فهرست مطالب

آموزش عالی ایران - سال چهاردهم شماره 3 (پیاپی 55، پاییز 1401)

مجله آموزش عالی ایران
سال چهاردهم شماره 3 (پیاپی 55، پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/12/10
  • تعداد عناوین: 6
|
  • یعقوب انتظاری* صفحات 1-19

    مسیله:

     اکوسیستم توسعه انسانی به شبکه ای از ذی نفعان متنوع اتلاق می شود که در یک زیست بوم مناسب در تعامل پویا با یکدیگر شبکه پویایی از توانش های انسانی را ایجاد؛ و به طور مستمر کیفیت زندگی مردم را بهبود می بخشند. سطح هریک از توانش های یادشده و میزان تاثیراتشان بر یکدیگر نقش اساسی در کارآمدی و پایداری اکوسیستم توسعه انسانی دارند. توانش های فردی و اشتغال پذیری دو گروه مهم از عناصر شبکه توانش های انسانی هستند که سطح و تاثیرات متقابلشان نقش کلیدی در توسعه انسانی دارند؛ درحالی که وضعیت آن ها در اقتصاد ایران شناخته شده نیست و خلا دانایی شدیدا احساس می شود.

    هدف

    با توجه به مسیله بالا، هدف مقاله حاضر تحلیل وضعیت و رابطه توانش های دانش آموختگان آموزش عالی در اقتصاد ایران بوده است.
    روش پژوهش: برای دستیابی به هدف یادشده از روش توصیفی-تحلیلی، داده های میدانی دریافت شده از یک نمونه 1461 نفری از دانش آموختگان علوم پایه در سال های 1397 و 1399 از دانشگاه های دولتی ایران و تکنیک شبکه های عصبی مصنوعی استفاده شده است.

    یافته ها

    نتایج تحلیل ها نشان می دهند که هیچ یک از توانش های فردی (عمومی، یادگیری، اجتماعی، مدیریتی و عملیاتی) دانش آموختگان علوم پایه تاثیر معنی داری بر اشتغال پذیری آن ها ندارند. همچنین، اشتغال پذیری دانش آموختگان علوم پایه کمکی معنی داری به توسعه توانش های فردی نمی کنند؛ اما توانش های فردی دانش آموختگان علوم پایه به به طور معنی داری (هرچند ضعیف) یکدیگر را تحت تاثیر قرار می دهند و به یکدیگر کمک می کنند.

    نتیجه گیری

    بنابراین، در اقتصاد ایران شبکه توانش های دانش آموختگان علوم پایه بسیار سست و اکوسیستم عالی توسعه انسانی در این حوزه ناکارآمد و ناپایدار است.

    کلیدواژگان: توانش های انسانی، توانش های فردی، اشتغال پذیری، توسعه انسانی، اکوسیستم توسعه انسانی
  • امیر رجائی* صفحات 20-39
    هدف

    امروزه، آموزش عالی نقشی مهم برای کشورها در دستیابی به رشد و توسعه پایدار ایفا می کند. لذا، پرداختن به مسایل آموزش عالی اهمیت بسیاری دارد. از جمله مسایل پیش روی آموزش عالی کشور می توان به آسیب ها و موانع خط مشی گذاری آن اشاره کرد. از این رو، هدف پژوهش کنونی شناسایی آسیب های خط مشی گذاری آموزش عالی ایران است.

    روش شناسی: 

    برای دستیابی به هدف پژوهش، از رویکرد کیفی و روش مطالعه اسنادی و نیز روش پدیدارشناسی از طریق ابزار مصاحبه نیمه ساختاریافته استفاده شد. بدین ترتیب، داده ها از متون منتشرشده صاحب نظران درباره آسیب های خط مشی گذاری آموزش عالی و نیز از متون پیاده سازی شده مصاحبه های انجام شده با خبرگان تا رسیدن به اشباع نظری گردآوری شدند. سپس، داده‎های گردآوری شده با روش تحلیل محتوای مضمونی تجزیه وتحلیل و در سه دسته کلی آسیب های ساختاری، فرایندی و آسیب های مرتبط با ویژگی های زمینه ای خط مشی گذاری آموزش عالی ایران طبقه بندی شدند.

