فهرست مطالب

فن آوری اطلاعات و ارتباطات در علوم تربیتی - سال چهاردهم شماره 1 (پیاپی 53، پاییز 1402)

فصلنامه فن آوری اطلاعات و ارتباطات در علوم تربیتی
سال چهاردهم شماره 1 (پیاپی 53، پاییز 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/07/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • هادی کازرونی شامیری، سعید مرادی*، جمال سلیمی، اسفندیار دشمن زیاری، بتول فقیه آرام صفحات 5-23

    پژوهش حاضر باهدف شناسایی شایستگی های مدیران رویکرد آموزش الکترونیک (مجازی) در دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوزستان انجام شده است، این پژوهش ترکیبی از فراتحلیل از نوع تحقیقات کیفی می باشد. جامعه آماری مورد مطالعه در بخش کیفی پژوهش بر اساس نظریه داده بنیاد صورت گرفته است. روش پژوهش به لحاظ نوع پژوهش، داده بنیاد می باشد. جامعه آماری خبرگان (حداقل 5 سال سابقه مدیریتی) به روش گلوله برفی 30 نفر انتخاب شدند. روش گردآوری داده ها مصاحبه تا اشباع نظری بود. روش تجزیه وتحلیل داده ها کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری انتخابی بود. حاصل تحلیل مصاحبه ها نشان داد که مولفه های شایسته گرایی مدیران دانشگاه آزاد اسلامی استان خوزستان منجر به شناسایی 186 گویه، 12 مولفه و 4 بعد بود. در بخش کمی از آزمون فریدمن استفاده شده بوده اولویت ها بر اساس وزن دهی میانگین استفاده شد. شایسته گرایی تخصصی - دانشی (شایستگی های آموزشی، شایستگی های پژوهشی، شایستگی های علمی، شایستگی های مهارتی)،شایسته گرایی ارتباطی (شایستگی های فردی، شایستگی های سازمانی، شایستگی های اجتماعی)، شایسته گرایی ساختاری - حرفه ای (شایستگی های فناوری و تکنولوژی، شایستگی های عقلانی، شایستگی های شخصیتی) شایسته گرایی اخلاقی - ارزشی (شایستگی های اعتقادی، شایستگی های معنوی «دینی و فرهنگی») شکل گرفت.

    کلیدواژگان: شایستگی مدیران، آموزش مجازی، یادگیری الکترونیک، آموزش الکترونیک
  • مجید کهرازهی*، عباس اناری نژاد صفحات 25-51

    پژوهش حاضر به بررسی اثربخشی و تحقق عناصر برنامه درسی در شبکه شاد از دیدگاه معلمان دوره ابتدایی پرداخته است. مطالعه حاضر، پژوهشی آمیخته با رویکرد (کیفی-کمی)، از نظر هدف کاربردی و از نوع توصیفی تحلیلی است. جامعه آماری پژوهش شامل تمام معلمان دوره ابتدایی سال تحصیلی 1400_1399 بخش مرکزی شهرستان میرجاوه استان سیستان و بلوچستان می باشد.روش انتخاب نمونه نیز به صورت هدفمند بوده است؛بدین صورت که از هر 10 مدرسه دوره ابتدایی 3 معلم و در مجموع 30 نفر جهت مصاحبه انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات در بخش کیفی استفاده از روش مصاحبه نیمه ساختار یافته با معلمان دوره ابتدایی ودر رویکرد کمی نیز استفاده از پرسشنامه محقق ساخته بود.روش تجزیه و تحلیل داده های کیفی انجام مراحل سه گانه کدگذاری و برای داده های کمی استفاده از آمار توصیفی بود. بعد از تجزیه و تحلیل داده های حاصل با تاکید بر عناصر اصلی برنامه درسی، 4 مقوله کلی (اصلی)، 29 مقوله فرعی و81 مقوله پایه ازمهمترین مولفه-های کلیدی برای آسیب شناسی شبکه شاد مشخص شدند.نتایج پژوهش نشان داد که میزان اثربخشی و تحقق عناصر برنامه درسی (شامل اهداف، محتوا،روش های یاددهی- یادگیری و ارزشیابی) در شبکه شاد نسبتا مطلوب می باشد؛ هرچند برای رسیدن به شرایط مطلوب به ویژه در بخش روش های یاددهی- یادگیری و ارزشیابی هنوز فاصله بسیاری وجود دارد.

