فهرست مطالب

نشریه پژوهش های پیشرفت و تعالی
سال پنجم شماره 4 (زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/12/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • حمیدرضا برآهویی* صفحه 1

    پژوهش حاضر با هدف بررسی مدیریت راهبردی منابع انسانی بر کارایی زنجیره تامین می باشد. این پژوهش کاربردی بوده و از نوع توصیفی-پیمایشی می باشد. جامعه آماری تحقیق حاضر شامل مدیران ارشد، میانی و عملیاتی شرکت های مستقر در شهرک فناوری صنایع غذایی و بیوتکنولوژی مشهد بود که تعداد آنها برابر با 647 نفر می باشد. از این تعداد، 240 نفر با استفاده از جدول مورگان به روش تصادفی به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار پژوهش، پرسشنامه محقق ساخته بوده است که روایی آن توسط اساتید و پایایی آن از طریق اندازه گیری آلفای کرونباخ تایید شده است. یافته های پژوهش حاکی از آن است که عوامل مدیریت راهبردی منابع انسانی شامل بررسی محیط داخلی، بررسی محیط خارجی، تدوین راهبرد، اجرای راهبرد، ارزیابی و کنترل راهبرد بر کارایی زنجیره تامین تاثیر مثبت و معنی داری داشته است. همچنین از بین عوامل موثر بر کارایی زنجیره تامین، بررسی محیط داخلی بیشترین تاثیر و ارزیابی و کنترل راهبرد کمترین تاثیر را داشته است.

    کلیدواژگان: مدیریت راهبردی منابع انسانی، کارایی زنجیره تامین، مدیریت زنجیره تامین، منابع انسانی
  • کرار انصاری منش* صفحه 2

    هدف از پژوهش حاضر، بررسی نقش مدیریت رسانه بر نوآوری سازمانی و عبور از بحران های اجتماعی می باشد. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و از نظر روش، توصیفی - همبستگی است. در این تحقیق جامعه آماری شامل کارمندان آموزش و پرورش رشت بوده که با استفاده از جدول کرجسی-مورگان حجم نمونه 92 نفر برآورد شده است. جهت گردآوری داده ها در این پژوهش از پرسشنامه محقق ساخته در مقیاس 5 درجه ای لیکرت استفاده شده است. روایی پرسشنامه توسط اساتید و خبرگان مورد تایید قرار گرفته و پایایی آن با استفاده از اندازه گیری ضریب آلفای کرونباخ، برای همه متغیرها بالای 7/0 بدست آمده است. به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات از روش های آماری توصیفی و آزمون های آمار استنباطی استفاده شده است. نتایج حاصل از پژوهش حاضر حاکی از آن است که مدیریت رسانه و مولفه های آن (برنامه ریزی، سازماندهی، هدایت و کنترل) با نوآوری سازمانی و عبور از بحران های اجتماعی رابطه مثبت و معنی داری دارد.

    کلیدواژگان: مدیریت رسانه، نوآوری سازمانی، بحران های اجتماعی، رسانه
  • کاوان عبداللهی* صفحه 3

    هدف از انجام این پژوهش، بررسی ارتباط بین مولفه های هوش سازمانی با رهبری تیمی کارکنان وزارت ورزش وجوانان جمهوری اسلامی ایران بود. که با انتخاب کلیه کارکنان وزارت ورزش و جوانان جمهوری اسلامی ایران (N=241) به عنوان نمونه با روش توصیفی - همبستگی صورت پذیرفت. در مجموع تعداد 199 پرسشنامه عودت داده شد. به منظور دستیابی به اهداف تحقیق از پرسشنامه استاندارد هوش سازمانی آلبرشت و رهبری تیمی کیم استفاده شد. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه ها به تایید متخصصان و روایی سازه با استفاده از تحلیل عاملی تاییدی، تایید شد. به منظور سازمان دادن، طبقه بندی و خلاصه نمودن داده های خام از آمار توصیفی، نرمال بودن داده -ها از آزمون کلموگروف - اسمیرنوف و در بخش آمار استنباطی ازضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندمتغیری استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزارهای آماری22 spss، Amos22 انجام پذیرفت. نتایج بیانگر تاثیر مثبت و معنی دار مولفه های هوش سازمانی بر رهبری تیمی بود.

