فهرست مطالب

مدیریت زنجیره تامین - پیاپی 79 (تابستان 1402)

فصلنامه مدیریت زنجیره تامین
پیاپی 79 (تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/05/07
  • تعداد عناوین: 8
|
  • احمدرضا حسین زاده، محمدابراهیم محمدپورزرندی*، محمدعلی افشارکاظمی صفحات 1-15

    تبیین راهبردهای رقابتی مدیریت زنجیره تامین امری حیاتی است. لذا بررسی ریسک های زنجیره تامین برای انتخاب بهترین معیار، استراتژی جدیدی در جهت مدیریت و کنترل ریسک ها و کاهش آسیب پذیری فرآیند زنجیره تامین در راستای بهبود فرآیند و بهره وری است. هدف از پژوهش حاضر، شناسایی و رتبه بندی ریسک های زنجیره تامین سه سطحی (تامین کننده، تولیدکننده و توزیع کننده) با تمرکز بر سطح (2) تولید و عملیات به منظور تبیین راهبردی نوین در شرکت عملیاتی تولید نفت و گاز است. مقاله حاضر با بررسی مطالعات انجام شده در زمینه شناسایی و رتبه بندی ریسک های مدیریت زنجیره تامین ناب، چابک، تاب آور و سبز، با ارایه مدلی تحلیلی ترکیبی مبتنی بر دلفی فازی و فرآیند تحلیل شبکه ای در محیط نرم افزار سوپردیسیژن انجام شده است. ریسک های شناسایی شده با استفاده از مرور ادبیات، 32 مولفه موثر با زمینه ها و فضای واقعی زنجیره تامین و با نظرسنجی از تیم خبره 17 نفره، طی سه مرحله طبق روش دلفی فازی، صورت پذیرفته است. درنهایت پس از پالایش و ارزیابی عوامل مستخرج، منجر به شناسایی 6 معیار (محیطی، تامین، سیستم اطلاعاتی، فرآیند، کنترل و تقاضا) متشکل از 26 ریسک، دسته بندی و رتبه بندی گردید. مطابق با یافته های تحقیق، ریسک های معیار فرآیند دارای بیشترین وزن، به عنوان معیار برتر انتخاب گردید و به ترتیب معیارهای تامین، کنترل، محیطی، تقاضا و سیستم اطلاعاتی در اولویت های بعدی قرار گرفتند. تبیین راهبرد نوین، راهبردهای رقابتی چابک، ناب، تاب آور و سبز به ترتیب اولویت بندی گردیدند.

    کلیدواژگان: دسته بندی ریسک های زنجیره تامین، دلفی فازی، راهبردهای رقابتی، زنجیره تامین لارج، فرآیند تحلیل شبکه ای
  • صادق فیض الهی، وحید شرفی* صفحات 17-38
    امروزه برای دستیابی به منافع رقابتی در بازار، طراحی شبکه زنجیره تامین، امری ضروری است. بهینه سازی این شبکه منجر به مدیریت کارا و موثر عملیات کل زنجیره تامین می شود. در این مقاله یک زنجیره تامین حلقه بسته طراحی شده است که به صورت چند هدفه، چند سطحی و تک محصولی با بازگشت محصول بررسی می شود. اهداف اصلی این مسیله، حداقل کردن هزینه ها، افزایش سود حاصل از محصول بازیافتی، افزایش صرفه جویی هزینه های حاصل از بازیافت و اثرات زیست محیطی می باشد. از طرفی با توجه به اینکه در دنیای واقعی، داده های مربوط به شاخص های اثرگذار در مسایل، به صورت قطعی در دسترس نمی باشد بنابراین استفاده از رویکرد غیرقطعی مناسبتر خواهد بود. در این مطالعه نیز، تقاضا و ظرفیت تامین کننده غیر قطعی و رویکرد استفاده شده برای حل مدل چند هدفه رویکرد  THو با استفاده از نرم افزار GAMS حل و مورد بررسی قرار گرفت. با افزایش سایز مسیله، حل مدل با روش ذکر شده غیر ممکن است بنابراین مسیله پیشنهادی با استفاده از الگوریتم های MOPSO و NSGA-II حل و نتایج عملکرد هر دو الگوریتم با هم مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج نشان دهنده این است که جواب های تولیدی با الگوریتم NSGA-II از کیفیت بالاتری برخوردار است.
    کلیدواژگان: زنجیره تامین حلقه بسته، تقاضای فازی، ظرفیت تامین کننده فازی، الگوریتم NSGA-II، الگوریتم MOPSO
  • حسن ترابی*، متینه نصرتی صفحات 39-48

