فهرست مطالب

مدیریت زنجیره تامین - پیاپی 78 (بهار 1402)

فصلنامه مدیریت زنجیره تامین
پیاپی 78 (بهار 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/03/22
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محسن احمدپور، محمدمهدی موحدی*، یوسف قلی پور کنعانی صفحات 1-8

    مدیریت زنجیره تامین خدمات ابزاری است برای پیش بینی، برنامه ریزی، اجرا و کنترل فرایندهای زنجیره تامین با هدف تامین نیازهای مشتریان و جلب رضایت آنها که شامل هماهنگی، یکپارچگی و کنترل محصول، اطلاعات و جریان نقدی درون سازمان و بین شرکاست. مقاله حاضر با هدف ارایه مدلی جهت ارزیابی عملکرد زنجیره تامین پایدار در بخش خدمات (شاهد تجربی : سازمان تامین اجتماعی کشور) بوده است و از حیث هدف، توسعه ای است. جامعه آماری تحقیق شامل خبرگان و مدیران شعب نمونه تامین اجتماعی کشور و روش نمونه گیری بصورت خوشه ای بوده است. از مصاحبه نیمه ساختاریافته جهت گردآوری اطلاعات استفاده شد و با 15 نفر خبره در این حوزه مصاحبه شد. نتایج حاصل از  تکنیک کیفی با روش تحلیل مضمون به رویکرد استقرایی (مبتنی بر داده) و الگوی براون و کلارک (2006) و به کمک نرم افزار MAXQDA حاکی از استخراج3 بعد، 10 مولفه و 47 شاخص در رابطه با ابعاد، مولفه ها و شاخص های تاثیرگذار بر ارزیابی عملکرد زنجیره تامین پایدار خدمات در سازمان تامین اجتماعی کشور بوده است.  در نتیجه توجه به آموزش و بالا بردن سطح آگاهی و مهارت های اجتماعی، ایجاد سیستم اندازه گیری و نظارت بر عملکرد زنجیره تامین و راهکارها و پیشنهادهایی در راستای مطلوبیت آنها به مدیران و متولیان امر توصیه شد.

    کلیدواژگان: ارزیابی عملکرد، زنجیره تامین پایدار، بخش خدمات
  • محمد باشکوه اجیرلو*، وحیده ابراهیمی خراجو صفحات 9-21

    توسعه دانش و توانایی بشر برای افزایش بهره برداری از محیط و منابع آن و از نگاهی دیگر نگرانی به پایان رسیدن منابع طبیعی و برهم خوردن تعادل فرایندهای حیاتی کره زمین، پژوهشگران را بیشتر از گذشته متوجه محیط زیست و فاکتورهای اثرگذار و اثرپذیر آن کرده است. توجه به جنبه های زیست محیطی در کنار زنجیره تامین سنتی، منجر به بکارگیری زنجیره تامین سبز در سازمان ها و مراکز تولیدی شده است. از طرف دیگر نیز به دلیل اهمیت منسوجات در حیات اجتماعی و اقتصادی مردم و نقش حفاظتی آن در مصون نگه داشتن بدن انسان در برابر عوامل طبیعی و اقلیمی و سپس برجسته شدن کارکرد اجتماعی و فرهنگی آن، توجه به نقش شیوه تامین سبز در صنعت نساجی را پر رنگ تر کرده است. فلذا هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر فشار نهادی و بازارگرایی بر شیوه تامین سبز و مزیت رقابتی با نقش میانجی تعهد مدیریتی می باشد. این پژوهش از نوع توصیفی - همبستگی است. جامعه آماری پژوهش حاضر متشکل از تولید و عرضه کنندگان صنعت نساجی (انواع حوله) در استان آذربایجان شرقی است؛ که بصورت تصادفی تعداد 200 نفر از اعضای نمونه در دسترس قرار گرفته و پرسشنامه ها تکمیل شد. داده ها با استفاده از نرم افزار اس.پی.اس.اس و روش حداقل مربعات جزیی و نرم افزار اسمارت پی.ال.اس. تجزیه و تحلیل شدند. بررسی نتایج این تحقیق نشان داد که فشار نهادی بر بازارگرایی، بازارگرایی بر شیوه تامین سبز و تعهد مدیریتی، تعهد مدیریتی بر شیوه تامین سبز و درنهایت شیوه تامین سبز بر مزیت رقابتی تاثیر معنی داری دارد. و تعهد مدیریتی توانست رابطه بین بازارگرایی و شیوه تامین سبز را میانجی گری کند.