    کلیدواژگان: هوش سازمانی، رهبری تیمی، وزارت ورزش و جوانان
  • سارا صیدلو*، محمدحسین شوکت پور صفحه 4

    پژوهش حاضر بر مبنای ارزیابی رابطه همراستایی برنامه ریزی راهبردی منابع انسانی و حاکمیت فناوری بر ارتقای عملکرد سازمان ها در آینده کوتاه و میان مدت می باشد. روش پژوهش از نوع همبستگی بوده و جامعه آماری پژوهش را مدیران ارشد، مدیران سطوح میانی، و مدیران عملیاتی 80 سازمان در تهران تشکیل می-دهند که در فرایندهای برنامه ریزی راهبردی منابع انسانی مشارکت دارند. در هر سازمان، پرسشنامه ها به روش نمونه در دسترس بین این مدیران توزیع می شود. گرد آوری اطلاعات از طریق پرسشنامه می باشد. روایی پرسشنامه توسط خبرگان دانشگاهی و صنعت مورد تایید قرار گرفته و پایایی ابزار با کمک آلفای کرونباخ 73/0 حاصل شده است. تحلیل های آماری داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار اس.پی.اس.اس صورت گرفته است. نتایج پژوهش حاکی از آن است که همراستایی حاکمیت فناوری، پیش نیازهای ساختاری، پیش نیازهای فرهنگی و پیش نیازهای انسانی در حد زیادی بر ارتقای عملکرد سازمان در آینده کوتاه و میان مدت تاثیرگذار است.

    کلیدواژگان: حاکمیت فناوری، برنامه ریزی راهبردی منابع انسانی، عملکرد سازمان، همراستایی
  • لیلا زاداحمد* صفحه 5

    هدف پژوهش حاضر، بررسی نقش مداخله گری هوش مصنوعی در تاثیر بازاریابی نوین بر عملکرد سازمان های نوپا می باشد. این پژوهش کاربردی و ازنوع توصیفی-پیمایشی می باشد. جامعه آماری پژوهش را مدیران و کارشناسان کسب و کارهای نوپا (استارت آپ ها) که موسس شرکت و یا کارآفرین هستند، تشکیل می دهند که 100 نفر از آنها شناسایی و با استفاده از جدول مورگان، تعداد 80 نفر به عنوان نمونه به روش تصادفی انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه بوده و از مدل سازی معادلات ساختاری شامل تحلیل عاملی تاییدی و تحلیل مسیر برای آزمون فرضیه ها استفاده شده است. نرم افزارهای بکار رفته جهت تجزیه و تحلیل داده ها، SPSS و Smart-PLS می باشد. نتایج حاصل از پژوهش نشان می دهد که بازاریابی نوین با نقش میانجی هوش مصنوعی بر عملکرد سازمان های نوپا تاثیر متوسط، مثبت و مستقیمی دارد. هم چنین نتایج بیانگر آن است که: متغیر استراتژی توسعه اثری قوی، مثبت و معنادار بر بازاریابی نوین و متغیر استراتژی تنوع اثری متوسط، مثبت و معنادار بر بازاریابی نوین دارند. متغیرهای هزینه، تحویل و رسیدگی، انعطاف پذیری و کیفیت، اثری متوسط، مثبت و معنادار بر عملکرد سازمانی دارند. متغیر برنامه ریزی و مدیریت، اثری قوی، مثبت و معنادار و نیز متغیرهای تحلیل رفتار مشتریان، فعالیت-های بازاریابی و بهبود تولید محتوا، اثری متوسط، مثبت و معنادار بر هوش مصنوعی دارند.

    کلیدواژگان: هوش مصنوعی، بازاریابی نوین، عملکرد سازمانی، سازمان های نوپا
  • محمدمهدی افشاری* صفحه 6

    هدف پژوهش حاضر، بررسی ارتقای عملکرد نوآورانه کارکنان با تاثیرپذیری از مولفه های داشبوردسازی در کسب و کار می باشد. این پژوهش، توصیفی- همبستگی بوده و جامعه آماری پژوهش را مدیران و کارکنان شرکت های دانش بنیان شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان تشکیل داده که 180 نفر از آنها به عنوان نمونه به روش تصادفی انتخاب شده اند. به منظور جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شده است. برای سنجش روایی محتوایی ابزار، از نظرسنجی خبرگان و متخصصین مرتبط و برای بررسی روایی سازه ای سوالات از بار عاملی استفاده گردیده است. به منظور سنجش پایایی پرسشنامه نیز اندازه گیری ضریب آلفای کرونباخ به کار گرفته شده است. پس از جمع آوری داده ها، از نرم افزار آماری Smart PLS برای آزمون فرضیه ها استفاد شده است. برای تجزیه و تحلیل، روش تحلیل مسیر و مدل معادلات ساختاری (SEM) به کار گرفته شده است. نتایج حاصل از پژوهش بیانگر آن است که تمامی مولفه های داشبوردسازی در کسب و کار (هوش بازار، هوش رقبا، هوش تکنولوژیک و هوش استراتژیک) بر ارتقای عملکرد نوآورانه کارکنان تاثیر مثبت و معنادار دارند.