    کلیدواژگان: آموزش مجازی، برنامه درسی، دوره ابتدایی، شبکه شاد، عناصر برنامه درسی
  • ربابه عباسی صاحبی*، یاسمن مدانلو صفحات 53-67

     هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر برنامه شاد بر انگیزش تحصیلی و مشغولیت تحصیلی دانش آموزان مقطع اول متوسطه شهر ساری در درس ادبیات فارسی در دوران کرونا بود. روش پژوهش حاضر از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل و دوره پیگیری یک ماهه بود. نمونه آماری مورد مطالعه شامل 30 نفر از دانش آموزان مقطع اول متوسطه شهر ساری بود که به شیوه نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب و با انتساب تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل جایدهی شدند (هر گروه 15 نفر). گروه آزمایش با استفاده از برنامه شاد در طی دو ماه و هر هفته به مدت 2 جلسه 90 دقیقه ای درس ادبیات را فرا گرفتند. اما گروه کنترل با استفاده از فایل های پی دی اف به یادگیری درس ادبیات پرداختند. ابزارهای مورد استفاده شامل پرسشنامه انگیزش تحصیلی والرند و دیگران (1992) و مشغولیت تحصیلی ریو و تی سنگ (2011) بود. نتایج حاکی از افزایش انگیزش و مشغولیت تحصیلی دانش آموزان در گروه آزمایشی در مقایسه با گروه کنترل بود. از آن جایی که برنامه شاد منجر به افزایش انگیزش و مشغولیت تحصیلی می شود لذا از این برنامه می توان به عنوان برنامه ای موثر در مدارس استفاده کرد.

    کلیدواژگان: برنامه شاد، انگیزش تحصیلی، مشغولیت تحصیلی، دانش آموزان، کرونا
  • مرضیه نیازاذری*، الهه حسن نژاد رودی صفحات 69-94

    هدف پژوهش حاضر شناسایی عوامل موثر بر سواد فناورانه معلمان در آموزش های مجازی در شبکه شاد بوده است. روش تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر گردآوردی داده ها توصیفی از نوع پیمایشی بود. جامعه آماری شامل کلیه معلمان زن مدارس ابتدایی اداره آموزش و پرورش شهر قایمشهر در سال تحصیلی 1401-1400 به تعداد،142نفر بودند. حجم نمونه با استفاده از جدول کرجسی و مورگان، تعداد 103نفر با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته بود. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه توسط اساتید متخصص تایید شد. پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ، برای کلیه متغیرهای پژوهش بالای 70/0 محاسبه شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار های آماری SPSS26 PLS , و از طریق از تحلیل مسیر استفاده شد. نتایج نشان داد که، آموزش ضمن خدمت، برنامه ریزی درسی با رویکرد فناورانه، زیرساخت سخت افزاری، زیرساخت نرم افزاری و محتوای الکتریکی از عوامل موثر بر سواد فناورانه معلمان می باشند و عامل زیر ساخت سخت افزاری بیشترین تاثیر و عامل برنامه ریزی درسی با رویکرد فناورانه دارای کمترین تاثیر بر سواد فناورانه معلمان در آموزش های مجازی در شبکه شاد می باشد.

    کلیدواژگان: سواد فناورانه، معلمان، آموزش مجازی، شبکه شاد
  • مهسا تقی پور، احمد میرگل*، پریسا بهاری، اکرم حافظی صفحات 95-117

