فهرست مطالب

فصلنامه نوید نو
پیاپی 84 (زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1402/03/27
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ناصر عجمی*، ناصح پهلوانی، محسن داداشی، آسیه اکبریان صفحات 1-6
    مقدمه و هدف

    با توجه به تفاوت در ماهیت برنامه های آموزشی دوره های پزشکی عمومی و دکتری تخصصی (PhD) علوم پایه پزشکی و سوالات متعدد مطرح شده در این باب و با توجه به مقاله مروری چاپ شده قبلی در این مجله هدف از انجام این مطالعه به روزرسانی شواهد، منافع طرح برای کشور و همچنین هزینه اثربخشی اجرای این طرح می باشد.

    مواد و روش‏ها:

     بر اساس جستجوی صورت گرفته مقالات موجود در پایگاه هایScopus, PubMed, Web of Science و موتور جستجویGoogle Scholar بین سال های 1960 تا 2022 با استفاده از کلید واژه های PhD و MD یا PhD to MD Course و در ترکیب با واژه های Curriculum یا Program یا Course و همچنین سایت دانشگاه هایی که این دوره را برگزار می کنند مورد جستجو قرار گرفت.

    یافته ‏ها: 

    نتایج نشان داد که نافع این طرح برای کشور شامل تقویت هر چه بیشتر ارتباط بین علوم پایه و بالینی و افزایش سطح کیفی آموزش علوم پزشکی خواهد بود و از طرفی با توجه به پایین بودن سرانه پزشک در کشور، این طرح در بازه زمانی کوتاه مدت به جبران این کمبود کمک خواهد نمود و علاوه بر این از مهاجرت نخبگان علوم پایه پزشکی کشور جلوگیری به عمل خواهد آورد.

    نتیجه‏ گیری: 

    به نظر می رسد با توجه به شرایط فعلی کشور از نظر آموزش در حوزه علوم پزشکی، راه اندازی دوره PhD به MD در قالب یک دوره 4 ساله ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: برنامه آموزشی، دوره PhD به MD، منافع طرح، هزینه اثربخشی، به روزرسانی
  • جواد ملک زاده، فاطمه حاجی آبادی*، عباس حیدری، حبیب الله اسماعیلی صفحات 7-17
    مقدمه

    محیط بخش مراقبت های ویژه باعث می شود بیماران سطوح قابل توجهی از ناآسودگی و رنج را تجربه کنند, ولیکن دلایل مانع ابراز نااسودگی از طرف بیماران می شود. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان و عوامل ایجاد کننده ناآسودگی در بیماران بستری در بخش های مراقبت ویژه انجام شد.

    روش کار

    در این مطالعه توصیفی ناراحتی درک شده 220 بیمار بخش مراقبت های ویژه با استفاده از پرسشنامه پژوهشگر ساخته بررسی شد. جهت تجریه و تحلیل داده ها از نرم افزار آماری 11.5SPSS کمک گرفته شد.

    یافته ها

    100 در صد واحد های پژوهش، درجاتی از نا آسودگی را در بخش مراقبت های ویژه تجربه کرده اند. عواملی نظیر نمونه گیری مکرر خون (82.3%)، احساس تنهایی (71.6%)، محدودیت ساعات ملاقات (66.4%)، درد (66.4%)، احساس تشنگی (55.5%)، بی خوابی (60%)، نگرانی از هزینه های بستری در بخش ویژه (60%) ، اضطراب از بخش ویژه (59.5%) و احساس ضعف (55%) مواردی بودند که بیش از 50 درصد بیماران، به عنوان منبع ایجاد ناراحتی خود در مدت اقامت در بخش ویژه گزارش کرده بودند.