    کلیدواژگان: بازارگرایی، تعهد مدیریتی، شیوه تامین سبز، فشار نهادی، مزیت رقابتی
  • رضا قاسمی، پیمان اخوان*، امید فتاحی ولیلایی، مرتضی عباسی صفحات 23-36
    تبادل اطلاعات بین اعضای زنجیره تامین، توجه بسیاری از محققین را برای تسهیل انتقال صحیح و موثر و اشتراک اطلاعات به خود جلب کرده است. انقلاب صنعتی چهارم بر موضوعات تحقیقاتی پیشرفته زنجیره های تامین هوشمند، مسایل امنیتی داده ها و تولید هوشمند مانند فناوری زنجیره بلوکی تاکید دارد. زنجیره بلوکی به عنوان دفتر کل توزیع شده غیرمتمرکز یا ساختار اطلاعاتی تعریف شده است که می تواند انواع مختلفی از اطلاعات مانند تراکنش ها و سوابق را که شبیه سازی شده و بین اعضای یک شبکه به اشتراک گذاشته می شود، نگهداری کند. موجودی مدیریت شده توسط تامین کننده با موانع عمده ای در زنجیره تامین امروزی مواجه می شود، از جمله اعتماد، یکپارچگی داده ها، شفافیت و قابلیت ردیابی برای تعاملات متعدد تامین کننده و مشتری. زنجیره بلوکی یک دفتر کل توزیع شده است که تضمین می کند داده ها به شیوه ای شفاف، ایمن و مطمین در میان ذینفعان زنجیره تامین مبادله شوند. مزایای استفاده از فناوری زنجیره بلوکی برای عملیات موجودی مدیریت شده توسط تامین کننده در زنجیره تامین شامل کنترل غیرمتمرکز، امنیت، قابلیت ردیابی و تراکنش های دارای مهر زمانی است. هدف از این مقاله، ارایه یک مدل یکپارچه مفهومی و مدل فرآیندی برای مدیریت موجودی توسط تامین کننده مبنی بر فناوری زنجیره بلوکی می باشد،که این یک چارچوب کلی پیشنهاد می کند تا امکان تطبیق سفارش های تامین کننده و مشتری در حالت غیرمتمرکز را فراهم کند و در عین حال اعتماد از نظر مدیریت را برآورده کند. مهمترین نتایج مدل پیشنهادی، حفظ یکپارچگی داده ها، بهبود دقت سفارش،  افزایش سود ذینفعان، افزایش سطح اعتماد بین طرفین و تغییر ناپذیری داده ها می باشد. به کارگیری این فناوری در ترکیب زنجیره تامین با موضوعات دیگر، مانند تیوری بازی، بهینه سازی ریاضی، تحقیق در عملیات برای پژوهش های آینده پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: فناوری زنجیره بلوکی، مدیریت موجودی توسط تامین کننده، قرارداد هوشمند، مدل مفهومی، ارتباط زنجیره
  • حسین نصیر ناتری، اسدالله مهرآرا*، مهرداد متانی صفحات 37-46
    گردش شغلی در سازمان موجب توانمندسازی ساختاری کارکنان شده و به شناخت استعدادها کمک می کند. از سوی دیگر اجرای یک گردش شغلی راهبردی و اثربخش وابسته به ارکان زنجیره ارزش شرکت است. بر این اساس هدف از انجام مطالعه حاضر مدل سازی ساختاری تفسیری عوامل موثر بر اجرای گردش شغلی بر پایه تشکیلات و روش های شرکت ملی گاز ایران بوده است. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از لحاظ نوع شناسی پژوهش در زمره پژوهش های آمیخته با رویکرد کیفی و کمی در پارادایم قیاسی- استقرایی است. شناسایی عوامل موثر بر اجرای گردش شغلی از طریق مصاحبه های نیمه ساختاریافته بر پایه اشباع نظری با 18 نفر از اساتید دانشگاهی و خبرگان در حوزه مدیریت دولتی و مدیریت منابع انسانی انجام گرفت. روایی و پایایی مصاحبه ها به ترتیب با روش روایی محتوای نسبی و شاخص کاپای کوهن تایید شد. در بخش کمی نیز به منظور مدل سازی اجرای گردش شغلی از نظرات 69 نفر از مدیران عالی و میانی شرکت ملی گاز با روش نمونه گیری غیراحتمالی در دسترس استفاده شد. روایی و پایایی پرسشنامه به ترتیب با بهره گیری از روایی محتوا و روش آزمون- پس آزمون تایید شد. کدگذاری مصاحبه ها با استفاده از نرم افزار Maxqda منجر به شناسایی 13 عامل اصلی اجرای گردش شغلی شد. مدل سازی عوامل شناسایی شده با روش ساختاری تفسیری و تحلیل MIC-MAC منجر به تشکیل شش سطح گردید که تمرکز بر مسایل محوری، اندازه سازمان، همسویی راهبردی و تحلیل زنجیره ارزش اثرگذارترین و بهبود تراز استراتژیک و جانشین پروری اثرپذیرترین عوامل اجرای گردش شغلی بودند.
    کلیدواژگان: گردش شغلی، زنجیره ارزش، ارتقا مهارت، توسعه شغلی کارکنان، مدلسازی ساختاری تفسیری
  • مهدی کلانتری، فریدون امیدی*، سهیلا زرین جوی الوار صفحات 47-69

