فهرست مطالب

علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی - سال هفدهم شماره 3 (پیاپی 45، پاییز 1401)

مجله علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی
سال هفدهم شماره 3 (پیاپی 45، پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/11/16
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمدحسین تراب نژاد*، جلال احمدی، علیرضا داداشی صفحات 1-11
    مقدمه

    باکتری کلبسیلا پنومونیه که مهمترین گونه جنس کلبسیلا است و اغلب عفونت های بیمارستانی را ایجاد می کند. و دارای مقاومت بسیار زیاد به اکثر داروهای موجود می باشد که همین امر موجب ایجاد نگرانی در سراسر دنیا گردیده است. از این رو در این تحقیق به بررسی میزان مقاومت آنتی بیوتیکی و اثر این آنتی بیوتیک ها بر ایزوله های  کلبسیلا پنومونیه تولید کننده آنزیم های کارباپنماز و ESBL با مقاومت چند دارویی پرداخته می شود.

    مواد و روش ها

    سویه های مختلف باکتری کلبسیلا پنومونیه از نمونه های مختلف بالینی طی 4 ماه (شهریور ماه 1400 تا اواخر آذر ماه 1400) از بیمارستان ها و آزمایشگاه های نقاط مختلف شهر تهران شناسایی و جداسازی گردید و  بعد از تعیین هویت با استفاده از تست های بیوشیمیایی ،جدایه ها با روش مولکولی مورد بررسی قرار گرفته و مجددا تعیین هویت شدند . مقاومت آنتی بیوتیکی به روش دیسک دیفیوژن انجام گردید. سپس تولید ESBL وکارباپنماز با استفاده از دیسک های مربوطه و بررسی قطر هاله عدم رشد انجام گردید . جهت بررسی تشکیل بیوفیلم در سویه های با مقاومت چند گانه، سه بار تست الیزا تکرار گردید .جهت شناسایی ژن های fosA3 و  mcr1 و mcr2 مجددا از تست مولکولی استفاده شد.در پایان نتایج بااستفاده از نرم افزار مورد ارزیابی قرار گرفت.  

    یافته ها

    از میان 127 سویه کلبسیلا ، 112 (88 درصد) سویه از باکتری ها جنس کلبسیلا بودند و از این میزان با استفاده از تست های مولکولی 80 (63 درصد) نمونه کلبسیلا پنومونیه جداسازی گردید . 61 (76 درصد) نمونه دارای مقاومت چند دارویی بودند. کمترین مقاومت به ترتیب نسبت به آنتی بیوتیک های آمیکاسین (AN)، جنتامایسین(GM)و مروپنم (MEN) با 0، 1 و 3 نمونه مقاوم گزارش شد. همچنین، بیشترین مقاومت به ترتیب نسبت به آمپی سیلین(AM)، پیپراسیلین (PIP) و کلرامفنیکل) (CL با 79، 66 و 67  نمونه مقاوم گزارش شدند.
    از طریق بررسی قطر هاله عدم رشد از میان 80 سویه کلبسیلا پنومونیه، 51 (63.75%) ایزوله تولید کننده بتالاکتاماز و 29 (36.25%) ایزوله تولید کننده کارباپنماز بودند .از 61 (76%) نمونه کلبسیلا دارای مقاومت چند گانه  ، 56 نمونه تشکیل بیوفیلم داده بودند . نتایج تست های مولکولی جهت ژن های ESBL فقط بیان mcr2 وجود داشت و تکثیر ژن های کارباپنماز فقط برای mcr2 و fosA3 بیان شده بود .

    بحث و نتیجه گیری

    فراوانی ایزوله های کلبسیلا پنومونیه که تولید کننده بیوفیلم، ESBL و کارباپنماز با بیان ژن های mcr-2 و fosA  در بیمارستان در حال افزایش می باشند.

    کلیدواژگان: کارباپنم، ESBL، عفونت های بیمارستانی، کولیستین، فسفومایسین، کلبسیلا پنومونیه
  • احمدرضا یوسف پور، طالب فدائئ* صفحات 12-22
    مقدمه

    سندروم فشار داخلی تیبیا یکی از شایعترین آسیب های عضلانی _ اسکلتی در میان نظامیان می باشد. در عین حال، گزارشی دقیق مبنی بر اثر ریسک فاکتورهای بروز آن از جمله توزیع فشار کف پایی در نظامیان و جوامع مختلف نشده است. به همین دلیل، هدف از انجام این مطالعه، بررسی اثر الگوی توزیع فشار کف پایی بر بروز آسیب سندروم فشار داخلی تیبیا در سربازان نظامی در طی دوره آموزش نظامی می باشد.