    در عصر حاضر زنجیره تامین سهم بزرگی از فعالیت های بشری را به خود اختصاص داده است. در حوزه مدیریت زنجیره تامین و دستیابی به عملکرد بهتر و تمرکز بر قابلیت اصلی، پایش عملکرد تامین کننده بسیار حایز اهمیت است. از یک سو موضوع جهانی سازی و برون سپاری های فرا قاره ای و از سوی دیگر موضوع پایداری، بر شدت اهمیت انتخاب رویکرد مناسب نسبت به تامین کننده بر اساس اهمیت راهبردی و ریسک تامین، است. بنابراین، موفقیت سازمان ها در محیط رقابت جهانی به شدت به تدوین نوع ارتباط با تامین کنندگان اعم از وابسته سازی، همکاری، پاداش دراز مدت و رویکرد چند منبعی وابسته است. در این مقاله با بکارگیری استنتاج عصبی- فازی تطبیقی به ارزیابی عملکرد زنجیره تامین بر اساس مولفه های قابلیت اطمینان، پاسخگویی، چابکی، هزینه ها و کارایی مدیریت دارایی در مورد مطالعاتی "شرکت خالص سازان روی زنجان" پرداخته شده است. خروجی بررسی شاخص های مرتبط با هر مولفه در این روش، در مجموع منجر به پیش بینی عملکرد تامین کننده و تدوین راهبرد برای دستیابی به وضعیت مطلوب خواهد شد. علاوه بر این، مقایسه مدلهای خوشه بندی نشان داد که روش خوشه بندی c میانگین فازی با تعداد 4 خوشه، دارای کمترین خطای پیش بینی است. نتایج  این پژوهش این امکان را می دهد تا عملکرد زنجیره تامین را از منظرهای مختلف مدل SCOR ، اندازه گیری کرد. در ادامه، این مدیران، می‏توانند اطلاعاتی را ارایه دهند که به متخصص سیستم برای تجزیه و تحلیل شکاف بین سطح عملکرد مورد انتظار و وضعیت فعلی از نظر مولفه های مورد اشاره کمک نماید.

