فهرست مطالب

فقه جزای تطبیقی - سال سوم شماره 1 (بهار 1402)

نشریه فقه جزای تطبیقی
سال سوم شماره 1 (بهار 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/01/01
  • تعداد عناوین: 12
|
  • بهرام ملک پور، حسن حاجی تبار فیروزجایی*، محمد نبی پور صفحات 1-15

    اصل صلاحیت شخصی منفعل به عنوان یکی از اصول صلاحیتی حاکم بر قوانین کیفری، هنگامی اعمال می‎گردد که جرم ارتکابی در خارج از قلمرو حاکمیت یک کشور، علیه تبعه آن واقع شده ‎باشد. در این نوشتار با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی و کتابخانه‎ای و با بررسی و تطبیق پیرامون این اصل در حقوق جزای ایران و انگلستان با نگاهی به اسناد بین المللی، چنین نتایج حاصل شده است که اولا در حقوق جزای ایران، اعمال اصل صلاحیت شخصی منفعل با رعایت شرایط و ترتیباتی درخصوص کلیه جرایم مورد پذیرش قرار گرفته است ولی در حقوق جزای انگلستان چنین صلاحیتی صرفا درخصوص برخی از جرایم بسیار مهم از جمله گروگان گیری و جنبه های مختلف تروریسم مثل قتل، آدم ربایی، استفاده از مواد منفجره، پذیرفته شده ‎است. ثانیا از لحاظ شرایط تحقق این اصل تفاوت هایی در حقوق جزای دو کشور ایران و انگلستان وجود دارد از جمله این‎که در حقوق جزای ایران شرایط عدم رسیدگی قبلی و عدم اجرای مجازات مضاعف درخصوص جرایم مستوجب حدود، قصاص، دیات و تعزیرات منصوص شرعی مورد پذیرش قانون گذار نبوده و در این جرایم بدون قید و شرط ولی در جرایم تعزیرات غیرمنصوص شرعی با قید و شرط مورد پذیرش قرار گرفته است، لیکن در حقوق جزای انگلستان این شروط مشمول کلیه جرایم تحت این اصل می‎باشد. ثالثا شرط محاکمه غیابی در اعمال این اصل در قوانین هر دو کشور مورد پذیرش نمی باشد. بنابراین از حیث شرایط اعمال این اصل، موضع نظام عدالت کیفری انگلستان با اسناد بین‎ المللی مطابقت بیشتری دارد.

