فهرست مطالب

راهبردهای آموزش در علوم پزشکی - سال شانزدهم شماره 2 (پیاپی 78، خرداد و تیر 1402)

نشریه راهبردهای آموزش در علوم پزشکی
سال شانزدهم شماره 2 (پیاپی 78، خرداد و تیر 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/03/27
  • تعداد عناوین: 10
|
  • حسین معصومی جهندیزی، محمدسعید احمدی*، مسعود حجازی، محمدمسعود وکیلی صفحات 115-123
    مقدمه

    آموزش پزشکی نقش موثری در سلامتی مردم دارد،به همین خاطر این مطالعه با هدف تعیین وضعیت اشتیاق تحصیلی، و ارتباط آن با راهبردهای یادگیری خود تنظیمی و هیجان تحصیلی در دانشجویان رشته پزشکی زنجان انجام شد.

    روش ها

    روش پژوهش ازنوع پژوهش های همبستگی مبتنی برروش مدل یابی معادلات ساختاری بود و جامعه آماری شامل همه دانشجویان تحصیل در رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی زنجان در سال تحصیلی 98-97 که تعداد آنها 212 نفر بودند می باشد. چون تعداد جامعه نمونه محدود بودند روش نمونه گیری بصورت تمام شماری انجام شد. ابزار های پژوهش شامل پرسشنامه های: اطلاعات فردی ، اشتیاق تحصیلی فردریکز و همکاران، خود تنظیمی پینتریچ دی گروت (MSLQ,1990) و هیجان تحصیلی پکران (AEQ,2005) بودند. نتایج این مطالعه به کمک نرم افزار آماری SPSS 16 آنالیز شدند.

    یافته ها

    نمره کلی اشتیاق تحصیلی در شرکت کنندگان مورد مطالعه ما (43.2) بود و با توجه به پرسشنامه فردریکز قابل قبول است. بین نمره اشتیاق تحصیلی با هیجان تحصیلی رابطه معکوس (447/0-) وبین راهبردهای خود تنظیمی همبستگی مثبت(083/0) وجود دارد.

    نتیجه گیری

    نتایج این پژوهش نشان دادکه با توجه به نتایج تاثیر منفی هیجان تحصیلی واثر مثبت راهبردهای خود تنظیمی بر اشتیاق تحصیلی برنامه ریزان درسی دانشگاه های علوم پزشکی بهتر است آنرا مد نظر قرار دهند .

    کلیدواژگان: اشتیاق تحصیلی، دانشجویان پزشکی، راهبردهای یادگیری خود تنظیمی، هیجان تحصیلی
  • سید شهاب الدین سیدحاتمی، یوسف نامور*، توران سلیمانی، عادل زاهد بابلان صفحات 124-134
    مقدمه

    اعضای هییت علمی دانشگاه، از جمله عوامل مهم و تاثیرگذار ساختار آموزش عالی یک کشور را تشکیل می دهند. از این رو، توسعه و تکمیل اعضای هییت علمی، به عنوان بخشی از مدیریت منابع انسانی در سطح دانشگاه نقش خاصی را در مدیریت دانشگاه ها ایفا می کند. بالندگی اعضای هییت علمی کلید ارتقای کیفیت آموزش عالی محسوب می شود. هدف این پژوهش تدوین الگوی بالندگی اعضای هییت علمی در دانشگاه فرهنگیان بود.

    روش کار

    پژوهش حاضر در چهارچوب رویکرد کیفی و با بهکارگیری روش نظریه ی برپایه انجام پذیرفت. داده های مورد  با به کارگیری مصاحبه های نیمه ساختار یافته، با تاکید بر دو صفت دوشادوش بودن و پیچش حلزونی، در سه مرحله  کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری انتخابی با استفاده از نرم افزار MAXQDA، جمع آوری و مورد تحلیل قرار گرفت. نمونه گیری به صورت هدفمند و نظری بود. برای بررسی اعتبار نظریه ی بر پایه، در پژوهش حاضر از سه روش، بازبینی مشارکت کنندگان و مرور خبرگان غیر شرکت کننده در پژوهش و قابلیت ساخت پرسش نامه استفاده شد.

    یافته ها

    براساس مصاحبه های انجام گرفته،650 کد یا مفهوم اولیه،92 مقوله فرعی و 14 مقوله اصلی استخراج گردید؛که مقوله های استخراجی در قالب الگوی پارادایمی تحلیل شد.

