فهرست مطالب

باغ نظر - سال بیستم شماره 121 (تیر 1402)

نشریه باغ نظر
سال بیستم شماره 121 (تیر 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/04/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • مریم تاجیک، زهرا مسعودی امین* صفحات 5-20

    بیان مسئله: 

    موزه ها از جمله مکان های ارزشمند در دنیا هستند. شهر تهران نیز دارای موزه های غنی تاریخی، فرهنگی، علمی، تفریحی و گردشگری است. بخش تعیین راهبرد هویت بصری موزه ها بر عهده طراحان گرافیک است. طراحی گرافیک برای موزه ها با نمایش اطلاعات تصویری در قالب طراحی هویت بصری و گرافیک محیطی، به وسیله ابزارهای ارتباطات و تبلیغات نمایان می شود. پژوهش های انجام شده در این حوزه، بیشتر به مباحث حوزه بازاریابی موزه و مطالعه گرافیک محیطی پرداخته اند. لذا این پژوهش با مطالعه راهبرد برند در هویت بصری موزه های تهران به تجزیه و تحلیل یافته های تحقیق در چند نمونه از هویت بصری موزه های دنیا و موزه های تهران پرداخته است.

    هدف پژوهش:

     هدف از این پژوهش مطالعه و کمک به تدوین راهکارهای راهبردی در طراحی گرافیک برای مکان های فرهنگی-گردشگری مانند موزه ها در تهران با روش کیفی است. این پژوهش در پاسخ به این سوال ها انجام شده که هویت بصری موزه های تهران از منظر طراحی گرافیک چیست؟ و دیگر اینکه، موزه های تهران از چه راهبرد هایی برای هویت بصری خود استفاده کرده اند؟

    روش پژوهش: 

    این پژوهش با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی در تطبیق نمونه هایی از هویت بصری موزه های تهران، با استناد به منابع کتابخانه ای و اسنادی انجام شده است.

    نتیجه گیری

    موزه های تهران در طراحی هویت بصری خود، از راهبردهای استفاده از نام اصلی برند، بهره گیری از تصویر بنای موزه، استفاده از تایپوگرافی در طراحی نشان موزه، تمایز و پای بندی به اصول طراحی خدمات، رویکرد نگاه ملی و همچنین نگاه به سنت، بهره برده اند. همچنین موزه های تهران از منظر طراحی گرافیک، قوانین لوگوگاید را رعایت کرده اند و از تایپ فیس و خانواده بریف حروف منحصربه فرد، برای هویت بصری برند خود بهره گرفته اند. این پژوهش، نمایان گر اهمیت تدوین، برنامه ریزی و اجرای راهبرد همه جانبه در مسیر یکپارچگی هویت بصری طراحی گرافیک موزه های تهران است.

    کلیدواژگان: استراتژی، راهبرد برند، طراحی گرافیک، هویت بصری، موزه های تهران
  • پریچهر صابونچی، محمدرضا مثنوی*، حشمت الله متدین صفحات 21-36

    بیان مسئله:

    تغییرات اقلیمی و پیامدهای آن بر همه ابعاد زیست محیطی، اجتماعی، و اقتصادی شهرها اثرگذار بوده است. یکی از مهمترین ایده ها برای رفع معضلات، سبزسازی شهری با هدف تمرکز بر بهبود اکولوژی و پایداری شهرهاست اما چگونگی پیاده سازی این ایده با چالش هایی روبروست. در سال های اخیر راه حل های طبیعت بنیان به عنوان مفهومی نوظهور و فراگیر مطرح شده که ادعا می کنند قادر به حل همزمان چالش های اکولوژیک و اجتماعی شهرها در سطوح کلان و خرد هستند.

    هدف پژوهش: 

    هدف اصلی پژوهش شناسایی و تحلیل ماهیت راه حل های طبیعت بنیان در حل چالش مدیریت ساختارهای سبز شهری از دو بعد نظری و اجرایی است. بر این اساس این پژوهش به این پرسش پاسخ می دهد که راه حل های طبیعت بنیان به عنوان یک مفهوم جامع در چه ابعادی به سبزسازی شهرها کمک می کنند؟

    روش پژوهش:

     این پژوهش با روش مرور سیستماتیک ادبیات نظری و شیوه تحلیلی به بررسی مفاهیم و اصول راه حل طبیعت بنیان و استخراج ویژگی های این مفهوم می پردازد و ازطریق تطبیق با مفهوم سبزسازی شهری، ارزش های افزوده و همچنین موانع مفهومی و اجرایی آن را تحلیل می کند.

