فهرست مطالب

نشریه مطالعات کاربردی علوم زیستی در ورزش
پیاپی 26 (تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/05/04
  • تعداد عناوین: 7
|
  • عباس رضایی، مسعود رحیمی، مجید جلیلی، فرزاد ناظم* صفحات 8-19
    زمینه و هدف

    برآورد دقیق و سریع حداکثر اکسیژن مصرفی (VO2max) به عنوان شاخص آمادگی قلبی - تنفسی (CRF)، بوسیله معادلات رگرسیونی بدون آزمون ورزشی در جمعیت های بزرگ از اهمیت بالایی در حوزه سلامت و علوم ورزشی برخوردار است. بنابراین هدف پژوهش حاضر، ارزیابی معادلات رگرسیونی بدون آزمون ورزشی غیر بومی در برآورد VO2max پسران سالم کودک و نوجوان به روش معیار تحلیل گازهای تنفسی می باشد.

    روش تحقیق: 

    این تحقیق از نوع مقطعی بود که در آن 349  پسر سالم کودک و نوجوان با میانگین سنی 72/2±49/12 سال، شاخص توده بدن 70/4±13/20 کیلوگرم/متر مربع و VO2max معادل 47/6±50/41 میلی لیتر/کیلوگرم/ دقیقه شرکت کردند. VO2max آزمودنی ها بر روی نوارگردان به روش تحلیل گازهای تنفسی در آزمون ورزشی بروس تعدیل شده اندازه گیری (روش معیار) شد و سپس به بوسیله معادلات رگرسیونی بدون آزمون ورزشی غیر بومی، برآورد گردید. برای ارزیابی دقت معادلات بدون آزمون ورزشی، از روش ضریب همبستگی پیرسون، آزمون t همبسته و توافق بلاند - آلتمن استفاده شد.

    یافته ها

    همبستگی معنی داری بین VO2max اندازه گیری شده به روش معیار و روش برآورد شده بوسیله معادلات رگرسیونی بدون آزمون ورزشی بدست آمد (0/01>،p R=0/733- 0/639). با این حال، اختلاف معنی داری (0/01>p) بین VO2max روش معیار و معادلات رگرسیونی بدون آزمون ورزشی (میلی لیتر/کیلوگرم/دقیقه 69/11- 4/6 = میانگین اختلاف) مشاهده شد. همچنین نتایج نمودار بلاند - آلتمن حاکی از توافق ضعیف معادلات رگرسیونی غیر بومی با روش معیار بود.

    نتیجه گیری

    معادلات رگرسیونی بدون آزمون ورزشی غیر بومی مورد پژوهش در مطالعه حاضر، از دقت لازم جهت برآورد CRF دانش آموزان ایرانی برخوردار نیستند. بنابراین، راستی آزمایی معادلات غیر بومی قبل از استفاده در جمعت ایران لازم به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: آمادگی قلبی - تنفسی، معادلات رگرسیونی، مطالعات فراگیر تندرستی
  • علی حوصله، علی یعقوبی*، امیرشهریار آریامنش، نجمه رضائیان صفحات 20-29
    زمینه و هدف

    مطالعات محدودی اثر تحریک الکتریکی عضله (EMS) بر عوامل رشدی در دوره بازتوانی ورزشکاران بعد از عمل جراحی رباط صلیبی قدامی (ACL) را مورد بررسی قرار داده اند. هدف از تحقیق حاضر، مقایسه اثر تمرین مقاومتی همراه با EMS و تمرین مقاومتی بر سطوح سرمی گیرنده فعال کننده تکثیر پروکسی زوم گاما هم فعال ساز-1 آلفا (PGC-1α)، عامل رشد شبه انسولین-1 (IGF-1) و مایوستاتین در ورزشکاران مرد پس از جراحی ACL بود.

