فهرست مطالب

حقوق و فقه تربیت و کودک - پیاپی 13 (بهار 1402)

نشریه حقوق و فقه تربیت و کودک
پیاپی 13 (بهار 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/03/31
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مهدی بهره مند صفحات 1-28

    وقتی در عظمت قدرت وبزرگی خدای جهان بیندیشید و با چشم بصیرت به حیوانات بنگرید می توان مهربانی خداوند را با چشم بصیرت دید و با پوست آن را لمس کرد . حیوان از حق و حقوق طبیعی برخوردارند حقوق آنها حق حیات -حق تولید مثل - حق گرفتن نفقه (واجب النفقه) بودن حیوان را می رساند . حیوانات نیز دارای معاد و زندگی پس از مرگ را دارند (رستاخیز حیوانات).حقیقت مبانی حقوق حیوان این نکته را تبیین می کند که حیوان موجودی  ذی شعور و دارای فهم ودارای قوه نطق است . باید در نگه داری و چگونگی رفتار با آن توان و رنج وسختی که تحمل می کند را در نظر بگیریم. در این مقاله ما با توجه به منابع موجود در ایران و جهان و مشورت با اساتید گرانقدرمان به بررسی مبانی حقوقی حیوانات در فقه اسلامی و امامیه خواهیم پرداخت و او را با اهل سنت مقایسه خواهیم کرد.

    کلیدواژگان: حقوق حیوانات، فقه اسلامی و امامیه، اهل سنت
  • سعید جازاری معمویی* صفحات 29-52

    شرق شناسی، یک جریان فکری فراگیر است که در دوره ی جنگ های صلیبی به منظور مطالعه، شناخت و گفتمان پیرامون ماهیت اسلام شکل گرفت و تا عصر حاضر نیز ادامه یافته است؛ شرق شناسان در سده های اخیر با جدیت بیشتر جنبه های مختلف حیات فکری، سیاسی و اجتماعی مسلمانان را مورد مطالعه قرار داده و آثار بسیاری را نیز در این زمینه نگاشته اند. یکی از حوزه های مورد توجه مستشرقان، فقه و مبانی حقوق در اسلام است که مستشرقان در آن به گونه ای روش مند، مطالعه و نظریه پردازی داشته اند. این مقاله با روش تبیینی و تحلیلی و از طریق مراجعه به داده های کتابخانه ای، به نقد و بررسی آراء مستشرقانی چون گلدزیهر و شاخت که در زمینه ی فقه و حقوق اسلامی دیدگاه های قابل توجهی دارند، پرداخته است. نتایج حاصل از بررسی ها در این پژوهش نشان می دهد اکثر دیدگاه های این گروه از شرق شناسان از جمله اخذ حقوق اسلامی از روم یا آغاز فقه و حقوق اسلامی همزمان با گسترش فتوحات، به دلیل عدم دسترسی به منابع معتبر اسلامی بدون مطالعه ی دقیق و یا به گونه ای مغرضانه مطرح شده است.

    کلیدواژگان: شرق شناسی، فقه، حقوق، اسلام، گلدزیهر، شاخت، بوئر
  • زینب نفر*، محمدحسین پاوند صفحات 53-76

    با گسترش جرایم مرتبط با درگاه های پرداخت اینترنتی،  قوانین جزایی و تعیین مجازاتهای جرایم مالی پیشگیری از جرایم مرتبط با پرداخت های اینترنتی با چالش ها و آسیب های جدی مواجه شده که سبب نگرانی مردم گردیده است. از این رو هدف مقاله پیش رو با بهره گیری از روش توصیفی- تحلیلی واکاوی تدابیر و راهکارهای پیشگیری از آن است. اخلال در داده های درگاه های پرداخت های الکترونیکی، برداشت از حساب دیگران، جعل الکترونیکی ازجمله جرایم مرتبط با پرداخت های اینترنتی هستند. عوامل نرم افزاری، نبود آموزش کافی نحوه استفاده از دستگاه های پرداخت های و  نبود نظارت کافی بر آن ها، دسترسی غیرمجاز علیه محرمانگی و سامانه های رایانه ای بانکی، مختل کردن کارکرد سیستم رایانه ای، مختل کردن سیستم های عملیاتی بانکی ازجمله عوامل وقوع جرایم مرتبط با پرداخت های اینترنتی است. تدابیر پیشگیری از جرایم مرتبط با پرداخت های اینترنتی دارای ویژگی های افتراقی تدابیر پیشگیری وضعی، تدابیر پیشگیرانه فنی جهت ایمنی سایت ها، تکلیف به عدم افشای اطلاعات و تدابیر پیشگیرانه اجتماعی به ویژه تدابیر پیشگیرانه محافظت مشتری از کدهای الکترونیکی، توجه مشتری به اعلامیه های صادره توسط موسسه مالی و اطلاع رسانی می باشند.

