فهرست مطالب

نشریه فیزیولوژی گیاهان زراعی
پیاپی 56 (زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1402/01/27
  • تعداد عناوین: 6
|
  • مهیار بالازاده، محمد زمانیان*، فرید گل زردی، علی محمدی ترکاشوند صفحات 5-23

    به منظور ارزیابی عملکرد کمی و کیفی علوفه ارقام شبدر برسیم تحت تنش کم آبی، آزمایشی به صورت کرت های خردشده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر کرج به مدت دو سال زراعی (97-1396 و 98-1397) اجرا شد. سه رژیم آبیاری شامل آبیاری کامل (تامین 100 درصد نیاز آبی شبدر)، تنش متوسط (تامین 75درصد نیاز آبی شبدر) و تنش شدید (تامین 50درصد نیاز آبی شبدر) به عنوان عامل اصلی و پنج رقم شبدر برسیم (کرج، الیت، اکیناتون، وین و الکس) به عنوان عامل فرعی بررسی شدند. نتایج نشان داد که بیش ترین عملکرد علوفه تازه و ماده خشک در هر سه سطح آبیاری، از رقم وین و کرج و کم ترین آن از رقم اکیناتون به دست آمد. بیش ترین کارایی مصرف آب برای تولید انرژی شیردهی در سطوح آبیاری 100 درصد، 75 درصد و 50درصد نیاز آبی به ترتیب از ارقام وین، الکس و الیت به دست آمد. با اعمال تنش کم آبی عملکرد ماده خشک، عملکرد پروتیین قابل متابولیسم، محتوای انرژی خالص شیردهی و عملکرد آن کاهش یافت، درحالی که محتوی پروتیین قابل متابولیسم افزایش یافت. علاوه بر این تنش کم آبی سبب افزایش کارایی مصرف آب برای تولید ماده خشک، پروتیین قابل متابولیسم و انرژی خالص شیردهی شد. به طورکلی با توجه به مجموع صفات کمی و کیفی، ارقام الیت و کرج به عنوان مناسب ترین ژنوتیپ ها برای کشت در شرایط تنش کم آبی قابل توصیه می باشند.

    کلیدواژگان: انرژی، شبدر، خشکی و کیفیت علوفه
  • علی ظاهری، علیرضا ابدالی مشهدی، احمد کوچک زاده، امین لطفی جلال آبادی*، عبدالرضا سیاهپوش صفحات 25-41

    به منظور بررسی اثر زمان کاربرد کود پلی فسفات کندرها و اسیدهیومیک بر برخی خصوصیات زراعی ذرت (هیبرید AS71)، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در سال زراعی 97-1396 در شهرستان گتوند انجام شد. فاکتور اول شامل زمان کاربردکود پلی فسفات کندرها در چهار سطح (چهار برگی، هشت برگی، قبل از ظهور گل تاجی و هنگام شیری شدن دانه) و فاکتور دوم زمان کاربرد اسیدهیومیک در چهار سطح (چهار برگی، هشت برگی، قبل از ظهور گل تاجی و هنگام شیری شدن دانه) بود. نتایج آزمایش تفاوت معنی داری در اثر اصلی و متقابل فاکتورهای آزمایشی بر روی تمام خصوصیات مورد مطالعه نشان داد. بیش ترین میزان صفات در مرحله چهار و هشت برگی از کود پلی فسفات کندرها + اسیدهومیک و کم ترین مقدار در اکثر صفات با استفاده از کود پلی فسفات کندرها + اسیدهیومیک در مرحله شیری شدن دانه مشاهده شد. نتایج آزمایش نشان داد، استفاده هم زمان کود پلی فسفات کندرها و اسیدهیومیک، به ویژه در مراحل اولیه رشد به دلیل تامین مناسب مواد غذایی در آغاز رشد گیاه می تواند منجر به افزایش عملکرد و اجزای عملکرد دانه ذرت شود.

