فهرست مطالب

مطالعات شهر ایرانی اسلامی - پیاپی 47 (بهار 1401)

فصلنامه مطالعات شهر ایرانی اسلامی
پیاپی 47 (بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/11/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • احمد پوراحمد *، اکبر حمیدی، حسین حاتمی نژاد، سعید زنگنه شهرکی صفحات 1-17

    با آغاز قرن بیست و یکم، سیاست های مختلفی به منظور مدیریت پیچیدگی ها و عدم قطعیت سیستم های شهری، به ویژه در مقیاس کلانشهری اتخاذ گردیده که «بازآفرینی شهری» به عنوان سیاست معطوف به بافت های مرکزی- میانی و پهنه های ناکارآمد و فرسوده شهری، اهمیت انکارناپذیری در برنامه ریزی و مطالعات شهری یافته است. هدف اصلی این پژوهش، مرور ادبیات، بسط نظری و ارایه الگوی مفهومی بازآفرینی شهری براساس رویکرد تحلیل محتوای کیفی است که در وهله اول، بیش از 300 متن علمی در حوزه بازآفرینی شهری به صورت هدفمند مطالعه شد و پس از غربالگری نهایی، 73 منبع به عنوان متون منتخب مورد واکاوی محتوایی قرار گرفت. در گام دوم، مولفه ها و مقوله های مرتبط با متغیر اصلی تحقیق استخراج و دسته بندی گردید. براساس یافته های تحقیق، مقوله های عمده بازآفرینی شهری عبارتند از: 1) اصول بازآفرینی شهری؛ 2) سیر تحول سیاست های بازآفرینی شهری؛ 3) استراتژی های بازآفرینی پایدار شهری؛ 4) چارچوب های ارزیابی بازآفرینی؛ 5) نظریه های پشتیبان بازآفرینی؛ و 6) بازآفرینی شهری مبتنی بر کاربری اراضی شهری. در نتیجه، با در نظرگرفتن مفاهیم نظری بسط یافته، الگو و مدل مفهومی بازآفرینی شهری ارایه گردید. شایان توجه است که در میان مقولات مزبور، مسیله بازآفرینی شهری با اتکای بر سیستم کاربری اراضی در مطالعات پژوهشی بیشتر مورد توجه بوده و سپس، مقوله استراتژی های بازآفرینی پایدار اولویت بیشتری دارد. در مقابل، بر بحث رویکردهای نظری پشتیبان بازآفرینی، سیرتحول سیاست بازآفرینی و چارچوب های ارزیابی آن نسبت به بقیه موضوعات مورد بررسی، کمتر تاکید شده است.

    کلیدواژگان: سیاست شهری، بازآفرینی شهری، الگوی نظری بازآفرینی شهری، تحلیل محتوای کیفی
  • رضا رحیم نیا *، ناهید هلاکوئی، سجاد موذن صفحات 19-33