    کلیدواژگان: درگاه پرداخت، پرداخت اینترنتی، پیشگیری کیفری، کلاهبرداری اینترنتی
  • آذر قلی اف صفحات 77-90

    نظریه ی فطرت، نظریه ای است بنیادی و تبیینی که برگرفته از حقیقتی آسمانی و ملکوتی که همان ودیعه ی الهی در نهاد و وجود انسان است و فطرت نام دارد که سرشتی ویژه و منحصر به فرد در وجود اوست و نگاهی ویژه به انسان و حقوق مربوط به او در زندگی فردی و اجتماعی اش دارد و همین نگاه، یکی از عوامل اصلی تمایز بین نظریه اسلامی و غیر اسلامی تربیت است. در این نظریه، فطرت نقش کلیدی در نگاه تربیتی دارد و "بنیاد تربیت"، " مبنای تربیت"، " سرمایه تربیت" و " مقصد تربیت" انگاشته می شود که همه این موارد به نوعی در شکل گیری حقوق انسان نقش دارد. با توجه به نظریه ی فطرت که از آیات قرآن کریم مستفاد می شود، آیات قرآن کریم ، ما را به فرایندی زمینه ساز، برای ایجاد تحول تدریجی و شکوفایی استعدادهای فطری نهفته در انسان در همه ابعاد (شناختی، گرایشی و..)، با رفع نواقص و کاستی ها و در جهت تحقق رشد و کمالی شایسته او، دلالت می دهد. بنابراین در پژوهش حاضر سعی بر آن است که بر مبنای نظریه ی فطرت مشخص شود که چه اهدافی باید در تربیت که مهمترین علت شناخت ما نسبت به حقوق خود و دیگران می باشد، در نظر گرفته شود. برای این منظور، با استفاده از روش پژوهشی توصیفی- تحلیلی، به تعریف دلالت های تربیتی نظریه ی فطرت بر اساس آموزه های قرآن کریم نسبت به اهداف پرداخته شد. با توجه به تحقیق به عمل آمده، مشخص شد که در حوزه ی دلالت های تربیتی نظریه فطرت نسبت به اهداف تربیت، هدف غایی در تربیت اسلامی به تعابیر مختلف، فلاح، رستگاری و در مسیر عبودیت خدا قرار گرفتن است. و اهداف میانی که ما را به هدف غایی سوق خواهد داد، عبارتند از: خودشناسی، جهان بینی صحیح، پرورش شخصیت اجتماعی انسان، تقویت و پرورش روحیه ی قدردانی از پدر و مادر، شناخت ارزش های ماندگار و مطلوب و پرورش فضیلت جویی، تقویت و پرورش فطرت حقیقت جویی، تقویت و پرورش جاودان خواهی، حیات طیبه و... است.

    کلیدواژگان: فطرت، تربیت، قرآن، حقوق، اسلام، فضیلت جویی
  • محمود باقری، سجاد جعفری، سید محمد آیتی نجف آبادی* صفحات 91-106

