فهرست مطالب

بیمه سلامت ایران - سال پنجم شماره 4 (پیاپی 19، زمستان 1401)

مجله بیمه سلامت ایران
سال پنجم شماره 4 (پیاپی 19، زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1402/01/22
  • تعداد عناوین: 8
|
  • رجبعلی درودی، عبدالرضا موسوی، امید امامی، علی اکبری ساری، امین محمدی* صفحات 248-259

    در دهه های اخیر، به دنبال افزایش مخارج سلامت و محدودیت منابع، استفاده از نتایج مطالعات ارزشیابی اقتصادی برای اولویت بندی مراقبت های سلامت و تخصیص منابع در اکثر کشورها حتی کشورهای با درآمد بالا توسعه یافته است. مطالعات ارزشیابی اقتصادی به سیاستگذاران و تصمیم گیران نظام سلامت از جمله پزشکان، این امکان را می دهد تا از طریق مقایسه هزینه ها و پیامدهای مداخلات درمانی مختلف به صورت علمی و نظام مند، مناسب ترین مداخله را انتخاب کنند. در کشور ایران استفاده از نتایج مطالعات ارزشیابی اقتصادی برای تصمیم گیری در خصوص ورود داروهای جدید به کشور و همچنین پوشش بیمه مداخلات درمانی، نزدیک به یک دهه قبل آغاز شده است. با این حال هنوز بسیاری از محققان و متخصصان بالینی در مورد انواع مطالعات ارزشیابی اقتصادی و اصول انجام این مطالعات اطلاعات کافی ندارند. در این مقاله ابتدا ضمن تعریف مطالعات ارزشیابی اقتصادی، وجه تمایز این مطالعات با سایر مطالعات در بخش سلامت بیان شده است. سپس انواع اصلی مطالعات ارزشیابی اقتصادی شامل هزینه_اثربخشی، هزینه_مطلوبیت و هزینه_منفعت تشریح و تفاوت این روش ها با یکدیگر بیان شده است. در پایان نیز اصول کلی انجام مطالعات ارزشیابی اقتصادی در بخش سلامت توضیح داده شده است. آشنایی با این اصول و رعایت آنها توسط محققین ضمن اینکه باعث ارتقای کیفیت مطالعات ارزشیابی اقتصادی شده، این امکان را برای سیاستگذاران و تصمیم گیران  نظام سلامت فراهم می کند که بتوانند نتایج این مطالعات را با یکدیگر مقایسه کرده و از یافته های آن ها برای تصمیم گیری در خصوص تخصیص منابع بین مداخلات درمانی مختلف استفاده کنند.

    کلیدواژگان: ارزشیابی اقتصادی سلامت، تحلیل هزینه-اثربخشی، تحلیل هزینه-مطلوبیت، تحلیل هزینه-منفعت
  • محمد مرادی جو، طیبه مرادی* صفحات 260-267
    مقدمه

    ارزیابی وضعیت تامین مالی سلامت کشورها، به بررسی کارایی نظام سلامت و استفاده مطلوب از منابع محدود نظام سلامت آنها کمک می کند. این مطالعه با هدف مروری بر ابزارهای ارزیابی تامین مالی سلامت و حوزه عملکردی هریک از آنها انجام گرفت تا بتوان اصلاحات موثرتر و کاراتری را در مسیر دستیابی به پوشش همگانی سلامت اعمال نمود.

    روش کار

    این مطالعه از نوع مرور نظام مند بود که از پایگاه های اطلاعاتیScopus  وPubMed  و پایگاه های سازمانی World Health Organization و World Bank جهت یافتن ابزارها و مقالات مرتبط با ارزیابی تامین مالی سلامت استفاده شد. مقالات و ابزارها منتشر شده به زبان انگلیسی بدون محدودیت زمانی مورد بررسی قرار گرفته اند. تجزیه وتحلیل داده ها با روش تحلیل محتوا انجام گرفت.