    مواد و روش ها

    جامعه آماری این پژوهش را سربازان نظامی مرد در طی دوره 6 ماه آموزش نظامی در دانشگاه جامع امام حسین (ع) با میانگین سنی (0/99 ± 19/68سال)، قد (0/04 ± 174سانتیمتر) و شاخص توده بدنی (1/76 ± 23/32 کیلوگرم/مترمربع) تشکیل دادند. که تعداد 116 نفر از آن ها به عنوان نمونه آماری این مطالعه انتخاب شدند. در ابتدای دوره آموزشی ضمن بررسی وضعیت شیوع سندروم فشار داخلی تیبیا با استفاده از از معیار یاتس و وایت و داده های توزیع فشار کف پایی، نوسانات قایم و میزان تقارن فشار کف پای آزمودنی ها به وسیله دستگاه توزیع فشار کف پایی پی تی اسکن جمع آوری شد. سپس آزمودنی ها به انجام تمرینات مربوط به آموزش نظامی پرداختند و در انتهای دوره 6 ماهه، با استفاده مجدد از معیار یاتس و وایت شیوع احتمالی سندروم فشار داخلی تیبیا، ارزیابی شد. از آزمون خی دو برای بررسی میزان شیوع آسیب و از آزمون رگرسیون لجستیک برای بررسی تاثیر متغیر مستقل بر متغیر وابسته استفاده شد. تمام آزمون فرضیات در سطح معناداری برابر یا کوچکتر از 0/05 انجام شد.

    یافته ها

    نتایج آزمون خی دو نشان داد، میزان شیوع سندروم فشار داخلی تیبیا در سربازان نظامی در انتهای دوره 29/3 درصد بود. همچنین، نتایج حاصل از رگرسیون لجستیک نشان داد، متغیرهای توزیع فشار کف پایی توانسته اند، بین 71/6% تا 96/6% از تغییرات متغیر بروز سندروم فشار داخلی تیبیا را تبیین کنند. از این بین، متغیر شاخص تقارن (96/6%) به لحاظ آماری نسبت به سایر متغیرها پیش بین دقیق تری برای بروز آسیب بود. (0/05≥p). در سایر یافته ها، نتایج رگرسیون لجستیک برای بررسی نقش پیش‏بینی کننده نوسانات وضعیت بدن در بروز آسیب نشان داد، مدل قادر به پیش‏بینی 100/0 % بروز آسیب سندروم فشار داخلی تیبیا بود (0/001= p).

    بحث و نتیجه گیری

    از آنجا که شیوع سندروم فشار داخلی تیبیا در سربازان نظامی بسیار زیاد می باشد، متخصصان و کادر درمانی سربازان نظامی در این حوزه می توانند با در نظر گرفتن الگوی توزیع فشار کف پایی و الگوهای حرکتی پا در شناسایی افراد مستعد ابتلا به سندروم فشار داخلی تیبیا  موثر باشند.

    کلیدواژگان: سندروم فشار داخلی تیبیا، الگوی توزیع فشار کف پایی، سربازان نظامی
  • نادیا سلطانی*، علی شیخ الاسلامی صفحات 23-31
    مقدمه

    افت تحصیلی دانشجویان یکی از مشکلات عمده مراکز آموزش عالی کشور است که باعث اتلاف وقت و هزینه های جاری این مراکز شده و مسایل و مشکلات روحی-روانی، خانوادگی و اجتماعی برای دانشجویان ایجاد می کند؛ بعلاوه افراد دارای افت تحصیلی در آینده، نیروی انسانی کارآمدی نخواهند بود. پژوهش حاضر به منظور بررسی رابطه پنج گروه رگه بزرگ شخصیتی با عملکرد تحصیلی و همچنین پیش بینی پذیری پیشرفت تحصیلی از طریق این رگه ها انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه از نوع همبستگی بود که در دانشگاه علوم پزشکی آجا انجام شد. جامعه مورد پژوهش کلیه دانشجویان مشغول به تحصیل در نیم سال دوم تحصیلی سال 1400 بود. با استفاده از فرمول کوکران و روش نمونه گیری در دسترس 287 نفر از دانشجویان به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند و به پرسشنامه رگه های پنج گانه شخصیتی (فرم کوتاه) NEO-FFI کاستا و مک کری (Costa & McCare, 1992) پاسخ دادند. برای اندازه گیری عملکرد تحصیلی از معدل نیمسال تحصیلی قبلی استفاده شد. برای تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 26 و رگرسیون همزمان استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج رگرسیون همزمان مشخص کرد دو متغیر روان رنجوری و وظیفه شناسی می توانند پیش بین نسبتا خوبی برای عملکرد تحصیلی باشند.

    بحث و نتیجه گیری

    از آنجاییکه رگه های شخصیتی نقش غیرقابل انکاری در ابعاد مختلف زندگی و به ویژه عملکرد تحصیلی ایفا می کنند در کنار سنجش های گوناگون، سنجش ابعاد روانی و شخصیت دانشجویان بایستی در گزینش داوطلبان ورود به دانشگاه علوم پزشکی آجا گنجانده شود.

