فهرست مطالب

نشریه پلاسما و نشانگرهای زیستی
سال شانزدهم شماره 2 (پیاپی 62، بهار 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/02/01
  • تعداد عناوین: 11
|
  • تمرین مقاومتی همراه با مصرف نانوکورکومین بر بیان ژن IL-4 و STAT-6 در سلول عضلانی رت های نر سالم
    صدرا شیدایی، شاهین ریاحی ملایری*، معصومه حسینی صفحات 0-0
    زمینه و هدف
    محور پیام دهی IL4/STAT-6 یکی از مهم‏ترین مسیرهای مهم درگیر در رشد و توسعه سرطان می باشد. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر تمرین مقاومتی همراه با مصرف نانوکورکومین بر IL-4 و STAT-6 در سلول های ضلانی رت های نر سالم بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، 32 سر رت نر نژاد ویستار به طور تصادفی به چهار گروه (کنترل، تمرین مقاومتی، نانوکورکومین، تمرین مقاومتی+ نانوکورکومین) تقسیم شدند. برنامه تمرینی به مدت 4 هفته و 3 جلسه در هر هفته اجرا شد. گروه های دریافت کننده مکمل روزانه 80 میلی گرم نانوکورکومین به ازای هر کیلوگرم وزن بدن به مدت 4 هفته به صورت خوراکی (گاواژ) دریافت کردند. بیان ژنIL-4 و STAT-6 با روش Real-time PCR اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد تمرین مقاومتی همراه با مصرف نانوکورکومین موجب افزایش معنادار IL-4 نسبت به سایر گروه ها و کاهش STAT-6 نسبت به گروه تمرین سلول عضلانی رت های نر سالم شد(05/0>P).
    نتیجه گیری
    به نظر می‏ رسد چهار هفته تمرین مقاومتی همراه با مصرف مکمل نانوکورکومین احتمالا با تاثیر بر محور پیام دهی IL-4/STAT-6 می تواند به تنهایی در روند کاهش آن موثرتر باشد.
    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، نانوکورکومین، IL-4، STAT-6، سلول عضلانی
  • شهرام ملکی*، محمدحسین قارونی صفحات 1-12
    زمینه و هدف

    تورم ضربه ای نگاری (TRP) بیماری متداول گاو است که ناشی از عملکرد دستگاه گوارش، تغذیه و تولید مثل نشخوارکنندگان می باشد. سواخ شدن دیواره نگاری به وسیله اجسام خارجی نوک تیز در جیره غذایی حیوان، به دنبال حرکات فیزیولوژیک انقباضی شکمبه و نگاری قبل و بعد از نشخوار رخ داده و اغلب منجر به پریتونیت شده و می تواند باعث درگیری سایر اعضاء نیز گردد. این بیماری در گاو با توجه به کاهش تولید و میزان تلفات بالا از اهمیت اقتصادی بالایی برخوردار است. هدف از مطالعه حاضر، بررسی احتمال حضور اجسام خارجی و انواع آن در گاوهای به ظاهرسالم جهت کشتار در کشتارگاه   خرم آباد است.

    مواد و روش ها

    جهت انجام این مطالعه از تاریخ 1/11/1392 لغایت 31/1/1393 و در مجموع 40 نوبت به کشتارگاه صنعتی گلشن خرم آباد مراجعه شد و بررسی بر روی 2400 راس گاو کشتار شده (1300 راس نر و 1100 راس ماده) صورت پذیرفت. در هر مورد به جز ثبت جنسیت، سن دام نیز از روی فرمول دندانی مشخص گردید و بر این اساس دامها به چهار گروه سنی کمتر از   2 سال، 4-2 سال، 4-6 سال و بیشتر از 6 سال تقسیم شدند.

    نتایج

    چسبندگی نگاری در 896 راس (33/37%) از گاوهای تحت بررسی مشاهده گردید. انجام آزمون های آماری اختلاف بین دو جنس و گروه های سنی مختلف را از نظر وجود چسبندگی معنی دار دانست (p<0.01). اجسام خارجی در شکمبه و نگاری 1500 راس (5/62%) از گاوها یافت گردید، ضمن اینکه 186 قطعه جسم خارجی فلزی، دیواره نگاری 165 راس از گاوها را سوراخ کرده بود.

    نتیجه گیری

    با توجه به وجود اجسام خارجی، اختلاف آماری معنی داری بین دو جنس و گروه های سنی مختلف مشاهده گردید (p<0.01). ارتباط بین وجود چسبندگی و حضور اجسام خارجی فلزی در گاوهای تحت بررسی نیز معنی دار بود (p<0.01).

    کلیدواژگان: جسم خارجی، نگاری، چسبندگی، گاو، نشخوار کننده
  • سامان آهنی*، فریبرز معیر، نفیسه خسروی دهقی صفحات 12-26
    زمینه و هدف

    عصاره میوه زرشک با داشتن خواص ضدالتهابی و توانایی تسریع فرآیندهای ترمیمی بافت پوششی به عنوان یک گزینه بالقوه برای جایگزینی داروهای موضعی صناعی در درمان زخم های پوستی محسوب می شود. در مطالعه حاضر تاثیر عصاره هیدروالکلی این میوه بر فاکتورهای موثر بر ترمیم زخم باز در موش های صحرایی مورد بررسی قرار گرفت.