    روش تحقیق: 

    تعداد 20 داوطلب مرد با میانگین سنی 12/1±01/26 سال، قد 59/9±10/177 سانتی متر، و وزن 65/6±16/71 کیلو گرم به طور تصادفی به دو گروه 10 نفری شامل گروه تمرین مقاومتی همراه با EMS و تمرین مقاومتی تقسیم شدند. آزمودنی های هر دو گروه برنامه تمرین مقاومتی را به مدت 12 هفته در سه نوبت با شدت 70-30 درصد 10 تکرار بیشینه انجام دادند. آزمودنی های گروه تمرین مقاومتی یه همراه با EMS، حرکات ورزشی را همراه با تحریک الکتریکی با فرکانس 70-35 هرتز به اجرا درآوردند. نمونه های خونی قبل و 48 ساعت بعد از آخرین جلسه تمرینی از همه آزمودنی ها اخذ گردید. برای اندازه گیری سطوح PGC-1α، IGF-1 و مایوستاتین سرمی از روش الایزا استفاده شد. مقایسه بین گروهی با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس در سطح معنی داری 0/05>p انجام شد.

    یافته ها

    در مقایسه با تمرین مقامتی تنها، تمرین مقاومتی همراه با EMS، موجب افزایش معنی دار غلظت سرمی IGF-1 و کاهش معنی دار سطوح سرمی مایوستاتین، بدون تغییر معنی دار در PGC-1α سرمی شرکت کنندگان شد.

    نتیجه گیری

    تغییرات ایجاد شده در متغیرهای وابسته دال بر آن است که تمرین مقاومتی همراه با EMS در مقایسه با تمرین مقاومتی تنها، منجر به بهبود عوامل حجم دهنده و تقویت کننده عضلات چهار سر ران و همسترینگ ورزشکاران بعد از جراحی ACL می شود و از این روش می توان در دروه بازتوانی ACL استفاده کرد.

    کلیدواژگان: مایوستاتین، گیرنده فعال کننده تکثیر پروکسی زوم گاما هم فعال ساز-1 آلفا، عامل رشد شبه انسولین-1، تمرین ورزشی، تحریک الکتریکی
  • سعید ایل بیگی*، مرضیه ثاقب جو، ملیحه بهمدی صفحات 30-41
    زمینه و هدف

    افزایش فشار اکسایشی ناشی از فعالیت ورزشی و همچنین قابلیت بدن برای مقابله با عوارض ناشی از آن، موجب سطوح مختلف سلامت و بیماری در افراد می شود. از این رو، مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر دو هفته مکمل یاری کورکومین بر میزان مالون دی آلدیید (MDA) و سوپر اکسید دیسمیوتاز (SOD) سرم پس از یک جلسه فعالیت تناوبی شدید در دختران دارای اضافه وزن و چاق به اجرا در آمد.

    روش تحقیق: 

    تعداد 22 نفر دختر دارای اضافه وزن و چاق (میانگین سن: 79/1±21 سال؛ وزن: 81/7±80/68 کیلو گرم؛ شاخص توده بدن: 96/1± 18/31 کیلوگرم/متر مربع) به صورت هدفمند انتخاب شده و به طور تصادفی، به دو گروه همگن (تجربی و دارونما) از لحاظ سنی و شاخص توده بدنی تقسیم گردیدند. گروه تجربی، تحت مداخله فعالیت حاد تناوبی شدید (پروتکل فعالیت شاتل ران با 85 تا 95 درصد حداکثر ضربان قلب) و مکمل کورکومین (80 میلی گرم/روز بعد از ناهار) قرار گرفتند. نتایج با استفاده از آزمون های تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر، تحلیل واریانس یک راهه و آزمون تعقیبی LSD در سطح 0/05>p استخراج گردید.