    یافته ها

    یافته ها حاکی از آن بود که آسیب های کلان فرایندی خط مشی گذاری آموزش عالی کشور شامل «فراهم نبودن الزامات علمی و عملی فرایند خط مشی گذاری» و «ضعف در اجرای مناسب خط مشی های مدون» است. هم چنین، آسیب های کلان ساختاری خط مشی گذاری آموزش عالی کشور شامل «ضعف در برآورده ساختن الزامات موردنیاز برای پیاده سازی مناسب سیستم تمرکزگرای اداره امور» و «کم کارآمدی و پایین بودن میزان اثربخشی شورای عالی انقلاب فرهنگی» است. آسیب های کلان مرتبط با ویژگی های زمینه ای خط مشی گذاری آموزش عالی کشور نیز شامل «مساعد نبودن ویژگی های زمینه ای برای خط مشی گذاری درباره موضوعات آموزش عالی»، «کم کارآمدی فرهنگی دانشگاه‎ها در ساختن نظام هنجاری و در تولید علم و فراهم آوردن الزامات آن» و «فهم نادرست از پدیدار علم و فناوری و پدیدار آموزش عالی و دست نیافتن به یک اجماع بر سر آن ها» است. در انتها، پیشنهادهایی برای برطرف نمودن و یا به حداقل رساندن آسیب ها به همراه مجموعه ای از توصیه های سیاستی ارایه گردید.

    بحث و نتیجه گیری

    بهبود «خط مشی گذاری آموزش عالی کشور» مستلزم فراهم کردن زمینه برای مهیا شدن عوامل قانونی، سیاسی، اقتصادی، فناورانه، فرهنگی و اجتماعی مرتبط با «آن» است. در این راستا، عمل نمودن به توصیه های سیاستی ارایه شده در این پژوهش می تواند مثمر ثمر باشد.

    کلیدواژگان: آسیب شناسی، سیاست گذاری، خط مشی گذاری، آموزش عالی، دانشگاه، نهاد علم
  • علی کشاورز زاده، خلیل غلامی*، نعمت الله عزیزی صفحات 40-64
    هدف

    پژوهش حاضر باهدف شناسایی مولفه های زمینه ای طرح و توسعه برندسازی کارآفرینانه دانشگاه سازمان دهی شده است. به این صورت که، پژوهش حاضر در پی این است که با بهره گیری از پارادایم پست مدرن و در نظر داشتن رویکرد برندسازی کارآفرینانه دانشگاهی، با انجام مصاحبه با اساتید دانشگاه های صنعتی کشور، مهم ترین مقوله های طرح و توسعه برندسازی کارآفرینانه دانشگاه را استخراج نموده و درنهایت برحسب یافته به دست آمده، اقدام به ارایه چارچوب مناسب برای برندسازی کارآفرینانه دانشگاه های صنعتی نماید.

    روش شناسی: 

    بدین منظور از روش تحقیق کیفی پدیدارشناسی استفاده به عمل آمد. جامعه پژوهش، خبرگان حیطه دانشگاه صنعتی کشور بود. بر مبنای روش پژوهش، با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند، 32 تن از خبرگان دانشگاه های صنعتی انتخاب شد. فرایند جمع آوری اطلاعات با استفاده از مصاحبه نیمه ساختارمند صورت پذیرفت. جهت تعیین اعتبار مصاحبه ها نیز از دو روش چک اعضاء و بررسی همکار استفاده گردید. برای تحلیل داده ها از تکنیک کدگذاری داده ها در سطوح باز و محوری استفاده شد.

    یافته ها

    یافته ها حاکی از این است که، چهار مولفه اصلی طرح و توسعه ماموریت ها، محصولات و خدمات، منابع انسانی و توسعه قابلیت های دانشگاه به عنوان مهم ترین زمینه های طرح و توسعه برندسازی کارآفرینانه دانشگاه می باشد. در ادامه، بر هرکدام از مولفه های اصلی چندین مولفه محوری ارایه شده است. به این صورت که برای مولفه اصلی ماموریت ها؛ مولفه های محوری آموزشی، پژوهشی، سیاست گذاری علمی و بین المللی سازی؛ برای مولفه اصلی محصولات و خدمات؛ مولفه های محوری دانشجویی و محصولات و خدمات دانشگاه؛ برای مولفه اصلی منابع انسانی؛ مولفه های محوری کارکنان و هیات علمی و برای مولفه اصلی توسعه قابلیت ها؛ مولفه های محوری مالی، بازاریابی و زیرساخت پیشنهادشده است. درنهایت، برای هرکدام از مولفه محوری، استراتژی های طرح و توسعه برندسازی کارآفرینانه دانشگاه ارایه شده است.

