فهرست مطالب

تحقیقات کتابداری و اطلاع رسانی دانشگاهی - سال پنجاه و ششم شماره 4 (پیاپی 102، زمستان 1401)

فصلنامه تحقیقات کتابداری و اطلاع رسانی دانشگاهی
سال پنجاه و ششم شماره 4 (پیاپی 102، زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/12/28
  • تعداد عناوین: 6
|
  • عاطفه نوری زاده قصری، سید علی اکبر فامیل روحانی*، نصرالله عرفانی صفحات 1-12
    هدف

    هدف اصلی این پژوهش سنجش اثربخشی آموزش سواد سلامت بازنشستگان صندوق بازنشستگی کشوری مبتنی بر شبکه های اجتماعی است.

    روش پژوهش: 

    پژوهش حاضر از نظر ماهیت یک پژوهش نیمه آزمایشی بوده و به صورت پیش آزمون پس آزمون انجام شد. جامعه پژوهش، از میان بازنشستگان صندوق بازنشستگی کشوری در کل کشور پس از سنجش کیفیت زندگی ایشان با استفاده از پرسشنامه کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی، 80 نفر از میان بازنشستگانی که امتیاز کیفیت زندگی ضعیفی داشتند در دو گروه آزمون و کنترل انتخاب شدند. گروه آزمون به مدت 3 ماه و در 24 جلسه تحت برنامه آموزشی سواد سلامت مبتنی بر شبکه های اجتماعی واتس اپ و تلگرام، طراحی شده بر اساس الگوی طراحی منظم آموزشی جیمز براون قرار گرفتند. پس از آن مجددا کیفیت زندگی هر دو گروه بررسی و مقایسه شد. برای تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS 23  و از آمارهای توصیفی و استنباطی و از آزمون های کولموگروف اسمیرنف، آزمون t، همچنین آزمون کوواریانس استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد که آموزش سواد سلامت مبتنی بر شبکه های اجتماعی باعث تغییر در گروه آزمون شده است و این بدان معناست که برنامه آموزشی سواد سلامت مبتنی بر شبکه اجتماعی بر کیفیت زندگی بازنشستگان صندوق بازنشستگی کشوری تاثیر داشته است.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های این پژوهش و اثربخشی دوره آموزشی مبتنی بر شبکه های اجتماعی برای بازنشستگان، مدیران و برنامه ریزان حوزه سلامت کشور می توانند با برنامه ریزی های بلندمدت با بهره گیری از شبکه های اجتماعی، شبکه گسترده و یکپارچه ای در کل کشور برای ارتقای سطح سواد سلامت بازنشستگان ایجاد نمایند.

    کلیدواژگان: آموزش، بازنشستگان صندوق بازنشستگی کشوری، سواد سلامت، شبکه های اجتماعی، کیفیت زندگی
  • رسول زوارقی*، افشین حمدی پور، هانیه نیلگون مقدم صفحات 13-30
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف تحلیل مضامین تربیتی در کانال‏ های مرتبط با تربیت کودکان و نوجوانان در شبکه اجتماعی همراه تلگرام انجام شده است. ارایه الگویی برای مدیران کانال‏ های شبکه اجتماعی مجازی جهت درج پیام از اهداف دیگر این پژوهش است.

    روش شناسی: 

