فهرست مطالب

نشریه شهر ایمن
پیاپی 21 (بهار 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/03/28
  • تعداد عناوین: 8
|
  • عظیم علی شائی، مهدی مدیری، نبی الله حسینی شه پریان * صفحات 1-19

    از گذشته تابه حال، همواره وقوع زلزله به طور گسترده ای تهدیدکننده بوده و ضرورت کاهش آسیب پذیری شهرها در برابر زلزله، به عنوان یکی از دغدغه ها اصلی برنامه ریزی شهری محسوب می شود. در همین راستا پهنه بندی آسیب شناسانه از میزان و نوع واکنش به زمین لرزه به کمک روش های موثر می تواند تاب آوری شهر در مواجهه با زمین لرزه را به طور قابل توجهی افزایش دهد. در پژوهش حاضر، آسیب شناسی کالبدی - اجتماعی شهر ارومیه در برابر بحران زلزله، مورد بررسی قرار گرفت. نوع این پژوهش از نظر هدف کاربردی و به لحاظ روش تحقیق، توصیفی - تحلیلی می باشد. برای سنجش آسیب پذیری کالبدی و اجتماعی شهر ارومیه از 15 شاخص بهره گرفته شد. داده های مورد نیاز نیز از طرح های جامع و آمارنامه های سال 1395، استخراج شده اند. جهت تجزیه و تحلیل داده ها نیز از مدل های آمار فضایی و خود همبستگی فضایی در نرم افزارGIS استفاده شده است. نتایج تحقیق جهت پاسخ به سوال تحقیق، حاکی از آن است که، بخش های مرکزی شهر ارومیه نسبت به بخش های حاشیه ای از لحاظ شاخص کالبدی، آسیب پذیر تر هستند. وضعیت شاخص های اجتماعی در سطح مناطق شهر ارومیه، آسیب پذیری متوسطی را نشان می دهد. این آسیب پذیری در بعد کالبدی 58 درصد و در بعد اجتماعی، 41 درصد برآورد شد. نتایج مدل آرد جی نیز گویای خوشه ای بودن توزیع آسیب پذیری کالبدی و اجتماعی در سطح مناطق شهر ارومیه است.

    کلیدواژگان: مخاطرات طبیعی، آسیب پذیری، زلزله، مدل آمار فضایی، شهر ارومیه
  • امید مبارکی*، علی ولیقلی زاده، فرهاد محمدی صفحات 21-37

    امروزه با توجه به رشد سریع جمعیت جهان و تمرکز آن در شهرها، مفهوم توسعه پایدار شهری به عنوان مولفه اساسی تاثیرگذار بر چشم انداز بلند مدت جوامع انسانی مطرح شده است و همچنین مسکن و مسایل مربوط به آن مساله ای جهانی است و برنامه ریزان و سیاست گذاران در کشورهای مختلف به دنبال راه حل هایی برای حل مسایل مربوط به آنند. با توجه به اینکه مسکن یکی از مهمترین کاربری های شهری است، لزوم طراحی درست محیط مسکونی امری ضروری است در همین راستا در این تحقیق به بررسی مولفه های مسکن پایدار در شهر سلماس پرداخته شده است. نوع تحقیق کاربردی و روش آن توصیفی- تحلیلی است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS و از آزمون های آماری تی تک نمونه ای، رگرسیون گام به گام و تحلیل واریانس یک طرفه استفاده شده است. نتایج حاصل از بررسی مولفه های مسکن پایدار در شهر سلماس نشان دهنده این است که؛ مولفه ی کالبدی با میانگین 95/2 دارای بیش ترین رتبه بوده است و بعد از آن مولفه ی زیست محیطی در رتبه ی دوم با میانگین 91/2 قرار دارد و اجتماعی در رتبه ی سوم با میانگین 76/2 و مولفه دسترسی با میانگین 46/2 ودر نهایت مولفه ی اقتصادی با میانگین 03/2 آخرین رتبه را به خود اختصاص داده است که این نتایج نشانگر سهم بسزای مولفه های کالبدی و زیست محیطی در مسکن پایدار شهر سلماس می باشد و کمترین اثرگذاری در مسکن پایدار این شهر مربوط به مولفه ی اقتصادی است. ضمن اینکه در کل میانگین همه مولفه ها کمتر از حد مبنا (عدد 3) بوده است.