    این پژوهش باهدف ارایه  مدل سیستم خرید برای شرکت بازرگانی توسعه نیشکر و صنایع جانبی آن انجام شده است. این تحقیق از نوع پژوهش های آمیخته از نوع آمیخته اکتشافی است. در فاز کیفی داده ها از طریق مصاحبه با 12 نفر با استفاده از روش نمونه گیری گلوله برفی و هدفمند و به کمک نظریه داده بنیاد طی سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی تجزیه وتحلیل شدند. در تحلیل داده های فاز کیفی از نرم افزار اطلس تی استفاده گردید. در فاز کمی، با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته با روایی و پایایی در سطح مطلوب، به تعداد 284 پرسشنامه سالم گردآوری و به کمک روش معادلات ساختاری با نرم افزار PLS(Partial Least Squares) مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. پاسخ دهندگان فاز کمی شامل کارکنان بخش لجستیک، تدارکات و خرید در شرکت توسعه نیشکر و توابع آن هستند. این افراد با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و مورد نظرسنجی قرار گرفتند. یافته های فاز کیفی شامل ارایه  سیستم خرید برای شرکت بازرگانی توسعه نیشکر و صنایع جانبی است که اجزای این مدل از 339 کدباز، 62 مفهوم و 22 مقوله تشکیل می شود. در این زمینه ملاک های دوام، زیبایی و بسته بندی محصول، تطابق با انتظارات مشتریان، محصولات سازگار یا محیط زیست، دسترسی به منابع، تکنولوژی، نوآوری در محصول و خدمات، تامین و تدارکات، تولید، توزیع، مقررات زدایی و کاغذبازی اداری، ثبت سفارش ها و تحویل به موقع محصولات، شاخص ها و استانداردهای تحویل به موقع بر پدیده محوری خرید تاثیر دارد و پیامد: بهبود عملکرد سازمانی، بهره وری بالا، بهبود برند سازمانی و کارایی در تولید را در پی دارد. یافته های های بخش کمی نشان داد تمامی ابعاد شناسایی شده در بخش کیفی بر اساس ضرایب مسیر مبتنی بر مدل معادلات ساختاری معنادار است و مدل از برازش مطلوبی برخوردار است. به همین سبب مدل کیفی، بر اساس اعتبار سنجی کمی مورد تایید قرار گرفت.

