فهرست مطالب

مجله میکروب شناسی مواد غذایی
سال دهم شماره 1 (بهار 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/03/31
  • تعداد عناوین: 8
|
  • رقیه حاتمی، هدا جعفری زاده مالمیری، افشین جوادی*، نویده انرجان صفحات 1-13
    هدف از این پژوهش عصاره گیری بره موم با استفاده از روش های خیساندن در اتانول20 و 70 درصد و اثر اولتراسوند در اتانول20درصد، و ارزیابی خواص فیزیکوشمیایی، آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی آن ها به عنوان نگهدارنده طبیعی جهت استفاده در صنایع غذایی می باشد. ویژگی های فیزیکوشیمیایی، میزان ترکیبات فنلی و فلاونوییدی، خاصیت آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی عصاره ها اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که بیشترین میزان ترکیبات فنلی (19/94 میلی گرم بر گرم)، فلاونویید (46/89 میلی-گرم برگرم) و خاصیت آنتی اکسیدانی با روش DPPH (63/92درصد) در عصاره های اولتراسونیک و کم ترین میزان ترکیبات فنلی (85/87میلی گرم بر گرم)، فلاونویید (20/82میلی گرم بر گرم) و خاصیت آنتی اکسیدانی (87/85درصد) در روش خیساندن در اتانول20درصد می باشد. همچنین نتایج بررسی خاصیت ضدمیکروبی با روش مهاری انتشار از چاهک نشان داد حساس ترین باکتری، استافیلوکوکوس اوریوس (قطر هاله20 میلی متر) در مقابل عصاره اولتراسونیک بود. در ارتباط با مهار باکتری سودوموناس-آیروژنز تفاوت معنی داری بین عصاره ها نبود (05/0<p) و هیچ یک از عصاره ها قدرت ضدباکتریایی علیه باکتری سودوموناس-آیروژنز نداشتند. بیشترین قدرت مهار کاندیداآلبیکنس (قطر هاله 36 میلی متر) با عصاره اولتراسونیک بود و در بررسی رشد آسپرژیلوس نایجر پس از سپری شدن 8 روز، کمترین میزان رشد با عصاره اولتراسونیک(9 میلی متر) و پس از آن عصاره اتانول70درصد (10 میلی متر) به دست آمد. بر این اساس میزان ترکیبات فنلی، فلاونوییدی، آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی استخراج شده در عصاره اتانولی 70 درصد بیشتر از عصاره اتانول20درصد بود و در روش اولتراسوند بر اساس تکنولوژی هردل در مدت زمان کم، میزان زیادی از ترکیبات فعال در حلال اتانول 20 درصد استخراج گردید.
    کلیدواژگان: آنتی اکسیدان، اولتراسونیک، بره موم، عصاره اتانولی، ضدمیکروبی
  • سید محمدحسین حجت، محمدحسین مرحمتی زاده* صفحات 14-26
    با وجود اهمیت بالای هلیکوباکتر پیلوری، هنوز منشا اصلی باکتری و راه های انتقال آن به جوامع بشری مشخص نشده است. مطالعه حاضر به منظور ارزیابی شیوع و ژنوتایپینگ ایزوله های هلیکوباکتر پیلوری جدا شده از نمونه های شیر خام انجام پذیرفت. در کل 180 نمونه شیر خام گاو، گوسفند و بز از استان فارس به صورت تصادفی جمع آوری شد. حضور هلیکوباکتر پیلورری در نمونه های شیر خام با استفاده از کشت میکروبی بررسی شد. DNA ژنومی از جدایه های هلیکوباکتر پیلوری استخراج و فراوانی انواع ژنوتیپ های VacA، CagA، IceA و OipA با استفاده از واکنش زنجیره ای پلیمراز، ارزیابی شد. در کل 53 نمونه از 180 (44/29 درصد) نمونه شیر خام آلوده به هلیکوباکتر پیلوری بودند. شیوع آلودگی در نمونه های شیر خام گاو، گوسفند و بز به ترتیب 20، 33/38 و 30 درصد بود. VacA s1a (71/69 درصد)، m1a (92/67 درصد)، s2 (26/62 درصد) و m2 (49/58 درصد) و cagA (94/50 درصد)  فراوان ترین ژنوتیپ های ردیابی شده بودند. نادرترین ژنوتیپ های ردیابی شده به ترتیب VacA s1c (54/7 درصد)، s1b (98/16 درصد) و m1b (86/18 درصد) و iceA2 (54/7 درصد) بودند. S1am1a (62/39 درصد)، s2m1a (07/32 درصد)، s1am2 (30/28 درصد) و s2m2 (41/26 درصد) فراوان ترین ژنوتیپ های ترکیبی ردیابی شده بودند. شیر خام و خصوصا شیر خام گوسفند به عنوان حاملی برای انتقال سویه های حدت دار هلیکوباکتر پیلوری در نظر گرفته شد. تشابه در الگوی ژنوتایپینگ جدایه ها احتمالا نشان دهنده مشابهت در منبع آلودگی نمونه ها به هلیکوباکتر پیلوری است.