    کلیدواژگان: داشبوردسازی کسب و کار، عملکرد نوآورانه، عملکرد کارکنان، نوآوری
  • سعید ابوالحسنی ثمرین* صفحه 7

    در این پژوهش به بررسی الزام زمینه های آمادگی دستگاه های اجرایی در پیاده سازی فرایندهای مدیریت دانش آفرین سازمان ها پرداخته شد. ابزار مورد استفاده برای گردآوری داده ها پرسشنامه است. این پژوهش تعداد 28 دستگاه ستادی استان گیلان را مورد مطالعه قرار داد. تعداد جامعه آماری 2311 نفر بوده که از این تعداد و با استفاده از روش نمونه گیری جدول مورگان نمونه آماری 331 نفر به دست آمد. در نهایت با توزیع پرسش نامه بیشتر تعداد 390 پرسش نامه قابل استفاده جمع آوری گردید. نتایج آزمون آلفای کرونباخ نشان داد که پرسش نامه از پایایی قابل قبولی برخوردار است. روایی پرسشنامه نیز توسط اساتید مورد تایید قرار گرفته است. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آماری توصیفی و استنباطی استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد که شاخص های مربوط به ارزیابی وضعیت عوامل زمینه ای در پیاده سازی فرایندهای مدیریت دانش آفرین سازمان ها دارای اثرگذاری معنادار هستند. مولفه‏های فرایندهای مدیریت دانش فناوری نیز برای پیاده سازی فرایندهای مدیریت دانش آفرین سازمان ها دارای اثرگذاری معنادار هستند.

    کلیدواژگان: مدیریت دانش آفرین، زیرساخت های مدیریت دانش آفرین، فرایندهای مدیریت دانش آفرین، دستگاه های اجرایی
  • سعید بابامیرساطحی*، کمال محمودی صفحه 8

    بسیاری از گروه های درگیر در توسعه اجتماعی تصدیق میکنند که سنجش سرمایه اجتماعی میتواند بر کمک کنندگان مالی و سیاست گذاران تاثیر بسزا داشته باشد. گردشگری در محیطی شکل میگیرد که متشکل از محیط طبیعی و محیط فرهنگی - اجتماعی است . هریک از این دو محیط دربردارنده عواملی است که به نوعی بر گردشگری تاثیرگذار هستند و از آن تاثیر می پذیرد. تمرکز مطالعات گردشگری بر ابعاد اقتصادی، در شروع پژوهش های مرتبط با گردشگری از جذابیت زیادی برخوردار بود و باعث غفلت از سایر ابعاد این پدیده شده است . همین امر باعث شده که بر خلاف اثرات مثبت اقتصادی که توسعه گردشگری برای جوامع میزبان داشته ، به دلیل رشد معضلاتی مانند بوجود آمدن شغل های کاذب ،رشد قیمت زمین و سایر کالاها و بوجود آمدن مشکلات وناهنجاری های اجتماعی ، این جوامع به مخالفت با توسعه این صنعت بپردازند. وجود همین نگرش منفی نسبت به اثرات توسعه گردشگری،به عنوان یکی از موانع اصلی توسعه این صنعت در نظر گرفته شود. بنابراین مطالعه نگرش جامعه میزبان نسبت به اثرات توسعه گردشگری، باعث ایجاد درکی عمیق از نظرات و دیدگاه های آنها نسبت به گردشگری شده و به سیاست گذاران گردشگری در تدوین استراتژیهای توسعه گردشگری کمک شایانی میکند. مساله اصلی این پژوهش درک میزان تاثیر جنسیت بر نگرش جامعه میزبان نسبت به اثرات توسعه گردشگری است.در این پژوهش نگرش جامعه میزبان در دوشهر شهرکرد ولردگان را نسبت به اثرات توسعه گردشگری بررسی میکنیم.