    کلیدواژگان: سیستم خرید، شرکت توسعه نیشکر، نظریه داده بنیاد، معادلات ساختاری
  • محمدرضا حسین زاده، سعید رمضانی* صفحات 71-88
    به منظور پشتیبانی مناسب از فعالیت های نگهداری، جلوگیری از عواقب مخرب کمبود برخی قطعات حیاتی و نیز جهت رسیدن به تعالی در نگهداشت و مدیریت دارایی های فیزیکی، پرداختن به مدیریت قطعات یدکی ضرورت پیدا می کند. حل مسایل مربوط به مدیریت قطعات یدکی، نیازمند یک مدل تعالی کارا می باشد که بتواند میان بازیگران مختلف در زنجیره تامین قطعات یدکی یکپارچگی ایجاد کند. در این تحقیق ابتدا چارچوب های مدیریت قطعات یدکی که تاکنون ارایه شده است مورد بررسی قرار گرفت و سپس با استفاده از رویکرد گراندد تیوری با 12 نفر از خبرگان مصاحبه شد؛ داده های پژوهش به کمک روش کدگذاری باز، محوری و انتخابی که از اجزای روش گراندد تیوری است مورد تحلیل قرار گرفتند و در انتها چارچوب یکپارچه مدیریت زنجیره تامین قطعات یدکی MRO-iREAM ارایه می شود که در 6 گام متوالی، تمام اقدامات لازم برای بهبود وضعیت مدیریت قطعات یدکی در نظر گرفته است. محورهای ارایه شده شامل تدوین سیاست ها و ایجاد بسترها و شاخص ها، دسته بندی و مدیریت داده ها، بهینه سازی کنترل موجودی و خرید، تدارکات و مدیریت تامین کنندگان، مدیریت انبار، اقدامات تکمیلی و بهبود مستمر هستند. پس از تدوین محورها و اقدامات ذیل آن و به منظور اعتبارسنجی چارچوب به دست آمده، کارا بودن آن در پیاده سازی به کمک تعدادی از خبرگان مورد سوال قرار گرفت و مشخص شد که چارچوب ارایه شده جامعیت، اعتبار و پایایی لازم را دارد و برای هر سازمان و شرکتی که به دنبال تعالی در مدیریت قطعات و نگهداشت از دارایی ها باشد می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: مدیریت قطعات یدکی، گراندد تئوری، بهینه سازی موجودی قطعات یدکی، چارچوب MRO-iREAM
  • مهدی رفیعیان اصفهانی، بیتا یزدانی*، مسعود براتی، امیررضا نقش، نسیبه جنتیان صفحات 89-108

    امروزه با جهانی شدن تجارت وسرعت گرفتن رقابت، سازمان ها برای پاسخگویی به تقاضای روزافزون مشتریان لازم است به ابزارهای جدید رقابتی مجهز شده و در توسعه نرم افزاری و سیستمی خود کوشا باشند. مجموعه فرایندهای زنجیره تامین پایدار یکی از زیرساخت های به روز و مورد نیاز سازمان ها در شرایط سخت رقابتی است. در سال های اخیر پایداری صنعت داروسازی مورد توجه پژوهش گران، سیاست گذاران و مدیران این صنعت قرارگرفته است. هدف این پژوهش شناسایی محرک ها، توانمندسازها و چالش های پایداری زنجیره تامین صنعت داروسازی به منظور شناسایی فرصت های تحقیقاتی آینده می باشد. به منظور دستیابی به اهداف تحقیق از روش مرورنظام مند وتحلیل محتوا برای بررسی 46 مقاله علمی پژوهشی با اشاره خاص به پایداری صنعت داروسازی استفاده شده است. یافته ها نشان می دهد که روند مقالات پایداری صنعت داروسازی در سالهای اخیر صعودی و تمرکز محققان بیشتر بر پایداری زیست محیطی و چالش های اجراء پایداری بوده و ابعاد اجتماعی و اقتصادی پایداری کمتر مورد توجه قرارگرفته است. به منظور تقویت محرک ها و توانمندسازها و محدودکردن چالش های پایداری زنجیره تامین صنعت داروسازی، موضوعات پژوهشی، بررسی تاثیر پایداری زنجیره تامین در بهینه سازی مصرف انرژی، بررسی تاثیر مدیریت پسماند دارویی بر ابعاد اجتماعی و اقتصادی، طراحی ساختار گزارشگری پایداری، طراحی ساختار الزامات پایداری زنجیره تامین، برای تحقیقات آینده پیشنهاد شده است. نوآوری تحقیق حاضر کشف محرک ها، توانمندسازها و چالش های پایداری در زنجیره تامین صنعت داروسازی می باشد.

