فهرست مطالب

مشاوره شغلی و سازمانی - پیاپی 53 (زمستان 1401)

فصلنامه مشاوره شغلی و سازمانی
پیاپی 53 (زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/12/17
  • تعداد عناوین: 7
|
  • سوگل یزدان خو، مرضیه دهقانی*، کیوان صالحی صفحات 9-42
    هدف
    هدایت تحصیلی-شغلی در مسیری است که با پیمودن آن، نیازهای جامعه و نیازهای فردی برآورده می شود، بنابراین برون داد های نامطلوب در نظام آموزش عالی و بازار کار، می تواند حاصل از هدایت تحصیلی-شغلی نادرست افراد باشد. لذا؛ پژوهش حاضر با هدف واکاوی تجارب و راهکارهای انجام هدایت تحصیلی-شغلی مطلوب از دیدگاه دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه تهران بود.
    روش
    این پژوهش با رویکرد کیفی به روش پدیدارشناسی انجام شد. داده های پژوهش با استفاده از مصاحبه های نیمه ساختاریافته با نه نفر از دانشجویان ناراضی از رشته فعلی، 11 نفر از دانشجویان دارای تجربه تغییر رشته و پنج نفر از فارغ التحصیلان مشغول به کار غیرمرتبط با رشته تحصیلی خود که به شیوه هدفمند انتخاب شدند، جمع آوری و براساس راهبرد هفت مرحله ای کلایزی تحلیل شد.
    یافته ها
    راهکارهای انجام یک هدایت تحصیلی-شغلی مطلوب، در 22 زیرمضمون و شش مضمون کلی حیطه آموزش و پرورش، حیطه آموزش عالی، حیطه تخصصی، حیطه خانوادگی، حیطه سیاسی-اجتماعی و حیطه شغلی طبقه بندی شدند.
    نتیجه گیری
    بطور کلی با توجه به آن که راهکارهای ارایه شده در پژوهش حاضر برخاسته از تجربیات افراد از چالش های هدایت تحصیلی-شغلی می باشد، لذا توصیه می شود این راهکارها در قالب یک دستورکار جمع بندی شده در اختیار مدارس و دست اندرکاران برنامه هدایت تحصیلی-شغلی قرار گیرد تا با توجه به بستر موجود در جامعه، بکار گرفته شوند.
    کلیدواژگان: پدیدارشناسی، راهکار هدایت تحصیلی-شغلی مطلوب، هدایت تحصیلی-شغلی
  • محدثه فرهادی*، حسین عبداللهی، محمد عزیزی، مرتضی طاهری صفحات 43-62
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف فراتحلیل همبسته های نگرش کارآفرینی در دانش آموزان دوره دوم متوسطه انجام شد.

    روش

    روش پژوهش حاضر فراتحلیل بود. کلیدواژه های نگرش کارآفرینی، ذهنیت کارآفرینی و تفکر کارآفرینی در فاصله سال های 1389 تا 1399در پایگاه های علمی داخلی؛ پژوهشگاه علوم و فناوری، پایگاه علمی جهاد دانشگاهی و پایگاه اطلاعات علمی نور با استفاده از موتور جستجوگر گوگل اسکولار جستجو شدند.  نمونه پژوهش 21 مقاله دارای ملاک های ورود به پژوهش بود. ابزار پژوهش چک لیست فراتحلیل بود. تحلیل داده ها با استفاده از روش اندازه اثر ضریب همبستگی پیرسون (z فیشر) برای مدل اثرهای ثابت و نرم افزار جامع فراتحلیل انجام شد.

    یافته ها

    میانگین اندازه اثر کلی در مطالعه حاضر  برای مدل اثرات ثابت 496//0 و برای اثرات تصادفی 512/0، که هر دو معنادار بودند (01/0<p). میانگین اندازه اثر 496/0 به عنوان اندازه اثر متوسط تا زیاد تفسیر شد.

    نتیجه گیری

    ویژگی های شخصیتی، مولفه های شناختی، معنوی، انعطاف‎پذیری، مخاطره پذیری و خودکارآمدی، عوامل اجتماعی، آموزشی و خانوادگی در نگرش کارآفرینی دانش آموزان تاثیر دارند. بنابراین به متخصصان حوزه توسعه کارآفرینی پیشنهاد می شود به منظور بهبود و تقویت مولفه های تاثیرگذار در نگرش کارآفرینی، برنامه های آموزشی و مشاوره ای مناسب تدوین شوند و زمینه بکارگیری این برنامه ها در مدارس فراهم شود.