    نتیجه گیری

    بر این اساس به صورت کلی پیشنهاد می شود دانشگاه های صنعتی کمیته ای متشکل از کارشناسان و متخصصان حرفه در زمینه برندسازی را تشکیل، تا با شناسایی و ارزیابی نقاط قوت و ضعف ارزش ویژه برند دانشگاه و برنامه ریزی اصولی و منطقی، زمینه استفاده هر چه بهتر از فرصت ها و تهدیدات موجود فراهم و درنهایت منجر بهبود برند دانشگاه شود. همچنین باید در نظر داشت که، برندسازی کاری پیچیده و چندوجهی می باشد که باید با دقت لازم، صرف سرمایه زمانی لازم، تخصیص مالی لازم و برنامه ریزی دقیق انجام شود.

    کلیدواژگان: برندسازی، دانشگاه های صنعتی، زمینه ای، شناسایی، طرح و توسعه، کارآفرینانه، مولفه
  • پریوش رستمی، حمدالله حبیبی*، زرین دانشورهریس، صادق ملکی آوارسین، جهانگیر حاج عطالو صفحات 65-84
    هدف

    این پژوهش با هدف ارایه ی مدل دانشگاه کارآفرین برای دانشگاه تبریز انجام شده است.

    روش شناسی: 

    جهت گیری پژوهش حاضر، کاربردی با رویکرد استقرایی، از نوع کیفی، با استراتژی تحلیل محتواست که گردآوری داده ها به شیوه مصاحبه های عمیق و نیمه ساختاریافته انجام گرفته است. مشارکت کنندگان در این پژوهش به صورت هدفمند شامل 14 نفر از نخبگان حوزه کارآفرینی در بازه زمانی 1401-1400 خورشیدی انتخاب شده است، ابزار گردآوری داده ها، سوالات محقق ساخته باز بود که روایی و پایایی ابزار توسط اساتید راهنما و مشاور تایید شد.

    یافته ها

    یافته های حاصل از تحلیل محتوای استقرایی در این پژوهش، نشان داد که مدل دانشگاه کارآفرین شامل چهارده عامل اصلی است که در چهار دسته کلی طبقه بندی شده اند که عبارت اند از: الف) عوامل کاربردی کردن دانش، شامل عوامل اصلی: 1- تشخیص نیاز جامعه و بازار، 2- تجاری سازی علم و دانش، 3- حفظ ارتباط دانشگاه با صنعت، 4- توسعه مراکز دانش بنیان، ب) عوامل انسانی، شامل عوامل اصلی: 5- آموزش کارآفرینی، 6- وجود اعضای هییت علمی تیم ساز و توانمند، 7- ارتقاء فرهنگ سازمانی کارآفرینی، ج) عوامل مدیریتی، شامل عوامل اصلی: 8 - مدیریت دانشگاه کارآفرین، 9- اصلاحات ساختاری، 10- شناسایی و رفع موانع درون سازمانی کارآفرینی، 11- عوامل مالی و اقتصادی، 12- توسعه سخت افزاری، د) عوامل محیطی، شامل عوامل اصلی: 13- عوامل قوه ی اجراییه (دولت)، 14- موانع بیرون سازمانی.