    یافته ها

    فعالیت تناوبی شدید موجب افزایش معنی دار MDA (p=0/001) و کاهش معنی دار SOD (p=0/001) شد؛ در حالی که دو هفته مکمل گیری کورکومین موجب کاهش معنی دار MDA (p=0/009) و افزایش معنی دار SOD (p=0/01) گردید. از طرف دیگر، دو هفته مکمل گیری کورکومین قبل از فعالیت تناوبی شدید، موجب عدم تغییر معنی دار MDA (p=0/06) و SOD (p=0/21) شد.

    نتیجه گیری

    دو هفته مکمل دهی کورکومین موجب مهار پراکسیداسیون لیپیدی می شود.

    کلیدواژگان: فعالیت تناوبی شدید، مالون دی آلدئید، سوپراکسید دیسموتاز، مکمل های ضد اکسایشی
  • سید عبدالرضا سجادی، هادی قائدی*، مسعود رحمتی صفحات 42-54
    زمینه و هدف

    تمرینات ورزشی می تواند به حفظ سلامت و شکل پذیری دستگاه عصبی کمک کند. تروپومودولین-2 (Tmod2) نقش های مهمی در سیستم عصبی مرکزی داشته و با اعمال مختلفی همچون تشکیل سیناپس جدید و افزایش جوانه زنی عصبی، همراه است. هدف از انجام این مطالعه، بررسی تاثیر تمرین استقامتی با شدت پایین بر سطوح پروتیین Tmod2 و مالون دی آلدیید (MDA) در بافت هیپوکمپ موش های صحرایی نر ویستار بود.

    روش تحقیق: 

    پژوهش حاضر تجربی است. برای این منظور تعداد 20 سر موش صحرایی به طور تصادفی به دو گروه شامل تمرین (10 موش) و کنترل (10 موش) تقسیم شدند. برنامه تمرین استقامتی به مدت شش هفته و با شدتی برابر با 20 تا 40 درصد حداکثر سرعت دویدن اجرا شد. زمان 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی، موش ها تشریح و بافت هیپوکمپ استخراج شد. جهت سنجش بیان Tmod2 از روش ایمونوهیستوشیمی و برای ارزیابی غلظت MDA از روش الایزا استفاده گردید. برای مقایسه گروه ها از آزمون آماری t مستقل در سطح معنی داری 0/05>p استفاده شد.

    یافته ها

    تمرین استقامتی، بیان Tmod2 را در گروه تمرین نسبت به کنترل به صورت معنی داری افزایش (0/01=p) و غلظت MDA را به صورت معنی داری کاهش داد (0/001=p).

    نتیجه گیری

    تمرین استقامتی اثر سودمندی بر Tmod2 و سیستم عصبی دارد. با این حال، کاهش غلظت MDA می تواند نشانه شاخص استرس اکسایشی باشد؛ تغییری که خود نشان از اثرات محافظتی این شیوه تمرینی در برابر استرس اکسایشی دارد.

    کلیدواژگان: تمرین استقامتی، تروپومودولین-2، مالون دی آلدئید، هیپوکمپ، موش های صحرایی
  • زهره ضیغمی، آقاعلی قاسم نیان، سمانه هادی* صفحات 56-66
    زمینه و هدف

    با توجه به نقش روی در فعال سازی آنزیم های ضد اکسایشی، هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر هشت هفته تمرین استقامتی شدید و مصرف مکمل روی بر فعالیت آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز و ظرفیت ضد اکسایشی  تام عضله اسکلتی موش های صحرایی نر ویستار بود.

    روش تحقیق: 

    در این پژوهش، 32 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به طور تصادفی در چهار گروه (هر گروه 8 سر موش) شامل گروه کنترل، تمرین، مکمل روی، و تمرین + مکمل قرار گرفتند. برنامه تمرینی شامل هشت هفته اجرای تمرین استقامتی بر روی نوارگردان (پنج جلسه در هفته) بود. در گروه های مکمل روی و روی+تمرین میزان 227 میلی گرم سولفات روی در هر 100 میلی لیتر آب در دوره هشت هفته ای مصرف شد. آب و غذای مصرفی به صورت آزادانه در اختیار نمونه ها قرار گرفت و 48 ساعت بعد از اتمام آخرین جلسه تمرینی و پس از هشت ساعت ناشتایی، همه موش ها تشریح شدند و عضله دوقلوی موش ها جدا گردید. با استفاده از روش اسپکتروفتومتری میزان آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز و ظرفیت ضد اکسایشی تام عضله دوقلو سنجش شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تحلیل واریانس یک راهه و آزمون تعقیبی توکی در سطح معنی داری 05/0≥p استفاده شد.