    نتیجه گیری

    راه حل های طبیعت بنیان به عنوان یک کانسپت فرارشته ای و مشارکتی با درنظرگیری پویایی محیط، برنامه ریزی برای پروژه های بلندمدت با راه حل های خاص هر مکان را با حفظ ارزش های طبیعی، زیستی و فرهنگی به منظور حل چالش های پیچیده پیشنهاد می دهند. غالب ویژگی ها و اصول این راه حل ها با سبزسازی شهری همپوشانی داشته و از بعد عملیاتی نیز رویکردی مناسب و نسبتا جامع برای پیاده سازی مفاهیم نسبت به سبزسازی شهری هستند. اما همچنان تعریف دقیق تری از ماهیت مفهومی راه حل های طبیعت بنیان نیاز است چراکه این راه حل ها با موانع مفهومی و اجرایی روبرو هستند. موانع مفهومی به مفاهیم اولیه و توضیح ابعاد ادراکی بازمی گردد و موانع اجرایی نیز شامل ضعف ارتباطات بین نهادی، ارتباط نهادها با ذینفعان، و همچنین ابعاد زمانی-مکانی می شود. بر مبنای طبقه بندی سه گانه این رویکرد (مولفه ماهیت مفهومی، اصول و ویژگی ها، و فرایندهای اجرایی)، پژوهش پیش رو بر دو مقوله به منظور رفع موانع تاکید دارد: 1) درنظرگیری ویژگی های کل نگری و کثرت گرایی برای رفع موانع مفهومی و 2) تعریف اصول واقع نگری و قابلیت اجرا، فرایندمحوری، و مقبولیت برای حل موانع اجرایی.

    کلیدواژگان: راه حل های طبیعت بنیان، زیرساخت سبز، پایداری شهری، رویکردهای مبتنی بر اکوسیستم
  • حمیده ابرقویی فرد، قاسم مطلبی*، سید امیر منصوری صفحات 37-54

    بیان مسئله:

     علی رغم توافق کلی درباره ضرورت وجود فضاهای عمومی کارآمد برای بهبود ابعاد مختلف زندگی در شهر، در زمینه معیارهای شکل گیری فضای عمومی کارآمد به عنوان مفهومی همواره در حال تکامل یکپارچگی وجود ندارد. به نظر می رسد برخی از معیارهای برشمرده شده بنابر جزء نگری و بخشی نگری فلسفی، با سیر تحول این مفهوم از فضای شهری بر اساس تقابل توده و تهی به فضای ایده آل برای تحقق دموکراسی و شکوفایی حیات اجتماعی و موجودیتی فرایندی و رابطه ای همگام نیست. این مسیله نیاز به بازبینی تعاریف هنجاری «شکل خوب فضای عمومی» را با اتخاذ دیدگاهی کل نگر و دربردارنده ابعاد انسانی-معنایی فضا و اثرگذاری عاملیت های دیگر نظیر ویژگی های زمینه و نهادهای قدرت روشن می سازد.

    هدف پژوهش: 

    هدف از نگارش این پژوهش، ارزیابی نظریات موجود درباره «فضای عمومی کارآمد» و ارتباط آن با سیر تحول معنایی و عملکردی فضا در حوزه عمومی شهر است. به گونه ای که ضمن ارایه تصویر کلی از روند تحول مفهوم میان رشته ای «فضای عمومی»، شکاف دانش در ادبیات نظری پیشین مشخص شده و با ارایه رویکرد مناسب تر، امکان پیشرفت و توسعه تیوری در این زمینه مهیا شود.