    بحث مهریه امروزه به یکی از معضلات اجتماعی خانوادگی بدل گردیده است بطوری که مردان جوان از واهمه ی پرداخت مهریه تن به ازدواج نمیدهند و از آن گریزان هستند لذا در مقاله حاضر ابتدا هدف و تاریخچه  و مقدار مهریه را از منظر قرآن و روایات و قول فقها مورد بحث قرار دادیم و در ادامه به این موضع پرداخته شده است که شرط عدم مهر در سند نکاحیه از منظر مشهور فقهاء تعارضی با اصل آزادی عقود و قراردادها ندارد؛ بر خلاف قانون مدنی ایران که شرط عدم مهر در نکاح را موثر درمقام نمی بیند و همچنین به نقد این موضوع پرداخته شده است و آن راتوجیه نموده‏ایم که درصورت تمایل زوجین، می‏توان با درج شرط فاسخ، از به ارث رسیدن مهر مطالبه نشده در اثر فوت زوجه به وراث وی جلوگیری کرد و روشن است که  توجه به این گونه  شروط مهجور در عرف می تواند محرکی موثر در شکل گیری خانواده های بیشتر باشد. در نهایت به این مسیله پاسخ دادیم که تعیین مهریه زوجه چگونه باید صورت گیرد که هم حقوق زوجه محفوظ بماند و هم به ثبات و عدم انحلال بی مورد نهاد حقوقی ازدواج از طریق طلاق منجر شود، لذا درمقام رسیدگی، حکم به پرداخت مهر واجرا، ایده ی مناسبی گفته شده است که تا حدودی معضل فروپاشی سریع اجتماع خانواده برطرف گردد و نهایتا منجر به این گردد که از شناخته شدن تاسیس مهرتحت عنوان کسب وکار خودداری شود.

    کلیدواژگان: نکاح، مهرالمسمی، مهر المثل، مهر المتعه، شرط عدم مهر، فوت زوجه
  • میثم جوادنیا صفحات 107-120

    در جنگ ها، هر یک از طرفین جهت نیل به پیروزی، به روش های مختلف جنگی متوسل می شوند که یکی از آنها استفاده از سپر انسانی است که این سپرها می توانند اسرای مسلمان و یا کودکان و زنان باشند. سوالی که اینجا مطرح می باشد، عبارت از این است که در صورت استفاده دشمنان از این شیوه، مسلمانان چه واکنشی در برابر این کنش باید داشته باشند؟ نظر اکثر فقهای مذاهب خمسه این است که تا حد امکان باید جان سپرهای انسانی، حفظ شود، در غیر این صورت و در صورت ناچاری و ضرورت، هر گونه حمله و تیراندازی به سوی دشمن، باید به قصد کسانی باشد که پشت سپرهای انسانی کمین کرده اند نه به قصد گروگان ها.

    کلیدواژگان: فقه، تترس، سپر انسانی، جنگ، مذاهب اسلامی، مذاهب فقهی
  • سید جواد خاتمی، سید محسن آزیز، راضیه مهدی پور* صفحات 121-1399

    با توجه به مساله اذن زوج بر خروج زوجه از منزل ، حقوق اجتماعی و اقتصادی زن را باید جزو حقوق بالقوه ای دانست که بالفعل شدن ان در گرو اذن و اجازه مرد است.با فرض اینکه زوجه وظایف واجب و مستحب خود را در خانه انجام داده باشد و با لحاظ حفظ کامل شیونات شرعی در خارج از منزل ، اگر مرد برای اموراتی همچون تحصیل ،اشتغال ،صله رحم و حضور در نماز جماعت مسجد و... به زن اجازه خروج از منزل را ندهد ، عملا حقوق اجتماعی و سیاسی و اقتصادی که اسلام برای زن قایل شده ، حقیقت پیدا نخواهد کرد ، و لذا عقل و اراده و اختیار زن در این مقوله جایگاهی نخواهد داشت .ظاهرا این حکم شرعی و همچنین مساله حق ریاست مرد در خانواده در برخی شرایط باعث ایجاد محدودیتهای اجتماعی و اقتصادی ناعادلانه در حق زوجه و گاها عسر و حرج ایشان می شود . در این پژوهش با مراجعه به منابع فقهی و تحلیل ادله اثبات حکم اذن زوج در بیان فقها ، و نیز بررسی مفهوم حکم اذن ، گستردگی دایره شمولیت موارد مستثنی منه این حکم ، نسبت به دایره شمولیت مستثنی یعنی خود حکم ، و در نهایت با کمک قواعد فقهی موید ان ، به اثبات ارشادی بودن این حکم می پردازیم .