    این پژوهش به روش تحلیل محتوی کمی ‏و کیفی و مجازی سنجی انجام شده که با استفاده از سیاهه وارسی محقق ساخته بررسی شده است. جامعه آماری این پژوهش شامل سه کانال پرمخاطب در حوزه تربیت کودک و نوجوان برگرفته از بخش سبک زندگی سایت تلگرامرز است. نمونه آماری، بررسی شش ماهه همین کانال‏ ها بوده است. داده ‏ها با استفاده از ابزارهای مشاهده و بررسی در اکسل وارد شد، سپس با استفاده از نرم افزارهای اکسل و SPSS20  مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    نشان داد بین تعداد پیام ‏های درج شده در کانال‏ ها و تعداد اعضای آن کانال رابطه مستقیمی ‏وجود دارد. همچنین سایر نتایج نشان داد استفاده از قالب‏ های متنوع و بسیار در پیام‏های کانال شبکه اجتماعی تلگرام، استفاده از مراجع فکری برای مطالب، و بکر و اصیل بودن مطالب در جذب اعضای کانال های تربیتی تلگرام تاثیرگذار بوده است. دیگر یافته های این پژوهش نشان داد که اگر هر کانال در موضوعی که محور اصلی آن کانال است پیام‏ هایش را درج کند در جذب مخاطب موفق تر خواهد بود. از دیگر یافته های این پژوهش می توان به برتری محتوای مبتنی بر مطالب واضح و جدی (نسبت به مطالب طنز) اشاره کرد که این نوع محتوا، ضریب نفوذ بیشتری در بین کاربران داشته است. همچنین بر مبنای نتایج این پژوهش، بین تعداد اعضا و ضریب نفوذ این کانال‏ ها رابطه ای مشاهده نشد. دیگر نتایج این پژوهش نشان داد که تبلیغات درج شده در کانال‏ های تلگرامی مورد مطالعه به صورت کامل با موضوع کانال در ارتباط نیستند و در این کانال‏ ها از مناسبت‏ های ملی و بین المللی (که رویدادها تاریخی مثلا روز پدر) بیشتر از سایر رخداد‏های اجتماعی (مثل اخبار روزانه) استفاده شده است.

    نتیجه گیری

    در این پژوهش ضمن ارایه دیدگاهی دقیق و متقن در خصوص فعالیت های صورت گرفته در سطح شبکه اجتماعی تلگرام در موضوع تربیت، به برخی عوامل موثر در جذب مخاطب و ساختار دقیق موضوعی در این بستر اشاره ارایه شده است.

    کلیدواژگان: شبکه اجتماعی تلگرام، شبکه های اجتماعی تحت موبایل، تربیت در فضای مجازی، کانال های تربیتی، کودکان و نوجوانان، کانال های تلگرامی فرزندپروری
  • راضیه حیدری بابارود، زویا آبام*، رویا برادر صفحات 31-52
    هدف

    ناشران با انتشار کتاب‏ هایی با موضوع های متنوع می‏توانند بر غنای مجموعه انتشاراتی خود بیفزایند. در میان انواع ناشران، ناشران کتاب کودک و نوجوان با توجه به اهمیت این دوره سنی، با انتشار کتاب‏ هایی در زمینه ‏های مختلف نقش بسزایی در پرورش و رشد قوه تخیل کودکان و نوجوانان و ارضای حس کنجکاوی آنها ایفا می ‏کنند. هدف پژوهش حاضر واکاوی خط‏ مشی ناشران در انتخاب موضوع کتاب‏ های تالیفی چاپی کودکان و نوجوانان و تحلیل موضوعی آنها بر اساس رده‏ بندی دهدهی دیویی در سال‏های 1400-1358 است. 

    روش پژوهش: 

    پژوهش حاضر به لحاظ هدف از نوع کاربردی است. این پژوهش با دو رویکرد کمی و کیفی انجام شده است. در رویکرد کمی، به منظور تحلیل موضوعی کتاب‏ های کودکان و نوجوانان بر اساس رده ‏بندی دهدهی دیویی از روش مشاهده سندی استفاده شده است. به منظور تحلیل خط‏ مشی انتخاب موضوع ناشران کودک و نوجوان از روش نظریه داده بنیاد (گراندد تیوری) استفاده شده است. برای تحلیل موضوعی کتاب های کودکان و نوجوانان، فهرست برگه ‏های کتاب‏ های تالیفی چاپی ناشران مورد مطالعه، موجود در کتابخانه ملی و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مورد مطالعه قرار گرفت. همچنین، به منظور مطالعه خط‏ مشی انتخاب موضوع ناشران، مصاحبه نیمه ساختاریافته با 12 ناشر انجام شد که داده ‏ها در سه مرحله کدگذاری، تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج پژوهش حاضر نشان داد که در فاصله زمانی 1400-1358، ناشران کتاب کودک و نوجوان، در مجموع بیشترین تولید کتاب را در رده موضوعی 890 (رده ادبیات فارسی) داشته‏ اند و نتایج بررسی محتوای کتاب‏ های کودکان و نوجوانان بیانگر آن است که کتاب‏ هایی با موضوعات اجتماعی و مذهبی همواره در انتخاب موضوع مورد توجه ناشران بوده است. همچنین نتایج نشان داد که کتاب‏ های علمی، اخلاقی، تربیتی، روانشناسی و کتاب‏ های مرجع برای انتشار کمتر مورد توجه قرار گرفته‏ اند. مطابق با یافته‏ های پژوهش، اقتضایات جامعه و درخواست های مخاطبان در انتخاب موضوع برای نشر کتاب همواره مورد توجه ناشران بوده است. علاوه براین، نتایج این پژوهش نشان داد که مقوله های انتخاب موضوع، خط‏ مشی و برنامه ‏ریزی، گرایش های موضوعی، تعامل و ارتباط و نگرش و دیدگاه ناشران از عوامل موثر در انتخاب موضوع است.