    نتایج

    در مجموع 35 مقاله و 9 ابزار وارد مطالعه شد. پس از بررسی کامل در نهایت، 6 ابزار (حساب های ملی سلامت، رویکرد ارزیابی سیستم سلامت، تحلیل وضعیت بخش سلامت، ارزیابی سازمانی برای بهبود و تقویت تامین مالی سلامت، بررسی سیستم سلامت، ماتریس پیشرفت تامین مالی سلامت) مورد تحلیل قرار گرفت و همه آنها از 9 بعد ارزیابی تامین مالی سلامت مورد بررسی قرار گرفتند.

    نتیجه گیری

    در این مطالعه ابزارهای ارزیابی تامین مالی نظام سلامت شناسایی و ویژگی آنها بیان گردید. در میان ابزارهای ارزیابی تامین مالی سلامت در طول چند دهه اخیر، ماتریس پیشرفت تامین مالی سلامت می تواند نقشه راهی کامل تر و جامع تری را برای شناسایی ابعاد و عملکرد حوزه تامین مالی نظام سلامت در مسیر دستیابی به پوشش همگانی سلامت ارایه دهد.

    کلیدواژگان: تامین مالی سلامت، نظام سلامت، ابزار، ارزیابی
  • مهدی فرح پور، خلیل علی محمدزاده*، سید مجتبی حسینی صفحات 268-275
    مقدمه

    دارو به عنوان یک کالای استراتژیک نقش اساسی در اقتصاد و سلامت خانواده و جامعه دارد. با توجه به اهمیت دسترسی بیماران خاص به داروهای مورد نیاز و از آنجاییکه فاکتورهای انعقادی مورد تجویز برای بیماران هموفیلی همواره جزء پرهزینه ترین داروهای سازمان بیمه سلامت ایران محسوب می گردد، انجام اقداماتی بمنظور پیشگیری از سوء استفاده های احتمالی (عدم مصرف و فروش در بازار) همواره در دستور کار اداره کل بیمه سلامت استان تهران بوده است، این مطالعه با هدف ارزیابی تاثیر اقتصادی سیاست توزیعی جدید داروهای بیماران هموفیلی تحت پوشش اداره کل بیمه سلامت استان تهران انجام شد.

    روش بررسی

    پژوهش حاضر از نوع کاربردی و به روش توصیفی و بصورت مقطعی بر اساس داده های بیماران هموفیلی تحت پوشش اداره کل بیمه سلامت استان تهران در سالهای 1397 و 1398 انجام گرفت. جامعه پژوهش شامل کلیه بیماران مبتلا به هموفیلی نوع A و B تحت پوشش اداره کل بیمه سلامت استان تهران در نظر گرفته شد. نمونه گیری بصورت سرشماری و بر روی داده های کلیه بیماران تحت پوشش (553 بیمار) انجام گرفت. ابزار جمع آوری اطلاعات، چک لیست محقق ساخته بود. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار EXCEL آنالیز شد.

    یافته ها

    میزان مصرف (دوز دارو) در مورد فاکتور 7 در مجموع 36.4% ، فاکتور 8  معادل 35.9% ، فاکتور 9 معادل 52.3% ، VONWILLEBRAND معادل 20.8% و FEIBA معادل 43.6% کاهش دارد.
    هزینه های اداره کل در مجموع 157,223,071,000 ریال کاهش را نشان می دهد.

    نتیجه گیری

    انجام مداخلات هدفمند بمنظور مدیریت چرخه توزیع داروهای بیماران (بالاخص بیماران خاص) ضرورت دارد.

    کلیدواژگان: تاثیر اقتصادی، هزینه دارو، هموفیلی، توزیع دارو
  • جواد سجادی خسرقی، محمود ثالثی، محمد مسگرپور امیری* صفحات 276-285
    مقدمه

    شیوع بیماری همه گیر کووید 19 تاثیر مخربی بر ارایه و دریافت خدمات سلامت در سراسر جهان داشته است. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیرات این بیماری بر مراجعات و خدمات یکی از بیمارستان های شهر تهران انجام شد.

