فهرست مطالب

تامین اجتماعی - سال هجدهم شماره 3 (پیاپی 65، پاییز 1401)

نشریه تامین اجتماعی
سال هجدهم شماره 3 (پیاپی 65، پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/12/06
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علی جعفر دهکردی، آوات رضانیا* صفحات 13-32
    هدف

    «هدف» این تحقیق، «رصد گفتمان و بازنمایی سیاست های کلی تامین اجتماعی در محتوای نوشتاری رسانه های داخلی» به‎منظور «آگاهی از میزان مباحث مطرح شده درخصوص سیاست‎های مذکور در رسانه‎های مورد مطالعه و ارایه مدلی برای ایجاد، ارتقاء و استمرار گفتمان حاکم بر سیاست‎های کلی تامین اجتماعی در جامعه در محدوده مورد نیاز است».

    روش

    روش‎شناسی» تحقیق «تعقلی» (مبتنی بر استدلال های عقلی) و «روش» آن، «تحلیل محتوای کیفی» بوده و تلاش شده تا با درنظر گرفتن «قاعده‎ی علمی تحدید حدود تحقیق»، چگونگی بازنمایی «سیاست های کلی تامین اجتماعی» در مطبوعات و سایت های اینترنتی «رصد» و مورد بررسی و تحلیل قرار گیرد. برای این منظور، ابتدا مطالب منتشر شده در بیش از 50 عنوان یادداشت، مصاحبه و مقالات منتشر شده در مطبوعات و سایت های اینترنتی (محتوای نوشتاری) از زمان ابلاغ سیاست ها در تاریخ 1401/1/21 تا 1401/6/15، گردآوری، سپس با استفاده از روش مذکور و «ابزار کدگذاری موضوعی»، «طبقات مفهومی مترتب» تولید و مورد تحلیل قرارگرفته است.

    یافته ها و نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان می دهد «سیاست های کلی تامین اجتماعی» در ابتدای زمان ابلاغ و تا اواسط تیر ماه سال 1401، مورد توجه رسانه ها بوده و مطالب متنوعی در این‎خصوص منتشر شده، اما از نیمه دوم تیر و ماه های مرداد و شهریور، تعداد مطالب و حجم آن ها کاهش یافته است. در مطالب منتشر شده هم، عمدتا موضوعاتی مانند «تجلیل از سیاست های کلی»، «اثرگذاری آن‎ها بر سازمان تامین اجتماعی»، «عدالت اجتماعی»، «تامین اجتماعی چندلایه»، «خانواده و فرزند آوری» و «بدهی های معوق دولت به سازمان»؛ که از سال‎های گذشته باقی مانده، مطرح شده اند. منابع عمده انتشار مطالب، سخنان و یا مصاحبه های مسیولان «سازمان تامین اجتماعی» و «وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی» بوده و دیگر صندوق های بازنشستگی نقش ناچیزی در رسانه ای کردن و تولید گفتمان سیاست های کلی داشته اند. هم‎چنین، در این تحقیق، مدلی برای «روش تولید، تقویت و استمرار گفتمان سیاست‎های کلی تامین اجتماعی» ارایه شده؛ که با استفاده از آن می‎توان ضمن رصد گفتمان مذکور، اندازه آن‎را در حد لازم و کافی مورد نیاز، تنظیم و هدایت کرد.