    نتیجه گیری

    یافته‏ های پژوهش تصویری از وضعیت نشر کتاب کودک و نوجوان در موضوع‏ های مختلف در چهار دهه اخیر را نشان می دهد. همچنین نتایج حاصل از تحلیل مصاحبه ‏‏ها، پس از کدگذاری، در قالب مدل پارادایمی قرار گرفته و مدل خط‏ مشی انتخاب موضوع ناشران بر اساس آن شکل گرفته است که این خود می تواند تصویری از نشر کتاب کودک و نوجوان در سه دهه اخیر برای تحلیل و برنامه‏ ریزی به دست دهد. شناسایی عوامل موثر بر نشر کتاب کودک و نوجوان، به ناشران کمک می ‏کند تا ضمن شناخت این عوامل و نیز چالش‏ ها و محدودیت ‏ها، گام‏ هایی در جهت بهبود وضعیت نشر کتاب کودک و نوجوان و تنوع موضوعی بردارند.

    کلیدواژگان: ادبیات کودکان و نوجوانان، موضوع کتاب، نشر و ناشران، خط ‏مشی نشر، رده ‏بندی دیوئی، نظریه داده بنیاد، نظریه مبنایی
  • داریوش مطلبی* صفحات 53-68
    هدف

    هدف پژوهش حاضر، شناسایی میزان آگاهی اعضای هییت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام(ره) شهر ری با مفاهیم و مصادیق سوءرفتار پژوهشی و ارایه راه کارهایی برای کاهش آن است.

    روش پژوهش: 

    پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش اجراء، پیمایشی است. داده ها با استفاده از پرسش نامه محقق ساخته جمع آوری شد. روایی پرسش نامه به وسیله جمعی از استادان متخصص تایید و پایایی آن با آلفای کرونباخ 788/. محاسبه شد. جامعه آماری شامل کلیه اعضای هییت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام شهر ری، که به صورت تمام وقت با این واحد دانشگاهی همکاری دارند، است. با توجه به کثرت اعضای هییت علمی، نمونه مورد مطالعه با استفاده از فرمول کوکران به تفکیک حوزه تخصص اعضای هییت علمی محاسبه و با توجه به ماهیت مسیله و فرضیه های پژوهش، از روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی انتخاب شد. تجزیه و تحلیل داده ها در دو بخش آمار توصیفی (فراوانی، میانگین و انحراف معیار) و آمار استنباطی (آزمون کروسکال والیس) با استفاده از نرم افزار اس.پی.اس.اس. ویرایش 20 صورت گرفت.

    یافته ها

    بر اساس یافته ها، میزان آگاهی اعضای هییت علمی با مفاهیم و مصادیق سوء رفتار علمی (جعل، تحریف، سرقت علمی و ادبی) بالاتر از حد متوسط و در وضعیت نسبتا مطلوبی قرار دارد؛ اما از میان این سه مولفه، آگاهی شان نسبت به مفهوم جعل نسبت به دو مولفه دیگر کمتر بود. بر اساس یافته ها، تفاوت معناداری بین شناخت مفاهیم و مصادیق سوءرفتارهای پژوهشی (جعل، تحریف، سرقت علمی-ادبی) با حوزه های تخصص و رتبه علمی و دانشگاهی اعضای هییت علمی وجود ندارد.