    پژوهش حاضر ازنوع هدف،کاربردی و از نوع تحقیقات توصیفی بوده است. جامعه آماری شامل کلیهدانش آموزان دوره دوم متوسطه شهر شیراز به تعداد 5697 نفر بود. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه تعامل در محیط آموزش الکترونیکی پورجمشیدی و همکاران، سازگاری تحصیلی بیکر و سریاک و پرسشنامه تجربه قلدری سایبری (CBVEQ) آنتیادو و همکاران استفاده شد. پایایی پرسشنامه به وسیله ضریب آلفای کرونباخ برای سازگاری تحصیلی 81/0، تعامل 73/0 و آزار و اذیت سایبری 85/0 به دست آمد و روایی محتوایی آن مورد تایید اساتید علوم تربیتی قرار گرفت. نتایج در دو بخش توصیفی و استنباطی(رگرسیون خطی و همبستگی) با استفاده از نرم افزار SPSS25 تحلیل و بررسی شدند. یافته ها نشان داد که بین سازگاری تحصیلی و تعامل دانش آموزان در بستر سیستم مدیریت یادگیری (LMS) رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. همچنین بین آزار و اذیت سایبری در رسانه های اجتماعی با سازگاری تحصیلی (620/0=r-) و تعامل دانش آموزان (680/0-=r) در بستر سیستم مدیریت یادگیری الکترونیکی LMS   رابطه منفی معناداری و جود دارد (P=0/000). بنابراین بر اساس نتایج تحلیل رگرسیون خطی؛ سازگاری تحصیلی و تعامل دانش آموزان در بستر سیستم مدیریت یادگیری بر اساس آزار و اذیت سایبری در رسانه های اجتماعی قابل پیشبینی است.

    کلیدواژگان: آزار و اذیت سایبری، رسانه های اجتماعی، سازگاری تحصیلی، تعامل، یادگیری الکترونیکی، LMS
  • زهرا امینی اقبلاغی، فاطمه ناطقی*، محمد سیفی صفحات 119-137

    پژوهش حاضر با هدف شناسایی میزان اثربخشی محتوای الکترونیکی درس علوم تجربی بر اشتیاق و سرزندگی تحصیلی دانش آموزان هفتم متوسطه بر پایه مدل اسکورم انجام پذیرفت. پژوهش حاضر از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری کلیه دانش آموزان پسر متوسطه هفتم شهر همدان در سال تحصیلی 1399-1398 بودند که از بین آن ها تعداد 30 نفر به روش در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه 15 نفری آزمایش و کنترل قرار گرفتند. برای انجام پژوهش ابتدا در شرایط یکسان از هر دو گروه پیش آزمون با استفاده از پرسشنامه اشتیاق تحصیلی Fredricks (2004) و سرزندگی تحصیلی Dehghanizadeh and Hossein Chari (2010) به عمل آمد و سپس محتوای الکترونیکی درس علوم تجربی براساس استاندارد اسکورم به گروه آزمایش آموزش داده شد بدین صورت که که گروه کنترل در کلاس درس به شیوه متداول آموزش دیده و گروه آزمایش همان مطالب را در قالب استاندارد اسکورم فرا گرفتند.. نتایج تحلیل کواریانس نشان داد که آموزش محتوای الکترونیکی سبب افزایش اشتیاق و سرزندگی تحصیلی دانش آموزان می شود. به طور کلی نتیجه این پژوهش نشان داد برای افزایش اشتیاق تحصیلی و سرزندگی در دانش آموزان، استفاده از آموزش راهبردهای محتوای الکترونیکی موثر است.

