فهرست مطالب

نشریه مطالعات راهبردی در صنعت نفت و انرژی
سال چهاردهم شماره 56 (بهار 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/03/28
  • تعداد عناوین: 11
|
  • هادی نیل فروشان* صفحات 1-22

    برنامه ریزی راهبردی فناوری در صنعت نفت ایران سابقه ای قدیمی دارد، بااین حال، بخش های دانش محور صنعت نفت، علیرغم ویژگی های متفاوتی که دارند، کمتر در معرض تجارب این چنین بوده اند و ازاین رو مطالعه تجربه برنامه ریزی راهبردی فناوری دریکی از زیربخش های کلیدی این صنعت، یعنی بخش ژیوشیمیایی اکتشافی می تواند بدیع باشد. این مقاله به دنبال پاسخ به سه سوال است: اهداف فناورانه صنعت نفت ایران در بخش ژیوشیمی اکتشافی با تاکید بر مدل سازی سیستم های نفتی؟ اولویت های فناوری در این حوزه ظرف ده سال آینده؟ و مسیر مناسب برای تحقق این اولویت ها؟ براین اساس و با استفاده از ابزار نقشه راه، درخت فناوری های این بخش صنعت ترسیم شد و حوزه های فناورانه و فناوری های اولویت دار مشخص شده و بر اساس معیارهای جذابیت (شامل معیارهای فنی و تجاری) و توانمندی رتبه بندی شدند. همچنین در یک برنامه زمانی ده ساله و در قالب نه پروژه تحقیقاتی، مسیر دستیابی به این فناوری ها مشخص شد.

    کلیدواژگان: نقشه راه فناوری، اکتشاف، ژئوشیمی اکتشافی، برنامه ریزی راهبردی فناوری، صنایع دانش محور
  • مریم ایوبی، محمد نقی زاده*، سید حبیب الله طباطبائیان، جعفر توفیقی داریانی صفحات 23-40

    هدف پژوهش حاضر بررسی تجربه یادگیری فناورانه در پروژه های تحقیق و توسعه مشترک در صنعت نفت و گاز بوده تا زمینه ارتقای یادگیری فناورانه در این پروژه ها در صنعت نفت و گاز فراهم شود. به منظور تشریح مسیر یادگیری از رویکرد کیفی و روش مطالعه چند موردی استفاده شده است. جامعه آماری شامل کلیه پروژه های تحقیق و توسعه مشترک در پژوهشگاه صنعت نفت بوده که با استفاده از تحلیل محتوای 16 مصاحبه انجام شده با خبرگان در 4 پروژه و انجام دو مرحله کدگذاری مسیر یادگیری تبیین شده است. نتایج نشان می دهد در چارچوب ارایه شده یادگیری فناورانه اکتشافی و بهره بردارانه در مراحل چرخه عمر رخ می دهد. مهم ترین مکانیزم های یادگیری موثر، «یادگیری از طریق تعامل»، «حین انجام»، «جستجو» و «آموزش مستقیم» بوده و عوامل ظرفیت جذب، تجانس فرهنگی، پایه علمی مشترک، ساختار مشترک، فاصله جغرافیایی، ارتباطات عمودی افقی، کانال های ارتباطی متنوع و اهداف همکاری در این مسیر تاثیرگذار هستند.

    کلیدواژگان: یادگیری فناورانه، پروژه های تحقیق و توسعه مشترک، تحلیل محتوا، کدگذاری
  • حسن سپهری فر، فرشته لطفی زاده*، ارشد فرهمندیان صفحات 41-56

    گاز طبیعی، اکنون بزرگ ترین منبع تامین انرژی در جامعه جهانی است و ایران دارنده بزرگ ترین مخازن گاز طبیعی در جهان است. توسعه شبکه گاز موجب پوشش 98 درصد جمعیت شهری و بیش از 85 درصد جمعیت روستایی ایرانی از گاز طبیعی شده است. از طرفی صادرات گاز و تبدیل گاز به محصولات پتروشیمی، تولید برق و استفاده برای صنعت، می تواند نقش بزرگی در اقتصاد ایران داشته باشد. به رغم تولید روزانه بیش از 800 میلیون مترمکعب گاز در کشور، یکی از معضلات فصل زمستان، مصرف بسیار بالای گاز خانگی در ایران است. در این پژوهش به دنبال پاسخ به چرایی های این میزان مصرف گاز خانوارهای ایرانی هستیم. از روش تیوری داده بنیاد و مصاحبه خبرگان (با روش نمونه گیری هدفمند و گلوله برفی توامان) و برای تحلیل، کدگذاری و ارایه الگو از نرم افزار Atlas ti استفاده شده است. بر اساس شناسایی عوامل مهم و اثرگذار بر مصرف گاز خانگی در ایران، الگوی استراتژیک مصرف بهینه گاز در خانوارهای ایرانی ارایه می شود.