    روش پژوهش: 

    به منظور ترکیب و نقد دیدگاه های پیشین و زمینه سازی برای مفهوم سازی مجدد در زمینه «فضا در حوزه عمومی شهر» از روش تحقیق مرور یکپارچه بهره گرفته شده است. اطلاعات به روش مطالعه کتابخانه ای براساس ساختار مفهومی مرور گردآوری شده و به روش تحلیل انتقادی و طبقه بندی مفهومی، تجزیه و تحلیل شده است.

    نتیجه گیری

    تعاریف هنجاری-تجویزی فضای عمومی کارآمد با روند تحول تعریف محتوایی-توصیفی فضای عمومی همگام نیست. درنتیجه جهت گیری معرفت شناسانه نادرست به مفهوم فضا، معیارهای جزءنگرانه تنها به یکی از وجوه کالبدی و معنایی فضا یا جمع جبری این دو مورد توجه کرده و تصویری جامع از مفهوم چنددیالکتیکی و مورد مناقشه فضا در حوزه عمومی شهر ارایه نمی دهند. به گونه ای که علی رغم اشکال جدید ارتباط درهم تنیده انسان و شهر در لوای مفاهیم «مکان عمومی» و «فرایند شهری عمومی»، شاهد نوعی عقبگرد تاریخی به مفاهیم «فضای شهری» یا بازنمایی و تصویری گزینش شده از مفاهیم «فضای عمومی» و «مکان عمومی» هستیم. تعریف شکل خوب فضای عمومی بنابر ماهیت پیوسته در حال تحول و چندعاملیتی فضا، باید فراتر از دستورالعمل هایی درباره شکل دهی به فضا بوده و با تکیه بر رویکردی کل نگر و تدوین مجموعه راهبردها و قواعد منعطف و پارادیمی کل نگر، چندبعدی و چندمقیاسی و معادله ای چندمجهولی، فرایندهای پویای شکل گیری فضای عمومی را دربرگیرد.

    کلیدواژگان: فضای شهری، فضای عمومی، فضای اجتماعی، آسیب شناسی، مرور انتقادی
  • امیر کدخدامحمدی، فریبرز دولت آبادی*، هادی کابلی صفحات 55-68

    بیان مسئله: 

    فرهنگ یک منطقه معرف نوع زندگی و باور مردمان آن منطقه محسوب می شود که در گذر زمان شکل گرفته است. باتوجه به تغییرات سریع شیوه زندگی تحت الگوهای بیگانه و مدرن، توجه به مسایل فرهنگ بومی در نقاطی که دارای هویت جداگانه به لحاظ زندگی و تفکرات اجتماعی هستند، امری ضروری به نظر می رسد.

    هدف پژوهش: 

    هدف تحقیق مشخص کردن سطوح فرهنگ و تبیین مولفه های فرهنگ بومی در منطقه هورامان بر مبنای میزان تعلق خاطر ساکنان است.

    روش پژوهش: 

    روش تحقیق پژوهش به صورت توصیفی - تحلیلی است، که بخش توصیفی پژوهش، برمبنای مطالعات کتابخانه ای صورت گرفته است و بخش تحلیلی  با استناد بر خروجی های حاصل از مبانی نظری به صورت میدانی در منطقه بومی هورامان انجام شده است. این بخش خود شامل دو فاز است، در فاز اولیه، عناصر فرهنگی منطقه هورامان شناسایی و معرفی شده است و سپس در گام دوم بر اساس پرشسنامه، نظریات 300 نفر از ساکنین منطقه هورامان مورد واکاوی قرار گرفته است، تجزیه و تحلیل داده ها در نرم افزار «SPSS» انجام شده است و خروجی ها در قالب جداول مکتوب تدوین شده اند.

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش نشان می دهد فرهنگ از سه سطح ابتدایی، میانی و پایانی تشکیل شده است، سطح اولیه بر مبنای مشاهدات عینی و ذهنی ساخته می شود، سطح دوم بر مبنای هنجارها و قوانین منجر به شکل گیری انتخاب در آدمی می شود و سپس در سطح سوم، الگوی زیست که زاییده جهان بینی است به وجود می آید، این سه سطح فرهنگی  در منطقه هورامان از نگاه ساکنین شکل گرفته است و منجر به ایجاد فرهنگ بومی متفاوت نسبت به سایر نقاط ایران شده است.