    کلیدواژگان: مسکن، توسعه پایدار، مسکن پایدار، احساس امنیت، شهر سلماس
  • پیمانه عسگری*، نهال گودرزی صفحات 39-57

    معماران شهری به منظور طراحی فضاهای عمومی و اختصاصی در شهرها بدنبال پیاده سازی سیستم های ساده و جدید جهت افزایش ایمنی در سایت های ساختمانی هستند. ارایه زیرساخت فیزیکی مناسب در کارگاه های شهری که بتواند سلامت و ایمنی کارگران، محیط زیست شهری و بهره وری عملکرد کارگاه را تضمین کند یکی از چالش های مهم در طراحی و تجهیز سایت های ساختمانی در یک شهر ایمن است. این پژوهش با هدف بهبود ایمنی و بهینه کارگاه های ساختمانی شهری از الگوریتم بهینه سازی کلونی مورچگان استفاده می کند. این الگوریتم که مبتنی بر تکرار است از نشانگرهای مورچه های مصنوعی که از فرومون مورچه های طبیعی الهام گرفته است برای انتخاب بهینه ترین طراحی و چیدمان تسهیلات کارگاهی استفاده می کند. این امر با استفاده از اطلاعات اکتشافی مبتنی بر هزینه جریان و هزینه جابجایی در بازه های مختلف زمانی صورت می گیرد. این الگوریتم با تعیین رابطه غالب بین پاسخ ها که پارامتر کلیدی برای جستجوی الگوریتم است عمل می کند. روش پژوهش توصیفی اکتشافی و از نوع مطالعه موردی در یک کارگاه ساختمانی می باشد که می توان مدل را با فرض پارامترهای مناسب محقق کرد. در این کارگاه ساختمانی شهری، توسط الگوریتم مورچه های مصنوعی برای چیدمان ایمن و بهینه تسهیلات ساختمانی 4 سناریو ارایه شد که بهینه ترین طراحی، سناریو شماره 1، با توجه به هزینه مینیمم 2496 بهترین مورد جهت چیدمان تسهیلات پویا نتیجه گیری گردید.

    کلیدواژگان: تجهیز ایمن، الگوریتم، کلونی مورچگان، بهینه سازی، کارگاه های شهری
  • جواد غریبی*، حسین قرایی، محمدرضا فرجی پور، خداداد هلیلی صفحات 59-72

    شهرهای هوشمند برای بهبود کیفیت زندگی شهروندان به شدت به فناوری و داده ها متکی هستند. با این حال، این اتکا به فناوری همچنین چالش های مهم امنیتی نظیر تهدیدات امنیت سایبری، حریم خصوصی داده ها، قابلیت همکاری و فقدان استانداردهای لازم را ایجاد می کند. جهت مقابله با این چالش ها و همچنین کاهش تقابل های امنیت و خدمات اینترنت اشیا در شهرهوشمند، لازم است ابتکاراتی درنظر گرفته شود. حاکمیت امنیت داده یک فرایند تضمین امنیت داده ها در عین حفظ کارایی و عملکرد داده ها در حوزه های مورد استفاده است. جهت استفاده موثر از حاکمیت امنیت داده اینترنت اشیا در شهرهوشمند لازم است حوزه های کاربردی آن شناسایی شود. حوزه ‎های کابردی حاکمیت امنیت داده از ابعاد گوناگونی تشکیل می گردد که پیچیدگی های چند بعدی بودن شهرهوشمند را خواهد داشت. این حوزه ها با درنظر گرفتن ساختار شهرهوشمند، اینترنت اشیا، ساختا و موضوع داده ها و همچنین ذینفعان داده ها در شهرهوشمند قابل احصاء است. در این مقاله با مورد مطالعه قرار دادن منابع مختلف و استفاده از ظرفیت نخبگانی 4 حوزه اصلی و 17 زیرحوزه کاربردی حاکمیت امنیت اینترنت اشیا در شهرهوشمند شناسایی شده است. در هر 4 حوزه لازم است عوامل موثر بین حاکمیت امنیت داده و شهر هوشمند شناسایی شوند. لذا پس از شناسایی حوزه ها عوامل موثر بر حاکمیت امنیت داده اینترنت اشیا در شهرهوشمند مورد احصاء شده است.