    نتیجه گیری

    یافته ها نشان می دهد که مقوله های اساسی بالندگی در دانشگاه فرهنگیان مبتنی بر پیشایندها، فرایندها و برآیندها می باشد. پیشنهاد می شود سیاست گذران دانشگاهی در تیوری و عمل به این الگوی پارادیمی، دید سیستمی  داشته باشند. چراکه، هر یک از این مقوله ها، در برنامه ریزی، سازماندهی و راهبری مطلوب بالندگی اعضای هییت علمی موثر می باشند.

    کلیدواژگان: بالندگی، اعضای هیئت علمی، نظریه ی برپایه، دانشگاه فرهنگیان
  • فاطمه رحمتی نجارکلائی، سهراب محمدی پویا*، حسن گودرزی صفحات 135-142
    مقدمه

    در دنیای امروز شناسایی ویژگی های روانی، عاطفی و تحصیلی دانشجویان برای موفقیت های آموزشی و فرایند یاددهی- یادگیری از اهمیت بالایی برخوردار است. از این رو پژوهش حاضر با هدف بررسی ادراک دانشجویان علوم پزشکی از ساختار کلاس: نقش جنسیت، مقطع تحصیلی و ارتباط آن با شیوه های یادگیری صورت پذیرفته است.

    روش ها

    روش پژوهش از نوع توصیفی- همبستگی می باشد. جامعه پژوهش را تمامی دانشجویان شاغل به تحصیل در سال 1396- 1395 در دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) تشکیل می دهد که با روش نمونه گیری تصادفی صورت پذیرفت. ابزار گردآوری داده ها متشکل از دو پرسشنامه ادراک از ساختار هدفی کلاس و سیاهه سبک های یادگیری دیوید کلب می باشد.

    یافته ها

    در بین دانشجویان ادراک ساختار هدفی رویکرد- عملکرد در اولویت قرار گرفت. بر اساس جنسیت و مقطع تحصیلی تفاوت معنی داری بین ادراک دانشجویان ملاحظه نشد. ساختار تبحری با تجربه عینی رابطه مثبت معنی دار، ساختار رویکرد-عملکرد با مفهوم سازی انتزاعی و آزمایشگری فعال رابطه مثبت معنی دار و همچنین ساختار اجتناب-عملکرد با تجربه عینی، مفهوم سازی انتزاعی و آزمایشگری فعال رابطه مثبت معنی دار یافت شد.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج پژوهش و نقش پررنگ مدرسان و متولیان آموزشی، پیشنهاد می شود که ضمن آموزش مدرسان، به آنان تاکید شود که نسبت به اتخاذ روش های نوین تدریس همسو با ویژگی های فراگیران، با فراهم آوردن زمینه های لازم موجبات رشد و گرایش به سمت ادراک از ساختار هدفی تبحری را در ایشان پدید آورند.

    کلیدواژگان: ادراک از ساختار کلاس، دانشجویان، شیوه یادگیری
  • گیتا علی پور*، سجاد سعادت، نسرین میری صفحات 143-151
    مقدمه

    خودکارآمدی و باور به خود می تواند نقش موثری در موفقیت تحصیلی دانشجویان داشته باشد. پژوهش حاضر با هدف پیش بینی خودکارآمدی تحصیلی بر اساس ویژگی های شخصیت تاریک و بهزیستی معنوی انجام شد.

    روش ها

    برای انجام این مطالعه از یک طرح مقطعی استفاده شد. این مطالعه در سال تحصیلی 97-1396 در جامعه دانشجویان دختر ساکن خوابگاه های دانشگاه علوم پزشکی قزوین انجام شد (587 N=). 300 نفر به روش تصادفی ساده جهت شرکت در مطالعه انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه خودکارآمدی تحصیلی دانشجویان، مقیاس شخصیت تاریک و مقیاس بهزیستی معنوی استفاده گردید. تحلیل استنباطی داده ها با استفاده از آزمون های آماری همبستگی پیرسون و رگرسیون در نرم افزار SPSS-24 انجام شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که که صفات شخصیت جامعه ستیزی (001/0>P ،254/0-r=) و ماکیاولی (05/0>P ،138/0-r=) با خودکارآمدی تحصیلی در دانشجویان رابطه معنادار و منفی داشتند. اما بین صفت شخصیت خودشیفتگی و خودکارآمدی تحصیلی ارتباط معناداری مشاهده نشد. نتایج دیگر نشان داد که خودکارآمدی تحصیلی با بهزیستی معنوی ارتباط مثبت و معنادار دارد (001/0>P ،291/0r=). نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که 14/0 از واریانس خودکارآمدی تحصیلی را می توان بر اساس بهزیستی معنوی و صفت شخصیت تاریک جامعه سنیزی تبیین نمود
      (144/0, R2=379/0, R=96/24F=).