    کلیدواژگان: هلیکوباکتر پیلوری، شیوع، ژنوتایپینگ، شیر خام
  • امین سید محمودزاده، آسیه احمدی*، فاطمه کیانی علی آبادی صفحات 27-46
    از آنجایی که کربوهیدرات و چربی به عنوان مهمترین منابع افزایش دهنده کالری در محصولات غذایی شناخته می شوند، توجه زیادی به جایگزین های بدون کالری یا کم کالری معطوف گردیده است. در این مطالعه، اینولین و استویا به عنوان جایگزین های چربی و شکر در فرمولاسیون دسر شیری شکلاتی استفاده شد. به منظور بهینه سازی فرمول و تولید دسر شیری شکلاتی کم کالری، سه فاکتور میزان اینولین (0 تا 8 گرم در 100 گرم نمونه)، میزان استویا (0 تا 06/0 گرم در 100 گرم نمونه) و مدت انبارداری (1 تا 14 روز) با استفاده از طرح مرکب مرکزی با روش آماری سطح پاسخ انتخاب شدند. سپس ویژگی های شیمیایی و میکروبی مورد ارزیابی قرار گرفت. از روش فلوچ برای استخراج اسیدهای چرب استفاده شد و برای تعیین میزان اسیدهای چرب از دستگاه گازکروماتوگرافی (GC) بهره گیری شد. نتایج نشان داد که pH با افزایش مقدار اینولین کاهش می یابد. افزایش میزان اسیدهای چرب غیر اشباع در نمونه دسر شیری شکلاتی کم کالری مشاهده شد. بیشترین درصد اسیدهای چرب در دسر شیری شکلاتی پالمیتیک اسید و اولییک اسید بود. ارزیابی قندهای اصلی ساکارز، گلوکز و فروکتوز با تکنیک  HPLCنشان داد که قند غالب در نمونه کنترل ساکارز بود و نمونه بهینه مقدار لاکتوز بیشتری داشت. تعداد کلی باکتری ها، کپک و مخمر در دسر شیری شکلاتی تا پایان دوره نگهداری کمتر از حد مجاز تعیین شده توسط استاندارد می باشد. براساس مدل بدست آمده، فرمولاسیون با 628/5 (گرم/100 گرم) اینولین، 032/0 (گرم در صد گرم) استویا و 83/5 (گرم/ 100 گرم) شکر انتخاب گردید.