    یافته ها

    هشت هفته تمرین استقامتی شدید همراه با مصرف مکمل روی، سبب افزایش معنی دار میزان آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز عضله دوقلو نسبت به اجرای تمرین استقامتی شدید به تنهایی شد (0/001=p). علاوه بر این، اجرای تمرین استقامتی شدید سبب کاهش معنی دار میزان آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز عضله دوقلو  نسبت به گروه کنترل (0/03=p) شد. همچنین، تمرین استقامتی شدید همراه با مصرف مکمل روی موجب افزایش ظرفیت ضد اکسایشی تام عضله دوقلو نسبت به مصرف مکمل (0/008=p) و اجرای تمرین (0/001=p) شد.

    نتیجه گیری

    با توجه به تاثیر مکمل روی همراه با تمرین استقامتی شدید بر افزایش سطح آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز و ظرفیت ضد اکسایشی تام، احتمالا مکمل روی مانع از کاهش آنزیم ضد اکسایشی و عوارض ناشی از تمرینات استقامتی شدید خواهد شد.

    کلیدواژگان: تمرین استقامتی، ضد اکسایش ها، فشار اکسایشی، مکمل روی
  • سید مرتضی سجادی، محمدرضا کردی*، سید رضا عطارزاده حسینی، حمزه اکبری بوکانی، مهدی علی اکبری صفحات 68-79
    زمینه و هدف

    شواهد نشان داده اند که پروتیین واکنشی C (CRP) تنها یک نشانگر بیولوژیکی التهابی نبوده، بلکه یک عامل خطر مهم مرتبط با بیماری های دوره سالمندی از جمله اختلالات قلبی- عروقی، متابولیکی و بیماری های کلیوی است. لذا هدف از این مطالعه سطوح CRP با حساسیت بالا (hs-CRP) و نیم رخ لیپیدی سرم در سالمندان فعال و کم تحرک در پیک اول پاندمی کرونا بود.

    روش تحقیق: 

    تعداد 77 مرد و زن سالمند (با میانگین سنی 07/6±43/61 سال) بر مبنای شاخص توده بدن (BMI) به سه گروه شامل گروه سالم (BMI با 9/24-5/18 کیلوگرم/متر مربع)، گروه دارای اضافه وزن (BMI با 9/29-25 کیلوگرم/متر مربع)، و گروه چاق (BMI بالاتر از 30 کیلوگرم بر متر مربع) تقسیم شدند. نیم رخ لیپیدی و hs-CRP سرم و نسبت دور کمر به لگن (WHR) در گروه های مورد مطالعه اندازه گیری شد. تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های تحلیل واریانس یک راهه، کای دو (χ2) و تحلیل رگرسیون؛ در سطح معنی داری 05/0≥p انجام شد.

    یافته ها

    میانگین سطح hs-CRP سرم در سالمندان چاق نسبت به سالمندان دارای وزن طبیعی، به طور معنی داری بالاتر بود (0/01=p). همچنین سطوح hs-CRP و لیپوپوتیین کلسترول کم چگال (LDL-C) سرمی در سالمندان با سطح فعالیت بدنی پایین نسبت به سالمندان با سطح فعالیت بدنی متوسط، به طور معنی داری بالاتر بود (به ترتیب با 0/0001=p و 0/006=p). ضریب همبستگی منفی و معنی داری نیز بین سطح فعالیت بدنی با WHR (p=0/01) و BMI (p=0/006) مشاهده گردید.