    کلیدواژگان: ارتفاع گیاه، درصد پروتئین دانه و عملکرد و اجزای عملکرد دانه
  • مهرداد یارنیا*، هادی امین زاده، ابراهبم خلیل وند بهروزیار، بهرام میرشکاری، ورهرام رشیدی صفحات 43-61

    کم آبی در دهه های اخیر به مهم ترین عامل کاهش دهنده رشد و عملکرد گیاهان زراعی بدل شده است، در حالی که تعدادی از عملیات ساده و ارزان می تواند اثر کم آبی بر گیاهان را کاهش داده و بر رشد و عملکرد گیاهان بیفزاید. این مطالعه با هدف بررسی اثر سطوح مختلف آبیاری (آبیاری 70، 100، 130 و160 میلی متر تبخیر از تشتک تبخیر کلاس A) و اعمال تیمارهای مایکوریزای (عدم کاربرد قارچ مایکوریزای، کاربرد قارچ های Glomus mossae، Glomus Hoei، Glomus intraradise و کاربرد هر سه گونه قارچ مایکوریزای) بر رشد و عملکرد گیاه دارویی راعی و خصوصیات فیزیولوژیکی متاثر از آن انجام شد. این مطالعه در دو سال زراعی در مزارع دانشگاه آزاد تبریز به صورت اسپیلت پلات بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی انجام شد. بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه بیش ترین عملکرد اسانس با 45/13 گرم در تیمار کاربرد هر سه گونه قارچ مایکوریزای + آبیاری پس از 100 میلی متر تبخیر به دست آمد. نتایج این مطالعه نشان داد که کم آبی با کاستن از وزن خشک و درصد اسانس از عملکرد اسانس کاست، در حالی که تیمارهای مایکوریزای از طریق افزایش این دو ویژگی بر عملکرد اسانس راعی افزود. در بین تیمارهای مایکوریزای، تیمار کاربرد هر سه گونه قارچ مایکوریزای، بیش ترین اثر افزایش را بر خصوصیات رشدی راعی داشت. با توجه به نتایج و اهمیت عملکرد اسانس، کاهش آب آبیاری تا آبیاری پس از 100 میلی متر تبخیر و کاربرد مخلوطی از تیمارهای مایکوریزا، می تواند بر عملکرد اسانس در شرایط آب و هوایی منطقه مورد بررسی، بیفزاید.

    کلیدواژگان: تنش، راعی، عملکرد و مایکوریزا
  • محبوبه خواجوی*، افراسیاب راهنماقهفرخی، موسی مسگرباشی، سید امیر موسوی، متیوو هریسون صفحات 63-78

    به منظور بررسی اثر هورمون سیتوکینین بر صفات مورفولوژیک، عملکرد دانه و روغن آفتابگردان در شرایط تنش گرمای انتهای فصل، پژوهشی مزرعه ای در دانشگاه شهید چمران اهواز در سال زراعی 00-1399 به صورت اسپلیت فاکتوریل در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. سه تاریخ کاشت 15 بهمن ماه، 30 بهمن ماه و 15 اسفندماه (به ترتیب تاریخ کاشت به هنگام، تاخیری و دیرهنگام)، به عنوان کرت های اصلی و غلظت های مختلف هورمون سیتوکینین (صفر، 25 و 50 و 75 میکرومولار در لیتر از منبع کینتین) و ارقام آفتابگردان (قاسم و اسکار) به صورت فاکتوریل به عنوان کرت های فرعی در نظر گرفته شدند. تاریخ کاشت به هنگام به عنوان شاهد و تاریخ های کشت تاخیری و دیرهنگام به عنوان تنش گرمایی ملایم و شدید در نظر گرفته شد به گونه ای که دوران گل دهی و پر شدن دانه در مواجهه با تنش گرمای انتهای فصل بود. نتایج نشان داد وقوع تنش گرمای آخر فصل در کشت تاخیری و دیرهنگام اندازه ارتفاع بوته، تعداد دانه در طبق، قطر طبق، وزن هزاردانه، عملکرد زیست توده، درصد روغن و عملکرد دانه و روغن را به طور معنی داری کاهش داد. غلظت 50 میکرومولار کینتین، به عنوان غلظت مطلوب هورمونی سبب بهبود ویژگی های مورد مطالعه هر دو رقم در شرایط تنش گرما شد؛ به گونه ای که در گیاه آفتابگردان در کشت دیرهنگام، این غلظت هورمونی در هر دو رقم اسکار و قاسم، عملکرد دانه را به ترتیب به میزان 56 و46 درصد، عملکرد زیست توده را به میزان 52 و50 درصد و عملکرد روغن را 68 و38 درصد در مقایسه با شرایط عدم کاربرد هورمون افزایش داد. براساس نتایج حاصل از این پژوهش، محلول پاشی هورمون سیتوکینین با غلظت 50 میکرومولار در لیتر می تواند به عنوان راهکاری جهت بهبود عملکرد دانه و روغن آفتابگردان در شرایط تنش گرمای انتهای فصل مناطقی مانند خوزستان توصیه گردد.