    نتیجه گیری

    این مطالعه نشان داد که ویژگی های ماکیاولی و جامعه ستیزی با نقش منفی و بهزیستی معنوی با نقش مثبت بر خودکارآمدی تاثیرگذار هستند.

    کلیدواژگان: خودکارآمدی تحصیلی، شخصیت، بهزیستی معنوی، دانشجویان
  • امید فتاحی، هوشنگ جدیدی*، حمزه احمدیان، امید مرادی صفحات 152-161
    هدف

    در سال های اخیر متخصصان تعلیم و تربیت و روان شناسی به این باور رسیده اند که دلبستگی به مدرسه  و درگیری تحصیلی به عنوان یک حالت روانشناسی در دانش آموزان پیرامون توانایی ه ای شان نقشی کلیدی در تاب آوری تحصیلی آنان دارد هدف این پژوهش تدوین و آزمون مدل ارتباط بین تاب آوری تحصیلی و دلبستگی به مدرسه با میانجی گری درگیری تحصیلی است.

    روش

    روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی و مدل معادلات ساختاری است. جامعه آماری پژوهش را همه دانش آموزان دوره متوسطه دوم شهر سردشت تشکیل می دادند که در سال تحصیلی 96-95 مشغول به تحصیل بودند. از این جامعه با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای 400 نفر از دانش آموزان انتخاب شدند. پرسشنامه های تاب آوری تحصیلی سامویلز و وو(2009)، دلبستگی به مدرسه موتون و همکاران(1993) و درگیری تحصیلی زرنگ(2012) به عنوان ابزارهای سنجش مورد استفاده قرار گرفت. تحلیل داده ها با دو نرم افزار SPSS و AMOS انجام شد.

    یافته ها

    یافته ها بیانگر تاثیر مستقیم و معنادار تاب آوری تحصیلی بر درگیری تحصیلی و دلبستگی به مدرسه و همچنین درگیری تحصیلی بر دلبستگی به مدرسه است. از طرفی یافته ها نشان دهنده اثر غیرمستقیم و معنی دار تاب آوری تحصیلی بر دلبستگی به مدرسه با میانجی گری درگیری تحصیلی بود.

    نتیجه گیری

    با افزایش تاب آوری تحصیلی و درگیری تحصیلی می توان دلبستگی به مدرسه در دانش آموزان را نیز افزایش داد.

    کلیدواژگان: تاب آوری تحصیلی، دلبستگی به مدرسه، درگیری تحصیلی
  • بهزاد آذرنیوشان، حبیب الله نادری*، عسکری اصغری گنجی، علی اصغر شجاعی صفحات 162-170
    مقدمه

    هدف پژوهش حاضر تبیین رابطه بین سبک های فرزند پروری ادراک شده و مهارت کنترل خشم با نقش واسطه ای درک از توانایی حل مسیله در دانش آموزان بود.

    روش کار

    پژوهش حاضر از نوع پژوهش های همبستگی بود. جامعه آماری شامل دانش آموزان دبیرستان های شهرستان بابلسر تشکیل دادند. در این پژوهش، تعداد 395 نفر با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای چندمرحله ای انتخاب شدند. ابزارهای گردآوری داده ها شامل، پرسشنامه درک از توانایی حل مسیله، سبک های فرزندپروری ادراک شده ، مهارت کنترل خشم بودند. برای تحلیل نتایج از روش مدل یابی معادلات ساختاری  (SEM)و تحلیل مسیر استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج تحلیل مسیر نشان داد، سبک فرزندپروری ادراک شده(مقتدرانه، مستبدانه و بی اعتنا) با میانجی گری درک از توانایی حل مسیله قادر است در قالب روابط ساختاری مهارت کنترل خشم را به طور معنی داری تبیین کنند.

    نتیجه گیری

    نتایج این پژوهش بر اهمیت سبک های فرزند پروری ادراک شده در توانایی حل مسیله و مهارت کنترل خشم تاکید می نماید، به نحوی که مهارت کنترل خشم می تواند بازتابی از سبک فرزند پروری مقتدرانه و توانایی حل مسیله بالا باشد.