    کلیدواژگان: صلاحیت شخصی منفعل، مجنی‎علیه، تابعیت، مجازات
  • عباس جلیلی، مرضیه پیله ور*، علی صادقی شهپر صفحات 17-29
    ارز دیجیتال یک نوآوری برخاسته از گسترش اینترنت است و به دلیل کارکرد اقتصادی یکی از مسایل علوم اجتماعی است. ارز دیجیتال تحقق یک ایده اقتصادی در قالب یک برنامه رایانه ای است که به سرعت مرحله پذیرش از سمت جامعه را طی کرده است. در این مقاله تلاش شده به بررسی و تبیین ماهیت فقهی و تاثیر ارز دیجیتال در پیشگیری از جرم پول شویی پرداخته شود. مقاله حاضر توصیفی تحلیلی بوده و با استفاده از روش کتابخانه ای به بررسی موضوع مورد اشاره پرداخته شده است. یافته ها بر این امر دلالت دارد که پذیرش عمومی و قابلیت خریدوفروش ارز دیجیتال که مبنی بر منفعت عقلایی است، می تواند دلیل مهمی باشد که از جانب فقه به عنوان ارز معتبر شناخته شود. یکی از اشکالات ارز دیجیتال امکان سوء استفاده از این ارز در جرم پول شویی است. پنهان بودن کاربران و فعالان ارز دیجیتال می تواند زمینه ساز استفاده از آن در پول شویی گردد اما نظارت بر آن از طریق صرافی ها و ایجاد بستر شفافیت در معاملات می تواند باعث پیشگیری از پول شویی از طریق ارز دیجیتال گردد که خود نیازمند قانونی شدن خریدوفروش این نوع ارز و تدوین قوانین لازم در این خصوص است. بنابراین لازم است سیاست گذاران اقتصادی نسبت به ارز دیجیتال رویکرد دقیقی در پیش گرفته و ضمن پذیرش این نوع ارز، قواعد لازم در این خصوص تنظیم و تدوین شود. این موضوع وقتی اهمیت بیشتری دارد که توجه شود، اقتصاد کشور نمی تواند به تحولات پولی و مالی در سطح بین المللی بی تفاوت باشد.
    کلیدواژگان: ارز دیجیتال، پیشگیری، پول شویی، شفافیت معاملات
  • حسین نجفی زاده دهکردی، سید عباس جزایری*، مرتضی صادقی دهصحرایی صفحات 31-41
    امنیت قضایی از موضوعات مهمی است که بر تضمین حقوق قضایی شهروندان از سوی حاکمیت دلالت دارد. امنیت قضایی به دلیل ارتباط تنگاتنگ با حقوق قضایی شهروندان و توجه روزافزون به این حقوق از اهمیت بالایی برخوردار است. در این مقاله تلاش شده به بررسی این سوال پرداخته شود که فقه و حقوق ایران و همچنین اسناد حقوق بشری چه دیدگاه درخصوص امنیت قضایی داشته و دادرسی علنی به عنوان یکی از عناصر مهم امنیت قضایی چه جایگاه در فقه، حقوق ایران و اسناد حقوق بشری دارد؟ این مقاله توصیفی تحلیلی بوده و با استفاده از روش کتابخانه ای به بررسی سوال مورد اشاره پرداخته شده است. نتایج بر این امر دلالت دارد که امنیت قضایی دارای عناصر و مولفه های متعددی نظیر اصل برایت، اصل حق دسترسی به وکیل، اصل بی طرفی قاضی، اصل فرصت کافی برای دفاع است که هم در فقه و حقوق قایران و هم اسناد حقوق بشری مورد توجه قرارگرفته و به رسمیت شناخته شده است. علنی بودن دادرسی نیز یکی از تضمینات مهم رسیدگی های کیفری است که در قانون اساسی ایران و قانون آیین دادرسی کیفری ایران و اسناد متعدد حقوق بشری مورد تاکید قرارگرفته است. در اصل پذیرش امنیت قضایی و دادرسی علنی تفاوتی میان فقه و حقوق ایران و اسناد حقوق بشری دیده نمی شود اما پرواضح است که در حقوق ایران برای امنیت قضایی در مواردی چون حق دسترسی به وکیل یا شرایط دادرسی علنی محدودیت هایی ایجاد شده است که اصل امنیت قضایی را تحت تاثیر قرار داده و مخدوش کرده است.
    کلیدواژگان: امنیت قضایی، دادرسی علنی، اسناد حقوق بشری
  • پیمان نمامیان* صفحات 43-57
    سبک زندگی، روش زندگی اشخاص، گروه ها یا جوامعی است که در مواجهه با روابط فیزیکی، روانی، اجتماعی و اقتصادی روزانه خود می باشد. بین سبک زندگی اسلامی و پیشگیری ازجرم رابطه تنگاتنگی وجود دارد زیرا درجامعه اسلامی اگر افراد به دستورات دین اسلام توجه نموده و به آن عمل کنند، بزهکاری به شدت کاهش پیدا کرده و از وقوع جرم پیشگیری می شود. مجموعه منسجمی از الگوهای رفتاری برآمده از آموزه های دینی را که در چارچوب معین شده از طرف دین به عنوان سبک زندگی دینی معرفی می شود که نقش موثری در پیشگیری از شکل گیری قصد مجرمانه و تبدیل آن به فعل مجرمانه می باشد؛ از این رو، سبک زندگی نشات گرفته از باورهای الهی، به عنوان یکی از عوامل موثر در مقابله و پیشگیری از جرایم، با دارا بودن این عناصر پیشگیری، اهمیت خاصی در جرم شناسی پیشگیرانه و ایجاد نظم در جامعه پیدا کرده است. بهره گیری از سبک زندگی اسلامی این امکان را می دهد تا از رفتارهای ناهنجار در جامعه پیشگیری کند. البته مدیریت و کنترل خطر در چارچوب سبک زندگی وفق آموزه های اسلام در کاهش و پیشگیری ارتکاب جرم اثرگذار خواهد بود. در ضمن، تقویت و نهادینه سازی سبک زندگی اسلامی به عنوان یکی از سازوکارهای اساسی و موثر در راستای کاهش جرم و ناهنجاری های اجتماعی است.
    کلیدواژگان: سبک زندگی، آموزه های اسلام، پیشگیری از جرم
  • نیره محمدعلی ابراهیم، مریم آقایی بجستانی*، سید محمدرضا امام صفحات 59-70