    مناره ها از آثار معماری ایرانی هستند که علی الخصوص در شیوه رازی نمونه های ارزشمندی از آنها وجود دارد. پس از ورود اسلام، اندیشه های مذهبی در ساخت و تزیین مناره ها تاثیرگذار و در مضامین و مفاهیم کتیبه های آن ها متبلور گشته است. در این میان کتیبه های قرآنی موجود بر این مناره ها می توانند یکی از منابع مهم برای درک و بررسی دیدگاه های مذهبی و اعتقادی مردم و معماران و همچنین عملکرد آنها باشند. این دیدگاه ها کمتر در تدقیق عملکرد آثار معماری مورد توجه قرار گرفته است. با این توضیح مطالعه پیش رو تلاش دارد تا با بررسی کتیبه های مناره های شیوه رازی در ایران، ضمن توجه به آیات قرآنی، مفاهیم بکار رفته در آن ها را شناسایی و تحلیل نماید. در این راستا چیستی ارتباط بین مفاهیم یا مضامین آیات قرآنی موجود در کتیبه های مناره های شیوه رازی و عملکرد آن ها سوال اصلی پژوهش را شکل داده است. در این مطالعه علاوه بر شناسایی مناره های شیوه رازی و دسته بندی کتیبه های آن ها، تحلیل مضامین کتیبه های قرآنی در جهت بازخوانی کاربری مناره هدف اصلی مقاله است. پژوهش حاضر تلاش دارد مفاهیم موجود در این آیات را استخراج، دسته بندی و پرکاربردترین مفاهیم را شناسایی و تحلیل کند. جهت دستیابی به این هدف کتیبه های قرآنی مناره های شیوه رازی که غالبا سلجوقی هستند، به صورت کتابخانه ای و میدانی شناسایی و در جهت تدقیق متن کتیبه برخی از مناره های مذکور بازدید شده اند. پس از مستندسازی کتیبه ها و شناسایی آیات آن ها، به روش تفسیری - تحلیلی (تحلیل محتوی) متن آیات مورد تحلیل قرار گرفتند. بر اساس مطالعات انجام شده، تکرار مفاهیم «بیان صفات دعوت کنندگان به سوی خدا»، «توحیدی» و «بیان صفات خداوند» در آیات کتیبه های مناره قابل توجه است. در نتیجه آیات این کتیبه ها بیشتر به دو موضوع کلی «نشانه» و «هدایت» پرداخته اند که با توجه به آن ها می توان عملکرد مناره را «رسانه ای برای هدایت» دانست.

    کلیدواژگان: معماری ایران، شیوه رازی، سلجوقی، مناره، عملکرد، کتیبه قرآنی
  • محمدرضا رحیم زاده، زهرا آل بویه * صفحات 35-54

    جریان اصلی سیر تحولاتی که سکناگزیدن انسان معاصر را هدایت می کند و شکل می دهد، موضوع نگرانی و نقد گروه هایی بسیار متنوع از اندیشمندان بوده است. نظریه پردازان بسیاری دربازاندیشی مفاهیم ناظر بر سکناگزیدن بسیار تلاش کرده اند و چشم اندازهای تازه ای گشوده اند. سعادت و خوشبختی راستین انسان در کانون توجه همه ادیان در همه سنت هاست. با این پیش فرض به نظر می رسد که تلاشی از این منظر بتواند روشنگر اموری باشد که در نگاه جاری به معماری کم اهمیت تلقی شده یا فراموش شده است. هدف از این پژوهش این است که با رجوع به متون دینی دریابد از این منظر اصول و معیارهای نگاه به بدن و ظرف زندگی انسان چیست و چه نسبتی بین انسان و ظرف سکنای او برقرار است. روش تحقیق این پژوهش تطبیقی و با رویکرد تفسیرگرا است و منابع آن متون دین های زرتشتی و مسیحیت و اسلام و برخی تفسیرهای آن هاست.در بخش نخست مقاله رابطه وجودی انسان و ظرف سکنای او در متن تفکر مبتنی بر دین های مذکور بررسی شده است و در بخش دوم مقاله به بررسی تطبیقی تفاوت ها و اشتراکات اساسی آن سه پرداخته شده است.یافته های پژوهشنشان می دهد که ادیان بررسی شده، به رغم تفاوت مقولات و اصطلاحات در نگاه به انسان و مراتب و مقیاس های سکناگزیدن او، در یک امر اشتراک دارند و آن اینکه تمایز بنیادین و ماهوی ای میان شهر و خانه و کالبد انسان قایل نیستند، همان گونه که برای نفس انسان، اهالی خانه و اهالی شهر چنین تمایزی قایل نیستند و اصول واحدی را حاکم بر هر سه می دانند. از منظر هر سه دین، جهانی که انسان در آن سکنا می گزیند، بدن، خانه، و شهر، کلی واحد است که علاوه بر ساحت مادی یا زمینی، از یک ساحت فرامادی یا آسمانی تشکیل شده است. اما نگاه حاصل از تفکر مدرن، با غلبه تخصص گرایی و گسترش آن، دیدگاه و رویکرد تازه ای در فهم و مواجهه با انسان و سکناگزینی او در پیش نهاده است که دقیق ولی در قیاس با آنچه از تفکر دینی در ادیان بررسی شده حاصل می شود، از جهت مراتب محدود، از نظر اولویت ها متفاوت، و از نظر مقیاس ها نامنسجم است.