    کلیدواژگان: درک از توانایی حل مسئله، مهارت کنترل خشم، سبک های فرزند پروری ادراک شده
  • محمدحسین یارمحمدیان*، مهناز موقر، زهرا جلیلی صفحات 172-182
    مقدمه

    شایستگی فارغ التحصیلان پرستاری یک مسیله مهم در امر مراقبت های بهداشتی است زیرا با استانداردهای حرفه ای، ایمنی بیمار و کیفیت مراقبت های پرستاری مرتبط است. پژوهش حاضر با هدف شناسایی شایستگی های محوری موردنیاز دانش آموختگان پرستاری انجام شده است.

    روش کار

    این مطالعه کیفی با مشارکت 35 نفر از خبرگان پرستاری از طریق مصاحبه های نیمه ساختار یافته و به روش نمونه گیری هدفمند چندگانه در سال 98-1397انجام شد. تجزیه وتحلیل داده ها با کدگذاری دستی به شیوه تحلیل مضمون با رویکرد استقرایی و مدل آتراید-استرلینگ انجام پذیرفت.
    تایید روایی با بکارگیری راهبردهایی همچون اجرای فرایند نظام مند ثبت داده ها، افزایش تعداد و تنوع در مصاحبه شوندگان، بازنگری مکرر داده ها، کنترل توسط اعضا و داوران بیرونی انجام شد؛ و سنجش پایایی از طریق پایایی بازآزمون و پایایی بین دو کدگذار به صورت دستی انجام گرفت و بعد از اتمام کدگذاری، نتایج این دو کدگذاری با یکدیگر مقایسه و از روش هولستی استفاده شد.

    نتایج

    در فرایند تحلیل مضمون، درمجموع 342 مضمون پایه استخراج گردید که در قالب 34 مضمون سازمان دهنده فرعی و 14 مضمون سازمان دهنده اصلی طبقه بندی شد و درنهایت 9 مضمون فراگیر شناسایی گردید که شامل شایستگی های تخصصی و حرفه ای، فردی، بین فردی و ارتباطی، اخلاقی و رفتاری، آموزشی و پژوهشی، اجتماعی و فرهنگی، رهبری و مدیریتی، فناوری اطلاعات و مدیریت دانش؛ و شایستگی های بین حرفه ای و جهانی می باشد.

    نتیجه گیری

    توانمندسازی دانش آموختگان پرستاری به انواع مهارت ها و ابعاد مختلف شایستگی های محوری نه تنها به تضمین کیفیت و اثربخشی مراقبت ها و درنتیجه ارتقا سطح سلامت جامعه کمک می کند، بلکه موجب حفظ ارزش و جایگاه اجتماعی حرفه ی پرستاری می گردد.

    کلیدواژگان: شایستگی، شایستگی محوری، دانش آموخته، پرستاری، تحلیل مضمون
  • معصومه عرفانی خانقاهی*، سعید باقری صفحات 183-189
    مقدمه

    انتقال آموزش از مهمترین مباحث حوزه آموزش است که توجه محققان و دست اندرکاران توسعه منابع انسانی را به خود جلب نموده است. بنابراین آنچه که مساله اصلی پژوهش حاضر را تشکیل می دهد بررسی عوامل تاثیرگذار بر انتقال آموزش در کارکنان دانشگاه های علوم پزشکی تهران می باشد.

    روش کار

    پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی، از نظر نحوه گردآوری اطلاعات، میدانی و از لحاظ کنترل متغیرها غیرآزمایشی است و از آن جایی که به آزمون مدل خاصی از رابطه بین متغیرها پرداخته است، از نوع مدل یابی علی یا مدل معادلات ساختاری است که بعد از جمع آوری ادبیات نظری و بررسی پیشینه پژوهش های داخلی و خارجی مدل مفهومی پژوهش تدوین شد. جامعه آماری در پژوهش حاضر تعدادی از کارکنان دانشگاه های علوم پزشکی تهران در سال 98 بودند که تعداد آنها بالغ بر 362 تن بود. حجم نمونه محاسبه شده بر اساس فرمول کوکران 186 تن محاسبه گردید. ابزار اصلی تحقیق دو پرسشنامه شامل 114 سوال مبتنی بر طیف امتیازی لیکرت (1 تا 5) می باشد که در پژوهش های قبلی مورد استفاده قرار گرفته است. پرسش نامه اول مربوط به متغیرهای مستقل شامل تعهد سازمانی، انگیزش شغلی، جو سازمانی، حمایت مدیران و محتوای آموزش و پرسش نامه دوم مربوط به متغیر وابسته اثربخشی انتقال آموزش می باشد. همچنین آلفای کرونباخ برای پرسش نامه با نرم افزار SPSS20 محاسبه گردید.