    کلیدواژگان: گردشگری، شهرکرد، لردگان، جنسیت، ادراک اجتماعی
  • یوسف نیک اختر* صفحه 9

    پژوهش حاضر با هدف تجزیه و تحلیل عوامل موثر فناوری اطلاعات (IT) بر موفقیت اجرای سیستم سازی هوشمند کسب و کارها انجام شده است. این پژوهش کاربردی و از لحاظ شیوه جمع آوری اطلاعات، پیمایشی می باشد. جامعه آماری پژوهش شامل 110 نفر از مدیران و کارشناسان شناسایی شده در شرکت های پیشتاز فناوری اطلاعات با بیش از 30 پرسنل در اصفهان میباشد که 86 نفر از آنها با استفاده از جدول مورگان، به عنوان نمونه به روش تصادفی انتخاب شده اند. به منظور جمع آوری اطلاعات پژوهش از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شده که روایی آن توسط اساتید و پایایی ابزار از طریق اندازه گیری آلفای کرونباخ سنجیده شده است. تجزیه و تحلیل داده های پژوهش با استفاده از الگوی معادلات ساختاری انجام شده است. یافته های پژوهش حاکی از آن است که عوامل موثر فناوری اطلاعات شامل عوامل سازمانی، عملیاتی، اطلاعاتی، زیرساختی، اقتصادی و مدیریتی بر موفقیت اجرای سیستم سازی هوشمند کسب وکارها تاثیرگذار است و رابطه معناداری را نشان می دهد.

    کلیدواژگان: فناوری اطلاعات، سیستم سازی هوشمند کسب وکار، اجرای سیستم هوشمند، هوشمندسازی
  • ساناز بخشی ارجنکی* صفحه 10

    هدف از پژوهش حاضر بررسی و تحلیل محدودیتهای اجرای برنامه های بهبود کیفیت و اثربخشی آن بر صنایع کوچک بوده است. نوع تحقیق مورد نظر کاربردی و میدانی بوده همچنین رهیافت یا رویکرد تحقیق از نوع پیمایشی بوده است. با توجه به حجم زیاد جامعه آماری نمونه گیری به صورت تصادفی ساده انجام شد و در میان شاغلان کسب‏وکار کوچک در شهر اراک توزیع شد. برای دریافت داده ها و اطلاعات 250 پرسشنامه در میان جامعه آماری توزیع شد و از این میان 242 پرسشنامه پر شد. اطلاعات بدست آمده از این پرسشنامه ها توسط نرم افزار آماری و با کمک آزمون آماری آلفای کرونباخ آزمون قرار گرفت (97/0=α). پس از جمع آوری داده ها با مطالعه کتابهای آمار و با استفاده از نرم افزارهای آماری، اطلاعات بدست آمده تجزیه و تحلیل گردید. برای توصیف داده ها و بیان وضعیت آنها از آمارهایی نظیر فراوانی و درصدگیری استفاده و در تجزیه و تحلیل روابط بین متغیرها از توزیع خی دو بهره گرفته شده است که طی آن متغیرهای مستقل پژوهش تحت عنوان سوالات شماره دار با متغیر وابسته (عدم اثربخشی و اجرای برنامه های بهبود کیفیت) مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل جداول نشان داد که بین تکنولوژی مورد استفاده در صنایع کوچک، بین نگرش مدیران به برنامه های بهبود کیفیت، بین سطح تخصص مدیران صنایع کوچک، بین محدودیتهای اقتصادی صنایع کوچک، بین نگرش کارکنان به برنامه های بهبود کیفیت با عدم اثربخشی این برنامه ها رابطه معنی دار وجود دارد.

    کلیدواژگان: بهبود کیفیت، صنایع کوچک، عدم اثربخشی صنایع کوچک، محدودیتها
|
  • Hamidreza Barahooei * Page 1

    The present study aims to investigate the strategic management of human resources on the efficiency of the supply chain. This research is applied and descriptive-survey type. The statistical population of this research included senior, middle and operational managers of companies based in Mashhad food industry and biotechnology town, whose number is equal to 647 people. Of these, 240 people were randomly selected as a sample using Morgan's table. The research tool was a researcher-made questionnaire whose validity was confirmed by the professors and its reliability was confirmed by measuring Cronbach's alpha. The findings of the research indicate that the factors of strategic human resource management including internal environment review, external environment review, strategy formulation, strategy implementation, strategy evaluation and control have had a positive and significant impact on the efficiency of the supply chain. Also, among the factors affecting the efficiency of the supply chain, the review of the internal environment had the greatest impact and the evaluation and control of the strategy had the least impact.

