فهرست مطالب

International Journal of Reproductive BioMedicine
Volume:21 Issue: 4, Apr 2023

  • تاریخ انتشار: 1402/03/02
  • تعداد عناوین: 8
|
  • صفحات 277-284

    پارتنوژنز (PG) یک پدیده نادر است که در انسان رخ می دهد، و درک آن ممکن است به ما کمک کند تا توضیحی برای چنین رخدادهایی ارایه دهیم. علاوه بر این، ممکن است به آشکار شدن علت تراتوم تخمدان ایدیوپاتیک (OT) کمک کند. برای توضیح وقوع PG و OT در انسان بر اساس یک فرضیه جدید، مطالعات قبلی از طریق وب سایت های علمی مرتبط و مجلات بین المللی در مورد علل و مکانیسم هایPG و OT در انسان جستجو شد. مقالات قبلی در مورد PG انسان پراکنده بود و بیشتر شامل گزارش های موردی بود. به نظر می رسد که PG انسان به اندازه ای که قبلا گزارش شده نادر نیست، اما ممکن است به طور خود به خود رخ دهد و منجر به تشکیل OT شود. تفاوت بین PG و تولید مثل جنسی در این است که PG تنوع جنینی ندارد. نمونه‌های جنینی بیوپسی شده در PG منحصرا با نمونه‌های سمت مادری مطابقت دارد. PG خود به خودی در انسان اغلب تخریب می شود یا منجر به تشکیل OT می شود. علت و مکانیسم PG خود به خودی در مطالعات موجود نامشخص است. در اینجا، ما این فرضیه را ارایه کردیم که در برخی موارد تخمک ثانویه و جسم قطبی اول محصور در زونا شفاف ممکن است با هم ترکیب شوند و یک سلول واحد را تشکیل دهند که تعداد دیپلویید کروموزوم ها را بازیابی می کند و تقسیم سلولی را آغاز می کند تا PG را تشکیل دهد. PG آنقدرها که قبلا تصور می شد نادر نیست. این پدیده ممکن است مورد توجه قرار نگیرد یا خود را به صورت OT نشان دهد. مطالعات بیشتری برای بررسی این فرضیه توصیه می شود.

    کلیدواژگان: تراتوم، شبیه سازی، پارتوژنز، تولیدمثل غیرجنسی
  • صفحات 285-294
    مقدمه

     سیکلوفسفامید با وجود کاربردهای بالینی متعدد در درمان انواع بدخیمی‌ها و اختلالات خودایمنی می تواند اثرات مضری بر روی بافت های بدن به ویژه اندام تناسلی داشته باشد. مهمترین عوارض جانبی سیکلوفسفامید تغییر عملکرد دستگاه تناسلی و ناباروری است.

    هدف

     این مطالعه به منظور تعیین تاثیر عصاره هیدروالکلی افدرا بر بافت بیضه و محور هیپوفیز-گناد در موش‌های صحرایی نر تحت درمان با سیکلوفسفامید انجام شد.

    مواد و روش ها

     در این مطالعه تجربی، 48 موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار به شش گروه هشت تایی کنترل، شم، دریافت‌کننده سیکلوفسفامید و دریافت‌کننده سیکلوفسفامید همراه با عصاره هیدروالکلی افدرا (250، 500 و 1000 میلی گرم بر کیلوگرم) با گاواژ تقسیم شدند. در روز بیست و نهم، حیوانات وزن شدند، نمونه خون از قلب جمع‌آوری و غلظت سرمی هورمون لوتیینیزه کننده (LH)، هورمون محرک فولیکولی (FSH) و تستوسترون اندازه گیری شد. علاوه بر تهیه نمونه بافتی از بافت بیضه، تعداد سلول ها نیز تعیین شد.