    کلیدواژگان: انسان، ظرف سکنا گزیدن، خانه، شهر، متون دینی
  • علیرضا صادقی، سیده طیبه حسینی پور، مسعود دادگر * صفحات 55-74

    مسیله حمل ونقل همواره به عنوان یکی از عمده ترین چالش های شهری محسوب می شده است. رشد شتابان اقتصادی و جمعیتی شهرها، افزایش مالکیت خودروهای شخصی، محدودیت زیرساخت های حمل ونقل شهری، افزایش سفرهای درون شهری و توسعه نامتناسب فضاهای شهری، باعث افزایش معضلات ترافیکی در شهرها می شود. امروزه جهت رهایی از این مشکلات و افزایش مطلوبیت و کیفیت زندگی در شهرها، توسعه فضاهای شهری بر مبنای سیستم حمل ونقل عمومی شکل می گیرد. فواید TOD به طور گسترده ای اثبات شده است، از کاهش انتشار کربن گرفته تا دستیابی به طیف وسیعی از دیگر مزایای اقتصادی- اجتماعی ذاتی در شهرهای پایدار و زنده. افزایش مالکیت خودرو در شهر شیراز که جمعیت آن در سال های بعد از انقلاب با رشد شدیدی روبرو شده است و هم چنین تشدید استفاده از اتومبیل های شخصی در این شهر باعث بروز مشکلات زیادی چون ترافیک شدید، بروز انواع آلودگی ها از قبیل آلودگی هوا و آلودگی صوتی شد که این امر ضرورت توجه به توسعه حمل ونقل محور را در این شهر آشکار ساخت و در پی این امر قطار شهری به عنوان شیوه حمل ونقلی کارآمد مورد توجه قرار گرفت. هدف اصلی پژوهش حاضر، ارزیابی و تحلیل بافت های شهری پیرامون ایستگاه های قطار شهری شیراز بر اساس معیارهای توسعه حمل ونقل محور (TOD) است. محدوده مورد مطالعه، دو ایستگاه منتخب از خط یک قطار شهری شیراز، ایستگاه های میرزای شیرازی و نمازی است. در این تحقیق، ابتدا به شناسایی اصول توسعه با محوریت حمل ونقل عمومی پرداخته شده است. پس از آن، مشخصات محدوده مورد مطالعه با معیارهای توسعه حمل ونقل محور و استاندارد های موسسه سیاست های توسعه و حمل ونقل (ITDP) ارزیابی گردیده و با استفاده ازSWOT به تجزیه و تحلیل ایستگاه ها پرداخته است. نتایج این پژوهش نشان می دهد ایستگاه میرزای شیرازی در وضعیت برنزی قرار دارد اما ایستگاه نمازی حتی در این وضعیت نیز قرار نمی گیرد. دسترسی به خدمات محلی، تراکم غیرمسکونی مناسب و گزینه های حمل ونقل در ایستگاه های مورد مطالعه از نقاط قوت این رویکرد است. معیار تراکم مسکونی در ایستگاه ها پایین بوده و نیاز به افزایش دارد. یافته های این تحقیق می تواند برای کمک به برنامه ریزان در ارزیابی اقدامات انجام شده در توسعه ریلی درون شهری به کار گرفته شود.