    کلیدواژگان: اینولین، استویا، دسر شیری شکلاتی، جایگزین چربی و شکر
  • رسول پژوهش، الهه تاج بخش*، حسن ممتاز، ابراهیم رحیمی صفحات 47-58
    باکتری استافیلوکوکوس اوریوس یک بیماری زای فرصت طلب در انسان و حیوان است که می تواند با آلوده ساختن لبنیات، علاوه بر خسارت های اقتصادی، صدمات جسمی قابل توجهی به وجود آورد. در این تحقیق تعداد 250 فراورده ی لبنی سنتی شامل کره، ماست، پنیر، کشک و خامه از نقاط مختلف شهرستان شهرکرد تهیه و در ظروف استریل در کنار یخ به آزمایشگاه میکروبیولوژی دانشگاه آزاد شهرکرد منتقل شد. جداسازی باکتری استافیلوکوکوس اوریوس مطابق با پروتکل های استاندارد و روش مولکولی صورت گرفت. ارزیابی ژنتیکی بیوفیلم با روش PCR جهت ردیابی شایع ترین ژن های کد کننده بیوفیلم (icaA، icaB، icaC، icaD، bap، fnbA، fnbB،clfB, clfA) انجام شد. از مجموع 250 نمونه ی مورد بررسی، 50 نمونه (20 درصد) از نظر استافیلوکوکوس اوریوس مثبت بودند. آلودگی در کشک 26،  در کره 24، در پنیر 22، در خامه 16 و در ماست 12 درصد گزارش شد. فراوانی ژن های مذکور به ترتیب: 74 درصد، 68، 64، 76، 30، 96، 90، 32 و 28 درصد گزارش شد. در روش میکروتیتر پلیت در 30 ایزوله (60 درصد) واکنش بیوفیلم مشاهده شد که در20 ایزوله (66/66 درصد) بیوفیلم قوی و در 10 ایزوله بیوفیلم ضعیف (33/33 درصد) مشاهده شد. در 5 ایزوله (66/16 درصد) واکنش بیوفیلم مشاهده نگردید. براساس آزمون دقیق فیشر بین ژن های مورد بررسی و واکنش بیوفیلم قوی و متوسط رابطه آماری معنی دار گزارش شد.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس آرئوس، بیوفیلم، ژن های اتصال، فراورده های لبنی
  • فاطمه جعفری کوشکقاضی، علیرضا صادقی*، مهران اعلمی، هدی شهیری طبرستانی، دل آسا رحیمی گلوگاهی صفحات 59-70
    تاکنون خصوصیات پروبیوتیکی و ضد قارچی مخمر های جدا شده از بستره های تخمیری شبه غلات، کمتر مطالعه شده است. در این پژوهش، پس از جداسازی مخمر های عمده از برنج سیاه تخمیر شده، مخمر دارای بیشترین زنده مانی در شرایط شبیه سازی شده دستگاه گوارش برای مطالعات بعدی انتخاب شد. سپس جدایه مذکور به کمک واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) شناسایی گردید و در ادامه، سایر خصوصیات پروبیوتیکی آن شامل اثرات ضد باکتریایی، مقاومت آنتی بیوتیکی و مقاومت در برابر ترکیبات ضد قارچ، قابلیت اتصال، آبگریزی و همولیز خون بررسی شد. خاصیت ضد قارچی جدایه منتخب نیز در برابر برخی از شاخص های قارچی منتقله از غذا مورد ارزیابی قرار گرفت. توالی یابی محصولات PCR منجر به شناسایی Rhodotorula mucilaginosa به عنوان جدایه مخمری منتخب گردید. جدایه مذکور در تیمار متوالی اسید و صفرا، 39/84 درصد زنده مانی خود را حفظ نمود. همچنین تاثیر بازدارندگی جدایه مخمری بر روی Salmonella enterica به شکل معنی داری (05/0p<) از سایر عوامل باکتریایی منتقله از غذا بیشتر بود. جدایه مخمری قابلیت تجمعی و آبگریزی مناسبی داشت و در برابر آنتی بیوتیک های مورد ارزیابی مقاوم بود. علاوه بر این، بیشترین بازدارندگی از رشد جدایه مخمری مورد بررسی در حضور کتوکونازول مشاهده شد در حالیکه مخمر منتخب در برابر پروپیونات، سوربات، ایتروکونازول و فلوکونازول مقاوم بود. جدایه مخمری مورد مطالعه فاقد فعالیت همولیزی بود. همچنین اثر ضد قارچی R. mucilaginosa در برابر Aspergillus flavus تایید شد. بر اساس این نتایج، جدایه مخمری منتخب از قابلیت مناسبی جهت استفاده به عنوان کشت پروبیوتیک و یا محافظت کننده در فرآوری محصولات تخمیری برخوردار است.