    کلیدواژگان: داروسازی، پایداری، زنجیره تامین، تحلیل محتوا، مرورنظام مند
  • مریم دهقانی*، پیمان اخوان، مرتضی عباسی صفحات 109-119

    بسیاری از تولیدکنندگان و شرکت های بزرگ تجاری تمایل دارند تعداد تامین کنندگان خود را مدیریت کرده و به ادغام و کاهش تعداد آن ها بپردازند. هدف این پژوهش، ارایه مدل یکپارچه برای تغییر ساختار زنجیره تامین و تبدیل مدل خورشیدی تامین کنندگان به لایه ای می باشد. در این راستا یک مدل برنامه ریزی عدد صحیح مختلط غیرخطی سه هدفه شامل کمینه سازی هزینه تخصیص قطعات به تامین کنندگان، کمینه سازی هزینه همکاری بین تامین کنندگان و کمینه سازی پیچیدگی مدیریتی ارایه گردیده است. نوآوری این پژوهش درنظرگرفتن هم زمان گروه بندی قطعات و تخصیص به تامین کنندگان بر اساس قابلیت های عملیاتی موردنیاز قطعات و قابلیت های در اختیار تامین کنندگان و لایه بندی تامین کنندگان می باشد. این مدل با یک مطالعه موردی در صنعت موتورهای الکتریکی ارزیابی و با روش نیل به هدف حل گردید، اعتبارسنجی نتایج نیز انجام شده است. باتوجه به نتایج مدل می توان تامین کنندگان کلیدی را تعیین و نقاط ضعف و قوت آن ها را شناسایی کرد همچنین می توان اثر تغییر برخی پارامترها و نتایج اقتصادی آن ها را نیز بررسی نمود.

    کلیدواژگان: پایه تامین، گروه بندی قطعات، قابلیت عملیاتی، روش نیل به هدف، موتورهای الکتریکی
|
  • Mohsen Ahmadpour, Mohammad Mahdi Movahhedi *, Yousof Gholipour Kanaani Pages 1-8

    Service supply chain management is a tool for predicting, planning, implementing and controlling supply chain processes with the aim of meeting customer needs and gaining their satisfaction, which includes coordination, integration and product control, information and cash flow within the organization and between partners. The purpose of this article is to provide a model for evaluating the performance of sustainable supply chain in the service sector (experimental evidence: the Social Security Organization of the country) and in terms of its purpose, it is developmental. The statistical population of the research included experts and managers of sample social security branches of the country and the sampling method was clustered. A semi-structured interview was used to collect information and 15 experts in this field were interviewed. The results obtained from the qualitative technique with thematic analysis method based on the inductive approach (based on data) and the model of Brown and Clark (2006) and with the help of MAXQDA software indicate the extraction of 3 dimensions, 10 components and 47 indicators in relation to the dimensions, components and influential indicators. It has been based on the evaluation of the performance of the sustainable supply chain of services in the country's social security organization. As a result, it was recommended to managers and trustees to pay attention to training and raising the level of awareness and social skills, creating a system of measuring and monitoring the performance of the supply chain and solutions and suggestions in line with their desirability.

    Keywords: performance evaluation, Sustainable Supply Chain, Service sector
  • Moahammad Bashokouh Ajirloo *, Vahideh Ebrahimikharajo Pages 9-21

    The development of human knowledge and ability to increase the exploitation of the environment and its resources, and from another point of view, theconcern about the end of natural resources and the disruption of the balance of the vital processes of the planet, make researchers pay more attention to the environment and its effective factors than before.has done.Paying attention to the environmental aspects along with the traditional supply chain has led to the use of the green supply chain in organizations and production centers. Keeping the human body safe from natural and climatic factors and then highlighting its social and cultural function has made attention to the role of green supply in the textile industry more prominent. Therefore, the aim of the current research is to investigate the effect of institutional pressure and market orientation on the green supply method and competitive advantage with the mediating role of managerial commitment.This research is descriptive-correlation type.The statistical population of thepresent study consists of producers and suppliers of the textile industry; 200members of the sample were randomly selected and the questionnaires were completed. Data were analyzed using SPSS software and partial least squares method and SmartPLS software. were analyzed. Examining the results of this research showed that institutional pressure on market orientation, market orientation on green supply method and managerial commitment, managerial commitment on green supply method and finally green supply method has a significant effect on competitive advantage. And managerial commitment could mediate the relationship between market orientation and green procurement practices.