    کلیدواژگان: شبکه حمل ونقل عمومی، توسعه حمل و نقل محور، شهر شیراز، خطوط قطار شهری و ایستگاه ها
  • سونیا سیلوایه، عباس غفاری *، مازیار آصفی، عباس یزدانفر صفحات 75-90

    معماری مسکونی در ایران و خصوصا در تهران، از اوایل پهلوی، دستخوش تغییراتی در ساختار کالبدی-کاربردیشد، به نحوی که، بناهای تک واحدی به مجتمع های آپارتمانی با زندگی عمودی تبدیل شدند. در این میان، یکی از مهترین عوامل موثر در این تحولات، فناوری حاصل از انقلاب صنعتی می باشد که به عنوان عاملی قدرتمند، تحولات وسیعی را ایجاد نموده است. امروزه بناها به واسطه توسعه تجهیزات و مصالح جدیدتر، با تحولات ساختاری زیادی و ارزش گذاری های متفاوتی مواجه شده اند کهاین پژوهش بازتاب اثرگذاری فناوری بر معماری مجتمع های مسکونی در دوره معاصر و طی دو بازه زمانی پهلوی و انقلاب اسلامی را مورد توجه قرار داده است. در این راستا، در بخش نظری با رویکرد کیفی و مطالعات کتابخانه ای و با بهره گیری از روش تحلیلی-توصیفی، چهارچوب نظری ارایه شد و سپس با مطالعات میدانی و تدوین پرسشنامه، چهارچوب نظری از طریق برنامه آماری SPSSارزیابی و تحلیلشد. یافته های پژوهش بیانگر آن است که؛ میان متغیر مستقل سخت ابزار(با سه بعد رفاهی، امنیتی و تنوع-تجمل) از بحث «فناوری» با سه بحث محوطه-نما، معماری داخلی-پلان و تزیینات از متغیر «مجتمع مسکونی» رابطه نسبتا ضعیفی در دوره پهلوی وجود داشته است در حالی که در دوره انقلاب اسلامی این رابطه قوی تر است و به شدت احساس می شود. بدین معنی که در دوره پهلوی تغییرات در سخت ابزار می تواند تا حدودی در مجتمع مسکونی نیز تاثیرگذار باشد. اما برای بازه زمانی انقلاب اسلامی، این رابطه بیشتر به چشم می آید، به نحوی که شدت این رابطه در دوره پهلوی با میانگین207/0 و در دوره انقلاب اسلامی با میانگین390/0 می باشد که در میان مسیله قابل ملاحظه؛ اهمیت بالاتر بحث «معماری داخلی/پلان» در هر دو دوره مذکور نسبت به دو بحث دیگر یعنی «تزیینات داخلی» و « محوطه/نما» در معماری مجتمع ها می باشد.

    کلیدواژگان: فناوری، مجتمع مسکونی، دوره پهلوی، دوره انقلاب اسلامی، شهر تهران
  • هوشنگ فروغمند اعرابی *، محمود ارژمند صفحات 91-99