    کلیدواژگان: حاکمیت امنیت داده، اینترنت اشیا، شهرهوشمند، کاربردی، امنیت سایبری
  • سید علیرضا بهبهانی*، جمشید عدالتیان شهریاری، طهمورث سهرابی صفحات 73-98

    امروزه در شرایط متحول جهانی"کارآفرینی" بعنوان سازوکار توسعه اقتصادی از طریق نوآوری، ایجاد اشتغال و گسترش رفاه در جامعه،ازاهمیت ویژه ای در حکمرانی اجتماعی بویژه در مدیریت و ایمنی شهری برخوردار است.پژوهشگران حوزه سیاست گذاری کارآفرینی معتقدند،"کشورها با تعداد زیادی کارآفرین نمیتوانند به رشد و توسعه اقتصادی دست یابند، بلکه نیازمند زیست بوم کارآفرینی متناسب هستند، تا بتوانند بهاین مهم برسند.بر همین اصل نیازمند ارزیابی و تحلیل زیست بوم فناوری های پیشرفته با الگوی یکپارچه کارآفرینی فناوری های پیشرفتههستیم.بر همین مبنا و براساس ادبیات تحقیق الگوی مولفه های مستخرج در 3 مرجع ابعاد تحلیل،نقش ها و ویژگی ها کدگذاری شده که در 22زمینه زیرسیستم طبقه بندی گردیده اند. این پژوهش از نظر نتایج تحقیق بنیادی و از نظر هدف کاربردی بوده و ماهیت اکتشافی دارد.این پژوهشمستخرج از نتایج تحقیق بهبهانی(1401) بوده که جهت بررسی تاثیر مولفه ها بریکدیگر از روش معادلات ساختاری استفاده کرده تا ارتباط بین 3مولفه فوق با کارآفرینی فناوری های پیشرفته در 4 فرضیه اساسی در خصوص رابطه معنا دار و مثبت بین مولفه های کارآفرینی و ابعاد تحلیلفناوری،مولفه های کارآفرینی و ویژگی ها و نقش ها،ابعاد تحلیل و تصمیم به کارآفرینی،ویژگی ها و نقش ها و تصمیم به کارآفرینی مورد بررسیقرار گرفته و نتایج حاصله گویای تایید فرضیه ها به جز فرضیه سوم بوده و بر همین اساس پیشنهاد میگردد در تحقیقات آتی علاوه بر صنایعپیشرفته به تمامی صنایع در بازه های زمانی مختلف و همزمان با گسترش پیشرفت در خدمات اداری و مدیریت شهری تمرکز شود.

    کلیدواژگان: فناوری پیشرفته، اقتصادشهری، دیپلماسی فناوری، کارآفرینی، ایمنی شهری، حکمرانی، زیست بوم فناوری
  • خاطره همتی *، محسن فیضی، نصر اسلامی مجاوری صفحات 99-115

