فهرست مطالب

نشریه تحقیقات مدیریت آموزشی
سال چهاردهم شماره 1 (پیاپی 53، پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1402/02/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محسن اکبری*، محمود صفری، ابولقاسم دلخوش مسمایی صفحات 15-29

    دوام و موفقیت سازمان های امروزی در گرو همسویی با تغییرات، توسعه و بالندگی در سازمان می باشد. بالندگی سازمانی پیامد اجتناب ناپذیر تحولات مداوم محیطی در عصر حاضر است, که می تواند باعث رشد و توسعه سازمانی شود. هدف اصلی این پژوهش، شناسایی ابعاد و مولفه های بالندگی کارکنان وزارت رفاه کار و امور اجتماعی است. روش تحقیق از منظر هدف، کاربردی و بر اساس گردآوری اطلاعات، رویکرد کیفی می باشد. با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند و گلوله برفی، با 20 نفر از مدیران ارشد و صاحب نظران، خبرگان وزارت رفاه کار و امور اجتماعی شهر تهران، مصاحبه های عمیق نیمه ساختاریافته صورت گرفت و داده ها با استفاده از کد گذاری باز، محوری و انتخابی از طریق نرم افزار مکس کیودا 2020 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که بالندگی کارکنان در وزارت رفاه کار و امور اجتماعی شامل پنج بعد بالندگی فرایندی، بالندگی حرفه ای، بالندگی فردی، بالندگی سازمانی و بالندگی اخلاقی می باشد.

    کلیدواژگان: بالندگی کارکنان، بالندگی سازمانی، وزارت رفاه کار و امور اجتماعی
  • لیلا بخشی سورشجانی*، عشرت غلام زاده صفحات 31-50

    هدف این پژوهش بررسی نقش واسطه ایمنی هیجانی در رابطه بین تنظیم شناختی هیجان و انگیزش تحصیلی بود. روش پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ شیوه ی گردآوری توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش را تمامی دانش آموزان دختر دوره ی متوسطه ی اول شهر بهبهان در سال 99-1398 تشکیل می دادند که تعداد 350 نفر از آن ها از طریق نمونه گیری تصادفی خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شدند. داده های مورد نیاز پژوهش از طریق مقیاس انگیزش تحصیلی هارتر (1981)، مقیاس ایمنی هیجانی برونر و همکاران (2008) و مقیاس تنظیم شناختی هیجان گارنفسکی، کرایج و اسپینهاون (2002) استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد، از بین مولفه‏های تنظیم‏شناختی هیجان به ترتیب؛ سرزنش دیگران، سرزنش خود، تمرکز مثبت مجدد، نشخوار فکری و فاجعه‏ آمیزی بر روی انگیزش تحصیلی اثر دارند. هم چنین، مولفه ‏های سرزنش دیگران، تمرکز مثبت مجدد، نشخوار فکری و فاجعه ‏آمیزی بر روی ایمنی هیجانی اثر دارند. علاوه بر این، یافته ها نشان داد، اثر مستقیم تنظیم شناختی هیجان بر ایمنی هیجانی مثبت و معنی دار و اثر مستقیم تنظیم شناختی هیجان بر انگیزش تحصیلی مثبت و معنی-دار است. نتیجه گیری: به طور کلی می توان نتیجه گرفت که انگیزش تحصیلی و ایمنی هیجانی از طریق تنظیم شناختی هیجان قابل پیش-بینی هستند.

    کلیدواژگان: انگیزش تحصیلی، ایمنی هیجانی، تنظیم شناختی هیجان، دانش آموزان
  • ابوالفضل قاسم زاده علیشاهی*، خاور قره دینگه، صادق ملکی آوارسین صفحات 51-72