    نتیجه گیری

    با توجه به اینکه عناصر و مولفه های چارچوب مفهومی و مدل استخراجی این پژوهش که با توجه به شرایط، زمینه فرهنگی، جو و فرهنگ سازمانی خاص دانشگاه تبریز به دست آمده است، برای ایجاد دانشگاه کارآفرین در دانشگاه تبریز ضروری است، لذا مدل استخراجی پژوهش حاضر می تواند جهت تبدیل دانشگاه تبریز به دانشگاه کارآفرین مورداستفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: دانشگاه کارآفرین، دانشگاه تبریز، تحلیل محتوای کیفی استقرایی، دانشگاه نسل سوم
  • رسول عباسی*، فاطمه نقدی پور صفحات 85-100
    مسیله و هدف

    در پی شیوع ویروس کرونا در جهان، دورکاری و آموزش های مجازی در دانشگاه ها و مراکز آموزشی اهمیت دوچندانی پیدا کرده است. هدف از این پژوهش، بررسی فرصت ها و چالش های دورکاری در دانشگاه ها در دوره شیوع ویروس کرونا از دیدگاه اساتید است.

    روش

    این پژوهش بر مبنای هدف، کاربردی و بر اساس گردآوری اطلاعات، اکتشافی است. اساتید دانشگاه در رشته های مختلف، جامعه آماری پژوهش را تشکیل داده اند و برای جمع آوری داده ها از مصاحبه های عمیق نیمه ساختاریافته استفاده شده است. با استفاده از روش نمونه گیری نظری، مصاحبه با 17 نفر تا حد اشباع ادامه پیدا کرد. برای اطمینان از روایی و پایایی داده ها از روش بازنگری توسط شرکت کنندگان و روش چندجانبه نگری از طریق مصاحبه با گروه های متفاوت مشارکت کنندگان استفاده شد و برای تحلیل داده ها از تحلیل مضمون استفاده شده است.

    یافته ها

    نتایج نشان داد دورکاری اساتید و انجام آموزش به شیوه برخط دارای نقاط قوتی همچون مزایای ارتباطی، ارتقای ظرفیت های آموزش و پژوهش و بهبود کارایی و دارای چالش هایی همچون مشکلات ارتباطی، آسیب های آموزشی و پژوهشی، ضعف بسترهای اولیه، تعارض کار-خانواده و کاهش آرامش روان می باشد. حجم مطالبی که اساتید در آموزش های مجازی ارایه می دهند به دلیل کاهش ارتباطات چهره به چهره، افزایش یافته و در عین حال امکان ذخیره سازی و بازخوانی وجود دارد. تقویت فرهنگ در دسترس بودن اساتید از طریق ارتباطات الکترونیکی از آثار این دوره و کاهش تمرکز دانشجو در کلاس درس و افت یادگیری او از آسیب های آموزش مجازی است. ارایه آموزش در منزل و لزوم وجود الزامات خاصی برای برگزاری کلاس ازجمله فضای فیزیکی مناسب و همچنین فقدان سروصدای محیطی باعث بروز چالش هایی برای اساتید شده است. تداخل ساعات کار اداری و غیر اداری نیز از دیگر پیامدهای دورکاری اساتید بوده است.

    نتیجه گیری

    دورکاری اساتید دارای پیامدهای دوگانه مثبت و منفی است و حتی بنا بر امکانات شخصی آن ها در شرایط دورکاری دارای اثرات متفاوتی است. نقطه قوت عمده آن، صرفه جویی و توسعه زمانی بیشتر برای انجام پژوهش هایی است که به فضای آزمایشگاهی وابسته نیست. نقطه ضعف عمده آن نیز افت سطح یادگیری دانشجویان است.

    کلیدواژگان: آموزش برخط، دورکاری اساتید دانشگاهی، همه گیری ویروس کرونا
  • غلامعلی منتظر، مهدیه فرازکیش* صفحات 101-120
    مسیله و هدف

    برخلاف تصور رایجی که فناوری را تنها محدود به افزار و تجهیزات فیزیکی (فناوری سخت) می داند، جنبه ای از فناوری تحت عنوان فناوری های نرم وجود دارد که به عوامل انسانی، فرهنگی، حقوقی و سیاستی مربوط است. تاکید بر جنبه سخت فناوری در نظام های آموزشی، گستره کاربرد فناوری را در تامین نیازهای یادگیری جوامع محدود می سازد. این مقاله آمادگی یادگیری الکترونیکی در دانشگاه های کشور را از منظر جنبه های نرم فناوری موردتوجه قرار می دهد.