    مسیله امنیت و دفاع از قلمروها، به عنوان یکی از عوامل موثر در پایداری اجتماعی، از دغدغه های بشر نخستین تا امروز می باشد. اهمیت تاثیر ویژگی های کالبدی بر امنیت یک محیط دغدغه بسیاری از پژوهشگران معاصر بوده و نظریه هایی چون فضای قابل دفاع، CPTED، رشد ایمن و مطالعات روانشناسی هر یک از دریچه ای به موضع نگریسته اند. در این پژوهش تلاش شده ضمن نگرش جامع، با مطالعه تطبیقی مطالعات کیفی موجود و ارایه راهنمای طراحی در چارچوب یک دسته بندی جدید متفاوت، مسیله طراحی محیط کالبدی امن را تسهیل نماییم. فرض پژوهش این است که تمامی موارد پراکنده مطروحه در سه عامل اولیه رفتار قلمروپایی، نظارت طبیعی و نمود قابل تقسیم بندی بوده و می توان مرور پیشینه موضوع و تحلیل کیفی آن، با استدلال منطقی به روش تطبیقی، به دسته بندی الزامات طراحی کالبدی محیطی امن بپردازیم. به این منظور مابقی مولفه های پراکنده را زیر مجموعه ی یکی از این سه عامل کلی فرض نموده و با دسته بندی و نام گذاری این موارد، به مولفه های ثانویه زیرمجموعه مولفه های اولیه دست یافتیم. در نهایت مولفه های ثانویه ساختار فضایی و مرزبندی برای رفتار قلمروپایی، پشتیبانی از فعالیت و دید برای نظارت طبیعی، کنترل دسترسی برای هر دو و کیفیت، نگهداری و دشواری هدف برای نمود در نظر گرفته شد. در مطالعات تکمیلی می توان به میزان همبستگی و اثرگذاری هریک از این عوامل در نتیجه نهایی طراحی یک محیط امن پرداخت. این راهنمای طراحی می تواند به عنوان الزامات طراحی با هدف اعمال مولفه های غیر عامل یک محیط امن در طراحی شهری و محیط های همسایگی و محله ها مبنای عمل قرار بگیرد.

    کلیدواژگان: راهنمای طراحی، رشد ایمن، CPTED، فضای قابل دفاع، رفتار قلمروپایی، نظارت طبیعی
  • مهدی بیطرفان *، کامبد امینی حسینی صفحات 116-142

    اگردر پایداری شهرها تهدیدات طبیعی و انسان ساخت در نظر گرفته نشوند، سیستم های کالبدی، شامل کلیه سازه ها و زیرساخت هایی که مانند بدنه، استخوان ها، شریان ها و ماهیچه های آن شهر عمل میکنند، هم چنین اجزای سیستم های اجتماعی و سازمانی، شامل کلیه انجمن ها، سازمان ها و روابط میان آنها است که مانند مغز شهر عمل میکنند در برابر تهدیدات آسیب شدیدی می بیند و عملا عملکرد شهر با اختلال شدید روبرو می شود و از سوی دیگر در طول تاریخ بشر همواره صحنه های جنگ و برخوردهای نظامی را تجربه کرده است و کمتر سرزمینی از این آفت مصون مانده است. با پیشرفتهای صورت گرفته در حوزه حمالت نظامی امروزه تمامی مناطق شهری در معرض خطر ناشی از حملات هوایی می باشند بنا براین هدف اصلی این مقاله شناسایی و ارزیابی شاخص های تاثیرگزار بر تاب آوری شهرها در برابر حملات هوایی می باشد در این راستا با طراحی پرسشنامه ای با استفاده از روش IHWP وزن هر یک از شاخص ها محاسبه گردید و سپس با استفاده از پایگاه داده های اطلاعات مکانی GIS تاب آوری منطقه پنج تهران در برابر حملات هوایی محاسبه شد و که نتایج تحقیق نشان می دهد به ترتیب ابعاد کالبدی و محیطی، ایمنی و امنیت، اجتماعی و فرهنگی، سازمانی و نهادی و اقتصادی دارای اهمیت بوده و در بخش معیارها نیز درجه اهمیت کاربری با امتیاز 5، دسترسی به فضاهای امدادرسانی با امتیاز 4 دارای بیشترین تاثیر رادارد

