachers in 2020-2021 academic year. This study was conducted via qualitative approach using thematic analysis. Participants were 25 student- teachers at Farhangian University who were selected by criterion sampling method to theoretical saturation boundary. Participants were subjected to semi-structured interviews based on one main question. Transcribed interviews were analyzed according 3 steps. Lincoln and Guba criteria were also used to determine the reliability of the research. Findings revealed that there were 2 inclusive themes, 5 organizing themes and 14 basic themes. Again, the results show that all of the participants experienced a feeling of fatigue and boredom during the E-learning to a large extent. So, some changes need to be made in Farhangian Curricula, according to content, time, teaching and evaluation methods, for having an effective E-learning in Farhangian University,
    Keywords: E-learning, Farhangian University, Emotional exhaustion, Academic burnout
  • Kosar Attarnia *, Mohammad Azimi Pages 155-182
    The purpose of this study was to synthesize the harms and challenges of performing qualitative-descriptive evaluation in elementary school. The method of the present study is qualitative and of the synthesis type, which has been done in 6 stages. for this purpose, scientific documents written from 2011 onwards were used to review the Theoretical and practical bases of research. In this regard, the studies conducted on qualitative-descriptive evaluation during the years 1385-1400 inside the country and the years 1990-2021 abroad as a statistical population were searched through domestic and foreign databases and by examining 74 articles and 3 books were extracted according to the set input criteria, and after performing the first level screening, 25 domestic and foreign books and articles were considered as a statistical sample. In this regard, and based on the findings, the harms and challenges of qualitative-descriptive evaluation in 5 categories: 1- Injuries related to the education system, 2- Injuries related to people involved in the education process, 3- Injuries Multi-grade elementary schools, 4- Damages related to educational tools and resources and 5- Damages related to descriptive feedback were classified and expressed. The results showed that the lack of necessary infrastructure is effective in the occurrence of these injuries and challenges, and given the importance of qualitative-descriptive evaluation in the teaching-learning process, it is necessary to take appropriate measures to minimize its harms. .
    Keywords: pathology, qualitative-descriptive evaluation, elementary course, synthesis research
  • Farnaz Imanpoor *, Fahimeh Imanpoor Pages 183-200

    The present study was conducted with the aim of investigating the prevalence and gender differences of academic procrastination among students of multi-grade classes in junior high school. The research method was descriptive in terms of strategy, case study in terms of execution path, and applied in terms of purpose. The participants in the research were 150 ninth grade students (82 boys and 68 girls) who were studying in multi-grade classes in South Khorasan province and were selected by random cluster sampling. Data collection was done using Sawari academic procrastination questionnaire (2013). The results of descriptive statistics showed that 24% of students were one standard deviation higher than the mean and were considered to have high procrastination, 61.33% were between one standard deviation higher and one standard deviation lower than the mean and were classified as having medium procrastination and 14.66% had one standard deviation lower than the mean and were diagnosed as low procrastinators. Also, boy students obtained a higher score in the academic procrastination questionnaire than girl students, and the inferential statistics analysis through running an independent samples t-test showed that the observed difference between the average scores of the two groups was statistically significant. The results of this research can be used by education experts.

    Keywords: Academic procrastination, multi-grade classes, prevalence rate, gender differences, Students