    کلیدواژگان: فراتحلیل، نگرش کارآفرینی، دانش آموزان دوره دوم متوسطه
  • محسن عارف نژاد*، امیرهوشنگ نظرپوری، لیلا یاراحمدی صفحات 63-88
    هدف

    این پژوهش با هدف بررسی تاثیر شخصیت پیشنگر بر مسیر شغلی پروتیینی و بدون مرز با نقش میانجی جهتگیری هدف و فرا مهارت در شرکت های دانش بنیان استان لرستان انجام شد .

    روش

    این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و به روش توصیفی_  پیمایشی از نوع همبستگی اجرا گردید. جامعه آماری پژوهش مدیران و کارکنان اداری شرکت های دانش بنیان فعال در پارک علم و فناوری استان لرستان می باشد که تعداد آن در سال 1401، 120 نفر بود و حجم نمونه آماری با استفاده از نمونه گیری تصادفی ساده 95 نفر تعیین گردید. ابزار اصلی جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه شخصیت پیشنگر بیتمن و کرنت (1393)، پرسشنامه مسیر شغلی پروتیینی و مسیر شغلی بدون مرز بریسکو و همکاران (2006)، پرسشنامه جهت گیری هدف وانده واله (1997) و پرسشنامه محقق ساخته فرامهارت برگرفته از پژوهش لوچاب و ناس (2019) بود .

    یافته ها

      نتایج تحقیق نشان داد، شخصیت پیشنگر بر مسیر شغلی پروتیینی و بدون مرز با نقش میانجی های جهت گیری هدف و فرا مهارت در سطح معناداری کمتر از 05/0.رابطه معناداری دارد.

    نتیجه گیری

     بر اساس نتایج به دست آمده پیشنهاد می شود، شرکت های دانش بنیان به کارکنان خود فرصت دهند تا دانش و معلومات لازم را کسب کنند، همچنین محیطی را فراهم کنند تا کارکنان بتوانند خلاقیت، شناخت ایده های نو برای توسعه فرایندهای شغلی، به روز کردن مهارت ها و قابلیت های اکتسابی را به دست آورند و  زمینه لازم برای تجربه فرصت های شغلی جدید  برای آن ها فراهم شود،

    کلیدواژگان: جهتگیری هدف، شخصیت پیشنگر، فرا مهارت، مسیر شغلی پروتئینی، مسیر شغلی بدون مرز
  • شیما صفرمحمدلو، علیرضا کوشکی جهرمی*، مهدی خیراندیش صفحات 89-122
    امروزه، سرمایه های انسانی از جایگاهی ویژه در شرکت های دولتی برخوردارند و حفظ سلامت جسمی و روانی آن ها اهمیتی ویژه دارد. نتایج مطالعات نشان می دهد که رهبران نقش مهمی در ایجاد محیط کاری سالم برای کارکنان دارند که در تیوری های رهبری، سبک رهبری سلامت محور به عنوان سبکی جدید به این مورد اشاره دارد. هدف تحقیق حاضر، طراحی الگوی راهبردی رهبری سلامت محور در شرکت های دولتی است. این پژوهش از جهت هدف توسعه ای -کاربردی و در دسته پژوهش های آمیخته (ترکیبی) قرار دارد. در مرحله کیفی، از روش تحلیل تم برای ایجاد الگوی پژوهش استفاده شد که بدین منظور با 24 نفر از خبرگان دانشگاهی و اجرایی که به صورت هدفمند انتخاب شدند، مصاحبه نیمه ساختاریافته انجام شد. در بخش کمی نیز با روش تحلیل عاملی تاییدی و نرم افزار Smart PLS به اعتبارسنجی الگوی راهبردی پرداخته شد. بدین منظور با ابزار پرسشنامه از 158 نفر از مدیران و خبرگان نظرخواهی به عمل آمد. براساس یافته ها، چهار راهبرد شامل مدیریت کیفیت زندگی کارکنان، اقدامات شغلی، سبک مدیریت و رهبری و راهبردهای محیطی شناسایی شدند و کلیه راهبردهای شناسایی شده تایید شدند. همچنین، اولویت راهبردها به ترتیب راهبردهای محیطی، اقدامات شغلی و مدیریت کیفیت زندگی با مقادیر بارهای عاملی 808/0، 650/، و 640/0 است. درنهایت، نتایج تحقیق نشان داد که سلامت کارکنان و رهبران، ماحصل مجموعه ای از شرایط فوق است و رهبران سالم برای ارتقای سطح سلامت در سازمان باید به صورت توامان این موارد را مدنظر قرار دهند.
    کلیدواژگان: رهبری سازمانی، رهبری سلامت محور، الگوی راهبردی، شرکت های دولتی
  • قاسم فتاحی اردکان، سعید وزیری یزدی*، سید علیرضا افشانی، یاسر رضاپور صفحات 123-140
    هدف