    کلیدواژگان: فرهنگ، بومی، ایران، هورامان، الگو
  • سید محسن علوی نژاد، علی رضا محمدی میلاسی*، سارا رنجبر صفحات 69-84

    بیان مسئله:

    کتاب بهگودپورانه (یا بهاگاواتا - پورانا)، در قرن نهم میلادی به تلاش توده مردمی هند شکل گرفت و در دوره گورکانیان در قرن 17 میلادی مصور شد و نیز نسخه حمزه نامه که موضوع آن داستان های کهن ایرانی است در دوره اکبر از شاهان گورکانی هند در قرن 16 میلادی مصور شده است، با توجه به این که نگارگری حمزه نامه زیر نظر دربار گورکانی انجام گرفت، هنرمندان نامی با امکانات و حمایت فراوان بدان گمارده شده بودند و نتیجه امر پدیدآمدن، یک شاهکار بی نظیر بود. برای بازشناسی دقیق دو گونه، شیوه نگارگری در نسخه های مورد نظر، وجه تمایز آن ها با نام های هنر درباری و هنر توده ای مورد تطبیق قرار گرفت.

    هدف پژوهش:

     این پژوهش شناخت عوامل تاثیرگذار بر هنر نگارگری توده ای هند و هم چنین واکاوی نقش حمایت مالی و معنوی در شکل گیری هنر درباری هند است. سوال اصلی این پژوهش عبارت است از: نقش حامیان درباری در تطبیق نسخ مصور حمزه نامه و بهگودپورانه چه بازنمودی را نشان می دهد؟

    روش پژوهش: 

    توصیفی-تحلیلی و «تطبیقی-مقایسه ای» است و شیوه جمع آوری اطلاعات کتابخانه ای و اسنادی است.

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعات حاکی از آن است که نگاره های بهگودپورانه که توسط هنرمندانی فرودست تر و ناورزیده تر کشیده شده و تهی از تبلیغات و حمایت های حکومتی است، به نظر در بین توده موثرتر می آید. هرچند که اشتراکاتی در صحنه های بزم و رزم حمزه نامه و بهگودپورانه دیده می شود، اما نمایش صحنه ها در نگاره های حماسه هندی بهگودپورانه، در عین ظاهر خام دستانه دارای یک اصالت بومی است و واقعیت ملموس تری را نمایش می دهند و بر باورهای موجود نزدیک ترند. مقایسه دو نسخه در واقع، مقایسه هند حکومتی و هند مردمی است.

    کلیدواژگان: نگارگری دوره گورکانی هند، حمزه نامه، بهگودپوران، هنر درباری، هنر توده ای
  • عبدالمجید خورشیدیان* صفحات 85-94

    بیان مسئله: 

    تامین مسکن موقت پس از سانحه به منظور حفاظت از آسیب دیدگان و ازسرگیری فعالیت های روزمره آنان اهمیت دارد، اما ممکن است یک انتقال واقعی سکونت را ایجاد نکند. باگذشت سه سال از سانحه سیل در روستای چن سولی، شکل های مختلفی از انتقال سکونت مشاهده می شود. در حالی که در برخی نمونه ها انتقال سکونت از طریق اتمام بازسازی مسکن دایم و یا تکامل تدریجی مسکن موقت به انجام رسیده است، تعدادی از خانوارهای آسیب دیده همچنان در آلاچیق های موقت به سر می برند و یا به خانه های آسیب دیده پیشین خود بازگشته اند و سلامت و ایمنی آنان در خطر است.

    هدف پژوهش:

     ارایه نظریه ای که بتواند انتقال سکونت آسیب دیدگان از حالت موقت به دایم در روستای چن سولی را تبیین کند.

    روش پژوهش:

     این پژوهش جهت شناسایی عوامل موثر بر انتقال سکونت خانوارهای آسیب دیده از رویکرد کیفی و روش نظریه زمینه ای بهره گرفته است. گردآوری داده ها از طریق مشاهده مشارکتی و مصاحبه های نیمه ساختاریافته صورت گرفته است. انتخاب نمونه ها به صورت هدفمند و براساس نمونه گیری نظری به انجام رسیده و تا مرحله اشباع نظری ادامه یافته است. تحلیل داده ها از طریق کدگذاری داده های کیفی به انجام رسیده است.