    در مقاله حاضر به بررسی فقهی و حقوقی قوانین ازدواج و طلاق در قانون حمایت خانواده مصوب 1391 با تاکید بر ابعاد کیفری پرداخته شده است. بر اساس آموزه های فقهی و حقوقی طلاق عمدتا از اختیارات زوج محسوب می شود و در قانون حمایت خانواده مصوب 1391 نیز این امر تغییری نکرده و تنها شرایط عمدتا شکلی طلاق تغییر کرده است. طبق ماده 2 این قانون، دادگاه خانواده با حضور قاضی مشاور زن تشکیل می شود. در ماده 16 قانون نیز به بحث مشاوره خانوادگی در کنار دادگاه های خانواده اشاره شده و بهره جویی از روان پزشکان، روان شناسان و مددکاران اجتماعی را در کنار کادر قضایی لازم و ضروری دانسته شده است. درخصوص ابعاد کیفری ازدواج و طلاق، نتایج بیانگر این امر است که مطابق این قانون، عدم ثبت طلاق با مجازات پرداخت جزای نقدی درجه پنج و یا حبس تعزیری درجه هفت همراه است و عدم پرداخت نفقه و مهریه نیز حبس به همراه دارد.

    کلیدواژگان: طلاق، قانون حمایت خانواده، ضمانت اجرای کیفری
  • جلیل غرقی، غلامحسین رضایی*، مهدی هوشیار صفحات 73-84
    فرمالیسم حقوقی به شیوه ای از قوانین و مقررات گفته می شود که با اهمیت قایل شدن به پذیرش بی چون وچرای قانون در حوزه جرایم و تعیین مجازات برای مجرمین، رویکردی غیرقابل انعطاف در حوزه جرایم کیفری در پیش می گیرد. در مقابل این رویکرد، گونه دیگری از قوانین کیفری مطرح شده است که با دفاع از نقش عوامل مختلف در بروز جرایم از جمله صفات و خصوصیات فردی، عوامل محیطی و اجتماعی و همچنین اهمیت قایل شدن به نقش تفسیر قوانین، اختیارات قاضی و صدور رای بر مبنای وضعیت مجرمین، تحت عنوان واقع گرایی وارد عرصه شدند. بنابراین می توان رویکرد واقع گرایی را نقدی علیه فرمالیسم تلقی نمود. یافته ها نشان می دهند که در پاسخ به ناکارآمدی های این رویکرد در تعیین مجازات در امور کیفری، واقع گرایی حقوقی مطرح شده است. واقع گرایی روشی برای غلبه بر کاستی های قانون، غیرانعطاف پذیر بودن آن، جایگزینی شیوه های اجتماع محور به جای زندان و قصاص، توجه به خلاقیت قاضی در مواردی که قانون راهگشا نیست و همچنین تطبیق دقیق تر جرم و مجازات است. در قوانین کیفری داخلی، مجازات جایگزین، در نظر داشتن عدل و احسان در تعیین مجازات و جرایم و نیز نقش قایل شدن به خلاقیت قاضی، راهکارهایی برای استفاده از واقع گرایی در حوزه نظام کیفری است. روش پژوهش حاضر نیز توصیفی و تحلیلی و با بهره گیری از منابع اسنادی و کتابخانه ای است.
    کلیدواژگان: نظام کیفری، فرمالیسم، واقع گرایی، جرم، مجازات
  • مجتبی انصاریان* صفحات 87-99
    فضای مجازی و کارکردهای آن در زندگی بشر بیش ازپیش گسترش یافته و اثر پیشرفت آن در تمام جنبه های زندگی انسان ها قابل مشاهده است. رمزارزها و ارزهای دیجیتال یکی از آن بسترها است. ارزهای دیجیتال، تنها ابزاری درمحدوده و گستره شرکت ایجاد کننده نیستند بلکه رمزارز تولیدی بنابر اهمیت و معروفیت شرکت ایجاد کننده در سراسر جهان به عنوان پول مورد تبادل قرار می گیرد. به همین جهت باید سیاستگذاران اقتصادی و مالی و دولت مردان با پیش بینی تحولات و ساماندهی رمزارزها و ایجاد مقررات واقعی و موثر، خود به آینده سازی مبادرت ورزند. از آن جایی که در ایران قواعد فقهی، راهنمای تمامی قوانین مدنی، جزایی و اداری کشور است در این زمینه اصلی ترین برنامه و راهکار در ارتباط با ارزهای دیجیتال تصویب قوانین و آیین نامه هایی است که جواب گوی تحولات روبه رشد و پیچیده این دنیای علمی را داشته باشد. قوانینی که باتکیه بر آن امکان شناسایی کاربران و معامله کنندگان به جهت ایجاد الزام های حقوقی وجود داشته باشد. برای آن که قوانین به ویژه در بخش ارزهای دیجیتال هم از خاصیت نظم بخشی و تحقق عدالت برخوردار باشد و از طرفی مانع کسب و کار و پویایی علمی درجامعه نگردد باید در تنظیم آن از متخصصان فنی و علمی، بازرگانان و فعالان در این زمینه استفاده شود.
    کلیدواژگان: ارز دیجیتال، رمز ارز، تجارت الکترونیک
  • دل آرا مقدسیان، احمد شجاعی*، محمدحسین صائینی صفحات 101-111