    در همه گیری کووید-19پرستاران نقش اصلی مراقبت را در تیم درمان برعهده داشتند مفهوم مراقبت به عنوان جوهره پرستاری شناخته شده و امروزه مراقبت مشفقانه با تاکیدی که بر ارزشهای اخلاقی و انسانی دارد بطور ویژه ای مطرح گردیده است؛ لذا پژوهش حاضر با هدف کاوشی بر دیدگاه پرستاران شاغل در بخش کووید-19، درخصوص مراقبت مشفقانه انجام گرفت تا با شناساندن این نوع مراقبت، بتوان خدمات بهتری به بیماران ارایه نمود.

    روش

    روش پژوهش حاضر، کیفی و براساس راهبرد پدیدارشناسی توصیفی بوده و نمونه پژوهش از بین پرستاران شاغل در بخش کووید-19 بیمارستانهای شهدای کارگر وشهید رهنمون یزد بر اساس نمونه گیری غیرتصادفی هدفمند انتخاب شدند و مصاحبه های نیمه ساختاریافته تا رسیدن به اشباع داده ها یعنی تا نفر شانزدهم (16) ادامه یافت. مصاحبه ها با رعایت اصول اخلاقی و کسب اجازه از مصاحبه شوندگان ضبط و کلمه به کلمه نوشته شد. برای تحلیل داده ها از روش هفت مرحله ای کلایزی استفاده گردید.

    یافته ها

    پس از استخراج مفاهیم، و تحلیل آنها، 17مقوله فرعی و درنهایت 9 مقوله اصلی شامل داشتن دید انسانی به بیمار، شفقت الهی، شفقت عجین شده با پرستاری، تحمل پریشانی، همدردی، رفتار مشفقانه،  قانون عمل و عکس العمل، عدم اجبار و توجه مشفقانه استخراج شد.

    نتیجه گیری

    ، پژوهش حاضر نشان داد که مراقبت مشفقانه یک فرآیند ذاتی، انسانی و معنوی است که لازمه آن، داشتن یکسری از مهارت های ویژه است، از نتایج این پژوهش می توان جهت شناساندن وگسترش این نوع مراقبت در مراکز درمانی و بالتبع آن رسیدگی بهتر به بیماران و بهبودی سریعتر آنان بهره جست.

    کلیدواژگان: پرستاران، شفقت، کووید-19، مراقبت
  • سوگند کوچکی مطلق، مژگان نیکنام*، معصومه بهبودی صفحات 141-160

    هدف از پژوهش حاضر اثربخشی درمان مبتنی بر ذهن آگاهی بر شیفتگی شغلی و شکوفایی شخصی در درمانگران شهر تهران بود. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه درمانگران شهر تهران بود. تعداد 30 درمانگر که ملاک های ورود به پژوهش را داشتند به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل گمارده شدند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه شیفتگی شغلی و شکوفایی شخصی بود که در سه مرحله پیش آزمون- پس آزمون و پیگیری سه ماهه توسط هر دو گروه تکمیل شد. برنامه آموزش ذهن آگاهی در 8 جلسه 90 دقیقه ای برای گروه آزمایش اجرا شد. داده ها با استفاده از تحلیل واریانس چندمتغیری اندازه گیری مکرر به کمک نرم افزار SPSSV22 تحلیل شد. نتایج نشان داد درمان مبتنی بر ذهن آگاهی بر شیفتگی شغلی (54/5=F و 010/0=P) و شکوفایی شخصی (65/4=F و 018/0=P) تاثیر دارد. به این معنی که پس از دریافت مداخله ذهن آگاهی گروه آزمایش نمرات بالاتری در شیفتگی شغلی و شکوفایی شخصی نسبت به گروه کنترل کسب کرد. در نهایت بر اساس نتایج حاصل از این پژوهش می توان گفت درمان مبتنی بر ذهن آگاهی بر شیفتگی شغلی و شکوفایی شخصی درمانگران اثربخش بوده و می توان از این آموزش جهت ارتقای شیفتگی نسبت به شغل و شکوفایی شخصی درمانگران استفاده کرد و لذا آگاهی درمانگران، مشاوران، روانشناسان و سایر متخصصان از این آموزش می تواند کمک کننده باشد.