    کلیدواژگان: ارزیابی عملکرد زنجیره تامین، مدل SCOR، سیستم استنتاج عصبی- فازی تطبیقی
  • آرین رضانیا، محمد موسی زاده* صفحات 49-66
    در این پژوهش، مسیله طراحی شبکه تاب آور زنجیره تامین میگو از طریق توسعه مدل برنامه ریزی خطی عدد صحیح مختلط مورد مطالعه قرار گرفته است. این پژوهش زنجیره تامین میگو را به عنوان مجموعه ای از تامین کننده ها (مراکز صید و آبزی پروری)، کارخانه های فرآوری میگو، مراکز توزیع، عمده فروشان، بازارها، کارخانه پودر ضایعات میگو و بازار پودر ضایعات میگو در نظر می گیرد. توابع هدف معرفی شده در این مدل ریاضی به دنبال به 1) حداقل رساندن هزینه کل شامل هزینه های احداث، حمل و نقل و قابلیت ردیابی، 2) بیشینه سازی پایداری از طریق ارتقاء میزان اشتغال ایجاد شده و 3) به حداکثر رساندن خاصیت ارتجاعی شبکه زنجیره تامین می باشد. در نهایت مدل تحت عدم قطعیت پارامترهای مربوط به تقاضا و با استفاده از نسخه بهبود یافته روش محدودیت افزوده (‏AUGMECON)‏ در نرم افزار گمز حل شده و نقاط پارتوی کارا از میان جواب های مورد بررسی قرار گرفته است. به منظور انتخاب مناسب ترین جواب از میان نقاط پارتو یافت شده، از روش تصمیم گیری تاپسیس نیز بهره گرفته شده است.
    کلیدواژگان: طراحی شبکه زنجیره تامین حلقه بسته، تاب آوری، قابلیت ردیابی، روش امکانی- استوار، تاپسیس
  • پیام محبی، اکبر عالم تبریز*، محمدجواد ارشادی، امیر عزیزی صفحات 67-86
    هدف تحقیق حاضر ارایه یک مدل برنامه ریزی ریاضی برای زنجیره تامین تاب آور با در نظر گرفتن معیار پاسخگویی و اثرات غیر قطعی کووید 19می باشد. برای این منظور پس از انجام مطالعات کتابخانه ای یک مدل زنجیره تامین سه هدفه با لحاظ کردن اهداف پایداری و تاب آوری طراحی شد. تابع هدف اول به طور ترکیبی شامل تاب آوری و هزینه است و دو هدف بعدی شامل اهداف زیست محیطی و مسیولیت اجتماعی می باشد. سپس مدل با استفاده از الگوریتم فراابتکاری NSGA-III مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت. نتایج نشان می دهد که اعمال تاب آوری و پایداری منجر به استفاده بهتر از مواد، خرید مواد کمتر، بازیافت بیشتر و همچنین امحای کمتر مواد می شود که این به نفع زنجیره تامین  می باشد. از سوی دیگر با توجه به عدم قطعیت در مدل نتایج نشان می دهد که عدم قطعیت بر هر سه تابع هدف اثر داشته و منجر به بدتر شدن آن می شود. در خصوص تحقق پاسخگویی این نتیجه حاصل می شود که تحقق پاسخگویی نیازمند هزینه بیشتر، تشدید مسایل زیست محیطی و البته بهبود مسیولیت اجتماعی می باشد. یعنی هر چه مسیولیت اجتماعی بیشتر شود پاسخگویی بیشتر می شود اما افزایش پاسخگویی مستلزم افزایش هزینه و بدتر شدن مسایل زیست محیطی نیز می باشد. در نهایت استراتژی های اثرگذار بر بهبود زنجیره تامین در دوران کووید بررسی شد که استراتژی های افزایش ظرفیت به عنوان بهترین استراتژی ها تعیین شدند.
    کلیدواژگان: زنجیره تامین تاب آور پایدار، معیار پاسخگویی، اثرات غیر قطعی کووید19
  • معصومه عزیزی نفطه، محمود شهرخی* صفحات 87-101