    یافته ها

    در این پژوهش از تحلیل رگرسیون خطی و معادلات ساختاری استفاده شده و نتایج پژوهش نشان داد بیشترین تاثیر را متغیر محتوای آموزشی با ضریب تعیین (626/0) و کمترین تاثیر را تعهدسازمانی با ضریب تعیین (153/0) بر انتقال آموزش در دانشگاه های علوم پزشکی تهران داشته اند

    کلیدواژگان: transfer of education، organizational atmosphere، management support، organizational commitment، job motivation، educational content
  • حمید رضا آراسته*، رضا مومنین، نادر قلی قورچیان، پریوش جعفری صفحات 190-201
  • مریم رستم نژاد، افشین طیبی*، شهنام ابوالقاسمی، رضا ابراهیمی راد صفحات 202-214
    مقدمه

    شناسایی عوامل فردی و اجتماعی موثر در کیفیت زندگی بیماران ام اس می تواند نقش موثری را در برنامه ریزی، فرآیند درمانگری و تغییر سبک زندگی آنها داشته باشد.لذا هدف پژوهش ارایه الگوی ساختاری کیفیت زندگی بیماران مبتلا به ام اس بر اساس سبک زندگی ارتقاء دهنده سلامت  و سواد سلامت با میانجیگری سرمایه روانشناختی بود.

    روش ها

    روش پژوهش از نوع همبستگی بود .جامعه آماری شامل کلیه بیماران مبتلا به ام اس عضو انجمن های ام اس استان مازندران شامل ساری ، آمل ، نوشهر و چالوس ، تنکابن و رامسر به تعداد تقریبی 1600 نفر بود که به شیوه هدفمند 305 نفر به عنوان نمونه آماری مورد مطالعه قرار گرفتند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه کیفیت زندگی بیماران مبتلا به ام اس، سبک زندگی ارتقاء دهنده سلامت والکر ، سواد سلامت منتظری و پرسشنامه سرمایه روانشناختی لوتانز، استفاده شد. داده ها با روش معادلات ساختاری و به کمک نرم افزارهای Amos و  SPSSتحلیل شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که سبک زندگی ارتقاء دهنده سلامت و سواد سلامت به صورت مستقیم و غیر مستقیم یعنی با میانجیگری سرمایه روانشناختی با کیفیت زندگی بیماران مبتلا به ام اس رابطه دارد. همچنین 68 درصد از کیفیت زندگی بیماران ام اس توسط متغییرهای سبک زندگی ارتقاءدهنده سلامت، سواد سلامت و سرمایه روانشناختی تبیین می شود(P<0.01).

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته ها، سبک زندگی سالم و ارتقاء دهنده همراه با درک و به کارگیری اطلاعات بهداشتی مرتبط با بیماری در تعامل با منابع روانشناختی مثبت مثل امیدواری و خودکارآمدی می تواند باعث سازگاری فرد مبتلا به بیماری در شرایط سخت زندگی و بهبود کیفیت زندگی آنها شود.لذا آموزش های سلامت محور باید در اولویت طرح های درمانی و تحقیقی بیماران ام اس قرار گیرد.

    کلیدواژگان: ام اس، سبک زندگی ارتقاء دهنده سلامت، سرمایه روانشناختی، سواد سلامت، کیفیت زندگی، مدل یابی ساختاری
|
  • Hosein Masoumi Jahandizi, Mohamad Saeid Ahmadi*, Masod Hejazi, Mohamad Masod Vakili Pages 115-123
    Introduction

    Medical education has an effective role in people's health, One of these factors is the desire to study. Therefore, this study was conducted with the aim of determining the state of academic enthusiasm, and its relationship with self-regulated learning strategies and academic excitement in medical students of Zanjan.