    کلیدواژگان: محتوای الکترونیکی، علوم تجربی، اشتیاق تحصیلی، سرزندگی تحصیلی، اسکورم
  • وحیدالله عبدالرحیم زی، محبوبه عارفی*، کوروش فتحی واجارگاه، اسماعیل جعفری صفحات 139-161
    هدف پژوهش شناسایی جایگاه فناوری اطلاعات و نوآوری در برنامه درسی دوره کارشناسی رشته زیست شناسی دانشگاه تعلیم و تربیت کابل است. این پژوهش با رویکرد کیفی و روش نظریه داده بنیاد از نوع اکتشافی در بهار سال 1401 انجام شد. جهت گردآوری داده ها از ابزار مصاحبه نیمه ساختاریافته هدفمند با دو گروه اساتید و دانشجویان رشته زیست شناسی که 19 تن شرکت کرده بودند به عمل آمد. جهت تحلیل داده ها از رهیافت نظام مند اشتراوس و کوربین استفاده شده است. یافته ها نشان می دهد که سه مولفه مهم شامل: جایگاه فناوری اطلاعات و نوآوری در زیبایی های طبیعت و حفاظت محیط زیست، جایگاه فناوری اطلاعات و نوآوری در ژنتیک انسانی، حیوانی و گیاهی، جایگاه فناوری اطلاعات و نوآوری در آموزش مجازی و کاربرد واقعیت افزوده مورد شناسایی قرار گرفت. یافته ها حاکی است که فناوری اطلاعات و نوآوری در رشته زیست شناسی با کمبود وسایل مدرن جهت انجام آزمایش های پیشرفته و کاربرد فعالیت های یاددهی - یادگیری مواجه است. جهت کاهش چالش ها مسیولان و سیاست گذاران فناوری اطلاعات و نوآوری به تجهیز کردن وسایل مدرن آزمایشگاه، ظرفیت سازی منابع انسانی و آگاهی از نوآوری های جدید توجه داشته باشند.
    کلیدواژگان: برنامه درسی زیست شناسی، دانشگاه تعلیم و تربیت کابل، داده بنیاد، سیاست گذاران، فناوری اطلاعات و نوآوری
  • یاسر جنگی*، همت محمدنژاد صفحات 161-187
    هدف پژوهش حاضر تاثیر آموزش مهارت های مدیریت کلاس بر عملکرد و رفتارهای سازمانی با میانجیگری امنیت سایبری معلمان مدارس ابتدایی منطقه 18 شهر تهران بود. این پژوهش کاربردی، روش گردآوری داده ها میدانی و از نظر روش اجرا توصیفی از نوع پیمایشی بود. جامعه آماری شامل کلیه معلمان مدارس ابتدایی منطقه 18 شهر تهران به تعداد 320 نفر بودند، که با استفاده از جدول کرجسی و مورگان و روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای 175 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه های استاندارد مدیریت کلاس ولفگانگ و گلیکمن (1986)، عملکرد سازمانی هرسی و گلدسمیت (2002)، رفتار سازمانی لوتانز و همکارانش (2007) و پرسشنامه محقق ساخته امنیت سایبری بود. برای تجزیه وتحلیل داده ها نیز از بخش توصیفی و استنباطی با روش معادلات ساختاری با نرم افزارهای Spss و Lisrel استفاده شد. نتایج نشان داد که آموزش مهارت های مدیریت کلاس و مولفه های آن بر عملکرد و رفتارهای سازمانی با میانجیگری امنیت سایبری معلمان مدارس ابتدایی منطقه 18 شهر تهران تاثیر دارد. که مولفه مدیریت رفتار بیشترین تاثیر را بر رفتارهای سازمانی با توجه به میانجیگری امنیت سایبری سازمانی دارد.
    کلیدواژگان: امنیت سایبری، رفتارهای سازمانی، عملکرد، مهارت های مدیریت کلاس
|
  • Hadi Kezerouni Shamiri, Saeid Moradi *, Jamal Salimi, Esfandyar Doshmanzyari, Batol Fagharam Pages 5-23

    The present study was conducted to identify the competencies of managers of e-learning (virtual) approach in the Islamic Azad University, Khuzestan Branch. This study is a combination of meta-analysis of qualitative research. The studied statistical population in the qualitative part of the research is based on the data theory of the foundation. The research method is data based on the type of research. The statistical population of experts (at least 5 years of management experience) 30 people were selected by snowball method. The method of data collection was interview to theoretical saturation. The methods of data analysis were open coding, axial coding and selective coding. The results of the analysis of the interviews showed that the meritocracy components of the managers of the Islamic Azad University of Khuzestan Province led to the identification of 186 items, 12 components and 4 dimensions. In a small part, Friedman test was used and priorities were used based on mean weighting. Specialized - knowledge competencies (educational competencies, research competencies, scientific competencies, skill competencies), communicative competencies (individual competencies, organizational competencies, social competencies), competencies Structural-professional orientation (technological and technological competencies, intellectual competencies, personality competencies) Moral-value competencies (doctrinal competencies, spiritual "religious and cultural" competencies) were formed.