    گزینش تامین کننده از جمله مهمترین مسایل مربوط به بهینه سازی زنجیره تامین است. هدف این پژوهش ارایه یک رویکرد کارآ برای مسیله گزینش تامین کننده و تخصیص سفارش است به گونه ای که از یک سو معیارهای پایداری تامین کننده و از سوی دیگر بیشینه سازی سود کل، در محیط عدم قطعیت را مدنظر قرار می دهد. برای این منظور، نخست با روش تصمیم گیری چندمعیاره COPRAS، که برای استفاده از اعداد فازی نوع 2 نقطه ای و فازی شهودی تغییر یافته است، تامین کنندگان بر پایه معیارهای پایداری رتبه بندی می شوند. سپس حداکثر کردن رتبه های بدست آمده برای تامین کنندگان برگزیده به عنوان تابع هدف دوم در یک مدل برنامه ریزی دو هدفه مورد استفاده قرار می گیرد، جایی که تابع هدف اول بیشینه سازی سود کل است. برای حل مدل ریاضی از روش بهینه سازی چندهدفه فازی استفاده شده است که در آن کمینه مطلوبیت حاصل از برآورده شدن هر یک از  اهداف، بیشینه می شود. مدل ریاضی با روش بهینه سازی چندهدفه فازی حل شده است که در آن مینیمم مطلوبیت حاصل از برآورده شدن اهداف بیشینه می شود. رویکرد پیشنهادی برای یک مسیله فرضی نمونه به صورت دقیق حل شده و با انجام تحلیل حساسیت، میزان تغییر پاسخ بهینه نسبت به تغییرات پارامترهای اصلی مدل مشخص شده و مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان می دهد که چگونه می توان به طور همزمان تا حد امکان، سود سازمان را افزایش داده و در عین حال، سفارش بیشتری به تامین کنندگان دارای درجه پایداری بالاتر تخصیص داد.
    کلیدواژگان: گزینش تامین کننده پایدار، تخصیص سفارش، روش کوپراس، فازی نوع 2، بهینه سازی فازی
  • اعظم مدرس، وحیده بافندگان امروزی، زهرا مهمی*، آزاده مدرس صفحات 103-121
    طراحی کار آمد زنجیره تامین باعث بهبود عملکرد در سازمان ها می شود. این موضوع در زنجیره تامین محصولات کشاورزی کمتر مورد توجه قرار گرفته است. در این مطالعه تلاش می شود با رویکردی یکپارچه به بررسی برنامه ریزی برای تامین، تولید و توزیع پرداخته شود.  در این پژوهش یک مدل برنامه ریزی عدد صحیح چند هدفه که به دنبال حداقل کردن هزینه ها،  آثار زیست محیطی و حداکثر کردن اهمیت تامین کنندگان می باشد، ارایه شده است. در این پژوهش از ترکیبی از روش های تصمیم گیری چند معیاره برای اولویت بندی تامین کنندگان استفاده شد. پس از آن وزن های به دست آمده تحت ورودی های مدل چند هدفه در نظر گرفته شدند. مدل پیشنهادی با در نظر گرفتن ترکیبی از معیارهای کیفی و کمی و با توازن برقرار کردن بین معیارها می تواند ترکیبی از بهترین تامین کنندگان را پیدا کند. مقایسه جواب های حاصل از مدل ارایه شده با میزان واقعی متغیرها در بازه زمانی مورد مطالعه تفاوت آشکار در هزینه ها را روشن ساخت و نتایج حاکی از آن است که مدل ارایه شده   می تواند هزینه ها را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. با انجام تحلیل حساسیت بر روی یکی از پارامترهای کلیدی مدل (تقاضا)، اثر این پارامتر بر توابع هدف بررسی شد و نتایج نشان دادند در فاصله تغییرات 10 درصدی در میزان تقاضا تفاوت قابل ملاحظه ای در توابع هدف مشاهده نمی شود در حالی که  اگر تغییرات تقاضا در محدوده 20 درصدی تغییر کند تفاوت آشکاری در توابع هدف پدید می آید. بنابراین می توان گفت جواب های حاصل از حل مدل و در زمان مناسب حاکی از کارایی و صحت مدل می باشد و مبین قابلیت مدل مذکور برای پاسخگویی به شرایط واقعی است. جهت اعتبار سنجی مدل ارایه شده جواب های حاصل با میزان واقعی متغیرها در بازه زمانی مورد مطالعه مقایسه گردیده که نتایج حاکی از کاهش هزینه در مدل ارایه شده می باشد. بنابراین می توان گفت جواب های حاصل از حل مدل و در زمان مناسب حاکی از کارایی و صحت مدل می باشد و مبین قابلیت مدل مذکور برای پاسخگویی به شرایط واقعی است.
    کلیدواژگان: زنجیره تامین، بهینه سازی چند هدفه، برنامه ریزی خطی متریک، لجستیک یکپارچه
  • سجاد امیریان، مقصود امیری*، محمدتقی تقوی فرد صفحات 123-151