    نتیجه گیری

    سالمندان چاقی که کم تحرک هستند یا فعالیت بدنی کم در شرایط کووید-19 دارند، به دلیل داشتن hs-CRP و LDL-C بالا، بیشتر در معرض خطر التهاب و کاهش سیستم ایمنی بدن هستند.

    کلیدواژگان: پروتئین واکنشی C با حساسیت بالا، نیم رخ لیپیدی، فعالیت بدنی، سالمندی، چاقی
  • میثم علی پور راز، علی گلستانی*، حسین طاهری چادرنشین صفحات 80-95
    زمینه و هدف

    مولکول های چسبان سلولی نوع یک و نیمرخ لیپیدی به عنوان عوامل اصلی در بروز آترواسکلروز و بیماری های التهابی می باشند. بنابراین، هدف مطالعه حاضر بررسی اثر هشت هفته تمرین ترکیبی (مقاومتی- هوازی) همراه مصرف مکمل ویتامین E بر سطوح سرمی مولکول های چسبان سلولی نوع یک (ICAM-1) و نیمرخ لیپیدی در مردان غیر فعال دارای اضافه وزن بود.

    روش تحقیق: 

    بدین منظور 32 مرد سالم غیر فعال و دارای اضافه وزن (نمایه توده بدن، 0/91 ± 26/69 کیلوگرم بر متر مربع) در مطالعه نیمه تجربی حاضر شرکت کردند و به طور تصادفی در چهار گروه برابر از نظر تعداد (هشت نفر) شامل گروه های کنترل، مکمل، تمرین + دارونما  و تمرین + مکمل تقسیم شدند. شرکت کنندگان 400 واحد بین المللی ویتامین E را روزانه در مدت هشت هفته مصرف کردند. تمرینات ترکیبی (مقاومتی هوازی) به مدت هشت هفته با تکرار سه جلسه در هفته به اجرا درآمد. نمونه های خونی در حالت ناشتا قبل و بعد از دوره مداخله گرفته شد. از آزمون تحلیل کوواریانس در سطح معنی داری 05/0>p برای ارزیابی داده ها استفاده شد.

    یافته ها

    هیچ گونه تغییر درون گروهی معنی داری در سطوح سرمی ICAM-1، لیپوپروتیین کلسترول با چگالی پایین (LDL-C) و تری گلیسرید (TG) مشاهده نشد (0/05<p). با وجود این، لیپوپروتیین کلسترول با چگالی بالا (HDL-C) در گروه تمرین + مکمل افزایش معنی داری پیدا کرد (0/05>p). تفاوت بین گروهی معنی داری در سطوح سرمی ICAM-1 و نیمرخ لیپیدی بعد از مداخله مشاهده نشد (0/05<p).

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه حاضر مبین این است که تمرین ترکیبی توام با مصرف ویتامین E اثری بر سطوح سرمی ICAM-1 ندارد، ولی باعث بهبود آمادگی هوازی مردان غیرفعال دارای اضافه وزن می شود.

    کلیدواژگان: تمرینات ورزشی، ویتامین E، مولکول چسبان سلولی نوع 1، نیمرخ لیپیدی
|
  • Abbas Rezaee, Masoud Rahimi, Majid Jalili, Farzad Nazem * Pages 8-19
    Background and Aim

    Accurate and fast estimation of maximal oxygen uptake (VO2max) as an indicator of cardio-respiratory fitness (CRF) by regression equations without exercise tests in large populations is of great importance in the field of health and sport sciences. Therefore, the aim of this study was to evaluate the cross-validation of the non-native non-exercise (N-EX) regression equations in estimating VO2max of healthy and adolescent boys using the standard method of respiratory gas analysis.

