فهرست مطالب

فصلنامه پژوهش های مدیریت منابع سازمانی
سال سیزدهم شماره 1 (پیاپی 49، بهار 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/03/11
  • تعداد عناوین: 9
|
  • حسن دانایی فرد* صفحات 1-19

    سخن سردبیر
    خط مشی های ملی ابزار اصلی اعمال حکمرانی زمامداران هستند زیرا محمل اصلی شکل دهنده اندیشه ها، رفتارها و گفتارهای شهروندان و بازیگران سازمانی هر جامعه ای تلقی می شوند. ازاین رو در فرآیند کشورداری، خط مشی های عمومی به عنوان سازکارهای پیوند دهنده بخش حکمرانی و اداره امور عمومی و امور جاریه کشور موردتوجه دانش پژوهان مختلفی در سراسر عالم قرار گرفته است. این که چرا خط مشی های ملی در هر جامعه ای اقامه می شوند بر هر کسی واضح است، اما این که چرا وقتی چنین خط مشی هایی قد برافراشتند، دست بردار جامعه نیستند و بعضا جاودانه می شوند کمتر در جامعه علمی کشور موردتوجه قرار گرفته است. هدف غایی این نوشته تحلیلی نظری در پاسخ به این دغدغه است. رهنمودهای این نوشته می تواند برای خط مشی گذاران، شهروندان و همین طور عالمان حوزه خط مشی گذاری عمومی مفید باشد.

  • حدیث پورجمشیدی، نادر نادری*، بیژن رضایی صفحات 21-36

    پژوهش حاضر با هدف شناسایی و اولویت بندی الزامات کوچینگ کسب و کار با رویکرد کیفی- کمی انجام شده است که از لحاظ هدف در زمره پژوهش های توسعه ای-کاربردی قرار گرفته است. جامعه مورد مطالعه در بخش کیفی شامل کوچ های کسب و کار است که نمونه ای به تعداد 20 نفر از آنان با رویکرد هدفمند و نمونه گیری گلوله برفی انتخاب شد. در بخش کمی جامعه آماری شامل فعالان عرصه کوچینگ کسب و کار بود که نمونه ای به حجم 200 نفر از آنان به صورت هدفمند در دسترس انتخاب شد. به منظور جمع آوری داده ها در بخش کیفی از مصاحبه و در بخش کمی از پرسش نامه محقق ساخته استفاده شد و روایی و پایایی آن ها مورد تایید واقع شد، همچنین به منظور تحلیل داده ها در بخش کمی از تحلیل عاملی تاییدی و آزمون رتبه ای فریدمن برای اولویت بندی معیارهای شناسایی شده استفاده شد. یافته ها نشان می دهد که از بین معیارهای شناسایی شده بیشترین رتبه میانگین مربوط به متغیر کسب تجربه (4/04) و کمترین رتبه مربوط به متغیر ویژگی های روان شناختی (3/67) است. لازم به ذکر است که در رابطه با الزامات کوچینگ کسب و کار و تاثیر آن بر توسعه کسب و کارها مطالعات بسیار اندکی انجام شده است و خلا جدی در این زمینه احساس می شود.

    کلیدواژگان: شایستگی و الزامات، کوچینگ، کوچینگ کسب و کار
  • شبنم حیدری، ابوالقاسم سرآبادانی*، علیرضا حسن زاده، احمدرضا اعتمادی صفحات 37-68

    گرایش جدیدی که در حوزه منابع انسانی به ویژه در دهه گذشته رخ داده است، موضوع استعداد دیجیتال است. این رخداد به طور مسلم تحت تاثیر تحول در اقتصاد دیجیتال و آثاری است که فناوری های دیجیتالی مانند هوش مصنوعی بر فضای کسب و کارها بر جای نهاده است. ازآنجایی که مطالعات اندکی در زمینه استعداد دیجیتال انجام شده است، هنوز آگاهی کافی دراین باره که استعداد دیجیتال چیست و باید چه اقداماتی در این زمینه انجام داد، وجود ندارد. بنابراین، این پژوهش به عنوان یکی از ابتدایی ترین مطالعات در زمینه استعداد دیجیتال به بررسی این موضوع در صنعت بانکداری پرداخته است. رهیافت پژوهشی در این مطالعه نظریه داده بنیاد است. داده ها از راه مصاحبه به دست آمدند. در پایان یافته های پژوهش ناظر بر استخراج 326 کد باز مرتبه اول مشترک (از میان 434 کد مرتبه اول)، 72 کد باز مرتبه دوم (حاصل از کدگذاری کدهای باز مشترک)، 24 مقوله محوری و 5 مقوله گزینشی شامل جهت گیری های فلسفی و سازمانی کسب و کار دیجیتال گرا؛ نگاشت شناختی استعداد دیجیتال مبتنی بر ابتکارات دیجیتالی سازی؛ شناخت الگوهای موقعیتی و چشم اندازی با هدف درک رویدادهای محیطی؛ جهت گیری های اقدامات راهبردی در توسعه DTs و ارتقای سطح عملکرد فردی و سازمانی، شدند.