    یکی از روش های توانمندسازی مدیران مدارس برای غلبه بر پیچیدگی های مدارس و تصمیم گیری های اثربخش برای رفع مشکلات در محیط پویا، توسعه تفکر سیستمی در میان مدیران مدارس است. هدف تحقیق تبیین و ارزیابی پیشایندها و پسایندهای تفکر سیستمی مدیران مدارس ابتدایی است. این تحقیق از نوع پژوهش های کمی است. جامعه آماری تحقیق مدیران مدارس ابتدایی در استان های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل و زنجان است که با استفاده از نمونه گیری طبقه ای تصادفی به تعداد 385 مورد انتخاب و پرسشنامه تکمیل گردید. روایی پرسشنامه به صورت روایی محتوایی و پایایی با آلفای کرونباخ مورد ارزیابی و تایید قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده های تحقیق از مدلسازی معادلات ساختاری در نرم افزار SMART PLS انجام گردید. نتایج تحلیل مدلسازی معادلات ساختاری بیانگر این است که پیشایندهای فرهنگ سازمانی و محیط، جهت فکری مدیران مدارس، نظام ارزشیابی و قوانین و مقررات، نظام مدیریت و تصمیم گیری، یادگیری فردی و مشارکتی، الگوی نقش و ترویج تفکر سیستمی، رهبری آموزشی و تجربه مدیریتی بر تفکر سیستمی مدیران مدارس ابتدایی تاثیر مثبت و معناداری دارد. همچنین تفکر سیستمی بر پسایندهای بهبود تعهد سازمانی، افزایش رضایت ذینفعان، ارتقاء عملکرد و بهره وری، ارتقاء تخصص و مهارت، ارتقاء همکاری و مشارکت، ایجاد آرامش و روحیه، ایجاد سازمان یادگیرنده، راه حل های جامع و راهبردی تاثیرمثبت و معناداری دارد.

    کلیدواژگان: تفکر سیستمی، مدیران مدارس، پیشایندها، پسایندها، مدلسازی معادلات ساختاری
  • زهرا عباس زاده* صفحات 73-88

    از آن جا که حضرت امام خمینی (ره) مدیری توانا در اداره امور کشور می باشند انتظار می رود که تمامی سازمان های اسلامی بویژه سازمان آموزشی،نوع نگرش ایشان را به نحوی در افکار و مدیریت خود ارایه نمایند؛ هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی و شناسایی بعد نگرش رهبر آموزشی در مجموعه سخنرانی های حضرت امام خمینی (ره) است. روش پژوهش به کارگرفته در این تحقیق، تحلیل محتوا و واحد تحلیل مضمون است. جامعه آماری این پژوهش مجموعه سخنرانی های حضرت امام خمینی (ره) نمونه اماری این پژوهش سخنرانی هایی با جنبه مدیریتی می باشد. ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه محقق ساخته است و برای رتبه بندی وضعیت متغیرهای پژوهش از آزمون فریدمن استفاده شد. جهت سنجش پایایی پرسش نامه از آلفای کرونباخ استفاده گردید که با استفاده از نرم افزار spss آزمون آلفای کرونباخ برابر 85% مورد تایید قرار گرفت.همچنین با توجه به نتایج پژوهش می توان گفت مولفه نگرش رهبر آموزشی دارای سه زیر مولفه اخلاص،روحیه تکلیف مداری ،روحیه خدمتگزاری می باشد

    کلیدواژگان: امام خمینی، روحیه تکلیف مداری، مدیریت
  • حامد اخوان*، محمود صفری، معصومه اولادیان صفحات 89-124

    نحوه گردآوری داده ها به روش آمیخته (کیفی و کمی) صورت گرفته است و ابزار گردآوری داده ها مصاحبه با خبرگان با انجام مصاحبه های تخصصی به روش دلفی، و پرسشنامه می باشد. سپس از طریق اجرای پرسشنامه، تحلیل داده ها در بخش کیفی به روش کدگذاری (باز، محوری و انتخابی) و در بخش کمی تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده، به دو روش توصیفی و استنباطی از طریق نرم افزار SPSS و Smart PLS انجام شد. در تحلیل استنباطی به روش تحلیل عاملی، به تجزیه و تحلیل داده ها پرداخته شد.نتایج نشان داد مولفه های شناسایی شده نظام آموزش شهروندی: نوع دوستی، وجدان کاری، جوانمردی، رفتار مدنی، ادب و ملاحظه، قانون گرایی، روحیه مشارکت جویی، مسولیت پذیری، اعتماد به نفس، رفتار اجتماعی - سیاسی، رفتار مبتنی بر آموزه های دینی و ملی، محیط زیست و توسعه پایدار و در نهایت حکمرانی هوشمند با شاخص های آنها، تحت عنوان ابعاد و مولفه های مدل نظام آموزش شهروندی که در اداره و مدیریت شهرهای هوشمند آینده تاثیرگذاری بیشتری دارند مورد پذیرش قرار گرفتند. از جمع بندی در خصوص مدل مدیریت شهرهای هوشمند آینده با رویکرد مولفه های نظام آموز شهروندی عوامل، ابعاد و مولفه های مدل نظام آموزش شهروندی در مدیریت شهرهای هوشمند آینده در شهرداری تهران، 5 عامل، با اولویت بالا مطرح گردید. این عوامل عبارتند از: اولویت اول: مولفه ادب و ملاحظه؛ اولویت دوم: مولفه روحیه مشارکت جویی؛ اولویت سوم: مولفه قانون گرایی؛ اولویت چهارم: مولفه رفتار مدنی و اولویت پنجم: مولفه مسولیت پذیری. شاخص های برازش الگو در تحلیل عاملی، برازش الگو را تایید می نمایند.