    روش کار

    در این مطالعه کوهورت تاریخی، تعداد مراجعات و خدمات در 26 بخش بیمارستان در 6 ماه نخست سال 98 و 6 ماه نخست سال 99 مورد بررسی و تحلیل قرار گرفتند. داده ها در قالب فرم اکسل از پیش طراحی شده از واحد آمار و واحد بهبود کیفیت بیمارستان دریافت شده وارد نرم افزار SPSS نسخه 26 شده و با استفاده از آزمون ناپارمتریک ویلکاکسون تحلیل شدند.

    یافته ها

    بار مراجعات و خدمات بیمارستان مورد مطالعه در طول همه گیری کووید 19 به میزان 30 درصد کاهش یافته بود. بیشترین میزان کاهش مربوط به درمانگاه و دی کلینیک (07/55 درصد) و کمترین میزان کاهش مربوط به خدمات اورژانس (67/7 درصد) بود. خدمات و مراجعات CT اسکن بطور متوسط  5/84 درصد افزایش یافته بود. این تغییرات از نظر آماری معنادار بودند.

    نتیجه گیری

    کاهش بار مراجعات و خدمات بیمارستان مورد مطالعه، متوسط به بالا ارزیابی می‎شود. توصیه می شود برای بازنگری رویه های واکنش به شرایط اضطراری مانند کووید 19 با هدف به حداقل رساندن تاثیر آنها بر سایر نیازهای مراقبت بهداشتی جامعه، اقدامات بین رشته ای انجام گیرد.

    کلیدواژگان: بیمارستان، ارائه خدمات، کووید 19
  • شقایق وحدت، آسیه خالقی، ارسلان غلامی، کوروش سلطانیه زنجانی، فرهاد لطفی* صفحات 286-291
    مقدمه

    نبود محافظت مالی در سلامت به عنوان بیماری نظام های سلامت شناخته شده است. خانوارها نه تنها از بار بیماری، بلکه از بار ناشی از نابودی و فقر اقتصادی و به عبارتی دیگر مواجهه با هزینه های کمرشکن و فقر ناشی از تامین مالی سلامت خود رنج می برند. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر ابعاد مختلف نابرابری بر تامین مالی هزینه ای بهداشت خانوار می باشد.

    روش پژوهش : 

    این مطالعه توصیفی، مقطعی وکاربردی می باشد ،که به بررسی تاثیر نابرابری بر تامین مالی هزینه های بهداشت خانوار می پردازد. ابزار پژوهش پرسشنامه نابرابری تامین مالی (2008) saito  می باشد. تمام هزینه های پرداخت از جیب مربوط به مراقبت های بستری، سرپایی، آزمون های تشخیصی و هزینه های دارویی ناشی از بیماری برای یک سال برآورد گردیده است. روایی و پایایی توسط خبرگان تایید شده است.

    یافته ها

    ابعاد نابرابری در بین خانوار تهران با توجه به میانگین جامعه (1.329) بیشتر از حد متوسط می باشد که بر تامین مالی هزینه های بهداشت خانوار تاثیر معنی داری دارد. اثر مستقیم عدالت برتامین مالی هزینه بهداشت خانوار رد می گردد. با افزایش هزینه کمرشکن، فرصت یکسان، وضعیت اقتصادی، نوع پوشش بیمه، تامین مالی هزینه بهداشت خانوار، افزایش می یابد. باتوجه به P<0/001و  005/0 P= سن سرپرست خانوار با عدالت و جنسیت با تامین مالی هزینه های بهداشت خانوار ارتباط ندارد.

    نتیجه گیری

    بین هزینه های کمرشکن، فرصت یکسان، وضعیت اقتصادی، نوع پوشش بیمه و تامین مالی هزینه های بهداشت خانوار رابطه مستقیم وجود دارد.