    کلیدواژگان: تهدیدات، حملات هوایی، تاب آوری، روش IHWP، شهر تهران
  • حسین احمدپور، غلامرضا جلالی فراهانی *، احسان شاکری خوئی، فیروز راد صفحات 143-164

    امروزه رویکرد تهدیدات از جنس سخت به سمت نرم و متکی به جنگ شناختی در جوامع در حال گذر است در شیوه چنین جنگی مخاطبین بدون اینکه متوجه فریب دشمن شده باشند با اقناع و تغییر رفتار در آن ها زمینه بحران ها و انقلاب های رنگین به وجود می آید؛ بنابراین برای مقابله با آن،کارکردهای دفاع غیرعامل موثراست؛ و نقش نهادها و سیاست گذاران در گشودن چنین فضاهایی نباید غفلت شود. سرمایه اجتماعی یکی از مهم ترین شاخص های رشد جوامع است. این مفهوم که از علوم اجتماعی وارد سیاست گذاری شده است، تاثیرپذیری و تاثیرگذاری گسترده ای در روابط حکومت و جامعه دارد. سوال اصلی پژوهش عبارت است از اینکه کارکرد سیاست های هشت گانه پدافند غیرعامل کشور چه تاثیری بر سرمایه اجتماعی در ایران، داشته است؟. روش تحقیق این تحقیق، موردی زمینه ای و با رویکرد آمیخته، ترکیبی شامل روش کیفی و کمی است. شامل تشریح روش پژوهش، ابزار اندازه گیری داده ها، جامعه آماری، روش نمونه گیری و تعیین حجم نمونه، سنجش روایی و پایایی پژوهش و نیز آزمون ها و نرم افزارهای آماری مورداستفاده جهت تجزیه وتحلیل داده ها در دو بخش کیفی و کمی میباشد. در بخش تحلیل کمی، از روش «رگرسیون خطی چندگانه»«متغیرهای هشت گانه مستقل» بر «متغیر وابسته» استفاده شده است. جامعه آماری در بخش کیفی 17 نفر و در بخش کمی 140 نفر از خبرگان در علوم بین رشته ای برآورد شده است. نتایج حاصله حاکی است که کارکرد سیاست های هشت گانه پدافند غیرعامل بر مولفه های سرمایه اجتماعی معنی دار و تاثیر آن ها بر مولفه های سرمایه اجتماعی متفاوت و قابل توجه بوده است.

    کلیدواژگان: سیاست گذاری، پدافند غیرعامل، سرمایه اجتماعی، اعتماد اجتماعی، مشارکت اجتماعی، انسجام اجتماعی
|
  • Nabi Hosseini*, Mahdi Modiri, Azim Alishaei Pages 1-19

    From the past until now, the occurrence of earthquakes has always been a widespread threat, and the need to reduce the vulnerability of cities to earthquakes is considered one of the main concerns of urban planning. In this regard, the pathological zoning of the amount and type of response to the earthquake with the help of effective methods can significantly increase the resilience of the city in the face of the earthquake. In the present study, the physical-social pathology of Urmia city against the earthquake crisis was investigated. The type of this research is applied in terms of purpose and descriptive-analytical in terms of research method. 15 indicators were used to measure the physical and social vulnerability of Urmia city. The required data are also extracted from comprehensive plans and statistics of 2015. Spatial statistics and spatial autocorrelation models have been used in GIS software for data analysis. The results obtained to answer the research question indicate that the central parts of Urmia city are more vulnerable than the peripheral parts in terms of physical index. The state of social indicators at the level of Urmia city shows moderate vulnerability. This vulnerability was estimated at 58% in the physical dimension and 41% in the social dimension. The results of the RDJ model also show that the distribution of physical and social vulnerability is clustered in the regions of Urmia. Considering the degree of vulnerability of the city of Urmia, in order to reduce the loss of life and money caused by the earthquake, it needs to reduce the consequences of this crisis with efficient planning and effective measures.