    کلیدواژگان: اذن زوج، حقوق اجتماعی، احکام فقهی، قواعد فقهی
  • اصغر محمودی، سولماز تقی خانی* صفحات 140-149

    گاهی اوقات در اثر اعمال توام با بی مبالاتی و تقصیری که ماموران گشت ارشاد انجام می دهند ممکن است به افراد جامعه خسارت و زیان هایی وارد آید. در این صورت، بحثی که پیش می آید این است که مسیول جبران خسارت این افراد چه کسانی خواهند بود؟ در ماه های اخیر دعاوی مربوط به شکایت از ماموران گشت ارشاد به صورت قابل توجهی افزایش یافته است لذا باید توجه ویژه به جبران خسارت زیاندیدگان از اعمال ماموران گشت ارشاد نمود در همین راستا این نوشتار در پی پاسخ به این سوال هست که آیا می توان علاوه بر مامور خاطی از دولت نیز مطالبه جبران خسارت نمود؟ در پاسخ به این سوال به نظر می رسد دولت به دوسبب مسیول می باشد که هر دو تحت عنوان مسیولیت ناشی از عمل غیر قرار می گیرد: 1- مسیولیت به سبب زیرمجموعه خود در قوه مجریه ، 2- مسیولیت به سبب نقص قوانین در حوزه قوه مقننه. در این نوشتار پس از بحث در مورد این دو مورد به مساله چگونگی جبران خسارت از طرف دولت خواهیم پرداخت.

    کلیدواژگان: گشت ارشاد، مسئولیت مدنی، مسئولیت دولت، مسئولیت ناشی از عمل غیر
  • هادی ملک* صفحات 150-164

    خلق ارزهای مجازی بر بستر فن آوری دفتر کل توزیع شده به عنوان موضوعی نو در دنیای مجازی، ضمن تسهیل، کاهش هزینه و افزایش سرعت جابه جایی ارزش، سبب تحول در زمینه تجارت الکترونیک، نظام پولی و بانکی، فناوری اطلاعات و ارتباط و... شده است. در کنار سودمندی حاصل از ارزهای مجازی، امکان بهره گیری از آنها در برخی از فعالیت های مجرمانه مانند پولشویی، تامین مالی تروریسم، فرار مالیاتی، خرید و فروش مواد مخدر و روان گردان و نیز فراهم شده است. از طرفی، ارزشمندی مالی ارزهای مجازی، امکان سرقت، کلاهبرداری، هک و دسترسی غیرمجاز به این ارزها را فراهم کرده است. هدف از این پژوهش بررسی سیاست های کیفری ناظر بر مقابله با فعالیت های مجرمانه مرتبط با ارزهای مجازی می باشد. تعریف دقیق قانونی از ارزهای مجازی و تعیین ماهیت حقوقی آنها، اصلاح قوانین مرتبط با ارزهای مجازی و تصویب قوانین جدید با در نظر گرفتن ویژگی های منحصر به فرد ارزهای مجازی در مواردی که قانون وجود ندارد، تعیین عناوین مجرمانه مرتبط با ارزهای مجازی در جایی که امکان تطبیق با قوانین فعلی وجود ندارد، همکاری با کشورهای خارجی و نهادهای بین المللی در زمینه تبادل اطلاعات و ارتباطات مرتبط با ارزهای مجازی، انعقاد تفاهم نامه میان بخش خصوصی و دولتی، استفاده و بکارگیری کارشناسان ارزهای مجازی و آموزش دادرسان و ضابطان دادگستری از جمله راهکارهای پیشنهادی در جهت کنترل فعالیت های مجرمانه مرتبط با ارزهای مجازی است.