    نتیجه گیری

    افزایش میزان آگاهی اعضای هییت علمی از مصادیق سوءرفتار علمی، نه تنها به کاهش رفتارهای غیرعلمی در میان اعضای هییت علمی منجر می شود، بلکه جایگاه ایران در سطح بین المللی در این حوزه را که در سال های اخیر با مشکلاتی همراه بوده، ارتقاء می دهد. مهمترین راهکار پیشنهادی برای کاهش سوءرفتار علمی، راه اندازی و برگزاری دوره های آموزشی اجباری برای آشنایی اعضای هییت علمی و دانشجویان با مفاهیم و مصادیق سوءرفتار پژوهشی می دانند.

    کلیدواژگان: سوءرفتار علمی، سرقت علمی، جعل داده ها، تحریف، اعضای هیئت علمی، دانشگاه آزاد اسلامی
  • سید مهدی طاهری*، سمیرا آقاده ده زاده، محمدرضا تقوا، منیره قاسمی، نگین شکرزاده هشترودی صفحات 69-88
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف طراحی صفات داده های مستند مبتنی بر روش داده های خرد و تبیین واکنش موتورهای کاوش وب به پیشینه های مبتنی بر آن انجام شد.

    روش پژوهش:

     این پژوهش به روش تجربی انجام شد. جامعه پژوهش شامل 400 پیشینه فراداده ای مستند مبتنی بر روش داده های خرد و بستر نحوی جی سان-ال. دی. از کتابخانه دیجیتالی دانشگاه علامه طباطبایی بود. گروه گواه را 200 پیشینه، شامل 100 پیشینه مربوط به توصیف کتاب در قالب داده های خرد و 100 پیشینه مشابه دیگر در قالب جی سان-ال. دی. تشکیل می دادند، و گروه آزمون را 200 پیشینه، دارای 100 پیشینه با گسترش های داده های مستند در قالب داده های خرد و 100 پیشینه مشابه دیگر در قالب جی سان-ال .دی.، (که 50 نمونه برای مستند نام ها و 50 نمونه دیگر مستند موضوعات) بود. پیشینه های یاد شده بر روی وبگاهی مستقل به نشانی www.aghadeh.ir منتشر و به موتورهای کاوش طراح فرانمای تولید داده های ساختارمند (اسکیما.ارگ) معرفی گردید. سپس از طریق جستجو در موتورهای کاوش یاد شده با استفاده از ابزار گردآوری داده ها یعنی سیاهه وارسی تهیه شده توسط پژوهشگران، چگونگی نمایه سازی و بازیافت پذیری پیشینه های فراداده ای گروه های گواه و آزمون در نتایج جستجوی موتورهای کاوش منتخب مورد ارزیابی قرار گرفت.

    یافته ها

    یافته ها حاکی از آن است که موتورهای کاوش قادر به نمایه سازی و بازیافت پذیرسازی تمامی پیشینه های جامعه پژوهش و ارزش های گسترش های مرتبط با  داده های مستند طراحی شده بودند. چنین امکانی برای پیشینه های داده های مستند نام و داده های مستند موضوعی وضعیت یکسانی داشت.

    نتیجه گیری

    با ایجاد امکان نمایه پذیری و پدیدارنمایی معنایی هر یک از ارزش های صفات ناگزیده در پیشینه های گروه آزمون، افزون بر ارزش های مرجح نام و اصطلاحات موضوعی، جامعیت بازیابی در موتورهای کاوش افزایش، و کنترل مستندات در مهمترین ابزارهای کاوش وب بهبود خواهد یافت.

    کلیدواژگان: گسترش داده های مستند، پیشینه های فراداده ای، فرانمای تولید داده های ساختارمند، داده های خرد، موتورهای کاوش وب
  • فاطمه الماسیان، محمدجواد ارشادی*، محمدرضا نباتچیان صفحات 89-104
    هدف

    امروزه دانش از مهمترین مزیت های رقابتی و ایجاد ارزش برای سازمان ها محسوب می شود و برای استفاده موثر از دانش باید به کیفیت آن توجه نمود. سازمان های داده محور بر دارایی های داده ای خود تکیه دارند. داده های با کیفیت و قابل اعتماد در سازمان ها باعث اتخاذ تصمیمات بهتر می شود. همچنین کیفیت دانش در سازمان های داده محور باعث رشد و افزایش سودآوری و نوآوری می شود. در این راستا، پژوهش حاضر به منظور بررسی و اولویت بندی ابعاد کیفیت دانش در سازمان های داده محور صورت گرفته است.