    نتیجه گیری

    بازتعریف الگوی مسکن آق اوی باهدف انتقال سکونت آسیب دیدگان ناشی از سیل از طریق بازآفرینی معنای مکان امکان پذیر است. مدل زمینه ای این تحقیق نشان می دهد، این امر به شرایط «شیوه حمایت از تامین اسکان» و «اقتصاد محلی»، تامین «ایمنی و امنیت»، و «آسایش اقلیمی» وابسته است. تعاملات ساکنین نسبت به شرایط مزبور در قالب مقولات «مشارکت جمعی»، «ظرفیت های آق اوی»، «احساس تعلق»، «تکامل تدریجی»، و «فرم مسکن موقت» دسته بندی شدند. در نهایت پیامدهای حاصل از این تعاملات به صورت استفاده از «گزینه های استفاده مجدد» از اسکان موقت، تلاش برای «حفظ هویت فرهنگی»، و در تعدادی از نمونه ها «عدم انتقال سکونت» بروز کرده است.

    کلیدواژگان: سرپناه پس از سانحه، مسکن انتقالی، سیل، آقاوی، آققلا
|
  • Maryam Tajik, Madoudi Amin Madoudiamin * Pages 5-20

    Problem statement: 

    Museums are among the most valuable places in the world. Tehran has rich historical, cultural, scientific, entertainment and tourism museums. Determining the visual identity strategy of museums is the responsibility of graphic designers. Using communication and advertising tools, the graphic design of museums is done by displaying visual information in the forms of visual identity design and environmental graphic design. The research in this field has mostly focused on the area of museum marketing and the study of environmental graphics. Studying the brand strategy in the visual identity of museums, this research analyzed the data gathered from several samples of the study in Tehran and around the world.

    Research objective

    is to study those samples qualitatively and help develop strategic solutions in graphic design for cultural and touristic places such as museums in Tehran. The current research attempted to answer the following questions: What are the characteristics of the visual identity in Tehran museums from the graphic design perspective? And what strategies have Tehran museums applied for their visual identity?

    Research method

    This study used library and documentary sources and employed the descriptive-analytical method to comparatively study the examples of visual identity in Tehran museums.

    Conclusion

    In designing its visual identity, Tehran museums have used the following strategies: using the main brand name, using the image of the museum building, using typography in the design of the museum logo, distinguishing and adhering to the principles of service design, the national approach, and being inspired by tradition. Also, from the graphic design point of view, Tehran museums have followed the logo guide rules and have used unique typefaces and briefcases for the visual identity of their brand.
    This research shows the importance of formulating, planning, and implementing a comprehensive strategy toward the integration of visual identity design in Tehran museums.

    Keywords: strategy, brand strategy, Graphic design, visual identity, Tehran Museums
  • Parichehr Saboonchi, MohammadReza Masnavi *, Heshmatollah Motedayen Pages 21-36

    Problem statement: 

    Climate change and its consequences influence all environmental, social, and economic conditions of cities. One of the most important ideas to overcome urban issues is implementing urban greening (UG) to improve the ecology and sustainability of cities; however, the manner of adopting this idea is facing numerous challenges. In recent years, Nature-based Solutions (NbS) have proposed an emerging and comprehensive concept for solving the ecological and social challenges of cities at macro and micro levels.

    Research objective

    The main goal of the research is to identify and analyze the concept of NbS in solving the challenge of managing urban green structures from both theoretical and practical dimensions. Based on this concept, the current research to answer the question of how and in what dimensions NbS, as a comprehensive concept, may support the process of greening cities.

    Research mthod: 

    This study investigates the concepts and principles of NBS and extracts its features by applying the systematic review of theoretical foundations and adopting the analytical method; it is followed by targeting the added values ​​and its conceptual and operational obstacles by addressing the concept of UG.