    کلیدواژگان: مخمر پروبیوتیک، برنج سیاه تخمیر شده، اثر ضد قارچی
  • فردین کوهی، حمید میرزائی*، یوسف نامی، جلیل خندقی، افشین جوادی صفحات 71-79
    وجود گونه های مختلف انتروکوکوس که تاثیر شگرفی در ویژگی های تکنولوژیکی پنیر بخصوص عطر و طعم آن دارند، در شیر و فراورده های آن به اثبات رسیده است. هدف از انجام این مطالعه بررسی برخی از مهم ترین خواص تکنولوژیکی جدایه های انتروکوکوس دارای خواص پروبیوتیکی از پنیر موتال ایرانی است. برای این منظور، ابتدا میزان رشد جدایه های انتروکوکوس در دماهای 25، 30، 37 و 43 درجه سلسیوس تعیین و سپس قابلیت اسیدی کردن آن ها با اندازه گیری pH و نیز مقدار اسیدیته با انکوباسیون در دمای بهینه و در زمان های صفر، 4، 8، 24، 48 و 72 ساعت سنجیده شد. در ادامه خواص آنزیمی مرتبط با ویژگی های تکنولوژیکی شامل فعالیت پروتیولیتیک و آمیلولیتیک و همچنین تولید دی استیل مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد سرعت رشد دو سویه TB3 و  KB7 متعلق به گونه های E. durans و E. faecium ، در دمای 30 درجه سلسیوس بیشتر بوده و سایر جدایه ها در دمای 43 درجه سلسیوس بالاترین میزان رشد را داشتند. انتروکوک های مورد آزمایش از ساعت 4 گرمخانه گذاری شروع به کاهش معنی دار pH و افزایش اسیدیته نمودند به طوریکه به جز دو سویه ی 3TB و 7KB بقیه جدایه ها توانستند در مدت 72 ساعت گرمخانه گذاری در دمای مناسب رشد، موجب انعقاد شیر شوند. همچنین مشاهده شد که جدایه های 5C، 1D و 3B دارای هر سه ویژگی تکنولوژیکی مورد نظر بودند. در مجموع، با توجه به ویژگی های تکنولوژیکی مناسب جدایه های مورد بررسی به خصوص سویه های C5، 1D و B3 می توان از آن ها به عنوان کشت همراه یا الحاقی جهت تولید فرآورده های لبنی تخمیری مانند انواع پنیرها استفاده کرد.
    کلیدواژگان: ویژگی های تکنولوژیکی، انتروکوک ها، فعالیت پروتئولیتیکی، فعالیت آمیلولیتیکی، تولید دی استیل
  • زینب رحمانی، فاطمه محمدی، رضا شرافتی چالشتری* صفحات 80-87
    فناوری پلاسمای سرد یکی از روش های نوین غیرحرارتی جهت میکروب زدایی در انواع مواد غذایی به واسطه ایجاد محیطی فعال و ذرات و فوتون های پرانرژی است. هدف از انجام این تحقیق بررسی اثر پلاسمای سرد فشار اتمسفری بر باکتری سودوموناس آیروژینوزا در محیط کشت و گلاب بود. در این مطالعه تجربی، باکتری‏ سودوموناس آیروژینوزا تحت تاثیر پلاسما با فرکانس 15 کیلوهرتز و در زمان های 10، 30، 50 و 70 ثانیه قرار گرفت. همچنین اثر پلاسما بر گلاب تلقیح شده با باکتری مذکور در غلظت CFU/mL 105 در زمان نگهداری