    Keywords: : Market Orientation, managerial commitment, green supply method, institutional pressure, competitive advantage
  • Reza Ghasemi, Peyman Akhavan *, O. Fattahi, M. Abbasi Pages 23-36
    The exchange of information between members of the supply chain has attracted the attention of many researchers. The fourth industrial revolution emphasizes the advanced research topics of intelligent supply chains, data security issues, and intelligent manufacturing such as blockchain technology. Blockchain is defined as a decentralized distributed ledger that can store various types of information such as transactions and records that are simulated and shared among members of a network. Supplier-managed inventory faces major hurdles in today's supply chain, including trust, data integrity, transparency and traceability for multiple supplier-customer interactions. Blockchain technology ensures that data is exchanged among supply chain stakeholders in a transparent, safe and secure manner. Benefits of using blockchain for supplier-managed inventory operations in the supply chain include decentralized control, security, traceability, and time-stamped transactions. The purpose of this paper is to present an integrated conceptual model and process model for supplier inventory management based on blockchain technology, which proposes a general framework to enable the matching of supplier and customer orders in a decentralized manner, while maintaining the trust of To satisfy the opinion of the management. The most important results of the proposed model are maintaining the integrity of the data, improving the order accuracy, increasing the profit of the beneficiaries, increasing the level of trust between the parties and immutability of the data. The application of this technology in the combination of supply chain with other subjects, such as game theory, mathematical optimization, research in operations is suggested for future research.
    Keywords: Blockchain technology, supplier-managed inventory, Smart Contract, concept model, blockchain communication, supply chain
  • Hossein Nasirnateri, Asadollah Mehrara *, Mehrdad Matani Pages 37-46
    The purpose of the current study was interpretive structural modeling of the effective factors on the implementation of job rotation based on the organization, methods, and value chain of the National Gas Company of Iran. This research is applied in terms of purpose and in terms of research typology, it is among mixed research with the qualitative and quantitative approach in the deductive-inductive paradigm. Identifying the factors affecting the implementation of job rotation through semi-structured interviews based on theoretical saturation with 18 university professors and experts in the field of public administration and human resources management. The validity and reliability of the interviews were confirmed by the method of relative content validity and Cohen's kappa index, respectively. In the quantitative part, in order to model the implementation of job rotation, the opinions of 69 senior and middle managers of the National Gas Company were used with the available convenience sampling method. The validity and reliability of the questionnaire were confirmed using content validity and the test-post-test method. Coding of interviews using Maxqda software led to the identification of 13 main factors of job rotation implementation. Modeling of the identified factors with the interpretive structural method and MIC-MAC analysis led to the formation of six levels, focusing on core issues, organization size, strategic alignment, and value chain analysis were the most effective, and improving the strategic balance and succession planning were the most impressionable factors in the implementation of job rotation.
    Keywords: job rotation, Value Chain, interpretive structural modeling
  • Mehdi Kalantari, Fereydoun Omidi *, Suheela Zarin Joi Alvar Pages 47-69

    This research was done with the aim of providing the optimal purchasing system model for the sugarcane development trading company and its ancillary industries. This research is a type of mixed exploratory research. In the qualitative phase, the data were analyzed through interviews with 12 people using the snowball and targeted sampling method and with the help of the Foundation's data theory during three stages of open, central and selective coding. Atlas T software was used in qualitative phase data analysis. In the quantitative phase, by using a researcher-made questionnaire with optimal validity and reliability, a total of 284 healthy questionnaires were collected and with the help of the structural equation method with software PLS(Partial Least Squares) was analyzed. Quantitative phase respondents include employees of the logistics, procurement and purchasing department in the sugarcane development company and its functions. These people were selected and surveyed using available sampling method. The findings of the qualitative phase include the presentation of the optimal purchasing system model for the sugarcane development trading company and related industries, which consists of 339 open codes, 62 concepts, and 22 categories. In this context, the criteria of durability, beauty and product packaging, compliance with customer expectations, compatible or environmental products, access to resources, technology, innovation in Product and services, supply and procurement, production, distribution, deregulation and administrative paperwork, order registration and timely delivery of products, indicators and standards of timely delivery have an effect on the central phenomenon of optimal purchasing and the result improved organizational performance, high productivity, improved organizational brand And it leads to efficiency in production. The findings of the quantitative part showed that all the dimensions identified in the qualitative part are significant based on the path coefficients based on the structural equation model and the model has a good fit. For this reason, the qualitative model was confirmed based on quantitative validation.