    نتایج

     در حالی که سیکلوفسفامید میانگین غلظت سرمی FSH، LH و تستوسترون را کاهش داد (05/0 > p)، استفاده از عصاره هیدروالکلی افدرا میزان آنها را تغییر داده و به سطح گروه کنترل رساند. هورمون گنادوتروپین سرم در تمام گروه های دریافت کننده افدرا نسبت به گروه کنترل و سیکلوفسفامید به طور معنی داری افزایش یافت. در مقایسه با شاهد، کاهش معنی‌داری در میانگین غلظت سرمی TAC و GSH-PX در گروه‌های سیکلوفسفامید مشاهده شد. عصاره هیدروالکلی افدرا (همه دوزها) به طور قابل توجهی غلظت آنها را در مقایسه با گروه سیکلوفسفامید افزایش داد (05/0 > p)، کاهش معنی‌دار TOS و MDA سرم در گروه‌های سیکلوفسفامید دریافت کننده افدرا مشاهده شد (05/0 > p)، اگرچه نقش سیکلوفسفامید بر تعداد اسپرماتوگونی (2/5 ± 5/57 در گروه سیکلوفسفامید، 0/6 ± 1/67 در گروه کنترل)، با دوزهای بالاتر عصاره هیدروالکلی افدرا تاثیر معنی داری را نشان نداد اما بر تعداد سلول های اسپرماتوسیت و اسپرماتید تاثیر گذاشت.

    نتیجه گیری

     عصاره هیدروالکلی افدرا با توجه به ویژگی‌های آنتی‌اکسیدانی، اثرات سیکلوفسفامید را بر پارامترهای مرتبط با باروری در موش‌های صحرایی کاهش می‌دهد.

    کلیدواژگان: افدرا، سیکلوفسفامید، سرطان، شیمی درمانی، ROS
  • صفحات 295-302
    مقدمه

    شواهد علمی نشان می دهد که عدم تعادل بین سایتوکین های التهابی و ضد التهابی نقش مهمی در ایجاد بیماری پره اکلامپسی ایفا می کند.

    هدف

    در مطالعه حاضر ارتباط سطح سرمی اینترلوکین-23 (IL-23) مادر، یک سایتوکین پیش التهابی، با خطر بروز بیماری پره اکلامپسی و شدت آن بررسی شد.

    مواد و روش ها

    یک مطالعه مورد-شاهدی شامل 145 زن با 75 مورد بیمار پره اکلامپسی، 35 زن باردار سالم و 35 فرد کنترل غیر باردار سالم از زاهدان، جنوب شرق ایران انجام شد. سطوح مادری IL-23 در گردش خون با استفاده از روش الایزا تعیین شد.

    نتایج

    سطح سرمی IL-23 مادر در گروه پره اکلامپسی و دو زیر گروه آن، پره اکلامپسی شدید و خفیف افزایش یافت، به طوری که این افزایش در گروه های پره اکلامپسی و پره اکلامپسی شدید معنی‌دار، اما در پره اکلامپسی خفیف در مقایسه با گروه کنترل معنی‌دار نبود (به ترتیب 001/0 > p، 001/0 >p و 08/0 =p). علاوه بر این، سطح سرمی IL-23 مادر در پره اکلامپسی با شروع زودرس از نظر آماری معنی‌دار بود، اما در گروه پره اکلامپسی دیررس در مقایسه با گروه کنترل باردار سالم معنی‌دار نبود (به ترتیب 001/0p < و 46/0 = p).

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه ما ارتباط مثبتی بین سطح IL-23 و بیماری پره اکلامپسی به ویژه در پره اکلامپسی نوع شدید و زودرس نشان داد که نشان می دهد IL-23 ممکن است در پاتوژنز این سندرم سیستمیک نقش داشته باشد.

    کلیدواژگان: پره اکلامپسی، اینترلوکین 23، بارداری، التهاب
  • صفحات 303-322
    مقدمه

    سیستم تناسلی مردان تغییرات نامطلوب متعددی را در ارتباط با سن مانند کاهش سنتز هورمون، تعداد اسپرم و تغییرات بیضه نشان می دهد که می تواند بر باروری تاثیر بگذارد.

    هدف

    این مطالعه با هدف بررسی اثرات تستوسترون پروپیونات (TP) و نوع آیورودیکSwarna Bhasma (SB) بر پیری باروری ناشی از D-galactose (D-gal) در موش‌های صحرایی نر نژاد ویستار انجام شد.