    سقط جنین یکی از موضوعات مهم است که همواره محل بحث و اختلاف نظر بوده است. در این مقاله تلاش شده به بررسی این سوال مهم پرداخته شود که شرایط سقط جنین از منظر پزشکی، فقه و حقوق کیفری در پرتو سلامت مادر چیست؟ مقاله حاضر توصیفی تحلیلی بوده و با استفاده از روش کتابخانه ای به بررسی سوال مورد اشاره پرداخته شده است. یافته ها بیانگر این امر است که از منظر پزشکی چانچه سلامت مادر و یا جنین در خطر باشد، اقدام به سقط درمانی لازم است. در فقه اسلام، به طور اجماعی فقها به طور مشخص سقط جنین را گناه و ممنوع دانسته و در حقوق کیفری ایران نیز سقط جنین ممنوع است. مهم ترین شرط جواز سقط جنین در فقه، سلامت و عسر و حرج مادر است. از منظر فقهی درصورتی که جان مادر درخطر قرار داشته باشد با استناد به قواعد فقهی چون لاضرر و عسر و حرج، سقط جنین قبل از ولوج روح، جایز است. در حقوق موضوعه نیز یکی از شرایط سقط جنین سلامت مادر ذکر شده است. البته در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، شرایط سقط جنین با محدودیت هایی مواجه شده و موارد چون حرج مادر باید از سوی قاضی تعیین شود و درخواست حرج مادر کفایت نمی کند.

    کلیدواژگان: سقط جنین، سلامت مادر، ولوج روح، عسر و حرج
  • اسماعیل هادی تبار، محمدکاظم یعقوبی گلوردی* صفحات 113-123

    با گسترش ابزارهای جدید اطلاعاتی و ارتباطی، روش های جدید ارتباطی میان مردم ایجاد شد که جملگی قابلیت استناد در محاکم داگستری و داوری را دارند. افراد نیز در روابط روزمره بنا به دلایل مختلف از جمله سهولت، گرایش بیشتری به این روش ها و ابزارها دارند. متعاقب این موضوع و پیشرفت این ابزار و اطلاعات، امکان اجتناب از حضور فیزیکی اصحاب دعوا و به کارگیری و ارایه دلایل در دادرسی ها نیز فراهم گردیده است. در کشورهای پیشرفته بیش از یک دهه است که تمامی ارکان یک دعوا در محاکم را از ابتدا تا انتها از طریق الکترونیکی پیگیری می کنند و ظاهرا کشور ما نیز تا حدودی در این مسیر حرکت کرده است. هدف از پژوهش حاضر، بررسی ادله اثبات الکترونیکی، ارزش و اعتبار و نیز چالش های حقوقی آن می باشد. نتایج پژوهش حاضر نشان می دهد که در نظام حقوقی ایران در بسیاری از موارد، به ادله اثبات الکترونیک نگاه مدون و حقوقی و کاربردی نشده است. همچنین در بسیاری از موارد حکمی درخصوص این دسته از دلایل وجود ندارد. در نتیجه، بهتر است قانون گذار در این زمینه مواضع روشن اتخاذ و سازوکار استفاده ارایه اینگونه دلایل را در قوانین ماهوی نیز بیان نماید.

    کلیدواژگان: دلیل الکترونیک، ادله اثبات دعوا، دادرسی الکترونیکی
  • منا حسین پوری، یزدان نصرتی*، ساسان رضایی فرد صفحات 125-137