    کلیدواژگان: عملکرد تحصیلی، پنج رگه بزرگ شخصیت، دانشجویان
  • عاطفه عزیزی، شیوا سوری، سید سلمان ذکریایی* صفحات 32-39
    مقدمه

    فعالیت کاری پرستاران و پرسنل اتاق عمل دارای ریسک فاکتورهای ارگونومیکی متعدد می باشد که عدم آگاهی از وضعیت صحیح انجام این فعالیت ها، می تواند باعث ایجاد مشکلات اسکلتی-عضلانی شود. هدف از این مطالعه، بررسی وضعیت ارگونومکیی بود. REBA پرستاران و پرسنل اتاق عمل شهرستان ایلام به روش REBA بود.

    مواد و روش ها

    این مطالعه توصیفی- تحلیلی در سال 1400 بر روی پرستاران و پرسنل اتاق عمل سه بیمارستان شهر ایلام انجام شد. بررسی شیوع ناراحتی های اسکلتی- عضلانی با استفاده از پرسشنامه نوردیک و ارزیابی ارگونومیکی وضعیت پوسچر کاری توسط روش REBA انجام گرفت. سطح معنی داری تفاوت میان گروه ها در نظر گرفته شد (P>0/05).

    یافته ها

    از 115 نفر پرسنل مورد مطالعه 47 نفر مرد (%41) و میانگین سنی این افراد 6/93±32/73 سال بود. 83 نفر از افراد مورد مطالعه پرستار و 32 نفر از پرسنل اتاق عمل بودند. در یک سال گذشته بیشترین اختلالات گزارش شده  برای پرسنل مورد بررسی مربوط به ناحیه کمر می باشد. به طوری که شیوع آن در زنان پرستار (51/9 درصد) و در مردان پرستار (48/4درصد) بود. در زنان اتاق عمل درد در ناحیه شانه 86/7 درصد و در مردان اتاق عمل درد در ناحیه گردن 70/6 درصد گزارش شد. نتایج بدست آمده نشان داد که 43/37 درصد از پرستاران نیازمند انجام اقدامات اصلاحی ضروری و 62/5 درصد از پرسنل اتاق عمل نیازمند اقدامات اصلاحی آنی بودند.

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج مطالعه نشان داد که وضعیت ارگونومی قابل قبولی در بین مشاغل مورد بررسی وجود ندارد. با توجه به جوان بودن پرسنل، شکایت اسکلتی- عضلانی بالایی گزارش نشد. ولی با ادامه ی فعالیت کاری آن ها به صورت غیر استاندارد فعلی، درآینده ای نزدیک مشکلات اسکلتی- عضلانی برای این کارکنان ایجاد خواهد شد. بررسی پوسچرکارکنان نشان داد اقداماتی مانند آموزش پرسنل، وجود استراحت های کاری، ورزش و تمرینات مناسب ضروری می باشد.

    کلیدواژگان: ارزیابی پوسچر، پرستار، پرسنل اتاق عمل، شیوع اختلالات اسکلتی-عضلانی، REBA
  • هوشنگ رفعت پناه بایگی، خلیل کیمیافر، بهناز احمدیان، سیده فاطمه موسوی بایگی، علی عباس زاده، معصومه سرباز* صفحات 40-50
    مقدمه

    ویروس HTLV-1  یک رتروویروس انسانی و عامل چندین بیماری مزمن است. تاکنون هیچ واکسن یا درمان رضایت بخشی برای عفونت های ناشی از این ویروس کشف نشده است و  بهترین راه کنترل عفونت، پیشگیری و بهترین راه پیشگیری، آموزش است. بنابراین این مطالعه باهدف بررسی آگاهی و نگرش دانشجویان رشته علوم آزمایشگاهی دانشگاه علوم پزشکی مشهد درباره ویروس  HTLV-1  انجام شد.

    مواد و روش ها

    مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی - تحلیلی بود که در دانشکده علوم پیراپزشکی مشهد در سال 1395 انجام شد. جامعه پژوهش شامل کلیه دانشجویان علوم آزمایشگاهی شاغل به تحصیل در زمان انجام مطالعه بود (300 نفر). شرکت کنندگان به روش سرشماری انتخاب شدند. داده ها توسط پرسشنامه ای محقق ساخته جمع آوری شد و با استفاده از نرم افزار SPSSVE11.0 تجزیه وتحلیل شد.

    یافته ها

    در مجموع 265 نفر به پرسشنامه پاسخ دادند (میزان پاسخ 85 درصد). میانگین سن دانشجویان 5.5±22.7 بود. اکثریت دانشجویان (52.7 درصد)  مهم ترین منبع اطلاعاتی برای دریافت اطلاعات مرتبط با HTLV-1 را کلاس درسی (52.1 درصد) و اینترنت (16.6 درصد) بیان کردند. به طورکلی سطح آگاهی دانشجویان نسبت به این عفونت با میانگین نمره 14.44 از 40 نمره  در سطح ضعیف می باشد. سطح آگاهی 2.6 درصد از دانشجویان در سطح عالی، 33.2 درصد در سطح متوسط و  64.2 درصد در سطح ضعیف بود. بین میزان دانش  دانشجویان و  متغیرهای جنس و سال ورود به دانشگاه ارتباط معناداری وجود داشت (P=0.001).