    کلیدواژگان: تامین اجتماعی، سیاست های کلی تامین اجتماعی، رسانه، مطبوعات، گفتمانسازی
  • الهه هوشمند*، علی وفایی، هادی طهرانی، وحید قوامی، الهه دقیق بین، مرجان وجدانی، هادی زمردی نیت، نجمه بخت آزما صفحات 33-62
    هدف
    با توجه به اهمیت موضوع تقلب و تخلف پزشکی در سازمان تامین اجتماعی، هدف از این تحقیق طراحی الگوی مقابله با تقلب و تخلف پزشکی در سازمان تامین اجتماعی (پیشگیری، کشف و برخورد) است.
    روش
    این پژوهش مطالعه ای ترکیبی است که به روش کیفی -کمی و در سه مرحله انجام شد. مرحله اول فاز مطالعاتی، بررسی متون سایر کشورها در زمینه نحوه شناسایی، پیشگیری، مقابله و برخورد با انواع تقلب و تخلفات در حوزه پزشکی و بیمه های سلامت؛ مرحله دوم فاز کیفی، مصاحبه با خبرگان، تبیین مصداق های تقلب و تخلف فراهم کنندگان خدمات سلامت و بیمه شدگان در حوزه بیمه های سلامت سازمان تامین اجتماعی و مرحله سوم فاز کمی، ارایه الگو و راهکارهای پیشنهادی جهت پیشگیری از تقلب و تخلف بیمه ای در سازمان تامین اجتماعی است.
    یافته ها
    در رابطه با مرحله اول، بر اساس چک لیست بررسی مقالات و پروتکل تحقیق، 31 مقاله با حوزه های زیر انتخاب شدند: طبقه بندی، تعریف تقلب و تخلف پزشکی (9 مقاله)، روش های کشف و شناسایی  تقلب و تخلف پزشکی (18 مقاله)، روش های پیشگیری از  تقلب و تخلف  پزشکی (13 مقاله)، روش های مقابله با تقلب و تخلف پزشکی (9 مقاله)؛ در رابطه با یافته های مرحله دوم، مسایل فرهنگی (2 فعالیت)، توانمندسازی (3 فعالیت)، نظارتی (4 فعالیت) ، فناوری (4 فعالیت) قوانین بیمه ای (4 فعالیت) و ساختاری (4 فعالیت)، چارچوب کلی مقابله با تقلب و تخلف پزشکی در سازمان های بیمه سلامت برای کشور ایران را تشکیل داد.در رابطه با یافته های مرحله سوم درنهایت، الگوی نهایی در سه حوزه اصلی توانمندسازی گیرندگان و ارایه کنندگان خدمت، اصلاح و به روزرسانی سیستم کنترل و اصلاح و به روزرسانی عوامل عملکردی انجام شد، و طی دو راند دلفی تایید اعتبار شد.
    نتیجه
    به طورکلی جمع بندی نهایی حاکی از آن است که مدیریت مشارکتی دولت با سازمان تامین اجتماعی، به عنوان متولی سلامت در امر تعرفه گذاری و به طبع آن افزایش قدرت نظارتی سازمان بیمه گر از طریق تعریف شاخص های دقیق و قابل اندازه گیری به منظور ارزیابی عملکرد ارایه کنندگان، می تواند تا حد زیادی موارد بروز تقلب و تخلف را کاهش دهد.
    کلیدواژگان: بیمه، تامین اجتماعی، تخلف، تقلب
  • محمد نظری پور*، بابک زکی زاده، زاهد احمدزاده صفحات 63-88
    هدف
    استفاده از پوشش های بیمه ای درمان تکمیلی، خدمات درمانی را مقرون به صرفه نموده و به بیمه شدگان کمک می کند تا به نحو مناسبی ازاین گونه خدمات استفاده کنند. پژوهش حاضر تلاش دارد تا اثرات نگرش و ادراک شاغلین بخش های عمومی و خصوصی بر رفتار بیمه درمان تکمیلی آنان را موردمطالعه و بررسی قرار دهد.
    روش