    هدف این پژوهش، مطالعه تطبیقی سیاست کیفری ایران در باب جرایم مواد مخدر در الحاقیه ماده 45 با کنوانسیون 1988 می باشد که به روش توصیفی - تحلیلی و کتابخانه ای- اسنادی انجام می شود. نتایج تحقیق نشان می دهد که توسل بیش از حد مقنن به مجازات های شدید، از جمله حبس های طولانی مدت و اعدام، به وضوح در قانون اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر به چشم می خورد که در سیاست های جنایی دوره بعد از انقلاب، همواره جزو برنامه های مبارزه با مواد مخدر بوده است و علی رغم پیوستن به کنوانسیون 1988 وین و مخالفت های بین المللی با مجازات های سنگین از جمله اعدام، باز هم این رویه به قوت خود باقی مانده است. عناصر مرتبط با مواد مخدر در ماده 45 حول کاهش مجازات، با در نظر گرفتن اقدام های مضاعف مجرمانه در همراهی با جرایم مواد مخدر ازجمله استفاده از سلاح، داشتن نقش سرکردگی، داشتن سابقه محکومیت قطعی، وجود وزن خاصی از مواد موضوع جرم و استفاده از کودکان و مجانین اعمال خواهد شد.

    کلیدواژگان: اعدام، کنوانسیون 1988، سیاست کیفری، مواد مخدر، مواد روانگردان
  • سارا رستمی*، علی شجاعی فرد، نریمان فاخری صفحات 139-149
    وظیفه اصلی قوه قضاییه در هر نظام حقوقی، مبارزه با فساد و نظارت بر اجرای صحیح قوانین است. قوه قضاییه نیز مانند سایر قوا دارای ساختار منحصر به خود و نیز نظام مدیریت عالی است. هدف از پژوهش حاضر که با روش توصیفی-تحلیلی و با ابزار کتابخانه ای انجام گرفته است، بررسی و تحلیل سبک های کلان مدیریت عالی قوه قضاییه در ایران و اروپا است. نتایج پژوهش حاضر نشان می دهد که در کشورهای اروپایی سه سبک برای مدیریت قوه قضاییه وجود دارد و مهم ترین آنها مدیریت شورایی و غیر متمرکز در قوه قضاییه است. اصلی ترین سبک در اروپا، ایجاد شوراهای قضایی، جدا نگه داشتن قضات از فشارهای سیاسی و بیرونی علی الخصوص قوه مجریه است. شوراهای قضایی وسیله ای برای حفظ و اعتلای استقلال قضایی به روش گرفتن اختیار انتصاب قضات از قوه مجریه می باشد. اما در نظام حقوقی ایران، پس از اعمال اصلاحات قانون اساسی در سال 1368، سبک مدیریت شورایی منحل و روش مدیریت متمرکز جایگزین آن گردید. این روش با در نظر گرفتن مبانی فقهی نظام حقوقی ایران و وجود اصل ولایت فقیه با نیازهای نظام قضایی ایران انطباق بیشتری دارد.
    کلیدواژگان: قوه قضاییه، نظام اروپا، قوه قضاییه ایران، مدیریت شورایی
  • بهارک شاهد* صفحات 151-162
    مراجعه برای درمان و اعطای رضایت به پزشکان برای انجام مداخلات درمانی، پیروی از دستورات آنها توسط مجنی علیه، گرچه قابل اجبار نیست، ولی در عرف و همچنین قواعد فقهی به عنوان تکلیف بر مداوا یا امدادرسانی در نظر گرفته می شود و در صورت تاثیر چنین بی مبالاتی در تحقق نتیجه مرگ برحسب موضوع، به میزان تقصیر مجنی علیه یا سایر افراد، از مسوولیت کیفری مرتکب کاسته خواهد شد. این کاهش مسوولیت صرفا درخصوص جنایات شبه عمد یا شبه عمد تقصیرآمیز مرتکب نمی باشد، بلکه اگر مراجعه برای درمان و تکمیل مداخلات درمانی از طرف مجنی علیه یا مرتکب درخصوص جراحت های نوعا کشنده قابل درمان صورت نگیرد، نوعا کشنده محسوب نشده و قتل عمد محقق نخواهد گشت. از طرف دیگر ترک چنین وظیفه ای تقصیر محسوب شده و به خاطر تاثیرگذاری در نتیجه، موجب غیرکشنده شدن رفتار ارتکابی خواهد شد و در شرایط مختلف و برحسب اوضاع و احوال واقع شده مسوولیت های مختلفی برای مرتکب و مجنی علیه خواهد داشت. بنابراین بررسی مستقل جراحت وارده شده بدون مداقه در ویژگی مداواپذیری و میزان آن، تصویر شفافی از ماهیت حقیقی جنایت وارد شده ارایه نخواهد نمود و ممکن است به تشخیص اشتباه نوع جنایت در دادگاه ها منجر گردد.
    کلیدواژگان: قابلیت درمان، نوعا کشنده، جراحات، جنایت
|
  • Bahram Malekpour, Hasan Hajitabar Firoozjai *, Mohammd Nabipour Pages 1-15