    کلیدواژگان: ایران، الگوی استراتژیک مصرف بهینه، رفتار مصرف کننده، عوامل موثر، گاز
  • نادر برومند، علی پناهی* صفحات 57-76

    پژوهش حاضر باهدف بررسی تاثیر فناوری اطلاعات بر عملکرد سازمانی با نقش میانجی عملکرد نوآوری در شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب اجرا شده است. روش پژوهش توصیفی پیمایشی از نوع همبستگی و ازنظر هدف کاربردی است. جامعه آماری پژوهش مدیران و روسای واحدهای ستادی و عملیاتی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب و شرکت های زیرمجموعه آن می باشند. ابزار اندازه گیری داده های پژوهش پرسشنامه استاندارد است. جهت تحلیل توصیفی از نرم افزار اس پی اس اس و برای تحلیل فرضیات و آمار استنباطی از نرم افزار اسمارت پی ال اس استفاده شد. نتایج نشان می دهد با بهبود فناوری اطلاعات، عملکرد سازمانی و عملکرد نوآوری در سازمان افزایش می یابد. استفاده از فناوری اطلاعات در شرکت موجب می شود که جابجایی و دسترسی اطلاعات به خوبی اجرا شود و همین امر موجب می شود که زمینه برای نوآوری در سازمان و کارکنان افزایش یابد.

    کلیدواژگان: عملکرد سازمانی، عملکرد نوآوری، فناوری اطلاعات
  • هادی مهرابی شرف آبادی*، ماشاالله ولی خانی صفحات 77-96

    ارتقاء بهره وری در سازمان های دولتی نیازمند یک نگاه جامع جهت رفع موانع آن و اندازه گیری اثربخشی اقدامات مرتبط است. در این مقاله کاربردی به روش توصیفی، مهم ترین موانع ارتقای بهره وری در شرکت های توزیع گاز طبیعی ایران و با مصاحبه و غربالگری را شناسایی نموده و به روش AHP وزن دهی آن ها انجام شده است. در ادامه مدل ارایه شده جهت ارتقاء بهره وری شامل تطابق نیازهای سیستم های مدیریتی بر مبنای مدل EFQM همراه با معرفی پروژه های بهبود به روش تطبیقی و سپس اندازه گیری بهره وری کل سازمان در شرکت های توزیع گاز ایران با معرفی شاخصی به نام رفاه تولید شده انجام شده است. نتایج نشان داده که این روش می تواند به عنوان ستانده در محاسبات اندازه گیری بهره وری کل شرکت های توزیع گاز در روش کندریک به کار گرفته شود.

    کلیدواژگان: بهره وری شرکت های گاز، موانع بهره وری، مدل EFQM، رفاه تولید شده
  • نادیا هاشمی، حسن درویش* صفحات 97-112

    هدف از پژوهش حاضر طراحی مدل متعادل سازی کار و زندگی کارکنان شرکت ملی گاز ایران است. پژوهش حاضر آمیخته (کیفی و کمی) است. استراتژی پژوهش کیفی روش تحلیل مضمون است. در بخش کمی از روش تحلیل ساختاری استفاده شد. با توجه به نتایج حاصل از مصاحبه با 7 نفر از خبرگان، 124 عامل در تعادل کار و زندگی کارکنان شرکت ملی گاز ایران موثر است. با استفاده از روش دلفی مهم ترین عوامل موثر بر تعادل کار و زندگی کارکنان شرکت ملی گاز ایران استخراج شد. نتایج نشان داد که مهم ترین مولفه موثر در تعادل کار و زندگی کارکنان شرکت ملی گاز ایران اعتماد به سازمان و وفادار بودن کارکنان نسبت به سازمان است. تاثیر ساختار دولت، دولت الکترونیک و هوشمند سازی، مدیریت سرمایه انسانی، فناوری های مدیریتی، توسعه فرهنگ سازمانی، نظارت و ارزیابی و صیانت از حقوق مردم و سلامت اداری بر تعادل کار و زندگی کارکنان تایید شد.