    Keywords: Natural Hazards, Vulnerability, Spatial Statistics Model, Urmia City
  • Omid Mobaraki*, Ali Valigholizadeh, Farhad Mohammadi Pages 21-37

    Today, due to the rapid growth of the world's population and its concentration in cities, the concept of sustainable urban development has been proposed as a basic component affecting the long-term vision of human societies, and housing and related issues are a global issue, and planners and policy makers in different countries are looking for solutions to solve the related issues. Due to the fact that housing is one of the most important urban uses, it is necessary to design the residential environment properly so that, in addition to greater productivity and security, the correct use of renewable and clean energy causes the least damage to the environment. In this regard, in this research, the components of sustainable housing in Salmas city have been investigated. The type of applied research and its method is descriptive-analytical. To analyze the data, SPSS software and sample t-tech statistical tests, step-by-step regression and one-way variance analysis were used. The results of the investigation of the components of sustainable housing in Salmas show that the physical component has the highest rank with an average of 2.95, followed by the environmental component with an average of 2.91 and the social component with an average of 2.76 and the access component with an average of 2.46, and finally, the economic component with an average of 2.03 has taken the last rank, these results show the great contribution of physical and environmental components in the sustainable housing of Salmas city and the least impact on housing the stability of this city is related to the economic component. In addition, the overall average of all components was lower than the base limit (number 3).

    Keywords: Housing, Sustainable Development, Sustainable Housing, Salmas City
  • Peymaneh Asgari*, Nahal Goodarzi Pages 39-57

    In order to design public and private spaces in cities, urban architects are looking for the implementation of simple and new systems to increase safety in construction sites. Providing suitable physical infrastructure in urban workshops that can guarantee the health and safety of workers, the urban environment and the efficiency of workshop performance is one of the important challenges in designing and equipping construction sites in a safe city. This research has been done with the aim of improving the safety and efficiency of urban workshops using the ant colony optimization algorithm. The research method is descriptive and exploratory and is a case study type. The ant theory algorithm uses a structured solution to solve the problems of workshop arrangement over time, which is done by using heuristic information based on the cost of flow and the cost of movement in different time frames. This algorithm works by determining the dominant relationship between the answers, which is the key parameter for the search algorithm. In order to achieve the final optimal results, a case study is used to verify the proposed model, which can be realized by assuming appropriate parameters. In the case study of the urban construction workshop, four scenarios were determined for safe equipment, and the most optimal design, scenario number 1, was concluded to be the best case for the arrangement of dynamic facilities, considering the minimum cost of 2496.

    Keywords: Safe equipment, Algorithm, Ant colony, Optimization, Urban workshops
  • Javad Gharibi*, Hossein Gharaee, Mohammad Reza Farajipoor, Khodadad Halili Pages 59-72

    Smart cities rely heavily on technology and data to improve citizens' quality of life. However, this reliance on technology also creates significant security challenges such as cyber security threats, data privacy, interoperability and lack of necessary standards. In order to deal with these challenges and also to reduce conflicts between security and Internet of Things services in the smart city, it is necessary to consider initiatives. Data security governance is a process of ensuring data security while maintaining the efficiency and performance of the data in the areas of use. In order to use the data security governance of the Internet of Things in Houshmand city, it is necessary to identify its application areas. These areas can be calculated by considering the structure of the smart city, the Internet of Things, the structure and topic of data, as well as the beneficiaries of the data in the smart city. In this article, by studying different sources and using elite capacity, 4 main areas and 17 applied sub-areas of Internet of Things security governance in Houshmand city have been identified. Also, after identifying the areas, the effective factors on data security governance of Internet of Things in Houshmand city have been calculated.