    Keywords: Competence of Managers, virtual education, E-Learning
  • Majid Kahrazahi *, Abbas Anarinejad Pages 25-51

    The present research has investigated the effectiveness and implementation of curriculum elements in the Shaad network from the perspective of primary school teachers.The present study is a research mixed with(qualitative-quantitative)approach,in terms of the objective, it is applied and descriptive-analytical.The statistical population of the research includes allprimary school teachers of the academic year1399-1400in the central part of Mirjaveh city,Sistan and Baluchistan province.The sample selection method was also purposeful;In this way,3 teachers and a total of 30people were selected for interview from every10elementary schools.The data collection tool in the qualitative part was the semi-structured interviews with primary school teachers, and in the quantitative approach, the use of researcher-made questionnaires.The method of qualitative data analysis three coding steps and for quantitative data, descriptive statistics was used. After analyzing the obtained data with emphasis on the main elements of the curriculum, 4general (main)categories,29sub-categories and81basic categories were identified as the most important key components for the pathology of the shad network.The results of the research showed that the degree of effectiveness and realization of curriculum elements(including goals,content, teaching-learning and evaluation methods)in the Shad network is relatively favorable;However, there is still a long way to reach the desired conditions, especially in the teaching-learning and evaluation methods.

    Keywords: Virtual Teaching, Curriculum, primary school, SHAD Network, curriculum elements
  • Robabe Abbasi Sahebi *, Yasaman Modanlo Pages 53-67

    The aim of this study was to investigate the effect of Shad application on academic motivation and activity of first grade high school students in Sari in Persian literature during the Corona period. This method of study was quasi-experimental by a pretest-posttest design, with a control group, and a one-month follow-up period. The statistical sample included 30 first grade high school students in Sari, who were selected by simple random sampling and assigned by random assignment to experimental and control groups (15 persons in each group). The Experimental group studied literature for 2 months and two 90-minute sessions each week using Shad application. But the Control group learned literature lessons using PDF files. The used tools included the Educational motivation of Walrand et all (1992), and Agency as a fourth aspect of Students engagement during learning activities of Reeve, J and Tseng, M (2011) Questionnaires. The result showed an increase in academic motivation and activity of students in the Experimental group compare to the Control group. Since Shad application leads to increase academic motivation and activity, therefore, it can be used as an effective application in schools.

    Keywords: Shad application, Academic motivation, Academic activity, Students, Corona
  • Marzieh Niazazari *, Elaheh Hassan Nejad Rudari Pages 69-94

    The aim of this study was to identify the factors affecting the technological literacy of teachers in virtual education in Shad network. The research method was applied in terms of purpose and descriptive in terms of data collection. The statistical population of this study was 142 female teachers in primary schools of Ghaemshahr Education Department in 2021-2022. Sample size using Krejcie and Morgan table, 103 people were selected by simple random sampling method. The data collection tool was a researcher-made questionnaire. The face and content validity of the questionnaire was confirmed by expert professors. Its reliability was calculated using Cronbach's alpha coefficient for all research variables above 0.70. SPSS26 and PLS statistical software were used for data analysis and path analysis was used. The results showed that in-service training, curriculum planning with technological approach, hardware infrastructure, software infrastructure and electrical content are the factors affecting teachers' technological literacy and hardware infrastructure is the most influential factor and curriculum planning factor Technologically, it has the least impact on teachers' technological literacy in virtual education in Shad Network.

    Keywords: Technological Literacy, teachers, virtual education, Happy Network
  • Mahsa Taghipour, Ahmad Mirgol *, Parisa Bahari, Akram Hafezi Pages 95-117