    کلیدواژگان: تحول دیجیتال، توسعه استعدادهای دیجیتال، نظریه داده بنیاد، صنعت بانکداری
  • عباسعلی رستگار*، فهیمه ماه آورپور، فاطمه ماه آورپور صفحات 69-99

    توانمندی های شخصیتی مثبت گرا را می توان به عنوان ویژگی های تعریف کرد که به فرد اجازه می دهد در بهترین حالت شخصی خود عمل کند. توانمندی ها به ویژه برای کسب دانش و حل مسیله مهم هستند. شناخت ابعاد توانمندی های شخصیتی بر تداوم و رشد کسب وکار موثر است؛ بنابراین این پژوهش با هدف بررسی تاثیر توانمندی های شخصیتی مثبت گرا بر تداوم کسب وکار با میانجیگری تاب آوری و تعدیل گری مسیولیت اجتماعی در شرایط کرونایی پرداخته شده است. نمونه آماری این پژوهش شامل 240 نفر مدیران کسب وکارهای خدماتی در شهر اصفهان است. به منظور جمع آوری داده های پژوهش، از پرسش نامه و روش نمونه گیری در دسترس استفاده شد. پایایی و روایی سازه های پژوهش با استفاده از آلفای کرونباخ و میانگین واریانس استخراجی به تایید رسید. به کمک نرم افزارSmartPLS3 فرضیه های پژوهش بررسی شدند. نتایج پژوهش نشان داد که توانمندی های شخصیتی مثبت گرا بر تاب آوری تاثیر مثبت و معناداری دارد. همچنین تاب آوری بر تداوم کسب وکار تاثیر مثبت و معناداری دارد. به منظور ارتقا تداوم کسب وکار از راه توانمندی شخصیتی مثبت گرا، باید بر تاب آوری تاکید شود. همچنین چهار عملکرد مهم توانمندی های شخصیتی، فضیلت های خرد، خویشتن داری، شجاعت و تعالی بر تاب آوری تاثیر مثبت و معناداری دارد. دو عملکرد دیگر توانمندی های شخصیت؛ فضیلت انسانیت و عدالت بر تاب آوری تاثیر معناداری ندارد. قابل ذکر است که متغیر تعدیل گر مسیولیت اجتماعی در دوران کرونا، رابطه تاب آوری و تداوم کسب وکار را تعدیل نمی کند.

    کلیدواژگان: تاب آوری، توانمندی های شخصیتی مثبت گرا، تداوم کسب وکار، مسئولیت اجتماعی در دوران کرونا
  • محمد عزیزی*، سحر علیپور دستجردانی، امیرحسین باقریه مشهدی صفحات 101-127
    هدف

    سطح بالای عدم قطعیت برای عملکرد شرکت های دانش بنیان نامطلوب است. ازاین رو مطالعه حاضر به بررسی نقشی که راهبردهای مدیریت منابع انسانی و گرایش کارآفرینانه می توانند در بهبود عملکرد شرکت های دانش بنیان در محیط های ناپایدار ایفا کنند، می پردازد.