    بحث و نتیجه گیری

    به طورکلی نتایج به دست آمده نشان می دهد میزان دانش گروه هدف ضعیف بود. با توجه به اندمیک بودن بیماری، برای پیشگیری و مقابله بهتر با این عفونت نیازمند تغییر در شیوه آموزش و برنامه آموزشی مرتبط با این ویروس در محتوای درسی دانشجویان پزشکی می باشیم. این موضوع به خصوص برای گروه هایی که ارتباط بیشتری با این ویروس و بیماری های همراه آن دارند مانند، دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته علوم آزمایشگاهی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

    کلیدواژگان: ویروس لنفوتروپیک سلولTانسانی نوع 1، HTLV-1، آگاهی، نگرش، دانشجویان علوم آزمایشگاهی
  • فاطمه فروزان جهرمی، بهاره محدود* صفحات 51-57
    مقدمه

     از جمله این روش های نوین آموزشی روش یادگیری مبتنی بر حل مساله (Problem-Based Learning or PBL) و روش یادگیری مبتنی بر پیامد (Outcome- Based Learning or OBL) می باشد. با توجه به اهمیت آموزش بالینی در دانشجویان پرستاری و کمبود استفاده از روش های نوین آموزشی در امر آموزش بالینی دانشجویان پرستاری، این مطالعه با هدف بررسی رضایتمندی دانشجویان از دو روش آموزشی PBL و OBE در دانشجویان پرستاری بخش مراقبت های ویژه انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه از نوع نیمه تجربی با طرح دو گروهی بود. نمونه ها به روش سرشماری وارد مطالعه شدند و شامل 45 دانشجوی پرستاری دانشکده پرستاری و پیراپزشکی جهرم بودند که در نیمسال دوم سال تحصیلی 96-97 بصورت کارآموز در بخش مراقبت های ویژه حضور داشتند. نمونه ها به دو گروه آزمون تقسیم  شدند،آموزش در یک گروه به روش مبتنی بر حل مسیله و در گروه دیگر به روش مبتنی بر پیامد توسط یک مربی آموزش دیده در زمینه روش های آموزش پیامدمحور و مبتنی بر حل مسیله انجام گرفت. پس از اتمام دوره رضایتمندی دانشجویان از دو روش آموزشی با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته بررسی شد. پس از تکمیل پرسشنامه ها توسط واحدهای پژوهش، اطلاعات وارد نرم افزار SPSS نسخه 22 شد و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    در این مطالعه 45 دانشجوی پرستاری با میانگین سنی 20 سال  و میانگین معدل 16/54 مورد مطالعه قرار گرفتند. یافته ها نشان می دهد که میانگین رضایتمندی از آموزش مبتنی برحل مسیله 94/94±47/25 و از آموزش پیامد محور 8/60±41/65 بود. نتایج ازمون تی مستقل در مقایسه رضایتمندی در دو گروه آموزشی نشان داد اختلاف معناداری بین رضایتمندی دانشجویان پرستاری از دو روش آموزشی استفاده شده وجود داشت بدین صورت که رضایتمندی از روش مبتنی بر حل مسیله بطور معناداری بالاتر بود (p=0/009).

    بحث و نتیجه گیری

    استفاده از روش های نوین آموزشی به ویژه در آموزش بالینی در دانشجویان پرستاری می تواند موجب رضایتمندی و علاقه بیشتر دانشجویان شود و همچنین منجر به یادگیری موثر و بهبود مهارتهای بالینی در دانشجویان شود.

    کلیدواژگان: آموزش مبتنی بر حل مسئله، آموزش مبتنی بر پیامد، پرستاری
  • صدیقه حنانی، نازنین صراف شهری*، رویا شریفی، پریسا مرادی مجد، زهرا بیرانوند، کیارش کامبوزیا، آذین عرب خزایی، آذر عرب خزایی، اسما فیضی دهخوارقانی صفحات 58-64
    مقدمه

    شیوع بیماری کرونا در سال 2019، عمیقا جامعه جهانی را در تمامی ابعاد تحت تاثیر خود قرار داد و اکثر کشورها برای کنترل شیوع کووید 19 تصمیم گرفتند تا با توصیه سازمان بهداشت جهانی مردم را به سمت قرنطینه و رعایت فاصله گذاری اجتماعی سوق دهند. مشکل اصلی این راهکار همگانی، عدم توجه به سلامت روان افراد به ویژه سالمندان بود. هدف این مطالعه مروری، جمع بندی یافته-های حاصل از مطالعاتی است که به بررسی تاثیر کووید- 19 بر انزوای اجتماعی سالمندان می پردازد و همچنین ارایه استراتژی های کاهش آسیب های روحی و جسمی و بهبود کیفیت زندگی سالمندان می باشد.