    کلیدواژگان: تنش گرما، کینتین، محلول پاشی، عملکرد روغن
  • پیمان یاری، بابک پاساری*، اسعد رخزادی، خسرو محمدی صفحات 79-100

    به منظور بررسی خصوصیات رویشی، عملکرد و کیفیت دانه کلزا تحت اثر کاربرد سیلیسیم، گوگرد و تکامین فلاور، آزمایشی در روستای درزیان از توابع شهرستان مریوان در طی دو سال زراعی 97-1396 و 98-1397 به صورت کرت‎های دوبار خرد شده در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. در کرت های اصلی محلول پاشی سیلیسیم در دو مقدار (صفر و دو کیلوگرم در هکتار)، در کرت های فرعی محلول پاشی گوگرد در سه مقدار (صفر، یک و دو لیتر در هکتار) و همچنین در کرت های فرعی- فرعی محلول پاشی محرک گل دهی تکامین فلاور در سه مقدار (صفر، یک و دو لیتر در هکتار) در نظر گرفته شد. نتایج تجزیه مرکب نشان داد که وزن ساقه تحت تفاوت سال اختلاف معنی داری در سطح پنج درصد نشان داد. کاربرد سیلیسیم تعداد ساقه جانبی، وزن غلاف، طول غلاف، وزن دانه و درصد پروتیین و محلول پاشی تکامین فلاور همه صفات مورد بررسی از جمله ارتفاع بوته، ارتفاع اولین غلاف از سطح زمین، تعداد ساقه جانبی، وزن ساقه، وزن غلاف، طول غلاف، وزن دانه، عملکرد دانه، درصد روغن و پروتیین را به طور معنی داری تحت اثر قرار داد. همچنین صفات مذکور به جزء ارتفاع بوته، تعداد ساقه جانبی و طول غلاف تحت اثر محلول پاشی گوگرد اختلاف معنی داری نشان دادند. بر اساس نتایج حاصله کاربرد سیلیسیم به میزان دو کیلوگرم در هکتار و همچنین گوگرد و تکامین فلاور به میزان دو لیتر در هکتار سبب افزایش صفات مورد مطالعه گردیدند. در این آزمایش گوگرد و تکامین فلاور عملکرد دانه را به ترتیب 42/7 و 12/14 درصد افزایش دادند. درصد پروتیین نیز تحت اثر سیلیسیم به میزان 66/0 درصد افزایش یافت. همچنین درصد روغن و پروتیین تحت اثر محلول پاشی دو لیتر گوگرد (34/3-33/3 درصد) و دو لیتر تکامین فلاور (31/1-2/1 درصد) افزایش نشان دادند. بر اساس نتایج اثرات متقابل کاربرد سیلیسیم به همراه دو لیتر در هکتار گوگرد درصد روغن را به میزان 03/4 درصد افزایش داد. درصد پروتیین نیز در سال دوم آزمایش و تحت اثر کاربرد سیلیسیم و محلول پاشی دو لیتر گوگرد و تکامین فلاور به میزان 23/5 درصد افزایش نشان داد. لذا با توجه به اثرات تیمارهای مورد استفاده بر میزان افزایش عملکرد و کیفیت دانه و با در نظر گرفتن هزینه های تهیه و محلول پاشی، کاربرد گوگرد و تکامین فلاور به میزان دو لیتر در هکتار در شرایط آب و هوایی مشابه و در زراعت کلزا توصیه می گردد.

    کلیدواژگان: تغذیه گیاه، تکامین فلاور، سیلیسیم، کلزا، گوگرد
  • نصرت الله عباسی*، آمنه رفیعی، سمیه حاجی نیا صفحات 101-116