    مواد و روش ها

    در ناحیه کمری دوازده رت نر برشی تحت بیهوشی ایجاد شد. سپس نمونه ها به تعداد مساوی و به طور تصادفی به دو گروه درمان و شاهد تقسیم شدند. به مدت بیست و یک روز، هر دوازده ساعت یکبار، در موضع زخم گروه درمان عصاره هیدروالکلی گیاه زرشک در روغن اوسرین و در گروه شاهد روغن اوسرین به کار برده شد. به منظور بررسی تغییرات ماکروسکوپیک در تمام روزهای مطالعه از سطح زخم عکس برداری انجام گرفت. همچنین در روزهای 1، 3، 5، 7، 14 و 21 از موضع نمونه بافتی تهیه شد و فراسنجه های موثر بر ترمیم زخم مورد بررسی قرار گرفت.

    نتایج

    مصرف موضعی 150 میلی گرم/کیلوگرم عصاره هیدروالکلی میوه زرشک به فاصله هر دوازده ساعت یکبار به طور معناداری بر روند بهبود زخم رت ها تاثیر گذاشت. مصرف این دارو باعث کاهش قابل توجه مساحت زخم و فاصله بین دو لبه بافت پوششی و همچنین افزایش رگزایی، تولید جوانه گوشتی، ضخامت بافت اپیتلیوم، سلول های فیبروبلاست و کلاژن سازی شد. در نهایت جایگزینی کامل بافت ترمیمی توسط بافت طبیعی در گروه درمان مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    استفاده از عصاره هیدورالکلی میوه گیاه زرشک تاثیر معنی-داری بر تسریع روند بهبود زخم باز رت های نر دارد.

    کلیدواژگان: زخم، عصاره هیدروالکلی، زرشک، هیستوپاتولوژی
  • ملیکا اورعی، طاهره ناجی*، همایون حسین زاده صحافی صفحات 26-39
    زمینه و هدف

    هدف این مطالعه تاثیر هالوپریدول وعصاره توت سفید بر هورمون های استروییدی و فراساختار بافت تخمدان در ماهی ماده گورامی سه خال بالغ است.

    مواد و روش ها

    تعداد 120 قطعه ماهی ماده بالغ گورامی سه خال از کارگاه پرورش ماهیان تهیه و پس از آماده سازی آکواریوم ها در 8 گروه شاهد و کنترل حلال و سه گروه دوزهای mg/kg 0.05، 0.1، 0.2 داروی هالوپریدول و سه گروه دوزهای mg/kg 50، 100، 200 عصاره توت سفید تقسیم شدند. تزریق ‏ها در 10 نوبت و به ‏صورت یک روزبه مدت 20 روزو به مقدار 0.02 انجام شد. در پایان ماهی ها یوتانازی و شاخص گنادوسوماتیک، هورمون های استروییدی و فراساختار بافت تخمدان در گروه‏های تیمار و کنترل بررسی شد.

    نتایج

    داروی هالوپریدول در همه دوزها موجب کاهش معنی دار شاخص گنادوسوماتیک، هورمون های 17 بتا استرادیول و 17 هیدروکسی پروژسترون گردید(0.05>P) و برهورمون تستوسترون تاثیر معنی داری نداشت(0.05P>). در حالی که عصاره برگ توت سفید موجب افزایش شاخص گنادوسوماتیک و هورمون های استروییدی شد(0.05>P).

    نتیجه گیری

    با افزایش دوز هالوپریدول سطح شاخص گنادوسوماتیک و بتا استرادیول کاهش یافت ولی این اثرات وابسته به دوز نبود. هم چنین تجویز عصاره اتانولی برگ توت سفید نسبت به هالوپریدول، تاثیر مخرب کمتری بر سطح هورمون های جنسی و شاخص گنادوسوماتیک نشان داد. به نظر می‏رسد دوز mg/kg200-50 دوز کافی و مناسبی برای مشاهده اثرات جنسی گیاه برگ توت نمی‏باشند و بهتر است دوزهای بالاتر تجویز شوند تا با افزایش غلظت فلاونویید‏ها اثرات وابسته به دوز بهتر مشاهده شود.

    کلیدواژگان: هالوپریدول، برگ توت سفید، تخمدان، هورمون های استروئیدی، ماهی گورامی سه خال
  • فرامرز راجی، مرتضی زنده دل*، بیتا وزیر، احمد اصغری، نگار پناهی صفحات 40-51
    زمینه و هدف

    سیستم اپیوییدرژیک و گیرنده های مختلف آن نقش مهمی در کنترل مرکزی اخذ غذا در پرندگان ایفا می کنند. از سوی دیگر، اثر کاهشی اکسی توسین نیز بر اخذ غذا پرندگان مشاهده شده است. مطالعه کنونی با هدف بررسی اثرات هم افزایی اکسی توسین با سیستم اپیوییدرژیک بر رفتار تغذیه ای در جوجه های تخمگذار صورت گرفته است.