    Methods

    The research method was a correlational research based on the structural equation modeling method, and the statistical population included all medical students of Zanjan University of Medical Sciences in the academic year of 2017-2018, whose number was 212. Because the number of the sample population was limited, the sampling method was done as a whole. The research tools included questionnaires: personal information, Fredericks et al.'s academic enthusiasm, Pintrich de Groot's self-regulation (MSLQ, 1990) and Pakran's academic excitement (AEQ, 2005). The results of this study were analyzed using SPSS 16 statistical software.

    Results

    The overall score of academic enthusiasm in the participants of our study was (43.2) and it is acceptable according to Fredericks questionnaire. There is an inverse relationship between academic enthusiasm score and academic excitement (-0.447) and a positive correlation (0.083) between self-regulation strategies.

    Conclusion

    The results of this research showed that according to the results of the negative effect of academic excitement and the positive effect of self-regulation strategies on academic enthusiasm, it is better for curriculum planners of medical sciences universities to consider it. 

    Keywords: Academic enthusiasm, medical students, self-regulated learning strategies, academic Emotions
  • Seyyed Shahabaddin Seyyed Hatami, Yousef Namvar*, Toran Soleimani, Adel Zahed Babolan Pages 124-134
    Introduction

    Faculty members are one of the major factors in the structure of higher education in a country.Therefore,the development of faculty members as part of university-level human resources management has a special place in university management. The faculty members development is key to promoting the quality of higher education. The purpose of this study was to develop a model of development faculty members at Farhangian University.

    Methods

    The present study was conducted within the framework of a qualitative approach and using the grounded theory approach.Data were collected and analyzed using semi-structured interviews,focusing on the two traits of twist and compeer in three stages of open coding, axial coding and selective coding were collected and analyzed used MAXQDA software.Sampling was purposeful and theoretical. To evaluate the validity of the theory based on the present research,three methods of participant review and review of non-participating experts and questionnaire capability were used.

    Results

    Based on the interviews, 650 codes or basic concepts, 92 sub-categories and 14 main categories were extracted; the extracted categories were analyzed in the form of a paradigm model.
     

    Conclusions

    Findings show that the main categories of Faculty development in Farhangian University are based on antecedents, processes and outcomes. It is suggested that academic policymakers have a systematic view on the theory and practice of this paradigm. Because, each of these categories are effective in planning, organizing and optimally leading the development of faculty members.

    Keywords: Faculty development, Faculty members, Grounded Theory, Farhangian University
  • Fatemeh Rahmati –Najarkolaei, Sohrab Muhammdipouya*, Hassan Goodarzi Pages 135-142
    Introduction

    In today's word, identify the psychological characteristics academic and emotional success for students and teaching-learning process is of the utmost importance. Therefore, this study was to evaluate the perception of medical students of the class structure: the role of gender, degree and its relation to learning practices.

    Methods

    The method study of correlation-type description. The research community working to all students studying in the year 2016- 2017-one of the University of Tehran, which gives up with the random sampling method for accepted. Data collection tools consists of two questionnaires is the perception of the structure of the target class and David Kolb's learning styles of log.

    Results

    In between student’s perception of the structure of the target performance-approach priority. On the basis of gender and degree students ' perception of the significant differences between observed. Mastery goal orientation with concrete experience significant positive relationship, the structure of the abstract concept of the building performance-approach and Active trialling showed a significant positive relationship and also avoid structure-performance with concrete experience, the concept of building an abstract and active trialling a significant positive correlation was found.

    Conclusion

    According to the research results and the prominent role of teachers and educational administrators, it is suggested that while educating teachers, they should be emphasized to adopt new teaching methods in line with the characteristics of learners, by providing the necessary grounds for growth and tendency towards perception of structure. Create a masterful goal in them.

    Keywords: learning methods, Perceptions of classroom structure, Students
  • Gita Alipour*, Sajjad Saadat, Nasrin Miri Pages 143-151
    Introduction

    Self-efficacy and Believe in self can play an effective role in studentschr('39') academic achievement. The aim of this study was to predict academic self-efficacy based on the characteristics of dark personality and spiritual well-being.

    Methods

    A cross-sectional design was used for this study. This study was performed in the female student population in the dormitories of the Qazvin University of Medical Sciences in the academic year of 2017-18 (N=587). 300 people were selected random sampling method for inclusion in the study. To collect data, of  College Academic Self-Efficacy Scale, The Dark Triad Dirty Dozen and Spiritual Well-being Scale were used. Inferential analysis of data was done using Pearson correlation and Regression tests in SPSS-24 software.