    این آزمایش بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در شهرستان گرمسیری دهلران در سال 1400 اجرا شد. کرت های اصلی شامل مدیریت آبیاری با دو روش آبیاری قطره ای (تیپ) و آبیاری نشتی و کرت های فرعی شامل 20 رقم ذرت دانه ای بودند. ارقام کنسور و 704 دارای بیش ترین ارتفاع بوته و قطر ساقه بودند. کم ترین ارتفاع بوته و قطر ساقه در ارقام BK66CTM و BK65 مشاهده شد. بیش ترین عملکرد دانه (67/9866، 9760 و 9653 کیلوگرم در هکتار) به ترتیب در ارقام AGN823، KSC703 و AGN824 و کم ترین عملکرد دانه (78/5937 و 78/6257 کیلوگرم در هکتار) در ارقام BK66-CTM و سیمون LF مشاهده شد. ارقام AGN824 وBK66CTM  به ترتیب با 87/24808 و 43/17644کیلوگرم در هکتار بیش ترین و کم ترین عملکرد بیولوژیکی را به خود اختصاص دادند. متوسط عملکرد دانه در آبیاری تیپ نسبت به آبیاری نشتی 7/14 درصد بیش تر بود. کارایی مصرف آب در روش آبیاری قطره ای نواری برابر با 65/3 کیلوگرم بر مترمکعب و در روش آبیاری نشتی 25/2 کیلوگرم بر مترمکعب بود، که نشان دهنده برتری 2/62 درصدی بهره وری آب در روش نواری قطره ای نسبت به روش نشتی است. نتایج کلی این پژوهش بیانگر برتری آبیاری به روش آبیاری قطره ای و معرفی ارقام AGN823، KSC703، AGN824، برکت 3، AGN837، AGN820 و سیمون LR برای کشت در مناطق گرمسیری است.

    کلیدواژگان: آبیاری، رقم، ذرت، عملکرد، کارایی مصرف آب
|
  • Mahyar Balazadeh, Mohammad Zamanian*, Farid Golzardi, Ali Mohammadi Torkashvand Pages 5-23

    To evaluate the quantitative and qualitative forage yield of clover cultivars under water deficit, a split plots experiment was conducted in randomized complete block design with three replications at the Seed and Plant Improvement Institute, Karaj, Iran, for two cropping years (2017-18 and 2018-19). Three irrigation regimes included full irrigation (supplying 100% of clover water requirement), moderate stress (supplying 75% of clover water supply) and severe stress (supplying 50% of clover water supply) as the main factor, and five clover cultivars (Karaj, Elite, Ekinaton, Win and Alex) were evaluated as the sub-factor. The results showed that the maximum yield of fresh forage and dry matter in all three irrigation levels were obtained from Win and Karaj cultivars and the minimum from Ekinaton cultivar. The highest water use efficiency for the production of lactation energy at the irrigation levels of 100%, 75%, and 50% was obtained from Win, Alex and Elite cultivars, respectively. In water deficit stress, dry matter yield, metabolizable protein yield, content and yield of net lactation energy decreased, whereas metabolizable protein content increased. In addition, water deficit stress increased water use efficiency for the production of dry matter, metabolizable protein, and net lactation energy. Overall, due to the both quantitative and qualitative traits, Elite and Karaj cultivars are recommended as the best genotypes for cultivation under water deficit stress conditions.

    Keywords: Energy, Clover, Drought, Forage quality
  • Ali Zaheri, Alireza Abdali Mashhadi, Ahmad Kochekzadeh, Amin Lotfi Jalal-Abadi*, Abdolreza Siyahpoosh Pages 25-41

    In order to effect of application time of polyphosphate slow release fertilizer (PSRF) and humic acid on some agronomic characteristics of corn (Hybrid AS 71), an experiment was carried out with factorial based on randomized complete block design (RCBD), with three replications in Gotvand, during 2017-2018. The first factor included polyphosphate slow release fertilizers application time in four levels (leafy 4, leafy8, before the emergence of tassels, milky grain) and the second factor was humic acid application time at four levels (leafy 4, leafy8, before the emergence of tassels, milky grain). The results of experiment showed significant differences in main effect and interaction of experimental factors on all the studied characteristics. The highest amount of characteristics were used PSRF + humic acid in stages leafy 4 and leafy 8, and the least amount in most characteristics was observed with the application of PSRF + humic acid in the milk grain stage. The results of experiment showed , simultaneous application of PSRF + humic acid, especially, in the early stages of growth, due to suitable providing of elemental nutrients at the beginning of plant growth can lead to increased yield and components yield of Corn.