    مواد و روش ها

      مطالعات انجام شده در زمینه تاثیر انزوای اجتماعی ناشی از پنومونی ویروس کرونا بر سالمندان با استفاده از کلمات کلیدی ویروس کرونا، انزوای اجتماعی، سلامت روان،کوید-19، همه گیری و سالمندان در پایگاه های اطلاعاتیPubmed ، Science direct، Scopus، Google Scholar و پایگاه های داده ایرانی، SID، Iranmedax و Magiran جستجو شد.

    یافته ها

    نتایج نشان می دهد که تاثیر کووید-19 بر سلامت روان از حد متوسط تا شدید است. از طرفی انزوای اجتماعی در افراد مسن می تواند منجر به افزایش افسردگی و میل به خودکشی، کاهش پاسخ ایمنی به عفونت های ویروسی، افزایش احتمال سکته مغزی، بیماری های قلبی و عروقی و زوال مغزی شود. از این رو، ارایه رویکرد سیستمی جهت ارتقای کیفیت ارتباطات در تمامی ابعاد فردی و اجتماعی حایز اهمیت بوده و ارایه این راهکارها می تواند با حمایت های اجتماعی از قبیل حمایت احساسی و عملی، استرس و اضطراب ناشی از انزوای اجتماعی را در سالمندان کاهش دهد. همچنین مداخلات آموزشی، حفظ عزت و احترام سالمندان، تشویق به استفاده از فضاهای مجازی و ورزش از موارد دیگری می باشد که سبب بهبود وضعیت سلامت روانی و اجتماعی سالمندان در دوران کرونا می شود.

    بحث و  نتیجه گیری

      اگر چه انزوای اجتماعی یکی از مهمترین اقدامات مقابله با ویروس کرونا است، اما توجه به سلامت روان و اجرای خدمات با کیفیت و قابل قبول در زمان بحران، به ویژه برای افراد مسن ضروری است، که نیازمند یک ارزیابی یکپارچه و بین رشته ایی متخصصین سالمندان، روانپزشکان و فیزیوتراپ ها در بهبود شرایط سالمندان می باشد.

    کلیدواژگان: کووید 19، پاندمی، انزوای اجتماعی، سالمندان، کرونا ویروس، قرنطینه
  • درنا رفیقی، جاوید تقی نژاد* صفحات 65-75
    مقدمه

    اسینتوباکتر بومانی باکتری گرم منفی بوده و از عفونت های مهم و بسیار مقاوم دارویی بیمارستان می باشد. اسینتوباکتر بومانی بعد از استافیلوکوکوس ارویوس و سودوموناس آیروژینوزا جزء باکتری های عفونت زای مقاوم به چند دارو می باشد هدف از مطالعه حاضر بررسی مروری بیماری زایی و مکانیسم مقاومت دارویی در اسینتوباکتر بومانی می باشد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه از پایگاه های علمی بین المللی PubMed، Scopus و موتورجست و جوی Google Scholar برای بررسی مقالات استفاده شد.از تعداد 150 مقاله بدست آمده 105 مقاله با متن کامل مورد استفاده در این مطالعه مروری قرار گرفت و مقالاتی که دارای چکیده بوده و دریافت پولی را داشتند از مطالعه حذف شدند.

    یافته ها

    با بررسی مطالعات انجام شده در بیشتر کشورهای دنیا میزان مقاومت دارویی در این باکتری رو به رشد می باشد. این باکتری مکانیسم خاص مقاومت را به خوبی کسب کرده است که این مسیله باعث نگرانی جهانی نسبت به این ارگانیسم می باشد. ژن های تولید کننده آنزیم بتالاکتاماز مانند OXAها، TEM و سایر آنزیم ها شیوع گسترده دارند.

    بحث و نتیجه گیری

    در کشورهای کمتر توسعه یافته با مصرف بی رویه آنتی بیوتیک در جامعه و در اکثر موارد بدون کشت از عوامل بیماری زا سبب بوجود آمدن و کسب ژن های مقاومت توسط ارگانیسم می گردد که توصیه می گردد پزشکان در بیمارستان قبل از اقدام به درمان بیماران بستری درخواست کشت میکروبی از نمونه های عفونی گردد تا جلوی مقاومت در حد امکان گرفته شود.

    کلیدواژگان: اسینتوباکتر بومانی، عفونت بیمارستانی، مقاومت دارویی، بیماری زایی
|
  • Mohammad Husein Torab Nejad*, Jalal Ahmadi, Alireza Dadashi Pages 1-11
    Introduction

    A Klebsiella pneumoniae bacterium, which is the most important species of the Klebsiella genus, mainly causes hospital infections. Moreover, it has a high resistance to most of the available antibiotics, which has caused concern among doctors all over the world. Therefore, the amount of antibiotic resistance and the effect of these antibiotics on Klebsiella pneumoniae isolates producing carbapenemase and ESBL enzymes with multi-drug resistance are investigated in this research.