    Results

    The results showed that there was a significant and negative relationship between antisocial personality traits (r=-0.254, P<0.001) and Machiavelli (r=-0.138, P<0.05) with academic self-efficacy in students. However, there was no significant correlation between narcissistic personality trait and academic self-efficacy. Other results showed that academic self-efficacy had a positive and significant relationship with spiritual well-being (r=-0.291, P<0.001). The results of regression analysis showed that 0.14 of variance of academic self-efficacy can be explained based on spiritual well-being, dark personality trait and psychopathy personality trait (R2 =0.144, R=0.379, F= 24.96).

    Conclusion

    This study showed that Machiavellian and sociological traits with negative role and spiritual well-being have a positive effect on self-efficacy.

    Keywords: Self- Efficacy, Personality, Spiritual Well-being, Students
  • Omid Fatahi, Hoshang Jadidi*, Hamzeh Ahmadian, Omid Moradi Pages 152-161
    Background and Aims

    In recent years, education and psychology specialists have come to believe that attachment to school and Academic Engagement as a psychological state in students about their abilities is key to their academic resilience, The purpose of this study was to Modeling and testing the Relationship between academic resilient and school Attachment with mediation of Academic Engagement.

    Methods

    The research method is descriptive correlation and structural equation model. The statistical population of the study consisted of all secondary school students in Sardasht who were studying in the academic year of 2016-2017. From this population, 400 students were selected using multi-stage cluster sampling method. Standardized questionnaires of academic resilience of Samuels and Wu (2009), attachment to school Moton et al. (1993) and academic engagement Zerang (2012) were used as assessment tools. Data analysis was performed using SPSS and AMOS software were.

    Results

    Findings indicate a direct and significant effect of academic resilience on academic engagement and school attachment as well as academic engagement on school attachment. On the other way, the findings showed an indirect and significant effect of academic resilience on school attachment mediated by academic Engagement.

    Conclusion

    By increasing these academic resilient and Academic Engagement, students' attachment to school can also be increased.

    Keywords: academic resilient, school Attachment, Academic Engagement
  • Behzad Azarnoshan, Habib Naderi*, Ascari Asghari, Ali Shojaei Pages 162-170
    Introduction

    The purpose of this study was to explain the relationship between perceived parenting styles and anger control skill with mediating role of understanding the ability of solving in students.

    Methods

    This research was a correlation research. The statistical population consisted of high school students in Babolsar. In this research, 395 people were selected using multi-stage cluster random sampling. Data collection tools included a perceived ability questionnaire, perceived parenting styles, anger control skills. Structural Equation Modeling (SEM) and path analysis were used to analyze the results.

    Results

    Path analysis showed that perceived parenting style (authoritative, authoritative, and indifferent) through mediation of perception of solving ability was able to substantially explain the control skills of anger in the form of structural relationships.

    Conclusion

    The results of this study emphasize the importance of perceived child-rearing styles in solving ability and control of anger, so that anger control skill can reflect the strong parenting style and the ability to solve the problem.

    Keywords: perceived problem solving, anger control skill, perceived child-rearing styles
  • Mohammad Hossein Yarmohammadian*, Mahnaz Movaghar, Zahra Jalili Pages 172-182
    Introduction

    Nursing graduates' competency is an important issue in health care because it is related to professional standards, patient safety and quality of nursing care.The purpose of this study was to identify the core competencies required by nursing graduates.

    Methods

    This qualitative study was conducted with the participation of 35 nursing experts through semi-structured interviews and multiple purposeful sampling in 2018-19. Data analysis was performed by manual coding and through thematic analysis with inductive approach and the Attride-Stirling model. Validation was promoted by using strategies such as implementing a systematic process of recording data, increasing the number and variety of interviewers, reviewing the data frequently, controlling members and external reviewers; And the reliability measurement was performed manually through retest reliability and reliability between the two coders, and after the coding was completed, the results of these two coding were compared with each other and the holistic method was used.

    Results

    In the thematic analysis process, a total of 342 basic themes were extracted, which were classified into 34 sub-organizer themes and 14 main organizer themes, and finally 9 global themes were identified that included Specialized and professional competencies, individual, interpersonal and communicational, ethical and behavioral, educational and research, social and cultural, leadership and management, information technology and knowledge management; and inter-professional and global competencies.