    The principle passive personal competence, as one of the principles of jurisdiction governing criminal law applies when a crime is committed against a citizen outside the territory of a country. In this paper, with using of descriptive-analytical and library methods and by study and adaptation around the principle of passive personal jurisdiction in the criminal law of Iran and the United Kingdom and by looking at international documents, the following results have been obtained: firstly, in Iranian criminal law, the principle of passive personal jurisdiction is accepted for all crimes in accordance with the conditions and arrangements, but in British criminal law, it is accepted just for only some very important crimes, including hostage-taking and various aspects of terrorism, such as murder, Kidnapping, the use of explosives. Secondly, there are differences in the criminal law of Iran and the United Kingdom based on the terms of the conditions for the realization of this principle. Such as, in Iranian criminal law, the conditions of No previous consideration and non-implementation of double punishment in case of some crimes such as Qesas, Diat and Tazir are not accepted by the legislator, and However, in British criminal law, these conditions apply to all offenses under this principle. Thirdly, the condition of trial in absentia in the application of this principle is not accepted in the laws of both countries. Therefore, in terms of the application of this principle, the position of the UK criminal justice system is more in line with international instruments.

    Keywords: Passive Personal Jurisdiction, victim, Citizenship, Punishment
  • Abbas Jalili, Marzieh Pilevar *, Ali Sadeghi Shahpar Pages 17-29
    Digital currency is an innovation arising from the expansion of the Internet, and due to its economic function, it is one of the issues of social sciences. Digital currency is the realization of an economic idea in the form of a computer program that has quickly passed the stage of acceptance by society. In this paper, an attempt has been made to examine and explain the jurisprudential nature and impact of digital currency in preventing money laundering. The present paper is descriptive and analytical using the library method. The findings indicate that the general acceptance and ability to buy and sell digital currency, which is based on intellectual benefits, can be an important reason for it to be recognized as valid currency by jurisprudence. One of the disadvantages of digital currency is the possibility of misuse of this currency in the crime of money laundering. The hiddenness of users and activists of digital currency can lead to its use in money laundering, but monitoring it through exchanges and creating a platform of transparency in transactions can prevent money laundering through digital currency, which itself requires the legalization of buying and selling this type of currency and drafting the necessary laws in this regard. Therefore, it is necessary for economic policy makers to take a careful approach towards digital currency and while accepting this type of currency, the necessary rules should be set and formulated in this regard. This issue is more important when it is noticed; the country's economy cannot be indifferent to monetary and financial developments at the international level.
    Keywords: Digital currency, Prevention, Money Laundering, Transaction Transparency
  • Hossein Najafi Zadeh Dehkordi, Abbas Jazaeri *, Morteza Sadeghi Dehsahraei Pages 31-41
    Judicial security is one of the important issues that implies the guarantee of citizens' judicial rights by the government. Judicial security is of great importance due to its close connection with the judicial rights of citizens and the increasing attention to these rights. In this article, an attempt has been made to examine the question of what Iranian jurisprudence and law as well as human rights documents have regarding judicial security, and what is the place of public proceedings as one of the important elements of judicial security in Iranian jurisprudence, Iranian law and human rights documents? This article is descriptive and analytical, and the mentioned question has been investigated using the library method. The results indicate that judicial security has several elements and components, such as the principle of acquittal, the principle of the right to access to a lawyer, the principle of impartiality of the judge, the principle of sufficient opportunity for defense, which has been taken into consideration in both jurisprudence and human rights documents. Publicity of proceedings is also one of the important guarantees of criminal proceedings, which is emphasized in the Constitution of Iran and the Law of Criminal Procedure of Iran and numerous human rights documents. In the principle of acceptance of judicial security and public proceedings, no difference can be seen between jurisprudence and Iranian law and human rights documents.
    Keywords: Judicial Security, Public Proceedings, Human Rights Documents
  • Peyman Namamian * Pages 43-57
    Lifestyle is the way of life of individuals, groups or communities that face their daily physical, psychological, social and economic relationships. There is a close relationship between Islamic lifestyle and crime prevention. Because in the Islamic society, if people pay attention to the orders of Islam and follow them, crime will be greatly reduced and crime will be prevented. A coherent set of behavioral patterns arising from religious teachings, which is introduced in the framework defined by religion as a religious lifestyle, which plays an effective role in preventing the formation of criminal intent and its transformation into a criminal act; Therefore, the lifestyle derived from divine beliefs, as one of the effective factors in dealing with and preventing crimes, by having these elements of prevention, has gained special importance in preventive criminology and creating order in society. Taking advantage of the Islamic lifestyle makes it possible to prevent abnormal behavior in the society. Of course, risk management and control within the framework of lifestyle according to Islamic teachings will be effective in reducing and preventing crime. In addition, strengthening and institutionalizing the Islamic lifestyle is one of the basic and effective mechanisms for reducing crime and social anomalies.
    Keywords: Lifestyle, Doctrine of Islam, Crime Prevention
  • Nayereh MohammadAli Ebrahim, Maryam Aghaei Bajestani *, Seyyed MohammadReza Imam Pages 59-70