    روش

    در این پژوهش ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه است که پایایی آن از راه ضریب آلفای کرونباخ و روایی آن از راه روایی محتوا، تحلیل عاملی تاییدی، روایی واگرا و همگرا مورد بررسی و تایید قرار گرفته است. پرسش نامه مذکور در بین 227 شرکت دانش بنیان در پارک علم و فناوری استان تهران مستقر در 9 پارک مختلف متناسب با سهم آنها از جامعه آماری با روش طبقه ای توزیع و به وسیله یک نفر از مدیران ارشد هر شرکت پاسخ داده شده است. داده های گردآوری شده نیز به روش مدلسازی معادلات ساختاری با نرم افزار ایموس تجزیه و تحلیل شده است.

    یافته ها

    نتایج پژوهش نشان داد که راهبردهای مدیریت منابع انسانی تاثیر معناداری بر عملکرد شرکت با نقش میانجی گرایش کارآفرینانه دارد. همچنین نتایج نشان داد که جذب منابع انسانی، توسعه منابع انسانی و نگهداشت منابع انسانی بر عملکرد شرکت و نیز گرایش کارآفرینانه تاثیر مثبت و معناداری دارند و راهبرد خروج منابع انسانی بر عملکرد شرکت و بر گرایش کارآفرینانه تاثیر منفی و معناداری دارد. همچنین مشخص شد گرایش کارآفرینانه بر عملکرد شرکت تاثیر مثبت و معناداری دارد و در نهایت نتایج نشان داد محیط ناپایدار، تاثیر گرایش کارآفرینانه بر عملکرد شرکت را کاهش می دهد.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج پژوهش، بهبود عملکرد شرکت های دانش بنیان به میزان پذیرش و استقرار راهبردهای مدیریت منابع انسانی از جمله جذب، توسعه و نگهداشت دارد و گرایش کارآفرینانه در محیط ناپایدار برای عملکرد شرکت ها تاثیر منفی دارد.

    کلیدواژگان: مدیریت منابع انسانی، گرایش کارآفرینانه، عملکرد شرکت، محیط ناپایدار
  • مریم کیقبادی، محمدمهدی ذوالفقار زاده کرمانی*، غلامرضا حیدری صفحات 129-154

    در سال های پیشین بخش خانگی حدود یک سوم کل مصرف برق را به خود اختصاص داده و این مسیله، تمرکز بر رفتار مصرفی افراد را در سیاست گذاری انرژی کشور برجسته ساخته است. هرچند تاکنون ابزارهای متنوعی برای مداخله بر رفتار طراحی شده است، بااین حال وجود مشکلات فراوان در بخش انرژی نشان می دهد که درک رفتارها، چگونگی تغییر و مدیریت آن در سطح سیاست گذاری ملی، به شکلی نادقیق و ناقص دنبال شده است. این پژوهش، با درگرفتن رویکرد کیفی و با چرخش از تمرکز بر شناسایی عوامل موثر بر رفتار مصرف کننده، به سمت حکمرانی رفتار، سیاست گذاران این حوزه را هدف گرفته تا به بررسی نحوه مدیریت و هدایت رفتار مصرف انرژی در کشور بپردازد. جمع آوری داده ها از طریق مصاحبه با مدیران صنعت برق و تجزیه و تحلیل آنها با تحلیل مضمون انجام شد. از مهم ترین یافته های پژوهش وجود دو نوع شکاف درون بخشی و بین بخشی در سیاست های فنی و رفتاری بود که نیاز به تغییر رویکرد و قالب بندی دوباره سیاست ها را در جهت ایجاد یکپارچگی و توازن در حکمرانی رفتار مصرف انرژی هشدار می دهد. این مقاله تاکید می کند بهره گیری از بینش های رفتاری در حکمرانی، تنها محدود به استفاده از ابزارهای رفتاری برای کمک به حل مسایل این حوزه نیست بلکه نیازمند ارتقای ادراک سیاست گذاران از مسایل سیاستی بر اساس بینش های رفتاری است.