هفت روز در دمای محیطی بررسی شد. نتایج نشان داد که بیشترین قطر هاله عدم رشد باکتری در زمان 70 ثانیه و برابر 31 میلی متر بود. بعلاوه اثر مهارکنندگی پلاسما بر روی سودوموناس آیروژینوزا در گلاب در مدت زمان نگهداری مشهود بود. بنابراین استفاده از پلاسما به عنوان یک روش غیرحرارتی و کاهنده میکروبی در صنعت گلاب پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: پلاسما، گلاب، سودوموناس آئروژینوزا
  • مرجان السادات موسوی، محمد حجت الاسلامی، زینب السادات ابراهیم زاده موسوی*، حسین کیانی، سید محمدعلی جلالی صفحات 88-97

    کنجاله روغن کنجد محصول جانبی حاصل از روغن کشی دانه کنجد بوده که به عنوان یکی از ضایعات کشت و صنعت قابل دسترس و فراوان و غنی از پروتیین باارزش تغذیه‏ای بالا و ارزان قیمت انتخاب شده است و می تواند به عنوان یک بستر ارزان قیمت جهت رشد میکروارگانیسم های مفید ازجمله پروبیوتیک‏ها استفاده شود. در این پژوهش رشد لاکتو باسیلوس پلانتاروم با عنوان یک پروبیوتیک بر روی محیط کشت کنجاله کنجد در شرایط گرمخانه گذاری متفاوت ازنظر دستیابی به بهترین شمارش میکروبی باکتری پروبیوتیکی لاکتو باسیلوس پلانتاروم مورد ارزیابی قرارگرفته است، خمیر کنجاله کنجد با pH اولیه 5/6 به عنوان محیط کشت استفاده شد و شرایط گرمخانه گذاری شامل شرایط هوازی در سه درجه حرارت 30 و 37 و 44 درجه سلسیوس به مدت 48 ساعت انجام شد. نتایج نشان داد باکتری توانایی رشد بر روی بستر کنجاله کنجد را دارد و در انتهای تخمیر در دمای 30 و 37 درجه سلسیوس جمعیت میکروبی به CFU/ml 108 افزایش یافت و هم چنین لاکتو باسیلوس پلانتاروم , همه ی نمونه های تخمیری را در همه دماها به طور معنی داری (05/0p<) کاهش داد و بیشترین میزان کاهش مربوط به دمای 37 درجه سلسیوس بود که به حدود 85/4 رسید. هم چنین نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که ترکیب اسیدهای چرب محیط کشت کنجاله کنجد براثر رشد لاکتوباسیلوس پلانتاروم دستخوش تغییرات شد. اسیدهای چرب (C15: 0)، (C15: 1)، (C16: 0)، (C16: 1)، (C18: 1t)، (C18: 1c)، (C21: 0) و (C24: 1) به طور معنی داری (05/0p<) افزایش یافتند. درحالی که اسیدهای چرب (C14:1)، (C17: 0)، (C18: 1c)، (C18: 2c)، (C20: 0)، (C18: 3n3)، (C20: 1)، (C22: 0) و (C24: 0) به طور معنی داری (05/0p<) کاهش یافتند. دراین بین تخمیر سبب تولید (C17:1) و (C22:1) شد و لینولییک اسید مصرف شد. درمجموع می‏توان چنین نتیجه گرفت که لاکتوباسیلوس پلانتاروم توانایی رشد در محیط کشت ارزان قیمت و در دسترس کنجاله کنجد را دارا می باشد.