    کلیدواژگان: متعادل سازی کار و زندگی، شرکت ملی گاز، مدیریت سرمایه انسانی، فناوری های مدیریتی، توسعه فرهنگ سازمانی
  • فاطمه اخوان، سید عبدالله امین موسوی*، ابوالقاسم سرآبادانی صفحات 113-132

    صنعت نفت به عنوان یکی از اصلی ترین و حیاتی ترین صنایع داخلی کشور، همواره با حملات سایبری و تهدیدات امنیتی مواجه بوده است. لذا ادغام امنیت اطلاعات در حاکمیت شرکتی ضروری و یک چالش حاکمیتی است. ادغام امنیت اطلاعات و حاکمیت شرکتی، حاکمیت امنیت اطلاعات نامیده می شود. در این پژوهش با استفاده از روش فراترکیب و مطالعه منابع مرتبط با امنیت اطلاعات به شناسایی «عوامل کلیدی موفقیت» در پیاده سازی امنیت اطلاعات پرداختیم؛ زیرا قبل از هرگونه برنامه ریزی و سیاست گذاری در حوزه حاکمیت امنیت اطلاعات توجه به این مقوله ضروری است. در ادامه این عوامل را بر اساس حوزه های تمرکز حاکمیت امنیت اطلاعات که شامل همسویی با استراتژی های کسب وکار؛ مدیریت ریسک؛ مدیریت منابع؛ اندازه گیری عملکرد؛ تحویل و ارایه ارزش؛ طبقه بندی نمودیم. خروجی حاصل رویکردی برای پیاده سازی موفق و موثر حاکمیت امنیت اطلاعات به خصوص در مجموعه صنعت نفت خواهد بود.

    کلیدواژگان: امنیت اطلاعات، حاکمیت امنیت اطلاعات، عوامل کلیدی موفقیت، شاخص های کلیدی موثر
  • لطیف سخایی پور، سید علی اکبر احمدی*، علی جمشیدی، مالک دلیر صفحات 133-154

    هدف این پژوهش، طراحی الگوی مدیریت استعداد در شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب است. این تحقیق از لحاظ هدف، کاربردی و از نظر روش، از نوع تحقیقات آمیخته است. در بخش کیفی با انجام مطالعات نظری شامل مطالعه کتاب ها، پایان نامه ها، مقالات داخلی و خارجی و پایگاه های اطلاعاتی رویکردهای مدیریت استعداد از منظر مفهومی شناسایی و سپس جهت گردآوری اطلاعات موردنیاز از 25 نفر از خبرگان خواسته شد نسبت به پاسخگویی به سوالات اقدام نمایند. نمونه گیری در بخش کیفی از روش هدفمند و در بخش کمی با روش نمونه گیری تصادفی انجام و تعداد 341 نفر از کارکنان رسمی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب انتخاب شدند. روش تعیین روایی پرسشنامه، صوری و محتوایی است. بر اساس یافته های پژوهش تعداد سه بعد جذب و استخدام با شش مولفه، حفظ و نگهداشت با سه مولفه و بعد توسعه استعداد با دو مولفه برای مفهوم مدیریت استعداد شناسایی شد.

    کلیدواژگان: استعداد، مدیریت استعداد، شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب
  • عباس رشیدی نژاد*، علی اکبر گرجی ازندریانی، امین پاشای امیری، علی دشتی صفحات 155-176

    مقاله حاضر درصدد طراحی موضوع حاضر از منظر راهبرد کیفی و از تحلیل مضمون بهره گرفته و داده های پژوهش با استفاده از مصاحبه نیمه ساختاریافته با چندین نفر از خبرگان حوزه صنعت نفت و با استفاده از روش نمونه گیری نظری انتخاب شده و با کاربست روش شبکه مضامین بواسطه فرایند کدگذاری نظری در راستای کشف مضامین پایه، سازمان یافته و طراحی مدل مورد تحلیل و تشریح قرار گرفته است. یافته های پژوهش نشان داد که از چهار مضمون فراگیر: 1. عدم تحقق حاکمیت قانون در مقابله با فساد، 2. وجود فساد سیستماتیک در صنعت نفت، 3. ضعف مدیریتی در صنعت نفت، 4. عدم حس تعلق و مسیولیت پذیری شهروندان در مقابله با فساد، به نظر رسیده است و از دو روش ارزیابی به شیوه ارتباطی و ممیزی پایایی سنجی با تکرارپذیری و تعمیم پذیری استفاده شده است.