    Material and Methods

    This research was a cross-sectional study in which 349 healthy boys children and adolescents (age: 12.49±2.72 year, BMI: 20.13±4.70 kg/m2 and VO2max: 41.50±6.47 ml/kg/min) were participated. VO2max was measured on a treadmill by the respiratory gas analysis in modified Bruce exercise test (criterion method) and then estimated by three non-native N-EX regression equations. To evaluate the cross-validation the validity of the N-EX regression equations, Pearson correlation, paired sample t-test and Bland-Altman agreement were used for extraction of results.

    Results

    A significant correlation was observed between VO2max measured by criterion method and N-EX equations (R=0.63 - 0.73, p<0.01). However, a significant difference (p<0.01) was observed between VO2max of criterion method and predicted VO2max by N-EX regression equations (mean difference=6.4–11.69 ml/ kg/min). Also, the Bland-Altman plot showed low agreement between measured and predicted VO2max.

    Conclusions

    The nonnative N-EX regression equations studied in the present research do not have the necessary accuracy to estimate the VO2max of in healthy children and adolescent boys. Therefore, it seems necessary to verify foreign N-EX VO2max regression equations before use in the Iranian population.

    Keywords: Cardio-respiratory fitness, Regression equations, Comprehensive health studies
  • Ali Hoseleh, Ali Yaghoubi *, Amir Shahriar Ariamanesha, Najme Rezaeian Pages 20-29
    Background and Aim

    Limited studies have investigated the effect of electrical muscle stimulation (EMS) on muscle growth factors in athletes after the anterior cruciate ligament (ACL) rehabilitation. The aim of the present study was to compare the effect of resistance training and resistance training combined with EMS on serum levels of peroxisome proliferator activated receptor-gamma co-activator 1-alpha (PGC-1α), insulin-like growth factor-1 (IGF-1) and myostatin in male athletes after ACL surgery.

    Materials and Methods

    Twenty volunteers with 26.01±1.12 year’s old, 177.10±9.59 cm height and 71.16±6.65 kg weight were randomly divided into two groups including resistance training combined with EMS and resistance training. The subjects in both groups performed three sets of resistance training movements with an intensity of 30-70% of 10 maximum repetitions for 12 weeks. The subjects in the resistance training combined with EMS group performed exercise training with electrical stimulation with a frequency of  35-70 Hz. Blood samples were taken from all subjects before and 48 hours after the last training session. ELISA method was used to measure serum PGC-1α, IGF-1 and myostatin levels. The comparison between groups was done using analysis of covariance test at a significance level of p<0.05.

    Results

    The results showed that 12 weeks of resistance training combined with EMS compare to resistance intervention caused a significant increase in serum IGF-1 concentration and a significant decrease in serum myostatin levels, without significant change in serum PGC-1α of the participants.

    Conclusion

    Overall, resistance training combined with EMS compared to traditional resistance training may lead to changes in serum levels of myostatin and IGF-1, which in turn increases the volume and strength of quadriceps and hamstring athletes after ACL surgery and can be used in ACL rehabilitation period.

    Keywords: Myostatin, peroxisome proliferator activated receptor-gamma co-activator 1-alpha, Insulin-like growth factor-1, exercise training, Electrical stimulation
  • Saeed Ilbeigi *, Marziyeh Saghebjoo, Maliheh Behmadi Pages 30-41
    Background and Aim

    Increased oxidative stress due to exercise as well as the body’s ability to deal with its complications cause different levels of health and disease in people. Therefore, this study aimed to evaluate the effect of two weeks of curcumin supplementation on serum level of malondialdehyde (MDA) and superoxide dismutase (SOD) indices after a session of intense intermittent training in overweight and obese girls.

    Materials and Methods

    Twenty two overweight and obese girls (mean age: 21±1.79 years; weight: 68.80±7.81 kg; body mass index: 31.18±1.96 kg/m2) as purposefully selected and randomly divided into two homogeneous groups (experimental and placebo) according to age and body mass index. The experimental group was underwent intense acute intermittent activity (shuttle run activity protocol; 85 to 95% heart rate percent) and curcumin supplement (80 mg/day post-lunch). The results were extracted using repeated measures ANOVA, one-way ANOVA, and LSD post hoc tests at the level of p<0.05.