    مواد و روش ها

    60 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به 10 گروه 6 تایی تقسیم شدند. پیری باروری با قرار گرفتن در معرض D-gal (mg/kg Bwt 150) به مدت 60 روز القا شد. سپس موش‌ها تحت درمان تنها و ترکیبی با TP (mg/kg Bwt 2) وSB (mg/kg Bwt 75/6) قرار گرفتند. سپس پارامترهای اسپرم، هورمون های تولیدمثلی، نشانگرهای التهابی، آنزیم های آنتی اکسیدانی بیضه، آنزیم های استروییدزا و تظاهرات بافتی بیضه مورد بررسی قرار گرفت.

    نتایج

    مواجهه با D-gal باعث کاهش معنی‌دار (001/0 > p) تستوسترون سرم، آنزیم‌های استروییدوژن بیضه و آنتی‌اکسیدان شد. تجویز TP سطح T سرم، آنزیم های آنتی اکسیدانی بیضه و پروفایل اسپرم زایی را در سطح معنی داری (001/0 > p) در مقایسه با D-gal افزایش داد. علاوه بر این، تیمار SB به طور قابل توجهی (001/0 > p) سطح T سرم، تعداد اسپرم، آنزیم های آنتی اکسیدانی بیضه و آنزیم های استروییدوژن را در مقایسه با D-gal افزایش داد.

    نتیجه گیری

    هر دو درمان TP و SB اختلالات تولیدمثلی ناشی از D-gal را بهبود دادند. با این حال، مکمل T اگزوژن از طریق تجویز TP با عوارض جانبی مختلفی در طول استفاده طولانی مدت همراه است. SB یک فرمول آیورودیک است که سابقه طولانی استفاده در هند دارد. یافته های فعلی نشان می دهد که SB ممکن است به عنوان یک جایگزین خوب برای تقویت عملکرد تولید مثل در مردان مسن استفاده شود.

    کلیدواژگان: دی گالاکتوز، پیری، تستوسترون پروپیونات، Swarna Bhasma، بیضه، هیپوگنادیسم، ناباروری
  • صفحات 323-332
    مقدمه

    واریکوسل اتساع و بزرگ شدن غیرطبیعی شبکه پامپینیفورم وریدی کیسه بیضه است که در تخلیه طبیعی خون اختلال ایجاد می کند و در نهایت در صورت عدم درمان منجر به ناباروری می شود.

    هدف

    هدف ما کشف تاثیر وضعیت میتوکندری از طریق ارزیابی MMP و ATP و ارتباط آن با پارامترهای مایع منی برای نشان دادن تاثیر سلامت میتوکندری اسپرم بر عملکرد طبیعی اسپرم بود.

    مواد و روش ها

    این مطالعه مقطعی تحلیلی بر روی 100 مرد شامل 50 مورد در گروه نورموزواسپرمی (نرمال) و 50 نفر در گروه نابارور که تحت عمل جراحی واریکوسلکتومی (واریکوسل) قرار نگرفته بودند و به مرکز تحقیقات و درمان ناباروری جهاد دانشگاهی خوزستان، مراجعه داشته صورت پذیرفت. تجزیه و تحلیل معمول مایع منی بر اساس دستورالعمل های سازمان بهداشت جهانی، شاخص قطعه قطعه شدن DNA، سنجش MMP، محتوای ATP و آپوپتوز برای همه نمونه ها طبق دستورالعمل انجام شد.

    نتایج

    نتایج این مطالعه نشان داد که غلظت، درصد تحرک پیشرونده، مورفولوژی طبیعی، درصد MMP و ATP اسپرم در واریکوسل به‌طور معنی‌داری کمتر از گروه نرمال بود. علاوه بر این، درصد DFI اسپرم در بیماران واریکوسل در مقایسه با گروه نرمال به طور معنی‌داری بیشتر بود.