    بحث و نتیجه گیری

    اکثر بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه درجات مختلفی ار نااسودگی را تجربه می کنند. از انجا که مطالعات متعدد نشان دهنده ارتباط بین تجربیات ناخوشایند بخش مراقبت های ویژه با کیفیت زندگی بیماران در مراحل بعد می باشد، لذا استفاده از استراتژی های موثر در جهت کاهش و تعدیل این عوامل باید در دستور کار مدیران موسسات درمانی، علی الخصوص پرستاران و مدیران بخش های ویژه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: بخش مراقبت های ویژه، بیماران بستری، عوامل ایجاد ناآسودگی
  • اشرف قیاسی، لیلا باقری* صفحات 18-33
    مقدمه

    حاملگی و زایمان، ازمراحل حساس و پرتنش در زندگی زنان بوده ، از این رو، در این دوران پرمخاطره و تنش زا، زنان به مراقبت و حمایتهای بیشتر و باکیفیت تری نیازمند هستند. مطالعه حاضر با هدف بررسی عوامل موثر بر تمایل به انتخاب زایمان فیزیولوژیک از دیدگاه زنان با سابقه زایمان فیزیولوژیک انجام شد .

    روش کار

    در طی این پژوهش 11 خانم با سابقه ی زایمان فیزیولوژیک و 8 مامای شاغل در زایشگاه و یک متخصص زنان به صورت مبتنی بر هدف و با حداکثر تنوع انتخاب شدند. داده ها با استفاده از مصاحبه نیمه ساختار یافته جمع آوری ، در فرمت ورد سازماندهی ، با روش تحلیل محتوای مرسوم مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    در مورد تبیین دیدگاه زنانبا سابقه زایمان فیزیولوژیک درموردعوامل موثر بر زایمان فیزیولوژیک سه تم کلی تسهیل کننده های اجتماعی ، تسهیل کننده های فردی و توانمند سازی ارایه دهندگان خدمت استخراج شد که حمایت خانواده و حمایت جامعه ، حمایت معنوی، توانمند سازی زنان ، توانمند سازی ارایه دهندگان خدمت ، اصلاح کورکورلیوم آموزش مامایی و باز آموزی پرسنل در زمینه اخلاق حرفه ای در طبقات آن قرار گرفتند .

    نتیجه گیری:

    در صورتی که زنان مورد حمایت فیزیکی، عاطفی و اجتماعی خانواده و جامعه و مراقبین همدل قرار بگیرند، توانمندی و خودباوری آنان به حداکثر رسیده ، می توانند تجربه مثبتی از زایمان فیزیولوژیک را ثبت کنند.

    کلیدواژگان: زایمان فیزیولوژیک، مطالعه کیفی، دیدگاه
  • یگانه پرازده* صفحات 34-43
    مقدمه

    این پژوهش با هدف، بررسی رابطه بین پاندومی کرونا با سلامت روان کودکان مقطع ابتدایی منطقه دو شهر کرج انجام شد.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر، پژوهشی همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش حاضر کلیه دانش آموزان مقطع ابتدایی ناحیه دو شهر کرج که نیمسال دوم تحصیلی 1401-1400 مشغول به تحصیل بودند. نمونه پژوهش حاضر شامل 377 دانش آموز بودند که با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شدند و به پرسشنامه های؛ اپیدمی ناشی از ویروس کرونا و پرسشنامه استاندارد ارزیابی سلامت روان کودکان و نوجوانان 6 تا 14 ساله پاسخ دادند. به منظور تحلیل داده ها از روش های ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل رگرسیون چندگانه همزمان استفاده شد.

    نتایج

    نتایج پژوهش حاضر نشان داد که بین اپیدمی ناشی از ویروس کرونا با همه مولفه های سلامت روان به سلامت روان تحصیلی نیز رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد (05/0<p). که نشان می دهد هر چه اپیدمی ناشی از ویروس کرونا در دانش آموزان بالاتر باشد، میزان سلامت روان آن ها نیز بالاتر است. اپیدمی ناشی از ویروس کرونا قوی ترین رابطه را از بین مولفه های سلامت روان با سلامت روان خانوادگی (والدین) (30/0) و ضعیف ترین رابطه را با سلامت روان تحصیلی (آموزشی) (06/0) دارد.

    نتیجه گیری

    در این پژوهش ها آشکار شد که هر چه اپیدمی ناشی از ویروس کرونا در دانش آموزان بالاتر باشد، میزان سلامت روان آن ها نیز بالاتر است.