    The current research was of the objective, applied and descriptive research type. The statistical population included all 5697 students of the second year of high school in Shiraz. To collect data, Pourjamshidi et al.'s e-learning interaction questionnaire, Baker and Seriak's academic adjustment, and Antiado et al.'s cyberbullying experience questionnaire (CBVEQ) were used. The reliability of the questionnaire was obtained by Cronbach's alpha coefficient of 0.81 for academic adjustment, 0.73 for interaction and 0.85 for cyber harassment, and its content validity was approved by educational science professors. The results were analyzed in two descriptive and inferential sections (linear regression and correlation) using SPSS25 software. The findings showed that there is a positive and significant relationship between academic adaptation and student interaction in the context of the learning management system (LMS). Also, there is a significant negative relationship between cyber harassment in social media with academic adjustment (r=-0.620) and students' interaction (r=-0.680) in the context of the electronic learning management system (LMS) (P=0 /000). Therefore, based on the results of linear regression analysis; Academic adaptation and interaction of students in the context of learning management system can be predicted based on cyber harassment in social media.

    Keywords: Cyberbullying, social media, Academic adjustment, student engagement, E-Learning
  • Zahra Amini, Fatemeh Nataghi *, Mohammad Seifi Pages 119-137

    The aim of this study was to identify the effectiveness of electronic content of experimental science course on the academic enthusiasm and vitality of seventh grade high school students based on the Scorm model. The present study was a quasi-experimental study with a pretest and posttest design with a control group. The statistical population was all seventh grade high school students in Hamadan in the academic year 1399-1398, from which 30 people were selected by convenience sampling method and randomly divided into two groups of 15 experimental and control. To conduct the research, under the same conditions, both pre-test groups were studied using Fredricks (2004) and Dehghanizadeh and Hossein Chari (2010) Academic Enthusiasm Questionnaire. It was given in such a way that the control group was trained in the classroom in the usual way and the experimental group learned the same things in the form of the Scorem standard. After the training sessions on the experimental group, The results of analysis of covariance showed that e-content teaching increases students' academic enthusiasm and vitality. In general, the results of this study showed that the use of e-content strategies training is effective to increase students' academic enthusiasm and vitality.

    Keywords: electronic content, Experimental Sciences, Academic enthusiasm, academic vitality, Scorm
  • Wahidullah Abdurahimzai, Mahbobah Arefi *, Koroush Fathi Vajargah, Esmaeil Jafari Pages 139-161
    The purpose of the research is to identify the position of information technology and innovation in the Undergraduate Biology Curriculum at Kabul Education University. This research was conducted with a qualitative approach and exploratory Grounded theory method in the spring of 1401. To collect data, a semi-structured interview tool was used with two groups of biology professors and students who participated in 19. To analyze the data, the systematic approach of Strauss and Corbin was used. Findings show that three important components include (the position of technology and innovation in the beauty of nature and environmental protection, the position of information technology and innovation in human and animal genetics and plant, the position of information technology and innovation in virtual education and augmented reality) were identified. The findings indicate that information technology and innovation in the field of biology are facing a deficiency of modern tools for conducting advanced experiments and using teaching-learning activities. To reduce the challenges, the officials and policymakers of information technology and innovation should pay attention to equipping modern laboratory materials and tools, building the capacity of human resources, and being aware of innovations.
    Keywords: Biology curriculum, Grounded Theory, Kabul Education University, policymakers, information technology, innovation
  • Yaser Jangi *, Hemmat Mohammadnejad Pages 161-187
    The aim of the present study was the effect of classroom management skills training on organizational performance and behaviors with the mediation of cyber security of elementary school teachers in District 18 of Tehran. This applied research was a field data collection method, and in terms of the descriptive implementation method, it was a survey type. The statistical population included all primary school teachers in the 18th district of Tehran, totaling 320 people, and 175 people were selected as the sample size using the Karjesi and Morgan table and stratified random sampling method. Data collection tools included Wolfgang and Glickman's standard classroom management questionnaires (1986), Hersey and Goldsmith's organizational performance (2002), Luthans et al.'s organizational behavior (2007), and cyber security researcher-made questionnaire. To analyze the data, the descriptive and inferential part was used using structural equation method with Spss and Lisrel software. The results showed that classroom management skills training and its components have an effect on organizational performance and behaviors with the mediation of cyber security of primary school teachers in district 18 of Tehran. that the behavior management component has the greatest impact on organizational behaviors with regard to the mediation of organizational cyber security.
    Keywords: Cyber Security, organizational behaviors, performance, classroom management skills