    روش پژوهش: 

    جامعه آماری این پژوهش را 10 نفر از خبرگان این حوزه در پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران تشکیل می دهند. جهت گردآوری داده ها ضمن مرور ادبیات موضوع، از ابزارهای مصاحبه با خبرگان پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران و پرسش نامه استفاده شده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش دیمتل فازی برای تعیین روابط میان شاخص ها و از روش فرایند تحلیل شبکه (ANP)  برای وزن دهی و اولویت بندی معیارها استفاده شده است.

    یافته ها

    نتایج تجزیه و تحلیل داده ها از طریق پرسش نامه و حل با استفاده از نرم افزار اکسل نشان می دهد که در میان معیارهای اصلی، معیار کیفیت نمایشگری دانش از اولویت بالاتری برخوردار است. همچنین در میان زیرمعیارها، میزان قابلیت توسعه پذیری با وزن (15089/0) اولویت اول، قابل درک بودن با وزن (14039/0) اولویت دوم و قابلیت تفسیرپذیری با وزن (13687/0) اولویت سوم را کسب کردند.

    نتیجه گیری

    در پژوهش حاضر به بررسی و رتبه بندی معیارها و زیرمعیارهای کیفیت دانش در پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران پرداخته شد. نتایج تجزیه و تحلیل داده ها بر اساس روش FDANP نشان داد که در میان چهار سطح کیفیت دانش، کیفیت نمایشگری دانش با وزن (27726/0) به عنوان مهمترین معیار شناخته شده است. تفسیر این موضوع می تواند این باشد که مصرف کنندگان دانش قادر به عمل بر روی دانشی هستند که به طور مناسب از لحاظ سهولت درک و قابلیت تفسیر پذیری به آنها ارایه شده باشد.

    کلیدواژگان: سازمان های داده محور، کیفیت اطلاعات، کیفیت داده، کیفیت دانش
|
  • Atefeh Noorizadeh Ghasri, Seyyed Aaliakbar Famil Rouhani *, Nasrolah Erfani Pages 1-12
    Objective

    The main goal of this research is to measure the effectiveness of health literacy training for retirements of the civil servant pension fund through social networks.

    Methods

    The current study is a semi-experimental study and was conducted as a pre-test-post-test. The research community were selected among the civil servant pension fund retirees in the whole country.after measuring their quality of life, 80 retirees who had a poor quality of life score in two groups, the test and the control.Health literacy training program through social networks (WhatsApp & Telegram), designed based on James Brown's systematic educational model. After that, the quality of life of both groups was checked and compared again. SPSS 23 software, inferential statistics and descriptive statistics and Kolmogorov Smirnov's tests, t test, as well as covariance test were used for dataa analysis.

    Findings

    The results of covariance analysis showed that health literacy training through social networks has caused changes in the test group, and this means that training program has had an impact on the quality of life of the retirees of the civil servant Pension Fund.

    Conclusion

    According to the findings of this research and the effectiveness of the training course through social networks for retirees, managers and planners of the country's health field can create a wide and integrated network in the whole with long-term planning by using social networks to improve the level of health literacy of retirees

    Keywords: Civil Servant Pension Fund, health literacy, social networks, Retirees, Training
  • Rasoul Zavaraqi *, Afshin Hamdipour, Honiyeh Nilgoun-Moghaddam Pages 13-30
    Objective

    The present research was conducted with the aim of analyzing the educational themes in the channels related to the education of children and adolescents in the Telegram social network. Providing a model for managers of virtual social network channels to post messages is one of the other goals of this research.

    Methods

    This research was carried out using the method of quantitative and qualitative content analysis and cybermetrics, which was checked using a checklist made by the researcher. The statistical population of this research includes three popular channels in the field of child and adolescent education taken from the lifestyle section of the Telegramers site. The statistical sample was a six-month survey of these same channels. The data were entered in Excel using observation and review tools, then were analyzed using Excel and SPSS20 software.