    کلیدواژگان: کرونا، سلامت روانی، کودکان
  • آذین نیازی، مریم مرادی*، مریم نورآوران فیض آبادی، شیما قاسمی اصل، مهرناز بشیری، فریبا صالحی صفحات 44-56
    مقدمه و هدف

    انگیزه های فرزندآوری به عنوان محرک اولیه رفتار باروری است. دانشجویان می توانند منشا تغییرات مثبتی برای افزایش انگیزه فرزندآوری و تشکیل خانواده باشند، لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین انگیزه فرزندآوری دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی لرستان طراحی شد.

    مواد و روش ها

    مطالعه حاضر از نوع مقطعی بود که بر روی 200 نفر از دانشجویان دختر و پسر واجد شرایط دانشگاه علوم پزشکی لرستان انجام شد. ابزار گردآوری داده ها در این مطالعه، پرسشنامه اطلاعات فردی، پرسشنامه ترجیحات باروری میلر (1995) و پرسشنامه انگیزه های باروری میلر (1995) بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS (نسخه 16) در دو قالب توصیفی و تحلیلی در سطح معناداری کمتر از 5% آنالیز شد.

    یافته ها

    میانگین سنی دانشجویان 2.25±22.8 سال بود. 52درصد دانشجویان مرد و 48درصد زن بودند. بین میل به فرزندآوری و ترس از والد شدن، چالش های مراقبتی ارتباط معکوس و معناداری مشاهده شد (p<0.01). بین تعداد دلخواه فرزند دختر با لذت بارداری، تولد و کودکی، احساس نیاز و بقا، استرس والدین، ترس از والد شدن ارتباط معناداری مشاهده شد (p<0.01). تعداد دلخواه فرزند با دیدگاه سنتی و چالش های مراقبتی رابطه معکوس و معناداری داشت اما با احساس نیاز و بقا رابطه مستقیم و معناداری داشت. زمان دلخواه ازدواج تا تولد اولین فرزند (ماه) با انگیزه های منفی بارداری رابطه معنادار و معکوسی داشت (p<0.01).

    نتیجه گیری

    با افزایش انگیزه های مثبت باروری در افراد میل به فرزندآوری و تعداد دلخواه فرزند افزایش و فاصله دلخواه بین ازدواج تا تولد فرزند اول در آنان کاهش می یابد.

    کلیدواژگان: فرزندآوری، انگیزه باروری، دانشجو، باروری، ترجیحات باروری
  • اعظم السادات صالح نژاد*، نوشین پیمان، مهین مروجی فر صفحات 57-71
    زمینه و هدف

    اختلالات بینایی یکی از معضلات مهم بهداشتی است که بار مالی عظیم و از دست رفتن بهره وری را به همراه دارد. بررسی مداخلات آموزشی از نظر محتوا، روش های آموزشی و تاثیرآن به منظور یافتن شکاف های اطلاعاتی در این حوزه ضروری به نظر می رسد.

    روش بررسی

    این مطالعه بدنبال پاسخ به این سوال بود که با تمرکز بر سطوح پیشگیری در حوزه مراقبت بینایی مطالعات مداخله ای آموزش به بیمارمبتنی بر چه روش هایی بوده است؟ با استفاده از عبارات جستجو مربوط بهPICO مانندeye disease, Patient education از پایگاه های,PubMed,Scopus,Web of Science Google Scholar,irandoc, medlib, Magiran, SID برای جستجو استفاده شد.معیار ورود، مطالعات کارآزمایی بالینی در حوزه مراقبت از بینایی با هرنوع مداخله آموزشی از سال 2004تا 2021 بود.

    یافته ها

    این مطالعه مروری با استفاده از بیانیه PRISMAتنظیم و از مجموع 7898 مطالعه 14 مطالعه انتخاب شد. 13مطالعه درسطح پیشگیری سطح 2 و 3 و با تمرکز بیماری رتینوپاتی دیابتی، کاتاراکت و گلوکوم بود. یک مطالعه درسطح اول پیشگیری و یک مطالعه در خصوص آموزش مراقبت قبل از عمل یافت شد. در شیوه آموزشی، تنها یک مطالعه مبتنی بر تیوری های آموزش یافت شدو بقیه شامل آموزش چهره به چهره، مشاوره فردی،گروهی و شیوه چند رسانه ای بود.