    کلیدواژگان: پروبیوتیک، لاکتوباسیلوس پلانتاروم، کنجاله کنجد، اسید چرب
|
  • Roghayeh Hatami, Hoda Jafarizadeh Malmiri, Afshin Javadi *, Navedeh Anarjan Pages 1-13
    The purpose of this research is extracting propolis using the methods of soaking in 20% and 70% ethanol and the effect of ultrasound in 20% ethanol, and evaluating its physicochemical, antioxidant and antimicrobial properties as a natural preservative used in the food industry. The physicochemical properties, the amount of phenolic and flavonoid compounds, the antioxidant and antimicrobial properties of the extracts were measured. The results showed that most of the number of phenolic compounds (94.19 mg/g), flavonoid (89.46 mg/g) and antioxidant property by DPPH method (92.63%) in ultrasonic extracts. And the lowest number of phenolic compounds (87.85 mg/g), flavonoid (82.20 mg/g) and antioxidant property (85.87%) are in the method of soaking in 20% ethanol. Also, the results of the investigation of the antimicrobial property by the diffusion ability method from the well showed that the most sensitive bacterium was Staphylococcus aureus (20 mm) in front of the ultrasonic extract. Regarding the ability of Pseudomonas aeruginosa bacteria, there was no significant difference between the extracts (p<0.05) and none of the extracts had antibacterial power against Pseudomonas aeruginosa bacteria. The highest ability of Candida albicans (36 mm) was with ultrasonic extract, and in the investigation of the growth of Aspergillus niger after spraying for 8 days, the lowest growth rate was obtained with ultrasonic extract (9 mm) and then 70% ethanol extract (10 mm). Based on this, the amount of phenolic, flavonoid, antioxidant and antimicrobial compounds was 70% more than the 20% ethanol extract, and in the ultrasound, method based on Hurdel technology, a large number of active compounds were found in the 20% ethanol solvent in a short period of time.
    Keywords: Antioxidant, Antibacterial, ethanolic extract, Propolis, Ultrasonic
  • Seyed Mohammad Hossein Hojjat, Mohammadhossein Marhamatizadeh * Pages 14-26
    Despite the high importance of Helicobacter pylori, the main source of the bacterium and the habits of its transmission to human populations have not been determined yet. The present study was performed to evaluate the prevalence and genotyping of Helicobacter pylori strains isolated from raw milk samples. A total of 180 raw bovine, ovine and caprine milk samples were randomly collected from Fars province. The presence of Helicobacter pylori in raw milk samples were was studied using the microbial culture. Genomic DNA was extracted from Helicobacter pylori isolates and the frequency of VacA, CagA, IceA and OipA genotypes was evaluated using polymerase chain reaction. In total, 53 out of 180 (29.44%) raw milk samples were contaminated with Helicobacter pylori. The prevalence of contamination in raw milk samples of bovine, ovine and caprine was 20, 38.33 and 30%, respectively. VacA s1a (69.71%), m1a (67.92%), s2 (62.26%) and m2 (58.49%) and cagA (50.94%) were the most abundant detected genotypes. The rarest detected genotypes were VacA s1c (7.54%), s1b (16.98%), m1b (18.86%) and iceA2 (7.54%), respectively. S1am1a (39.62%), s2m1a (32.07%), s1am2 (28.30%) and s2m2 (26.41%) were the most commonly detected combined genotypes. Raw milk, especially raw sheep milk, was considered as a carrier for transmission of virulent strains of Helicobacter pylori. The similarity in the genotyping pattern of the isolates probably indicates the similarity in the source of infection of the samples with Helicobacter pylori.
    Keywords: Helicobacter pylori, Prevalence, Genotyping, raw milk
  • Amin Seyed Mahmoodzade, Asiye Ahmadi *, Fatemeh Kiani Aliabadi Pages 27-46
    Carbohydrates and lipids are known as the most important sources of calorie intake in food products, much attention has been paid to low-calorie and non-caloric alternatives. In this research, stevia and inulin was used as sugar and fat replacer in chocolate dairy dessert formulation, respectively. Inorder to optimize the formula and low-calorie chocolate dairy dessert production, three factors of inulin concentration (0to 8 g/100 g), stevia concentration (0 to 0.06 g/100 g), and storage day (1 to 14 day) were evaluated using response surface methodology (RSM) with Face-Centered Central Composite. Then, the chemical characteristics including pH, acidity, fat and protein content, and microbial properties were analyzed in the chocolate dairy dessert after 1, 4, 7, 10 and 14 days’ storage. Folch method applied for fatty acids extraction and Gas Chromatography used for determination of fatty acids. The results showed that the pH value decreased with increase in inulin content. An increase in unsaturated fatty acids was observed in low calorie chocolate dairy dessert. The Highest percentage of fatty acids in chocolate dairy dessets were palmitic acid followed by oleic acid. The evaluation of Sucrose, Lactose and Glucose content with HPLC Technique showed that sucrose was the dominate sugar in the control sample but lactose had more content in low calorie desserts. Both total bacterial count and mold and yeast count, were lower than the standard range. According to the model obtained, the formulation with 5.628 g/100 g inulin, 0.032 g/100 g stevia and 5.83 g/100 g of sucrose was selected.