    تولید محصولات نوآورانه به عنوان راه کار موثری در رفع نیازهای دایما در حال تغییر مشتریان از طریق طراحی زنجیره تامین قابل حصول است. زنجیره تامین پایدار و قابل اطمینان به عنوان یک استراتژی نوآورانه، می تواند رضایتمندی مشتریان را کسب کرده و بقاء شرکت را تضمین کند. با این حال، بررسی ادبیات موضوع مشخص ساخت که خلا بزرگی در زمینه ادغام پایداری و قابلیت اطمینان در طراحی شبکه زنجیره تامین وجود دارد و هنوز کار کافی برای شناسایی پارادایم زنجیره تامین پایدار و قابل اطمینان صورت نگرفته که ضرورت علمی انجام این تحقیق را نشان می دهد. بنابراین، تجزیه و تحلیل توصیفی و محتوایی ادبیات طراحی شبکه زنجیره تامین که پایداری و قابلیت اطمینان را به صورت یکپارچه در نظر گرفته اند، دستور کار پژوهش حاضر می باشد. این مرور ادبیات، تعداد 65 مقاله منتشر شده از 2011 تا آگوست 2022 در پایگاه های وب آو ساینس و اسکوپوس را شامل می شود. نتیجه بررسی نشان داد که ادغام پایداری و قابلیت اطمینان در طراحی شبکه زنجیره تامین، پر جنب و جوش و به سرعت در حال رشد در صنایع مختلف است. کشورهای در حال توسعه و صنعت انرژی با بیشترین تعداد مقاله، زمینه های پژوهشی مطالعات بوده اند. بیشتر مطالعات، ساختار زنجیره تامین را به صورت جریان رو به جلو در نظر گرفته اند. برنامه ریزی خطی مختلط عدد صحیح، پرکاربردترین رویکرد مدل سازی است که توسط الگوریتم های اکتشافی و فراابتکاری پشتیبانی می شوند. نتایج بررسی حاضر می تواند به عنوان یک راهنما، توسط برنامه ریزان و سیاست گذاران به طور موثر در تدوین استراتژی ها و سیاست هایی برای پیشبرد برنامه پایدار-قابل اطمینان استفاده شود.