    کلیدواژگان: ابعاد نابرابری، تامین مالی، هزینه های بهداشت خانوار، سرپرست خانوار، تهران
  • سمیه عابدیان، محمدرضا ثنایی*، احمد راه چمنی صفحات 292-301
    مقدمه

     از دیرباز چالش های مرتبط با مدیریت بیمارستان از مهمترین نگرانی های دولت ها بوده است. این چالش ها درزمان رخداد بحران هایی نظیر همه گیری کویید-19 و آنفولازای فصلی کادردرمان و سیاست گزاران حوزه سلامت را بیشتر ازهمیشه درگیر می کند. کمبود تخت بیمارستانی، نبود امکانات مراقبت های ویژه، کمبود کادرمتخصص درمانی و کاهش سریع موجودی دارو ازجمله مهمترین معضلاتی است که درشرایط بحرانی حادث می شود. طراحی وپیاده سازی رویکردهای مدیریتی مبتنی برفناوری و استفاده از پتانسیل های موجود برای ارزیابی وضعیت بیمارستان ها درسطح کلان می تواند بروز چنین مشکلاتی را تاحدود زیادی کاهش دهد.

    روش بررسی

     دراین پژوهش تلاش می شود تا بابه کارگرفتن یک رویکرد نوین و فناورانه در مدیریت اطلاعات بیمارستانی و بایک نگاه کلان در ارزیابی امکانات ومحدودیت های مراکز درمانی از یک طرف و معماری پرونده الکترونیک سلامت از طرف دیگر، ازبروز مشکلات گفته شده جلوگیری کرد. راه اندازی سامانه برخط ارسال ودریافت وضعیت تخت های بیمارستانی به صورت زنده درسیستم های مدیریت بیمارستان و ستادمرکزی وزارت بهداشت دربستر پرونده الکترونیک سلامت گام اول، واتخاذ رویکردهای مدیریتی کلان برای به کارگرفتن ظرفیت های درمانی موجود برای پوشش بهینه بیماران گام دوم می باشد.

    یافته ها

     راه اندازی این سامانه در گستره ملی مبتنی بربستر کنونی پرونده الکترونیک سلامت ایران و  باصرف هزینه اندک انجام شد. جمع آوری داده های بیماران درسه مقطع پذیرش، درمان و ترخیص ضمن تسهیل نظارت بر میزان به کارگیری تخت های بیمارستانی، به غنی سازی محتوای پرونده الکترونیک سلامت وهمچنین راه اندازی داشبوردهای مدیریتی-نظارتی برخط کمک می کند.

    نتیجه گیری

     نظارت های بروضعیت بارمراجعات بیمارستانی، پروخالی بودن تخت ها وهمچنین میزان ترخیص روزانه بیمارستان ها به صورت غیربرخط و باتاخیر قابل رصد بود، که باارایه یک مدل جدید نسبت به تلاش های قبلی مدیریت منابع را بهبود داده شد.

    کلیدواژگان: پایش بیمارستان، پرونده الکترونیک سلامت، پایش ظرفیت تخت های بیمارستان، تصمیم سازی پزشکی
  • علی اکبر گرامی صادقیان، زهره جوانمرد* صفحات 302-309
    مقدمه

    یکی از راه ‏های موثر جهت ارتقاء کیفیت خدمات مراقبتی، جلوگیری از هدررفت منابع در مراکز بهداشتی-درمانی و بیمارستان‏ها از طریق شناسایی علل مربوطه می ‏باشد. پژوهش حاضر با هدف بررسی نوع، علل و میزان کسورات بیمه سلامت در بیمارستان‏‏های آموزشی شهرستان فردوس انجام شده است.

    روش‏ بررسی:

     پژوهش توصیفی حاضر در سال 1400 در دو بیمارستان آموزشی شهرستان فردوس انجام شد. جامعه پژوهش شامل پرونده‏های بستری و سرپایی دارای کسور این دو بیمارستان، در نیمه اول سال 1400، بود. ابزار جمع ‏آوری داده یک فرم محقق ساخته بود که اعتبار آن مورد تایید قرار گرفت. داده‏ ها پس از گردآوری، با استفاده از نرم ‏افزار اکسل و با روش آمار توصیفی مورد بررسی قرار گرفتند.