    کلیدواژگان: سیاست انرژی، سیاست گذاری رفتاری، حکمرانی رفتار، برق
  • سارا محمدی*، مهدی نداف، فرشته شیخ قلاوند صفحات 155-179

    امروزه موضوع پایداری موردتوجه جدی بسیاری از کشورهاست. تحولات زیاد محیط های کسب وکار، کارکرد سازمان ها را تغییر داده و درواقع تعالی و ماندگاری سازمان ها در شرایط پیچیده و متغیر کنونی، نیازمند به کارگیری نگرشی نو در تدوین راهبردهای سازمانی است. مهم ترین چالش مدیریتی حال حاضر سازمان ها، نیل به پایداری سازمانی و سپس حرکت متوازن به سمت بهبود و تعالی است. پایداری به توانایی سازمان در پایش فرصت ها، تغییرات روندها و مخاطرات محیط خارجی مرتبط است و هدف از آن ایجاد توازن بین منافع مالی، اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی سازمان در بلندمدت می باشد. چالش های روزافزون اقتصادی اجتماعی و زیست محیطی از یک سو و غفلت از رویکرد پایدار به سازمان در مطالعات داخلی ازسوی دیگر، نویسنده را بر آن داشت تا با انجام یک مطالعه کیفی مبتنی بر استراتژی نظریه پردازی داده بنیاد چارچوب و الگویی برای پایداری سازمانی ارایه کند. به همین منظور با 17 تن از مدیران و خبرگان شرکت های پتروشیمی مستقر در منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر و اعضای هییت علمی دانشگاه که به روش نمونه گیری هدفمند تا دستیابی به اشباع نظری انتخاب شده بودند، مصاحبه باز و نیمه ساختاریافته انجام شد. تحلیل مصاحبه ها براساس سه نوع کدگذاری باز، محوری و انتخابی انجام و الگوی پایداری سازمانی طراحی شد. ارزیابی و پالایش الگو به وسیله گروه خبرگان با روش دلفی انجام گرفت. نتایج تحلیل مصاحبه ها برمبنای نظریه پردازی داده بنیاد در قالب 174 مفهوم، 13 مقوله و 4 مقوله محوری انجامید. نتایج نشان داد مدیران با درک دلایل و عوامل موثر بر پایداری سازمانی همچون فشارهای اجتماعی، مسایل زیست محیطی و اقتصادی و همچنین فرهنگ سازی و تقویت نگرش کارکنان، می توانند راهبردهایی برای تولید محصولات سبز، برنامه ریزی، تحقیق و توسعه جهت دستیابی به پایداری سازمانی و ارتقای آن اتخاذ کنند. اجرای پایداری سازمانی منجر به نتایج و پیامدهای مفیدی برای مردم، صاحبان مشاعل و دولت خواهد شد.

    کلیدواژگان: پایداری سازمانی، توسعه پایدار، نظریه داده بنیاد
  • بهزاد محمدیان*، آصف کریمی، وحید شریعتی صفحات 181-205

    جذب کارکنان شایسته و ماهر و همچنین نگهداشت نیروی های فعلی به یکی از مهم ترین دغدغه های سازمان ها و کسب وکارهای پیشرو، در فضای رقابتی و پویای امروز تبدیل شده است. ارزش پیشنهادی کارکنان در قالب مجموعه ای از پیشنهاد ها و ارزش ها، محرکی کلیدی برای جذب استعدادهای برتر در بازار کار بوده و ضمن ایجاد رضایت شغلی برای کارکنان فعلی، تاثیر به سزایی در کاهش نرخ جابه جایی افراد از سازمان و ترک خدمت آنان دارد. این پژوهش با هدف شناسایی و اولویت بندی انواع ارزش پیشنهادی کارکنان در کسب وکارهای دانش بنیان و با روش آمیخته (کیفی- کمی) انجام شد. در فاز کیفی نخست از راه مصاحبه نیمه ساختاریافته با 10 نفر از خبره های شرکت های دانش بنیان، داده های موردنظر جمع آوری شده و به روش تحلیل تم تجزیه وتحلیل شد. در ادامه با هدف اولویت بندی انواع ارزش پیشنهادی شناسایی شده، پرسش نامه در میان 10 نفر از خبرگان حوزه مربوط توزیع شد. برای تجزیه وتحلیل اطلاعات به دست آمده، روش بهترین- بدترین (BWM) استفاده شد. درنهایت با اولویت بندی 14 ارزش اصلی، طراحی مسیر شغلی جذاب و هدفمند به عنوان مهم ترین ارزش و طراحی فرهنگ سازمانی دوستانه، به عنوان کم اهمیت ترین گونه ارزش پیشنهادی شناسایی شدند.