    نتیجه گیری

    آموزش بیماران مبتلا به اختلال بینایی، بخشی جدایی ناپذیر و یکی از مداخلات مهم بهداشتی است.بررسی محتوا و شیوه های آموزشی می تواند در ارایه بهتر و موثر برنامه های آموزشی کمک کند. با توجه به بررسی انجام شده، مداخلات آموزشی در مراقبت از بینایی به خصوص در سطح اول پیشگیری محدود و ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: مراقبت چشم، بیماریهای چشم، آموزش به بیمار
  • عالیه جلال الدینی*، حسین کریمی مونقی صفحات 72-81
    زمینه

    در رویکرد ارزشیابی مبتنی بر مصرف کننده، شایستگی یک محصول بررسی می شود. ارزشیابی اساتید توسط دانشجویان به عنوان یکی از معیارهای ارزشیابی در دانشگاه ها پذیرفته می شود. همچنین در حوزه خدمات بهداشتی، رضایت مصرف کنندگان از کیفیت خدمات در نظر گرفته می شود. هدف این مطالعه بررسی مروری رویکرد ارزشیابی مبتنی بر مصرف کننده در حوزه صنعت، آموزش پزشکی و مراقبت های بهداشتی بود. موارد و

    روش ها

    پژوهش حاضر، یک مطالعه مروری بود. با به کارگیری کلید واژه های Consumer Organizations Consumerism, Evaluation, Program evaluation, Education, Health care, Medical educationدر پایگاه های Web of Science ،PubMed ،Scopus ، SID، Magiran بدون محدودیت زمانی مقالات استخراج شدند. معیارهای ورود شامل مطالعاتی بودند که همراستا با هدف تحقیق بودند.

    یافته ها

    در الگوی ارزشیابی مبتنی بر مصرف کننده، تاکید بر برنامه های درسی از منظر مصرف کنندگان است. در حوزه مراقبتهای بهداشتی، هزینه های خدمات درمانی از طرف بیمه پوشش داده می شود. از مزایای مصرف محوری در گروه های پزشکی ارتقاء مراقبت بهتر می باشد. ولی نگرانی هایی در رابطه با اینکه اساتید به جای دانشجویان مسیولیت آموزش را به عهده بگیرند، وجود دارد.

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد این مدل می تواند جهت انتخاب بهترین تولیدات آموزشی و برنامه های درسی گروه های پزشکی و سایر برنامه ها کمک کننده باشد. همچنین می تواند کیفیت خدمات آموزشی را ارتقاء ببخشد. این مطالعه پیشنهاد می کند مطالعات بیشتری برای بررسی این الگوی ارزشیابی مخصوصا در حوزه آموزش پزشکی انجام شود.

    کلیدواژگان: مصرف گرایی، برنامه های ارزشیابی، آموزش، مراقبت پزشکی، آموزش پزشکی
  • فروغ حیدری، غلامرضا حقیقی، عباس گنجعلی* صفحات 82-92
    مقدمه و هدف

    هلیکوباکتر پیلوری یکی از شایع ترین عفونت های باکتریایی واز عوامل مهم اتیولوژیک زخم های گوارشی شناخته شده و یکی از پاتوژن های اصلی که با ایجاد التهاب مزمن و پیشرونده منجر به سرطان معده می شود. این مطالعه با هدف بررسی مکانیسم های دخیل در پیشرفت بیماری سرطان معده ناشی از هلیکوباکتر پیلوری انجام شد.