    Keywords: Fat replacer, Inulin, Sugar replacer, Stevia, chocolate dairy dessert
  • Rasul Pajohesh, Elahe Tajbakhsh *, Hassan Momtaz, Ebrahim Rahimi Pages 47-58
    Staphylococcus aureus is an opportunistic pathogen in humans and animals, which can cause contaminating dairy products. In this research, 250 traditional dairy products, including butter, yogurt, cheese, curd, and cream, were prepared from different parts of Shahrekord city and transported to the microbiology laboratory of Shahrekord Azad University in sterile containers with ice. The isolation of Staphylococcus aureus bacteria was done according to standard protocols and molecular methods. Genetic evaluation of biofilm was done by PCR method to detect the most common biofilm coding genes (icaA, icaB, icaC, icaD, bap, fnbA, fnbB, clfB, clfA). From the total of 250 examined samples, 50 samples (20%) were positive for Staphylococcus aureus. Contamination was reported in 26% of curd, 24% of butter, 22% of cheese, 16% of cream, and 12% of yogurt. The frequency of the mentioned genes was reported as 74%, 68%, 64%, 76%, 30%, 96%, 90%, 32% and 28% respectively. In the microtiter plate method, biofilm reaction was observed in 30 isolates (60%), strong biofilm was observed in 20 isolates (66.66%), and weak biofilm was observed in 10 isolates (33.33%). No biofilm reaction was observed in 5 isolates (16.66%). Based on Fisher's exact test, a statistically significant relationship was reported between the studied genes and strong and moderate biofilm reaction.
    Keywords: Adhesion genes, Biofilm, dairy products, Staphylococcus aureus
  • Fatemeh Jafari Koshkghazi, Alireza Sadeghi *, Mehran Alami, Hoda Shahiri Tabarestani, Delasa Rahimi Galogahi Pages 59-70
    Probiotic and antifungal properties of the yeasts isolated from fermented pseudo cereals have been rarely studied, yet. In the present study, after isolation of predominant yeasts isolated from fermented black rice, the yeast with the highest survival in simulated gastrointestinal conditions was selected for further studies. Then, the selected isolate was identified by PCR, and subsequently, its probiotic properties including antibacterial effects, antibiotic and antimycotic susceptibilities, aggregation, hydrophobicity and hemolytic potentials were also studied. Antifungal activity of the selected yeast was investigated against some of the foodborne fungi. Sequencing of the PCR products led to the identification of Rhodotorula mucilaginosa as the selected yeast isolate. The isolate maintained 84.39% of its survival in continues acid and bile treatment. Also, the inhibitory effect of the yeast isolate on Salmonella enterica was significantly (p<0.05) higher than the other foodborne bacteria. Yeast isolate had proper aggregation and hydrophobicity capabilities, and it was resistant to the antibiotics tested. Furthermore, the most inhibition of the yeast growth was observed in the presence of ketoconazole, while the selected yeast was resistant to propionate, sorbate, itroconazole and fluconazole. The studied yeast isolate had no hemolytic activity. The antifungal effect of the yeast isolate against Aspergillus flavus was also verified. In accordance with these results, the selected yeast isolate has a proper potential to use as a probiotic or protective culture in production of fermented foods.