    نتایج

    بیشترین کسورات و علل آن‏ها در پرونده ‏های بررسی شده به ترتیب مربوط به آزمایشگاه (به علت نبود مسیول فنی)، و لوازم مصرفی (به علل عدم تعهد بیمه در قبال برخی تجهیزات و درخواست اضافه قیمت) می ‏باشند. همچنین کمترین کسورات در پرونده‏ های بررسی شده مربوط به دارو (به علت درخواست بیش از اندازه دارو)، بیهوشی (به علت درخواست اضافه k بیهوشی)، و پروتز (به علت درخواست اضافه قیمت) میباشند. همچنین یافته ‏ها نشان داد که در هر دو بیمارستان، پرونده ‏های بستری بیشترین میزان کسورات را به خود اختصاص دادند.

    نتیجه ‏گیری: 

    عواملی همچون اطلاعات صحیح موجود در پرونده ‏های پزشکی و همچنین حضور مسیول فنی در بخش‏های مختلف بیمارستانی، نقش مهمی در کاهش کسورات بیمارستانی دارند. لذا بایستی تصمیم گیری و سیاست گذاری مناسبی در این خصوص انجام شود.

    کلیدواژگان: بیمه سلامت، کسورات، بازپرداخت
  • علیرضا نمازی شبستری، محمد عفت پناه، لیلا غمخوار* صفحات 310-311
|
  • Rajabali Daroudi, Abdoreza Mosavi, Omid Emami, Ali Akbarisari, Amin Mohammadi* Pages 248-259

    In recent decades, due to the increasing health expenditures and resource constraints, the economic evaluation studies results have been increasingly used to prioritize health interventions and resource allocation in most countries, especially in high-income countries. Economic evaluation studies allow health system policymakers and decision makers, including physicians, to select the most appropriate intervention scientifically and systematically by comparing the costs and consequences of different treatment interventions. In Iran, The results of economic evaluation studies are used to decide on the arrival of new drugs in the country as well as insurance coverage for medical interventions since a decade ago. However, many researchers and clinical professionals still do not have enough information about the types of economic evaluation studies and the principles of conducting these studies. In this article, while defining economic evaluation studies, the difference between these studies and other studies in health sector is stated. Then the main types of economic evaluation studies including cost-effectiveness, cost-utility and cost-benefit are described and the differences between these methods are expressed. Finally, the general principles of conducting economic evaluation studies in the health sector are explained.
     Understanding these principles and their implementation by researchers, while improving the quality of economic evaluation studies, provides the opportunity for policy makers and decision makers in health system to compare the results of these studies with each other and their findings to make decisions about the allocation of resources between different health interventions

    Keywords: Health economic evaluation, Cost-effectiveness analysis, Cost-utility analysis, Cost-benefit analysis
  • Mohammad Moradi-Joo, Tayebeh Moradi* Pages 260-267
    Introduction and purpose

    Evaluating the state of health financing of countries helps to check the efficiency of the health system and the optimal use of the limited resources of their health system. This study was conducted with the aim of reviewing health financing evaluation tools and the functional area of each of them so that more effective and efficient reforms can be applied in the path of achieving universal health coverage.

    Method

    This study was a systematic review that used Scopus and PubMed databases and World Health Organization and World Bank databases to find tools and articles related to health financing evaluation. Articles and tools published in English have been reviewed without time limit. Data analysis was done by content analysis method.

    Results

    A total of 35 articles and 9 tools were included in the study. After a complete review, finally, 6 tools (national health accounts, health system assessment approach, health sector situation analysis, organizational assessment to improve and strengthen health financing, health system review, health financing progress matrix) were analyzed. And all of them were examined from 9 dimensions of health financing assessment.

    Conclusion

    In this study, the evaluation tools of health system financing were identified and their characteristics were stated. Among the health financing evaluation tools during the last few decades, the health financing progress matrix can provide a more complete and comprehensive road map to identify the dimensions and performance of the health system financing area in the path of achieving universal health coverage.