    مواد و روش‏ها:

     این مطالعه مروری با هدف مرور نظام مند بر اساس پروتکل پریزما و جستجو در پایگاه های بین المللی Scopus، PubMed، Google Scholar، Science Direct و پایگاه های ملی SID، Magiran و MedLib انجام شد. با توجه به استراتژی PICOS، تمام مقالات منتشر شده به زبان فارسی و انگلیسی از سال 2011 تا 2021 با استفاده از کلمات کلیدی فارسی «مکانیسم»، «سرطان معده» و «هلیکوباکتر پیلوری» و معادل انگلیسی این واژه ها و ترکیب این کلمات در صفحه جستجوی هر یک از پایگاه های مد نظر با استراتژی لازم جستجو و در گام نهایی مقالات با کیفیت، متناسب با هدف مطالعه مورد ارزیابی قرار گرفتند.

    یافته‏ ها: 

    بر اساس نتایج، علت شناسی سرطان معده چند عاملی است ولی با تحقیق حاضر می توان گفت که نقش هلیکوباکتر پیلوری در ایجاد زخم و سرطان معده توسط مکانیسم ها، عوامل محیطی و پاسخ ایمنی میزبان تعیین می گردد.

    نتیجه ‏گیری: 

    بررسی دقیق مکانیسم ها و مسیرهای ایجاد بیماری توسط هلیکوباکتر پیلوری می تواند منجر به گسترش روش های جدیدتر و موثرتری برای پیشگیری و درمان سرطان معده شود.

    کلیدواژگان: مکانیسم، گاستریت، سرطان معده، هلیکو باکتر پیلوری، ایران
|
  • Naser Ajami *, Naseh Pahlavani, Mohsen Dadashi, Asiye Akbarian Pages 1-6
    Background and Aims

    Considering the difference in the nature of the educational programs of medical doctor (MD) courses and Ph.D. in basic medical sciences and the many questions raised in this regard, in relation to the previous article published in this journal, the purpose of this study was updating the evidence, the benefit of the plan for the country and also the cost effectiveness of the implementation of this proposed program.

    Materials and Methods

    Based on our search, the related articles in Scopus, PubMed, Web of Science databases, and also Google Scholar search engine between 1960 and 2022 using the keywords “Ph.D.” and “MD” or “Ph.D. to MD” and in combination with the “Curriculum” or “Program” or “Course” and also the websites of the universities that hold this course were searched.

    Results

    The results showed that the benefits of this plan for the country include strengthening the relationship between basic and clinical sciences and increasing the quality of the medical science education. On the other hand, due to the low number of Medical Doctors in Iran, this plan will help to compensate for this shortage in the short term, and additionally, it will prevent the migration of elites of basic medical sciences in the country.

    Conclusion

    Considering our country's current medical education conditions, it seems necessary to start a Ph.D. to MD course in the form of a 4-year course.

    Keywords: The educational program, Ph.D. to MD course, Project benefits, Cost-effectiveness, Update
  • Javad Malekzadeh, Fatemeh Hajiabadi *, Abbas Heidary, Habibollah Esmaeili Pages 7-17
    Objective

    patients hospitalized in ICU experience considerably discomfort due to special condition of ICU and particular situation of their illness but these patients cannot express their discomfort. Therefore, this study was conducted aimed to determine the rate of discomfort and its related factors in patients hospitalized in ICU.

    Methods

    this descriptive cross- sectional study was conducted on 220 hospitalized patients in state hospitals of Mashhad from September 2012 to September 2013 through accessible sampling. Perceived discomfort, the most important experienced discomfort and its rate during hospitalization were measured before discharge of ICU by an open-ended question and a researcher made questionnaire. Data were analyzed by SPSS: 11.5.

    Results

    minimum score of discomfort was 61 and maximum score was 210. The mean of discomfort was 86.54± 17.5. Therefore around 100% of participants experienced some extent of discomfort in ICU. More than 50% of patients reported the frequent blood sampling, feeling of thirst, feeling of loneliness, Pain, limited visiting, insomnia, hospitalization expenses, anxiety and fatigue as sources for their discomforts.