    Results

    The findings showed that there is a direct relationship between the number of messages posted in the channels and the number of members of that channel. Also, other results showed that the use of many different formats in Telegram social network channel messages, the use of intellectual references for the content, and the originality of the content were effective in attracting members of Telegram educational channels. Other findings of this research showed that if every channel post its messages on a topic that is the main focus of that channel, it will be more successful in attracting the audience. Among the other findings of this research, we can mention the superiori-ty of the clear and serious content posts (compared to humorous content) (This type of content has a higher penetration rate among users). In addition, based on the results of this research, no relationship was observed between the number of members and the penetration rate of these channels. Other results of this research showed that the advertisements posted in the studied Telegram channels are not completely related to the topic of the channel, and in these channels, there are more national and international occasions (such as historical events, such as Father's Day) than others. Also Social events (such as daily news) have been used.

    Conclusions

    In this research, while presenting an accurate and well-founded view of the activities carried out on the level of the Telegram social networks in the field of education, some effective factors in attracting the audience and the detailed structure of the topic presented in this platform have been pointed out.

    Keywords: telegram social network, mobile social networks, education in virtual space, Educational channels, Children, teenagers, Parenting telegram channels
  • Razieh Heidari Babarood, Zoya Abam *, Roya Baradar Pages 31-52
    Objective

    By publishing books on various topics, publishers can increase the richness of their publishing collection. Among the types of publishers, children's and youth book publishers, considering the importance of this era, play a significant role in nurturing and developing the imagination of children and youth and satisfying their sense of curiosity by publishing books in various fields. The purpose of this study is to determine the policy of publishers in selecting the subject of printed books for children and young adults and their subject analysis based on Dewey Decimal Classification (DDC) in 1981-2021.

    Methods

    It is an applied research, which has been done by a mixed approach, that is the combination of two sets of quantitative and qualitative approaches. In the quantitative approach for the thematic analysis of adolescents, books based on the Dewey Decimal Classification in the period of 1358-1394, a library study method has been used. To study the Subject selecting policy for publishing, of child and adolescent books by publishers, rising from a data approach grounded theory has been used. For the thematic analyze of children and adolescents' books, the list of printed cataloging sheets of the published books of publishers in the National Library and Center for the Intellectual Development of Children and Adolescents were studied. In addition, in order to study the publisher's subject selecting policy, Semi-structured interviews with 12 publishers were conducted together with qualitive textual data analyzing three stages of coding. The results of the topic analysis of children and adolescents' books were analyzed quantitively by using Excel software.

    Results

    The results of this research showed that during the period of 1981-2021, the published books in category 890 (category of Persian literature) were the most frequent ones. By reviewing the content of the books, it was revealed that social and religious subjects have been a favored by publishers and subjects in scientific, ethics, education, psychology and reference books were less favored by publishers for publishing. Moreover, the community's choices and favorite subjects were always considered by publishers. The result of the research showed that the factors, that is, subject selection, policy and planning, subject trends, interaction and communication, and attitudes and views points of publishers were effective in choosing the subjects by publishers.

    Conclusion

    The findings of the study illustrates the status of the publication of children and adolescents' books on various topics over the past three decades. By identifying the factors influencing the publication of children and adolescent books, it helps publishers, while recognizing these factors as well as challenges and limitations, to take steps to improve the status of children and adolescent book publishing and subject variety. The results of the study can help the government and publishers to support the publication of the book for children and adolescents by drawing the status of the publication of the book for children and adolescents and the factors affecting it.

    Keywords: Dewey Decimal Classification, Publishing Policy, Publishing, Publisher, Children, adolescents' book, Book's subject, Grounded theory
  • Dariush Matlabi * Pages 53-68
    Objective

    The purpose of this study is to identify the level of awareness among the faculty Members of Islamic Azad University, Yadgar Imam Khomeini Branch, with the concepts and examples of scientific misconduct.

    Methods

    The method of this research is descriptive, survey in terms of execution, and practical in terms of purpose. Research data was collected using a researcher-made questionnaire. The validity of the questionnaire was verified by a group of expert professors and its reliability was confirmed with Cronbach's alpha of 0.788 Calculated. The statistical population includes all faculty members of Islamic Azad University, Yadgar Imam Khomeini Branch, who work full-time with this branch. Due to the large number of faculty members, the studied sample was calculated using Cochran's formula according to the expertise of the faculty members, and according to the nature of the problem and the research hypotheses, it was selected using stratified-random sampling method. Data analysis was done in two parts: descriptive statistics and inferential statistics (Kruskal-Walli’s test) using SPSS version 20 software.