    کلیدواژگان: تحقق حاکمیت قانون، مبارزه با فساد، طراحی مدل راهبردی چالش ها، صنعت نفت ایران
  • محسن ابراهیمی، غلامرضا کرمی* صفحات 177-198

    در این تحقیق با رویکردی نوین، به دو موضوع بهایابی و پایداری به صورت توامان پرداخته می شود و طبق بررسی ها و سوابق تحقیق این رویکرد در نوع خود بدیع و برای اولین بار انجام شده است. با استفاده از رویکرد استقرایی و بر اساس نقش و ماموریت ویژه ای که شرکت بهینه سازی مصرف سوخت در صنعت نفت و انرژی دارد، ابتدا ابعاد پایداری، اولویت ها و نقش آن ها بر اساس نظر خبرگان و متخصصان حوزه انرژی (پایداری) احصاء و بر آن اساس بهای تمام شده فعالیت ها و محصولات شرکت محاسبه و درنهایت بهای تمام شده محصولات و خروجی های شرکت با در نظر گرفتن ابعاد پایداری نشان داده می شود. صرفه جویی رخ داده بر اساس میزان سرمایه گذاری و یا به تعبیر دیگر بهای تمام شده خروجی های شرکت (بر مبنای فعالیت) پس ازلحاظ نمودن نقش ابعاد پایداری ارایه و نشان داده می شود که هر یک از پروژه های (محصولات) شرکت، چه نقش و تاثیر متفاوتی در هر یک از ابعاد پایداری دارند.

    کلیدواژگان: بهایابی مبتنی بر فعالیت، گزارشگری پایداری، ابعاد پایداری، شرکت ایفکو (بهینه سازی مصرف سوخت)
  • سید عبدالله رضوی* صفحات 199-214

    راهبرد تولیدکنندگان در برنامه ریزی خود تابع تغییرات قیمت نفت در کوتاه مدت و بلندمدت است. ازاین رو تولیدکنندگان به دنبال تحلیل رفتار قیمت در کوتاه مدت و بلندمدت جهت تنظیم برنامه های کوتاه مدت و بلندمدت خود می باشند. سطوح قیمت در بازار نفت با نوسانات بالایی همراه است، لذا بسیاری از تولیدکنندگان و در بازار به دنبال کاهش ریسک مبادلاتی می باشند. این مقاله درصدد تحلیل رفتار قیمت در کوتاه مدت و بلندمدت در راستای استفاده تولیدکنندگان در برنامه ریزی است. بدین منظور با داده های روزانه از سال 2021 - 2013 خود رگرسیونی برداری و مدل تصحیح خطای برای برآورد مدل استفاده می نماید. نتایج نشان می دهد، تولیدکنندگان در بلندمدت می تواند برنامه خود را در تحلیل رفتار قیمت بجای عوامل مالی به متغیرهای بنیادین متمرکز سازد درحالی که در کوتاه مدت تولیدکنندگان در تحلیل رفتار قیمت به بازار مالی تاثیرگذاری بیشتری نسبت به عوامل بنیادین دارند.

    کلیدواژگان: قیمت نفت، بازار مالی، تولیدکننده نفت، عوامل بنیادین
|
  • Hadi Nilforoushan* Pages 1-22

    Strategic planning of technology in Iran's oil industry has a long history, however, the knowledge-based sectors of the oil industry, despite their different characteristics, have been less exposed to such experiences, and hence the study of the experience in one of the key sub-sectors of this industry, namely the exploration geochemical sector, can be innovative. This article seeks to answer three questions: Technological targets of Iran's oil industry in the field of exploration geochemistry with an emphasis on petroleum systems modeling? Technology priorities in this field in the next 10 years? And the right way to realize these priorities? Using the roadmapping as a tool, the technology tree of this sector was drawn and the technology priorities were identified and based on the criteria of attractiveness (including technical and commercial criteria) and capability, they were ranked. Also, in a ten-year schedule and in the form of nine research projects, the path to achieving these technologies was determined.