    کلیدواژگان: ارزش پیشنهادی، ارزش پیشنهادی کارکنان، خلق ارزش، مدیریت تجربه کارکنان
  • منصوره معینی کربکندی، احمدعلی خائف الهی*، حسن دانایی فرد، سید حسین کاظمی صفحات 207-246

    نرخ بالای تغییرات گسترده محیط معاصر شرایط سخت تری را برای سازمان ها ایجاد و عملکرد آنها را مختل می کند. بنابراین، توانایی سازمان ها برای حفظ عملکرد مناسب علیرغم بحران های پیش آمده، در سال های اخیر اهمیت یافته است. یکی از موضوعات مهم در این شرایط این است که چگونه می توان پایایی سازمان ها یا همان توان حفظ عملکرد مناسب آنها در شرایط بحران را ارتقا داد. پایایی سازمانی دو ساحت سخت و نرم دارد که ابعاد ساحت سخت آن چندین دهه است موردتوجه پژوهشگران قرار گرفته است ولی به ابعاد ساحت نرم آن کمتر پرداخته شده است. بدین ترتیب به رغم دامنه کاربرد گسترده و توجهات نظری اخیر معطوف به ابعاد ساحت نرم پایایی سازمانی، کماکان ابعاد و مولفه های این نوع پایایی به صورتی که بتواند به پیاده سازی آن در سازمان ها کمک کند شناسایی و تدوین نشده است. بنابراین این پژوهش کوشیده است با استفاده از طرح پژوهش ترکیبی اکتشافی متوالی و براساس مصاحبه های نیمه ساختاریافته و مرور مقالات منتشرشده و با استفاده از روش تحلیل مضمون، مضامین اصلی و فرعی و کدها استخراج شوند که به ابعاد، مولفه ها و شاخص های نرم پایایی سازمانی تغییر نام داده شدند (پژوهش کیفی) و در مرحله دوم برای تعیین روایی سازه از تحلیل عاملی تاییدی استفاده کند. نتیجه حاصل شده نوعی سنجه روا برای اندازه گیری پایایی در سازمان هاست.

    کلیدواژگان: پایایی سازمانی، ابعاد نرم پایایی سازمانی، پژوهش ترکیبی، مصاحبه اکتشافی
|
  • Hadis Pourjamshidi, Nader Naderi*, Bijan Rezaee Pages 21-36

    The current research was conducted with the aim of identifying and prioritizing business coaching competencies in the Iranian market with a qualitative-quantitative approach, which is classified as developmental-applied research. The population studied in the qualitative section included business coaches, a sample of 20 of them was selected with a targeted approach and snowball method. In a quantitative part, the statistical population included business coaching activists who provide services in scientific-research institutions (307 official coaches and 87 informal coaches) and a sample of 200 of them using Cochran's formula Systematic randomness was considered. In order to collect data in the qualitative part, documentary and interview methods were used, and in the quantitative part, a researcher-made questionnaire was used, the validity and reliability of which was confirmed. Also, in order to analyze the data, exploratory factor analysis Verification and Friedman rank test were used to prioritize the identified criteria. The findings show that among the identified criteria, the highest average rank is related to the variable of gaining experience with a rank of 4.04 and the lowest rank is related to the variable of psychological characteristics with a rank of 3.67. It should be mentioned that very few studies have been done in relation to business skills and its impact on business development, and a serious vacuum is felt in this field.

    Keywords: competence, coaching, business coaching
  • Shabnam Heidary, Abolghasem Sarabadani*, Alireza Hasanzadeh, Ahmadreza Etemadi Pages 37-68

    A new trend in human resources, especially in the last decade, is the issue of digital talent. This event is certainly influenced by the evolution of the digital economy and the effects that digital technologies such as artificial intelligence have left on the business environment. As little research has been done on digital talent, there is still insufficient knowledge on what digital talent is and what to do about it. Therefore, this study, as one of the earliest studies in the field of digital talent, has investigated this issue in the banking industry. The research approach in this study is grounded theory. Data were obtained through interviews. At the end of the research, the extraction of 326 common first-order open source codes (out of 434 first-order codes), 72 second-order open source codes (resulting from common open source coding), 24 axial categories and 5 selective categories including: Philosophical and organizational orientations of digital business; Cognitive mapping of digital talent based on digitization initiatives; Recognize situational patterns and perspectives with the aim of understanding environmental events; Orientations of strategic actions in the development of DTs; And improved the level of individual and organizational performance.