    روش کار

    این مطالعه در سه آزمایش انجام گرفت، به طوریکه هر آزمایش از یک گروه کنترل و سه گروه تیمار تشکیل شده بود. در تمامی گروه ها، پرندگان تزریق داخل بطنی مغزی ‎محلول رقیق کننده یا ‏محلول دارویی را پس از 3 ساعت محرومیت غذایی دریافت کردند. در آزمایش اول: سرم فیزیولوژی، اکسی توسین(16/0 نانومول)، DAMGO(آگونیست گیرنده های مو اپیوییدی، 5/62 پیکومول) و اکسی توسین به همراه DAMGO تزریق گشت. آزمایش های بعدی مطابق با آزمایش اول انجام شدند، با این تفاوت که DPDPE (آگونیست گیرنده های دلتا اپیوییدی، 20 نانومول) در آزمایش دوم و U-50488H(آگونیست گیرنده های کاپا اپیوییدی، 10 نانومول) در آزمایش سوم، جایگزین DAMGO شده و به تنهایی و همراه با اکسی توسین تزریق شدند. پس از تزریق، آب و غذا بدون محدودیت در دسترس پرندگان قرار گرفت و مصرف غذا (گرم) بر اساس درصد وزن بدن ‎اندازه گیری شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که تزریق همزمان دوزهای تحت اثر اکسی توسین و DAMGO منجر به کاهش معنی دار اخذ غذا ‏شد (05/0 p<).

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته ها، به نظر می رسد احتمالا یک اثر هم افزایی بین اکسی توسین با آگونیست گیرنده مو اپیوییدی در کنترل اخذ غذا در جوجه های تخمگذار وجود دارد.

    کلیدواژگان: اخذ غذا، اکسی توسین، گیرنده های اپیوئیدی، جوجه های تخمگذار
  • طلوع بابایی همتی، نجمه رنجی*، فاطمه صفری صفحات 51-61
    زمینه و هدف

    سرطان معده ششمین بدخیمی شایع و چهارمین علت مرگ سرطانی در دنیا با نرخ بقای پایین است. تشخیص زود ممکن است بقای بیماران را افزایش و مرگ و میر را کاهش دهد. miRNA ها یک گروه از RNA های کوچک غیرکدکننده هستند که به عنوان تنظیم کننده منفی بیان ژنها در سطح پس از رونویسی عمل می کنند. هدف از این مطالعه ارزیابی بیان miR-34a و miR-375 در پلاسمای افراد مبتلا به سرطان معده در استان گیلان بود.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه، 25 فرد مبتلا به سرطان معده و 25 فرد سالم در استان گیلان در طول 1397-1398 عضو شدند. بیان miR-34a و miR-375 در پلاسمای افراد مبتلا به سرطان معده و افراد سالم به روش Q-RT-PCR ارزیابی شد. ارتباط بین بیان و خصوصیات کلینیکوپاتولوژی بیماران بررسی شد. آنالیزمنحنی راک این miRNA ها انجام شد.

    نتایج

    اختلاف معنی داری بین سطح پلاسمایی miR-34a و miR-375 در افراد مبتلا به سرطان معده در مقایسه با کنترل وجود نداشت. اختلاف معناداری بین سطح پلاسمایی miR-34aو miR-375 و نتایج کلینیکوپاتولوژی بیماران وجود نداشت. سطح زیر منحنی (AUC) آنالیز راک miR-34a 08/0 ±56/0 (P=0.42) بود. سطح زیر منحنی (AUC) آنالیز راک miR-375 08/0 ±62/0 (P=0.14) بود.

    نتیجه گیری

    نتایج ما پیشنهاد می کند که miR-34a و miR-375 احتمالا بیومارکرهای مناسبی برای تشخیص سرطان معده در استان گیلان نباشند.

    کلیدواژگان: سرطان معده، miR-34a، miR-375، پلاسما، آنالیز راک
  • مهران عربی*، علیرضا شمس آبادی صفحات 65-82
    زمینه و هدف

    فرآیند ترمیم زخم شامل مجموعه ای از روندهای برنامه ریزی شده مولکولی و سلولی است. هدف از انجام مطالعه حاضر ارزیابی توان ترمیم کنندگی عصاره آبی- الکلی کرم های خاکی (EBE) در بهبودی زخم تجربی در پوست ماهیان طلایی (Carassius auratus gibelio) بوده است.

    مواد و روش ها

    ماهیان طلایی (با سه تکرار مستقل و 14 قطعه در هر گروه) برای یک دوره 14روزه˓ به 5 گروه تقسیم-بندی شدند: 1) شاهد منفی (بدون زخم)٬ 2) شاهد کاذب (شم): زخم با تیمار حلال EBE: مخلوط روغن کرچک و وازلین سفید٬ 3) شاهد مثبت: زخم با تیمار پماد فنی تویین سدیم 1 درصد˓ 4) زخم با تیمار پماد حاوی 1 میلی گرم از EBE٬ 5) زخم با تیمار پماد حاوی 10 میلی گرم از EBE. در ادامه˓ ارزیابی های ماکروسکوپی و میکروسکوپی˓ سنجش میزان کلاژن (محتوی هیدروکسی پرولین) در پوست˓ همراه با تعیین فعالیت لیزوزیمی در سرم خون ماهیان به انجام رسید.

    نتایج

    بررسی نتایج نشان داد که تیمار 1 میلی گرم از EBE˓ موجب افزایش قابل ملاحظه ای در قطر اپیدرم٬ سنتز و آرایش رشته های کلاژن˓ کاهش التهاب در درم˓ و نیز در میزان هیدروکسی پرولین پوست و فعالیت لیزوزیمی سرم خون نسبت به سایر گروه ها شده است.