    کلیدواژگان: شهر هوشمند، توسعه پایدار شهری، شهر آینده، آموزش و تربیت شهروندی و آموزش حقوق شهروندی، تربیت شهروندی جهانی
  • اعظم سنائی، اکبر اعتباریان خوراسگانی*، البرز قیتانی، علی رشیدپور صفحات 125-139

     هدف این پژوهش تعیین یادگیری اجتماعی و جایگاه اجتماعی بعنوان موثرترین محورهای اصلی برندسازی مدیران می باشد. در این پژوهش از روش کیفی- تحلیل مضمون تفسیری و فراترکیب با رویرگرد فلسفی پراگماتیسم استفاده گردیده است. اسناد نوشتاری مرتبط با برندسازی و برندسازی شخصی اعم از کتب، رساله، مقاله وغیره به عنوان جامعه آماری بخش کیفی انتخاب شدند؛ پس ازجستجو، بررسی و غربال منابع شناسایی شده، 75 منبع دارای کدهای مرتبط بوده و مورد استفاده قرار گرفتند. در اثر تحلیل داده های کیفی؛ 207 کد، 68 مضمون پایه، 29مضمون سازمان دهنده و 8 مضمون فراگیر شناسایی گردید. بر این اساس مدل برندسازی مدیران دولتی شامل ابعادی چون؛ یادگیری اجتماعی، جایگاه اجتماعی، خبرگی، آرمان توسعه محور، پویایی نظام مدیریت منابع انسانی سازمان، هوشمندی فردی و سازمانی، خودبرندسازی و اعتماد آفرینی می باشد. در ادامه پژوهش و نظر به سوال طرح شده مبنی بر موثرترین ابعاد مدل برندسازی مدیران دولتی؛ با توجه به کمک خبرگان و پردازش داده ها با روش آنتروپی شانون وزن هر یک از مفاهیم و مجموع وزن کدهای آن مفهوم محاسبه شد و بر اساس وزن های به دست آمده، ابعاد تفکیک و رتبه بندی گردید. و در نهایت ابعاد یادگیری اجتماعی و جایگاه اجتماعی بعنوان موثرترین ابعاد برندسازی مدیران سازمان های دولتی مشخص گردید.

    کلیدواژگان: یادگیری اجتماعی، جایگاه اجتماعی، برندسازی شخصی، برندسازی مدیران
  • قربانعلی اصغری، رضا یوسفی سعیدآبادی*، ام کلثوم غلامحسین زاده صفحات 141-155