    کلیدواژگان: ذهن آگاهی، شیفتگی شغلی، شکوفایی شخصی، روان درمانگران
  • مهدی یزدان شناس*، نیلوفر شریعتی صفحات 161-188
    هدف
    این تحقیق با هدف تبیین مدلی برای رفتارهای پیشگامانه کارکنان انجام شد که در آن، نقش خودتفسیری، استقلال شغلی، تعهد و شخصیت پیشگام مورد توجه قرار گرفت.
    روش
    تحقیق حاضر از لحاظ روش، یک تحقیق توصیفی-پیمایشی از نوع همبستگی و از نظر هدف کاربردی است. جامعه آماری این پژوهش شامل کارکنان ستادی شرکت بیمه دی بود که نمونه ای تصادفی از آنها در این تحقیق مشارکت داشتند و به پرسشنامه های وابستگی شغلی (بیشاپ و اسکات ، 2000)، استقلال شغلی (مورگسن و هامفری ، 2006)، شخصیت پیشگام (بتمن و کرنت ، 1993)، خودتفسیری (لو و گیلمور ، 2007)، تعهد (المرز، دی جیلدر و ون دن هیول ، 1998)، رفتار پیشگام متمرکز بر شغل (بلشک ودن هارتگ، 2010) و پرسشنامه رفتار پیشگام متمرکز بر واحد سازمانی (گریفین، نیل و پارکر ، 2007) پاسخ دادند. داده ها با استفاده از مدل سازی معادلات ساختاری تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    یافته های تحقیق نشان داد خودتفسیری مستقل و خودتفسیری وابسته از طریق تعهد به مسیر شغلی و تعهد به واحد کاری بر رفتارهای پیشگام متمرکز بر مسیر شغلی و رفتارهای پیشگام متمرکز بر واحد کاری تاثیرگذار هستند. همچنین نقش تعدیل کننده استقلال و وابستگی شغلی و شخصیت پیشگام در بروز رفتارهای پیشگام تایید نشد.
    نتیجه گیری
    براساس نتایج تحقیق می توان گفت توجه به انواع خودتفسیری و انواع تعهد کارکنان به مسیر شغلی و واحد کاری می تواند زمینه بروز رفتارهای پیشگامانه در کارکنان را فراهم سازد.
    کلیدواژگان: رفتار پیشگام، خودتفسیری، استقلال شغلی، تعهد، شخصیت پیشگام
|
  • Sogol Yazdankhoo, Marzieh Dehghani *, Keyvan Salehi Pages 9-42
    Aim
    Educational-vocational guidance is a way in which the society need and individual needs are met, hence, undesirable outcomes of the higher education and labor market, can be the result of improper educational-vocational guidance. Therefore, the present study aimed to explore the experiences and strategies of a desirable educational-vocational guidance from University of Tehran students and graduates’ perspective.
    Method
    This study was conducted with qualitative approach using phenomenological method. Research data were collected by semi-structured interviews with nine dissatisfied students with their current academic major, 11 students with experience of changing majors, and five graduates having careers unrelated to their academic major who were selected by purposeful method and data analysis was based on the Colaizzi’s seven-step process.
    Results
    The strategies of conducting a desirable educational-vocational guidance were classified into 22 sub-themes and six general themes of education field, higher-education field, specialization field, family field, socio-political field, and vocational field.
    Conclusion
    In general, according to this fact that the presented strategies in this study are stemmed from individuals’ lived experiences of the challenges of the educational-vocational guidance, so it is recommended that these strategies in the form agenda should be provided to the schools and those involved in the educational-vocational guidance program, so that, to be applied according to the existing platform in the society.
    Keywords: phenomenology, Desirable educational-vocational guidance, Educational-vocational guidance
  • Mohadese Farhadi *, Hosssin Abdollahi, Mohammad Azizi, Mortaza Taheri Pages 43-62
    Aim

    Present study aimed to Meta analyzes Entrepreneurial Attitude correlations in High School Students.