    این پژوهش به لحاظ هدف کاربردی و به لحاظ روش گردآوری داده‎ها توصیفی پیمایشی، از نوع همبستگی و داده های پژوهش به کمک پرسش‎نامه جمع آوری شده است. جامعه آماری پژوهش، شاغلین بخش عمومی و بخش خصوصی شهر تهران هستند. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از تحلیل رگرسیون و مدل سازی معادلات ساختاری انجام شده است.
    یافته ها
    بر اساس یافته های پژوهش حاضر متغیرهای نگرش و ادراک بر رفتار بیمه ای شاغلین (شامل متغیرهای احساس ضرورت خرید بیمه های تکمیلی درمان، بررسی و انتخاب طرح های بیمه ای موجود، خرید طرح بیمه ای انتخاب شده و استفاده از طرح بیمه ای خریداری شده) اثر مثبت و معناداری دارند. همچنین اثرات 7 متغیر جمعیت شناختی (جنسیت، سن، تحصیلات، سازمان محل خدمت، درآمد، وضعیت تاهل و اندازه خانوار) بر ضرورت خرید بیمه های درمان تکمیلی و میزان رضایت مندی افراد از این نوع بیمه ها موردمطالعه و بررسی قرار گرفت. نتایج بیانگر اثرگذاری برخی از این متغیرها همچون سن بود.
    نتیجه
    بنا بر یافته های این پژوهش، هرچه نگرش و ادراک افراد نسبت به بیمه های درمان تکمیلی بهبود و تقویت شود، به همان میزان می توان شاهد رشد و توسعه این قبیل بیمه ها در سطح جامعه هستیم.
    کلیدواژگان: بیمه های درمان تکمیلی، رفتار بیمه ای، نگرش، ادراک، رضایت مندی
  • علی حیدری دیزگرانی*، محمد امجدیان صفحات 89-122
    مقدمه
    این مطالعه به بررسی عوامل موثر بر اشتغال تعاونی های کشاورزی در ایران می پردازد.اهمیت تعاونی ها در اقتصاد به اندازه ای است که حتی اصل 44 قانون اساسی ایران تاکید فراوانی بر حمایت و به کارگیری ظرفیت های آن دارد.
    روش
    در این پژوهش تلاش می شود تا با استفاده از مدل های اقتصادسنجی فضایی، عوامل موثر بر اشتغال تعاونی های کشاورزی مورد بررسی قرار گیرد. پس از انجام آزمون های موران، هاسمن و ضرایب لانگراژ با استفاده از مدل دوربن فضایی (SDM)، اثر متغیرهای سرمایه گذاری تعاونی کشاورزی، شاخص تورم، دستمزد، بر وضعیت اشتغال تعاونی های مذکور موردبررسی قرارگرفته است.
    یافته ها
     نتایج حاکی از اثر مثبت و معنادار سرمایه گذاری تعاونی های موردبررسی و شاخص تورم بر اشتغال است همچنین بر اساس مدل برآوردی، افزایش دستمزد در سایر استان ها منجر به اثر منفی و معنادار در اشتغال استان i می شود به این صورت که با افزایش دستمزد بخش تعاونی کشاورزی سایر استان ها، اشتغال تعاونی کشاورزی در استان i نیز مانند اثرات مستقیم کاهش می یابد. در بخش پایانی این مطالعه با توجه به اهمیت سیاست های ابلاغی رهبری، به برآورد و بررسی تاثیر اشتغال تعاونی های کشاورزی بر بهبود منابع بیمه ای سازمان تامین اجتماعی با استفاده از روش OLS پرداخته می شود. نتایج نشان دهنده ی ضریب مثبت و کوچک تر از یک برای اشتغال تعاونی کشاورزی است که حاکی از آن است که باوجوداینکه تاثیر اشتغال بر منابع بیمه ای مثبت است اما منابع بیمه ای کمتر از اشتغال تعاونی های کشاورزی افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: اشتغال، اقتصادسنجی فضایی، تامین اجتماعی، شرکت های تعاونی کشاورزی، منابع بیمه ای
  • اسماعیل لقمانی دوین، محمدطاهر احمدی شادمهری*، محمود هوشمند، محمدحسین مهدوی عادلی صفحات 123-148
    مقدمه