    Conclusion

    As to the finding, discomfort incidence in hospitalized patient in ICU is high. As the sources of discomfort such as frequent blood sampling, feeling of thirst, feeling of loneliness, pain, limited visiting etc could be modified, it is recommended to use effective strategies in order to decrease and modify these factors by managers, administrators especially nurses of ICU.Key words: Patient, intensive care, Discomfort factors

    Keywords: patient, Intensive care, discomfort factors
  • Ashraf Ghiasi, Leila Bagheri * Pages 18-33
    Introduction

    Pregnancy and childbirth are sensitive and stressful stages in women's lives, therefore, in this dangerous and stressful time, women need more and better-quality care and support. The present study aims to explain factors affecting the desire to choose physiological delivery from the perspective of women with a history of physiological delivery.

    Material and method

    This research is a qualitative study in which 11 women with a history of physiological childbirth, 8 midwives working in the maternity hospital and a gynecologist were selected based on the goal and with maximum diversity. The data were collected using a semi-structured interview, organized in word format, and analyzed with conventional content analysis method.

    Results

    Regarding the explanation of the women’s perspective about the factors affecting physiological childbirth, three general themes of social facilitators, individual facilitators and empowerment of service providers were extracted, and family support and community support, spiritual support for empowering women, reforming the curriculum of midwifery education and retraining personnel in the field of professional ethics were placed in subthemes.

    Conclusion

    If women supported physically, emotionally and socially by family and society and sympathetic caregivers, their ability and self-confidence are maximized, they can record a positive experience of physiological childbirth.

    Keywords: Physiological childbirth, Qualitative study, Perspective
  • Yegane Parazde * Pages 34-43

    this study was conducted to investigate the relationship between coronary pandemic and mental health of primary school children in the two cities of Karaj.

    Materials and Methods

    The present study was a correlational study. The statistical population of the present study was all primary school students in the second district of Karaj who were studying in the second semester of 1401-1400. The sample of the present study consisted of 377 students who were selected using multi-stage cluster sampling method and given a questionnaire; Coronavirus epidemic and the standard questionnaire for assessing the mental health of children and adolescents aged 6 to 14 years. Pearson correlation coefficient and simultaneous multiple regression analysis were used to analyze the data.

    Results

    The results of the present study showed that there is a positive and significant relationship between coronavirus epidemic and all components of mental health to academic mental health (P <0.05). Which shows that the higher the coronavirus epidemic in students, the higher their mental health. Coronavirus epidemic has the strongest relationship between mental health components with family mental health (parents) (0.30) and the weakest relationship with academic mental health (educational) (0.06(.

    Conclusion

    In these studies, it was found that the higher the epidemic of coronavirus in students, the higher their mental health.

    Keywords: Corona, Mental health, Children
  • Azin Niazi, Maryam Moradi *, Maryam Nouravaran Feizabadi, Shima Ghasemi Assal, Mehrnaz Bashiri, Fariba Salehi Pages 44-56
    Introduction

    Childbearing motives are the primary driver of fertility behavior and an important part of fertility decision making. the aim of determining the motivation to have children of students of Lorestan University of Medical Sciences.

    Methods

    The present study was a cross-sectional study that was conducted on 200 eligible male and female students of Lorestan University of Medical Sciences. The data collection tools in this study were personal information questionnaire, Miller's Fertility Preferences Questionnaire (1995) and Miller's Fertility Motivations Questionnaire (1995). The data were analyzed using SPSS software (version 16) in two descriptive and analytical formats at a significance level of less than 5%.

    Results

    A significant relationship was observed between the desired number of female children with the joy of pregnancy, birth and childhood, feeling of need and survival, stress of parents, fear of becoming a parent (p<0.01). The desired number of children had an inverse and significant relationship with the traditional view and care challenges, but it had a direct and significant relationship with the feeling of need and survival. The desired time of marriage until the birth of the first child (month) had a significant and inverse relationship with the negative motives of pregnancy (p<0.01).

    Conclusion

    With the increase of positive fertility motives in people, the desire to have children and the desired number of children increases and the desired distance between marriage and the birth of the first child decreases

    Keywords: Childbearing, Fertility Motivation, Student, Fertility, Fertility preferences
  • Azam Sadat Salehnezhad *, Nooshin Peyman, Mahin Moravejjifar Pages 57-71

    Background and

    Purpose

    Vision disorders are one of the most important health problems that cause a huge financial burden and loss of productivity. Examining educational interventions in terms of content, educational methods, and its impact seems necessary in order to find information gaps in this field.