    Keywords: strategic management of human resources, Supply Chain Efficiency, Supply chain management, human resources
  • Karar Ansarimanesh * Page 2

    The purpose of this research is to investigate the role of media management on organizational innovation and overcoming social crises. This research is applied in terms of purpose and descriptive-correlation in terms of method. In this research, the statistical population includes Rasht's education and training employees, and the sample size is estimated to be 92 people using the Karjesi-Morgan table. In order to collect data in this research, a researcher-made questionnaire on a 5-point Likert scale was used. The validity of the questionnaire has been confirmed by professors and experts, and its reliability has been found to be above 0.7 for all variables by measuring Cronbach's alpha coefficient. In order to analyze the data, descriptive statistical methods and inferential statistical tests have been used. The results of the present research indicate that media management and its components (planning, organizing, directing and controlling) have a positive and significant relationship with organizational innovation and overcoming social crises.

    Keywords: Media Management, Organizational Innovation, Social crises, Media
  • Kavan Abdollahi * Page 3

    The purpose of this research was to investigate the relationship between the components of organizational intelligence and team leadership of the employees of the Ministry of Sports and the youth of the Islamic Republic of Iran. which was done by selecting all the employees of the Ministry of Sports and Youth of the Islamic Republic of Iran (N=241) as a sample with the descriptive-correlation method. A total of 199 questionnaires were returned. In order to achieve the objectives of the research, the standard questionnaire of Albrecht's organizational intelligence and Kim's team leadership was used. The face and content validity of the questionnaires were confirmed by the experts and the construct validity was confirmed using confirmatory factor analysis. In order to organize, classify and summarize the raw data, descriptive statistics, normality of the data, the Kolmogorov-Smirnov test, and Pearson's correlation coefficient and multivariate regression were used in the inferential statistics section. Data analysis was done using spss22, Amos22 statistical software. The results showed a positive and significant effect of organizational intelligence components on team leadership.

    Keywords: Organizational Intelligence, Team leadership, Ministry of Sports, Youth
  • Sara Seidlu *, Mohammadhosein Shokatpour Page 4

    The current research is based on the evaluation of the alignment relationship of human resource strategic planning and technology governance on improving the performance of organizations in the short and medium term future. The research method is correlational and the statistical population of the research consists of senior managers, mid-level managers, and operational managers of 80 organizations in Tehran who participate in strategic human resource planning processes. In each organization, questionnaires are distributed among these managers in the available sample method. Information is collected through a questionnaireThe validity of the questionnaire was confirmed by academic and industrial experts and the reliability of the tool was achieved with Cronbach's alpha of 0.73. Statistical analysis of the collected data was done using SPSS software. The results of the research indicate that the alignment of technological governance, structural prerequisites, cultural prerequisites and human prerequisites greatly affects the improvement of the organization's performance in the short and medium term.

    Keywords: Technology governance, human resources strategic planning, Organization performance, Alignment
  • Sara Seidlu * Page 5

    The purpose of this research is to investigate the intervention role of artificial intelligence in the effect of new marketing on the performance of start-up organizations. This research is applied and of a descriptive-survey type. The statistical population of the research consists of managers and experts of new businesses (start-ups) who are founders of companies or entrepreneurs, 100 of them are identified and 80 people are selected as a sample using Morgan's table. were randomly selected.The data collection tool was a questionnaire and structural equation modeling including confirmatory factor analysis and path analysis was used to test the hypotheses. The software used for data analysis is SPSS and Smart-PLS.The results of the research show that modern marketing with the mediating role of artificial intelligence has a moderate, positive and direct effect on the performance of start-up organizations. Also, the results show that: the variable of development strategy has a strong, positive and significant effect on modern marketing and the variable of diversity strategy has a moderate, positive and significant effect on modern marketing. The variables of cost, delivery and handling, flexibility and quality have a moderate, positive and significant effect on organizational performance. The variables of planning and management have a strong, positive and significant effect, as well as the variables of customer behavior analysis, marketing activities and improving content production, have a moderate, positive and significant effect on artificial intelligence.

    Keywords: Artificial intelligence, new marketing, organizational performance, start-up organizations
  • Mohammadmehdi Afshari * Page 6

    The aim of the current research is to investigate the improvement of the innovative performance of employees with the effectiveness of dashboarding components in business. This research is descriptive-correlational and the statistical population of the research is made up of managers and employees of knowledge-based companies in Isfahan Scientific Research Town, 180 of whom were randomly selected as a sample. In order to collect information, a researcher-made questionnaire was used. To measure the content validity of the tool, the opinions of related experts and specialists were used, and to check the structural validity of the questions, factor loading was used. In order to measure the reliability of the questionnaire, Cronbach's alpha coefficient was also used. After collecting the data, Smart PLS statistical software was used to test the hypotheses. For analysis, path analysis method and structural equation model (SEM) have been used. The results of the research indicate that all the components of dashboarding in business (market intelligence, competitor intelligence, technological intelligence and strategic intelligence) have a positive and significant effect on the improvement of the innovative performance of employees.