    تغییر سیاست های حوزه بازنشستگی در جهان، درنتیجه بروز ناپایداری مالی در صندوق های بازنشستگی طی سال های اخیر امری رایج شده است. صندوق بازنشستگی تامین اجتماعی نیز از این پدیده مستثنا نبوده و مطابق آمارها با مشکل ناپایداری مالی روبرو شده است. پایین بودن سن بازنشستگی و فرمول سخاوتمندانه تعیین مستمری، لزوم انجام اصلاحات پارامتری را در کوتاه مدت بیش ازپیش گوشزد می کند.

    هدف و روش

    هدف این تحقیق ارایه استراتژی بهینه اصلاحات پارامتری و بررسی تاثیر کاهش نرخ جایگزینی در تعیین مقادیر بهینه نرخ حق بیمه و سن بازنشستگی نرمال، در چارچوب مدل های توازن خودکار است .روش تحقیق به لحاظ هدف کاربردی است. تحلیل و گردآوری داده ها بر اساس نتایج بهینه سازی مدل غیرخطی در محیط نرم افزار متلب با استفاده از الگوریتم ژنتیک صورت گرفته است.

    نتیجه

    یافته های تحقیق حاکی از این است که پایداری مالی صندوق تامین اجتماعی، در گروی افزایش 9 درصدی نرخ حق بیمه و افزایش سن بازنشستگی نرمال مردان و زنان به میزان 02/5 سال در دوره 20 ساله آتی است. اتخاذ سیاست اصلاح نرخ حق بیمه و سن بازنشستگی، همراه با کاهش 10 درصدی نرخ جایگزینی، می تواند با بهبود وضعیت نقدینگی صندوق، روند افزایش نرخ حق بیمه و سن بازنشستگی را کند نماید. به طوری که نرخ حق بیمه تا 8% و سن بازنشستگی تا 87/3 سال رشد می یابد.

    کلیدواژگان: اصلاحات پارامتری، سن بازنشستگی، مدل های توازن خودکار، نرخ حق بیمه، نظام بازنشستگی
  • غلامرضا رضایی* صفحات 149-165
    هدف
    پیشگیری از جرم بعد از ناکارآمدی شیوه های کیفری از جانب دولت ها پذیرفته شد و بر همین اساس برنامه ریزی های مناسبی توسط کشورها در این راستا معمول و با تفویض اختیار، متناسب با شرح وظایف سازمان ها، موضوع توسط آنها پیگیری می شود، سازمان تامین اجتماعی با اجرای برنامه های خود به نوعی در راستای کنترل جرم کمک می نماید، هدف این پژوهش، پی بردن به میزان تاثیر برنامه های تامین اجتماعی در پیشگیری از جرم است.
    روش
    پژوهش حاضر ازنظر هدف کاربردی و از حیث روش توصیفی-پیمایشی است. جامعه آماری 85 نفر از فرماندهان، مدیران و اساتید حوزه پیشگیری از جرم بوده که با استفاده از جدول مورگان تعداد 70 نفر آنان تعیین شدند. روش گردآوری داده ها به صورت کتابخانه ای و میدانی و ابزار گردآوری، فیش برداری و پرسشنامه محقق ساخته بوده که روایی محتوایی و صوری آن  به وسیله خبرگان و پایایی آن با آزمون ضریب آلفای کرونباخ (87/0) تایید و همچنین برای تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون رگرسیون چند متغیره استفاده شد.
    یافته ها
    بر اساس یافته ها خدمات تامین اجتماعی در سه حوزه 1-خدمات بیمه ای،2-خدمات حمایتی و توان بخشی و 3- خدمات امدادی، در پیشگیری از وقوع ریشه های جرایم مانند فقر، بیکاری و... موثر بوده و کمک شایانی به دستگاه های متولی در پیشگیری از وقوع جرم خواهد نمود. 
    نتیجه گیری
    نهاد تامین اجتماعی می تواند با رویکردی جدید و با هدف کاهش وقوع جرایم برنامه های خود را تنظیم و با عقد تفاهم نامه با سایر سازمان ها، کارآمدتر از گذشته و با بهره گیری از ظرفیت موجود در راستای پیشگیری از وقوع جرایم قدم بردارد.
    کلیدواژگان: پیشگیری از جرم، تامین اجتماعی، جرم
  • صفحات 168-169

    در بخش کتابشناسی این شماره کتاب "Financial Sustainability of Pension Systems" معرفی شده است.  پایداری سیستم های بازنشستگی عمومی به یک چالش مهم برای دولت ها و موسسات در سراسر جهان تبدیل شده است. این کتاب در 10 فصل به عناصر تاثیرگذار بر پایداری سیستم های بازنشستگی، با تمرکز ویژه بر کشورهای اروپای مرکزی و شرقی می پردازد.

  • صفحات 170-172

    در بخش کتابشناسی این شماره کتاب "The Handbook on Child Welfare Practice" معرفی شده است. این کتاب تحقیقات پیشرفته و بهترین شیوه ها در زمینه رفاه کودکان را در متنی گنجانده است که هدف آن آموزش و اصلاح مهارت های پیشرفته رفاه کودک برای متخصصان رفاه کودک است.

|
  • Ali Jafar Dehkordi, Awat Rezania * Pages 13-32
    Objective

    The object of this research is to monitor the discourse and representation of “general policies of social security” in the content of Iranian media (websites and press (in order to find out the amount of debates raised about this policies and to provide a model for creating, promoting and the continuation of the discourse governing the “general policies of social security” in the society.

    Methodology

    The methodology of research is "rational" and its "method" is "qualitative content analysis" and referring to a “scientific rule of delimitation of research", we tried to monitor the "general policies of social security" in the press and websites. For this purpose, firstly, we analyzed more than 50 notes, interviews and articles، published in the press and websites (written content) from the time the policies were announced on 2022-04-10 to 2022-09-06, then Using the mentioned method and "thematic coding tool", "ordered conceptual layers" have been produced and analyzed.