    کلیدواژگان: پایداری، قابلیت اطمینان، زنجیره تامین، مرور سیستماتیک ادبیات
|
  • Ahmad Reza Hosseinzadeh, Mohammad Ebrahim Mohammad Pourzarandi *, Mohammad Ali Afsharkazemi Pages 1-15

    Explaining the competitive strategies of supply chain management is vital. Therefore, examining supply chain risks to choose the best criteria is a new strategy to manage and control risks and reduce the vulnerability of the supply chain process in order to improve the process and productivity. The purpose of the current research is to identify and rank the risks of the  three-level supply chain (supplier, producer and distributor) with a focus on level (2) of production and operations in order to explain the new strategy in the operating company of oil and gas production. This article has been done by reviewing the studies conducted in the field of identifying and ranking the risks of lean, agile, resilient and green supply chain management, by presenting a hybrid analytical model based on fuzzy Delphi and the network analysis process in the Super-Decision software environment. The risks identified using the literature review, 32 effective components with the contexts and the real space of the supply chain and with a survey of the expert team of 17 people, have been carried out in three stages according to the fuzzy Delphi method. Finally, after refining and evaluating the extracted factors, it led to the identification of 6 criteria (environment, supply, information system, process, control and demand) consisting of 26 risks, categories and ratings. According to the findings of the research, the risks of the process criterion with the highest weight were chosen as the superior criteria and the criteria of supply, control, environment, demand and information system were placed in the next priorities. Explaining the new strategy, agile, lean, resilient and green competitive strategies were prioritized in order.

    Keywords: Classification of Supply Chain Risks, Fuzzy Delphi, Competitive strategies, large supply chain, Network Analysis Process
  • Dadegh Feizollahi, Vahid Sharafi * Pages 17-38
    Nowadays, in order to achieve competitive advantages in the market, it is essential to design the supply chain network. Optimizing this network leads to efficient and effective management of the entire supply chain operation. In this article, a closed loop supply chain is designed, which is examined as multi-objective, multi-level and single product with product returns. The main goals of this issue are to minimize costs, increase profit from recycled products, increase cost savings from recycling and environmental effects. On the other hand, due to the fact that in the real world, the data related to the effective indicators in the problems are not available definitively, so it will be more appropriate to use the non-deterministic approach. In this study, the demand and capacity of the non-deterministic supplier and the approach used to solve the TH approach multi-objective model were solved and investigated using GAMS software. By increasing the size of the problem, it is impossible to solve the model with the mentioned method, so the proposed problem was solved using MOPSO and NSGA-II algorithms and the performance results of both algorithms were compared. The results show that the answers produced by the NSGA-II algorithm are of higher quality.
    Keywords: Closed loop supply chain, Fuzzy Demand, fuzzy supplier capacity, NSGA-II algorithm, MOPSO algorithm
  • Hassan Torabi *, Matineh Nosrati Pages 39-48