    کلیدواژگان: سیاست های کیفری، فعالیت های مجرمانه، ارزهای مجازی
  • عابد گل کرمی*، سید محمد حسینی صفحات 165-177

    تشکیل نظام امنیتی مشترک در منطقه خلیج فارس با مشارکت کشورهای حوزه خلیج فارس و به دور از هرگونه نیروی خارجی همواره بخشی از سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران بوده است. در همین راستا، ایران، با درک این ضرورت، صلح هرمز (موسوم به HOPE) را برای جامعه هرمز در سپتامبر 2019 پیشنهاد کرده است تا چارچوبی برای دستیابی به توافقنامه امنیتی پایدار منطقه ای فراهم شود. ابتکار صلح هرمز اگرچه این ایده مثبت، درون زا، کل نگر و موضوع محور بود و پیشنهاد تجمع دولت ها بدون هیچ پیش شرطی برای حل مسایل منطقه ای با نقش فرعی قدرت های جهانی و تحت نظارت سازمان ملل متحد مطرح کرده بود، اما به دلیل ریشه دار بودن چالش های دیرینه منطقه و موازنه جدید قوا و همچنین بازنمایی ماهیت امنیت جهانی در خلیج فارس با بدبینی مورد استقبال قرار نگرفت. با وجود تشابهات فرهنگی و نیازهای مشترک بین کشورهای حوزه خلیج فارس، حضور نیروهای خارجی مانعی برای دستیابی به نظم امنیتی برای همکاری کشورهای منطقه است. تلاش صلح هرمز این توانایی و ظرفیت را دارد که زمینه را برای یک نظم امنیتی مشترک فراهم کند. این پژوهش به دنبال بیان چالش ها و راه حل های راهبردی برای دستیابی به تلاش ابتکاری صلح هرمز است.

    کلیدواژگان: صلح هرمز، امنیت، خلیج فارس، حل مناقشه، صلح
|
  • Mehdi Bahremand Pages 1-28

    When you think about the greatness of the power and greatness of the God of the universe and look at the animals with the eyes of insight, you can see the kindness of God with the eyes of insight and touch it with your skin. Animals have natural rights and rights. Their rights guarantee the right to life - the right to reproduction - the right to receive alimony (obligatory alimony). Animals also have resurrection and life after death (animal resurrection). The truth of the principles of animal rights explains the fact that the animal is a sentient being with understanding and the power of speech. We need to consider how to maintain and deal with the strength and suffering it endures In this article, considering the sources available in Iran and the world and in consultation with our esteemed professors, we will examine the legal foundations of animals in Islamic and Imami jurisprudence and compare her with the Sunnis.

    Keywords: Animal rights, Islamic, Imami jurisprudence, Sunnis
  • Saeid Jazari Maemoee * Pages 29-52

    Orientalism is an all-encompassing intellectual current that was formed in the period of the Crusades in order to study, understand and discuss the nature of Islam and has continued until the present day. In recent centuries, orientalists have more seriously studied various aspects of the intellectual, political and social life of Muslims and have written many works in this field. One of the fields of interest of Orientalists is jurisprudence and the fundamentals of law in Islam, in which Orientalists have studied and theorized in a methodical manner. This article has analyzed the opinions of Orientalists such as Goldzihar and Shacht, who have significant views in the field of Islamic jurisprudence and law, with an explanatory and analytical method and by referring to library data. The results of the investigations in this research show that most of the views of this group of orientalists, including the acquisition of Islamic law from Rome or the beginning of Islamic jurisprudence and law at the same time as the expansion of conquests, due to the lack of access to authentic Islamic sources, are presented without careful study or in a biased manner. has been

    Keywords: Oriental Studies, Jurisprudence, Law, Islam, Goldziher, Schacht, Boer
  • Zeinab Nafar *, MohammadHosein Pavand Pages 53-76

    With the spread of crimes related to online payment portals, criminal laws and setting penalties for financial crimes, the prevention of crimes related to online payments has faced serious challenges and harms, which has caused people to worry. Therefore, the aim of the upcoming article is to analyze the measures and solutions to prevent it by using the descriptive-analytical method. Disturbances in the data of electronic payment portals, withdrawals from other people's accounts, electronic forgery are among the crimes related to online payments. Software factors, lack of sufficient training on how to use payment devices and lack of sufficient monitoring of them, unauthorized access against confidentiality and banking computer systems, disrupting the functioning of the computer system, disrupting bank operational systems are among the factors of the occurrence of crimes related to Internet payments. Measures to prevent crimes related to internet payments have different characteristics, situational prevention measures, technical preventive measures for the security of websites, mandate not to disclose information and social preventive measures, especially preventive measures to protect the customer from electronic codes, customer attention to the announcements issued by the financial and information institution. Are.