    روش شناسی: 

    بر این اساس، با بهره گیری از مطالعات اسنادی و نظر خبرگان، ابعاد ارزیابی آمادگی نرم تعیین و وزن هر یک از آن ها محاسبه شده است و سپس بر اساس مدل حاصل، میزان آمادگی فناوری نرم در تعدادی از دانشگاه های کشور، شامل: دانشگاه های ارومیه، بیرجند، تربیت مدرس، حکیم سبزواری، رازی کرمانشاه، زنجان، سیستان و بلوچستان، شهید باهنر کرمان، علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، کردستان، محقق اردبیلی و یزد، بررسی شده تا تصویری از وضعیت آمادگی در دانشگاه های کشور را نشان دهد.

    یافته ها

    نتایج حاصل نشان می دهد که بعد «قوانین و مقررات» از بالاترین اهمیت نسبی برخوردار است درحالی که سطح آمادگی آن در میان دانشگاه های منتخب ضعیف برآوردشده است. در بعد «فرهنگ» سطح آمادگی حدود «متوسط» و در سایر ابعاد، سطح آمادگی «پایین تر از سطح متوسط» و «ضعیف» است. بدین ترتیب میزان آمادگی کلی دانشگاه های کشور در ابعاد مختلف فناوری نرم «ضعیف» ارزیابی می شود که علت آن کسب امتیاز بسیار پایین در سه بعد «قوانین و مقررات»، «مالی» و «استاندارد» در سنجش آمادگی فناوری های نرم دانشگاه های منتخب است.

    نتیجه گیری

    بر اساس تحلیل های این مقاله، موضوعاتی اعم بر «اولویت دهی سیاستی به یادگیری الکترونیکی»، «تامین و تخصیص بودجه موردنیاز»، «توسعه استانداردهای محتوایی»، «تدوین مقررات و آیین نامه های پشتیبان»، «طراحی نظام ارزیابی و نظارت»؛ و «افزایش آگاهی ذی نفعان» می باید در سیاست گذاری های نظام آموزش عالی الکترونیکی کشور موردتوجه جدی قرار گیرد.

    کلیدواژگان: یادگیری الکترونیکی، ارزیابی آمادگی الکترونیکی، فناوری نرم، دانشگاه های ایران
|
  • Yaghoub Entezari* Pages 1-19

    Problem:

    Human development ecosystem refers to a network of diverse stakeholders that create a dynamic network of human capabilities in a suitable environment in dynamic interaction with each other, and continuously improve the quality of people's lives. The level of each of the mentioned capabilities and the extent of their effects on each other play a fundamental role in the efficiency and sustainability of the human development ecosystem. Individual capabilities and employability are two important groups of elements of the network of human abilities, whose level and mutual effects play a key role in human development. While their status in Iran's economy is not known and the knowledge gap is strongly felt.

    Purpose

    Considering the above issue, the aim of this article is to analyze the situation and the relationship between capabilities of the graduates of higher education in Iran's economy.

    Methodology

    In order to achieve the mentioned goal of the descriptive-analytical method, the field data received from a sample of 1461 students of basic sciences in 2013 and 2014 from Iran's state universities and was analyzed by artificial neural networks technique.

    Results

    The results of the analysis show that none of the individual capabilities (general, learning, social, managerial and operational) of basic science graduates have a significant effect on their employability. Also, the employability of basic science graduates does not contribute significantly to the development of individual abilities. However, the individual capabilities of basic science graduates significantly (although weakly) affect each other and help each other.

    Conclusion

    Therefore, in Iran's economy, the capability network of basic science graduates is very weak, and the ecosystem of human development in this field is inefficient and unstable.

    Keywords: human capabilities, individual capabilities, employability, human development, human development ecosystem
  • Amir Rajaee* Pages 20-39
    Purpose

    Today, higher education plays an important role for countries in achieving sustainable growth and development. Therefore, addressing higher education issues is very important. Among the issues facing the country's higher education, we can mention the problems of its policy making. Therefore, the aim of the current research is to identify the problems of higher education policy making in Iran.

    Methodology

    To achieve the goal of the research, qualitative approach and documentary study method as well as phenomenological method were used through semi-structured interview tool. In this way, the data were collected from the published texts of experts about the harms of higher education policy and also from the implemented texts of the interviews conducted with experts until reaching theoretical saturation. Then, the collected data were analyzed by thematic content analysis method and classified into three general categories of structural problems, process problems and problems related to contextual characteristics.