    Keywords: Digital Transformation, Digital Talent Development, Grounded Theory, Banking Industry
  • Abbasali Rastgar*, Fahime Mahavarpour, Fateme Mahavarpour Pages 69-99

    Positive Character Strengths can be defined as characteristics that allow an individual to function at their personal best. The strengths are especially important for knowledge acquisition and problem solving. Knowing the dimensions of character strengths is effective on business continuity and development. Therefore, this research aims to investigate the impact of positive character strengths to business continuity with the mediating role of resilience and moderating social responsibility in corona-drive conditions. The statistical sample of this research includes 240 managers of service businesses in Isfahan. In order to data collection, the questionnaire and convenience sampling method were used. The reliability and validity of the research constructs using Cronbach's alpha and average variance extracted (AVE) were confirmed. Research hypotheses were checked with the help of Smart PLS3 software. The results of the research showed that positive character strengths have a positive and significant effect on resilience. As well as, resilience has a positive and significant effect on business continuity. In order to promote the business continuity of through the positive character strengths, emphasis should be placed on resilience. Also, four important functions of character strengths; the virtues of wisdom, self-control, courage and excellence have a positive and significant effect on resilience. Two other functions of character strengths; the virtue of humanity and justice has no significant effect on resilience. It should be noted that the social responsibility-moderating variable does not moderate the relationship between resilience and business continuity in the Covid-19 era.

    Keywords: Resilience, Personality Abilities, Business Continuity, Social Responsibility in Corona Periods
  • Mohammad Azizi*, Sahar Alipour Dasjerdani, Amirhossein Bagherieh Mashhadi Pages 101-127
    Purpose

    The High level of uncertainty is harmful to the performance of knowledge-based companies. Therefore, this study examines the role of human resource management strategies and entrepreneurial orientation that can play in improving the performance of knowledge-based companies in volatility environments.

    Methodology

    In this research, the data collection tool is questionnaire in which reliability has been evaluated by Cronbach's alpha and its validity has been evaluated by content validity, CFA, divergent and convergent validity. The questionnaire was distributed among 227 knowledge-based companies in Tehran Science and Technology Park and was answered by one of the senior managers from each firm. The collected data were analyzed by structural equation modeling with Amos software.

    Findings

    The results showed that human resource management strategies have a significant effect on firm performance by the mediating role of entrepreneurial orientation. The results also showed that human resource recruitment, human resource development and human resource retention have a positive and significant effect on firm performance and entrepreneurial orientation, while human resource exit strategy has a negative and significant effect on both firm performance and entrepreneurial orientation. It was also found that entrepreneurial orientation has a positive and significant effect on firm performance. Finally, the results showed that the volatility environment reduces the impact of entrepreneurial orientation on firm performance.

    Conclusion

    Based on the results, the improvement of the performance of knowledge-based companies depends on the degree of acceptance and establishment of human resource management strategies and entrepreneurial orientation by the companies. Also, the effect of entrepreneurial orientation on performance is stronger for companies operating in a less volatility environment.

    Keywords: Human Resource Management, Entrepreneurial Orientation, Firm Performance, Volatile Environment
  • Maryam Keyghobadi, Mohammad Mahdy Zolfaghar Zadeh Kermani*, Gholamreza Heidari Pages 129-154

    Todays, because of the household sector consumption amount, the role of individual consumption behavior has been highlighted in energy policy. Although various tools has been designed to intervene energy consumption behavior, existence of some problems in energy management sector indicates that at the national level, understanding of behaviors and how to change and manage them has been pursued in an incomplete manner. This research, by adopting a qualitative approach and turning from focuse on factors affecting consumer behavior to behavior governance, aims to investigate how energy consumption behavior is managed. The process of data collection was done through individual interviews and focus group with electricity industry managers. The result of using thematic analysis, showed that there is two types of gaps within and between energy technical and behavioral policies, which warns the need to change in the current approach and reformulate policies in order to create integrity and balance in energy consumption behavior governance. Article emphasize the use of behavioral insights is not limited to the use of behavioral tools to solve problems; rather, it requires improvement of policy makers understanding of problems based on behavioral insights.