    Results

    Based on the results, the level of knowledge of faculty Members with the concepts and examples of Scientific misconduct (fabrication, falsification and plagiarism) is above average and in a relatively favorable condition. However, among these three components, their awareness of the concept of fabrication was less than the other two components.

    Conclusions

    Based on the results, there is no significant difference between the knowledge of the concepts and examples of research misconduct (Fabrication, falsification, plagiarism) with the specialty, scientific and academic rank of faculty members; and the most important proposed solution to reduce scientific misconduct is to create and holding mandatory training courses to familiarize faculty members and students with the concepts and examples of research misconduct.

    Keywords: scientific misconduct, Plagiarism, Falsification, Fabrication, Faculty Members, Islamic Azad University
  • Seyed Mahdi Taheri *, Samira Aghadehdehzadeh, Mohammadreza Taghva, Monireh Qasemi, Negin Shokrzadeh Hashtroudi Pages 69-88
    Objective

    The purpose of this research was to study the Search Engine’s responses to authority data properties embedded into schema.org-based metadata on the Microdata syntax.

    Methods

    The experimental method was used in this research. The research population comprised 400 records of authority metadata based on the Microdata method from the digital library of Allameh Tabataba'i University. The examination group consisted of 200 metadata records, 100 records with authority data extensions embedded into schema.org-based metadata in the Microdata syntax and 100 other similar records in the JSON-LD syntax (50 samples of name authority, and 50 other subject authority) And the control group consisted of 200 Records, including 100 Records related to the description of the book in the Microdata syntax and 100 other similar records in the JSON-LD syntax. The records have been published on the independent website at www.Aghadeh.ir and have been introduced to the Google, Bing, Yahoo, and Yandex search engines as designers of the schema.org standard. Then, through searching the search engines, using the data gathering tool, the checklist provided by the researchers, the indexing and retrieval of the metadata records of the control groups and experimental groups were evaluated in the search results of the selected search engines.

    Results

    The results of this study showed that search engines were able to index and retrieve all of the metadata records and values of added extensions associated with authority data. Such a possibility had the same status for the name authority records and the subject authority data.

    Conclusions

    By retrieving each of the variant properties’ values of examination group’s records, in addition to the authorized values of the name and subject terms, a suitable platform for the comprehensiveness of the retrieve process, and the authority control in the Web search tools will be improved.

    Keywords: Authority data Extension, Metadata records, Microdata syntax, Schema.org, Web search engines
  • Fatemeh Almasian, Mohammad Javad Ershadi *, Mohammad Reza Nabatchian Pages 89-104
    Objective

    Knowledge is one of the most important competitive and value creating advantages of organizations, and for effective use of knowledge, attention should be paid to its quality. Data driven organizations rely on their data assets. Quality and reliable data in organizations leads to better decision making, and the knowledge quality in data driven organizations leads to growth and increase in profitability and innovation. The present research was conducted in order to investigate and prioritize the dimensions of knowledge quality in data driven organizations.

    Methods

    The statistical population of this research is made up of 10 experts in this field in the Research Iranian Research Institute for Information Science and Technology (IranDoc). In order to collect data, while reviewing the literature on the subject, interviews with experts of Iranian Research Institute for Information Science and Technology and questionnaires were used. For data analysis, the fuzzy DEMATEL method was used to determine the relationships between indicators and the ANP method was used for weighting and prioritizing criteria.

    Results

    The results of data analysis through questionnaires and solutions using EXCEL software show that among the main criteria, the representational knowledge quality is the highest quality priorities. Also, among the sub-criteria, the degree of Expandability with a weight of (0.15089) was the first priority, Understandability with a weight of (0.14039) was the second priority, and Interpretability was the third priority with a weight of (0.13687).

    Conclusions

    It is observed that the sub-criterion of expandability and use of knowledge content in the future through knowledge sharing and integration has a much greater impact on the perceived quality of knowledge in data-oriented organizations than other sub-criteria.

    Keywords: Data Driven Methods, Information quality, Data quality, Knowledge Quality