    نتیجه گیری

    نتایج ما نشان داد که کاربرد EBE با دوز 1 میلی گرم در گرم می تواند به عنوان یک ترکیب دارویی موثر در ترمیم زخم پوستی در جانوران به ویژه آبزیان مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: ماهی، زخم، کرم خاکی
  • سید رشید هاشمی*، رسول شهروز، فرهاد سلطانعلی نژاد، غلامرضا نجفی صفحات 83-95
    زمینه و هدف
    گاومیش در اقتصاد بیش از 40 کشور جهان دارای جایگاه ویژه ای است و تعداد و پراکندگی جغرافیایی آن همه ساله در حال افزایش است. پرده صماخ، غشایی نازک است که گوش خارجی را از گوش میانی جدا می کند و از نظر فیزیولوژی و آسیب شناسی دارای اهمیت می باشند. در رابطه با آناتومی و مورفومتری این عضو در گاومیش تاکنون مطالعه ای انجام نشده بود.
    مواد و روش ها
    بدین منظور 8 سر گاومیش نر و ماده بالغ از کشتارگاه تهیه شد و پرده صماخ آن مورد مطالعه آناتومیکی و مورفومتریکی قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج آناتومیکی نشان داد که پرده صماخ گاومیش بیضی شکل می باشد. رنگ پرده صماخ سفید تا سفید صورتی دیده شد. قسمت سست پرده صماخ کوچک و سه گوش تا مستطیلی بوده و قسمت محکم پرده صماخ نیز بیضی شکل و بزرگ می باشد. نتایج مورفومتری نیز نشان داد میانگین اندازه ها در جنس ماده بزرگتر از جنس نر می باشد. همچنین نتایج نشان داد که میانگین ابعاد پرده صماخ در سمت راست هر دو جنس بزرگتر از سمت چپ می باشد. نتایج آنالیز آماری با استفاده از آزمون Tukey نشان داد این اختلافات معنی دار نمی باشد.
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق حاضر بعنوان اطلاعات پایه ای برای تحقیقات بالینی گاومیش قابل ارایه می باشد.
    کلیدواژگان: بافت شناسی، هیستوشیمی، هیستومورفومتری، پرده صماخ، گاومیش
  • زهرا اکبری، آسیه عباسی دلویی*، احمد عبدی، سید جواد ضیاءالحق صفحات 97-108
    زمینه و هدف

    درک اینکه چگونه تمرین هوازی به همراه مکمل گیاهی باعث ایجاد تغییرات ساختاری در قلب می شود، می تواند منجر به توسعه روش های درمانی جدید برای بهبود سلامت قلب شود. هدف از این تحقیق، بررسی اثر هشت هفته تمرین هوازی به همراه مکمل گیاهی استویا بر ساختار بافت قلب در موش های چاق بود.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه تجربی، 25 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار (5 سر موش سالم بالغ و 20 سر موش نر بالغ چاق) در پنج گروه کنترل (سالم)، چاق، چاق- استویا، چاق-تمرین هوازی و چاق- استویا -تمرین هوازی قرار گرفتند. تمرین هوازی روی تردمیل، 5 روز در هفته به مدت هشت هفته اجرا شد. دوز مصرفی استویا 250 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن به صورت گاواژ بود. پس از بیهوشی، کالبد شکافی انجام و بافت قلب برداشته شد. برش های بافت قلب با هماتوکسیلین وایوزین رنگ امیزی شده و مورد مطالعه قرارگرفتند. متغیرهای مورد ارزیابی در بافت قلب شامل تغییرات بافت قلب، سلول های عضلانی، نکروز، التهاب و پرخونی بود که شدت و درجه تغییرات مذکور براساس مشاهدات میکروسکوپیک و تهیه فتومیکروگراف صورت گرفت.

    نتایج

    نتایج نشان داد در موش های چاق تغییرات پاتولوژیک بافتی عضله قلب و سلولهای قلبی در مقایسه با گروه کنترل مشاهده شد. تمرین هوازی، مصرف مکمل گیاهی استویا و تمرین هوازی به همراه مصرف مکمل گیاهی استویا با بهبود تغییرات بافتی و سلولی در بافت قلب همراه بود.

    نتیجه گیری

    احتمالا مداخله حاضر می تواند مزایایی برای ساختار بافت قلب طی چاقی به همراه داشته باشد.