    برخی اندیشمندان نتیجه ارتباط فرهنگی معاصر ایران با غرب را «چهل تکگی هویت» و دگرگونی مفهوم اصالت در حوزه های مختلف فرهنگی می دانند. برخی دیگر نیز معنویت را جداافتاده از فرهنگ معاصر ایران دانسته اند. برخی نیز همچون داریوش شایگان با وجود تاکید بر لزوم پذیرش مدرنیته و غرب از سوی فرهنگ ها که ماهیتی فراتر از «هویت و اصالت بومی» دارد، می-خواهند به چهل تکه شدن هویت و بی ارزش شدن فرهنگی خاصه در معماری معاصر نیز معتقد بمانند. این مساله در بافت های تاریخی ایران در راستای بازخوانی مفهوم اصالت معماری ایران چالش هایی را به وجود آورده است. مساله اصلی این پژوهش آن است که جایگاه اصالت در تقابل با مدرنیته ایرانی در معماری که در اندیشه شایگان دچار افسون زدگی و دگردیسی شیزوفرنیک است، چیست؟ هدف پژوهش بررسی مفهوم «اصالت» در تقابل مدرنیته و «معماری چهل تکه» معاصر ایران خاصه در بافت های تاریخی با اتکا به آرا و اندیشه داریوش شایگان است. روش تحقیق بنابه ماهیت بنیادی آن، «توصیفی- تحلیلی»، «فراتحلیل» و «استدلال منطقی» است که از ابزار گردآوری داده مشتمل بر مطالعات کتابخانه ای و اسنادی بهره برده است. یافته های تحقیق نشان می دهد که در نحوه درک و برداشت روشنفکران و معماران معاصر از واقعیات اجتماعی و فرهنگی مربوط به مفهوم اصالت معماری ایرانی نوعی اختلاف و گاها شکاف اسکیزو فرنیک وجود دارد. همچنین هرچند که امروزه جهان بینی مدرنیته لایه ای از هویت ایرانیان را تشکیل داده و انکار آن به منزله مبارزه با بخشی از هویت معماری معاصر ایران است، ولی از دید شایگان ضمن نقد ساختار فرهنگی غرب که در عدم تجانس با ایران است، بازگشت ارزش ها و اصالت راستین هویت ایرانی در معماری و بازخوانی دوباره ارزش ها و اصالت های تمدن ایران اهمیتی مضاعف دارد، هرچند که از دید ایشان راهی جز پذیرش این مواجهه فرهنگی با غرب خاصه در هنر و معماری و در برنامه ریزی مداخله در بافت های تاریخی وجود ندارد.

    کلیدواژگان: اصالت، مدرنیته ایرانی، داریوش شایگان، معماری
|
  • Ahmad Pourahmad *, Akbar Hamidi, Hossein Hataminejad, saeed zanganeh Pages 1-17

    With the beginning of the twenty-first century, various policies have been adopted to manage the complexities and uncertainties of urban systems, especially in metropolitan areas. Meanwhile, Urban Regeneration (UR), as a policy focused on Inner-city, dysfunctional and rundown urban fabrics, has found an undeniable significance in urban planning and studies. Then, the main purpose of this research is to review, evaluate and investigate urban regeneration policy based on Qualitative Content Analysis (QCA) method. Firstly, more than 300 scientific and valid texts in the field of urban regeneration were purposefully studied. After the final screening, 73 sources were analyzed in a content way as a selected document. In the second step, components and indicators of research variables were extracted and categorized. Results represent that the core categories of urban regeneration are: 1) principles of urban regeneration; 2) timeline evolution of urban regeneration policies; 3) sustainable urban regeneration strategies; 4) assessment frameworks of regeneration; 5) guiding theories for regeneration; and 6) land use-led urban regeneration. As a result, the conceptual model of urban regeneration was presented by focusing on expanded theoretical concepts. Considering extracted categories, the land use-led urban regeneration indicator has been noticed more in research studies, and the category of sustainable regeneration strategies has been given more priority. In contrast, the discussion of regenerative support theories, regeneration policy timeline and its evaluation frameworks are less emphasized than other issues.

    Keywords: urban policy, urban regeneration, theoretical pattern of urban regeneration, qualitative content analysis
  • Reza Rahimnia *, Nahid Holakooei, Sajad Moazen Pages 19-33