    Methods and Materials:

     Different strains of Klebsiella pneumoniae bacteria were identified and isolated from different clinical samples during 4 months (September 1400 to late December 1400) from hospitals and laboratories in Tehran. After determining the identity using biochemical tests, the isolates were investigated and re-identified by molecular method. Antibiotic resistance was determined by disk diffusion method. Then, the production of ESBL and carbapenemase were performed using the respective discs and checking the diameter of the inhibition zone. The ELISA test was repeated three times in order to investigate the creation of biofilm in strains with multiple resistances. Molecular testing was used again to identify fosA3, mcr1 and mcr2 genes. At the end, the results were evaluated using the software.

    Results

    Out of 127 samples, 112 (88٪) isolates were of Klebsiella genus, and 80 (63٪) samples of Klebsiella pneumoniae were isolated using molecular tests.61 (76٪) samples had multidrug resistance. The lowest resistance was reported to amikacin (AN), gentamicin (GM) and meropenem (MEN) with 0, 1 and 3 resistant samples, respectively. Furthermore, the highest resistance to ampicillin (AM), piperacillin (PIP) and chloramphenicol (CL) were reported with 79, 66 and 67 resistant samples, respectively. By examining the diameter of the inhibition zone, among 80 Klebsiella pneumoniae strains, 51 (63.75٪) were beta-lactamaseproducing isolates and 29 (36.25٪) were carbapenemase-producing isolates.Out of 61 (76٪) samples with multiple resistance, 56 samples formed biofilm.The results of molecular tests for ESBL genes showed only the expression of mcr2 and the amplification of carbapenemase genes was only expressed for mcr2 and fosA3.

    Discussion and Conclusion

    The frequency of Klebsiella pneumoniae isolates that produce biofilm, ESBL and carbapenemase with the expression of mcr-2 and fosA genes are increasing in hospitals.

    Keywords: Carbapenem, ESBL, Nosocomial infections, Colistin, Fosfomycin, Klebsiella pneumonia
  • Ahmadreza Yousefpour, Taleb Fadaei Dehcheshmeh* Pages 12-22
    Introduction

    Medial tibial stress syndrome is one of the most common musculoskeletal injuries among soldiers. However, there has not been a detailed report on the effect of risk-factors on its occurrence including the distribution of plantar pressure in military personnel and different communities. For this reason, the purpose of this study is to investigate the effect of plantar pressure distribution pattern on the incidence of medial tibial stress syndrome in military soldiers during military training.

    Methods and Materials: 

    The statistical population of this research is male military soldiers at Imam Hossein University (AS) during the 6 months of military training with an average age of (19.68 ± 0.99 years), height of (174 ± 0.04 cm) and body mass index of (23.32 ± 1.76 kg/m2). 116 of them were selected as the statistical sample of this study. At the beginning of the training course, in addition to investigate the prevalence of medial tibial stress syndrome using the Yates and White criteria and plantar-foot pressure distribution data, vertical fluctuations and the symmetry of the subjects’ plantar pressure were collected by the PT-scan plantar pressure distribution device (made by Mashhad Technologists in Iran). Then, the subjects started to do the exercises related to military training. Moreover, at the end of the 6-month period, the possible prevalence of medial tibial stress syndrome was evaluated by using the Yates and White criteria again. The chi-square test was used to check the prevalence of injury and the logistic regression test was used to check the effect of the independent variable on the dependent variable. All hypothesis tests were performed at a significance level equal to or smaller than 0.05.

    Results

    The results of chi-square test showed that the prevalence rate of medial tibial stress syndrome in military soldiers was 29.3٪ at the end of the period. Furthermore, the results of the logistic regression showed that the plantar pressure distribution variables were able to explain between 71.6٪ and 96.6٪ of the changes in the incidence of medial tibial stress syndrome. Among these, the symmetry index variable (96.6٪) was a statistically more accurate predictor of injury than other variables. (p≥0.05). In other findings, the results of logistic regression to investigate the predicting role of body posture fluctuations in the incidence of injury showed that the model was able to predict 100٪ of the incidence of medial tibial stress syndrome injury (p=0.001).

    Discussion and Conclusion

    Since the prevalence of medial tibial stress syndrome in military soldiers is very high, specialists and medical staff of military soldiers in this field can be effective in identifying people prone to internal tibial pressure syndrome by considering the plantar pressure distribution pattern and foot movement patterns.

    Keywords: medial tibial stress syndrome, plantar pressure distribution pattern, military soldiers
  • Nadia Soltani*, Ali Sheikholislami Pages 23-31
    Introduction

    Academic failure of students is one of the major problems of higher education centers in the country, which causes a waste of time and running costs of these centers and it creates psychological, family and social issues and problems for students. In addition, people with a drop in education will not be efficient human resources in the future. The present study was conducted in order to investigate the
    relationship between five major personality trait groups with academic performance and also the predictability of academic progress through these traits.