    Keywords: Data Security Governance, Internet of Things, Smart City
  • S. Alireza Behbahani, Jamshid Edalatian*, Tahmoores Sohrabi Pages 73-98

    Today, in the changing global conditions, "entrepreneurship" as a mechanism of economic development through innovation, creating employment and expanding welfare in the society is of special importance in social governance, especially in urban management and safety. Researchers in the field of entrepreneurship policy believe that "countries with many entrepreneurs cannot achieve economic growth and development, but they need an appropriate entrepreneurial ecosystem, so that they can achieve this goal. On this basis, we need to evaluate and analyze the ecosystem of advanced technologies with an integrated model of entrepreneurship of advanced technologies. And based on the research literature, the pattern of extracted components is coded in 3 reference dimensions of analysis, roles and characteristics, which are classified in 22 subsystem fields. This research is fundamental in terms of research results and practical in terms of purpose and has an exploratory nature. The research is derived from the results of Behbahani's research (1401), which used the structural equations method to investigate the effect of other components on the relationship between the above three components with entrepreneurship of advanced technologies in four basic hypotheses regarding the meaningful and positive relationship between the components of entrepreneurship and The dimensions of technology analysis, entrepreneurship components and characteristics and roles, dimensions of analysis and decision to entrepreneurship, characteristics and roles and decision to entrepreneurship have been examined and the results confirm the hypotheses except for the third hypothesis. It is suggested that in future researches, in addition to advanced industries, all industries should be focused on in different time periods and at the same time as the development of administrative services and urban management.

    Keywords: Advanced Technology, Urban Economy, Technology Diplomacy, Entrepreneurship, Urban Safety, Governance, Technology Ecosystem
  • Khatereh Hemmati*, Mohsen Faizi, Nasr Eslami Mojaveri Pages 99-115

    The issue of security and defense of one's territories, as one of the effective factors in social sustainability, has been one of the primary human concerns until today. The importance of the impact of physical characteristics on the security of an environment has been the concern of many contemporary researchers. Theories such as defensible space, CPTED, safe growth, and psychological studies have each looked at the subject from a different innovative perspective. In this research, we have tried to facilitate the problem of designing a safe physical environment with a comprehensive approach to the subject, with a comparative study of existing qualitative studies and providing a design guideline in the framework of a different categorizing. Our assumption is that all the scattered parameters can be divided into the three primary factors of territorial behavior, natural surveillance and Image; that we can categorize the physical design requirements of a safe environment with logical reasoning by reviewing the historical-interpretive background of the subject and its qualitative analysis. For this purpose, we considered the rest of the scattered factors as a subset of one of these three general factors, and by classifying and labelling these items, we obtained the secondary subset factors of the primary factors. Finally, the secondary parameters of spatial structure, barriers were considered for territorial behavior, activity support and visibility for natural surveillance, access control for both, and quality, maintenance, and target hardening for Image. In Further studies, the degree of correlation and effectiveness of each of these factors can be discussed in the final result of designing a safe environment. This design guideline can be used as design basis as passive factors of a safe environment in urban design and neighborhood environments.

    Keywords: Design Guideline, Safe growth, CPTED, Defensible Space, Territorial Behavior, NaturalSurveillance
  • Hossein Ahmadpour, Gholamreza Jalali Farahani*, Ehsan Shakri Khoi, Firoz Rad Pages 143-164

    Today, the approach of threats is changing from hard to soft and relying on psychological operations in societies. By persuading and changing their behavior, crises and colorful revolutions arise in them; therefore, to cope passive defense functions are effective; and the role of institutions and policymakers in opening such spaces should not be neglected. Social capital is one of the most important indicators of the growth of societies. This concept, which has entered politics from social sciences, has a wide impact on the relationship between government and society. The main question of the research is, what effect has the functioning of the country's eight passive defense policies had on social capital in Iran? The case study method is contextual; in the quantitative analysis section, the "multiple linear regression" method of "eight independent variables" is used on "dependent variable". The statistical population is 17 people in the qualitative part and 140 people in the quantitative part of experts in interdisciplinary sciences. The results indicate that the function of the eight passive defense policies on the components of social capital is significant and their impact on the components of social capital is different and significant.

    Keywords: Policy Making, Passive Defense, Social Capital, Social Trust, Social Participation, Social Cohesion