    نتیجه گیری

    کاهش محتوای MMP و ATP، علاوه بر کاهش کیفیت پارامترهای اسپرم و افزایش تکه تکه شدن DNA اسپرم، تاثیر جدی بر اختلال عملکرد میتوکندری اسپرم در بیماران واریکوسل دارد.

    کلیدواژگان: میتوکندری، ATP، آپوپتوز، واریکوسل، ناباروری مردان
  • صفحات 333-342
    مقدمه

    علت آندومتریوز به خوبی شناخته نشده است و مطالعات کمی در مورد دریافت ریز مغذی ها در زنان مبتلا به آندومتریوز انجام شده است.

    هدف

    این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین ریز مغذی‌های رژیم غذایی و خطر ابتلا به آندومتریوز انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه مورد-شاهدی بر روی زنان 18 تا 45 ساله مبتلا به آندومتریوز و نیز بدون آندومتریوز در درمانگاه زنان بیمارستان آرش از اردیبهشت 1396 تا اردیبهشت 1397 در تهران انجام شد. بر اساس یافته های لاپاراسکوپی، شرکت کنندگان به دو گروه زنان مبتلا به آندومتریوز لگنی به عنوان گروه مورد (78 نفر) و زنان بدون آندومتریوز لگنی به عنوان گروه شاهد (78 نفر) تقسیم شدند. داده‌های رژیم غذایی با استفاده از پرسشنامه 168 سوالی نیمه کمی بسامد غذا (FFQ) استاندارد شده جمع‌آوری شد. برای تعیین ارتباط ریزمغذی ها و خطر ابتلا به آندومتریوز از مدل رگرسیون لجستیک استفاده شد.

    نتایج

    تجزیه و تحلیل داده‌ها در مجموع نشان داد که بین ریزمغذی‌هایی مانند پتاسیم (99/0-56/0 : CI،74/0 :OR) کلسیم (94/0-52/0 : CI،70/0 :OR) و همچنین بین ویتامین‌ها، ویتامین C (94/0-52/0 : CI،70/0 :OR)، B2 (98/0-55/0 :CI ،73/0 :OR)، و B12 (95/0-53/0 : CI،71/0 :OR) ارتباط معنی داری با آندومتریوز وجود دارد، بنابراین کسانی که از ریزمغذی های کمتر استفاده می کردند در معرض خطر بالاتر آندومتریوز قرار داشتند.

    نتیجه گیری

    یافته‌ها نشان داد که دریافت کلسیم، پتاسیم، ویتامین B12، ویتامین B2، ویتامین B6، ویتامین C با خطر ابتلا به آندومتریوز رابطه معکوس دارد (94/0-52/0 : CI،70/0 :OR).

    کلیدواژگان: رژیم غذایی، آندومتریوز، پرسشنامه، ریز مغذی ها
  • صفحات 343-354
    مقدمه

    شکست مکرر لانه گزینی (RIF) 15% زنان سنین باروری را تحت تاثیر قرار می دهد. در بیماران مبتلا به RIF میزان گیرنده های استروژن و پروژسترون (PRs) در زمان پنجره لانه گزینی بیشتر است.

    هدف

    ارزیابی اثر تجویز داخل رحمی سلول های تک هسته ای خون محیطی (PBMC) بر بیان گیرنده استروژن α (ERα) و PRs آندومتر در زنان مبتلا به RIF در زمان پنجره لانه گزینی.

    مواد و روش ها

    این کارآزمایی بالینی بر روی 22 زن با سابقه RIF از ژانویه 2018 تا آگوست 2019 در بیمارستان عرفان تهران، ایران انجام شد. شرکت کنندگان به دو گروه (درمان با PBMC]11 = [n و گروه کنترل]11 = [n) تقسیم شدند. نمونه های بافت آندومتر در زمان پنجره لانه گزینی در وسط فاز لوتیال (هورمون لوتینیزه کننده + 7 روز) در هر سیکل عادت ماهانه جمع آوری شدند. میزان بیان mRNA مربوط به ERα و ایزوفورم های PRs (PR-A و PR-B) در بافت آندومتر با استفاده از تکنیک quantitative real-time polymerase chain reaction اندازه گیری شد. به علاوه بیان پروتیین های ERα و PRs با استفاده از ایمونوهیستوشیمی مورد بررسی قرار گرفت.