    Methods and Materials:

     This correlational study was performed in AJA University of Medical Sciences. The studied population consisted of all students studying in the second semester of the year 2022. 287 students were selected as the research sample using Cochran’s formula and available sampling method. Moreover, they answered Costa and McCree’s NEO-FFI questionnaire (short form). The GPA of the previous
    academic semester was used to measure educational performance. Data were analyzed through regression (enter method) using SPSS software version 26.

    Results

    The results of the regression (enter method) indicated that the two variables of neuroticism and conscientiousness can be relatively good predictors for academic performance.

    Discussion and Conclusion

    Since personality traits play an undeniable role in various dimensions of life especially academic performance, besides various measurements, the measurement of psychological and personality dimensions of students should be included in the selection of candidates to enter AJA University of Medical Sciences.

    Keywords: Academic performance, Big Five Personality Traits, university students
  • Atefeh Azizi, Shiva Soury, Seyed Salman Zakariaee* Pages 32-39
    Introduction

    The profession-related activities of nurses and operating room staff have many ergonomic risk factors. A lack of knowledge about the correct performance of these activities can cause musculoskeletal problems. The aim of this study was to investigate the ergonomic status of working postures among nurses and operating room staff in Ilam.

    Methods and Materials:

     This descriptive-analytical study was conducted on nurses and operating room staff of three educational hospitals in Ilam in 2021. The prevalence of musculoskeletal disorders was investigated using the Nordic questionnaire and working postures were evaluated by the REBA method. P< 0.05 was regarded as the significant level.

    Results

    Out of 115 studied staff with a mean age of 32.73±6.93 years, 47 cases were male (41٪). 83 subjects were nurses and 32 of them were operating room staff. In the past year, the most reported complaints were low back pain. Its prevalence in female and male nurses was 51.9٪ and 48.4٪, respectively. For operating room staff, shoulder pain was (86.7٪) in women and neck pain was (70.6٪) in men. The results showed that 43.37٪ of the nurses needed to take necessary corrective measures and 62.5٪ of the operating room staff needed immediate corrective measures.

    Discussion and Conclusion

    The results showed that there is not any acceptable ergonomic status among the studied occupations. There were not any high musculoskeletal complaints due to the youth of the staff at the time of the study. However, with the continuation of their profession-related activities in the current non-standard way, musculoskeletal problems will be observed for these medical staff in the near future. Evaluation of the working postures of the staff showed that some interventions such as appropriate staff training, work breaks, and exercises are necessary.

    Keywords: Postural Evaluation, Nurse, Operating Room Staff, Prevalence of Musculoskeletal Disorders, REBA
  • Houshang Rafat Panah Bayegi, Khalil Kimiafar, Behnaz Ahmadian, Seyyedeh Fatemeh Mousavi Baigi, Ali Abbaszadeh, Masoumeh Sarbaz* Pages 40-50
    Introduction

    HTLV-1 virus is a human retrovirus and it causes several chronic diseases. So far, there is not any vaccine or satisfactory treatment that has been developed for infections caused by this virus. Moreover, the best way to control the infection is prevention and the best way to prevent it is education. Therefore, our study was conducted to investigate the knowledge and attitudes of laboratory science students of Mashhad University of Medical Sciences about HTLV-1 virus.

    Methods and Materials: 

    The present study was a descriptive-analytical study that was conducted in Mashhad School of Paramedical Sciences in 2016. The study population included all laboratory science students studying at the time of the study (n= 300). Participants were selected by census method. Data were collected by a researcher-made questionnaire and they were analyzed, using SPSS software version 11.0.

    Results

    A total of 265 students answered the questionnaire (response rate: 85٪). The mean age of students was 5.7 ± 22.7. The majority of students (52.7٪) stated that the most important source of information for receiving HTLV-1 related information was the classroom (52.1٪) and the Internet (16.6٪). In general, students’ level of awareness about this infection is poor with an average score of 14.44 out of 40 points. The knowledge level of 2.6٪ of students was at the high level, 33.2٪ of them at the intermediate level and 64.2٪ of them at the low level. There was a significant relationship between students’ knowledge and variables of gender and year of university entrance (P = 0.001).

    Discussion and Conclusion

    In general, the obtained results show that the knowledge of the target group was poor. Due to the endemic nature of the disease, we need to change the teaching method and educational program related to this virus in the curriculum of medical students in order to better prevent and deal with this infection. This is especially important for groups that are more closely associated with the virus and its associated diseases, such as students and laboratory science graduates.

    Keywords: Human T-cell type 1 lymphotropic virus, HTLV-1, Knowledge, Attitude, Laboratory students
  • Fatemeh Forouzan Jahromi, Bahareh Mahdood* Pages 51-57
    Introduction

    Problem-based learning (PBL) and outcome-based learning (OBL) are two new educational methods of learning. Considering the importance of clinical education in nursing students and the lack of use of modern educational methods in the clinical education of nursing students, this study was aimed to investigate the students’ satisfaction with two educational methods of PBL and OBE in nursing students of intensive care units.