    Conclusions

    Empowering nursing graduates to different types of skills and dimensions of core competencies not only helps ensure the quality and effectiveness of care and thereby enhances community health, but also preserves the social value and status of the nursing profession.

    Keywords: Competency, Core Competency, Graduate, Nursing, Thematic Analysis
  • Masoumeh Erfani Khanghahi*, Saeid Bagheri Pages 183-189
    Introduction

    The transfer of education is one of the most important issues in the field of education. Therefore, the main issue of this study is to Study of effective factors on transfer of education among the staff of university of medical sciences in Tehran

    Methods

    This research is applied in purpose, in terms of data collection, field research and in terms of variables control, is non-experimental. Since it examined a particular model of the relationship between variables - causal modeling or structural equation modeling - that was developed a conceptual model after collecting theoretical literature and studying Iranian and foreign researches. The statistical population of the study was all the staff of university of medical sciences in Tehran which are 362 persons in 1398. The calculated sample size is 186 persons based on Cochran's formula. The main research tool is two questionnaires that consist of 114 questions based on the Likert Scale (1 to 5) which was used in the kamali maskoni Research, 2016. The first questionnaire was about independent variables including organizational commitment, job motivation, organizational atmosphere, management support and educational content and the second questionnaire was related to the dependent variable of effectiveness of the transfer of education. Also, Cronbach's alpha for the questionnaire was calculated by SPSS20 software.

    Results

      In this study, linear regression and structural equation analysis were used and the results demonstrated that educational content variable was the greatest effect with coefficient of determination (0.626) and organizational commitment with coefficient of determination (0.153) was the least effect on educational transfer in university of medical sciences in Tehran

  • Hamid Reza Arasteh*, Reza Momenin, Nader Gholi Ghourchian, Parivash Jaafari Pages 190-201

    The purpose of this article was to identify the factors and elements of professional ethics and to present a model for promoting the professional ethics of students of Islamic Azad University of Tehran. This research is a mixed type statistical population in the qualitative sector with purposeful sampling approach, 14 experts in the field and university and in the quantitative section, 365 faculty members of Islamic Azad University were selected by multistage cluster sampling method. In order to collect information on research literature, theoretical foundations and definitions in addition to the documentary and library method in the field, a researchermade professional ethics questionnaire including five dimensions and 95 questions was used. Descriptive, fitting and confirmatory factor analysis were used for data analysis. The results showed that the coefficients of each of the individual (0.503) educational and research (0.552) organizational (0.552) and environmental (0.558) coefficients contributed to the promotion of professional ethics of Islamic Azad University students. It was meaningful and accordingly a model for promoting students' professional ethics was developed. Structural equation modeling technique was also used to test and validate the conceptual model of research.

    Keywords: Professional Ethics, Student, Islamic Azad University
  • Maryam Rostamnejad, Afshin Tayebi*, Shahnam Abolghasemy, Reza Ebrahimirad Pages 202-214
    Introduction

    identifying individual and social factors affecting MS patients’ life quality can play a significant role in planning, treating process and modifying their life style. Thus, this study aimed to suggest a structural model of MS patients’ life quality based on health promoting life style and health literacy with the intervention of psychological capital 

    Methods

    The study followed a co-relational methodology.The population of the study included all MSIS patients, about 1600 in number and members of Mazandaran Province (IRAN) MS Associations including Sari, Amol, Nowshahr & Chaloos, Tonekabon and Ramsar from among whom 305 patients were selected and studied via the “purposeful method” as the samples of the study. To collect the data of the study, MSIS-29 Patients’ Life Quality Questionnaire, Walker’s Promoting Life Health Questionnaire, Montazeri’s Health Literacy Questionnaire and Luthans’s Psychological Capital Questionnaire were used. The data of the study were analyzed using the structural equations modeling and via the AMOS and SPSS softwares.

    Results

    findings indicated that health promoting life style and health literacy are directly and indirectly related to MS patients’ life quality with mediated by psychological capital. Further, it was indicated that 68% of the MS patients’ life quality could be determined by health promoting life style, health literacy and psychological capital (p<0.01).

    Conclusions

    According to the findings, a healthy and uplifting lifestyle combined with understanding and using health-related health information in interaction with positive psychological resources such as hope and self-efficacy can help a person with the disease adapt to difficult living conditions and improve their quality of life. Therefore, health-oriented education should be a priority in the treatment and research plans of MS patients.

    Keywords: MS, Health Promoting Life Style, Psychological Capital, Health Literacy, Quality of Life