    نتایج

    درمان با PBMC به طور معنی داری بیان mRNA مربوط به ERα و ایزوفورم های PRs را در زمان پنجره لانه گزینی کاهش داد (001/0 > p). علاوه بر این میزان بیان پروتیین های ERα و PRs در گروه درمان با PBMC در مقایسه با زنان گروه کنترل کمتر بود (به ترتیب 001/0 > p و 01/0 = p).

    نتیجه گیری

    تجویز داخل رحمی PBMC بیان ERα و PRs آندومتر را در زمان پنجره لانه گزینی در زنان مبتلا به RIF کاهش می‌دهد. این پاسخ موضعی به درمان با PBMC، می‌تواند میزان پذیرش آندومتر و لانه گزینی جنین را بهبود ببخشد.

    کلیدواژگان: سلول های تک هسته ای خون محیطی، گیرنده های استروژن، گیرنده های پروژسترون
  • صفحات 355-358
    مقدمه

    پیچ خوردگی تخمدان (پیچ خوردگی آدنکس) یک رویداد نادر در اطفال است که در درجه اول توسط جراحان عمومی کودکان مدیریت می شود.

    مورد:

     این مطالعه یک مورد پیچ خوردگی تخمدان را در دختری 2 ساله با سابقه درد اپیزودیک زیر شکم، تهوع و استفراغ به مدت 2 روز ارایه می کند. معاینه فیزیکی او طبیعی بود به جز حساسیت خفیف به درد در ناحیه تحتانی شکم بدون توده قابل لمس. برای بررسی بیشتر سونوگرافی داپلر رنگی انجام شد و پیچ خوردگی تخمدان بدون علایم سونوگرافیکی از انواژیناسیون و آپاندیسیت حاد گزارش شد، بنابراین تحت لاپاراتومی قرار گرفت. پیچ خوردگی نسبتا کاملی در ساقه تخمدان چپ مشاهده شد. در ابتدا تخمدان و لوله فالوپ چپ ظاهری تیره داشتند و 15-10% بافت تخمدان هنوز نرمال بود. پیچ خوردگی ساقه باز شد و تصمیم بر این شد که تخمدان حفظ شود. پس از حدود 20 دقیقه، رنگ تخمدان و لوله فالوپ به حالت نسبتا طبیعی بازگشت که نشان دهنده جریان خون طبیعی است. دو روز بعد، بیمار مرخص شد زیرا سونوگرافی داپلر رنگی، جریان خون طبیعی تخمدان را نشان داد.

    نتیجه گیری

    احتمال پیچ خوردگی تخمدان در تمام نوزادان دختر مبتلا به درد شکمی مشکوک باید در نظر گرفته شود.

    کلیدواژگان: پیچ خوردگی تخمدان، کودک، لاپاراتومی
|
  • Abdelmonem Awad Hegazy, Aiman Ibraheem Al-Qtaitat, Raafat Awad Hegazy Pages 277-284

    Parthenogenesis (PG) is a rare phenomenon occurring in humans, and understanding this may help us develop an explanation for such occurrences. Moreover, it may help reveal the cause of idiopathic ovarian teratoma (OT). We aim to explain the occurrence of PG and OT in humans based on a new hypothesis. Previous literature has been searched through relevant scientific websites and international journals on the causes and mechanisms of PG and OT in humans. The previous literature on human PG was sparse and mostly contained case reports. It appears that human PG is not as rare as previously reported but may occur spontaneously, resulting in OT formation. The difference between PG and sexual reproduction is that PG has no embryonic diversity. The biopsied embryonic samples in the PG correspond exclusively to those of the maternal side. Spontaneous PG in humans often degrades or leads to formation of OT. The cause and mechanism of spontaneous PG remain unclear in the available literature. Here, we hypothesized that in some cases the secondary oocyte and first polar body enclosed in the zona pellucida may fuse together to form a single cell that restores the diploid number of chromosomes and initiates cell division to form PG. It may go unnoticed or be represented by the OT. Future studies are recommended to investigate this hypothesis.