    Keywords: Grain protein percentage, Grain yield, yield components, Nutrient efficiency, Plant height
  • Mehrdad Yarnia*, Hadi Aminzadeh, Ebrahim Khalilvand E Behruzyar, Bahram Mirshekari, Varahram Rashidi Pages 43-61

    Dehydration has become the most important factor in reducing the growth and yield of crops in recent decades, while a number of simple and inexpensive operations can reduce the impact of dehydration on plants and increase plant growth and yield. The aim of this study was to investigate the effect of different levels of irrigation (irrigation after 70,100,130 and 160mm evaporation from pan class A) and application of mycorrhizal treatments (no Application of mycorrhizal fungus, application of Glomus mossae, Glomus Hoei, Glomus intraradise and application of all three species of mycorrhizal fungi on the growth and yield of St. John's wort and its physiological characteristics were performed. This study was carried out in two cropping years in the fields of Tabriz Azad University as a split plot based on a randomized complete block design. Based on the results of this study, the highest essential oil yield with 13.45 g was obtained in the treatment of application of all three species of mycorrhizal fungi + irrigation after 100 mm evaporation from pan class A. The treatment of application of all three species of mycorrhizal fungi had the greatest effect on dry weight and percentage of essential oil of St. John's wort. Due to the results and the importance of essential oil yield, reducing irrigation water to irrigation 100 mm in the class A pan and applying a mixture of mycorrhizal treatments, can increase the essential oil yield in the climatic conditions of the study area.

    Keywords: Stress, Hypericum perforatum, yield, mycorrhiza
  • Mahbobeh Khajavi*, Afrasyab Rahnama, Moosa Meskarbashee, Seyed Amir Moosavi, Matthew Tom Harrison Pages 63-78

    In order to study the effect of hormone cytokinin on morphological and yield traits of sunflower cultivars under terminal heat stress, a field experiment carried out in a split plot factoril in randomized complete block design with three replications at the research farm of Shahid Chamran University of Ahvaz in 2021. The main plots consisted of three sowing dates; 3 Feb, 18 Feb and 5 Mar, the sub-plot consisted of factorial arrangement of different concentrations of cytokinin (0, 25 and 50 and 75 μm l-1, Kinetin), and sunflower cultivars (Qasem and Oskar). Sowing date with desired temperature considered as control and delayed and late sowing dates considered as mild and severe heat stress so that the flowering and grain filling periods faced with terminal heat stress. Results showed that terminal heat stress in delayed and late sowing dates caused a decrease in plant height, grain number per head, head diameter, 1000-grain weight, biological yield, oil percentage, and oil and grain yield. The optimum hormone concentration needed to exhibit a considerable increase in studied traits of sunflower cultivars under heat stress was 50 μm l-1,particularly, in Late sowing date sunflower plants, foliar application of cytokinin (50 μm l-1) increased grain yield (by 17% and 15%), biological yield (by 5% and 8%), and oil yield (28 and 13%), in Oscar and Qasim cultivars, respectively. Results show that foliar application of cytokinin (50 μm l-1) can be considered as a strategy to enhance the grain yield of sunflower cultivars under under heat stress conditions in tropical regions such as Khuzestan.

    Keywords: Foliar spraying, heat stress, kinetin, oil yield
  • Payman Yari, Babak Pasari*, Asad Rokhzadi, Khosro Mohammadi Pages 79-100

    In order to study the vegetative characteristics, yield and seed quality of canola as influenced by silicon, sulfur and Tecamin flower, an experiment was conducted in in the farmer’s condition in the Darzian, 12 km far from Marivan during the two consecutive growing seasons 2017-18 and 2018-19 in the form of spilit- split plots in a randomized complete block design with three replications. In the main plot, silicon foliar application at two levels (0 and 2 kg/ha), in the sub-plot, sulfur foliar application at three levels (0, 1 and 2 liters per hectare) and also in the sub-sub plot, foliar application of reproductive growth biostimulant of Tecamin flower at three levels (0, 1 and 2 liters per hectare) were considered. The results of combined analysis showed that stem weight under the influence of the year showed a significant difference at the level of 5%. Silicon application affected significantly the number of axillary stems, pod weight, pod length, grain weight and seed protein and Tecamin foliar application also affected significantly all studied traits such as plant height, first pod height from the ground, number of axillary stems, stem weight, pod weight, pod length, grain weight, grain yield, oil and protein seed. Also the mentioned traits except plant height, number of axillary stems and pod length affected significantly by sulfur. Based on finding, silicon (2kg/ha) and sulfur and Tecamin (2L/ha) increased the studied characters. In this study sulfur and Tecamin increased the grain yield as: 7.42 and 14.12% compared to control, respectively. Protein seed significantly increased by silicon as 0.66%. Also oil and protein seed increased by 2 litre sulfur (3.33-3.34%) and 2 litre Tecamin (1.2-1.31%). Based on the interaction effects, silicon and sulfur foliar application as 2 L/ha were increased the oil seed by 4.03%. Also seed protein increased by 5.23% in second year by silicon and sulfur and Tecamin (2L/ha). Therfore, according to the effects of the used treatments on the seed yield and quality increasing and considering the costs of preparation and foliar application, the utilization of sulfur and Tecamin flower as 2L/ha is recommended in similar climatic condition and in canola cultivation.