    Keywords: Payment gateway, internet payment, Criminal prevention, internet fraud
  • Azar Gholiow Pages 77-90

    The theory of nature is a fundamental and explanatory theory that is derived from a heavenly and kingdom truth which is the same divine deposit in the institution and existence of man, and it is called nature, which is a special and unique nature in his existence, and a special view of man and his rights in It has its individual and social life, and this view is one of the main factors that differentiate between Islamic and non-Islamic theories of education. In this theory, nature plays a key role in education, and it is considered the "foundation of education", "basis of education", "capital of education" and "destination of education", all of which somehow play a role in the formation of human rights. According to the theory of nature that is used from the verses of the Holy Qur'an, the verses of the Holy Qur'an lead us to a grounding process, to create a gradual transformation and flourishing of the natural talents hidden in humans in all dimensions (cognitive, tendency, etc.), by removing the defects and It indicates the shortcomings and in the direction of realizing the growth and perfection worthy of him. Therefore, in the current research, it is tried to determine based on the theory of nature, what goals should be considered in education, which is the most important reason for our knowledge about our own and others' rights. For this purpose, by using the descriptive-analytical research method, the educational implications of the theory of nature were defined based on the teachings of the Holy Quran regarding the goals. According to the research carried out, it was found that in the field of educational implications of the theory of nature in relation to the goals of education, the ultimate goal in Islamic education in various ways is welfare, salvation and being on the path of God's worship. And the intermediate goals that will lead us to the ultimate goal are: self-knowledge, correct worldview, development of human social personality, strengthening and cultivating the spirit of gratitude to parents, recognition of lasting and desirable values, and cultivation of virtue, strengthening and cultivating nature. Seeking the truth is strengthening and nurturing the desire for immortality, good life, etc.

    Keywords: nature, education, Koran, Law, Islam, seeking virtue
  • Mahmoud Bagheri, Sajad Jafari, Seyed Mohammad Ayati Najafabadi * Pages 91-106

    In recent years, dowry payments have become an increasingly worrying issue in Iranian society. As a result, a growing number of young men tend not to get married. In this study, the primary purpose, history and amount of dowry according to the Qur’an, hadiths and jurisconsults’ sayings were discussed. Our observations showed that based on well-known jurisconsults’ opinions, there is no conflict between marriage contracts without dowry and the principle of freedom of contract, contrary to the Iranian civil law system which says no dowry marriage can be an effective way of encouraging people into marriage. Moreover, it might be possible that the inheritors of a wife would be not allowed to receive the dowry after her death if this condition was included in the couple’s agreement. The possible solution can motivate more and more people to get married. Finally, the proposed way of the dowry determination could not only guarantee wives’ rights but also prevent unreasonable divorces and promote a stable home. To conclude, the idea of compulsory payment of dowry to the wife may be an appropriate remedy for a slight decrease in the percentage of broken families and of those who see marriage as a business.

    Keywords: Marriage, Mahr al-Musami, Mahr al-Mesl, Mahr al-Mutah, No-dowry condition, Wife’s death
  • Meysam Javadneya Pages 107-120

    In wars, each side resorts to different war methods to achieve victory, one of which is the use of human shields, which can be Muslim prisoners or children and women. The question raised here is that if the enemies use this method, how should Muslims react to this action? The opinion of most jurists of Khamsa schools is that the lives of human shields should be preserved as much as possible, otherwise, in case of necessity, any attack and shooting towards the enemy should be aimed at those who are hiding behind human shields. Not for hostages.

    Keywords: Jurisprudence, Fear, human shield, war, Islamic schools of thought, schools of jurisprudence
  • Seyed Javad Khatami, Seyed Mohsen Aziz, Razieh Mahdipoor * Pages 121-1399

    Considering the issue of the husband's permission for the wife to leave the house, the social and economic rights of the woman should be considered as potential rights, the actualization of which depends on the permission of the man.Assuming that the wife has performed her obligatory and recommended duties at home, and in terms of fully maintaining the Shari'a rituals outside the home, if the husband is responsible for matters such as education, employment, peace of mind, and attendance at the congregational prayers of the mosque, etc. does not allow her to leave the house, practically the social, political and economic rights that Islam has provided for women will not come true, and therefore the woman's intellect, will and authority will not have a place in this category.Apparently, this Shariah ruling and also the issue of the right of a man to be the head of the family in some situations creates unfair social and economic restrictions on the wife and sometimes her hardship and embarrassment. In this research, by referring to jurisprudential sources and analyzing the proofs of the ruling on the permission of the couple in the statement of the jurists, as well as examining the concept of the ruling on permission, the extent of the scope of inclusion of the excluded cases of this ruling, compared to the scope of the exclusion of the ruling, i.e. the ruling itself, and finally with the help of the rules According to the jurisprudence, we will prove the guidance of this ruling.