    هدف کلی پژوهش حاضر، شناسایی و رتبه بندی ابعاد ارادت شغلی مدیران و تاثیر آن بر عملکرد (آموزشی-پرورشی) مدارس استان مازندران می باشد. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی است که با رویکرد آمیخته (کیفی و کمی) با طرح اکتشافی انجام شد. در رویکرد کیفی، از روش تحلیل مضمون و در رویکرد کمی از روش توصیفی از نوع پیمایشی استفاده شد. شرکت کنندگان بخش کیفی، مدیران ارشد و خبرگان آموزش و پرورش استان مازندران و دانشگاه به تعداد 20 تن و در بخش کمی، معلمان مدارس آموزش و پرورش استان مازندران به تعداد 33567 تن تشکیل می-دادند که در بخش کیفی از روش نمونه گیری هدفمند و با در نظر گرفتن قانون اشباع تعداد 10 تن و در بخش کمی بر اساس فرمول کوکران تعداد 380 تن با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای بر حسب مقطع تحصیلی به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده ها از پرسش نامه محقق ساخته ارادت شغلی و پرسش نامه های عملکرد آموزشی زندی (1392)، عملکرد پرورشی طاهری و همکاران (1397)، استفاده شده است. نتایج نشان داد که: متغیر ارادت شغلی دارای دو بعد «سازمانی و فردی» است. بعد سازمانی دارای شش مولفه (جو سازمان، عدالت سازمان، سیستم پاداش، امنیت شغلی، پشتیبانی مدیریت، فرهنگ سازمان) و بعد فردی دارای سه مولفه (تعهد به کار، انگیزه شغلی و احساس مثبت نسبت به کار) می باشد. همچنین نتایج آزمون معادلات ساختاری نشان داد که؛ تاثیر ارادت شغلی مدیران بر بهبود عملکرد آموزشی و پرورشی مدارس در آموزش و پرورش استان مازندران مثبت و معنادار می باشد.

    کلیدواژگان: ارادت شغلی، عملکرد آموزشی، عملکرد پرورشی
  • مجتبی معظمی*، احد دهقان زاده، اسفندیار دشمن زیاری، اسماعیل کاوسی صفحات 156-174

    این تحقیق در راستای بررسی عوامل موثر بر اثربخشی آموزش های مجازی ضمن خدمت کارکنان در بانک تجارت انجام شده است. روش تحقیق از نظر هدف کاربردی، از نظر نوع داده ها کمی و به لحاظ نحوه گردآوری داده ها، توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری تحقیق عبارت از کلیه کارکنان بانک تجارت در شهر تهران می باشند که تعداد آنها 5163 نفر می باشد. بر اساس جدول مورگان تعداد 384 نفر به عنوان نمونه انتخاب و بر اساس پرسشنامه محقق ساخته در چهار بعد و 32 گویه در مقیاس پنج گزینه ای لیکرت مورد پیمایش قرار گرفتند. در بخش آمار توصیفی ، توصیف داده ها در دو بخش متغیرهای زمینه ای و متغیر های اصلی ارایه گردیده و در بخش آمار استنباطی، جهت بررسی فرضیه ها از آزمون کا اسکویر (کای دو) استفاده شده است. با توجه به داده های تحقیق می توان گفت، بین تدریس اثر بخش مدرسان، کیفیت خدمات آموزشی ، بکارگیری فناوری اطلاعات و روش های نوین آموزش الکترونیکی و اثربخشی آموزش های مجازی ضمن خدمت کارکنان در بانک تجارت رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد.

    کلیدواژگان: آموزش مجازی، آموزش ضمن خدمت، روشهای نوین آموزش الکترونیکی
|
  • Mohsen Akbari *, Mahmud Safari, A. Delkhosh M. Pages 15-29

    The sustainability and success of today's organizations depend on alignment with changes, development and growth in the organization. Organizational growth is the inevitable consequence of continuous environmental changes in today's era, which can cause organizational growth and development. The main goal of this research is to identify the dimensions and components of the growth of employees of the Ministry of Labor Welfare and Social Affairs. The research method is practical from the point of view of the goal and based on the collection of information, it is a qualitative approach.Using the purposeful and snowball sampling method, semi-structured in-depth interviews were conducted with 20 senior managers and experts, experts of the Ministry of Labor Welfare and Social Affairs of Tehran, and the data were collected using open, central and selective coding through Max Kyuda 2020 software was analyzed. The results showed that the growth of employees in the Ministry of Labor Welfare and Social Affairs includes five dimensions of process growth, professional growth, individual growth, organizational growth and moral growth.