    Method

    method was Meta-analysis. The keywords of Entrepreneurial Attitude, mindset and thinking from 2010 to 2020 searched in internal databases such as Iran doc, SID and Noor by Google Scholar. Research sample were 59 papers that met include criteria. Research tool was a meta-analysis checklist. Data were analyzed using effect size model (Fisher’s Z) for fixed effect model and meta- analysis software.

    Results

    the mean in present study for fixed effect model was 0.496 and for random effect model was 0.512, that they were significant (P<0.01). The mean of effect size (0.496) interpreted as an effect size medium to high.

    Conclusion

    The traits of personality, the components of flexibility, risk ability, self- efficacy and the factors of social. Educational, family effect Entrepreneurial Attitude in Students. Therefore, it was suggested to expertise of Entrepreneurial that they develop the packages of educational and counseling for improving the effective components in Entrepreneurship and was used in schools.

    Keywords: Meta-analysis, Entrepreneurial Attitude, high school students
  • Mohsen Aref Nezhad *, AmirHoshang Nazarpouri, Leila Yarahmadi Pages 63-88

    This Study was conducted with the purpose of investigating the influence of the prophetic personality on the protean and borderless career path with the mediating role of goal orientation and trans-skills in knowledge-based companies in Lorestan province.  This research was carried out in terms of purpose and descriptive- survey method of correlation type. The statistical research population of managers and administrative staff of knowledge-based companies active in the science and technology park of Lorestan province, whose number was 120 people in 2022, and the statistical sample size was determined using simple random sampling of 95 people. The main tools for data collection are Bateman and Current questionnaire (2013), protean career path Questionnaire and borderless career path Questionnaire by Brisco et al. (2006), goal orientation questionnaire by Vande Wale (1997) ,and the questionnairecreated by the Faramahart researcher was taken from the research of Luchab and Nas (2019) was used. The results  of the research showed that personality predicts the protean and positive and borderless career path with the role of mediators of goal orientation and meta- skills at a significant level. Less than 0/05 has a significant relationship. According to the obtained results, it is suggested that knowledge-based companies give their employees the opportunity to acquire the necessary knowledge and information;  Also, provide an environment so that employees can be creative, recognize new ideas for the development of job processes, update their acquired skills and capabilities, and provide them with the necessary ground to experience new job opportunities.

    Keywords: prognostic personality, protein career path, borderless career path, Goal orientation, meta-skills
  • Shima Safarmohammadluo, Alireza Koshki Jahromi *, Mahdi Kheirandish Pages 89-122
    Today, human capitals have a special place in government companies and maintaining their physical and mental health is of particular importance. The results of the studies show that leaders play an important role in creating a healthy work environment for employees, which in leadership theories refers to the health-oriented leadership style as a new style. The purpose of this research is to design a strategic model of health-oriented leadership in public companies. This research has a developmental-applicative purpose and is in the category of mixed research. In the qualitative step of the research, thematic Analysis strategy was used to design the model. For this purpose, semi-structured interviews were conducted with 24 executive experts in state-owned firms and university experts who were purposefully selected. In the quantitative part, the validation of the strategic model was done with confirmatory factor analysis method and Smart PLS software. For this purpose, 158 managers and experts were asked for their opinions using a questionnaire.Based on the findings, four strategies including management of employees' quality of life, job actions, management and leadership style, and environmental strategies were identified and all the identified strategies have been confirmed. Also, the priority of the strategies are environmental strategies, occupational strategies, and quality of life management with factor loadings of 0.808, 0.650, and 0.640 respectively. Finally the results of the research showed that the health of employees and leaders is the result of a set of the above conditions And healthy leaders must consider these things together to improve the level of health in the organization.
    Keywords: Organizational Leadership, health-oriented leadership, Strategic model, public companies
  • Ghasem Fattahi, Saeed Vaziri Yazdi *, Seyed Alireza Afshani, Yaser Rezapour Pages 123-140
    Aim

    In the covid-19 pandemic, nurses played the main role of care in the treatment team. The concept of care is known as the essence of nursing, and nowadays compassionate care with its emphasis on moral and human values ​​has been specially brought up. Therefore, the current research was conducted with the aim of exploring the views of nurses working in the Covid-19 department regarding compassionate care, so that better services can be provided to patients by introducing this type of care. 