    Keywords: Marriage permission, Social Rights, jurisprudence rules
  • Asghar Mahmoudi, Solamaz Taghikhani * Pages 140-149

    Sometimes, as a result of careless actions and mistakes made by Irshad patrol agents, damage and losses may be caused to the people of the society. In this case, the question that arises is who will be responsible for compensating these people? In recent months, the lawsuits related to the complaints against the guidance patrol agents have increased significantly, therefore, special attention should be paid to compensation for the damages caused by the actions of the guidance patrol agents. Did he demand compensation from the government for the wrongful officer? In response to this question, it seems that the government is responsible for two reasons, both of which fall under the heading of responsibility due to wrongdoing: 1- Responsibility due to its sub-group in the executive branch, 2- Responsibility due to the deficiency of laws in the branch of the branch. legislature In this article, after discussing these two cases, we will discuss how to compensate the damage from the government.

    Keywords: Irshad patrol, Civil Responsibility, government responsibility, responsibility resulting from other's actions
  • Hadi Malek * Pages 150-164

    The creation of virtual currencies on the basis of distributed ledger technology as a new topic in the virtual world, while facilitating, reducing costs and increasing the speed of value transfer, is the cause of transformation in the field of electronic commerce, monetary and banking systems, information and communication technology, etc. has been In addition to the usefulness of virtual currencies, it is possible to use them in some criminal activities such as money laundering, terrorism financing, tax evasion, buying and selling of drugs and psychotropic substances. On the other hand, the financial value of virtual currencies has provided the possibility of theft, fraud, hacking and unauthorized access to these currencies. The purpose of this research is to examine the criminal policies that deal with criminal activities related to virtual currencies. Accurate legal definition of virtual currencies and determining their legal nature, amending laws related to virtual currencies and approving new laws taking into account the unique characteristics of virtual currencies in cases where there is no law, determining criminal titles related to virtual currencies where possible There is no compliance with the current laws, cooperation with foreign countries and international institutions in the field of exchanging information and communications related to virtual currencies, concluding a memorandum of understanding between the private and public sectors, using and employing virtual currency experts and training prosecutors and judicial officers, among other solutions It is a proposal to control criminal activities related to virtual currencies.

    Keywords: criminal policies, criminal activities, Virtual Currencies
  • Abed Golkarami *, Seyed Mohammad Hosseini Pages 165-177

    The formation of a common security system in the Persian gulf region with the participation of the states of the Persian Gulf and far from any foreign forces has been always part of the foreign policy of the Islamic Republic of Iran. In this regard, The President of Iran, Hassan Rouhani, having realized this necessity and has proposed the Hormuz Peace Endeavour (known as HOPE )for the Hormuz Community in September of 2019 in order to provide a  framework for reaching sustainable regional security agreement in  the Hormuz community. Although, this idea was positive, endogenous, holistic and subject-oriented and proposed the gathering of states without any preconditions for resolving regional issues with the secondary role of world powers and under the auspices of the United Nations, but due to the deep-rooted and long-standing challenges of the region and the new balance of power, as well as the representation of the nature of global security in the Persian Gulf, it is still not welcomed and viewed with pessimism. Despite the cultural similarities and common needs between the countries of the Persian Gulf, the presence of foreign forces is an obstacle to achieving a security order for cooperation between the countries of the region. The Hormuz Peace Endeavour has the ability and capacity to lay the groundwork for a cooperative security order. This study seeks to express the strategic challenges and solutions to achieve the Hormuz Peace Endeavour.

    Keywords: Hormuz Peace, Security, Persian Gulf, Conflict Resolution, peace