    کلیدواژگان: چاقی، تمرین، استویا، بافت قلب، موش های صحرایی
  • اثر منبع نشاسته با و بدون آنزیم بر عملکرد، خصوصیات دستگاه گوارش و ترکیب مدفوع در جوجه های گوشتی
    آرمان امامی، علی نوبخت* صفحات 110-121
    زمینه و هدف
    نشاسته از اجزا مهم تولید کننده انرژی در جیره های غذایی می باشد. نوع نشاسته موجود در دانه ها از لحاظ قابلیت هضم، تولید انرژی و ایجاد چسبندگی در روده با هم متفاوت هستند. از آنجایی که در جیره های غذایی مورد استفاده طیور، از منابع مختلف غذایی به منظور تامین انرژی مورد نیاز استفاده می شود، لذا انرژی تامین شده نیز می تواند متغیر باشد. در آزمایش حاضر اثرات استفاده از         دانه های ذرت، گندم نرم و گندم سخت به عنوان منابع تامین کننده انرژی و تاثیر آن بر عملکرد، خصوصیات دستگاه گوارش و ترکیب مدفوع جوجه های گوشتی مورد ارزیابی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    به منظور بررسی اثرجیره های غذایی بر پایه ذرت، گندم نرم و گندم سخت (منابع نشاسته) با و بدون آنزیم بر عملکرد، صفات لاشه، وزن دستگاه گوارش، پروتیین و رطوبت مدفوع جوجه های گوشتی، از تعداد 480 قطعه جوجه گوشتی سویه راس- 308، در یک آزمایش فاکتوریل 2× 5 با 10 جیره شامل (جیره بر پایه ذرت، 15 و 30 درصد گندم نرم، 15 و 30 درصد گندم سخت) و دو سطح  آنزیم (صفر و 05/0 درصد جیره) در قالب طرح کاملا تصادفی با 10 تیمار، چهار تکرار و 12 قطعه جوجه در هر تکرار استفاده شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد نوع منبع نشاسته و آنزیم اثر ات معنی داری بر عملکرد جوجه ها در پایان دوره آزمایش نداشت (05/0<P). در خصوص تاثیر منبع نشاسته بر ترکیب لاشه جوجه ها، 30 درصد گندم سخت باعث افزایش درصد سینه  جوجه ها شد (05/0 P<). تغذیه پرندگان با جیره حاوی آنزیم، باعث افزایش درصد لاشه و کاهش درصد سنگدان شد (05/0 P<). استفاده از آنزیم در جیره ها موجب کاهش مقدار پروتیین دفعی از طریق مدفوع شد و کمترین مقدار پروتیین مدفوع با جیره حاوی 30 درصد گندم نرم و آنزیم به دست آمد. رطوبت مدفوع و خصوصیات دستگاه گوارش تحت تاثیر نوع جیره و آنزیم استفاده شده قرار نگرفت (05/0<P).
    نتیجه گیری
    استفاده از جیره های با منابع مختلف نشاسته، اثرات معنی داری بر عملکرد جوجه ها نداشت ولی استفاده از 30 درصد گندم سخت (به عنوان یکی از  منابع نشاسته) و آنزیم می تواند اثرات مثبتی بر صفات لاشه داشته باشد.
    کلیدواژگان: آنزیم، جوجه گوشتی، دستگاه گوارش، گندم، عملکرد
  • امین ریگی، طاهره باقرپور*، نعمت الله نعمتی صفحات 122-132
    زمینه و هدف
    در افراد چاق، سطح بیان اینترلوکین یک بتا بالاتر است، به طوری که میزان بیان اینترلوکین یک بتا با سطح شاخص توده بدنی و توده چربی ارتباط مثبت مستقیمی دارد. پژوهش حاضر با هدف تعیین اثرات اجرای شش هفته تمرین هوازی، مصرف عصاره دارچین و غذای پرچرب بر بیان ژن اینترلوکین یک بتا در بافت چربی موش های نر تغذیه شده با رژیم غذایی پرچرب با استفاده از موش های صحرایی نر دو ماهه نژاد ویستار انجام شد.
    مواد و روش ها
    تعداد 50 سر موش صحرایی نر دو ماهه پس از دو هفته نگهداری در شرایط کنترل شده به پنج گروه کنترل, رژیم پرچرب، عصاره دارچین و رژیم پرچرب، تمرین هوازی و رژیم پرچرب و تمرین هوازی و عصاره دارچین و رژیم پرچرب تقسیم شدند. عصاره دارچین به میزان 200 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن و امولسیون غذای پرچرب مازاد بر آب و غذای معمولی جوندگان روزانه به مقدار 5/1 میلی گرم به ازاء هر کیلوگرم از وزن بدن به مدت شش هفته به صورت گاواژ داده شد. گروه تمرین برای پنج روز در هفته و به مدت شش هفته در برنامه تمرین هوازی روی نوارگردان شرکت کردند. میانگین متغیرهای پژوهش در بین گروه ها (بجز گروه کنترل) با هدف تعیین تفاوت های بین گروهی، با آزمون های آنالیز واریانس یک طرفه و بونفرونی مقایسه شدند. میانگین متغیرهای پژوهش در بین هر گروه با گروه کنترل با هدف تعیین تفاوت های درون گروهی، با آزمون آماری تی تک نمونه در سطح معنی داری 05/0 ≥ p  مقایسه شدند.
    نتایج
    تفاوت متغیر وزن بدن و وزن بافت چربی در پس آزمون در بین تمامی گروه ها معنی دار بود. تفاوت میانگین های متغیر اینترلوکین یک بتا در بافت چربی موش های نر تغذیه شده با رژیم غذایی پرچرب پس از شش هفته تمرین هوازی، مصرف عصاره دارچین و غذای پرچرب معنی دار بود.
    نتیجه گیری
     به نظر می رسد که اثرات رژیم غذایی پرچرب, ترکیب رژیم غذایی پرچرب و تمرین هوازی، ترکیب رژیم غذایی پرچرب و دارچین و ترکیب رژیم غذایی پرچرب و تمرین هوازی و دارچین بر متغیر اینترلوکین یک بتا در بافت چربی چشمگیر و معنی دار باشد.
    کلیدواژگان: ورزش، دارچین، رژیم پرچرب، اینترلوکین یک بتا، چاقی
|
  • Resistance training with nanocurcumin on IL-4 and STAT-6 gene expression in muscle cells of healthy male rats
    Sadra Sheidaei, Shahin Riyahi Malayeri *, Masoumeh Hosseini Pages 0-0
  • Shahram Maleki *, Mohammad Hosein Gharoni Pages 1-12

    Introduction & Objective

    Traumatic bloat (TRP) is a common disease of cattle that is caused by the performance of the digestive, feeding and reproductive systems of ruminants. Rumination of the rumen by sharp external objects in the animal's diet, following the physiological contractions of the rumen and rumen before and after rumination, often leads to peritonitis and can cause involvement of other organs as well. This disease in cattle is of great economic importance due to the decrease in production and high death rate. The purpose of the present study is to investigate the possibility of presence external bodies and their types in seemingly healthy cattle for slaughter in Khorramabad slaughterhouse.