    Keywords: health financing, health system, tool, assessment
  • Mehdi Farahpour, Khalil Alimohammadzadeh*, Seyed Mojtaba Hosseini Pages 268-275
    Introduction

    As a strategic commodity, medicine has a fundamental role in the economy and health of the family and society. This study was conducted with an action research approach in order to design and implement a comprehensive method to prevent possible abuses and improve the distribution cycle of medicines for hemophilia patients in the Iran Health Insurance Organization of Tehran Province, Iran.

    Methods

    The current research is a qualitative study based on the action research approach. The participation of 12 experts was used to diagnose and explain the problem, choose a solution/create change and analyze the results. The research population included all patients with hemophilia type A and B covered by the Iran Health Insurance Organization of Tehran Province, Iran. Sampling was done by census (n=553). The required data were extracted from the system of hemophilia patients covered by the General Directorate of Health Insurance of Tehran province in 2018 and 2019. The data collection tool was a checklist made by the researcher. The findings were analyzed using Excel software.

    Results

    The amount of consumption (drug dose) of Factor 7 decreased by 36.4%, Factor 8 by 35.9%, Factor 9 by 52.3%, VONWILLEBRAND by 20.8% and FEIBA by 43.6%. The paid share of Factor 7 organization is 36.4%, Factor 8 is equivalent to 31.3%, Factor 9 is equivalent to 51.1%, VONWILLEBRAND is equivalent to 20.3% and FEIBA is equivalent to 43.4%. The comparison of the costs in two stages before and after the implementation of the program shows the changes of 33.5% - the total costs of the patients Iran Health Insurance Organization of Tehran Province. The most changes (-51.1%) are related to factor 9 and the least related to VONWILLEBRAND (with -20.3%). The expenses of the General Administration show a total decrease of 157,223,071,000 Rials.

    Conclusion

    Conducting targeted interventions with an action research approach, in addition to helping to correct and improve the management of the drug distribution cycle, will lead to optimal management of resources, improvement of insurance coverage and satisfaction of the insured.

    Keywords: Economic impact, drug cost, hemophilia, drug distribution, action research
  • Javad Sajjadi Khasraghi, Mahmood Salesi, Mohammad Meskarpour Amiri* Pages 276-285
    Background

    The outbreak of the Covid-19 pandemic has had a devastating effect on the provision and receipt of health services around the world. The present study was conducted with the aim of investigating the effects of this disease on referrals and services of one of the hospitals in Tehran.

    Methods

    In this historical cohort study, the number of referrals and services in 26 hospital departments in the first 6 months of 2018 and the first 6 months of 2018 were investigated and analyzed. The data in the form of a pre-designed Excel form received from the statistics unit and quality improvement unit of the hospital were entered into SPSS software version 26 and analyzed using non-parametric Wilcoxon test.

    Results

    The load of referrals and services of the studied hospital was reduced by 30 percent during the Covid-19 epidemic. The highest rate of decrease was related to clinics and clinics (55/07 percent) and the lowest rate of decrease was related to emergency services (7/67 percent). CT scan services and referrals increased by 84/5 percent on average. These changes were statistically significant.

    Conclusion

    The reduction of the burden of referrals and services of the studied hospital is evaluated as medium to high. Healthcare providers should monitor hospital activity and develop strategies to mitigate the indirect effects of the COVID-19 pandemic resulting from reduced overall hospital activity

    Keywords: hospitals, Health Care Delivery, Covid19
  • Shaghayegh Vahdat, Asieh Khaleghi, Arsalan Gholami, Korosh Soltanieh Zanjani, Farhad Lotfi* Pages 286-291
    Introduction

    Lack of financial protection in health is known as a disease of health systems. Households suffer not only from the burden of disease but also from the burden caused by the destruction and economic poverty, in other words, facing back-breaking costs and poverty caused by financing their health. The aim of the current research is to investigate the impact of different dimensions of inequality on the financial financing of household health.

    method

    This is a descriptive, cross-sectional, and applied study, which examines the impact of inequality on the financing of household health expenses. The research tool is the financing inequality questionnaire (2008) by Saito. All out-of-pocket costs related to inpatient care, outpatient care, diagnostic tests, and medical expenses due to illness have been estimated for one year. Experts have confirmed validity and reliability.