    Findings

     The results of this study show that "general social security policies" were at the focus of the media at the beginning of the announcement and until the middle of July 2022, various contents were published in this regard, but from the second half of July and August and September, The number of contents and their volume has been reduced. In the published contents, mainly topics such as "celebration of general policies", "their effect on the social security organization", "social justice", "and multi-tiered social security", "family and childbearing" and "overdue debts of the government to Social Security Organization"; which are left over from the past years, have been raised. The main sources of publishing contents were speeches or interviews of the officials of "Social Security Organization" and "Ministry of Cooperation, Labor and Social Welfare". The other pension funds have played a minor role in mediating and producing general policy discourse. Also, in this research, a model for "the method of producing, strengthening and continuing the discourse of general social security policies" is presented; which can be used to monitor the mentioned discourse, adjust and direct its size as necessary and sufficient.

    Keywords: Social security, general social security policies, Media, Press, discourse creation
  • Elaheh Hooshmand *, ALI Vafaeenajar, Hadi Tehrani, Vahid Ghavami, Elaheh Daghighbin, Marjan Vojdani, Hadi Zomorodiniat, Najme Bakhtasma Pages 33-62
    Purpose
    Due to the importance of medical fraud and general malpractice in the Iranian Social Security Organization (ISSO), this study was conducted with the aim of designing a model to deal with medical fraud and malpractice in the ISSO (prevention, detection and treatment).
    Method
    This research is a combined study via a qualitative-quantitative method, which was conducted in three stages as follows:The first stage: comparative study, examining the documents of other countries on how to identify, prevent, address and deal with all kinds of fraud and violations in the field of medicine and health insurance; The second stage: qualitative stage, the purpose of this stage of the research was to fulfill the second to fourth objectives of this study. This part of research is a qualitative study that was conducted using semi-structured interviews; The third stage: Quantitative phase: providing a model and suggested solutions to control fraud and violations in the Iranian Social Security Organization
    Findings
      In relation to the first stage based on the article review checklist and the research protocol, 31 articles were selected with the following fields:Classification and definition of medical fraud and malpractice (9 articles);
    Methods of discovering and identifying medical fraud and malpractice (18 articles);
    Methods of preventing medical fraud and malpractice (13 articles);
    Methods of addressing fraud and medical malpractice (9 articles);
    Regarding the second stage, cultural issues (2 activities), empowerment (3 activities), regulatory issues (4 activities), technology (4 activities), insurance laws (4 activities), and structural issues (4 activities), have made the general framework of addressing fraud and medical malpractice in health insurance of Iran.
    As regards the third stage, the final model, creation of receivers and service providers, modification and updating of the control system, and modification and updating of performance factors were validated during two Delphi rounds.
    Conclusion
    In general, the final summary indicates that the cooperative management of the government as a trustee with the ISSO in the matter of tariff setting and thus, increasing the supervisory power of the insurance organization by determining precise and measurable indicators. Taking for the purpose of performance evaluation can greatly reduce fraud and medical malpractice.
    Keywords: Insurance, Social security, Abuse, Fraud
  • Mohammad Nazaripour *, Babak Zakizadeh, Zahed Ahmadzadeh Pages 63-88
    Introduction
    Taking benefit from complementary health insurance coverage makes healthcare services affordable and helps people to use such services properly. In other words, being covered by complementary health insurance is important, because coverage helps people get timely medical care and improves their lives and health. Therefore, the purpose of this study is to investigate the effects of employees' attitude and perception on their complementary health insurance behavior.
    Method
    The present study is practical in nature and is considered as a descriptive-exploratory correlation study. The required data were collected through a questionnaire. The statistical population of this study is the employees of the public and private sectors in Tehran. Regression analysis and structural equation modeling were used to test the hypotheses and analyze the data.
    Findings
    Based on the findings of this research, the variables of attitude and perception have a positive and significant effect on the employees' complementary health insurance behavior (variables of necessity of health insurance, evaluation of alternatives, purchase, and post purchase). Also, the effects of 7 demographic variables (gender, age, education, type of organization, income, marital status and household size) on the necessity of purchasing the complementary health insurance and the level of satisfaction of people with this type of insurance were studied. The results showed some of these variables, for example age, are effective.   
    Result
    According to research findings, the more people's attitude and perception towards complementary health insurance improves and strengthens, the more we can witness the growth and development of such insurance at the community level.
    Keywords: Complementary health insurance, Insurance coverage behavior, attitudes, Perception, Satisfaction
  • Ali Heydari Dizgarani *, Mohammad Amjadian Pages 89-122
    Introduction
    This study examines the factors affecting the employment of cooperatives in Iran. The importance of cooperatives in the economy is so great that even the principle of Article 44 of the Constitution of Iran emphasizes the support and use of its capacities.Purpose and
    method
    In this research, using spatial econometric models, factors affecting the employment of cooperatives in the country are investigated. After performing Moran's, Hausman's and Langrage coefficient tests, the effect of cooperative investment variables, inflation index, wages on the employment status of cooperatives have been investigated using the SDM space Durban model.
    Results
    The results indicate a positive and significant effect of cooperative investment, and the inflation index is on employment. Also, based on the estimated model, the increase in wages in other provinces leads to a negative and significant effect in province i, in such a way that with the increase in the wages of the cooperative sector in other provinces, cooperative employment in province i also decreases like the direct effects of the decrease.In the final part of this study, due to the importance of the policies announced by the leadership, the effect of cooperative employment on the improvement of the Iranian Social Security Organization's insurance resources is estimated and investigated using the OLS method. The results show a positive coefficient smaller than one for the employment of cooperatives, which indicates that although the effect of employment on insurance resources is positive, insurance resources increase less than the employment of cooperatives.
    Keywords: cooperative companies, employment, insurance resources, Social security, Spatial Econometrics
  • Esmail Loqmani Devin, Mohammad Taher Ahmadi Shadmehri *, Mahmood Hoshmand, Mohammad Hosein Mahdavi Adeli Pages 123-148
    Introduction