    Keywords: Energy Policy, Behavioral Public Policy, Governance of Behavior, Electricity
  • Sara Mohammadi*, Mahdi Nadaf, Fereshteh Sheikh Ghalavand Pages 155-179

    Today, sustainability is a serious concern of many countries. Many changes in the business environment have changed the functioning of organizations, and in fact, the excellence and sustainability of organizations in the current complex and changing conditions requires the use of a new attitude in formulating organizational strategies. The most important current management challenge of organizations is to achieve organizational sustainability and then balanced movement towards improvement and excellence. Sustainability is related to the organization's ability to monitor opportunities, changes in trends, and risks in the external environment, and its purpose is to create a balance between the financial, economic, social, and environmental interests of the organization in the long term. On the one hand, the ever-increasing economic, social and environmental challenges and on the other hand, the neglect of the sustainable approach to the organization in internal studies, the author decided to provide a framework and model for organizational sustainability by conducting a qualitative study based on the Grounded-theory strategy. For this purpose, an open and semi-structured interview was conducted with 17 managers and experts of petrochemical companies located in Mahshahr Special Economic Zone and university faculty members who were selected by purposeful sampling until reaching theoretical saturation. The analysis of the interviews was done based on three types of open, central and selective coding, and then the organizational sustainability model was designed. Evaluation and refinement of the model was done by a group of experts using the Delphi method. The results of the analysis of the interviews based on Grounded Theory resulted in 174 concepts, 13 categories and 4 core categories. The results showed that managers can by recognizing the factors affecting organizational sustainability (Social pressures, environmental and economic issues), and strengthening the attitude of employees, choose strategies for producing green products and planning, research and development to achieve sustainability and its promotion. The implementation of organizational sustainability will lead to beneficial results and consequences for the people, the owners and the government.

    Keywords: Organizational Sustainability, Sustainable Development, Grounded Theory
  • Behzad Mohammadian*, Asef Karimi, Vahid Shariati Pages 181-205

    Attracting talented and skilled employees as well as retaining the current workforce has become one of the most important concerns of leading organizations and businesses in today's competitive and dynamic environment. Employee value proposition in the form of a set of suggestions and values ​​is a key stimulus to attract top talent in the labor market and while creating job satisfaction for current employees, has a significant impact on reducing the rate of turnovers of people from the organization. The aim of this study is to identify and prioritize the types of value proposition of employees in knowledge-based businesses with a mixed method (qualitative-quantitative). In the first phase, through semi-structured interviews with 10 experts from knowledge-based companies, the data were collected and analyzed by thematic analysis. In order to prioritize the types of value propositions identified, the questionnaire was distributed among 10 experts in the field. The Best-Worst Method (BWM) was used to analyze the obtained data. Finally, by prioritizing 14 core values, designing an attractive and purposeful career path as the most important value and designing a friendly organizational culture were identified as the least important type of value proposition

    Keywords: Value Proposition, Employee Value Proposition, Vale Creation, Employee Experience Management
  • Mansooreh Moeini Korbekandi, Ahmad Ali Khaefelahi*, Hasan Danaeifard, Seyed Hosein Kazemi Pages 207-246

    The high rate of extensive changes in the contemporary environment creates more difficult conditions for organizations and disrupts their performance. Therefore, the ability of organizations to maintain proper performance has become important in recent years despite the crises that have occurred. One of the important issues in this situation is how can improve the reliability of organizations or the ability to maintain their proper performance in crisis conditions. Organizational reliability has two hard and soft areas that the dimensions of its hard area have attracted the attention of researchers for several decades but the dimensions of its soft area have been less addressed. In this way, despite the scope of wide application and the recent theoretical attention focused on the dimensions of the soft area of organizational reliability, still the dimensions and components of this type of reliability have not been identified and formulated in a way that can help its implementation in organizations. Therefore, this research has tried to extract main and sub-themes and codes which were renamed the soft dimensions, components and indicators of organizational reliability by using the sequential exploratory mixed research design based on semi-structured interviews and review of published articles and using thematic analysis method (qualitative research) and in the second step, use confirmatory factor analysis to determine construct validity. The obtained result is a valid measure for measuring reliability in organizations.

    Keywords: Organizational reliability, Soft dimensions of organizational reliability, Mixed research, Exploratory interview