    Keywords: Canola, nutrition, silicon, sulfur, Tecamin flower
  • Nosratollah Abbasi*, Ameneh Rafiee, Somaye Hajinia Pages 101-116
    Introduction

    Selecting the appropriate cultivar of corn and providing efficient irrigation methods in order to increase water productivity and production per unit area for optimal use of water resources in agriculture is of great importance. In this study, it was tried to evaluate and compare between drip irrigation methods (type) and furrow irrigation on 20 cultivars of maize cultivars in order to determine the most appropriate irrigation method and the best cultivar compatible with the region in order to increase yield and water use efficiency. Also reduce the amount of water consumed.

    Materials and Methods

    This experiment was conducted to investigate the growth, yield and water use efficiency of different corn cultivars as split plots based on a randomized complete block design with three replications in the tropical city of Dehloran in 2021. The main plots included irrigation management with two methods of drip irrigation (type) and furrow irrigation and the sub-plots included 20 varieties of corn. Vegetative traits including plant height were measured by meters, stem diameter, flag leaf area, number of cob rows, number of seeds per row and 1000-seed weight. Finally, after drying the plants, biological yield and grain yield were weighed using a digital scale. Water use efficiency was also calculated based on biological yield.

    Results and Discussion

    The results showed that cultivars 704 (122.3 days), BK74 (123.5 days) were known as early cultivars and NS640 (129.8 days), 89MAY70 (129.5 days) were known as late corn cultivars. Conserv cultivars (242.5 cm), 704 (225.2 cm) had the highest plant height. The highest leaf area of ​​flag was observed in cultivars AGN820 (279.5 cm2), AGN837 (274 cm2). Also, Conserv (3.33 cm), Barakat 3 (3.32 cm) cultivars had the largest stem diameter. The lowest plant height in BK66CTM cultivars (214 cm), BK65 (216.7 cm), the lowest stem diameter in BK66CTM cultivars (2.8 cm) and the lowest flag leaf area in 89MAY70 cultivars (199.2 cm2) and BC678 (199.7 cm2) were observed. Highest grain yield in cultivars AGN823 (9866.67 kg.ha-1), KSC703 (9760 kg.ha-1), AGN824 (9653.33 kg.ha-1) and lowest grain yield in BK66-CTM cultivars (5937.78 kg.ha-1) and Simon LF (6257.78 kg.ha-1) were observed, cultivars 704 with 348 g and AGN822 with AGN822 with 356.67 g had the lowest 1000-seed weight and cultivars AGN823 with 400.83, AGN824 with 393.33 g, AGN816 and Simon LF (394.17 g) had the highest 1000-seed weight, 1000-seed weight was higher in type irrigation method compared to furrow irrigation. AGN824 cultivars with 24808.87 kg.ha-1 had the highest biological yield and BK66CTM cultivars with 17644 kg.ha-1 had the lowest biological yield. the mean grain yield in type irrigation (9152 kg.ha-1) compared to the average grain yield in furrow irrigation (7980 kg.ha-1) has increased by about 14.7%. The amount of water consumption in the drip method (5966.7 m3.ha-1) compared to the amount of water consumption in the furrow method (8950 m3.ha-1) decreased by 3.3 3 shows. The effect of drip irrigation and furrow management methods on water productivity based on biological yield showed that water efficiency based on biological yield in strip drip irrigation method is equal to 3.65 kg.m3 and in furrow irrigation method is 2.25 kg.m3. Which indicates a 62.2% advantage of water efficiency in the drip strip method over the furrow method.

    Conclusion

    The general results of this study indicate the superiority of drip irrigation and the introduction of cultivars for cultivation in the tropics. The strip drip irrigation method, considering the reduction in the volume of water consumption, showed a significant increase in the yield and yield components of the corn plant. Strip drip irrigation with lower water consumption was able to produce more performance compared to leak irrigation. The strip drip irrigation method reduced irrigation water by 33.34% compared to the leak irrigation method.

    Keywords: Corn, Cultivar, Irrigation, Yield, Water use efficiency