    Changes in pension policies in the world as a result of financial instability in pension funds are common in recent years. The social security pension fund is not exempt from this phenomenon and according to the statistics, it is facing the problem of financial instability. The low retirement age and the generous formula for determining the pension, emphasize the need for parameter reforms in the short term.

    Purpose and method

    The purpose of this research is to present the optimal strategy of parametric reforms and to investigate the effect of reducing the replacement rate on the optimal values ​​of the contribution rate and the normal retirement age in the framework of Automatic Balancing Mechanisms models. The analysis and evaluation of data has been done based on the optimization results of the nonlinear model in the MATLAB software environment using the genetic algorithm.

    Results

    The findings of the research indicate that the financial stability of the social security fund depends on a 9% increase in the contribution rate and an increase in the normal retirement age of men and women by 5.02 years in the next 20 years. Adopting the policy of reforming the contribution rate and retirement age along with a 10% reduction in the replacement rate can slow down the process of increasing the insurance contribution rate and retirement age by improving the liquidity of the fund. Thus, the contribution rate increases up to 8% and the retirement age up to 3.87 years.

    Keywords: Pension System, parametric reforms, Automatic Balancing Mechanisms, retirement age, contribution rate
  • Gholamreza Rezaei * Pages 149-165
    Purpose
    Crime prevention was accepted by the governments after the ineffectiveness of criminal methods, and accordingly, proper planning by countries, including our country, has become common in this regard. The governments track the crime prevention by delegating authority in accordance with the description of the duties of the organizations. Accordingly, the Social Security Organization contributes to crime prevention by implementing its programs in controlling crime and social harm. Consequently, the purpose of this research is to explain the role of social security in crime prevention.
    Method
    The method in this article is analytical-descriptive of a qualitative type and the data collection method is in the form of the library study, which includes written sources including laws, books, etc., after collecting the materials, it is analyzed and the analysis of these cases has been discussed.
    Findings
    According to the findings, social security services are provided in three areas: 1- insurance services, 2- support and rehabilitation services, and 3- relief services. These services are very effective in preventing the occurrence of the roots of crimes such as poverty, unemployment, etc.
    Result
    Social Security Institutions can adjust their programs with a new approach aiming at reducing the occurrence of crimes through signing a memorandum of understanding with other organizations, which can be more efficient than in the past and take advantage of the existing capacity in order to prevent the occurrence of crimes.
    Keywords: Social security, crime, Crime Prevention