    Materials and Methods

    In order to carry out this study from February 2014 to May of 2014, a total of 40 times were made to Golshan Khorramabad industrial slaughterhouse and the study was done on 2400 slaughtered (male and female). In each case, except for registering the sex, the age of the animal was determined from the dental formula and based on this, animals were divided into 4 age groups (under 2 years, 2-4 years, 4-6 years and top of 6 years old).

    Results

    Adhesion of reticular was observed in 896 under reviewed Cows. Statistical analysis shows differences between two sexes and different age groups of adhesion existence (p<0.01). There were external objects in rumen and reticulum of 1500 cows (%62.5), while 186 pieces metal external objects had perforated wall of reticulum of 165 cows.

    Conclusion

    Regarding the presence of external objects, A significant statistical difference was observed between the two sexes and different age groups (p<0.01). Also, relationship between adherence and presence of external objects in under reviewed Cows was meaningful (p<0.01).

    Keywords: External Objects, Cow, reticulum, Adhesion, Ruminant
  • Saman Ahani *, Fariborz Moayer, Nafiseh Khosravi Dehaghi Pages 12-26
    Background and aim

    Barberries are well known for their anti-inflammatory properties. The extract of this fruit may help accelerate epithelial tissue recovery; therefore, it could be considered as a potential substitute for synthetic medications. The current study aims to examine the impact of barberries hydro-alcoholic extract on open wound healing pathologic parameters and macroscopic size.

    Materials and methods

    An incision was made in the lumbar region of twelve male rats under anesthesia. They were subsequently divided into treatment and control groups (n=6, each) and were treated with hydro-alcoholic extract of barberries-mixed with eucerin oil, and eucerin oil respectively for twenty-one days; i.e., once every 12 hours. In order to evaluate macroscopic changes in wounds, all rats were photographed daily. Furthermore, pathologic samples were obtained on the 1st, 3rd, 5th, 7th, 14th, and 21st days to investigate the parameters affecting wound healing.

    Results

    The findings show that applying 150 mg/kg hydro-alcoholic extract of barberries has a significant effect on open wound healing in rats. The extract boosted angiogenesis, granulation tissue, epithelial thickness, fibroblast cells, and collagen production in the treatment group while dramatically reducing the macroscopic scar size and epithelial gap. Eventually, the healing skin was thoroughly replaced by normal skin tissue.

    Conclusion

    Hydro-alcoholic extract of barberries (Berberis vulgaris) significantly accelerates the healing process of open wounds in male rats.

    Keywords: Wound&rdquo, Hydro-alcoholic Extract&rdquo, Barberries&rdquo, &ldquo, Histopathology&rdquo
  • اورعی اورعی, Homayon Hosseinzadeh Sahafi Pages 26-39
    Introduction & Objective

    Studies suggest that haloperidol has anti-psychotic effects through the inhibition of dopamine receptors in the nervous system. Morus alba L. leaf extract is also known as an herbal medicine with dopamine blocking effect similar to haloperidol. The aim of this study is to compare the effect of haloperidol and Morus alba L. leaf extract on steroid hormones and ovarian tissue ultrastructure in adult Trichogaster trichopterus fish.

    Materials and methods

    120 pieces of Trichogaster trichopterus adult female fish were obtained from the ornamental fish breeding workshop in Qazvin, and after preparing the aquariums, they were divided into 8 intact control groups and solvent control groups, and three groups of doses of 0.05, 0.1, and 2. 0 mg/kg of haloperidol drug and three groups of doses of 50, 100, 200 mg/kg of Morus alba L. leaf ethanol extract. Injections were done 10 times and every other day in a period of 20 days in the amount of 0.02 ml in the muscle between the dorsal fin and the lateral line of the fish. At the end of euthanasia of the fish, gonadosomatic index, steroid hormones and the ultrastructure of ovarian tissue were investigated in the treatment and control groups.

    Results

    Haloperidol drug in all doses caused a significant decrease in gonadosomatic index, 17-beta estradiol and 17-hydroxyprogesterone hormones (P<0.05) and had no significant effect on testosterone hormone (P>0.05). While white mulberry leaf extract increased gonadosomatic index and steroid hormones (P<0.05).

    Conclusion

    By increasing the dose of haloperidol, the level of gonadosomatic index and beta-estradiol decreased, but these effects were not dose-dependent. Also, the administration of , Morus alba L leaf ethanolic extract showed a less harmful effect on the level of sex hormones and gonadosomatic index than haloperidol. Nevertheless, it seems that the dose of 50-200 mg/kg is not sufficient and appropriate dose to observe the sexual effects of mulberry leaf plant and it is better to prescribe higher doses so that the dose-dependent effects can be observed better by increasing the concentration of flavonoids.

    Keywords: Haloperidol, Morus alba, sterility, Steroid Hormones, Trichogaster trichopterus
  • Faramarz Raji-Dahmardeh, Morteza Zendehdel *, Bita Vazir, Ahmad Asghari, Negar Panahi Pages 40-51
    Introduction & Objective

    The opioidergic system and its different receptors play an important role in the central control of food intake in birds. On the other hand, the decreasing effect of oxytocin on food intake of birds has been observed. The present study was conducted to investigate the synergistic effects of oxytocin with opioid receptors on food intake in neonatal layer chickens.