    Methods and Materials:

     This study was a semi-experimental study with a two-group design. The samples were selected by census method and they included 45 nursing students of Jahrom faculty of Nursing and Paramedicine who were interns in the special care department in the second semester of the academic years of 2016-2017.The samples were divided into two test groups. Training was performed by problemsolving based method in one group and it was done through result-based method in the other group by a trained instructor in the field of result-oriented and problem-solving based training methods. After the completion of the course, the students’ satisfaction with the two teaching methods was checked using a researcher-made questionnaire. After completing the questionnaires by the research units, data were analyzed using SPSS software version 22.

    Results

    45 nursing students with an average age of 20 years and an average GPA of 16.54 were studied in this research. The findings show that the average level of satisfaction with problem-solving-based training was 47.25±94.94 and the satisfaction with result-oriented training was 41.65±8.60.The results of the independent t-test comparing the satisfaction in the two educational groups showed that there was a significant difference between the satisfactions of the nursing students with the two educational methods used. Therefore, the satisfaction with the method based on problem solving was significantly higher than another one (p=0.009).

    Discussion and Conclusion

    The use of new educational methods, especially in clinical education in nursing students, can increase the satisfaction and interest of students. Moreover, it leads to effective learning and improvement of clinical skills in students.

    Keywords: Problem-Solving-Based Learning, Outcome-Based Learning, Nursing
  • Sedighe Hannani, Nazanin Sarraf Shahri*, Roya Sharifi, Parisa Moradi Majd, Zahra Beiranvand, Kiarash Kamboozia, Azin Arabkhazaie, Azar Arabkhazaie Pages 58-64
    Introduction

    The outbreak of the Corona disease in 2019 deeply affected the world community in all dimensions. Moreover, based on the recommendation of the World Health Organization, most countries decided to control the spread of Covid-19 by leading people to quarantine and regarding social distance. The main problem of this universal solution was the lack of attention to the mental health of people especially the elderly. The purpose of this article is to review and summarize the findings of studies that examine the impact of covid-19 on the social isolation of the elderly. Furthermore, this study provides strategies to reduce mental and physical harm and it improves the quality of life of the elderly.

    Methods and Materials: 

    The studies conducted in the field of the impact of social isolation caused by Corona virus pneumonia on the elderly using corona virus, social isolation, mental health, covid-19, epidemic and the elderly keywords in Pubmed, Science direct, Scopus, Google Scholar and Iranian databases such as SID, Iranmedax and Magiran.

    Results

    The results show that the impact of Covid-19 on mental health is moderate to severe. On the other hand, social isolation in the elderly can lead to increased depression and tendency to suicide, decreased immune response to viral infections, and increased risk of stroke, cardiovascular diseases, and brain deterioration. Therefore, it is important to provide a systemic approach to improve the quality of communication in all individual and social dimensions. In addition, providing these solutions can reduce the stress and anxiety caused by social isolation in the elderly with social supports such as emotional and practical support. Furthermore, educational interventions, maintaining the dignity and respect of the elderly, encouraging the use of Virtual network, and sports are among other things that improve the mental and social health of the elderly in the era of Corona.

    Discussion and Conclusion

    Although social isolation is one of the most important measures to deal with the Corona virus, paying attention to mental health and implementing quality and acceptable services in times of crisis is essential especially for the elderly. This issue requires an integrated and interdisciplinary assessment of geriatric specialists. , psychiatrists and physiotherapists in improving the conditions of the elderly.

    Keywords: Covid-19, Pandemic, Social Isolation, Elderly, Coronavirus, Quarantine
  • Dorna Rafighi, Javid Taghinejad* Pages 65-75
    Introduction

    Acinetobacter baumannii is a gram negative and it is one of the most important and drugresistance infections in hospitals.After Staphylococcus aureus and Pseudomonas aeruginosa, Acinetobacter baumannii is one of the included multidrug resistance infectious bacteria. The aim of this study is to review of pathogenesis and drug-resistance mechanisms in Acinetobacter baumannii.

    Methods and Materials:

     International scientific databases including PubMed, Scopus and google scholar were used to review the articles. Out of the 150 articles obtained, only 105 of them with full text have been used in the study. Moreover, articles with abstracts and those received money were excluded from the study.

    Results

    The rate of drug resistance is growing by examining the scientific papers in most countries of the world. This bacterium gained a specific mechanism of resistance which is a cause of global concern for this organism. Beta-lactamase enzyme producing genes such as OXA, TEM and others are widespread.

    Discussion and Conclusion

    In less developed countries, with the indiscriminate use of antibiotics in the society and, in most cases, without the cultivation of pathogenic agents, it causes the emergence and acquisition of resistance genes by the organism. It is recommended that doctors in the hospital request microbial culture from infected samples before treating hospitalized patients in order to prevent resistance as much as possible.

    Keywords: Acinetobacter Baumannii, Hospital Infection, Drug Resistance, Pathogenesis