    Methods

    The current research method is qualitative and based on descriptive phenomenology strategy, and the research sample was selected from among the nurses working in the Covid-19 department of Shahada Kargar and Shahid Rahmanmon Hospitals in Yazd based on non-random sampling and semi-structured interviews until reaching data saturation, i.e. It continued until the sixteenth (16) person. The interviews were recorded and written verbatim by observing ethical principles and obtaining permission from the interviewees. The seven-step Colaizzis method was used for data analysis. 

    Results

    After extracting the concepts and analyzing them, 17 sub-categories and finally 9 main categories include having a human view of the patient, divine compassion, compassion mixed with nursing, distress tolerance, sympathy, compassionate behavior, the law of action and reaction, lack of Coercion and compassionate attention were extracted. 

    Conclusion

    The present research showed that compassionate care is an inherent, human and spiritual process that requires having a series of special skills. From the results of this research, it can be used to introduce and spread this type of care in medical centers and, of course, take better care of It benefits the patients and their faster recovery.

    Keywords: Nurses, compassion, Covid-19, care
  • Sogand Kochaki Motlagh, Mojgan Niknam *, Masomeh Behboodi Pages 141-160

     This study was conducted with the aim of the effectiveness of mindfulness-based therapy on flow at work and personal flourishing in therapists in Tehran. The statistical population of the present study included all therapists in Tehran. Thirty therapists who met the inclusion criteria were selected by available sampling method and randomly assigned to experimental and control groups. The research instruments included a flow at work and personal flourishing questionnaire that was completed by both groups in three stages: pre-test-post-test and quarterly follow-up. The mindfulness training program was performed in 8 sessions of 90 minutes for the experimental group. Data were analyzed using repeated measures multivariate analysis of variance using SPSSV22 software. The results showed that mindfulness-based therapy has an effect on flow at work (F = 5.54 and P = 0.010) and personal flourishing (F = 4.65 and P = 0.018). This means that after receiving the mindfulness intervention, the experimental group received higher scores in flow at work and personal flourishing than the control group. Finally, based on the results of this study, it can be said that mindfulness-based therapy is effective on flow at work and personal flourishing of therapists and this training can be used to promote the fascination with the flow at work and personal flourishing of therapists and therefore therapists, counselors, psychologists And other specialists from this training can be helpful.

    Keywords: Mindfulness, Flow at Work, Personal Flourishing, Psychotherapists
  • Mehdi Yazdanshenas *, Niloofar Shariati Pages 161-188
    Purpose
    The aim of this study was to explain a model for employees' proactive behaviors in which the role of self-construal, job independence, commitment and proactive personality were considered.
    Method
    By method, this research is a descriptive correlational survey, and by purpose, is an applied research. The statistical population of this study included the staff of Day Insurance Company, a random sample of whom participated in this study and responded to questionnaires of job dependence (Bishop & Scott, 2000), job independence (Morgeson & Humphrey, 2006), proactive personality (Batemann & Crant, 1993), self-construal (Lu & Gilmour, 2007), commitment (Ellemers, de Gilder & van den Heuvel, 1998), career-oriented proactive behavior (Belschak & Den Hartog, 2010), and work unit-oriented proactive behavior (Griffin, Neal & Parker, 2007). Data were analyzed using structural equation modeling.
    Findings
    Findings showed that independent self-construal and dependent self- construal through career commitment and commitment to work unit affect career-oriented proactive behaviors and work unit-focused proactive behaviors. Also, the moderating role of job independence and job dependence and proactive personality in the occurrence of proactive behaviors was not confirmed.
    Conclusion
    According to research findings, paying attention to the types of self-construal and types of commitment of employees to the career and work unit can provide the ground for the occurrence of proactive behaviors in employees.
    Keywords: Proactive Behavior, Self-construal, Job Independence, Commitment, Proactive Personality