    Keywords: Employee growth, organizational growth, Ministry of Labor Welfare, Social Affairs
  • Leila Bakhshi Sooreshjani *, Eshrat Gholamzadeh Pages 31-50

    The aim of this study was to mediate the role of emotional safety in the relationship between cognitive emotion regulation and academic motivation. The research method was applied in terms of purpose and descriptive-correlational in terms of collection method. The statistical population of the study consisted of all female high school students in Behbahan in 2016-2017, of which 350 were selected through random sampling of multi-stage clusters. . Harter Academic Motivation Scale (1981), Emotional Safety Scale by Bruner et al. (2008) and Garnfsky, Craig and Spinhaven (2002) Cognitive Emotion Regulation Questionnaire were used to collect data. Pearson correlation coefficient and multiple regression were used to analyze the data. Findings showed that among the components of cognitive emotion regulation, respectively; Blaming others, self-blame, positive refocusing, rumination, and catastrophe all have an effect on academic motivation. Also, the components of blaming others, positive refocusing, rumination, and catastrophizing affect emotional safety. Findings also showed that the direct effect of cognitive emotion regulation on emotional safety is positive and significant, also the direct effect of cognitive emotion regulation on academic motivation is positive and significant. Conclusion In general, it can be concluded that academic motivation and emotional safety can be predicted through cognitive regulation of emotion.

    Keywords: academic motivation, Emotional Safety, cognitive emotion regulation, Students
  • Khavar Garedingeh, Abolfazl Qasemzadeh Alishahi *, Sadegh Maleki Avarsin Pages 51-72

    One way to empower school principals to overcome the complexities of schools and make effective decisions to solve problems in a dynamic environment is to develop systemic thinking among school principals. The purpose of this research is to explain and evaluate the antecedents and consequences of systematic thinking of primary school principals. This research is a type of quantitative research. The statistical population of the study is primary school principals in East Azarbaijan, West Azerbaijan, Ardabil and Zanjan provinces. Using stratified random sampling, 385 items were selected and a questionnaire was completed. The validity of the questionnaire was evaluated and confirmed as content validity and reliability with Cronbach's alpha. Research data analysis was performed from structural equation modeling in SMART PLS software. The results of structural equation modeling analysis indicate that the antecedents of organizational culture and environment, school principals' thinking direction, evaluation system and rules and regulations, management and decision making system, individual and participatory learning, role model and promotion of systems thinking, educational leadership and managerial experience It has a positive and significant effect on the systemic thinking of primary school principals. Systematic thinking also has a positive and significant effect on the consequences of improving organizational commitment, increasing stakeholder satisfaction, improving performance and productivity, improving expertise and skills, promoting cooperation and participation, creating peace and spirit, creating a learning organization, comprehensive and strategic solutions.

    Keywords: Systems thinking, school principals, antecedents, consequences, SEM
  • Zahra Abbaszadeh * Pages 73-88

    Since Imam khomaini is a capable manager, it is expected all organizations,especially educational organizations present,the type of their attitude in her thoughts and management. The main goal of the research ,is check and identify dimension of educational leader s attitude in the collection of hmam khomaini s speeches. The method of this research is content analysis and theme analysis. The statistical population of this research the collection of Imam khomaini s speeches and the statistical sample of those lectures is with management aspect. The collection tool is a resercher-made questionnaire. Friedman s test was used to work the status of research variables. Cronbach s alpha was confirmed to measure the reliability of the questionnaire wich was using spss soft ware equal to 85% .The results showed that the most insignificant confficient is related to the duty -oriented component. According to the results of the research, it can be said the dimension of attitude has three components of sincerity, duty –oriented , service spirit.

    Keywords: Imam Khomeini, duty-oriented spirit, management
  • Hamed Akhavan *, Mahmood Safari, Masoumeh Olaadian Pages 89-124

    The method of this research is practical in terms of purpose and it was done in an exploratory way. The method of data collection is a mixed method (qualitative and quantitative) and the tools of data collection are interviews with experts by conducting specialized interviews using the Delphi method, and a questionnaire. Then, through the implementation of the questionnaire, data analysis was done in the qualitative part by coding method (open, axial and selective) and in the quantitative part, the collected data was analyzed in two descriptive and inferential methods through SPSS and Smart PLS software, and the data was analyzed in the inferential analysis using the factor analysis method. (Exploratory factor analysis/Confirmatory factor analysis)The results showed the identified components of the citizenship education system: altruism, work conscience, chivalry, civil behavior, politeness and consideration, rule of law, cooperative spirit, responsibility, self-confidence, socio-political behavior, behavior based on religious and national teachings, environment. and sustainable development and finally smart governance with their indicators were accepted under the title of dimensions and components of the citizen education system model that have more influence in the management of future smart cities. five factors were proposed with high priority. These factors are: first priority: politeness and consideration component; Second priority: the spirit of participation component; Third priority: legalism component; The fourth priority: the civil behavior component and the fifth priority: the responsibility component. Model fit indices in factor analysis confirm the model fit.