    Conclusion

    NbS as a transdisciplinary and collaborative concept, by considering the dynamics of the environment, suggests planning for long-term projects with specific solutions for each place while preserving natural, biological, and cultural values to solve the complex challenges.  Most of the features and principles of these solutions overlap with UG concepts, and from the operational aspect, they are a suitable and relatively comprehensive approach for implementing the desired concepts compared to UG approaches. However, a more precise definition is required to address the conceptual nature of NbS, as they are still encountering theoretical and practical obstacles. These conceptual barriers trigger both basic concepts and explanations of perceptual dimensions, while the implementation barriers consist of weak communication between organizations, and between them and the related stakeholders, which includes the temporal-spatial dimensions as well. According to the three-case method (‘concept’, ‘principles & characteristics’, and ‘implementation processes’), the study mainly focuses on two main categories to remove obstacles: 1) considering the features of entirety and multiplicity to resolve the conceptual obstacles, 2) defining the principles of Realism and the applicability, process-based concept, and acceptability of solutions in eliminating the implementation obstacles.

    Keywords: Nature-based Solutions (NbS), Green infrastructure, Urban sustainability, Ecosystem-based Adaptation (EbA)
  • Hamideh Abarghouei Fard, Ghasem Motalebi *, Seyed Amir Mansouri Pages 37-54

     Problem statement: 

    Regardless of the consensus about the necessity of efficient public spaces to improve various dimensions of life in the city, there is no agreement in terms of the criteria for the formation of efficient public spaces as an ever-evolving concept. It seems that some of the listed criteria, according to philosophical partialism, are not in line with the evolution of this concept from an urban space based on the opposition of mass and emptiness to an ideal space for the realization of democracy, the flourishing of social life, and a processual and relational existence. This issue clarifies the need to revise the normative definitions of “good form of public space” by adopting a holistic perspective that includes the human-meaning dimensions of the space and the effect of other agencies such as the characteristics of the context and power institutions.

    Research objectives

    The purpose of the current research is to evaluate the existing theories about “efficient public space” and its relationship with the process of the semantic and functional evolution of space in the public domain of the city. While providing a general picture of the development process of the interdisciplinary concept of “public space”, this study attempts to present the knowledge gap in the previous theoretical literature, and provide a more appropriate approach, to the possibility of progress and development of theory in this field.

    Research method

    This study used an integrative approach to combine and critique the previous views and lay the groundwork for the re-conceptualization of “space in the public sphere of the city.” The data was collected using the library method based on the conceptual structure of the review and analyzed using the methods of critical analysis and conceptual classification.

    Conclusion

    Normative-prescriptive definitions of efficient public space are not in sync with the evolution process of the content-descriptive definition of public space. As a result of the incorrect epistemological orientation to the concept of space, partial criteria only consider one of the physical and semantic aspects of space or the algebraic sum of the two and do not provide a comprehensive picture of the multi-dialectical and disputed concept of space in the public domain of the city. In such a way that, despite the new forms of interwoven communication between man and the city under the concepts of “public space” and “public urban process”, we witness a kind of historical regression to the concepts of “urban space” or a selected representation and image of the concepts of “public space” and “public space.” The definition of the good form of the public space, according to the continuously evolving and multi-factorial nature of the space, should go beyond the instructions about shaping the space and rely on a holistic approach and formulating a set of flexible and paradigmatic holistic, multi-dimensional, multi-scale, and multi-dimensional equations and dynamic processes. It includes the formation of public space.

    Keywords: urban space, Public space, social space, Pathology, critical review
  • Amir Kadkhodamohammadi, Fariborz Dolatabadi *, Hadi Kaboli Pages 55-68

    Problem statement: 

    The culture of a region represents the lifestyle and beliefs of the people of that region, which have been formed over time. Due to the rapid changes in the lifestyle based on foreign and modern patterns, it seems necessary to pay attention to the vernacular culture issues in places that have separate identities in terms of social thoughts and life.

    Research objectives

    This study aimed to determine the levels of culture and explain the components of indigenous culture in the Havraman region based on the level of attachment of the residents.