    Keywords: Purchasing system, sugarcane development company, Foundational Data Theory, structural equations
  • Mohamadreza Hoseinzadeh, Saeed Ramezani * Pages 71-88
    In order to properly support of maintenance activities, to prevent the devastating consequences of the shortage of some vital part, and in order to achieve excellence in the maintenance and physical assets management, it is necessary to deal with the spare parts management. Solving spare parts management issues requires an efficient excellence model that can integrate different actors in the spare parts supply chain. In this research, first the spare parts management frameworks that have been presented so far were examined and then 12 experts were interviewed using the grounded theory approach; The research data were analyzed using open, axial and selective coding method, which is a component of grounded theory method. Finally, the integrated MRO-iREAM[1] spare parts supply chain management framework was presented, which in 6 consecutive steps, all the necessary actions to improve the status of spare parts management is considered. The presented axes include formulating policies and creating platforms and indicators, classification and data management, optimizing inventory control and purchasing, procurement and supplier management, warehouse management, complementary actions and continuous improvement. After formulating the axes and their actions, and in order to validation the obtained framework, its efficiency in implementation was questioned with the help of a number of experts and it was found that the proposed framework has the necessary comprehensiveness, validity and reliability and for each an organization or company that seeks excellence in spare parts management and asset maintenance can be used.[1] MRO-iREAM: (Maintenance, Repair and Operation) Iranian Reliability Engineering and Asset Management
    Keywords: Spare parts management, Grounded Theory, spare parts inventory optimization, MRO-iREAM framework
  • Mehdi Rafieian Esfahani, Bita Yazdani *, Masoug Barati, Amir Reza Naghsh, Nasibe Janatian Pages 89-108

    Today, with the globalization of business and the acceleration of competition, organizations need to be equipped with new competitive tools to meet the growing demand of customers and be diligent in developing their software and system. Sustainable supply chain processes are one of the most up-to-date and required infrastructures of organizations in tough competitive conditions. In recent years, the sustainability of the pharmaceutical industry has been considered by researchers, policy makers and managers of this industry. The purpose of this study is to identify the drivers, enablers and challenges of supply chain sustainability in the pharmaceutical industry in order to identify future research opportunities. In order to achieve the objectives of the research, the method of systematic review and content analysis has been used to review 46 scientific research articles with specific reference to the pharmaceutical industry. Findings show that the trend of articles on the sustainability of the pharmaceutical industry in recent years is upward and the focus of researchers is more on environmental sustainability and the challenges of implementing sustainability and the social and economic dimensions of sustainability have been less considered. In order to strengthen the drivers and enablers and limit the challenges of supply chain sustainability in the pharmaceutical industry, research topics: Investigating the impact of supply chain sustainability on energy efficiency, Investigating the impact of drug waste management on social and economic dimensions, Designing sustainability reporting structure, Designing sustainability requirements The supply chain has been proposed for future research.

    Keywords: Pharmaceutical, Sustainability, Supply Chain, Systematic review, content analysis
  • Maryam Dehghani *, Peyman Akhavan, Morteza Abbasi Pages 109-119

    Many producers and large commerce companies must manage their suppliers and reduce or merge them. Most methods mentioned in the literature are qualitative. Therefore, the aim of this research is to present a three-objective nonlinear mixed integer programming model including minimizing the cost of allocating parts to suppliers, minimizing the cost of interactions between suppliers, and minimizing management complexity. The innovation of this research is to simultaneously consider the grouping of parts and allocation to suppliers based on the required operational capabilities of the parts and the capabilities available to suppliers and the tiering of suppliers. This model was evaluated with a case study in the electric motor industry and solved with the method of goal attainment, the validation of the results has also been done.

    Keywords: supply base, capabilities, part grouping, goal attainment, electric motor