    In today's era, the supply chain has taken a large share of human activities. In the field of SCM, to achieve better performance and focus on core capabilities, supplier performance monitoring is very important. On the one hand, the issue of globalization and transcontinental outsourcing, and on the other hand, the issue of viability has imposed high importance to choosing the right approach to the supplier based on the strategic importance and supply risk. Therefore, the success of organizations in the global competition environment is highly dependent on formulating the type of relationship with suppliers, including affiliation, cooperation, long-term rewards, and a multi-source approach. In this paper, by using adaptive neuro-fuzzy inference, the performance of the SC has been evaluated based on the components of reliability, responsiveness, agility, costs and efficiency of asset management in the case study of " Zanjan Zinc Refinery Company". The output of examining the indicators related to each component in this method will lead to predicting the performance of the supplier and formulating a strategy to achieve the desired situation. In addition, the comparison of clustering models showed that the fuzzy mean clustering method with the number of 4 clusters has the lowest prediction error. The results of this research make it possible to measure the performance of the SC from different perspectives of the SCOR model. One can also provide information that helps the system expert to analyze the gap between the expected and the current performance level in terms of the mentioned components.

    Keywords: Evaluation of supply chain performance, SCOR Model, adaptive neuro-fuzzy system
  • Arian Rezania, Mohammad Mousazadeh * Pages 49-66
    In this paper, the problem of designing a resilience closed-loop shrimp supply chain network is studied through developing a mixed integer linear programming (MILP) model. This research considers the shrimp supply chain as a set of suppliers (fishing and aquaculture centers), shrimp processing factories, distribution centers, wholesalers, markets, shrimp waste powder factory and shrimp waste powder market. The three objective functions introduced in this mathematical model are aimed at 1) minimizing the total costs of the network, including establishment, transportation and traceability costs, 2) maximizing sustainability by improving the employment rate, and 3) maximizing the resilience of the supply chain. Finally, the model has been analyzed considering the uncertainty in the demand parameter. The model is solved using the improved version of the augmented constraint method (AUGMECON) using GAMS software and Pareto efficient solutions are found. In order to find the most suitable solution among the Pareto solutions, TOPSIS method is utilized.
    Keywords: Closed loop supply chain network design, resilience, Traceability, robust-possibilistic method, TOPSIS
  • Payam Mohebbi, Akbar Alem Tabriz *, Mohammad Javad Ershadi, Amir Azizi Pages 67-86
    The aim of the current research is to develop a mathematical programming model to provide a resilience considering the quality of response and non-determinism of covid-19. For this purpose, library studies of a three-objective chain model have been designed with regard to the objectives of sustainability and resilience. The first goal includes resilience and cost, and the next two goals include environmental and social responsibility. Then the model was analyzed using NSGA-III meta-heuristic algorithm. The results show that applying resilience and sustainability leads to better use of materials, purchase of less materials, more recycling, and less disposal of materials, which benefits the supply chain. on the other hand, considering the uncertainty in the model, the results show that uncertainty has an effect on all three objective functions and leads to its deterioration. Regarding the realization of accountability, it is concluded that the realization of accountability requires more cost, intensifying environmental issues and of course improving social responsibility. That is, the more social responsibility increases, the more accountability, but increasing accountability requires increasing costs and worsening environmental issues. Finally, the effective strategies for improving the supply chain during the Covid era were examined, and the capacity increase strategies were determined as the best strategies.
    Keywords: Sustainable resilient supply chain, accountability criteria, uncertain effects of Covid-19
  • Masoomeh Azizi Nafteh, MAHMOUD SHAHROKHI * Pages 87-101
    Supplier selection is one of the most important issues related to supply chain optimization. This research aims to present an effective approach to the problem of supplier selection and order allocation in a way that takes into account supplier stability criteria on the one hand and total profit maximization on the other hand, in an environment of uncertainty. For this purpose, suppliers are first ranked based on sustainability criteria with the COPRAS      multi-criteria decision-making method, which is modified to use type 2 fuzzy numbers and intuitionistic fuzzy. Then, the maximization of the obtained ranks for the selected suppliers is used as the second objective function in a bi-objective programming model, where the first objective function is the maximization of the total profit. To solve the mathematical model, the fuzzy multi-objective optimization method has been used, in which the minimum utility resulting from the fulfillment of each of the objectives is maximized. The mathematical model is solved by the fuzzy multi-objective optimization method, in which the minimum utility obtained from the fulfillment of the objectives is maximized. The proposed approach for a sample hypothetical problem has been solved accurately and by performing sensitivity analysis, the amount of change in the optimal response to changes in the main parameters of the model has been identified and investigated. The results show how to simultaneously increase the profit of the organization as much as possible and, at the same time, allocate more orders to suppliers with a higher degree of sustainability.
    Keywords: Sustainable supplier selection, order allocation, COPRAS method, Fuzzy type 2, Fuzzy optimization
  • Azam Modares, Vahideh Bafandegan Emroozi, Zahra Mohemmi *, Azade Modares Pages 103-121
    Efficient supply chain design improves performance in organizations. This issue has been given less attention in the supply chain of agricultural products. This study uses an integrated approach to planning for supply, production, and distribution. This research presents a  multi-objective integer programming model that seeks to minimize costs, environmental effects and maximize suppliers' importance. This research used a combination of             multi-criteria decision-making methods to prioritize suppliers. After that, the obtained weights were considered under the inputs of the multi-objective model. The proposed model can find a combination of the best suppliers by considering a variety of qualitative and quantitative criteria and balancing the criteria. Comparing the answers obtained from the presented model with the actual amount of variables in the studied period clarified the apparent difference in costs. The results indicate that the proposed model can reduce costs significantly. The effect of this parameter on the objective functions was investigated by performing a sensitivity analysis on one of the critical parameters of the model (demand). The results showed that there is no significant difference in the objective functions within the interval of 10% changes in the amount of demand. In comparison, if the demand changes within 20%, a noticeable difference in the objective functions appears. Therefore, it can be said that the answers obtained from solving the model at the right time indicate the model's efficiency and accuracy and show the model's ability to respond to actual condition.
    Keywords: Supply Chain, Multi-Objective Optimization, L-P metric, Integrated Logistics
  • Sajad Amirian, Maghsoud Amiri *, Mohammad Taghi Taghavifard Pages 123-151

    The continuity of any business depends on responding to customers' ever-changing needs. Production of innovative products is an effective way to meet this need. Design is one of the main tools for companies to achieve innovation. Designing a sustainable and reliable supply chain as an innovative strategy can gain customer satisfaction and ensure the company's survival. In this regard, the agenda of the present research is the descriptive analysis and content analysis of supply chain network design models, which considered sustainability and reliability in an integrated manner. This literature review includes 65 articles published in Web of Science and Scopus databases from 2011 to August 2022. The research result showed that the integration of sustainability and reliability in the supply chain network design is vibrant and rapidly growing in various industries. Developing countries and the energy industry with the most significant number of articles have been the research fields of the studies. Most of the studies have considered the structure of the supply chain as a forward flow. Mixed integer linear programming (MILP) is the most widely used modeling approach supported by heuristic and meta-heuristic algorithms. The results of the present review can be used as a guide by planners and policymakers to formulate strategies and policies to advance the sustainable-reliable program effectively.

    Keywords: Sustainability, Reliability, Supply Chain, systematic literature review