    Keywords: Teratoma, Cloning, Parthenogenesis, Asexual reproduction
  • Shiva Saleh, Aref Ghanaatpisheh, Hoda Haghshenas, Negar Parvin, Elmira Mikaeiliagah, Hossein Kargar Jahromi, Bahareh Ebrahimi Pages 285-294
    Background

    Cyclophosphamide (CP) has clinical applications in treating diverse malignancies and autoimmune disorders; at the same time, it also has harmful effects on the body tissues, particularly the genitals. The most significant side effects of CP are changing the reproductive system's function and infertility.

    Objective

    This study determines the Ephedra hydroalcoholic extract (EP) role on testicular tissue and the pituitary-gonadal axis in CP-treated male rats.

    Materials and Methods

    In this experimental study, 48 adult Wistar rats were separated into 6 groups (n = 8/each): control, sham, CP recipients, and CP recipients with gavage-fed EP (250, 500, and 1000 mg/kg). On the 29th day, the blood of the weighed animals' was drawn from their heart, and serum concentrations of follicle-stimulating hormone, luteinizing hormone, and testosterone were measured. After preparing testicular tissue segments, cells were counted.

    Results

    While CP decreased follicle-stimulating hormone, luteinizing hormone, and testosterone levels (p < 0.05), the use of EP changed them and even reached the control. Serum gonadotropin-releasing hormone increased significantly in all EP groups compared to the control and CP groups. Compared to the control, a significant decrease in total antioxidant capacity and plasma glutathione peroxidase was observed in the CP groups. EP (all doses) significantly increased their concentration compared to the CP group (p < 0.05); significant reduction in serum total oxidant status and malondialdehyde in CP groups changed by EP (p < 0.05). Although CP's role on spermatogonia counts (57.5 ± 5.2 in CP, 67.1 ± 6.0 in control), higher doses of EP had no significant effect on this but did affect spermatocyte and spermatid cells count.

    Conclusion

    Due to its antioxidant characteristics, EP mitigated the effects of CP on the investigated parameters in rats.

    Keywords: Ephedra, Cyclophosphamide, Cancer, Spermatogenesis, Sex hormones, ROS
  • Forough Forghani, Nasrin Ranjbar, Danial Jahantigh Pages 295-302
    Background

    Scientific evidence support that imbalance between inflammatory and anti-inflammatory cytokines play a critical role in preeclampsia (PE).

    Objective

    To investigate the relationship between the maternal serum level of interleukin (IL)-23, a pro-inflammatory cytokine, PE and its severity risk was investigated.

    Materials and Methods

    The case-control study included a total of 145 women counting 75 PE cases, 35 healthy pregnant and 35 healthy non-pregnant controls from Zahedan, southeast of Iran. The maternal levels of IL-23 in circulation were determined via enzyme-linked immunosorbent assay.

    Results

    The maternal serum levels of IL-23 were increased in PE and its 2 subgroups severe PE and mild PE, so that these increases were significant in PE and severe PE, but not in mild PE compared with the controls (p < 0.001 and p < 0.001, p = 0.08, respectively). Besides, the maternal IL-23 serum level was statically significant in the early onset PE, but not in the late onset-PE group compared to healthy pregnant controls (p < 0.001, p = 0.46 respectively).

    Conclusion

    The results of our study showed a positive association between IL-23 level and PE, especially in severe type and early onset PE, which suggests that IL-23 may be involved in the pathogenesis of this systemic syndrome.

    Keywords: Preeclampsia, Interleukin-23, Pregnancy, Inflammation
  • Aashish Kumar Netam, Vikas Pankaj Bhargava, Rambir Singh, Poonam Sharma Pages 303-322
    Background

    The male reproductive system undergoes several adverse age-related changes like decreased hormone synthesis, sperm count, and testicular alteration that can impact on fertility.

    Objective

    The study aims to investigate the effects of testosterone propionate (TP), and ayurvedic formulation Swarna Bhasma (SB) on D-galactose (D-gal) induced reproductive aging in male Wistar rats.