    This paper addresses the jurisprudential and legal study on marriage and divorce laws in the family protection law approved in 2012, with an emphasis on criminal aspects. According to jurisprudential and legal texts, divorce is considered to be a husband right and this has not changed in the family protection law but the formal conditions of divorce have changed. Based on Article 2 of the law, the family court is formed with the presence of a female consultant judge. In Article 16 the issue of family counseling alongside the family courts is mentioned and the use of psychiatrists, psychologists, and social workers alongside the judicial staff is considered necessary. Regarding the criminal aspects of marriage and divorce, the results show that according to the family protection law, failure to register a marriage is punishable by a fifth-degree fine or seventh-degree imprisonment, and failure to pay alimony and Mahr is also punishable by imprisonment.

    Keywords: Divorce, Family Protection Law, Criminal Sanction
  • Jalil Gharghi, Gholamhossein Rezaei *, Mahdi Hooshyar Pages 73-84
    Legal formalism takes an inflexible approach in the field of criminal offenses by giving importance to the unquestioning acceptance of the law in the field of crimes and determining the punishment for criminals. In contrast to this approach, another type of criminal law has been proposed, which defends the role of various factors in the occurrence of crimes, such as: individual characteristics, environmental and social factors, and also giving importance to the role of interpretation of laws, the authority of the judge. and issuing judgments based on the status of criminals entered the arena under the title of realism. Therefore, the realism approach can be considered as a critique against formalism. The findings show that in response to the inefficiencies of this approach in determining punishment in criminal matters, legal realism has been proposed. Realism is a method to overcome the shortcomings of the law, its inflexibility, replacing community-oriented methods instead of prison and retribution, paying attention to the judge's creativity in cases where the law is not a solution, and also a more accurate application of crime and punishment. In domestic criminal laws, alternative punishment, considering justice and benevolence in determining punishment and crimes, and also assigning a role to the judge's creativity are solutions for using realism in the field of the criminal system. The present research method is also descriptive and analytical and using documentary and library sources.
    Keywords: Criminal System, Formalism, Realism, crime, Punishment
  • Mojtaba Ansarian * Pages 87-99
    Virtual space and its functions in human life have expanded more and the effect of its progress can be seen in all aspects of human life. Crypt currencies and digital currencies are one of those platforms. Digital currencies are not only a tool within the scope of the creating company, but the produced crypto currency is exchanged as money all over the world according to the importance and fame of the creating company. For this reason, economic and financial policymakers and statesmen should take steps to create the future by predicting developments and organizing crypto currencies and creating real and effective regulations. Since in Iran jurisprudence is the guide for all civil, criminal and administrative laws of the country. In this context, the main plan and solution in relation to digital currencies is to pass laws and regulations that respond to the growing and complex developments of this scientific world. Laws based on which it is possible to identify users and traders in order to create legal requirements. In order for the laws, especially in the field of digital currencies, to have the property of order and realization of justice, and on the other hand, not to hinder business and scientific dynamics in the society, technical and scientific experts, businessmen and activists in this field should be used in its regulation.
    Keywords: Digital currency, Crypto currency, Electronic business
  • Delara Moghadasian, Ahmad Shojaei *, MohammadHossein Saieni Pages 101-111

    Abortion is one of the important issues that has always been the subject of debate and disagreement. The purpose of this article is study on the conditions of abortion from the perspective of medicine, jurisprudence and criminal law in the light of mother's health. The findings indicate that from the medical point of view, if the health of the mother or the fetus is in danger, it is necessary to perform a therapeutic abortion. In Islamic jurisprudence, jurists have unanimously considered abortion to be a sin and prohibited, and abortion is also prohibited in Iranian criminal law. The the health and distress of the mother is most important condition for the permission of abortion in jurisprudence. From a jurisprudential point of view, if the mother's life is in danger, to abort the fetus before the soul is breathed into the body, citing jurisprudential rules La-Zarar is permissible. The health of the mother is also mentioned in the law as one of the conditions for abortion. In the Family and Youth Protection Law, the conditions of abortion are limited, and cases such as mother's harassment must be determined by the judge, and the mother's request for harassment is not enough.