    Materials and Methods

    In this study, three experiments were designed, so that each experiment included one control group and three treatment groups. In all groups, birds received intracerebroventricular injection of diluent solution or drug solution after 3 hours of food deprivation. In the first experiment, normal saline, oxytocin(0.16 nmol), DAMGO(62.5 picomol) (agonist of mu-opioid receptors) and oxytocin plus DAMGO were injected. The other experiments were conducted as experiment 1, but instead of DAMGO, DPDPE (20 nmol)(agonist of delta opioid receptors) in the experiment 2 and U-50488H (10 nmol)(agonist of kappa opioid receptors) in experiment 3 were injected either alone or in combination with oxytocin. After the injection, water and food were freely available to the birds and then cumulative food intake (gr) was measured based on the ‎percentage of the body weight.

    Results

    The results of the present study showed that sub effective dose injection of oxytocin plus DAMGO significantly reduced food intake in layer chickens (P<0.05).

    Conclusion

    According to the results of the present study, there is probably a synergistic effect between oxytocin with mu-opioid receptors agonist on food intake control of neonatal layer chicks.

    Keywords: food intake, Oxytocin, Opioid receptors, Layer chickens
  • Tolou Babaei Hemmaty, Najmeh Ranji *, Fatemeh Safari Pages 51-61
    Introduction and Objective

    Gastric cancer is the sixth most frequent malignancy and the fourth leading cause of cancer death in the world with poor survival rate. Early detection may increase patient’s survival and reduce mortality. miRNAs are small non-coding RNAs which function as negative regulators of genes expression in post-transcriptional level. The aim of this study was to evaluate the expression of miR-34a and miR-375 in the plasma of gastric cancer patients in Guilan province.Methods and materials: In this study, 25 gastric cancer patients and 25 healthy individuals in Guilan province during 2018-2019 were enrolled. The expression of miR-34a and miR-375 was evaluated in plasma of patients with Gastric cancer and healthy individuals by Q-RT-PCR method. The correlation between their expression and patient’s clinicopathological characteristics was also investigated. ROC curve analysis of the miRNAs was performed.

    Results

    There was no significant difference in the plasma level of miR-34a and miR-375 in gastric cancer patients compared to control. There was no significant difference between the the plasma level of miR-34a and miR-375 and clinicopathological features of patients. Area under the curve (AUC) value of ROC analysis for miR-34a was 0.56±0.08 (P=0.42). Area under the curve (AUC) value of ROC analysis for miR-375 was 0.62±0.08 (P=0.14).

    Conclusion

    Our results suggested that miR-34a and miR-375 probably don’t be appropriate biomarkers for diagnosis of gastric cancer in Guilan province.

    Keywords: gastric cancer, miR-34a, miR-37, Plasma, ROC analysis
  • Mehran Arabi *, Alireza Shamsabadi Pages 65-82
    Background & aim

    Wound healing is a complex programmed sequence of cellular and molecular processes. The objective of the present study was to evaluate the ability of earthworm’s hydro-alcoholic body extract (EBE) to heal the experimental skin wound in goldfish (Carassius auratus gibelio).

    Materials and Methods

    Fish (independent triplicate, 14/group), for 14 days, were divided into 5 groups 1) negative control (Unwounded); 2) pseudo-control (sham): wound treated with EBE carrier (mixture of castor oil and white vaseline); 3) Positive control: wound treated with sodium phenytoin 1%; 4) 1 mg/gr EBE-treated wound, 5) 10 mg/gr EBE-treated wound. In this study, macroscopic and microscopic evaluations and collagen turnover (Hydroxyproline content) in the skin, along with determination of lysozyme activity in blood sera were carried out.

    Results

    In fish in group 4 (1 mg/gr EBE-treated wound), an increase in the epithelium diameter, good presence and appropriate synthesis of collagen with and low edema in dermis; increased hydroxyproline content; and elevated blood lysozyme activity were observed comparing to other groups.

    Conclusion

    Our results revealed that application of 1 mg/gr EBE might be as an effective medicinal material in the process of animal wound healing particularly in aquatics.

    Keywords: fish, Wound, Earthworm
  • Pages 83-95
    Backgroung &
    aim
    Buffalo has a special role in the economy of more than forty countries and theirs numbers and distributions is growing every year. The tympanic membrane is a thin membrane that separates the outer ear from the middle ear and this ossicle important in physiology and pathology. There is no anatomical and morphometrical research performed on this organ in buffalo.
    Materials and methods
    For this study 8 heads of  male and female buffalo were purchased from slaughterhouse and their tympanic membrane were studied anatomical and morphologically. 
    Results
    The anatomical results showed tympanic membrane was elliptical and white to pink white. Pars flaccida of tympanic membrane was small and triangle and in some cases was rectangle, in addition pars tensa of tympanic membrane was large and oval shape. The average measurement  of parameters showed the size of tympanic membrane in female is larger than male, and right side also was larger than left side. Statistical analysis Tukey showed these differences were not significant (p≤0/05). 
    Conclusion
    The results of this research can be used as the basic knowledge in clinical research for buffalo.
    Keywords: Anatomy, morphometric, Middle Ear, Tympanic Membrane, Buffalo
  • Zahra Akbari, Asieh Abbassi Daloii *, Ahmad Abdi, Seyed Javad Ziaolhagh Pages 97-108
    Background & Aim

    Understanding how aerobic exercise with herbal supplements can cause structural changes in the heart could lead to the development of new treatments to improve heart health. The aim of this study was to evaluate the effect of eight weeks of aerobic training with stevia herbal supplement on heart tissue structure in obese rats.