    Materials and Methods

    60 male Wistar rats were divided into 10 groups of 6 animals. Reproductive aging was induced by D-gal (150 mg/kg Bwt) exposure for 60 days. The rats were then treated by post and combination treatment with TP (2 mg/kg Bwt) and SB (6.75 mg/kg Bwt). Then sperm parameters, reproductive hormones, inflammatory markers, testicular antioxidant enzymes, steroidogenic enzymes, and histological manifestation of testis were evaluated.

    Results

    Exposure of D-gal caused significant (p < 0.001) decrease in serum testosterone (T), testicular steroidogenic, and antioxidant enzymes. Administration of TP increased the serum T level, testicular antioxidant enzymes, and spermatogenic profile at a significant level of (p < 0.001) compared to D-gal. Further, the SB treatment significantly (p < 0.001) elevated the serum T level, sperm count, testicular antioxidant enzymes, steroidogenic enzymes, when compared to D-gal.

    Conclusion

    Both the treatment of TP and SB treatments recovered the reproductive impairments caused by D-gal. However, exogenous T supplementation via TP administration is associated with various side effects during long-term use. SB is an Ayurvedic formulation having a long history of usage in India. The current findings suggest that the SB may be used as a good alternative for potentiating reproductive function in aging males.

    Keywords: D-galactose, Aging, Testosterone propionate, Swarna Bhasma, Testis, Hypogonadism, infertility
  • Mahshid Elahi, Vida Hojati, Mahmoud Hashemitabar, Mahsa Afrough, Hossain Mohammadpour Kargar, Maryam Dastoorpoor Pages 323-332
    Background

    Varicocele is an abnormal dilation and enlargement of the scrotal venous pampiniform plexus that impairs normal blood drainage and finally leads to infertility if not treated.

    Objective

    This study aimed to figure out the impact of mitochondria status through the mitochondrial membrane potential (MMP) and adenosine triphosphate (ATP) assessment and its correlation with semen parameters to illuminate the impact of sperm mitochondria healthiness on normal sperm functionality.

    Materials and Methods

    This analytical cross-sectional study was conducted with 100 men including 50 cases in the normozoospermic group (normal) and 50 in an infertile group with the non-varicocelectomy operation (varicocele) referring to Infertility Research and Treatment Center, ACECR Khuzestan, Iran. Routine semen analysis was performed according to World Health Organization guidelines, DNA fragmentation index, the MMP assay, ATP content, and apoptosis were carried out for all samples.

    Results

    The results showed that the concentration, progressive motility, normal morphology, MMP, and ATP contents of sperm in varicocele were significantly lower than the normal group. In addition, the sperm DNA fragmentation index was significantly higher in the varicocele group in comparison with the normal group.

    Conclusion

    Reduction in MMP and ATP contents, besides the loss of sperm parameters quality and increase in sperm DNA fragmentation, were seriously implicating sperm mitochondria dysfunctionality in varicocele men.

    Keywords: Mitochondria, ATP, Apoptosis, Varicocele, Male infertility
  • Ghazal Roshanzadeh, Shahideh Jahanian Sadatmahalleh, Ashraf Moini, Azadeh Mottagh, Farahnaz Rostami Pages 333-342
    Background

     Fewer studies were on micronutrient intake in women with endometriosis, and the etiology of endometriosis remains unclear between dietary micronutrients and the risk of endometriosis.

    Objective

     This study aimed to investigate the relationship between dietary micronutrients and the risk of endometriosis.

    Materials and Methods

     This case-control study was conducted on 156 women (18-45 yr) with and without endometriosis in the gynecology clinic of Arash hospital between May 2017 and May 2018 in Tehran, Iran. According to the laparoscopic findings, the participants were divided into 2 groups (n = 78/each), women with pelvic endometriosis as the case group and women without endometriosis pelvic as the control group. Dietary data were collected using a validated 168-item semiquantitative food frequency questionnaire with the standard serving. A logistic regression model was used to determine the association between micronutrients and the risk of endometriosis.