    Findings

    The findings indicated that the macro-process problems of the country's higher education policy-making include "the lack of scientific and practical requirements of the policy-making process" and "weakness in the proper implementation of written policies". Also, the macro-structural problems of the country's higher education policymaking include "weakness to meet the requirements needed for the proper implementation of the centralized administration system" and "inefficiency and low effectiveness of the Supreme Council of the Cultural Revolution". Major problems related to the contextual characteristics of higher education policymaking in the country also include "unfavorability of contextual characteristics for policymaking on higher education issues", "cultural inefficiency of universities in building a normative system and in producing science and providing its requirements" and "incorrect understanding of the phenomenon of Science and Technology and the phenomenon of Higher Education and not reaching a consensus on them. At the end, some suggestions were made to eliminate or minimize these problems along with a set of policy recommendations.

    Discussion and Conclusion

    Improving the "higher education policy making of the country" requires providing the ground for the preparation of legal, political, economic, technological, cultural and social factors related to "it". In this regard, following the policy recommendations presented in this research can be fruitful.

    Keywords: pathology, policy making, higher education, university, scientific institution
  • Ali Keshavarz Zadeh, Khalil Gholami*, Nematollah Azizi Pages 40-64
    Introduction

    The aim of the present study is identifying the contextual components of design and development of entrepreneurial branding of Iranian industrial universities. So that, the present research seeks to take advantage of the postmodern paradigm and considering the approach of university entrepreneurial branding, by conducting interviews with professors of industrial universities in the country, extracting the most important categories of university entrepreneurial branding design and development and finally, based on the findings, proceed to provide a suitable framework for entrepreneurial branding of industrial universities.

    Methodology

    For this purpose, the method of phenomenological qualitative research was used. The research community was industrial universities experts. Based on the research method, using purposive sampling method and including 32 industrial universities experts were selected. The data collection process was performed using a semi-structured interview. To determine the validity of the interviews, two methods of member checks and peer review were used. To analyze the data, the data encoding technique of open and axial coding levels was used.

    Results and Discussion

    Findings indicate that the four main components of “design and development missions”, “products and services”, “human resources” and “development of university capabilities” are the most important components of the design and development of entrepreneurial branding of the university. In the following, several pivotal components are presented for each of the main components. In such a way that for the main component of the missions key components of “education”, “research”, “scientific policy” and “internationalization”; for the main component of products and services pivotal components of “student” and “university products and services”; for the main component of human resources core components of “staff” and “faculty” and for the main component of capacity development core components of “finance”, “marketing” and “infrastructure” are suggested. Finally, for each of the pivotal components, the university's entrepreneurial branding design and development strategies are presented. Finally, for each of the core components, strategies for the design and development of entrepreneurial branding of the university are presented.

    Conclusions

    Based on this, it is generally suggested that industrial universities form a committee consisting of experts and professionals in the field of branding, in order to identify and evaluate the strengths and weaknesses of the unique value of the university brand and make principled and logical planning, to make the best possible use of opportunities in order to lead to the improvement of the university brand. It should also be kept in mind that branding is a complex and multifaceted work that must be done with due care, necessary time investment, necessary financial allocation and detailed planning.

    Keywords: branding, industrial universities, contextual, identification, design, development, entrepreneurial, component
  • Parivash Rostami, Hamdollah Habibi*, Zarrein Daneshvarheris, Sadegh Maleki Avarsin, Jahangir Yari Haj Atalou Pages 65-84
    Purpose

    This research was carried out with the aim of presenting an entrepreneurial university model for University of Tabriz.

    Methodology

    The direction of the current research is applied with an inductive approach, of a qualitative type, with a content analysis strategy. Data collection was done in the form of in-depth and semi-structured interviews. The participants in this research have been purposefully selected including 14 elites in the field of entrepreneurship in the period of 2021-2022, the data collection tool was open-ended researcher questions, the validity and reliability of the tool was confirmed by the supervisors and advisors.
     