    Keywords: Technology Roadmap, Petroleum Exploration, Exploration Geochemistry, Strategic Planning of Technology, Science-based Industries
  • Maryam Ayoubi, Mohamad Naghizadeh*, Seyyed Habibolah Tabatabaeian, Jafar Twofighi Pages 23-40

    Analyzing Iran petroleum Industry Experience in Technological Learning in Joint R&D projectsThe purpose of this study is to review and present the pattern of technological learning in Joint R&D projects in petroleum industry to provide the necessary basis for improving technological learning in petroleum industry. Therefore, technological learning process in JRDs is conducted by using theme analysis method of 16 interviews conducted with experts in 4 JRD projects. The results show that explorative and exploitative technological learning occurs in JRDs lifecycle stages. The most important effective learning mechanisms are learning by interacting, learning by doing, learning by searching and learning by direct instruction. in addition, Absorption capacity, cultural homogenization, scientific basis, organizational structure, geographical distance, vertical/horizontal communication, communication channels, collaboration goals are identified as effective factors on technological learning in JRD projects in petroleum industry

    Keywords: Technological learning, Joint R, D projects, petroleum industry, theme analysis
  • Hasan Sepehrifar, Fereshte Lotfizade*, Arshad Farahmandian Pages 41-56

    Natural gas is now the largest source of energy in the international community and Iran has the largest natural gas reservoirs in the world. The development of gas networks has covered 98% of the urban population and more than 85% of the rural population of Iran. On the other hand, the exporting and conversion of natural gas into petrochemical products, electricity generation and use for industrial, can play a big role in the Iranian economics. Despite the daily production of more than 800 million cubic meters of gas in the country, one of the problems of winter is the high consumption of resedential gas in Iran. In this research,we are looking for an answer to why Iranian joushoulds consume this anount of gas. By using the Grounded Theory method and interviews with experts)purposive sampling & snowball sampling),the model is provided by Atlas ti software.Based on the identification of important and influencing factor on residential gas consumption in Iran,a strategic model of optimal gas consumption in Iranian househoulds is presented.

    Keywords: Consumer Behavior, Effective Factors, Gas, Iran, Strategic Model of Optimal Consumption
  • Nader Boroumand, Ali Panahi* Pages 57-76

    The current research was carried out with the aim of investigating the impact of information technology on organizational performance with the mediating role of innovation performance in The National Iranian South Oil Company. The method of descriptive survey research is correlation type and practical in terms of purpose. The statistical population of the current research is the managers and heads of the headquarters and operational units of the National Iranian South Oil Company and its subsidiary companies. The tool for measuring research data is a standard questionnaire. SPSS software was used for descriptive analysis and SmartPLS software was used for hypothesis analysis and inferential statistics. The research results show that with the improvement of information technology, organizational performance and innovation performance in the organization increases. The use of information technology in the company makes the transfer and access of information well implemented in the organization.

    Keywords: Information Technology, Innovation performance, Organizational Performance
  • Hadi Mehrabi Sharafabadi*, Mashallah Valikhani Pages 77-96

    Improving productivity in public sector organizations requires a comprehensive view to remove its obstacles and measure the effectiveness of related measures. This practical article has identified the most important barriers to improving productivity in Iran's natural gas distribution companies through interviews and screening and weighted them using the AHP method. In the following, the model presented to improve productivity includes matching the needs of management systems based on the EFQM model along with the introduction of improvement projects in an adaptive method and then measuring the productivity of the entire organization in Iran's gas distribution companies by introducing an index called production welfare has been done The results show that this method can be used as an output in the calculation of total productivity measurement in the Kendrick method.

    Keywords: Productivity of Natural gas companies, barriers to productivity, EFQM model, welfare
  • Nadia Hashemi, Hassan Darvish* Pages 97-112

    The extant research aims to design a work-life balancing model for National Iranian Gas Company employees. The present paper is mixed research (qualitative and quantitative). This qualitative study has used the strategy of the thematic analysis method. The quantitative part of the study employed structural analysis. According to the results of the interviews with 7 experts, 124 factors affected the work-life balance of the National Iranian Gas Company employees. The most important factors affecting the work-life balance of Iranian National Gas Company employees were extracted using the Delphi method. The results indicated trust in the organization and employees’ loyalty to the organization as the most important components affecting the work-life balance of employees working for the National Iranian Gas Company. Moreover, the results confirmed the effect of government structure, e-government and smartening, human capital management, management technologies, organizational culture development, monitoring, evaluating, and protecting rights and people, and administrative soundness on the employees’ work-life balance.

    Keywords: Balancing work, life, National Gas Company, human capital management, management technologies, organizational culture development
  • Fatemeh Akhavan, Seyed Abdullah Amin Mousavi*, Abolghasem Sarabadani Pages 113-132

    The oil industry, as one of the main industries of the country, has always faced cyber attacks and security threats. Therefore, the integration of information security in corporate governance is essential and a governance challenge. The integration of information security and corporate governance is called information security governance. In this research, we identified "critical success factors" in the implementation of information security by using metasynthesis method and studying sources related to information security. Because before any planning and policy making in the field of information security governance, it is necessary to pay attention to this category. In the following, we classified these factors based on the focus areas of information security governance, which include strategic alignment with business strategies; risk management; resource management; performance measurement ; value delivery. The output will be an approach for the successful and effective implementation of information security governance, especially in the oil industry.