    Keywords: Probiotic yeast, Fermented black rice, antifungal effect
  • Fardin Kouhi, Yousef Nami, Jalil Khandaghi, Afshin Javadi Pages 71-79
    The existence of different species of Enterococcus, which have a significant effect on the technological characteristics of cheese, particularly its flavor, has been established in milk and dairy products. This study aimed to explore some of the most significant technological features of Iranian Motal cheese-derived Enterococcus isolates with probiotic characteristics. For this, first the growth rates of Enterococcus isolates at 25, 30, 37, and 43 °C were measured, and their ability for acidification was then assessed by measuring pH and acidity by incubation at the optimal temperature for zero, 4, 8, 24, 48 and 72 hours. Subsequently, enzymatic aspects related to technological features including proteolytic and amylolytic activity as well as diacetyl production were evaluated. The results showed that the growth rates of 3TB and 7KB strains belonging to E. durans and E. faecium were greater at 30 °C and that other isolates had the maximum growth rates at 43 °C. Beginning with the fourth hour of incubation, the examined enterococci significantly decreased pH and increased acidity so that, all of the isolates were able to coagulate milk within 72 hours of incubation at the proper growth temperature, with the exception of the 3TB and 7KB strains. It was also observed that isolates 5C, 1D and 3B had all three desired technological characteristics. Overall, examined isolates, particularly the 5C, 1D, and 3B strains, can be employed as an adjunct culture for the manufacture of fermented dairy products such as various cheese types due to their appropriate technological properties.
    Keywords: Technological features, Enterococci, Proteolytic activity, Amylolytic activity, Diacetyl production
  • Zeinab Rahmani, Fatemeh Mohamadi, Reza Sharafati Chaleshtori * Pages 80-87
    Cold plasma is a novel non-thermal food processing technology that uses reactive medium and energetic photons and particles, to inactivate contaminating microbes on various foods. The aim of this study was to investigate the effect of atmospheric pressure cold plasma on Pseudomonas aeruginosa in vitro and rose water. In this experimental study, P. aeruginosa was exposed to 15 kHz plasma for 10, 30, 50 and 70 seconds. The effect of plasma on rose water inoculated with the bacterium at a concentration of 105 CFU / mL during storage for 7 days at room temperature was also investigated. The results showed that the highest non-growth halo diameter in P. aeruginosa was 31 mm in 70 seconds treatment. In addition, the plasma had an inhibitory effect on growth of P. aeruginosa in rose water during storage. Therefore, the use of plasma as a non-thermal and microbial reducing method in the rose industry is recommended.
    Keywords: Plasma, Rose water, Pseudomonas aeruginosa
  • Marjan Sadat Mousavi, Mohammad Hojjatoleslamy, Zeinab Al-Sadat Ebrahimzadeh Mousavi *, Hossein Kiani, Seyed Mohammad Ali Jalali Pages 88-97

    Sesame oil meal is a protein-rich by-product obtained from sesame seed oil extraction, which is seen as one of the cultivation wastes with high nutritional value and cheap price and is abundantly accessible in the agriculture industry. This product can also be used as a cheap substrate for the growth of Beneficial microorganisms including probiotics. This research examines the growth of Lactobacillus Plantarum As a probiotic in the sesame meal culture media under different incubation conditions to achieve the best microbial count of probiotic bacterium of Lactobacillus Plantarum. Sesame meal paste with an initial pH of 6.5 was used as the culture medium, with incubation conditions including aerobic conditions under three temperature rates of 30, 37 and 44°C for 48 hours. The findings revealed that the bacterium could grow in the sesame meal medium, increasing the microbial population to 108cfu/g at the end of fermentation under 30 and 37°C. Also, Lactobacillus Plantarum significantly reduced the pH of all fermented samples under all temperatures (p<0/05), with the pH decreasing by most around 4.85 at 37°C. The findings also suggested that the combination of fatty acids of the sesame meal culture medium changed due to Lactobacillus Plantarum growth. Fatty acids (C15:0), (C15:1), (C16:0), (C16:1), (C18:1t), (C18:1c), (C21:0) and (C24:1) increased significantly (p<0.05), whereas fatty acids (C14:1), (C17:0), (C18:1c), (C18:2c), (C20:0), (C18:3n3), (C20:1), (C22: 0) and (C24: 0) decreased significantly (p<0/05). In the meantime, fermentation helped produce (C17:1) and (C22:1) and consume linoleic acid. In sum, sesame meal can serve as a nutrient and cost-saving medium to grow Lactobacillus Plantarum.

    Keywords: Probiotic, Lactobacillus plantarum, sesame meal, fatty acid