    Results

     Data analysis showed a significant relationship between micronutrients such as: potassium (OR: 0.74; CI: 0.56-0.99; p = 0.01), calcium (OR: 0.70; CI: 0.52-0.94; p = 0.003), and also among the vitamin C (OR: 0.70; CI: 0.52-0.94; p = 0.02), B2 (OR: 0.73; CI: 0.55-0.98; p = 0.01), and B12 (OR: 0.71; CI: 0.53-0.95; p = 0.02) with endometriosis, so those who used fewer micronutrients were at higher risk of endometriosis.

    Conclusion

     The findings showed that the dietary intakes of calcium, potassium, vitamins B12, B2, B6, and C are inversely related to the risk of endometriosis.

    Keywords: Diet, Endometriosis, Food questionary, Micronutrients
  • Fattaneh Farifteh, Elham Fazeli, Seyedeh Zeinab Hosseini, Seyedeh Soheila Arefi, Ashraf Moini, Robabeh Taheripanah, Fatemeh Rouhollah, Mohammad Salehi, Ahmad Hosseini, Moncef Benkhalifa Pages 343-354
    Background

    Repeated implantation failure (RIF) affects 15% of women of reproductive age. There is a high endometrial expression of both estrogen receptors and progesterone receptors (PRs) during the window of implantation in women with RIF.

    Objective

    To evaluate the effects of intrauterine administration of human peripheral blood mononuclear cells (PBMC) on estrogen receptor α (ERα) and PRs expression in the endometrium of women with RIF during the implantation window.

    Materials and Methods

    This randomized clinical trial study was conducted on 22 women with RIF history from January 2018 to August 2019 in Erfan hospital, Tehran, Iran. Participants were divided into 2 groups (PBMC-treated group [n = 11] and control group [n = 11]). Endometrial tissue samples were collected at the implantation window time, during the mid-secretory phase (luteinizing hormone surge +7 days) of each menstrual cycle. The quantitative real-time polymerase chain reaction technique was used to measure the mRNA levels of ERα and PRs isoforms (PR-A and PR-B) in endometrial tissues. Furthermore, the protein expression of ERα and PRs was investigated using immunohistochemical staining.

    Results

    PBMC treatment significantly decreased the mRNA expression of endometrial ERα and PRs isoforms at the time of the implantation window (p < 0.001). Moreover, the endometrial ERα and PRs protein localization were significantly lower in PBMC-treated women compared with controls (p = 0.01, and p < 0.001 respectively).

    Conclusion

    The intrauterine administration of PBMC decreased the endometrial ERα and PRs expression during the window of implantation in women with RIF. This local response to PBMC therapy could promote endometrial receptivity and embryo implantation.

    Keywords: Peripheral blood mononuclear cell, Estrogen receptors, Progesterone receptors
  • Anahita Haghjoo, Rahil Haghjoo, Marzieh Rahimipour Pages 355-358
    Background

     Ovarian torsion (adnexal torsion) is a rare event in pediatric patients which is primarily managed by pediatric general surgeons.

    Case presentation

     This study presents a case of ovarian torsion in a 2-yr-old girl with a history of episodic lower abdominal pain, nausea, and vomiting for 2 days. Her physical examination was normal except for mild tenderness in the lower abdomen with no palpable mass. A color Doppler ultrasound was performed for further investigation, and an ovarian torsion was reported without sonographic signs of intussusception and acute appendicitis, so she underwent laparotomy. A relatively complete torsion was observed in the left ovarian pedicle. Initially, the left ovary and fallopian tube had a dark appearance, and 10-15% of the ovarian tissue was still normal. Detorsion of ovary was done and it was decided to preserve the ovary. After about 20 min, the color of ovary and fallopian tube returned to relatively normal, indicating normal blood flow. The patient was discharged 2 days later because a follow-up color Doppler ultrasound showed normal ovarian blood flow.

    Conclusion

     The possibility of ovarian torsion must be considered in all female infants with suspicious abdominal pain.

    Keywords: Ovarian torsion, Child, Laparotomy