    Findings

    The findings of the inductive content analysis in this research showed that the entrepreneurial university model includes fourteen main factors that are classified into four general categories, which are:  a) factors of applying knowledge, including the main factors: 1 - recognizing the needs of the society and the market, 2- commercialization of science and knowledge, 3- maintaining the relationship between the university and the industry, 4- development of knowledge-based centers, b) human factors, including the main factors: 5- entrepreneurship training, 6- the existence of cooperative and capable faculty members, 7- promotion of organizational culture of entrepreneurship, c) administration factors, including the main factors: 8- entrepreneurial university administration, 9- structural reforms, 10- identifying and removing intra-organizational barriers to entrepreneurship, 11- financial and economic factors, 12- hardware development, d) environmental factors, including the main factors: 13- governmental factors, 14- obstacles outside the organization.

    Conclusion

    The elements and components of the conceptual framework and extractive model of this research have been obtained according to the conditions, cultural background, atmosphere and organizational culture of University of Tabriz to create an entrepreneurial university in University of Tabriz. Therefore, the current research can be used to transform University of Tabriz into an entrepreneurial university.

    Keywords: : Entrepreneurial University, University of Tabriz, Inductive Qualitative Content Analysis, Third Generation University
  • Rasoul Abbasi*, Fatemeh Naghdipour Pages 85-100
    Problem and purpose

    Due to the spread of the corona virus in the world, remote work and virtual training in universities and educational centers have gained double importance. The aim of this research is to examine the opportunities and challenges of remote work in universities during the spread of the Corona virus from the point of view of professors.

    Method

    This research is applied according to its purpose and exploratory according to the collection of information. The statistical population of the research includes university professors in various fields. Semi-structured interviews were used to collect data. Using the theoretical sampling method, interviews with 17 people continued until reaching theoretical saturation. To ensure the validity and reliability of the data, the review method by the participants and the multilateral method through interviews with different groups of participants were used, and the thematic content analysis was used to analyze the data.

    Findings

    The results showed that remote working of professors and online education has strengths such as communication benefits, improving teaching and research capacities and improving efficiency, and challenges such as communication problems, educational and research harms, weak primary platforms, work-family conflict, and reducing Peace of mind. The volume of materials provided by professors in virtual training has increased due to the reduction of face-to-face communication, and it is also possible to save and read it easily. Strengthening the culture of the availability of professors through electronic communication channels is one of the advantages and reducing the student's concentration in the classroom and the loss of his learning is one of the disadvantages of virtual education. Providing education at home and the need to have certain requirements for holding classes, such as suitable physical space and lack of environmental noise, have caused challenges for professors. Interference between administrative and non-administrative working hours has also been another consequence of professors' remote work.

    Conclusion

    Professors' telework has both positive and negative consequences and even according to their personal facilities, it has different effects in telework conditions. Its main strength is saving and developing more time to conduct research that is not dependent on laboratory space. Its main weakness is the drop in students' learning level.

    Keywords: online education, telework of university professors, corona virus epidemic
  • Gholamali Montazer, Mahdieh Farazkish* Pages 101-120
    Objective

    There is a common misconception that technology is limited to physical devices (i.e., hard technology). However, technology also includes soft technology, concerned with human and social factors. The emphasis on hard technology has prevented technology education from widening its scope and thus catering to the needs of a changing society. This paper first briefly identifies the common definitions of soft and hard technologies. It then argues that e-learning systems should emphasize both hard and soft technologies.

    Method

    Through a case study of Iranian universities, the paper identifies seven dimensions of soft technologies in e-learning systems. Then, readiness data for 12 selected Iranian universities are gathered.

    Findings

    According to the results, the "regulations" dimension has the highest relative importance, while its level of preparation is estimated poorly among the selected universities. the score of the “culture” dimension is "average" and the score of other readiness dimensions, including “policy”, "regulations", "supervision", "digital content", "standards" and "financial resources" is "weak" and "relatively weak". Thus, the overall readiness of selected universities is "weak".

    Conclustion: 

    This shows the need for policy-making and strategic planning by senior management groups and deans of the universities in order to improve their "e-learning prioritization", "budgeting and allocation", "content standards", "supporting regulations", " monitoring systems"; and "stakeholder awareness of the benefits of e-learning systems".

    Keywords: E-learning, E-Readiness Assessment, Soft Technology, Iranian Universities