    Findings

    The dimensions of inequality among households in Tehran are higher than the average (1.329), which has a significant impact on the financing of household health expenses. The direct effect of justice on the financing of household health expenses is rejected. With the increase in the back-breaking cost, equal opportunity, economic status, insurance coverage, and financing of household health expenses increases. According to P<0.001 and P=0.005, the age of the head of the household is not related to justice and gender in the financing of household health expenses.

    Conclusion

    There is a direct relationship between back-breaking expenses, equal opportunity, economic status, insurance coverage, and financing of household health expenses.

    Keywords: dimensions of inequality, financing, household health costs, household head, Tehran
  • Somayeh Abedian, Mohammadreza Sanaei*, Ahmad Rahchamani Pages 292-301
    Introduction

    For a long time, challenges related to hospital management have been one of the most important concerns of governments. These challenges involve the medical staff and health policy makers more than ever during crises such as the Covid -19 pandemic and seasonal influenza. Lack of hospital beds, lack of special care facilities, lack of medical staff and rapid reduction of drug stock are among the most important problems that occur in critical situations. Designing and implementing management approaches based on snow processing and using the existing potentials to evaluate the condition of hospitals on a macro level can greatly reduce the incidence of such problems.

    Methods

    In this research, an attempt was made to avoid the aforementioned problems by using a new and technological approach in hospital information management and a macro view in evaluating the facilities and limitations of medical centers on the one hand and the electronic health record architecture on the other hand. Setting up an online system for sending and receiving the status of hospital beds live in the hospital management systems and the central headquarters of the Ministry of Health in the context of the electronic health record is the first step and adopting macro management approaches to use the available treatment capacities for optimal patient coverage is the second step.

    Results

    This system was launched nationally based on the current platform of Iran›s electronic health records and was done at a low cost. Collecting patient data in the 3 stages of admission, treatment and discharge, while facilitating the monitoring of the utilization of hospital beds, helps to enrich the content of the electronic health record, as well as the launch of online management-supervisory dashboards.

    Conclusion

    The monitoring of the status of hospital visits, full and empty beds, as well as the daily discharge rate of hospitals could be monitored offline and with a delay, which was improved by presenting a new model compared to previous resource management efforts.

    Keywords: Hospital Administration, Electronic Health Records, Hospital Bed Capacity, Medical Decision Making
  • Aliakbar Gerami Sadeghian, Zohreh Javanmard* Pages 302-309
    Introduction

    One of the effective ways to improve the quality-of-care services is to prevent the wastage of resources in health-treatment centers and hospitals by identifying the relevant causes. This study was conducted with the aim of investigating the type, causes, and amount of health insurance deductions in the teaching hospitals of Ferdows city.

    Methods

    The current descriptive research is a study that was conducted in 2021 in two teaching hospitals in Ferdows city. The research population included the inpatient and outpatient medical records of these two hospitals. The data collection tool was a checklist made by the researchers, confirming its validity. The collected data were analyzed using Excel software and descriptive statistics.

    Results

    Most deductions and their causes in the reviewed cases are respectively related to the laboratory (due to the absence of a technical officer), and consumables (due to the lack of insurance commitment for some equipment and price increase requests). The lowest deductions in the investigated cases are related to medicine (due to the request for an excessive amount of medicine), anesthesia (due to the demand for an additional amount of anesthesia), and prosthetics (due to the request for an additional price). Findings showed that in both hospitals, the highest number of deductions are related to inpatient cases.

    Conclusion

    Correct information in medical files and also the presence of the technical officer in different hospital departments play important roles in reducing hospital deductions. Therefore, a proper decision and policy should be made in this regard.

  • Alireza Namazi Shabestari, Mohammad Effatpanah, Leila Ghamkhar* Pages 310-311