    Results

    Intense intermittent activity caused a significant increase in MDA (p=0.001) and a significant decrease in SOD (p=0.001) while two weeks of curcumin supplementation caused a significant decrease in MDA (p=0.009) and a significant increase in SOD (p=0.01). On the other hand, two weeks of curcumin supplementation before intense intermittent activity did not significantly change MDA (p=0.06) and SOD (p=0.21).

    Conclusion

    Two weeks of curcumin supplementation could inhibits lipid peroxidation.

    Keywords: Intense intermittent exercise, Malondialdehyde, Superoxide dismutase, Antioxidant supplements
  • Seyed Abdolreza Sajjadi, Hadi Ghaedi *, Masoud Rahmati Pages 42-54
    Background and Aim

    Exercise and training can maintain the health and plasticity of the nervous system. Tropomodulin-2 (Tmod2) plays an important roles in the central nervous system and it correlated with various functions such as the formation of new synapses and increased neuritis extension. The aim of this study was to evaluate the effect of low-intensity endurance training on Tmod2 protein levels and Malondialdehyde (MDA) in the hippocampal tissue of male Wistar rats.

    Materials and Methods

    For this experimental research, 20 rats were randomly divided into two groups including training (n=10) and control (n=10), that for the training group, the endurance training program was run for six weeks at 20-40 percent of maximum running speed. Forty eight hours after the last training session, the rats were dissected and hippocampal tissue was extracted. Immunohistochemistry and Elisa methods were used for measuring the expression of Tmod2 protein and MDA respectively. Independent t-test was used to compare the groups at the significant level of p<0/05.

    Results

    Based on the results, low-intensity endurance training significantly increased the expression of Tmod2 protein (p=0.01) but the MDA concentration (p=0.001) reduced during training as compared to the control group.

    Conclusion

    Endurance training showed a beneficial effect on Tmod2 and also the nervous system; however, reducing the concentration of MDA can be considered as a decreasing of the oxidative stress; a change that shows the protective effects of this training method against oxidative stress.

    Keywords: Endurance training, Tropomodulin-2, Malondialdehyde, Hippocampus, Rats
  • Zohreh Zeighami, Aghaali Ghasemnian, Samaneh Hadi * Pages 56-66
    Background and Aim

    Considering the role of zinc in activating antioxidant enzymes, the aim of the present study was to investigate the effect of eight weeks of endurance training and zinc supplementation on glutathione peroxidase activity and total antioxidant capacity in the skeletal muscle of male Wistar rats.

    Materials and Methods

    Thirty two mature male Wistar rats, were randomly divided into four groups (each group was included eight rats) as control, endurance training, zinc supplementation and endurance training+supplement. The training protocol consisted of running on a treadmill for eight weeks (five days/week) with ad libitum access to water and food. In the zinc supplemented and endurance training+zinc groups, 227 mg of zinc sulfate were used per 100 ml of consumed water for eight weeks period. Then, 48 hours after the last exercise session and after eight hours of fasting, tissue samples of gastrocnemius muscle were collected and enzyme activity of glutathione peroxidase (GPX) and total antioxidant capacity (TAC) in gastrocnemius muscle was measured by spectrophotometric method. Data were analyzed using one-way analysis of variance and Tukey’s post hoc tests at the significant level p≤0.05.

    Results

    The results showed that after eight weeks of endurance training along with zinc supplementation there was a significant increase in GPX of gastrocnemius muscle compared to the endurance training group (p=0.001). In addition, eight weeks of endurance training showed a significant decrease in GPX of gastrocnemius muscle compared to the control group (p=0.03). Moreover, endurance training along with zinc supplementation also showed a significant increase in TAC of gastrocnemius muscle as compared to supplement (p=0.008) and training (p=0.001) groups.