    Materials and Methods

    To implementation of this experimental research, 25 male wistar rats (5 healthy adult rats and 20 adults’ obese male rats) were divided into five groups: control (healthy), obese, obese-garlic, obese-aerobic training and obese-garlic. Aerobic training was performed. Aerobic exercise was performed on treadmill, 5 days week for eight weeks. The dose of stevia was 250 mg per kilogram of body weight in gavage. After anesthesia, an autopsy was performed and heart tissue was removed. Cardiac tissue sections were studied by hematoxylin-eosin (H&E) staining. The changes of heart tissue, Muscle cells, necrosis, inflammation and hyperemia were assessed, the severity and degree of these changes were performed based on microscopic and photomicrographs observations.

    Results

    The results showed that in obese rat’s pathological changes of heart muscle and heart cells were observed in comparison with the control group. Aerobic training, consumption of stevia herbal supplement and aerobic training with consumption of stevia herbal supplement were associated with improvement of tissue and cellular changes in heart tissue.

    Conclusion

    the present intervention can probably have benefits for the structure of heart tissue during obesity.

    Keywords: Obesity, Exercise, Stevia, Heart tissue, Rats
  • The effect of starch source with and without enzyme on performance, characteristics of the digestive tract and composition of feces in broilers
    Arman Emami, Ali Nobakht * Pages 110-121
    Background &
    Aim
    Starch is one of the important energy producing components in food rations. The type of starch present in grains is different in terms of digestibility, energy production and adhesion in the intestine. Since in the food rations used by poultry, different food sources are used in order to provide the required energy, therefore the energy provided can also be variable. In the present experiment, the effects of using grain seeds, soft wheat and durum wheat as sources of energy supply and its effect on the performance, characteristics of the digestive system and the composition of feces of broiler chickens were evaluated.
    Materials &
    Methods
    In order to investigate the effects of corn, soft wheat and durum wheat based diets with and without enzymes on performance, carcass traits, digestive system weight, protein and feces moisture of broiler chickens, out of 480 pieces of Ras-308 broiler chickens, in A 2*5 factorial experiment with 10 diets including (maize-based diet, 15 and 30% soft wheat, 15 and 30% durum wheat) and two enzyme levels (zero and 0.05% of diet) in the form of a completely randomized design with 10 Treatments, 4 replicates and 12 chicken were used in each replicate.
      
    Results
    The results showed that the type of diet and enzyme had no significant effect on performance (P<0.05). 30% of durum wheat increased breast percentage (P<0.05). Feeding birds with diet containing enzyme increased the percentage of carcasses and decreased the percentage of stone (P<0.05). The use of enzyme in the rations decreased the protein excretion and the lowest amount of stool protein was obtained with the ration containing 30% soft wheat and enzyme. Stool moisture and digestive tract characteristics were not affected by the type of diet and enzyme used (P<0.05).
    Conclusion
    The use of different diets did not have significant effects on performance, but the use of 30% durum wheat and enzyme can have positive effects on carcass traits.
    Keywords: broilers, Enzyme, digestive tract, performance, Wheat
  • Amin Rigi, Tahereh Bagherpoor *, Nematallah Nemati Pages 122-132
    Background and Aims
    In obese people, the expression level of interleukin 1 beta is higher, so that the expression level of interleukin 1 beta has a direct positive relationship with the level of body mass index and fat mass. The present study aimed to determine the effects of six weeks of aerobic exercise, consumption of cinnamon extract and high-fat food on the expression of interleukin-1 beta gene in the adipose tissue of male rats fed with a high-fat diet using two-month-old male Wistar rats.
    Materials and methods
    50 two-month-old male rats were divided into five control groups, high-fat diet, cinnamon extract and high-fat diet, aerobic exercise and high-fat diet, and aerobic exercise and cinnamon extract and high-fat diet after two weeks of keeping under controlled conditions. were divided Cinnamon extract at the rate of 200 mg per kilogram of body weight and emulsion of high-fat food in excess of water and normal rodent food daily at the rate of 1.5 mg per kilogram of body weight were given by gavage for six weeks. became. The exercise group participated in an aerobic exercise program on a treadmill five days a week for six weeks. The mean of the research variables among the groups (except the control group) were compared with one-way analysis of variance and Bonferroni tests in order to determine the differences between the groups. The mean of the research variables among each group was compared with the control group with the purpose of determining intra-group differences, with the one-sample t-test at a significance level of p ≥ 0.05.
    Results
    The difference in body weight and fat tissue weight was significant among all groups. The difference between the variable averages of interleukin-1 beta in adipose tissue of male rats fed with high-fat diet after six weeks of aerobic exercise, consumption of cinnamon extract and high-fat food was significant.
    Conclusion
    It seems that the effects of high-fat diet, combination of high-fat diet and aerobic exercise, combination of high-fat diet and cinnamon and combination of high-fat diet and aerobic exercise and cinnamon on interleukin-1 beta variable in adipose tissue are significant and significant. to have
    Keywords: Exercise, Cinnamon, High-fat diet, IL, 1&beta, Obesity