    Keywords: Smart City, Sustainable urban development, Future Cities, Education &, Citizenship Education, Education of citizenship rights, Global citizenship education
  • Azam Sanaei, Akbar Etebarian Khorasgani *, Alborz Gheitani, Ali Rashidpoor Pages 125-139

    The purpose of this research is to determine social learning and social status as the most effective main axes of managers' branding. In this research, the qualitative method-interpretive theme analysis and metacombination with the philosophical approach of pragmatism has been used. Written documents related to branding and personal branding, such as books, treatises, articles, etc., were selected as the statistical population of the qualitative section; After searching, examining and screening the identified sources, 75 sources had related codes and were used. As a result of qualitative data analysis; 207 codes, 68 basic themes, 29 organizing themes and 8 overarching themes were identified. Based on this, the branding model of public managers includes dimensions such as; Social learning, social status, expertise, development-oriented ideal, dynamics of the organization's human resource management system, individual and organizational intelligence, self-branding and trust-building. In the continuation of the research and comment on the question raised regarding the most effective aspects of the branding model of public managers; With the help of experts and data processing with the Shannon entropy method, the weight of each of the concepts and the total weight of the codes of that concept were calculated and based on the obtained weights, the dimensions were separated and ranked. And finally, the dimensions of social learning and social status were identified as the most effective dimensions of branding of managers of government organizations.

    Keywords: Social learning, Social status, personal branding, managers', branding
  • Gorbanali Asghari, Reza Yousefi Saeedabadi *, Omme Kolsom Gholamhosseinzadeh Pages 141-155

    The main purpose of the present survey is to the Identifying and ranking the dimensions of managers' job dedication and its impact on the (educational- Breeding) performance of schools in Mazandaran province.This survey, in terms of purpose, is an applied one which has been conducted with a combined approach (qualitative and quantitative) and exploration plan. The statistical population included 20 people of the chief principals and elites of the Education Department in Mazandaran in qualitative part and 33567 people of the teachers of schools in Mazandaran in quantitative part. For statistical sample, in the qualitative part, 10 people were chosen using purposive sampling and considering saturation principle, and in the quantitative part, 380 people were chosen using stratified random sampling due to their educational grade. In order to collect data, a researcher-made questionnaire about professional devoting, Zandi’s educational performance questionnaire (1392), Taheri Breeding performance (1397), were used. The results showed that: the variable of job dedication consists of two dimensions of “organizational and individual”. The organizational dimension includes six components (organizational atmosphere, organizational justice, awarding system, job safety, management support, organizational culture) and the individual dimension includes three components (job commitment, job motivation, and positive feeling towards job). Also, the results of the structural equation test showed that: the effect of the principals’ professional devotion on improving the educational performance of schools in the Educational Department in Mazandaran is positive and significant.

    Keywords: Job dedication, educational performance, Breeding performance
  • Mojtaba Moazzami *, Ahad Dehghanzadeh, Esfandyar Doshmanzyari, Esmaeil Kavousy Pages 156-174

    This study was conducted to investigate the factors affecting the effectiveness of virtual training while serving employees in Tejarat Bank. The research method is quantitative in terms of applied purpose, quantitative in terms of data type and descriptive and correlational in terms of data collection. The statistical population of the study is all employees of Tejarat Bank in Tehran, whose number is 5163 people. According to Morgan's table, 384 people were selected as a sample and based on a researcher-made questionnaire in four dimensions and 32 items on a five-point Likert scale. In the descriptive statistics section, data descriptions are presented in two sections: contextual variables and main variables, and in the inferential statistics section, the Chi-square test (Chi-square) is used to test the hypotheses. According to the research data, it can be said that there is a positive and significant relationship between effective teaching of teachers, quality of educational services, application of information technology and new methods of e-learning and effectiveness of virtual training while serving employees in Tejarat Bank.

    Keywords: E-learning, In-Service Training, new methods of e-learning