    Minarets are one of the key elements of Islamic Architecture and especially in Iran there are valuable examples of them in the Razi style. After The spread of Islam, religious ideas have been influential in the construction and decoration of minarets and Used in the concepts of their inscriptions. In the meantime, the Quranic inscriptions on these minarets can be one of the important sources for understanding and examining the religious and belief views of people and architects as well as their function; a subject that has been paid less attention to in the Recognition and verification of architectural works function. The following study tries to investigate the concepts used in them, while identifying Quranic Ayah (verses), by examining the inscriptions of Razi style minarets in Iran. Also, the relationship between the concepts or themes of the Qur'anic verses in the inscriptions of the Razi style minarets and their function will be the main question of the upcoming research. In this study, in addition to identifying Razi style minarets and their classification, the main goal of the article is to analyze the themes of Quranic inscriptions to Recognition and verification their usage. The upcoming research tries to extract, categorize and analyze the most used concepts in these verses. These analyzes are important to read the Function of minarets. To achieve this goal, the Quranic inscriptions of Razi style minarets, which are mostly Seljuk, have been identified in the library and field studies, and some of the mentioned minarets have been visited to verify the text of the inscription. After documenting the inscriptions and identifying their verses, the texts of the verses were analyzed using the interpretation-analytical approach (content analysis). Based on the studies, the repetition of the concepts of "expressing the attributes of those who invite to God", "monotheism" and "expressing the attributes of God" in the verses of the minaret inscriptions is significant. As a result, the verses of these inscriptions mostly deal with the two general issues of "sign" and "guidance", according to which the function of the minaret can be considered as "Media and sign for guidance".

    Keywords: Iranian architecture, Razi style, Seljuk Era, Minaret, Function, Quranic inscription
  • mohammadreza rahimzadeh, zahra alebouyeh * Pages 35-54

    The mainstream of the developments that have guided and shaped the contemporary human dwelling, has been the subject of concern and criticism by many diverse groups of thinkers. Many theorists have tried to re-think the concepts of dwelling and have created new perspectives. Human happiness is the center of attention of all religious traditions. With this premised, it seems that an effort from this point of view can explain things that -in the current view of architecture- have been neglected or forgotten. The purpose of this research is to find out what are the principles and criterions to the body and the container of human life by referring to religious texts, and what is the relationship between the human and the container of his dwelling. The research method is comparative and interpretative, and its resources are the texts of Zoroastrianism, Christianity, and Islam and some of their interpretations. In the first part of the article, human’s existential relation to his dwelling containorin the context of thinking based on the mentioned religions has been investigated, and in the second part, the comparative analysis of the basic differences and commonalities has been discussed. The findings of the research show that, despite the differences in categories and terms to human and the levels and scales of his dwelling, the studied religions have one thing in common, and is that they do not make a fundamental and essential distinction between city, home, and human body, as they do for the human soul, the home dweller and the city dweller and consider the same principles for all these. From the point of view of all three religions, the world in which a person lives, the body, the house, and the city, is a whole unit that consists of a metamaterial or heavenly area in addition to the material or earthly area.However, in modern thought, withthe domination of specialization and its expansion, has put forward a new approach in understanding and dealing with human and his dwelling, which is accurate but in comparison with religious thinking, in terms of the ranks are limited, different in terms of priorities, and inconsistent in terms of scales.

    Keywords: Human, Dwelling Container, Home, City, Religious Texts
  • Ali Reza Sadeghi, Seyedeh Tayebeh Hosseinipour, masoud dadgar * Pages 55-74

    Transportation issue has always been considered as one of the major urban problems. The rapid economic and demographic growth of cities, the increase of private car ownership, the limitation of urban transportation infrastructure, the increase of intra-city travel and the disproportionate development of urban spaces will increase the traffic problems in cities. Today, to get rid of these problems and increase the quality of life in cities, urban spaces are developed based on the transit system. The benefits of TOD have been widely demonstrated, from reducing carbon emissions to achieving a range of other inherent socio-economic benefits in sustainable cities. The increase in car ownership in Shiraz, whose population has overgrown in the years after the revolution and the intensification of the use of private cars in this city, caused many problems such as heavy traffic, air pollution, and noise pollution. This revealed the necessity of attention to transit in this city, and as a result, the urban train was considered an efficient transit method. The primary purpose of this study is to evaluate and analyze the urban areas around the public transportation stations in Shiraz based on the TOD criteria. The case study is two selected stations from Shiraz metro, Mirzai Shirazi and Namazi stations. In this study, first, the principles of TOD have been identified. After that, the characteristics of the case study have been evaluated with the TOD criteria and the ITDP standards. Then, the stations were analyzed using SWOT. This study shows that Mirzai Shirazi station is in a bronze condition, but the Namazi station is not even in this condition. Access to local services, proper non-residential density, and transit options at the stations are the strengths of this approach. Housing density in stations is low and needs to be increased. The findings of this study can be used to assist planners in evaluating actions taken in intra-city rail development.