    Keywords: Information security, Information security governance, critical success factors, key performance indicator
  • Latif Sakhaeipour, Seyed Aliakbar Ahmadi*, Ali Jamshidi, Malek Dalir Pages 133-154

    The purpose of this research is to design a model of talent management in the National Iranian South Oilfield Company. This research is applied in terms of purpose and mixed type of research in terms of method. In the qualitative part, by conducting theoretical studies including the study of books, theses, articles, and databases, talent management approaches were identified, and then 25 experts were asked to answer the questions in order to collect the required information. Sampling was done in the qualitative part by the targeted method and in the quantitative part by the random sampling method, and 341 people were selected from the official employees. The method of determining the validity of the questionnaire is formal and content. Based on the findings, three dimensions of recruitment with six components, retention with three components and talent development with two components were identified for the concept of talent management.

    Keywords: Talent, Talent management, National Iranian South Oilfields Company
  • Abbas Rashidinejad*, Aliakbar Gorjiazandaryani, Amin Pashaamiri, Ali Dashti Pages 155-176

    The present article tries to design the present topic from the perspective of qualitative strategy and take advantage of the content analysis and research data using semi-structured interviews with several experts in the field of oil industry and selected using the theoretical sampling method. The theme network method has been analyzed and described through the process of theoretical coding in order to discover the basic, organized themes and model design. The findings of the research showed that out of four overarching themes: 1- Non-fulfillment of the rule of law in dealing with corruption 2- Existence of systematic corruption in the oil industry 3- Management weakness in the oil industry 4- Lack of sense of belonging and responsibility of citizens in dealing with corruption It has been considered and two evaluation methods have been used in the communication method and reliability audit with repeatability and generalize ability

    Keywords: Realization of rule of law, fight against corruption, design of strategic model of challenges, Iranian oil industry
  • Mohsen Ebrahimi, Gholamreza Karami* Pages 177-198

    Lack of information resources, lack of transparency, and lack of accurate determination of the actual costs of products and services have led to a waste of resources in the executive apparatus, and this is one of the obstacles to sustainable development. Accurate cost is the basis of financial transparency, performance appraisal, and management accountability. In addition, many companies in the world today, in response to the demand of stakeholders and increasing the responsiveness of communities, publish information about their environmental, social, and leadership performance, which is known as sustainability reporting.In this research, an attempt has been made to address the issue of cost-effectiveness and sustainability simultaneously with a new approach. Using the inductive approach and based on the special role and mission of the Iran Fuel Conservation Company (case study) in the oil and energy industry, first, the sustainability dimensions and priorities and their role was calculated based on the opinion of experts and specialists in the field of energy, and the cost of the company's activities and products was calculated based on it, and finally, the cost of the company's products and outputs was shown taking the dimensions of sustainability into account.On this basis, one of the important results of this research is to show the role of each of the outputs or products in each of the relevant sustainability dimensions. Also, the savings occurred based on the amount of investment or, in other words, the cost of the company's output (based on activity) after considering the role of sustainability dimensions. Moreover, it was shown that the company's projects (products) have a different role and impact in each of the dimensions of sustainability. The results of this research, which is also a kind of applied research, were the basis for providing performance-based budgeting and the use and acceptance of the company's managers.

    Keywords: Activity-Based Costing, Sustainability Reporting, Sustainability Dimensions, Ifco Company (Fuel Consumption Optimization)
  • Seyyed Abdollah Razavi* Pages 199-214

    The strategy are in the planning of oil price changes in the short and long term. Therefore, producers should seek to analyze the behavior of crude oil prices in the short and long term in order to adjust their plans. the price level in the oil market is associated with high fluctuations, many producers in the market seek to reduce exchange risk. This article aims to analyze the behavior of oil prices in the short and long term in the use of producers in planning, for this purpose it uses the data of the daily series in 2013-2021. It shows that, in the long term, suppliers can plan themselves in the analysis of price behavior instead of financial factors as fundamental financial factors, in a situation where in the short term, producers have more financial impact than fundamental factors in analyzing the behavior of global price to markets.

    Keywords: oil price, financial market, oil producer, fundamental factors