    Keywords: Business dashboarding, Innovative performance, employee performance, Innovation
  • Saeid Abolhasanisamarin * Page 7

    In this research, it was investigated the requirements of preparation of executive bodies in the implementation of knowledge-creating management processes of organizations. The tool used to collect data is a questionnaire. This research studied 28 headquarters of Gilan province. The number of the statistical population was 2311 people, of which 331 people were obtained using the Morgan table sampling method. Finally, by distributing more questionnaires, 390 usable questionnaires were collected. The results of Cronbach's alpha test showed that the questionnaire has acceptable reliability. The validity of the questionnaire has also been confirmed by the professors. In order to analyze the data, descriptive and inferential statistical methods were used. The results of the research showed that the indicators related to the evaluation of the status of background factors in the implementation of knowledge-creating management processes of organizations have a significant effect. The components of technological knowledge management processes also have a significant effect on the implementation of knowledge management processes of organizations.

    Keywords: Knowledge-creating management, knowledge-creating management infrastructures, knowledge-creating management processes, executive bodies
  • Saeid Babamirsatehi *, Kamal Mahmoodi Page 8

    Many groups involved in social development acknowledge that measuring social capital can have a significant impact on donors and policy makers. Tourism is formed in an environment that consists of natural environment and cultural-social environment. Each of these two environments contains factors that somehow affect tourism and are affected by it. The focus of tourism studies on economic dimensions was very attractive at the beginning of tourism-related research and has caused neglect of other dimensions of this phenomenon. This has caused that, contrary to the positive economic effects that the development of tourism has had for the host communities, due to the growth of problems such as the creation of false jobs, the growth of the price of land and other goods, and the creation of social problems and anomalies, these communities oppose the development of this industry. to pay The existence of this negative attitude towards the effects of tourism development should be considered as one of the main obstacles to the development of this industry. Therefore, the study of the attitude of the host community towards the effects of tourism development creates a deep understanding of their opinions and views on tourism and helps tourism policy makers in formulating tourism development strategies. The main problem of this research is to understand the impact of gender on the attitude of the host community towards the effects of tourism development.

    Keywords: Tourism, Shahrekord, lords, Gender, social perception
  • Usef Nikakhtar * Page 9

    The current research was conducted with the aim of analyzing the effective factors of information technology (IT) on the success of the implementation of intelligent business systems. This research is practical and in terms of the method of collecting information, it is a survey. The statistical population of the research includes 110 managers and experts identified in leading IT companies with more than 30 personnel in Isfahan, of which 86 people were randomly selected using Morgan's table. In order to collect research data, a researcher-made questionnaire was used, the validity of which was measured by professors and the reliability of the tool was measured by measuring Cronbach's alpha. The analysis of the research data has been done using the structural equation model. The findings of the research indicate that the effective factors of information technology, including organizational, operational, informational, infrastructural, economic and managerial factors, influence the success of the implementation of intelligent business systems and show a significant relationship.

    Keywords: Information technology, intelligent business systemization, intelligent system implementation, Intelligentization
  • Sanaz Bakhshe Argenki * Page 10

    The purpose of this research was to investigate and analyze the limitations of implementing quality improvement programs and its effectiveness on small industries. . The intended type of research was applied and field, and the research approach was survey type. Due to the large size of the statistical population, simple random sampling was done and distributed among small business workers in Arak city. To receive data and information, 250 questionnaires were distributed among the statistical population and 242 questionnaires were completed. In this research, after designing the questionnaire, in order to measure their reliability, 33 of them were completed by the respondents. The information obtained from these questionnaires was tested by statistical software and with the help of Cronbach's alpha statistical test (α=0.97). The results of the analysis of the tables showed that there is a difference between the technology used in small industries, between the attitude of managers towards quality improvement programs, between the level of expertise of managers of small industries, between the economic limitations of small industries, between the attitude of employees towards quality improvement programs and lack of There is a significant relationship between the effectiveness of these programs.

    Keywords: Quality improvement, Small industries, Ineffectiveness of small industries, Limitations