    Conclusion

    Considering the effect of zinc supplementation along with endurance training on increasing of GPX and TAC, zinc supplementation will probably prevent the reduction of antioxidant enzymes and complications caused by strenuous endurance training.

    Keywords: Endurance training, Antioxidants, Oxidative stress, Zinc supplementation
  • Seyed Morteza Sajadi, Mohammadreza Kordi *, Seyyed Reza Attarzadeh Hosseini, Hamzeh Akbari Bokani, Mahdi Aliakbari Pages 68-79
    Background and Aim

    Evidence has shown that C-reactive protein (CRP) is not only an inflammatory biomarker but also an important risk factor associated with aging-related diseases including cardiovascular, metabolic, and kidney disorders. Therefore, the aim of this study was to investigate the comparison of serum high-sensitivity CRP (hs-CRP) and lipid profile levels in active and sedentary elderly people during the first peak of Covid-19 pandemic.

    Materials and Methods

    Seventy seven elderly men and women (mean age 61.43±6.07 years) based on body mass index (BMI) were divided into three groups including the healthy (BMI as 18.5-24.9 kg/m2), overweight (BMI as 25-29.9 kg/m2), and obese (BMI as more than 30 kg/m2) groups. Serum lipid profile and hs-CRP, and waist-hip ratio (WHR) were measured in the study groups. Data analysis was performed using one-way analysis of variance (ANOVA), chi-square (χ2) and regression coefficient at the significant level of p≤0.05.

    Results

    The average levels of hs-CRP in obese older were significantly higher than normal weight (p=0.01). Also, serum hs-CRP and low density lipoprotein cholesterol (LDL-C) were significantly higher in elderly people with low physical activity level than same people with moderate physical activity level (p=0.0001 and p=0.006; respectively). A negative and significant correlation was also observed between the level of physical activity with WHR (p=0.01) and BMI (p=0.006).

    Conclusion

    Obese older adults who are inactive and with least physical activity in the condition of Covid-19 pandemic due to high hs-CRP and LDL-C, are more at risk of inflammation and weakened immune system.

    Keywords: High-sensitivity CRP, Lipid profile, Physical activity, Aging, Obesity
  • Meysam Alipour-Raz, Ali Golestani *, Hossein Taherichadorneshin Pages 80-95
    Background and Aim

    Intercellular adhesion molecule-1 (ICAM-1) and lipid profiles are the main factors in the occurrence of atherosclerosis and inflammatory diseases. Therefore, the purpose of current study was to investigate the effects of eight weeks of combined trainings (Resistance - Aerobic) along with vitamin E supplementation on the serum levels of ICAM-1 and lipid profiles in sedentary and overweight men.

    Materials and Methods

    For this purpose, 32 healthy sedentary overweight men (body mass index, 26.69 ± 0.91 kg/m2) participated in this semi experimental study and were randomly divided into four equal groups (n=8) of control, supplementation, exercise + placebo, and exercise + supplementation. Participants used 400 IU of vitamin E per day for eight weeks. Concurrent exercise (Resistance - Aerobic) was performed for eight weeks, three sessions per week. Fasting blood samples were taken pre and post of study protocol. Analysis of covariance test was used to evaluate the data at a significance level of p<0.05.

    Results

    No significant intra-group changes were observed in the serum level of ICAM-1, low density lipoprotein cholestrol and triglyceride (p>0.05). Despite this, high density lipoprotein cholestrol increased significantly in the training–supplementation group (p<0.05). There was no significant inter-group difference in ICAM-1 serum levels  and lipid profile after interventions (p>0.05).

    Conclusion

    The results of current study suggested that concurrent exercise training along with vitamin E supplementation had no effect on serum ICAM-1, but it improved aerobic power in sedentary overweight men.

    Keywords: exercise training, Vitamin E, Intercellular adhesion molecule-1, Lipid profile