    Research method

    This study used a descriptive-analytical method, in which the descriptive part is based on library studies and the analytical part is based on the results obtained from the theoretical foundations in the field in the Havraman indigenous region. This section comprised two phases. In the first phase, the cultural elements of the Havraman region were identified and introduced, and then in the second phase, the opinions of 300 residents of the Havraman region were analyzed based on the questionnaire. The data were analyzed using the SPSS software, and the outputs were compiled in the form of written tables.

    Conclusion

    The results of the study indicated that culture consists of three levels: first, middle, and final. The first level is built based on objective and subjective observations; the second level leads to a person’s choice based on norms and rules; and then in the third level, the pattern of life, which is the product of the worldview, is created. These three cultural levels have been formed in the Havraman region from the residents’ viewpoints and have led to the construction of a native culture different from other parts of Iran.

    Keywords: culture, native, Iran, Havraman, pattern
  • Seyed Mohsen Alavinezhad, Alireza Mohammadi Milasi *, Sara Ranjbar Pages 69-84

    Problem statement: 

    The book Bhagavata Purana (Sanskrit:  ; later: Bhāgavata Purāṇa)[1] was complied in the 9th century by the efforts of the Indian people and illustrated during the Gurkani period in the 17th century. The version of this book presenting ancient Iranian stories was illustrated in the 16th century by the Gurkani kings of India during the Akbar Shah period. The painting of Hamzeh Nameh was done under the supervision of the Gurkani court and received the support of famous artists. This way it turned into a unique masterpiece. To accurately identify the two types, the ways of painting in the desired versions and their distinction with the names "court art" and "mass art" were adapted.

    Research objectives

    The purpose of this research is to identify the factors influencing the art of mass painting in India and analyze the role of financial and spiritual support in the formation of Indian court art. The main question of this research is: what was the role of the court patrons in the adaptation of the illustrated versions of Hamzeh Nameh and Bhagavata Purana, and what kind of representation does it show?

    Research method

    The research method is descriptive-analytical and "adaptive-comparative," and it is the method of collecting library and documentary information.

    Conclusion

    The results of the studies indicate that Bhagavata Purana’s paintings, which are drawn by inferior and untrained artists and are devoid of government advertisements and support, seem to be more effective among the masses. Although some similarities can be seen in the scenes of feasts and battles in Hamzeh Nameh and Bhagavata Purana, the depiction of the epic scenes in the paintings of the Indians in Bhagavata Purana, despite their crude appearance, has a native authenticity, shows a more concrete reality, and is closer to the existing beliefs. The comparison of the two versions is, in fact, a comparison of the government's India and the people's India.

    Keywords: Indian Gurkani Painting, Hamzeh Nameh, Bhagavata Purana, Court Art, Mass Art
  • Abdolmajid Khorshidian * Pages 85-94

    Problem statement:

     Providing temporary housing after a disaster is essential to protect the survivors and resume their daily activities, but it may not result in an actual housing transition. After three years of the flood in Chen-Soley, different forms of housing transition are observed. While in some cases, the residence transition has been done through the completion of the reconstruction of permanent housing or the incremental evolution of temporary housing, some affected households still live in temporary units or have returned to previously damaged houses, and their health and safety are at risk.

    Research objective

    This study attempts to present a theory that can explain the transition of residence of the survivors from temporary to permanent housing in Chen-Soley village.

    Research method

    This research has used the qualitative approach and the grounded theory method to identify the factors affecting the transition of residence of affected households. Data collection was done through participatory observation and semi-structured interviews. Samples were selected through theoretical sampling and data analysis was carried out through qualitative data coding.

    Conclusion

    It is possible to redefine the pattern of Aq-Oi housing to transition the residence of survivors by recreating the meaning of the place. The paradigm model of the research shows that this matter depends on the causal conditions, including “the way of supporting housing provision” and “local economy,” providing “safety and security,” and “climate comfort”. Residents’ interactions regarding these conditions were classified into the categories of “community participation,” “capacities of Aq-Oi,” “sense of belonging,” “incremental evolution,” and “form of temporary housing”. Ultimately, the consequences of these interactions have appeared in the form of using “reusing options” of temporary housing, trying to “maintain cultural identity”, and, in some cases, “non-transition of residence”.

    Keywords: Post-disaster sheltering, Transitional housing, flood, Aq-Oi, Aq-qala