    Keywords: abortion, Mother's Health, Soul Breathing in the Body, Hardship, Severe Hardship
  • Esmaeil Hadi Tabar, MohammadKazem Yaqoubi Gelvardi * Pages 113-123

    With the expansion of new information and communication tools, new methods of communication between people were created, all of which can be cited in courts of law and arbitration. People are more inclined towards these methods and tools in their daily relationships due to various reasons including ease. As a result of this issue and the advancement of these tools and information, it is possible to avoid the physical presence of litigants and to use and present evidence in the proceedings. In advanced countries, it has been more than a decade that all the elements of a lawsuit in the courts have been followed electronically from the beginning to the end, and apparently our country has also moved in this direction to some extent. The purpose of this research is to examine the evidence of electronic proof, its value and validity, as well as its legal challenges. The results of the present research show that in Iran's legal system, in many cases, evidence of electronic proof has not been codified. Also, in many cases, there is no ruling regarding this category of reasons. As a result, it is better for the legislator to adopt clear positions in this field and to express the mechanism of using such reasons in the substantive laws as well.

    Keywords: Electronic Proof, Evidence, electronic proceedings
  • Mona Hossein Pouri, Yazdan Nosrati *, Sasan Rezaei Fard Pages 125-137

    The purpose of this research is the comparative study of Iran's criminal policy regarding drug crimes in the addendum of Article 45 with Convention of 1988, which is carried out by a descriptive-analytical and library-documentary method. The research results show that the legislator's excessive recourse to severe punishments, including long-term imprisonment and execution, is clearly seen in the law and always included in the anti-narcotics programs in the criminal policies of the post-revolution era. Despite joining the 1988 Vienna Convention and international opposition to heavy punishments, including execution, this procedure still remains in force. The elements related to drugs in Article 45 are around the reduction of punishment about drug crimes, including the use of weapons, having a leadership role, having a record of definite conviction, the possession of a certain weight of the substances that are the subject of the crime, and the use of children and insane persons.

    Keywords: Execution, 1988 Convention, Criminal policy, narcotic drugs, Psychoactive Substances
  • Sara Rostami *, Ali Shojaeifard, Nariman Fakheri Pages 139-149
    The main duty of the judiciary in any legal system is to fight corruption and monitor the correct implementation of laws. Judiciary, like other powers, has a unique structure and a high management system. The purpose of the current research, which was carried out with a descriptive-analytical method and with library tools, is to investigate and analyze the styles of the management of the judiciary in Iran and Europe. The results of the present research show that there are three styles for managing the judiciary in European countries, and the most important of them is the council and decentralized management in the judiciary. The main style in Europe is to create judicial councils, keeping judges separate from political and external pressures, especially the executive branch. Judicial councils are a means to preserve and enhance judicial independence by taking the authority to appoint judges from the executive branch. But in Iran's legal system, after the implementation of constitutional reforms in 1989, the council management style was dissolved and the centralized management method replaced it. This method is more compatible with the needs of Iran's judicial system by taking into account the jurisprudential foundations of Iran's legal system and the existence of the principle of jurist’s sovereignty.
    Keywords: Judiciary, European System, Iranian Judiciary, Council Management
  • Baharak Shahed * Pages 151-162
    Visiting for treatment and giving consent to doctors to carry out therapeutic interventions, following their orders by the victim and seeking help in treatment and carrying out actions by the aggressor, although it cannot be forced, but in custom and jurisprudence rules, it is considered as a duty to treat or provide relief. is taken and in case of the effect of such recklessness in realizing the result of death according to the subject, the criminal liability of the perpetrator will be reduced to the extent of the fault of the perpetrator against or other people, this reduction of responsibility is not only in the case of shebhe amd of the perpetrator. rather, if referral for treatment and completion of therapeutic interventions is not made on the part of the victim or the perpetrator regarding usually fatal injuries that can be treated, it is not considered fatal and murdur will not be realized, on the other hand, neglecting such duty is a fault It is considered and because of its influence, it will cause the committed behavior to be non-lethal, and in different circumstances and according to the circumstances, it will have different responsibilities for the perpetrator and the victim. Therefore, an independent examination of the inflicted injury without considering the nature of the treatment and its extent will not provide a clear picture of the true nature of the crime and may lead to the wrong diagnosis of the type of crime in the courts.
    Keywords: treatability, usually fatal, Injuries, murdur