    Keywords: Public Transit Network, Transit-Oriented Development, TOD, Shiraz, Urban Train Lines - Stations
  • Sonya Silvayeh, abbas ghaffari *, Maziar Asefi, Abbas Yazdanfar Pages 75-90

    Residential architecture in Iran, and especially in the city of Tehran, has been changing since the beginning of the Pahlavi government. that, this developments were incomplete and led to the conversion of traditional, single-unit buildings into apartment complexes with vertical living. In the meantime, one of the most important factors influencing these developments is the new technologies resulting from the industrial revolution, which as a powerful factor, has in turn created undesirable developments. Because today, despite the fact that buildings have become more suitable and better due to the development of newer equipment and materials, it has adopted an intimate and inhumane design process. Therefore, this study reflects the impact of technology on the architecture of residential complexes in the contemporary period and during the two periods of Pahlavi and the Islamic Revolution, to achieve this, in the theoretical part with a qualitative approach and library studies and using the analytical-descriptive method, a theoretical framework is provided. In the practical part, the mentioned theoretical framework is evaluated through SPSS statistical program and finally personal analysis by field studies and questionnaire compilation. The research findings indicate that; there is a relatively weak relationship between the independent variable of "hard tools" from the discussion of technology and dependent variable of "residential complex" in the Pahlavi period compared to the period of the Islamic Revolution, but for the period of the Islamic Revolution, this relationship is more visible and stronger. So that the intensity of this relationship in the Pahlavi period with an average of 0.207 and in the Islamic Revolution with an average of 0.390. Among the significant issues; the important of "interior architecture/plan" in both mentioned periods is higher than the other two discussions, i.e. "interior decoration" and "area/ facade" in the architecture of complexes.

    Keywords: Technology, Residential complex, Pahlavi period, Contemporary, Tehran City
  • Hooshang Foroughmand A'raabi *, Mahmoud Arzhmand Pages 91-99

    According to cultural studies, modernity exposed cities and countries to Multiculturalism and Identity Crisis. Some scholars believe that the result of cultural mixing is the fragmentation of identities. On the other hand, some scholars, such as Shaygan, emphasize on the need to accept modernity and cultural communication with the west, therefore, to have a unique inclusive culture. In Shaygan’s view, the companionship of different fragmentations is called “ChehelTekeh” which means forty-piece, a kind of carpet with different shapes. Based on this view, in the contemporary history of Iran, as it faces modernity, architecture has no result other than schizophrenic enchantment resulting in the perception of Iranian architecture without any logical and coherence. Shaygan claimed that some religious aspect of life in Iran’s culture after modernity is similar to a schizophrenic culture so the spirituality of having religious beliefs in life does not act as a unifier of culture. This study examines the concept of value and Authenticity in the contrast between Iranian modernity and contemporary forty-piece architecture. Research Method Due to re-reading the concept of authenticity is a descriptive-analytical method and based on logical reasoning that has used data collection tools including library and documentary studies. The research findings show that there is a kind of schizophrenic gap in the way intellectuals and contemporary architects of Iran perceive social and cultural realities. This is because, unlike European society and architecture in which we see a clear line of changes in its history, in Iran modernity has a different appearance, so inventions in Iran’s contemporary architecture are not coherent, representing authenticity.

    Keywords: Authenticity, Iranian Modernity, DariushShaygan, Architecture