    Method

    This study was looking for an answer to the question that by focusing on the levels of prevention in the field of vision care, what methods were patient education intervention studies based on? Using search terms related to PICO such as eye disease, patient education, PubMed, Scopus,Web of Science,Google Scholar, irandoc, medlib, Magiran, SID databases were used for searching. The inclusion criteria were clinical trial studies in the field of vision care with any type of educational intervention from 2004 to 2021.

    Findings

    This review study was organized using the PRISMA statement and 14 studies were selected from a total of 7898 studies.13 studies were in prevention level 2 and 3 and focused on diabetic retinopathy, cataract and glaucoma.One study on the first level of prevention and one study on preoperative care education were found. In the educational method,only one study based on educational theories was found, and the rest included face-to-face education,individual counseling,group and multimedia methods.

    Result

    Education of visually impaired patients is an integral part and one of the most important health interventions.Examining the content and educational methods can help in providing better and more effective educational programs.According to the review,educational interventions in vision care, especially at the first level of prevention,seem limited and necessary.

    Keywords: eye care, Eye Diseases, Patient Education
  • Alieh Jalalodini *, Hossein Karimi Moonaghi Pages 72-81
    Background

    In the consumer-based evaluation approach, the merit of a product is evaluted. Evaluation of faculty member by students is accepted as one of the evaluation criteria in universities. Also, in the field of health services, consumer satisfaction with service quality is considered. The purpose of this study was to review the consumer-based evaluation approach in the field of industry, medical education and health care.

    Material and methods

    The present study was a review study. By using keywords Consumer Organizations Consumerism, Evaluation, Program evaluation, Education, Health care, Medical education, Articles were extracted without time limit from Web of Science, PubMed, Scopus, SID، Magiran databases. The inclusion criteria included studies that were in line with the research objective.

    Findings

    In the consumer-based evaluation model, the emphasis is on curricula from the perspective of consumers. Student-centered as one of the effects of consumerism in higher education institutions. In the field of health care, the costs of medical services are covered by insurance. One of the benefits of consumption-oriented medical groups is the promotion of better care. But there are concerns about faculty member taking responsibility for education instead of students.

    Conclusion

    The results of this study showed that this model can be helpful for the best educational products and curricula for medical groups and other programs. It can also promote the quality of educational services. This study suggests that more studies should be implement to investigate this evaluation model, especially in the field of medical education.

    Keywords: Consumerism, Program Evaluation, Education, health care, Medical education
  • Heydari Forough, Gholamreza Haghighi, Abbas Ganjali * Pages 82-92
    Background and Aims

    One of the most common bacterial infections is Helicobacter pylori (H.pylori), which causes chronic and progressive inflammation and is considered one of the important etiological and pathogenic factors of gastric ulcer and gastric cancer (GC). The aim of this study investigating the mechanisms related to H.pylori in causing gastric cancer.

    Materials and Methods

    This systematic review study was conducted based on the Prisma protocol and searching in international databases Scopus, PubMed, Google Scholar, Science Direct and national databases SID, Magiran and MedLib. According to the PICOS strategy, all articles published in Persian and English from 2011 to 2021 using the Persian keywords " Mechanism ", "Gastric Cancer" and "Helicobacter pylori" and the English equivalent of these words and the combination of these words in The search page of each of the databases in question was searched with the necessary strategy. Finally, the quality articles were evaluated based on the purpose of the study.

    Results

    Based on the results, The etiology of gastric cancer is multifactorial, but with the present research, it can be said that the role of H.pylori in causing ulcer and gastric cancer is determined by mechanisms, environmental factors, and the host's immune response.

    Conclusion

    Examining the mechanisms and pathways of disease caused by Helicobacter pylori can lead to the development of newer and more effective methods for the prevention and treatment of gastric cancer.

    Keywords: Mechanism, Gastritis, Stomach Neoplasms, Helicobacter pylori, Iran